|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
melduję się z rana przy kawce, zaraz budzę Przemka i pędzimy na rehablitację
|
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Nan w biedronce tylko 2 i 3 :-( I to u mnie tylko 4 puszki stoją.
|
|
|
|
#1203 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1204 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a szkoda, bo pierwszy raz w życiu miałam duże piersi ![]() ![]() Cytat:
![]() Maluska ale piękny banan na twarzyczce ![]() my też nie jedynie pediatrę pytałam, czy coś robić z tym, że w jednym kąciku oka Małgoni rzęski rosną do środka oka jakby (tak się tam podwijają) i mówiła, że jak jej się nic z tym okiem nie dzieje, to żeby tego nie ruszać. I tak robimy, ale czasem się zastanawiam, czy to dobrze.. miała tak któraś z Was?Ash - dobrze, że z tym dentystą się udało ![]() Cytat:
dobrze, że są osobne normy wagowe dla dzieci karmionych tylko piersią, bo od tych w książeczce, to bym się musiała zestresować, a tak to nic tylko zaufać w mądrość cycków ![]() mąż śpiewać umie - sam się zgłosił na ochotnika, to raczej mnie trzeba było przekonywać do czytania lecę do M, bo już druga tura karuzelki za nią i zaczyna wzywać posiłki
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-08-14 o 08:18 |
|||
|
|
|
#1205 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nauczysz się, nie masz wyjścia my też nie mieliśmy Cytat:
no tylko ze starszym też już będzie gorzej my bez szału w porównaniu z Wami ![]() Cytat:
![]() == dzień dobry super się wyspałam, Mały się obudził na jedzonko o 3 i 5 i śpi do teraz
|
|||
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy ... okazało się że dzisiejsza "rehabilitacja" to tylko spotkanie z kierownikiem oddziału, który robi wstępną oceną kondycji dziecka i kwalifikuje na zabiegi ... a rehabilitacja będzie jak się zwolni jakieś miejsce, ze względu na stan Przemka będzie tak szybko jak się tylko da ale może to być koniec września
jestem wściekła i rozżalona że nikt nam wcześniej o tym nie mówił, powinni przy rejestracji informować. tak byśmy już dawno z nim poszli prywatnie, zresztą nasłuchałam się dziś że dziecko zaniedbane, że powinno mieć zabiegi od urodzenia ... tylko że my się miesiąc temu dowiedzieliśmy że musi mieć koniecznie rehabilitację a że był termin na teraz to poczekaliśmy ... jest mi smutno, jest mi źle, boję się że przez to że czekaliśmy ten miesiąc to będzie miał Przemek poważne problemy ... dziś po 14 mam jeszcze do niej dzwonić bo mówiła że może go spróbuje gdzieś wcisnąć ale nie może obiecać, no i nieoficjalnie mi powiedziała że ona ma swój prywatny gabinet w Kato i można ewentualnie tam, 50 zł za pół h bo dłużej się z takimi maluchami nie ćwiczy. więc tak czy inaczej będziemy się już umawiać konkretnie na ćwiczenia. a jeszcze jak wychodziliśmy z CZDz to się zorientowałam że zaś opona przebita, doszliśmy prawie do domu (25 min spaceru) a ja się zorientowałam że książeczki zdrowia Przemka zapomniałam |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej, chciałam się pochwalić naszym małym sukcesem, Niko po raz pierwszy zasnął sam w łóżeczku, bez bujania i bez cycka i bez płaczu
marudził, potem gadał i tak 30 min jak nie więcej to trwało aż zasnął ale oczywiście był najpierw cyrk płaczowy bo zmęczony, dałam cycka, zrobiłam tak by nie zasnął przy nim, i odłożyłam go - jestem w szoku tak więc od dziś zaczynamy naukę spania w łóżeczku w dzień i w nocy
|
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Vil
mam nadzieję, że Was wcisną a jak nie to poszłabym już prywatnie, nie martw się, na pewno będzie dobrze a co do wózka to my też już dwa razy gumę złapaliśmy wiesz co u Was oponę przebiło? Anka
|
|
|
|
#1210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- U mnie w biedrze nie ma juz sinlacka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziel się ćwiczeniami ![]() Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak nasz chrzest będzie wyglądał. Mamy do wyboru mszę po polsku lub po angielsku, ale jeszcze nie wiem na co się zdecydujemy, mamy czas ![]() A z dentystą rzeczywiście zaskoczenie, obym tylko teraz wytrwała ten tydzień ![]() Ale u nas zimno... Rano w sypialni było 18 stopni... Kurcze, nie wiem jak Sofię okrywać przy takiej temperaturze. Muszę spróbować śpiworek, ale ona lubi spać na boczku i boję się, że będzie jej niewygodnie
|
||
|
|
|
#1213 | |
|
Raczkowanie
|
dzięki
Cytat:
też bym nie przypuszczała, że jeszcze raz będziecie czekać, nic dziwnego, że można się wściec z bezsilności.. chyba lepiej do czasu jak się zwolni miejsce pojeździć z nim i nauczyć się odpowiednio ćwiczyć już w domku - nawet pojedyncze zajęcia Ci coś konkretnego pokażą, nadrobi to, nie martw się - tylko systematyczność jest bardzo ważna ![]() a z wózkiem... |
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() A leca waszym dxieciom łzy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
|
|
|
|
#1216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie, dzieci mają niesamowite zdolności nadrabiania braków. Poćwiczycie z nim i zapomnicie,że był kiedyś jakiś problem Cytat:
dla Niksona, taki już dorosły z niego facet |
||
|
|
|
#1217 | ||
|
Raczkowanie
|
zaczęłam nadrabianie 6 dni temu i do dziś nie mogę skończyć
Cytat:
ale nie fascynuje mnie to, nie lubię wyciągać cyca na zawołanie i nim świecić... Wkurzało mnie to ciągłe tryskanie z drugiego cycka przy karmieniu, zalane staniki mimo wkładek etc. Powtarzam żeby nie było: gdybym mogła to bym karmiła bo uważam, że to najlepsze dla dziecka, ale nie jara mnie to Aaa, i przypomniało mi się jak syn obudził się w nocy w 2 dobie na jedzenie w szpitalu w środku nocy i postanowił powisieć na cycu 5 godzin... byłam wrakiem człowieka... Cytat:
![]() diabli dzięki za inspirację naklejkowe i tak, często robię tzw. bobki, ale miałam tak też przed ciążą. Nie wiem, jaka jest tego przyczyna.ada serdeczne gratulacje z okazji ślubu, oby czekało przed Wami wspaniałe wspólne i długie życie Potomstwa nie życzę, bo nie wiem czy sami chcecie więcej nadrabiam dalej, o ile ktoś/coś mi nie przerwie. Jestem gdzieś na 22 stronie a nie wiem ile już naprodukowałyście i zapisałam się od września z małym na basen
|
|
#1218 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() dzisiaj Młody już nie chce non stop jeść ![]() gold-fish- pytałaś się czy mam tyle pokarmu -no mam i ewidentnie W chciał pić, bo ani smoczek, ani przytulenie nie dawało rady i rzucał się na cycka![]() justi- mój też nie chce się już przytulać w chuście, woli gapić się na boki dzisiaj nasza 1 rocznica ślubu i wybieramy się do Płocka do zoo z Wojtusiem ![]() zaraz się pakujemy i wyjazd ![]() 3majcie się i miłego dnia ![]() |
|
|
|
#1219 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
mojemu jeszcze nigdy nie leciały, kilka razy miał takie szkliste oczy ale łzy nie było żadnej jeszcze
|
|
|
|
#1220 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a, i czkawka to też zło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas mieszkanie stoi puste, bo jesteśmy u rodziców i też się boję o kradzież, zwłaszcza że teraz okradli właśnie 2 piwnice. Złodziei to bym normalnie za jaja porozwieszała na słupach... no chyba żeby to były złodziejki color współczuję... sm to okropna choroba, zwłaszcza przy naszej polityce zdrowotnej malutki już się budzi więc pewnie na razie koniec nadrabiania.
|
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pupke podwijac do góry żeby te plecy okrągłe były tak? Mojej tak. Od urodzenia. Gold-fish ja tez mam zalecenie kontroli okulistycznej i jak dzwoniła 2tyg temu to oczywiscie terminow nie ma do końca roku potem dzwoniła popytać prywatnie to lekarz kazał mi dzwonić na początku września aby sie umówić, bo mamy to zrobić po trzecim miesiącu życia Małej. Powiedział mi, że bada się po 90dniu życia dziecka, bo wcześniej nie są w stanie nic zbadać.Aha i u nas to zalecenie kontroli u okulisty jest wpisane w książeczkę zdrowia dziecka, więc się dziwię, że nie wszystkie tu to macie
|
||
|
|
|
#1222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja byla 22 czerwca ![]() A i wyjazdu udanego , my jutro do zoo pod Berlinem jedziemy oby pogoda byla Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1223 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a mąż łatał w innym miejscu - ale trzymało dwa tyg więc może dwie dziury były po prostu ![]() zrobione za piątkę ![]() Cytat:
pod moim domem w Gliwicach otwarto wczoraj Biedronkę. mama mówi że był sajgon na otwarciu, o 7 ludzie się pobili o wózki, policja musiała przyjeżdżać ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy pytałaś ogólnie czy tylko dzieciaczkom z zawiniętą rzęską ale Przemkowi lecą - od jakiegoś miesiąca. Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-14 o 11:52 |
||||
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powinnaś od razu zauważyć, że plecka się zaokrąglają ![]() Veronic wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy A ja rok temu dostałam ostatnią @ lecimy na to szczepieni |
|
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Przemkowa szafka - zapasow sloiczkow mamy na rok
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Vil z tym zaniedbaniem dziecka to przegieli. Mogę Ci polecić ośrodek w Mysłowicach http://www.oro.com.pl/poradnie.html ale pewnie o terminy kiepsko jak wszędzie o tej porze roku. Albo Tu : http://www.centrumincorpore.pl/ tu pracuje moja kumpela Z rehabilitacji w CZDz korzystałam ale nie byłam zadowolona. Nie martw się, Przemek nadrobi, każde dziecko ma swoją prędkość rozwoju, oo moja orłem nie jest, kończy 3 miesiące i parę dni temu dopiero odkryła jak się ma przewracać z pleców na boki
|
|
|
#1228 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Vil, spróbuj iść pywatnie, ale tylko po instruktaż ćwiczeń i ćwiczcie w domu. Chyba, że faktycznie musicie pod okiem fizjoterapeuty? Tak jak Ash, wierzę, że trafiłaś na jakiegoś idiotę i że Przemcio szybko nadrobi, to młody zdolny organizm przecież. Co za człowiek w tym CZD Po raz kolejny 0:1 dla służby zdrowia U nas taka prywatna wizyta kosztuje 80zł/ 30m min. A książeczki nie mogłaś zostawić? Cytat:
[QUOTE=vil84;42259400]Przemkowa szafka - zapasow sloiczkow mamy na rok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE ] Imponujące
|
||
|
|
|
#1229 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie tymbardziej ze duzo maluchow nie robi duzo rzeczy co powiina moj ma pond 3 mc a nie przrwraca sie wogole Cytat:
oo jaa heee Cytat:
Co do lez to ogolnie sie pytalam Vil glowa do gory moj tez nievrobi duzo rzeczy ale nadrobia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba że po 18 gdzieś indziej ale nie wiem czy o takich porach jeszcze da radę.Przemek się dalej nie przewraca więc spokojnie ![]() tzn jak bardzo chce to na jedną stronę mu wychodzi ale bardziej przez przypadek niż świadome działanie ![]() no nie bardzo, jednak wolałąbym jej potem nie szukać po całym Centrum ![]() Przemek ma chyba jakiś skok czy coś od dwóch dni ... CIĄGLE nadaje, ciągle coś mu się nie podoba, nie zajmuje się nim przez 2 min i wręcz krzyczy na mnie, nie jest to płacz a wkurzanie się ![]() w ogóle nie chce sam leżeć, ciągle musi być czymś zajęty. mądre dziecko, ale ja już mam dość
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

twardsze są dopiero jak mam dłużsża przerwę w nocy 

jestem wściekła i rozżalona że nikt nam wcześniej o tym nie mówił, powinni przy rejestracji informować. tak byśmy już dawno z nim poszli prywatnie, zresztą nasłuchałam się dziś że dziecko zaniedbane, że powinno mieć zabiegi od urodzenia ... tylko że my się miesiąc temu dowiedzieliśmy że musi mieć koniecznie rehabilitację a że był termin na teraz to poczekaliśmy ... jest mi smutno, jest mi źle, boję się że przez to że czekaliśmy ten miesiąc to będzie miał Przemek poważne problemy ... 

wiesz co u Was oponę przebiło?

Podziel się ćwiczeniami 

Nie martw sie, dzieci mają niesamowite zdolności nadrabiania braków. Poćwiczycie z nim i zapomnicie,że był kiedyś jakiś problem