Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-15, 12:28   #1321
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
czyli to placebo
w mleku kozim, które Ci zaleca lekarz, też jest laktoza, tylko trochę niższa wartość

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
odczytała wsioo ale nie.może mi się program połączyć więc nie.mam jak odpisać nie matylda padla i ma.nowego przyjaciela. my już mówimy dobranoc bo tz idzie z kolega i dziewczynami które zatrudniali na disco a matka idzie spać jak dziecko

piękna Macia i super królik Helena też ma swoją Nel królicę i już czeka na kolejnego do kolekcji. Przepiękne te zabawki robią teraz
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, ja tez nic nie słyszałam o badaniach okulistycznych

Nie mierzyli go jezcze ani razu, ale ubranka nosi 68, czasem mniejsze 74 jest grubasny

Ja spie jakies 7 godzin czasem godzina mniej albo wiecej

Słodka i króliczek też

Aukcje w większosci zakonczone, moje ciągotki hazardowe się opłaciły bo sukienka poszła za 40 zł czyli o 1 zł wiecej niz proponowała mi ta laska , wiekszosc się sprzedała zarobiłam ok 250 zł i z tej okazji młody dostał wypasiony zimowy kombinezon
brawo za interesy też powinnam się zebrać, ciuchy się kurzą, sprzęty się kurzą..a pieniądze dodatkowe się przydadzą na urlop. Z moim zbieraniem chyba jednak na następny Nie otwiera się zdjęcie kombinezonu, ale oceniam po miniaturce, że fajowski

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
u nas kolki i wszelkie dolegliwości związane z brzuszkiem zniknęły już dawno...też nie uzywamy już windi ..ani zadnych kropli od dawna juz...a jak widzę jakiś problem typu marudzenie..prężenie czy jakieś stękania ..to po prostu się nosimy..masujemy ..przytulamy..pomaga...a mały po czasie radzi sobie zupełnie sam...
no i najwazniejsze jem wszystko!!...
wyluzowałam i jest duzo lepiej a jak chce popłakac to trudno..tak musi byc..tyle ze,,
ani raz nie zostawiam go z tym "problemem samego i tule i całuje
ile tylko mogę..sam nie płacze ..tylko ze mną
jest mu raźniej i szybciej upora się z tymi "przeszkodami"

w ogóle to Gabriel jest już taki kochaniutki...
wkłada piąsteczki do buzi zawsze jak coś mu się dzieje w brzusiu..tak jakby zaciskał "dziąsełka"(nie zęby)zeby byc silnym i nie płakac

jejku jak pięknie Jula sobie już radzi z główką

jakbym siebie czytała

a, któraś polecała W głębi kontinuum, Diabli?
Ja już dłuższą chwilę po lekturze i też polecam. Dla mnie to mała biblia, w której ktoś zamieścił wiedzę, którą posiadałam intuicyjnie i która się o dziwo sprawdziła

Cytat:
pewnie, u mnie takie tereny, ze latwiej bedzie sankami niz wozkiem

Ja kupiłam na tablicy za 75 zł z przesyłką, z Bielska już chciałam zwracać się do Diabli, ale zgodzili się na wysyłkę za pobraniem, do tego sa buciki ciepłe i 2 pary rekawiczek na sznurku

mama niedowiarek, nie mówiłam wam ale wieczorem daje mu masełko łyżeczką bo tak mi babcia poleciła, żeby dziecko całą noc przesypiało

u nas po szczypieniu też się nosilismy wieczorem, w nocy była dodatkowa pobudka, ale teraz jest już dobrzen
to żarcik?

Cytat:
Ale pediatra mówiła, że to ja nie mogę jeść nabiału, nie wiedziałm, że mały też, teraz dałaś mi do myślenia muszę zapytać następnym razem na wizycie

Kuba na szczęście nie gryzie, ale dzisiaj mi wbił pazury w cyca tak, że myślałam, że zejde, a poźniej się śmiał, czas na obcinanie
Hmhm to nie był żarcik?
Salviae, to Kubuś ma skazę białkową, białko w Twojej diecie szkodzi jemu Oby z tego wyrósł
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 12:34   #1322
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Szlag mnie trafi. Młodemu oczka ropieją i był już na 3ch atybiotykach, po każdym poprawa na chwilkę. Zalecenia mamy więc masować kanaliki, co robię, no i wczoraj stwierdziłam, że spróbuję tego świetlika ( kupiłam herbatkę) i jest jeszcze gorzej. Z jednego oczka normalnie ropka leci non stop.
Czy my się z tym nigdy nie uporamy?

