|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
diabli
dla Nelci. Ja z Karolcią to nawet do sklepu nie mogę pójść- no chyba że akurat śpi.maluśka ale masz przystojniaka i jaki zadowolony![]() Muszę moją małą nagrać jak się ubieramy. Ona się wtedy strasznie cieszy aż rechocze![]() vil przykre z tą rehabilitacją. Nam też dziś poszła dentka w wózku. Już druga ![]() anka dla Nikosia za zaśnięcieVeronic wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu |
|
|
|
#1293 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Ale radość Mój tak się cieszy w kąpieli, jak się go wyciągnie z wody, to niestety nie jest już tak fajnie, a najczęściej pospolite darcie mordy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
fajnie, że się wybawiłaś. Też bym z chęcią potańczyła, już nie mogę się doczekać wesela 14 września (a kiedyś nienawidziłam takich imprez).Cytat:
) TT np w porównaniu do Aventu ma większy przepływ, a z Dr Browna to w ogóle leci mleko jak szalone. Sprawdziłam na wodzie, jak wyparzałam. Ja najbardziej lubię używać butelki Aventu, najmniej Młodemu cieknie po brodzie ![]() Cytat:
Vil pozostawiam bez komentarza Twoją wizytę u lekarza, po prostu brak słów Sharp nie ma promocji na 1, bo cyc to jedyna słuszna droga karmienia. W dodatku na karcie Rossnę nie liczy się rabat na 1. Tak mi ostatnio powiedziała kasjerka. A ja zaczęłam biegać, no może marszobiegać, ale ciężko ruszyć swojego wieloryba z domu i poddać wysiłkowi. No i zakwasy masakra. Nie wiem, co jeszcze miałam napisać, padam na twarz.
|
|
#1294 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
po raz pierwszy w życiu....Cytat:
jakieś złote rady? ![]() Cytat:
tylko wieczorami mam lapa w domu, jak tż wróci z pracy i najcześciej to juz nie mam siły i ochoty go odpalać ja mam to wpisane w książeczkę ![]() Cytat:
Cytat:
będzie miał 3,5 miesiacaprenatal classic i dha Trzeci miesiąc życia – badania profilaktyczne Pierwszy kontakt małego dziecka z okulistą powinien mieć miejsce po ukończeniu trzeciego miesiąca życia. Aby wykonać badanie profilaktyczne, maluchom podaje się krople porażające akomodację oka. Samo badanie jest bezbolesne i nie ma negatywnego wpływu na narząd wzroku dziecka. Jest ono niezmiernie ważne, ponieważ pozwala wykluczyć tak poważne schorzenia oczu jak retinopatię wcześniaków czy nowotwory oka. bez skierowania, na nfz, w większości przychodni jak dzwoniłam to do końca roku nie ma terminów... w jednej usłyszałam, że teraz to praktycznie powiinno się rejestrować dziecko jeszcze przed urodzeniem!!! powariowali....
Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2013-08-14 o 21:44 |
||||||
|
|
|
#1295 |
|
Wtajemniczenie
|
mały ma chyba jakiś skok znowu, jak jest zmęczony to płacze jakby go zarzynali i najlepiej żeby go nosić a mi kręgosłup wysiada już, oczywiście obraza na cyca i płacze, ciekawe co sobie sąsiedzi myślą
że pewnie mu się krzywda dzieje jakaś no i tak sie napaliłam na chustę dziś ale znowu moje lenistwo wygrało - nie chce mi się uczyć wiązań i kupujemy nosidełko bondolino lub manduca, chciałam najpierw z babybjorna ale wyczytałam że to wisiadło |
|
|
|
#1296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
to moja Karolcia to jest klucha chyba bo mamy też 64 cm a waga ponad kg większa![]() banka dla maluszkasalviae a ile Kuba ma cm? diabli Nelcia jednak nie taka mała jak myślałam ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
no to zszokowałyście mnie z tym okulistą dobra zmykam spać. Dziś do małej wstaje TŻ. Szkoda tylko że ja słyszę małą pierwsza
|
||
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak pisały już dziewczyny nie można reklamować/promować mleka 1 bo karmienie piersią to jedyna słuszna metoda żywienia dzieci do 6 miesiąca życia. Gold-fish nic się nie martw, że Mały będzie miał 3,5 miesiąca na tej kontroli okulistycznej, bo tak jak mówię nas lekarz nie chciał w ogóle zarejestrować zanim Młoda nie ukończy 3 miesiąca życia Diabli super, że Nela tak dzielnie zniosła Ci wizyte w urzędzie. No i że tak dzielnie daje się motac w chustę. Masz złote dziecko ![]() Vil dopiero doczytalam o Waszej wizycie u lekarza. Masakra. Absolutnie nie miej sobie nic do zarzucenia. To skandal, że ta wizyta to jakas taka bez konkretów, a jeszcze Wam próbują zarzucać jakieś zaniedbanie! |
|
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do zachowania D - moze po szczepieniu tak ma? albo faktycznie skok... Cytat:
![]() a ja piwko pszeniczne pijam prawie codziennie bezalkoholowe, oczywiscie. pobudza laktacje
|
||
|
|
|
#1299 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie umiem złapać równowagi, nie umiem jednocześnie spinać brzucha i pamiętać o oddychaniu. Poza tym mam problem z kolanami i nie wytrzymują niektórych ćwiczeń. Cytat:
no chyba że zjem więcej to rośnie ![]() mam postanowienie - zapisuję się na zumbę i pilates. Mam jakieś 15 kg nadwagi... do zrzucenia, trochę to potrwa ![]() chciałam jeszcze napisać, że też jestem zadowolona z bebiko, kupki i bączki normalnie, po 1 na dzień, rano. nadrobiłam Jestem ciekawa ile godzin przeciętnie śpicie teraz na dobę? Mi się zwykle w nocy udaje pospać po 6 h i to jest dla mnie za mało, więc zdarzają mi się drzemki w ciągu dnia, a jak nie ma warunków do drzemki to łażę jak zombi do popołudnia, potem jakoś się regeneruje aha, i gdyby nie Wy to bym o tej kontroli okulistycznej w ogóle nie wiedziała.. Axella chyba znikła na dobre mam nadzieję, że u niej i u Zuzi już ok. Coś wykrusza się nasza "drużyna pierścienia"... szkoda
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-08-14 o 22:23 |
||
|
|
|
#1300 | |||
|
Zadomowienie
|
Bez, zwykłe Nan Pro 2 i 3.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szkoda, że nie ma przy regale takiej informacji. W drogerii hebe jest teraz promocja na Nan Pro i jedynki też obejmuje. Ciekawe od czego to zależy. ![]() Już mam dosyć czyszczenia po tym porodzie. Pojutrze będzie 7 tygodni, a ze mnie ciągle leci co jakiś czas.
|
|||
|
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() mi raz na smoczku sie zrobilo... Cytat:
i nie raz brak konsekwencji w karach bo mi zaraz go szkoda jak muvsie te duze oczeta sxkliste sie robia
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
odczytała wsioo ale nie.może mi się program połączyć więc nie.mam jak odpisać nie
matylda padla i ma.nowego przyjaciela. my już mówimy dobranoc bo tz idzie z kolega i dziewczynami które zatrudniali na disco a matka idzie spać jak dziecko
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podobno nie widać po mnie i nawet mi mówią, że chuda jestem.Tak sobie mówię codziennie ![]() Co do witamin ja w sumie biorę omegamed dha 500 bo mi kazali zaraz po szpitalu i jakieś tabletki z wapniem. Co do tego rozleniwienia to właśnie nie jest po szczepieniu bo już wczoraj taki był z niego płaczliwy leniuszek. Świetny ten artykuł odnośnie chust, szczególnie, że piszą tam o nosidełkach , na które na pewno skusimy się za jakiś czas dla taty i genialnie jest napisane wszystko.Zawarte ważne informacje, bo np. niedawno moja znajoma wrzuciła zdjęcie córki na fb w nosidle i zgodnie z artykułem same błędy zrobiła, bo nie dość, że nosidło nie ergonomiczne, a więc w kroku tylko dziecko było podtrzymywane to jeszcze przodem do świata na brzuchu taty, a więc kolejny błąd.
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motylku ulicznego królika ma Macia
|
|
|
|
|
#1305 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczki czy nozki? bo doszłam do tego, ze nozki zle trzyma. nie ma tego M, chusta nie przechodzi pod kolankami i dlatego dupcia nie wypieta i plecki nie sa okragle ![]() dokładnie, luz robi się pod pachami i wtedy wydaje mi się, ze mala nie przylega dokładnie do mnie i gdyby chciała moglaby się odgiąć do tylu. spoko jutro znow się pobawimy wkrecilam się...az nie mogę w to uwierzyć. baa! nawet warkocz już umiem alez się zmeczylam. jutro wielki rodzinny grill, będzie pewnie ze 20 osob (ze tez nie pomyslalam, można by od razu chrzciny zorganizować hehe). każdy cos robi, a ze zachciało mi się duszonek, no to mam tona wszystkiego do obierania i krojenia w całym domu wali cebula hehe. to będzie fajny dzień! i w końcu uda się młodemu pokoleniu strzelić wspólne foty---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=THu1W3QLgZU szczególnie fragment szeptem ma dziewczyna gust, fajna kolysanka ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
smutne, ale w Polsce to ciagle normalne...kilka dni temu widzielismy szczęśliwe dzieciaki, (na oko 1-3klasa) które wysiadaly z samochodu obladowane po pachy wyprawka szkolna. fajny widok, zaczelismy z tz komentować, ze tez nas to za jakiś czas czeka i co? ledwo przeszli przez furtke do swojego domu, jednemu cos spadlo. mamie niewiele chyba było trzeba (rozgoryczona, ze wydala kase czy jak?!). chyba nas nie zauwazyla, bo zaczela się wiazanka: spier...c do domu, co wy sobie myślicie, ze ja sram pieniędzmi? kur...przez rok wam już nic nie kupie" i tak az nas nie zauwazyla...ehhh a byli tacy szczęśliwi niosąc te wszystkie bibuly, zeszyty, piorniki itd.jeszcze nie dotarlam do tego progu ale na pewno trzeba grac i poswiecac na to dużo czasu i 100% uwagi. jak wygram to zdradzę Ci ten patent hehe---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- mala w sensie drobna, lekka czy krotka? hehe ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- ostatnio chodze spac o 2 i wstaje kolo 9 ale klade się tak pozno na własne zyczenie (wizac, odciąganie dodatkowego mleka, nadrabianie zaleglosci z całego dnia). chyba mi to wystarcza, raczej nie spie popołudniu.---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- oj tak, buzia mi się ucieszyla jak ja zobaczyłam. pasuje nam do wozka ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
i macie te sliczna ikejowska pościel. dawno nie widziałam Matyldy, kochana i duza! a ja myslalam, ze ona taka miniaturka jak Hela!
|
||||||
|
|
|
#1306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja się kilka razy skusiłam na dwa łyki od męża zaraz po karmieniu (tu odpowiadając też Tobie Mysia ) śmiał się, że mi zrobi zdjęcie rozwodowe, bo mała mi akurat raz spała na rękach wtedy Też się ostatnio zastanawiałam jak tam Axella ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- co do okulisty - kurczę, nam nic nie mówili o tym ani w szpitalu, ani pediatra, a pytałam o to oczko wtedy z rzęską.. nie wiem sama teraz, chyba zapytam przy następnej wizycie szczepiennej czy to wszystkie dzieci, czy jak? (za dwa tygodnie mamy)jeśli chodzi o sen, to dziś poszliśmy spać z mężem koło północy, bo oglądamy homeland i się wciągnęliśmy pobudkę zwykle mam koło 7 rano (mała zasypia koło 21-21:30). Spać chodzę zwykle koło 22-23. Na karmienia mała się budzi ze dwa, trzy razy, ale śpimy razem, więc mnie to za bardzo nie wybudza, ani jej, a w nocy kupek już nie robi od dawna, więc pampers premium daje radę całą noc (w dzień używamy zwykłych i maks. co 3 godziny siuśki zmieniam, kupę mamy co dwa dni)jak dobrze, że dziś wolne i mąż w domu zrobiłam sobie rano długi prysznic, wysmarowałam się olejkiem, nałożyłam odżywkę na włosy i czuję się jak po spa jak pomyślę, że przed zostaniem mamą to był program minimum.. dziś pewnie się mało będę odzywać - muszę skorzystać, że wreszcie nie jesteśmy samiutkie
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
pearl, dopytaj o co chodzi z tym twoim niepiciem mleka, bo zawartosc laktozy w twoim mleku nie jest zalezna od twojej diety
|
|
|
|
#1308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1309 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja też pierwsze słyszę z tym okulistą ale spytam na nast. szczepieniu
Cytat:
![]() Cytat:
Ale od czasu do czasu wygotowuję je Cytat:
Młody się obudził więc zmykam
|
|
|
#1310 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do snu to zazwyczaj chodzę spać koło 22.30, pobudka koło 3-4 na jedzonko i przewijanie (ok. 45 min zajmuje wszystko) i potem śpimy do ok. 6.30. a że powinnam spać po 8-9 h żeby się dobrze czuć chodzę wiecznie niewyspana dziś mąż wstawał i pospałam do 9 Cytat:
|
||
|
|
|
#1311 | |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja tez nic nie słyszałam o badaniach okulistycznych
![]() Nie mierzyli go jezcze ani razu, ale ubranka nosi 68, czasem mniejsze 74 jest grubasnyJa spie jakies 7 godzin czasem godzina mniej albo wiecej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aukcje w większosci zakonczone, moje ciągotki hazardowe się opłaciły bo sukienka poszła za 40 zł czyli o 1 zł wiecej niz proponowała mi ta laska zarobiłam ok 250 zł i z tej okazji młody dostał wypasiony zimowy kombinezon
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
jakies dziwne to zdjecie, jeszcze raz
![]() bedzie go widac na sniegu, jakby wypadł z sanek :p
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-15 o 10:55 |
|
|
|
#1313 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i najwazniejsze jem wszystko!! ...wyluzowałam i jest duzo lepiej a jak chce popłakac to trudno..tak musi byc..tyle ze,, ani raz nie zostawiam go z tym "problemem samego i tule i całuje ile tylko mogę..sam nie płacze ..tylko ze mną ![]() jest mu raźniej i szybciej upora się z tymi "przeszkodami" w ogóle to Gabriel jest już taki kochaniutki... wkłada piąsteczki do buzi zawsze jak coś mu się dzieje w brzusiu..tak jakby zaciskał "dziąsełka"(nie zęby )zeby byc silnym i nie płakac![]() Cytat:
![]() jak to...na całą noc zostawiasz go na brzuszku?? mój po dwóch godzinach chyba cierpnie bo się wierci i chce zeby go przełożyc bardzo ładnie wygląda..w tych kwiatach na pościeli Cytat:
![]() dziękuje!!!Cytat:
diabli no fajne te dostawki do wózka..super rozwiązanie...problem tylko z wejściem w jakiekolwiek drzwi ![]() musze pogrzebac chyba w sieci i coś poszukac..te dostawki na stojąco jakoś mi się nie widza bo W. jest jeszcze mały i woli siedzieć w wózku niż stac potem nadrobie reszte ..bo czas goni..a same czytanie Was zajmuje mi mnóstwo czasu
|
||||
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
diabli Nelcia będąc sama na zdjęciach wygląda jak kruszynka
na Tobie widać że sporawa jest![]() pearl zazdroszę domowego spa też planowałam ale skończyło się na samej odżywce do włosów![]() salviae za aukcję i kombinezon![]() to Ty już planujesz sanki w tym roku?
|
|
|
|
#1315 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jej kolanka powinny być na wysokości pępka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja śpię około 8 godzin +/- 1 godzina w dzień już raczej nie śpię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja licytuję młodemu na all właśnie dwa kombinezony Salvi, mówiłam mojej mamie o wadze Kubusia i że w ciągu miesiąca potrafi przybrać 1,5 kg "a czym go karmi??" mówię, że pierś "no ale to na pewno daje mu coś jeszcze" ![]() === Dzień dobry! Wczoraj po szczepieniu było ok ale w domu strasznie marudził i popłakiwał, spokojny tylko u mnie na klacie Na spacer poszliśmy więc w chuście i to był strzał w 10 dziecko zasnęło i spało spokojnie kilka godzin, przespał ładnie noc i dziś jest już taki jak zwykle kooocham chustę Teraz uciekam posprzątać bo mamy dziś gości
|
||||||
|
|
|
#1316 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u nas po szczypieniu też się nosilismy wieczorem, w nocy była dodatkowa pobudka, ale teraz jest już dobrzen
|
|
|
#1317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A może nie o laktozę chodzi tylko o białko?? Albo o nic, tylko niedojrzały żołądeczek czasem musi dać o sobie znać i tyle
![]() Cytat:
za decyzję Jakby tak oceniać po naszym forum, to połowa dzieci w PL powinna się nosić w chustach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kilka razy zdarzyło jej się przycisnąć brodawkę tak, że aż zapiszczałam! Zdarza się to Waszym dzieciaczkom?? Niech to tylko Sofii nie wejdzie w nawyk bo ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę zapytać następnym razem na wizycie ![]() Kuba na szczęście nie gryzie, ale dzisiaj mi wbił pazury w cyca tak, że myślałam, że zejde, a poźniej się śmiał, czas na obcinanie
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-15 o 12:12 |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
no chyba ze nie o laktoze chodzilo... podpytaj, ale nie daj se wmowic glupot
![]() Cytat:
a rozmiarowo to bedzie pasowal na zime? wiesz, Kubus to jednak ma tempo wzrostu po tym masle ![]() ash, moj jakos specjalnie nie gryzie, ale czasem zablokuje szczeke i sie wykreca... przyjemne to nie jest
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

dla Nelci. Ja z Karolcią to nawet do sklepu nie mogę pójść- no chyba że akurat śpi.

nie chcę iść
Historia jest o tyle wzruszająca, że piesek został uśpiony w dniu narodzin Leona. A żeby było śmieszniej, to była kwestia pół godziny. Uspanie było jakoś około 12:30, a Leon się urodził o 13:10. Niestety nie wytrzymał mu kręgosłup, już trzeci raz miał częściowy paraliż. Zawsze mu to mijało po lekarstwach, ale teraz sparaliżowało go biednego całego, nawet jedzenie wypadało mu z pyszczka. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie umiem złapać równowagi, nie umiem jednocześnie spinać brzucha i pamiętać o oddychaniu. 

07.07.2012
i z tej okazji młody dostał wypasiony zimowy kombinezon

tak samo jest nie do wypicia, ale kawa z waniliowym, albo nalesniki na tym waniliowym są całkiem ok, jak ja już marze o normalnym mleku, jak przestane karmić to będe piła tylko mleko, wino i piwo