|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
w mleku kozim, które Ci zaleca lekarz, też jest laktoza, tylko trochę niższa wartość
Cytat:
piękna Macia i super królik Helena też ma swoją Nel królicę i już czeka na kolejnego do kolekcji. Przepiękne te zabawki robią teraz Cytat:
też powinnam się zebrać, ciuchy się kurzą, sprzęty się kurzą..a pieniądze dodatkowe się przydadzą na urlop. Z moim zbieraniem chyba jednak na następny Nie otwiera się zdjęcie kombinezonu, ale oceniam po miniaturce, że fajowski ![]() Cytat:
![]() a, któraś polecała W głębi kontinuum, Diabli? Ja już dłuższą chwilę po lekturze i też polecam. Dla mnie to mała biblia, w której ktoś zamieścił wiedzę, którą posiadałam intuicyjnie i która się o dziwo sprawdziła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Salviae, to Kubuś ma skazę białkową, białko w Twojej diecie szkodzi jemu
|
|||||
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Szlag mnie trafi. Młodemu oczka ropieją i był już na 3ch atybiotykach, po każdym poprawa na chwilkę. Zalecenia mamy więc masować kanaliki, co robię, no i wczoraj stwierdziłam, że spróbuję tego świetlika ( kupiłam herbatkę) i jest jeszcze gorzej. Z jednego oczka normalnie ropka leci non stop.
Czy my się z tym nigdy nie uporamy? A do tego naprawdę moje dziecie jest mega marudne od kilku dni i mam wrażenie jakby cofnęło się w rozwoju. Mam nadzieję, że za kilka dni minie bo zaczynam się martwić.
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Happy, Justi zarcik
no no narobiłam, NIE DAJE DZIECKU MASŁA Clohe to jest duże duże 74 więc mam nadzieje, że wejdzie do niego
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-15 o 13:11 |
|
|
|
#1324 | |
|
Zadomowienie
|
Polędwiczka wieprzowa na szybko? Jakieś pomysły?
![]() Wiem już chyba co to skok rozwojowy ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() możesz napisać książkę "Jak zburzyć obraz siebie w sekundę" |
|
|
|
|
#1325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale albo autorka nie ma daru narracji, albo tłumacz nie potrawił go oddać bo styl pisania mnie nieco irytuje...Cytat:
|
||
|
|
|
#1326 |
|
Zadomowienie
|
Ash, zaczeło się od Ciebie, bo myślałam, że żarujesz
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-15 o 13:26 |
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie wygrałam kombinezon na zimę 74 Early Days za szalone 15zł
|
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=3462768895
taki o, czaję się jeszcze na rozmiar 80
|
|
|
|
#1330 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ładny? ![]() Cytat:
Cytat:
bardziej mnie drażniła Tracy Ale mógł też tłumacz, tak jak Ty, nie "potrawić" ![]() Ash, miałam Ci pisać, może spróbujcie (jeśli dalej Zosia nie chce spać w łóżeczku) naszego patentu z dostawką. Czy już się wysypiasz? Aaaa, pisałyście o zakupach różnych różniastych. Zauważyłam, że rozpieszczacie Wasze maluszki, a ja jetem chyba wyrodną matką. No, może jakbym miała za co to też bym kupowała...niby potrzebuję paru rzeczy niezbędnych (ochraniacz, karuzelka), parę innych fajnie byłoby mieć (leżaczek, druga butelka)...od zakończenia wyprawki kupiłam tylko najpotrzebniejsze- drugi ręcznik, bo z biedronkowego wyrośliśmy, prześcieradło na zmianę. Ani jednej zabawki...Ani jednego ubranka.... Ani fajnej bambusowej pieluszki, chociaż wiem, że lubi tulić... I wiecie co? Nie wiem skąd miałabym brać na to kasę! Zastanawiałam się ostatnio ile Was mniej więcej kosztuje miesięcznie MM, bo chciałabym tę kwotę odkładać jako niby taką którą oszczędzamy, bo jakbyśmy musieli kupować mleko to jakoś byśmy sobie musieli radzić, conie? Więc- ile?
|
|||
|
|
|
#1331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No ja wciąż jestem rozdarta między łóżkiem, a łóżeczkiem. Co noc to inna opcja. Rozważam dostawkę, ale nasz pokój jest ciężko ustawny, do tego podłoga jest krzywa, więc meble do spania mogą stać tylko pod jedną ścianą Ale będę chyba kombinować jakoś bo żyć się nie da
|
|||
|
|
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja mam w obserwowanych jeszcze taki http://allegro.pl/next-modny-pikowan...459046634.html, ale tez pewnie podskoczy.
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-15 o 13:59 |
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
koniecznie spróbuj, u nas to zdziałało w sumie cuda jeśli i u Was się da ustawić łóżeczko dokładnie na równi z Waszym wyrkiem to to super poprawi Ci nocki.Kurde, moja mini znowu śpi od 11, jadła o 10. Cholera, od jakiegoś czasu muszę ją wybudzać na jedzenie To co z tymi polędwiczkami, może chociaż jakiś pomysł na sos?
|
||
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie się podoba
Cytat:
no nie ma stopek, będę musiała coś wymyślić ![]() no i szukałam jak najtaniej :P |
|
|
|
|
#1335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na mm wydajemy miesięcznie ok. 150 zł - jak je "normalnie" to schodzi paczka na 3 dni - ale staram się kupować w promocjach, jak w Biedronce były po niecałe 17 zł to kupiłam chyba z 6 ostatnio mało je więc mniej wydajemy ale to mnie akurat nie cieszy ![]() ogólnie jak pisałam sobie to na Przemka miesięcznie idzie ok. 500 zł (i wydaje mi się to dużą kwotą jak na takie maleństwo)- mm, pampersy, chusteczki (nawet jak zastępujemy je płatkami kosmetycznymi to ich też trochę schodzi), jakieś kosmetyki, które się kończą, ciuszki (teraz nakupowałam mu na allegro używanych zimowych ciuszków trochę za grosze, np. ciepłe polarowe bluzy za 5 zł albo kurtki zimowe za 9,90) no ale ciuszków ma komplet, zabawek nowych mieć nie musi, więc myślę że teraz trochę przystopujemy z wydatkami. no i głupoty opowiadasz, że wyrodna matka? ja jestem zakupocholiczką dlatego tyle tego idzie a jak na Przemka wydaje to mam przynajmniej spokojniejsze sumienie .... ale wolałabym oszczędzać zwłaszcza że u nas krucho z kasą, tzn jak oboje mieliśmy stabilną sytuację finansową to było ok a teraz się porobiło i nie umiem się przestawić na bardziej oszczędny tryb życia :/ Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-15 o 14:31 |
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zaszalalam i kupilam mu posciel itp, chociaz juz mial (dostal)... no ale jakas gruba ta koldra, a poducha to taki balon - dla starszych dzieci. wiec kupilam sama takie jak trzeba, to i poszewki trza bylo, bo rozmiary inne... ale poza tym nie szaleje, a mlodemu to chyba nie przeszkadza ![]() smietanowy z pieczarkami? |
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Vil- dzięki za info o mm Mówisz, że czas się rozejrzeć za ubrankami zimowymi? Moja Helcia ma już całą garderobę na dwa lata, ale brakuje w niej właśnie kurtki i kombinezoniku.. na szczęście my też matę dostaliśmy to coś tam czasem zabawię Helcię, a tak to tylko moje gadanie, noszenie i trochę jogi ma w rozrywce. Nawet na wózek ma tylko jedną małą zawieszkę może przyjdzie jeszcze czas na więcej bodźców Pokaż pościel? Dlaczego te które mi się podobają kosztują 250 zł za dwa elementy?!?! I pasowałoby pewnie dwie?!15 sierpnia, wszystko zamknięte? mam śmietanę o dziwo, brokuły, szpinak, seler naciowy mhmhm i to wszystko chyba zrobię jednak polędwiczki w szynce parmeńskiej a sos zwykły śmietanowy ? tzn to co się wytopi z polędwiczek plus śmietana, nie wiem jak to zrobić? mam też zieloną pietruszkę może jakiś pietruszkowy?
|
|
|
|
|
#1338 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
jak tam święto Wam płynie ? ja wczoraj miałam pracowity dzień, kupiliśmy zaproszenia na chrzest, wypisaliśmy je i odcisnęliśmy na nich nóżkę Ninki (jak ja tego nie cierpię Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
dziekuje Wszystkim za wczorajsze zyczenia ![]() w zoo bylo super, W grzeczny, ale w nocy dał mi popalic, bo bolał go brzuszek... ![]() wczoraj po przyjezdzie nawet nie zjedlismy kolacji, ani nie wypilismy lampki winka, padlismy ze zmeczenia;p dzisiaj mam zły dzien cierpie na jakis ból istnienia nie mam pojecia czemu...
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mlody tam i tak raczej spi...posciel taka: http://www.baby-walz.de/Bettwaesche-...ed7e7c45d9daf3 jest bardzo ladna, na drugiej stronie jest jeszcze wiecej samochodzikow, nawet karetka jest podoba mi sie pelno poscieli, ale wlasnie glownie to od 50 euro wzwyz... tez tylko dwa elementy. no jeszcze mnie nie pogielo, zeby tyle za zwyczajna posciel dac.smietana i pietruszka? pyszny sos! tak, to co ze smazenia poledwiczek zostanie, zalewasz smietana i po doprawieniu pietruche walisz i gotowe! tutaj takie poledwiczki z zacierkami w sosie smietanowo-pieczarkowo-serowym, oczywiscie z dodatkiem pietruchy, nazywa sie schwabentopf - garnek szwaba pychotka! tylko ze oni to zapiekaja jeszcze na patelni pod serem... ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- o, tutaj piekna posciel, ale ta cena http://www.baby-walz.de/BEBES-COLLEC...ed7e7c45d9daf3
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Witam sie
![]() Wlasnie wrocilismy z zoo i z podnosni statkow , wycieczka sie udala, bylismy na 6 aut takze troche nas bylo. M byl grzeczny w powrotnej drodze dawal czadu w sam. Jak tylko na autostrade berlinska wjechalismg , pewnie tez tez pewnie zmeczony wrazeniami , teraz lezy na lozku i zali sie hee gada krzyczy hee
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
z przyczyn osobistych usuwam konto
coś się u mnie wydarzyło i tak będzie lepiej. Nie ma to związku z Wami. Trzymajcie się będę Was cały czas podczytywać.edit: doczytałam, że chyba nie można usunąć konta
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-08-15 o 19:17 |
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak napiszesz do Złosia to może coś da się zrobić ![]() ==================== My świętowaliśmy w Wawie święto Wojska Polskiego. Młody był grzeczny A-btw kombinezony w mothercare są chyba po 50zł - w tym sklepie co go likwidują. Będę tam w sobotę to postaram się porobić fotki - może mnie nie wywalą ze sklepu ![]()
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1345 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wolę płatki. Chusteczek używa TŻ i mam jedne w torbie na wyjścia.Cytat:
![]() Cytat:
Nam pozostają lody ![]() Zgadnijcie jakiego produktu nie chciano mi dziś sprzedać w sklepie, bo nie miałam przy sobie dowodu Zmywacza do paznokci ) ale zmywacz do paznokci?? Wytłumaczono mi, że mogłabym odurzyć się zapachem ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Życzę Was wszystkiego dobrego |
||||
|
|
|
#1346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
wszystkiego dobrego Cytat:
|
|
#1347 |
|
Raczkowanie
|
hej ja dziś mam koszmarny dzień Emil od 3 budził sie co chwile bo z boczku przekręcał się na brzuch wiec tak co 30minut musiałam wstawać i mu pomagac wrócić na bok. A tak zrobiłam porządek z ciuszkami na 6-9mc i mam
8par body kr 2pary body dłr 7par pajacyk 3pary spodni na wyjście 2pary spodnie dres 2piżamki dziś kupiłam 8koszulek niektóre roz 80 ale już wyciągałam 3koszule na wyjście 3 bluzeczki dłr' 3swetreki 3bluzy brakuje kombinezon lub kurtka i czapeczki. ostatnio w primarku bylo wszystko za 3f wiec mam juz 7par body na 9-12 i 12-18 i 6 par pajacyków na 9-12 i troszkę ciuszków na 9-12 i 12-18 nawet kurtkę na 18-24 i strój piłkarski Liverpoolu bo mąż jest fanem eh ci mężczyźni. |
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
I wspolczuje nocki ![]() A to kilka fot z wyjazdu
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-08-15 o 20:48 |
|
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Oczywiscie sie nie dodaly
|
#1350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że miło spędziliście rocznicę Cytat:
to Ty się trzymaj! Ash, ja też bym Ci nie sprzedała alkoholu, fajek tudzież zmywacza Cloche- zrobiłam to, miałam wszystkie składniki fajna ta pościel z autkiem Ale to już do takiego większego łóżeczka czy niemowlęca? Druga też mi się podoba, taka w stylu Mamas& Papas, cena też podobna A czy pochwalisz się nowy domkiem, jak będziesz miała głowę do takich głupotek?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

matylda padla i ma.nowego przyjaciela. my już mówimy dobranoc bo tz idzie z kolega i dziewczynami które zatrudniali na disco a matka idzie spać jak dziecko 
zarobiłam ok 250 zł
i z tej okazji młody dostał wypasiony zimowy kombinezon

07.07.2012 

I wiecie co? Nie wiem skąd miałabym brać na to kasę! Zastanawiałam się ostatnio ile Was mniej więcej kosztuje miesięcznie MM, bo chciałabym tę kwotę odkładać jako niby taką którą oszczędzamy, bo jakbyśmy musieli kupować mleko to jakoś byśmy sobie musieli radzić, conie? Więc- ile?

ale mlody tam i tak raczej spi...