A do tego naprawdę moje dziecie jest mega marudne od kilku dni i mam wrażenie jakby cofnęło się w rozwoju. Mam nadzieję, że za kilka dni minie bo zaczynam się martwić.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:08   #1323
salviae
Zadomowienie

Happy, Justi zarcik no no narobiłam, NIE DAJE DZIECKU MASŁA
Clohe to jest duże duże 74 więc mam nadzieje, że wejdzie do niego
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-08-15 o 13:11
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:11   #1324
happy blue
Zadomowienie

Polędwiczka wieprzowa na szybko? Jakieś pomysły?

Wiem już chyba co to skok rozwojowy

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Happy, Justi zarcik no no narobiłam, NIE DAJE DZICKU MASŁA

możesz napisać książkę "Jak zburzyć obraz siebie w sekundę"
Stary 2013-08-15, 13:17   #1325
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a, któraś polecała W głębi kontinuum, Diabli?
Ja już dłuższą chwilę po lekturze i też polecam. Dla mnie to mała biblia, w której ktoś zamieścił wiedzę, którą posiadałam intuicyjnie i która się o dziwo sprawdziła
Kinga polecała. Ja dzięki Justi jestem właśnie w połowie lektury Zgadzam się z ideą i potwierdza ona moją dotychczasową wiedzę na teramt rozwoju społecznego tylko mi tą więdzę odkopała z czeluści niepamięci Ale albo autorka nie ma daru narracji, albo tłumacz nie potrawił go oddać bo styl pisania mnie nieco irytuje...

Cytat:
No się prowokatorka znalazła, a Ash wpadła jak śliwka w kompot
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:21   #1326
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ash, zaczeło się od Ciebie, bo myślałam, że żarujesz nie ma jak zaplątać się w kłamstwa
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-08-15 o 13:26
Stary 2013-08-15, 13:28   #1327
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
łojesos no bo myślałam

Ja właśnie wygrałam kombinezon na zimę 74 Early Days za szalone 15zł

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:30   #1328
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
łojesos no bo myślałam

pokaz
Kubuś
Stary 2013-08-15, 13:31   #1329
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pokaz
http://allegro.pl/show_item.php?item=3462768895
taki o, czaję się jeszcze na rozmiar 80

Stary 2013-08-15, 13:37   #1330
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
łojesos no bo myślałam

ja mam bana na allegro
a ładny?

Cytat:
Ash, zaczeło się od Ciebie, bo myślałam, że żarujesz nie ma jak zaplątać się w kłamstwa
cheche

Cytat:
Kinga polecała. Ja dzięki Justi jestem właśnie w połowie lektury Zgadzam się z ideą i potwierdza ona moją dotychczasową wiedzę na teramt rozwoju społecznego tylko mi tą więdzę odkopała z czeluści niepamięci Ale albo autorka nie ma daru narracji, albo tłumacz nie potrawił go oddać bo styl pisania mnie nieco irytuje...

bardziej mnie drażniła Tracy
Ale mógł też tłumacz, tak jak Ty, nie "potrawić"

Ash, miałam Ci pisać, może spróbujcie (jeśli dalej Zosia nie chce spać w łóżeczku) naszego patentu z dostawką. Czy już się wysypiasz?

Aaaa, pisałyście o zakupach różnych różniastych. Zauważyłam, że rozpieszczacie Wasze maluszki, a ja jetem chyba wyrodną matką. No, może jakbym miała za co to też bym kupowała...niby potrzebuję paru rzeczy niezbędnych (ochraniacz, karuzelka), parę innych fajnie byłoby mieć (leżaczek, druga butelka)...od zakończenia wyprawki kupiłam tylko najpotrzebniejsze- drugi ręcznik, bo z biedronkowego wyrośliśmy, prześcieradło na zmianę. Ani jednej zabawki...Ani jednego ubranka.... Ani fajnej bambusowej pieluszki, chociaż wiem, że lubi tulić... I wiecie co? Nie wiem skąd miałabym brać na to kasę! Zastanawiałam się ostatnio ile Was mniej więcej kosztuje miesięcznie MM, bo chciałabym tę kwotę odkładać jako niby taką którą oszczędzamy, bo jakbyśmy musieli kupować mleko to jakoś byśmy sobie musieli radzić, conie? Więc- ile?
Stary 2013-08-15, 13:51   #1331
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
To byłby fajny żart do pociągnięcia. Jakbym go wyłapała

Cytat:
Fajniusi

Cytat:
bardziej mnie drażniła Tracy
Ale mógł też tłumacz, tak jak Ty, nie "potrawić"

Ash, miałam Ci pisać, może spróbujcie (jeśli dalej Zosia nie chce spać w łóżeczku) naszego patentu z dostawką. Czy już się wysypiasz?
nie potrawić - sprawić, że nie można strawić

No ja wciąż jestem rozdarta między łóżkiem, a łóżeczkiem. Co noc to inna opcja. Rozważam dostawkę, ale nasz pokój jest ciężko ustawny, do tego podłoga jest krzywa, więc meble do spania mogą stać tylko pod jedną ścianą Ale będę chyba kombinować jakoś bo żyć się nie da
Stary 2013-08-15, 13:54   #1332
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Fajny,ale tez nie ma tych stopek, kurde jak ja licytowałam to wszystkie szły za ponad 40 zł, blizej 60 . Ja mam w obserwowanych jeszcze taki http://allegro.pl/next-modny-pikowan...459046634.html, ale tez pewnie podskoczy.
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-08-15 o 13:59
Stary 2013-08-15, 14:03   #1333
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
No, superowy

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
To byłby fajny żart do pociągnięcia. Jakbym go wyłapała

Fajniusi

nie potrawić - sprawić, że nie można strawić

No ja wciąż jestem rozdarta między łóżkiem, a łóżeczkiem. Co noc to inna opcja. Rozważam dostawkę, ale nasz pokój jest ciężko ustawny, do tego podłoga jest krzywa, więc meble do spania mogą stać tylko pod jedną ścianą Ale będę chyba kombinować jakoś bo żyć się nie da

koniecznie spróbuj, u nas to zdziałało w sumie cuda jeśli i u Was się da ustawić łóżeczko dokładnie na równi z Waszym wyrkiem to to super poprawi Ci nocki.
Kurde, moja mini znowu śpi od 11, jadła o 10. Cholera, od jakiegoś czasu muszę ją wybudzać na jedzenie
To co z tymi polędwiczkami, może chociaż jakiś pomysł na sos?
Stary 2013-08-15, 14:14   #1334
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam bana na allegro
a ładny?
mnie się podoba
Cytat:
Fajny,ale tez nie ma tych stopek, kurde jak ja licytowałam to wszystkie szły za ponad 40 zł, blizej 60 . Ja mam w obserwowanych jeszcze taki http://allegro.pl/next-modny-pikowan...459046634.html, ale tez pewnie podskoczy.
też fajny no nie ma stopek, będę musiała coś wymyślić
no i szukałam jak najtaniej :P

Stary 2013-08-15, 14:28   #1335
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa, pisałyście o zakupach różnych różniastych. Zauważyłam, że rozpieszczacie Wasze maluszki, a ja jetem chyba wyrodną matką. No, może jakbym miała za co to też bym kupowała...niby potrzebuję paru rzeczy niezbędnych (ochraniacz, karuzelka), parę innych fajnie byłoby mieć (leżaczek, druga butelka)...od zakończenia wyprawki kupiłam tylko najpotrzebniejsze- drugi ręcznik, bo z biedronkowego wyrośliśmy, prześcieradło na zmianę. Ani jednej zabawki...Ani jednego ubranka.... Ani fajnej bambusowej pieluszki, chociaż wiem, że lubi tulić... I wiecie co? Nie wiem skąd miałabym brać na to kasę! Zastanawiałam się ostatnio ile Was mniej więcej kosztuje miesięcznie MM, bo chciałabym tę kwotę odkładać jako niby taką którą oszczędzamy, bo jakbyśmy musieli kupować mleko to jakoś byśmy sobie musieli radzić, conie? Więc- ile?
wiesz co ja odkąd urodził się Przemek nie kupuje sobie prawie nic, tylko jemu
na mm wydajemy miesięcznie ok. 150 zł - jak je "normalnie" to schodzi paczka na 3 dni - ale staram się kupować w promocjach, jak w Biedronce były po niecałe 17 zł to kupiłam chyba z 6 ostatnio mało je więc mniej wydajemy ale to mnie akurat nie cieszy

ogólnie jak pisałam sobie to na Przemka miesięcznie idzie ok. 500 zł (i wydaje mi się to dużą kwotą jak na takie maleństwo)- mm, pampersy, chusteczki (nawet jak zastępujemy je płatkami kosmetycznymi to ich też trochę schodzi), jakieś kosmetyki, które się kończą, ciuszki (teraz nakupowałam mu na allegro używanych zimowych ciuszków trochę za grosze, np. ciepłe polarowe bluzy za 5 zł albo kurtki zimowe za 9,90)
no ale ciuszków ma komplet, zabawek nowych mieć nie musi, więc myślę że teraz trochę przystopujemy z wydatkami.

no i głupoty opowiadasz, że wyrodna matka? ja jestem zakupocholiczką dlatego tyle tego idzie a jak na Przemka wydaje to mam przynajmniej spokojniejsze sumienie .... ale wolałabym oszczędzać zwłaszcza że u nas krucho z kasą, tzn jak oboje mieliśmy stabilną sytuację finansową to było ok a teraz się porobiło i nie umiem się przestawić na bardziej oszczędny tryb życia :/

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-08-15 o 14:31
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:30   #1336
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez wyrodna... wprawdzie kupuje troche rzeczy, ale malo i jakos oszczedzam na zabawkach. tylko mate edukacyjna mlody ma. i to w sumie od dziadkow... a maskotki i takie tam to podostawal...
teraz zaszalalam i kupilam mu posciel itp, chociaz juz mial (dostal)... no ale jakas gruba ta koldra, a poducha to taki balon - dla starszych dzieci. wiec kupilam sama takie jak trzeba, to i poszewki trza bylo, bo rozmiary inne... ale poza tym nie szaleje, a mlodemu to chyba nie przeszkadza
Cytat:

To co z tymi polędwiczkami, może chociaż jakiś pomysł na sos?
smietanowy z pieczarkami?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:58   #1337
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja tez wyrodna... wprawdzie kupuje troche rzeczy, ale malo i jakos oszczedzam na zabawkach. tylko mate edukacyjna mlody ma. i to w sumie od dziadkow... a maskotki i takie tam to podostawal...
teraz zaszalalam i kupilam mu posciel itp, chociaz juz mial (dostal)... no ale jakas gruba ta koldra, a poducha to taki balon - dla starszych dzieci. wiec kupilam sama takie jak trzeba, to i poszewki trza bylo, bo rozmiary inne... ale poza tym nie szaleje, a mlodemu to chyba nie przeszkadza

smietanowy z pieczarkami?

Vil- dzięki za info o mm ja muszę liczyć więcej, bo w promocji rzadko kupuję.
Mówisz, że czas się rozejrzeć za ubrankami zimowymi? Moja Helcia ma już całą garderobę na dwa lata, ale brakuje w niej właśnie kurtki i kombinezoniku..

na szczęście my też matę dostaliśmy to coś tam czasem zabawię Helcię, a tak to tylko moje gadanie, noszenie i trochę jogi ma w rozrywce. Nawet na wózek ma tylko jedną małą zawieszkę może przyjdzie jeszcze czas na więcej bodźców Pokaż pościel? Dlaczego te które mi się podobają kosztują 250 zł za dwa elementy?!?! I pasowałoby pewnie dwie?!
15 sierpnia, wszystko zamknięte? mam śmietanę o dziwo, brokuły, szpinak, seler naciowy mhmhm i to wszystko chyba zrobię jednak polędwiczki w szynce parmeńskiej a sos zwykły śmietanowy ? tzn to co się wytopi z polędwiczek plus śmietana, nie wiem jak to zrobić? mam też zieloną pietruszkę może jakiś pietruszkowy?
Stary 2013-08-15, 15:55   #1338
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej
jak tam święto Wam płynie ? ja wczoraj miałam pracowity dzień, kupiliśmy zaproszenia na chrzest, wypisaliśmy je i odcisnęliśmy na nich nóżkę Ninki potem zaliczyłam spowiedź (jak ja tego nie cierpię dobrze że mam już ta kartkę).

Cytat:

też mieliśmy ten problem, ale pomysł z dostawką Happy bardzo sie u nas sprawdził

Cytat:
No, superowy

-

koniecznie spróbuj, u nas to zdziałało w sumie cuda jeśli i u Was się da ustawić łóżeczko dokładnie na równi z Waszym wyrkiem to to super poprawi Ci nocki.
Twój pomysł uratował nam życie. Nasze łóżeczko mąż musiał przerobić, dołożył jakąś listwę, coś powiercił i materace są teraz na równi.
Stary 2013-08-15, 16:22   #1339
Veronic
Wtajemniczenie

witam

dziekuje Wszystkim za wczorajsze zyczenia
w zoo bylo super, W grzeczny, ale w nocy dał mi popalic, bo bolał go brzuszek...

wczoraj po przyjezdzie nawet nie zjedlismy kolacji, ani nie wypilismy lampki winka, padlismy ze zmeczenia;p

dzisiaj mam zły dzien cierpie na jakis ból istnienia wszystko mnie wkurza nie mam pojecia czemu...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 17:06   #1340
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
na szczęście my też matę dostaliśmy to coś tam czasem zabawię Helcię, a tak to tylko moje gadanie, noszenie i trochę jogi ma w rozrywce. Nawet na wózek ma tylko jedną małą zawieszkę może przyjdzie jeszcze czas na więcej bodźców Pokaż pościel? Dlaczego te które mi się podobają kosztują 250 zł za dwa elementy?!?! I pasowałoby pewnie dwie?!
15 sierpnia, wszystko zamknięte? mam śmietanę o dziwo, brokuły, szpinak, seler naciowy mhmhm i to wszystko chyba zrobię jednak polędwiczki w szynce parmeńskiej a sos zwykły śmietanowy ? tzn to co się wytopi z polędwiczek plus śmietana, nie wiem jak to zrobić? mam też zieloną pietruszkę może jakiś pietruszkowy?
ja nie mam zadnych zawieszek w wozku ale mlody tam i tak raczej spi...
posciel taka: http://www.baby-walz.de/Bettwaesche-...ed7e7c45d9daf3
jest bardzo ladna, na drugiej stronie jest jeszcze wiecej samochodzikow, nawet karetka jest podoba mi sie pelno poscieli, ale wlasnie glownie to od 50 euro wzwyz... tez tylko dwa elementy. no jeszcze mnie nie pogielo, zeby tyle za zwyczajna posciel dac.

smietana i pietruszka? pyszny sos! tak, to co ze smazenia poledwiczek zostanie, zalewasz smietana i po doprawieniu pietruche walisz i gotowe! tutaj takie poledwiczki z zacierkami w sosie smietanowo-pieczarkowo-serowym, oczywiscie z dodatkiem pietruchy, nazywa sie schwabentopf - garnek szwaba pychotka! tylko ze oni to zapiekaja jeszcze na patelni pod serem...

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

o, tutaj piekna posciel, ale ta cena http://www.baby-walz.de/BEBES-COLLEC...ed7e7c45d9daf3
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 18:28   #1341
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Witam sie
Wlasnie wrocilismy z zoo i z podnosni statkow , wycieczka sie udala, bylismy na 6 aut takze troche nas bylo. M byl grzeczny w powrotnej drodze dawal czadu w sam. Jak tylko na autostrade berlinska wjechalismg , pewnie tez tez pewnie zmeczony wrazeniami , teraz lezy na lozku i zali sie hee gada krzyczy hee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 18:43   #1342
whatIthink
Raczkowanie

z przyczyn osobistych usuwam konto coś się u mnie wydarzyło i tak będzie lepiej. Nie ma to związku z Wami. Trzymajcie się będę Was cały czas podczytywać.

edit: doczytałam, że chyba nie można usunąć konta

06.06.2013 r. - Piotruś

Edytowane przez whatIthink
Czas edycji: 2013-08-15 o 19:17
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 19:33   #1343
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
z przyczyn osobistych usuwam konto coś się u mnie wydarzyło i tak będzie lepiej. Nie ma to związku z Wami. Trzymajcie się będę Was cały czas podczytywać.

Oj strasznie szkoda

Jak napiszesz do Złosia to może coś da się zrobić

====================
My świętowaliśmy w Wawie święto Wojska Polskiego.
Młody był grzeczny spał

A-btw kombinezony w mothercare są chyba po 50zł - w tym sklepie co go likwidują.
Będę tam w sobotę to postaram się porobić fotki - może mnie nie wywalą ze sklepu
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 19:34   #1344
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję, że wszystko się dobrze u Ciebie ułoży

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 19:35   #1345
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wiesz co ja odkąd urodził się Przemek nie kupuje sobie prawie nic, tylko jemu
na mm wydajemy miesięcznie ok. 150 zł - jak je "normalnie" to schodzi paczka na 3 dni - ale staram się kupować w promocjach, jak w Biedronce były po niecałe 17 zł to kupiłam chyba z 6 ostatnio mało je więc mniej wydajemy ale to mnie akurat nie cieszy

ogólnie jak pisałam sobie to na Przemka miesięcznie idzie ok. 500 zł (i wydaje mi się to dużą kwotą jak na takie maleństwo)- mm, pampersy, chusteczki (nawet jak zastępujemy je płatkami kosmetycznymi to ich też trochę schodzi), jakieś kosmetyki, które się kończą, ciuszki (teraz nakupowałam mu na allegro używanych zimowych ciuszków trochę za grosze, np. ciepłe polarowe bluzy za 5 zł albo kurtki zimowe za 9,90)
no ale ciuszków ma komplet, zabawek nowych mieć nie musi, więc myślę że teraz trochę przystopujemy z wydatkami.

no i głupoty opowiadasz, że wyrodna matka? ja jestem zakupocholiczką dlatego tyle tego idzie a jak na Przemka wydaje to mam przynajmniej spokojniejsze sumienie .... ale wolałabym oszczędzać zwłaszcza że u nas krucho z kasą, tzn jak oboje mieliśmy stabilną sytuację finansową to było ok a teraz się porobiło i nie umiem się przestawić na bardziej oszczędny tryb życia :/
Mnie płatki kosmetyczne więcej kosztują niż chusteczki Ale wolę płatki. Chusteczek używa TŻ i mam jedne w torbie na wyjścia.

Cytat:
Vil- dzięki za info o mm ja muszę liczyć więcej, bo w promocji rzadko kupuję.
Mówisz, że czas się rozejrzeć za ubrankami zimowymi? Moja Helcia ma już całą garderobę na dwa lata, ale brakuje w niej właśnie kurtki i kombinezoniku..

Gdyby nie Wy to bym zapomniała, że dziś święto

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
witam

w zoo bylo super, W grzeczny, ale w nocy dał mi popalic, bo bolał go brzuszek...

wczoraj po przyjezdzie nawet nie zjedlismy kolacji, ani nie wypilismy lampki winka, padlismy ze zmeczenia;p

dzisiaj mam zły dzien cierpie na jakis ból istnienia wszystko mnie wkurza nie mam pojecia czemu...
Moja Sofia się jednoczy z Tobą w bólu - też ma dziś nerwa na wszystko. Tylko ma o tyle szczęścia, że może dostać cycka Nam pozostają lody

Zgadnijcie jakiego produktu nie chciano mi dziś sprzedać w sklepie, bo nie miałam przy sobie dowodu Zmywacza do paznokci Pomijam fakt, że wzięto mnie za nieletnią, mimo mego sędziwego wieku i dziecka na rękach (choć w sumie tutaj akurat wiele dzieci ma dzieci ) ale zmywacz do paznokci?? Wytłumaczono mi, że mogłabym odurzyć się zapachem

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:

o kurcze Życzę Was wszystkiego dobrego
Stary 2013-08-15, 19:52   #1346
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

wszystkiego dobrego

Cytat:
Mnie płatki kosmetyczne więcej kosztują niż chusteczki Ale wolę płatki. Chusteczek używa TŻ i mam jedne w torbie na wyjścia.

Gdyby nie Wy to bym zapomniała, że dziś święto

Moja Sofia się jednoczy z Tobą w bólu - też ma dziś nerwa na wszystko. Tylko ma o tyle szczęścia, że może dostać cycka Nam pozostają lody

Zgadnijcie jakiego produktu nie chciano mi dziś sprzedać w sklepie, bo nie miałam przy sobie dowodu Zmywacza do paznokci Pomijam fakt, że wzięto mnie za nieletnią, mimo mego sędziwego wieku i dziecka na rękach (choć w sumie tutaj akurat wiele dzieci ma dzieci ) ale zmywacz do paznokci?? Wytłumaczono mi, że mogłabym odurzyć się zapachem

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

o kurcze Życzę Was wszystkiego dobrego
Niezle z tym zmywaczem hiii i gratuluje wygladu nastki
Stary 2013-08-15, 20:32   #1347
maluska88
Raczkowanie

hej ja dziś mam koszmarny dzień Emil od 3 budził sie co chwile bo z boczku przekręcał się na brzuch wiec tak co 30minut musiałam wstawać i mu pomagac wrócić na bok. A tak zrobiłam porządek z ciuszkami na 6-9mc i mam
8par body kr
2pary body dłr
7par pajacyk
3pary spodni na wyjście
2pary spodnie dres
2piżamki dziś kupiłam
8koszulek niektóre roz 80 ale już wyciągałam
3koszule na wyjście
3 bluzeczki dłr'
3swetreki
3bluzy
brakuje kombinezon lub kurtka i czapeczki.
ostatnio w primarku bylo wszystko za 3f wiec mam juz 7par body na 9-12 i 12-18 i 6 par pajacyków na 9-12 i troszkę ciuszków na 9-12 i 12-18 nawet kurtkę na 18-24 i strój piłkarski Liverpoolu bo mąż jest fanem eh ci mężczyźni.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 20:45   #1348
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
hej ja dziś mam koszmarny dzień Emil od 3 budził sie co chwile bo z boczku przekręcał się na brzuch wiec tak co 30minut musiałam wstawać i mu pomagac wrócić na bok. A tak zrobiłam porządek z ciuszkami na 6-9mc i mam
8par body kr
2pary body dłr
7par pajacyk
3pary spodni na wyjście
2pary spodnie dres
2piżamki dziś kupiłam
8koszulek niektóre roz 80 ale już wyciągałam
3koszule na wyjście
3 bluzeczki dłr'
3swetreki
3bluzy
brakuje kombinezon lub kurtka i czapeczki.
ostatnio w primarku bylo wszystko za 3f wiec mam juz 7par body na 9-12 i 12-18 i 6 par pajacyków na 9-12 i troszkę ciuszków na 9-12 i 12-18 nawet kurtkę na 18-24 i strój piłkarski Liverpoolu bo mąż jest fanem eh ci mężczyźni.
No to ladnue zaopatrzona jestes jsvtex jam ciuchow ale nue liczylam nawrt s kombinezony mam dwa jeden wójcika a ftugi nie pamietam ale oba chyba 74 wiec nie wiem czy geda dobre ehhh
I wspolczuje nocki

A to kilka fot z wyjazdu

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2013-08-15 o 20:48
Stary 2013-08-15, 20:49   #1349
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Oczywiscie sie nie dodaly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1376592531810.jpg (125,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376592548308.jpg (92,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1376592575442.jpg (98,0 KB, 40 załadowań)
Stary 2013-08-15, 20:54   #1350
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
witam

miałam tak wczoraj...a dziś znowu pełna entuzjazmu, przejdzie i Tobie
Fajnie, że miło spędziliście rocznicę
Cytat:

to Ty się trzymaj!

Ash, ja też bym Ci nie sprzedała alkoholu, fajek tudzież zmywacza

Cloche- zrobiłam to, miałam wszystkie składniki http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...e-parmenskiej/ z tym http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...m/przepis.html Bardzo polecam te ziemniaczki

fajna ta pościel z autkiem Ale to już do takiego większego łóżeczka czy niemowlęca? Druga też mi się podoba, taka w stylu Mamas& Papas, cena też podobna A czy pochwalisz się nowy domkiem, jak będziesz miała głowę do takich głupotek?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości