Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 21:31   #1291
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wracasz? Tzn. ze znów pojawiły się problemy z brzuszkiem?

O to super, że to piszesz, bo my sie tak czasami nosimy ale nie wiedziałam, że to wspomaga trzymanie główki, tak samo jak sadzam go tak czasami na kolanach.

No u nas też Daruś dość długi i też już na 68 przechodzimy, pewnie dlatego wygląda na taką mniejszą kulkę niż inne dzieci bo się długi robi, ale ma za kim. W końcu tato też jest słusznego wzrostu.

Wiecie co, to chore. Czy wy zauważyłyście, że prawie u każdego naszego dziecka lekarze znajdują jakieś asymietrie albo wzmożone czy zwiększone napięcie?
Coś przestaję w to wierzyć, wydaje mi się, że to niemożliwe by nasi rodzice nie mieli z nami takich problemów, a teraz prawie każda ma...wydaje mi się, że po prostu wszystko musi być w swoim czasie.

Diabli, może mi się wydaje, ale chyba plecki powinniście mieć bardziej zaokrąglone, a na zdjęciu masz prawie na prosto.

Kurde, nie strasz. Ja ciągle wierzę, że 3 mies i koniec, a Ty mi tu piszesz, że jesteście ponad i wróciły.

Mam nadzieję, że u nas jest jakiś skok, bo moje dziecko się zrobiło leniwe. Już wcześniej wysoko podnosiło główkę, obracało się na plecy, ładnie przewracało główkę wodząc oczami za przedmiotem, a od dwóch dni to jakiś leniuszek się zrobił. Mam nadzieję, że to skok a nie jakieś problemy.
Zdrowy jest na pewno bo dziś przed szczepieniem był osłuchany i obejrzany, więc albo mi się dziecko rozleniwiło albo ma ten skok albo nie wiem co.
Nie martw sie u was napewno sie skonczy i nie wroci
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:32   #1292
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

diabli dla Nelci. Ja z Karolcią to nawet do sklepu nie mogę pójść- no chyba że akurat śpi.

maluśka ale masz przystojniaka i jaki zadowolony

Muszę moją małą nagrać jak się ubieramy. Ona się wtedy strasznie cieszy aż rechocze

vil przykre z tą rehabilitacją.
Nam też dziś poszła dentka w wózku. Już druga

anka dla Nikosia za zaśnięcie

Veronic wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu
Stary 2013-08-14, 21:36   #1293
komiksowa
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a my jutro mamy szczepienie nie chcę iść
jedyny plus to taki, że zważymy Bartka...
I jak było? Bartek dał radę?Ja się tak dygam przed piątkiem, dobrze, że mężu idzie z nami na szczepienie. Pewnie szczepiłaś skojarzonymi?

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
tak wygląda mój synuś po kąpieli
Ale radość Mój tak się cieszy w kąpieli, jak się go wyciągnie z wody, to niestety nie jest już tak fajnie, a najczęściej pospolite darcie mordy

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
1) My podawaliśmy od początku Bebilon, później zaczęły się problemy i spróbowaliśmy Bebiko. Okazało się, że Bebiko to to samo co Bebilon, tylko produkowane w Polsce (Bebiko w UK) i w ekonomicznym opakowaniu (cena dużo niższa). Teraz próbujemy NAN. Stwierdzam, że jakbym Leona podłączyła do krowy to nie poczułby żadnej różnicy, a jeszcze by był zadowolony, bo to byłaby studnia bez dna. Ciągnie wszystko tak samo, byle mleko. Głodomorra. Tylko chciałam zwrócić Ci uwagę na ten Bebilon i Bebiko.

2) Po przeczytaniu Twojej historii przypomniało mi się, że nie pożaliłam się Wam, że nie mamy już pieska. Historia jest o tyle wzruszająca, że piesek został uśpiony w dniu narodzin Leona. A żeby było śmieszniej, to była kwestia pół godziny. Uspanie było jakoś około 12:30, a Leon się urodził o 13:10. Niestety nie wytrzymał mu kręgosłup, już trzeci raz miał częściowy paraliż. Zawsze mu to mijało po lekarstwach, ale teraz sparaliżowało go biednego całego, nawet jedzenie wypadało mu z pyszczka. Moja mama bardzo to przeżyła, na początku nie potrafiła o tym w ogóle rozmawiać, ciągle gadała głupoty, że go skazała na śmierć, a przecież ulżyła mu w bólu. Jak byłam jeszcze w ciąży to martwiła się jak to będzie z Leonem, czy go zaakceptuje (bo to straszne zazdrosne zwierzę było), czy nie będzie na niego szczekał, że cały czas trzeba będzie go pilnować itd. A tu nagle się okazało, że problem się "rozwiązał"... Może zabrzmi to drastycznie, ale mając na uwadze mamę uważam, że nasza maskotka odeszła w najbardziej odpowiednim momencie. Teraz cały wolny czas zajmuje mamie Leon i nie ma czasu na cierpienie. Po półtorej miesiąca umie nawet o tym rozmawiać i śmiać się, że np. to była reinkarnacja.

No... to się pożaliłam.
Aż się wzruszyłam historią Twojego pieska, biedaczek. A co do Bbilonu masz rację, też to słyszałam/czytałam, że płaci się za markę

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
My dzisiaj mamy dzien cwiczen hii

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Stesknilam sie za Wami, ale czas mamy tak wypełniony ze nawet nie wiem kiedy ten tydzień zlecial. Czas mamy wypełniony co do minuty, właśnie jedziemy odwiedzić druga prababcie i ciotki od mojego taty strony.
Wiktorek jest bardzo grzeczny, zasługuje na pochwałę
Na weselu prawie cała noc spał grzecznie w gondoli, a my sie bawilismy
Było super!!!
W piątek wieczorem juz wracamy, wiec po weekendzie do Was wracam
Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok.
Pozdrawiamy gorąco
To Twoje dziecko to w ogóle jakieś grzeczne, zazdroszczę fajnie, że się wybawiłaś. Też bym z chęcią potańczyła, już nie mogę się doczekać wesela 14 września (a kiedyś nienawidziłam takich imprez).

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mama butelki TT przez 15 minut zjadła 15ml wiec przelałam do nuka i poszło lepiej. Nie wiem czy tt nie mają za małego przepływu jak dla niej. Muszę kupić kolejne smoczki. Ale i tak była zdezorientowana co się dzieje i raczej niezadowolona ale cóż jeść musi. Po 2h jak dostała cyca to była taka szcześliwa, złapała go w ręce jak butle i jadła.
.
JA mam butelki różnych firm (kiedyś wygrałam w konkursie - a co, Diabli może wygrywać, to je też ) TT np w porównaniu do Aventu ma większy przepływ, a z Dr Browna to w ogóle leci mleko jak szalone. Sprawdziłam na wodzie, jak wyparzałam. Ja najbardziej lubię używać butelki Aventu, najmniej Młodemu cieknie po brodzie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
i kurczę, też tak macie, że Wam zostały dużo szersze żebra i biodra? w nic nie wchodzę, a kg jak sprzed ciąży
Nom, biodra szersze, stopy większe, cycki niestety nie urosły

Vil pozostawiam bez komentarza Twoją wizytę u lekarza, po prostu brak słów

Sharp nie ma promocji na 1, bo cyc to jedyna słuszna droga karmienia. W dodatku na karcie Rossnę nie liczy się rabat na 1. Tak mi ostatnio powiedziała kasjerka.

A ja zaczęłam biegać, no może marszobiegać, ale ciężko ruszyć swojego wieloryba z domu i poddać wysiłkowi. No i zakwasy masakra.

Nie wiem, co jeszcze miałam napisać, padam na twarz.
Stary 2013-08-14, 21:42   #1294
gold-fish
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
DZIEWCZETA! :P muuusze, po prostu musze pochwalić moja kochana corke ......kochane dziecko, wszystko da się z nia zalatwic. w domu cieszyla się do tatusia jakby chciała mu powiedzieć "ojciec, zalatwilysmy wszystko, bylam grzeczna, wiec proszę mnie w końcu przewieźć"
brawo

Cytat:
wrzuce Wam jeszcze cos z facebooka Zawadzkiej

KAŻDY kto uważa, że klaps to "nic takiego" powinien przeczytać to kilka, albo i kilkanaście razy - na głos!
Ważne!
,, I takie mam wrażenie, że chciałbym opuścić ten dom."
smutne to ostatnie zdanie .... szkoda, że jest wielu rodziców którzy tego nie rozumieją. Niedawno widziałam w parku scenkę jak ok. 40-50 letni facet kopnął w pupę ok. 10 letniego chłopca. Nie wiem czy to był jego ojciec, czy moze dziadek, ale nie wytrzymałam i zwróciłam mu uwagę po raz pierwszy w życiu....

Cytat:
w konkursy tez wciagnela mnie znajoma, która jak dla mnie jest konkursowym guru - wygrala dwa samochody, non stop jakies wczasy itd.
jak wygrać samochód ? jakieś złote rady?

Cytat:
rosnie Ci maly spiewak może w końcu ktoś konkretny na polskiej scenie muzycznej

eee dziecko grzeczne, wiec mama powinna mieć duuuzo wolnego czasu na co go marnujesz jeśli nie wizaż?

my nie mielismy zaleceń okulistycznych
no, chciałabym żeby był uzdolniony muzycznie

tylko wieczorami mam lapa w domu, jak tż wróci z pracy i najcześciej to juz nie mam siły i ochoty go odpalać

ja mam to wpisane w książeczkę

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej hej, chciałam się pochwalić naszym małym sukcesem, Niko po raz pierwszy zasnął sam w łóżeczku, bez bujania i bez cycka i bez płaczu
super, nie odpuszczaj oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dzisiaj nasza 1 rocznica ślubu
gratulacje

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Gold-fish ja tez mam zalecenie kontroli okulistycznej i jak dzwoniła 2tyg temu to oczywiscie terminow nie ma do końca roku potem dzwoniła popytać prywatnie to lekarz kazał mi dzwonić na początku września aby sie umówić, bo mamy to zrobić po trzecim miesiącu życia Małej. Powiedział mi, że bada się po 90dniu życia dziecka, bo wcześniej nie są w stanie nic zbadać.

Aha i u nas to zalecenie kontroli u okulisty jest wpisane w książeczkę zdrowia dziecka, więc się dziwię, że nie wszystkie tu to macie
u nas jest zalecenie w 3 miesiacu, ale dałam ciała i dopiero w przyszłym tygodniu idziemy będzie miał 3,5 miesiaca

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziewczyny bierzecie jakieś witaminy?.
prenatal classic i dha

Cytat:
gold a to trzeba iść z malcem do okulisty? pierwsze słyszę
Trzeci miesiąc życia – badania profilaktyczne

Pierwszy kontakt małego dziecka z okulistą powinien mieć miejsce po ukończeniu trzeciego miesiąca życia. Aby wykonać badanie profilaktyczne, maluchom podaje się krople porażające akomodację oka. Samo badanie jest bezbolesne i nie ma negatywnego wpływu na narząd wzroku dziecka. Jest ono niezmiernie ważne, ponieważ pozwala wykluczyć tak poważne schorzenia oczu jak retinopatię wcześniaków czy nowotwory oka.

bez skierowania, na nfz,
w większości przychodni jak dzwoniłam to do końca roku nie ma terminów... w jednej usłyszałam, że teraz to praktycznie powiinno się rejestrować dziecko jeszcze przed urodzeniem!!! powariowali....

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2013-08-14 o 21:44
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:43   #1295
ankaaa206
Wtajemniczenie

mały ma chyba jakiś skok znowu, jak jest zmęczony to płacze jakby go zarzynali i najlepiej żeby go nosić a mi kręgosłup wysiada już, oczywiście obraza na cyca i płacze, ciekawe co sobie sąsiedzi myślą że pewnie mu się krzywda dzieje jakaś
no i tak sie napaliłam na chustę dziś ale znowu moje lenistwo wygrało - nie chce mi się uczyć wiązań i kupujemy nosidełko bondolino lub manduca, chciałam najpierw z babybjorna ale wyczytałam że to wisiadło

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 21:52   #1296
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
mojemu jeszcze nigdy nie leciały, kilka razy miał takie szkliste oczy ale łzy nie było żadnej jeszcze
moja Karolcia to chyba wyjątkowa jest bo łzy mamy od urodzenia

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My wlasnie wrocilismy z mierzenia I wazenia I mamy 5720g I 64cm.
to moja Karolcia to jest klucha chyba bo mamy też 64 cm a waga ponad kg większa

banka dla maluszka

salviae a ile Kuba ma cm?

diabli Nelcia jednak nie taka mała jak myślałam

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
I jak było? Bartek dał radę?Ja się tak dygam przed piątkiem, dobrze, że mężTT np w porównaniu do Aventu ma większy przepływ, a z Dr Browna to w ogóle leci mleko jak szalone. Sprawdziłam na wodzie, jak wyparzałam.
dobrze że mi przypomniałaś, na butelce dr browna wychodzi nam pleśń czy co to jest. Takie czarne plamki;/ używam wszytskich butelek i tylko z tymi jest problem, szczególnie na tej kremowej nakładce. Też tak macie?

no to zszokowałyście mnie z tym okulistą

dobra zmykam spać. Dziś do małej wstaje TŻ. Szkoda tylko że ja słyszę małą pierwsza
Stary 2013-08-14, 22:11   #1297
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny bierzecie jakieś witaminy?

puchatkowa dlaczego nie można reklamować mleka 1? właśnie dziś się zastanawiałam nad tym widząc reklamę w tv
Ja już nie kp, ale biorę witaminer prenatal dha bo miałam kupiony w zapasie i mi sporo zostało.

Tak jak pisały już dziewczyny nie można reklamować/promować mleka 1 bo karmienie piersią to jedyna słuszna metoda żywienia dzieci do 6 miesiąca życia.

Gold-fish nic się nie martw, że Mały będzie miał 3,5 miesiąca na tej kontroli okulistycznej, bo tak jak mówię nas lekarz nie chciał w ogóle zarejestrować zanim Młoda nie ukończy 3 miesiąca życia

Diabli super, że Nela tak dzielnie zniosła Ci wizyte w urzędzie. No i że tak dzielnie daje się motac w chustę. Masz złote dziecko

Vil dopiero doczytalam o Waszej wizycie u lekarza. Masakra. Absolutnie nie miej sobie nic do zarzucenia. To skandal, że ta wizyta to jakas taka bez konkretów, a jeszcze Wam próbują zarzucać jakieś zaniedbanie!

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:14   #1298
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Wiecie co, to chore. Czy wy zauważyłyście, że prawie u każdego naszego dziecka lekarze znajdują jakieś asymietrie albo wzmożone czy zwiększone napięcie?
Coś przestaję w to wierzyć, wydaje mi się, że to niemożliwe by nasi rodzice nie mieli z nami takich problemów, a teraz prawie każda ma...wydaje mi się, że po prostu wszystko musi być w swoim czasie.

Mam nadzieję, że u nas jest jakiś skok, bo moje dziecko się zrobiło leniwe. Już wcześniej wysoko podnosiło główkę, obracało się na plecy, ładnie przewracało główkę wodząc oczami za przedmiotem, a od dwóch dni to jakiś leniuszek się zrobił. Mam nadzieję, że to skok a nie jakieś problemy.
Zdrowy jest na pewno bo dziś przed szczepieniem był osłuchany i obejrzany, więc albo mi się dziecko rozleniwiło albo ma ten skok albo nie wiem co.
sluszna uwaga

a co do zachowania D - moze po szczepieniu tak ma? albo faktycznie skok...
Cytat:
od skończenia 1 mies. nietolerancję laktozy nam lekarka podejrzewała i kazała mi odłożyć wszystko odmleczne i pić tylko to właśnie, albo kozie i pomogło bardzo. Trzy razy próbowałam coś mlecznego i za każdym razem problem, więc sama nie wiem co to jest u nas

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

ja marzę o piwie pszenicznym i czerwonym winie
to mi sie chore wydaje... moze chodzi jednak o to, ze mleko krowie jest ciezkostrawne

a ja piwko pszeniczne pijam prawie codziennie bezalkoholowe, oczywiscie. pobudza laktacje
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:18   #1299
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
no to nie musi być z dzieckiem ale myślałam, że w każdym szpitalu płaci się za miejsce

powodzenia z Chodakowską
dziś pierwszy skalpel... szkoda gadać nie umiem złapać równowagi, nie umiem jednocześnie spinać brzucha i pamiętać o oddychaniu.
Poza tym mam problem z kolanami i nie wytrzymują niektórych ćwiczeń.

Cytat:

Ale radość Mój tak się cieszy w kąpieli, jak się go wyciągnie z wody, to niestety nie jest już tak fajnie, a najczęściej pospolite darcie mordy

A ja zaczęłam biegać, no może marszobiegać, ale ciężko ruszyć swojego wieloryba z domu i poddać wysiłkowi. No i zakwasy masakra.

Nie wiem, co jeszcze miałam napisać, padam na twarz.
ja zaczęłam chodzić z kijkami i jakoś idzie, powoli też trochę biegać, ale tu gorzej. Ogólnie to cobym nie robiła to waga stoi no chyba że zjem więcej to rośnie
mam postanowienie - zapisuję się na zumbę i pilates.
Mam jakieś 15 kg nadwagi... do zrzucenia, trochę to potrwa w sumie to ćwiczyć mogę, ale nie lubię diet. I mam apetycik

chciałam jeszcze napisać, że też jestem zadowolona z bebiko, kupki i bączki normalnie, po 1 na dzień, rano.

nadrobiłam ale już nie cytuję, idę spać. Pewnie niedługo i tak czeka mnie pobudka.

Jestem ciekawa ile godzin przeciętnie śpicie teraz na dobę?

Mi się zwykle w nocy udaje pospać po 6 h i to jest dla mnie za mało, więc zdarzają mi się drzemki w ciągu dnia, a jak nie ma warunków do drzemki to łażę jak zombi do popołudnia, potem jakoś się regeneruje

aha, i gdyby nie Wy to bym o tej kontroli okulistycznej w ogóle nie wiedziała..

Axella chyba znikła na dobre mam nadzieję, że u niej i u Zuzi już ok. Coś wykrusza się nasza "drużyna pierścienia"... szkoda

06.06.2013 r. - Piotruś

Edytowane przez whatIthink
Czas edycji: 2013-08-14 o 22:23
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:21   #1300
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
a te Nan to z literkami HA czy bez ?
Bez, zwykłe Nan Pro 2 i 3.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Cześć kochane
Stesknilam sie za Wami, ale czas mamy tak wypełniony ze nawet nie wiem kiedy ten tydzień zlecial. Czas mamy wypełniony co do minuty, właśnie jedziemy odwiedzić druga prababcie i ciotki od mojego taty strony.
Wiktorek jest bardzo grzeczny, zasługuje na pochwałę
Na weselu prawie cała noc spał grzecznie w gondoli, a my sie bawilismy
Było super!!!
W piątek wieczorem juz wracamy, wiec po weekendzie do Was wracam
Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok.
Pozdrawiamy gorąco
No cześć laska! Czekamy na Ciebie.

Cytat:
Nelcia nic nie przytyla od ostatniej srody - zatem nadal 5750 pytalyscie jaka jest dluga - 65cm! nie wiem czy to dużo czy nie.

aaa i mam pozyczona chuste - piekna niebieska. za nami kilka mniej lub bardziej udanych prob. mloda cierpliwie znosila moja edukacje...chyba jej się podoba efekt końcowy, ja jestem mniej zadowolona, bo nie wychodzą nam okragle plecki podpowiedzcie jak to zrobić. motamy się w kieszonke. mam luzy i ich tez nie umiem się pozbyć ogladalam kilka filmikow na youtubie i niby robie wszystko ok, może mniej precyzyjnie i za szybko? ale jak na pierwszy dzień to i tak ciesze się, ze mi dziecko nie wypadlo aaa i czy glowka powinna być bardziej schowana?

fotka bez glowy, ale to cenzura tz, ja tam nie mam nic do ukrycia
Śliczna chusta.

Cytat:
Sharp nie ma promocji na 1, bo cyc to jedyna słuszna droga karmienia. W dodatku na karcie Rossnę nie liczy się rabat na 1. Tak mi ostatnio powiedziała kasjerka.
Dlatego mi nie naliczyło rabatu ostatnio. Szkoda, że nie ma przy regale takiej informacji. W drogerii hebe jest teraz promocja na Nan Pro i jedynki też obejmuje. Ciekawe od czego to zależy.

Już mam dosyć czyszczenia po tym porodzie. Pojutrze będzie 7 tygodni, a ze mnie ciągle leci co jakiś czas.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:22   #1301
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

banka dla maluszka

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

dobrze że mi przypomniałaś, na butelce dr browna wychodzi nam pleśń czy co to jest. Takie czarne plamki;/ używam wszytskich butelek i tylko z tymi jest problem, szczególnie na tej kremowej nakładce. Też tak macie?

dobra zmykam spać. Dziś do małej wstaje TŻ. Szkoda tylko że ja słyszę małą pierwsza

mi raz na smoczku sie zrobilo...

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
brawo

smutne to ostatnie zdanie .... szkoda, że jest wielu rodziców którzy tego nie rozumieją. Niedawno widziałam w parku scenkę jak ok. 40-50 letni facet kopnął w pupę ok. 10 letniego chłopca. Nie wiem czy to był jego ojciec, czy moze dziadek, ale nie wytrzymałam i zwróciłam mu uwagę po raz pierwszy w życiu....

jak wygrać samochód ? jakieś złote rady?

no, chciałabym żeby był uzdolniony muzycznie

tylko wieczorami mam lapa w domu, jak tż wróci z pracy i najcześciej to juz nie mam siły i ochoty go odpalać

ja mam to wpisane w książeczkę

super, nie odpuszczaj oby tak dalej

gratulacje

u nas jest zalecenie w 3 miesiacu, ale dałam ciała i dopiero w przyszłym tygodniu idziemy będzie miał 3,5 miesiaca

prenatal classic i dha

Trzeci miesiąc życia – badania profilaktyczne

Pierwszy kontakt małego dziecka z okulistą powinien mieć miejsce po ukończeniu trzeciego miesiąca życia. Aby wykonać badanie profilaktyczne, maluchom podaje się krople porażające akomodację oka. Samo badanie jest bezbolesne i nie ma negatywnego wpływu na narząd wzroku dziecka. Jest ono niezmiernie ważne, ponieważ pozwala wykluczyć tak poważne schorzenia oczu jak retinopatię wcześniaków czy nowotwory oka.

bez skierowania, na nfz,
w większości przychodni jak dzwoniłam to do końca roku nie ma terminów... w jednej usłyszałam, że teraz to praktycznie powiinno się rejestrować dziecko jeszcze przed urodzeniem!!! powariowali....
Ja przyznaje sie ze pare razy w dupapa D. Zalapal no moze ze 3 nie wytrzymalam juz..:banghead: ale skruszona go przeprosilam i powiedzialam ze nie powinnam teraz kary i moje krzyki tylko sa i nie raz brak konsekwencji w karach bo mi zaraz go szkoda jak muvsie te duze oczeta sxkliste sie robia
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:23   #1302
MoTyleKsw
Zakorzenienie

odczytała wsioo ale nie.może mi się program połączyć więc nie.mam jak odpisać nie matylda padla i ma.nowego przyjaciela. my już mówimy dobranoc bo tz idzie z kolega i dziewczynami które zatrudniali na disco a matka idzie spać jak dziecko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130814_220551.jpg (39,0 KB, 53 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:27   #1303
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Ja od porodu nie czuję glodu:-\ jem bo wiem ze musze, ale czasami łapie sie na tym ze nic jeszcze nie jadłam a jest godzina 15. Jest to tym bardziej dziwne, bo przed ciąża lubiłam dobrze zjesc:-\
O ja za to mogłabym nie przestawać w ogóle jeść. Jestem głodna co chwile Ale podobno nie widać po mnie i nawet mi mówią, że chuda jestem.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Nie martw sie u was napewno sie skonczy i nie wroci
Tak sobie mówię codziennie

Co do witamin ja w sumie biorę omegamed dha 500 bo mi kazali zaraz po szpitalu i jakieś tabletki z wapniem.

Co do tego rozleniwienia to właśnie nie jest po szczepieniu bo już wczoraj taki był z niego płaczliwy leniuszek.

Świetny ten artykuł odnośnie chust, szczególnie, że piszą tam o nosidełkach , na które na pewno skusimy się za jakiś czas dla taty i genialnie jest napisane wszystko.Zawarte ważne informacje, bo np. niedawno moja znajoma wrzuciła zdjęcie córki na fb w nosidle i zgodnie z artykułem same błędy zrobiła, bo nie dość, że nosidło nie ergonomiczne, a więc w kroku tylko dziecko było podtrzymywane to jeszcze przodem do świata na brzuchu taty, a więc kolejny błąd.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 22:31   #1304
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Już mam dosyć czyszczenia po tym porodzie. Pojutrze będzie 7 tygodni, a ze mnie ciągle leci co jakiś czas.
Mnie też tak czyscilo. Wczoraj było 8 tyg od porodu a przedwczoraj byłam na kontroli u gina dopiero, bo wcześniejszą wizytę musiałam odwołać bo właśnie nadal mnie czyściło.

Motylku ulicznego królika ma Macia

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 00:27   #1305
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
co do chusty, Diabli, to mi się wydaje, że plecki się zaokrąglą jeśli Nelka położy rączki właściwie, czyli na płasko w pozycji żabki, ale niech się nie dźwiga. I na pewno się zaokrąglą jak nie będą jej tak zwisać nóżki. Kolanka muszą być wyżej niż pupka, to bardzo ważne. Jak spojrzysz do lustra, to nóżki i pupka powinny tworzyć literę M. Co do luzów, to pewnie robią Ci się pod pachami? z każdym razem powinno być lepiej. Ja miałam problem właśnie pod pachami, że tak odstawiał materiał. Teraz dociągam właściwie (żeby się zacieśniło pod pachami porządnie musi być dociągnięta ta część poły od strony ciała, no, wewnętrzna )
bobków brak
baaaardzo dziękujemy
raczki czy nozki? bo doszłam do tego, ze nozki zle trzyma. nie ma tego M, chusta nie przechodzi pod kolankami i dlatego dupcia nie wypieta i plecki nie sa okragle

dokładnie, luz robi się pod pachami i wtedy wydaje mi się, ze mala nie przylega dokładnie do mnie i gdyby chciała moglaby się odgiąć do tylu.
spoko jutro znow się pobawimy wkrecilam się...az nie mogę w to uwierzyć. baa! nawet warkocz już umiem

alez się zmeczylam. jutro wielki rodzinny grill, będzie pewnie ze 20 osob (ze tez nie pomyslalam, można by od razu chrzciny zorganizować hehe). każdy cos robi, a ze zachciało mi się duszonek, no to mam tona wszystkiego do obierania i krojenia w całym domu wali cebula hehe. to będzie fajny dzień! i w końcu uda się młodemu pokoleniu strzelić wspólne foty

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Muszę moją małą nagrać jak się ubieramy. Ona się wtedy strasznie cieszy aż rechocze
Nela uwieeelbia te piosenke

http://www.youtube.com/watch?v=THu1W3QLgZU szczególnie fragment szeptem ma dziewczyna gust, fajna kolysanka

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
JA mam butelki różnych firm (kiedyś wygrałam w konkursie - a co, Diabli może wygrywać, to je też ) TT np w porównaniu do Aventu ma większy przepływ, a z Dr Browna to w ogóle leci mleko jak szalone. Sprawdziłam na wodzie, jak wyparzałam. Ja najbardziej lubię używać butelki Aventu, najmniej Młodemu cieknie po brodzie
ooo kolezanka po fachualbo konkurencja

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
smutne to ostatnie zdanie .... szkoda, że jest wielu rodziców którzy tego nie rozumieją. Niedawno widziałam w parku scenkę jak ok. 40-50 letni facet kopnął w pupę ok. 10 letniego chłopca. Nie wiem czy to był jego ojciec, czy moze dziadek, ale nie wytrzymałam i zwróciłam mu uwagę po raz pierwszy w życiu........

smutne, ale w Polsce to ciagle normalne...kilka dni temu widzielismy szczęśliwe dzieciaki, (na oko 1-3klasa) które wysiadaly z samochodu obladowane po pachy wyprawka szkolna. fajny widok, zaczelismy z tz komentować, ze tez nas to za jakiś czas czeka i co? ledwo przeszli przez furtke do swojego domu, jednemu cos spadlo. mamie niewiele chyba było trzeba (rozgoryczona, ze wydala kase czy jak?!). chyba nas nie zauwazyla, bo zaczela się wiazanka: spier...c do domu, co wy sobie myślicie, ze ja sram pieniędzmi? kur...przez rok wam już nic nie kupie" i tak az nas nie zauwazyla...ehhh a byli tacy szczęśliwi niosąc te wszystkie bibuly, zeszyty, piorniki itd.

Cytat:
jak wygrać samochód ? jakieś złote rady? .
jeszcze nie dotarlam do tego progu ale na pewno trzeba grac i poswiecac na to dużo czasu i 100% uwagi. jak wygram to zdradzę Ci ten patent hehe

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
mały ma chyba jakiś skok znowu, jak jest zmęczony to płacze jakby go zarzynali i najlepiej żeby go nosić a mi kręgosłup wysiada już, oczywiście obraza na cyca i płacze, ciekawe co sobie sąsiedzi myślą że pewnie mu się krzywda dzieje jakaś
no i tak sie napaliłam na chustę dziś ale znowu moje lenistwo wygrało - nie chce mi się uczyć wiązań i kupujemy nosidełko bondolino lub manduca, chciałam najpierw z babybjorna ale wyczytałam że to wisiadło
jeszcze niedawno mowilam jak Ty, ale po pożyczeniu chusty stwierdzam, ze wiązanie nie jest trudne...tylko trzeba poprobowac żeby robic to naprawdę dokładnie. powiem więcej - wciąga!

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
mala w sensie drobna, lekka czy krotka? hehe

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
ostatnio chodze spac o 2 i wstaje kolo 9 ale klade się tak pozno na własne zyczenie (wizac, odciąganie dodatkowego mleka, nadrabianie zaleglosci z całego dnia). chyba mi to wystarcza, raczej nie spie popołudniu.

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Śliczna chusta.
oj tak, buzia mi się ucieszyla jak ja zobaczyłam. pasuje nam do wozka

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
odczytała wsioo ale nie.może mi się program połączyć więc nie.mam jak odpisać nie matylda padla i ma.nowego przyjaciela. my już mówimy dobranoc bo tz idzie z kolega i dziewczynami które zatrudniali na disco a matka idzie spać jak dziecko
suuuper krolik i macie te sliczna ikejowska pościel. dawno nie widziałam Matyldy, kochana i duza! a ja myslalam, ze ona taka miniaturka jak Hela!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 08:25   #1306
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
sluszna uwaga

a co do zachowania D - moze po szczepieniu tak ma? albo faktycznie skok...

to mi sie chore wydaje... moze chodzi jednak o to, ze mleko krowie jest ciezkostrawne

a ja piwko pszeniczne pijam prawie codziennie bezalkoholowe, oczywiscie. pobudza laktacje
nie wiem

ja się kilka razy skusiłam na dwa łyki od męża zaraz po karmieniu (tu odpowiadając też Tobie Mysia ) śmiał się, że mi zrobi zdjęcie rozwodowe, bo mała mi akurat raz spała na rękach wtedy

Też się ostatnio zastanawiałam jak tam Axella

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

co do okulisty - kurczę, nam nic nie mówili o tym ani w szpitalu, ani pediatra, a pytałam o to oczko wtedy z rzęską.. nie wiem sama teraz, chyba zapytam przy następnej wizycie szczepiennej czy to wszystkie dzieci, czy jak? (za dwa tygodnie mamy)

jeśli chodzi o sen, to dziś poszliśmy spać z mężem koło północy, bo oglądamy homeland i się wciągnęliśmy pobudkę zwykle mam koło 7 rano (mała zasypia koło 21-21:30). Spać chodzę zwykle koło 22-23. Na karmienia mała się budzi ze dwa, trzy razy, ale śpimy razem, więc mnie to za bardzo nie wybudza, ani jej, a w nocy kupek już nie robi od dawna, więc pampers premium daje radę całą noc (w dzień używamy zwykłych i maks. co 3 godziny siuśki zmieniam, kupę mamy co dwa dni)

jak dobrze, że dziś wolne i mąż w domu zrobiłam sobie rano długi prysznic, wysmarowałam się olejkiem, nałożyłam odżywkę na włosy i czuję się jak po spa jak pomyślę, że przed zostaniem mamą to był program minimum..

dziś pewnie się mało będę odzywać - muszę skorzystać, że wreszcie nie jesteśmy samiutkie
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 09:24   #1307
cloche
Zakorzenienie

pearl, dopytaj o co chodzi z tym twoim niepiciem mleka, bo zawartosc laktozy w twoim mleku nie jest zalezna od twojej diety badano sklady mleka matek z przeroznych stron swiata i okazalo sie, ze bialko, tluszcze i cukry (laktoza) wszedzie w takich samych ilosciach (mniej wiecej). niezaleznie od tego, czy mama pila wode czy mleko
Stary 2013-08-15, 09:44   #1308
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
pearl, dopytaj o co chodzi z tym twoim niepiciem mleka, bo zawartosc laktozy w twoim mleku nie jest zalezna od twojej diety badano sklady mleka matek z przeroznych stron swiata i okazalo sie, ze bialko, tluszcze i cukry (laktoza) wszedzie w takich samych ilosciach (mniej wiecej). niezaleznie od tego, czy mama pila wode czy mleko
czyli to placebo
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:08   #1309
candace1
Zakorzenienie

Ja też pierwsze słyszę z tym okulistą ale spytam na nast. szczepieniu Tym bardziej, ze ja mam wadę wzroku więc wolałabym dmuchać na zimne...

Cytat:
Ja zakupiłam chustę - jestem desperatką. Młody jak mu znikam z oczu to się drze - więc teraz będzie się na mnie gapił 24h
Cytat:

banka dla maluszka

Z moimi butelkami dr. browna nic się nie dzieje
Ale od czasu do czasu wygotowuję je

Cytat:
Słodka

Młody się obudził więc zmykam
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:15   #1310
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
dziś pierwszy skalpel... szkoda gadać nie umiem złapać równowagi, nie umiem jednocześnie spinać brzucha i pamiętać o oddychaniu.

ja zaczęłam chodzić z kijkami i jakoś idzie, powoli też trochę biegać, ale tu gorzej. Ogólnie to cobym nie robiła to waga stoi no chyba że zjem więcej to rośnie
mam postanowienie - zapisuję się na zumbę i pilates.
Mam jakieś 15 kg nadwagi... do zrzucenia, trochę to potrwa w sumie to ćwiczyć mogę, ale nie lubię diet. I mam apetycik

chciałam jeszcze napisać, że też jestem zadowolona z bebiko, kupki i bączki normalnie, po 1 na dzień, rano.

nadrobiłam ale już nie cytuję, idę spać. Pewnie niedługo i tak czeka mnie pobudka.

Mi się zwykle w nocy udaje pospać po 6 h i to jest dla mnie za mało, więc zdarzają mi się drzemki w ciągu dnia, a jak nie ma warunków do drzemki to łażę jak zombi do popołudnia, potem jakoś się regeneruje
ja wczoraj byłam na pilatesie. masakra, nie wiedziałam że tak ze mną źle ;( ćwiczeń na brzuch prawie w ogóle nie byłam w stanie robić, miałam wrażenie że mi szwy wewnętrzne się rozejdą chociaż na pewno nic y się nie stało. i pomyśleć że kilka lat temu ćwiczyłam

a co do snu to zazwyczaj chodzę spać koło 22.30, pobudka koło 3-4 na jedzonko i przewijanie (ok. 45 min zajmuje wszystko) i potem śpimy do ok. 6.30. a że powinnam spać po 8-9 h żeby się dobrze czuć chodzę wiecznie niewyspana dziś mąż wstawał i pospałam do 9

Cytat:
Dlatego mi nie naliczyło rabatu ostatnio. Szkoda, że nie ma przy regale takiej informacji. W drogerii hebe jest teraz promocja na Nan Pro i jedynki też obejmuje. Ciekawe od czego to zależy.
w Biedronce też są często promocje

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:45   #1311
salviae
Zadomowienie

Hej, ja tez nic nie słyszałam o badaniach okulistycznych

Cytat:
Nie mierzyli go jezcze ani razu, ale ubranka nosi 68, czasem mniejsze 74 jest grubasny
Cytat:
Ja spie jakies 7 godzin czasem godzina mniej albo wiecej

Cytat:
Słodka i króliczek też

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Motylku ulicznego królika ma Macia

Aukcje w większosci zakonczone, moje ciągotki hazardowe się opłaciły bo sukienka poszła za 40 zł czyli o 1 zł wiecej niz proponowała mi ta laska , wiekszosc się sprzedała zarobiłam ok 250 zł i z tej okazji młody dostał wypasiony zimowy kombinezon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0232126620644_F_02.jpg (105,1 KB, 36 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 10:51   #1312
salviae
Zadomowienie

jakies dziwne to zdjecie, jeszcze raz
bedzie go widac na sniegu, jakby wypadł z sanek :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3459539363.jpg (20,2 KB, 19 załadowań)
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-08-15 o 10:55
Stary 2013-08-15, 11:28   #1313
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
już przestałam mu "pomagać" widocznie tak już ma , że kupki robi co kilka dni
u nas kolki i wszelkie dolegliwości związane z brzuszkiem zniknęły już dawno...też nie uzywamy już windi ..ani zadnych kropli od dawna juz...a jak widzę jakiś problem typu marudzenie..prężenie czy jakieś stękania ..to po prostu się nosimy..masujemy ..przytulamy..pomaga...a mały po czasie radzi sobie zupełnie sam...
no i najwazniejsze jem wszystko!!...
wyluzowałam i jest duzo lepiej a jak chce popłakac to trudno..tak musi byc..tyle ze,,
ani raz nie zostawiam go z tym "problemem samego i tule i całuje
ile tylko mogę..sam nie płacze ..tylko ze mną
jest mu raźniej i szybciej upora się z tymi "przeszkodami"

w ogóle to Gabriel jest już taki kochaniutki...
wkłada piąsteczki do buzi zawsze jak coś mu się dzieje w brzusiu..tak jakby zaciskał "dziąsełka"(nie zęby)zeby byc silnym i nie płakac

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej Dziś Julka kończy 7 tygodni i z tego powodu jest strasznie grymaśna
Dziś leci 7 dzień bez kolki. Mam nadzieję, że nic jej się dziś nie wykluje bo jakaś podejrzana jest
Zobaczcie jak dziś pierwszy raz pięknie główkę podnosiła. Kilka minut tak trzymała i obserwowała świat.
jejku jak pięknie Jula sobie już radzi z główką

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
my mamy dwa, ale młody śpi na brzuchu
jak to...na całą noc zostawiasz go na brzuszku??
mój po dwóch godzinach chyba cierpnie bo się wierci i chce zeby go przełożyc

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
tak wygląda mój synuś po kąpieli
bardzo ładnie wygląda..w tych kwiatach na pościeli

Cytat:

ada serdeczne gratulacje z okazji ślubu, oby czekało przed Wami wspaniałe wspólne i długie życie Potomstwa nie życzę, bo nie wiem czy sami chcecie więcej

nadrabiam dalej, o ile ktoś/coś mi nie przerwie. Jestem gdzieś na 22 stronie a nie wiem ile już naprodukowałyście

i zapisałam się od września z małym na basen
no kochana jesteś dziękuje!!!

Cytat:
hej

dzisiaj Młody już nie chce non stop jeść

gold-fish- pytałaś się czy mam tyle pokarmu -no mam i ewidentnie W chciał pić, bo ani smoczek, ani przytulenie nie dawało rady i rzucał się na cycka

justi- mój też nie chce się już przytulać w chuście, woli gapić się na boki

dzisiaj nasza 1 rocznica ślubu
i wybieramy się do Płocka do zoo z Wojtusiem

zaraz się pakujemy i wyjazd

3majcie się i miłego dnia
wszystkiego najsłodszego i najlepszego:r oza:

diabli no fajne te dostawki do wózka..super rozwiązanie...problem tylko z wejściem w jakiekolwiek drzwi
musze pogrzebac chyba w sieci i coś poszukac..te dostawki na stojąco jakoś mi się nie widza bo W. jest jeszcze mały i woli siedzieć w wózku niż stac

potem nadrobie reszte ..bo czas goni..a same czytanie Was zajmuje mi mnóstwo czasu

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 11:32   #1314
sharpnowaja
Zakorzenienie

diabli Nelcia będąc sama na zdjęciach wygląda jak kruszynka na Tobie widać że sporawa jest

pearl zazdroszę domowego spa też planowałam ale skończyło się na samej odżywce do włosów

salviae za aukcję i kombinezon
to Ty już planujesz sanki w tym roku?
Stary 2013-08-15, 11:37   #1315
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
To u was nietolerancja laktozy ? Bo ja przy skazie mam mleko sojowe tak samo jest nie do wypicia, ale kawa z waniliowym, albo nalesniki na tym waniliowym są całkiem ok, jak ja już marze o normalnym mleku, jak przestane karmić to będe piła tylko mleko, wino i piwo
ja samo wino

Cytat:
dok
aaaa dobra już wiem! mloda musi bardziej wypiac dupcie chusta musi konczyc się pod jej kolankami, a u nas na zdjęciu nozki nie sa zgięte w kolankach ani troszkę.
http://www.chustomania.pl/online/chu...nka_instrukcja porownywalam z tym, gdyby ktoras tez miała problem
dokładnie jej kolanka powinny być na wysokości pępka

Cytat:
I jak było? Bartek dał radę?Ja się tak dygam przed piątkiem, dobrze, że mężu idzie z nami na szczepienie. Pewnie szczepiłaś skojarzonymi?
Nie, szczepimy refundowanymi. Był ryk ale do przeżycia
Cytat:

też tak miałam na początku, nie zniechęcaj się

ja śpię około 8 godzin +/- 1 godzina w dzień już raczej nie śpię
Cytat:

Aukcje w większosci zakonczone, moje ciągotki hazardowe się opłaciły bo sukienka poszła za 40 zł czyli o 1 zł wiecej niz proponowała mi ta laska , wiekszosc się sprzedała zarobiłam ok 250 zł i z tej okazji młody dostał wypasiony zimowy kombinezon

Cytat:
świetny ja licytuję młodemu na all właśnie dwa kombinezony

Salvi, mówiłam mojej mamie o wadze Kubusia i że w ciągu miesiąca potrafi przybrać 1,5 kg "a czym go karmi??" mówię, że pierś "no ale to na pewno daje mu coś jeszcze" wariatka

===
Dzień dobry! Wczoraj po szczepieniu było ok ale w domu strasznie marudził i popłakiwał, spokojny tylko u mnie na klacie Na spacer poszliśmy więc w chuście i to był strzał w 10 dziecko zasnęło i spało spokojnie kilka godzin, przespał ładnie noc i dziś jest już taki jak zwykle
kooocham chustę

Teraz uciekam posprzątać bo mamy dziś gości

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 11:51   #1316
salviae
Zadomowienie

Cytat:
salviae za aukcję i kombinezon
to Ty już planujesz sanki w tym roku?
pewnie, u mnie takie tereny, ze latwiej bedzie sankami niz wozkiem
Cytat:
świetny ja licytuję młodemu na all właśnie dwa kombinezony

Salvi, mówiłam mojej mamie o wadze Kubusia i że w ciągu miesiąca potrafi przybrać 1,5 kg "a czym go karmi??" mówię, że pierś "no ale to na pewno daje mu coś jeszcze" wariatka

===
Dzień dobry! Wczoraj po szczepieniu było ok ale w domu strasznie marudził i popłakiwał, spokojny tylko u mnie na klacie Na spacer poszliśmy więc w chuście i to był strzał w 10 dziecko zasnęło i spało spokojnie kilka godzin, przespał ładnie noc i dziś jest już taki jak zwykle
kooocham chustę

Teraz uciekam posprzątać bo mamy dziś gości
Ja kupiłam na tablicy za 75 zł z przesyłką, z Bielska już chciałam zwracać się do Diabli, ale zgodzili się na wysyłkę za pobraniem, do tego sa buciki ciepłe i 2 pary rekawiczek na sznurku

mama niedowiarek, nie mówiłam wam ale wieczorem daje mu masełko łyżeczką bo tak mi babcia poleciła, żeby dziecko całą noc przesypiało

u nas po szczypieniu też się nosilismy wieczorem, w nocy była dodatkowa pobudka, ale teraz jest już dobrzen
Kubuś
Stary 2013-08-15, 12:03   #1317
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
czyli to placebo
A może nie o laktozę chodzi tylko o białko?? Albo o nic, tylko niedojrzały żołądeczek czasem musi dać o sobie znać i tyle

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam chustę - jestem desperatką. Młody jak mu znikam z oczu to się drze - więc teraz będzie się na mnie gapił 24h
No Can, za decyzję Jakby tak oceniać po naszym forum, to połowa dzieci w PL powinna się nosić w chustach

Cytat:
Świetna robota mamuśka!

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
w ogóle to Gabriel jest już taki kochaniutki...
wkłada piąsteczki do buzi zawsze jak coś mu się dzieje w brzusiu..tak jakby zaciskał "dziąsełka"(nie zęby)zeby byc silnym i nie płakac
A mi się to skojarzyło z czymś! Otóż moje dziecko czasem potrafi mnie ugryść dziąsłami Kilka razy zdarzyło jej się przycisnąć brodawkę tak, że aż zapiszczałam! Zdarza się to Waszym dzieciaczkom?? Niech to tylko Sofii nie wejdzie w nawyk bo

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
mama niedowiarek, nie mówiłam wam ale wieczorem daje mu masełko łyżeczką bo tak mi babcia poleciła, żeby dziecko całą noc przesypiało
Dajesz mu masełko pomimo, że ma skazę białkową?? Czy ja coś źle zrozumiałam?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 12:06   #1318
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dajesz mu masełko pomimo, że ma skazę białkową?? Czy ja coś źle zrozumiałam?
Ale pediatra mówiła, że to ja nie mogę jeść nabiału, nie wiedziałm, że mały też, teraz dałaś mi do myślenia muszę zapytać następnym razem na wizycie

Kuba na szczęście nie gryzie, ale dzisiaj mi wbił pazury w cyca tak, że myślałam, że zejde, a poźniej się śmiał, czas na obcinanie
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-08-15 o 12:12
Stary 2013-08-15, 12:15   #1319
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
czyli to placebo
no chyba ze nie o laktoze chodzilo... podpytaj, ale nie daj se wmowic glupot
Cytat:
ale fajny!
a rozmiarowo to bedzie pasowal na zime? wiesz, Kubus to jednak ma tempo wzrostu po tym masle

ash, moj jakos specjalnie nie gryzie, ale czasem zablokuje szczeke i sie wykreca... przyjemne to nie jest
Stary 2013-08-15, 12:22   #1320
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

u nas po szczypieniu też się nosilismy wieczorem, w nocy była dodatkowa pobudka, ale teraz jest już dobrzen
ej myślałam, że żartujesz ale po poście do Ash mam wątpliwości serio dajesz mu to masło?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości