|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
![]() to może niech właśnie oni w 4 jadą razem
|
|
|
#3632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opowiedz coś o Was
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już sobie przypomniałam, nie mogą razem chyba, bo świadek (jak i cała reszta gości TŻ-ta) nie będzie z mojego miasta, w którym będzie wesele i oni będą dojeżdżać, a świadek ma zabrać jeszcze jedną parę znajomych ze sobą, więc pewnie on z nimi będzie jechał. Dlatego też pewnie świadek nie może jechać z nami, bo ma swoje auto. No nic, pojedzie sobie swoim autem, a świadkowa z nami, czy to się jemu podoba czy nie :/ Bo już naprawdę mam dość jego wymysłów :/ I jeszcze mi gada, że całe wesele jest pode mnie !!!! A on nie ma nic do gadania, biedaczek :/ Ale jestem na niego wściekła!
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-08-15 o 13:54 |
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Sesja inaczej
http://www.arturstruk.blogspot.com/2...-historia.html |
|
|
|
#3636 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do piosenki to skoro tesciowie ugodowi to moim zdaniem powinna byc piosenka po angielsku. Nie wiem jak Twoj TZ ale z moim wystarczy czasami odczekac i porozmawiac pozniej. Moj TZ sie na mnie jak to powiedzial wk... bo bo wk... wiec z swietym spokojem kazalam sie przeprosic bo nic nie robilam oprocz tego, ze sie zle czuje bo rosnie mi osemka i mi to doskwiera. A no i podpisalismy umowe z DJem Cytat:
|
|
#3637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I co? Przeprosił? Boooże, Ci Faceci ![]() ![]() Odczekam, ale akurat wątpię, że zmieni zdanie. Raczej mi ustapi na odczepnego, żebym już mu dała święty spokój. Ale zadowolony nie będzie.
|
|
|
#3638 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
To był mój pierwszy wybór foto, ale miał zajęty termin ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Monia, ja nie mam pomysłu jak wam pomóc, musicie się jakoś dogadać Dacie radę ![]() Witam nową PMkę
|
|
#3639 |
|
Rozeznanie
|
Przeprosil inaczej bym z domu nie wyszla... nie toleruje tego, ze przeklina w moim kierunku i on o tym wie. Wazne, zeby bylo tak jak Ty chcesz bo naprawde i swiadkowa powinna jechac z Wami i moim zdaniem Twoja piosenka jest waznejsza dlatego, ze znaczy cos i dla Ciebie i Mamy
|
#3640 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przecież można ustalić z kim świadkowa pojedzie - jakby jechała ze świadkiem jego autem to byłby problem? serio? a ona sama przyjdzie bez osoby towarzyszącej? bo jeśli z to lepiej by było żeby świadkowie sobie razem pojechali autem ze swoimi towarzyszami. Skoro twój tż ma takie marzenie to taki problem jest zrobić rozwiązanie tego? to że twoja świadkowa nie pojedzie z tobą nie znaczy że ma ją w dupie. Z resztą można zrobić tak że świadkowie pojadą razem autem za wami - potem reszta gości. Wy zboczycie na chwile z trasy świadkowie pojadą pod lokal, za nimi goście i wy na końcu podjedziecie świadkowie będą na miejscu już i wam będą pomagać. Serio to takie ważne żeby ona jechała z wami? może twój tż po pierwsze chce się poczuć jak gwiazda ten jeden raz a po drogie to może chce mieć tą chwilę z tobą sam na sam? pogadać coś - nie wiem ile tam jedziecie na miejsce ale uważam że nieelegancko by było pakować świadków do waszego auta a ich osoby towarzyszące gdzieś same jadące. co do piosenki to można zrobić że będą obie tylko trochę skrócone jeśli są długie. jedna będzie lecieć w tle jak będziecie składać rodzicom życzenia a druga np z dedykacją od was dla rodziców i wtedy taniec kółeczka itp. I powiem wam że faceci często czują że ślub jest pod babeczki bo one decydują głównie o kolorze o zaproszeniach o pierdołach. A to też ich dzień i oni chcą cos też wybrać
|
|||
|
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
Sesja pomysłowa, ale ja bym takiej nie chciała :P
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raczej też nie.
Znalazłam tam PMkę w takiej sukni jak moja Fajnie zobaczyć ją na "żywo"http://arturstruk.blogspot.com/2013/...-i-patryk.html Powiem Wam, że od wczoraj ciągle myślę, czy to dobry wybór itp. choć już mierzyłam ją chyba 4 miesiące temu i wtedy się zakochałam i czułam to "coś". No i ładnie się prezentuje sukienka. Tak, dobry wybór i już nie marudzę
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owszem, mogą jechać z nami, potem się przesiadać, ale dla mnei to niepotrzebne cyrki! I TAK, jest to dla mnie ważne, żeby świadkowa jechała ze mną. Ze świadkiem nie pojedzie, bo jak już pisałam, świadek będzie zabierał inną, niezmotoryzowaną parę. A chłopak świadkowej zna się super z jej bratem i z rodzicami, więc pojedzie sobie z nimi, też nei widzę w tym żadnego problemu. Na każdym weselu na jakim byłam, osoby towarzyszące świadków jechały osobno i nic się nikomu nie stało, że 5-10 minut (dosłownie tyle będziemy jechać i do kościoła i z kościoła na salę) pobędą bez swoich partnerów. Świadek, jak już pisałam, raczej nie pojedzie z nami, bo będzie jechał swoim autem z tą parą, która nie ma auta, więc nie może być tak, że oni razem będą z nami jechać. Świadkowa zostałaby SAMA i musiałaby jechać albo z jakimiś dalszymi wujkami i ciociami, albo ze znajomymi, co dla mnie jest nie do pomyślenia. Chce pogadać ze mną sam... wątpię Będzie kierowca, jego szwagier i raczej to będzie wyglądać tak, że oni będą sobie gadać, a ja będę siedziała sama, wiem, bo zawsze tak jest jak gdzieś jedziemy z jego szwagrem, że oni gadają, a ja siedzę. Nie rozumiem, dlaczego tak cię dziwi, że chcę mieć przy sobie w takiej chwili świadkową. Jedziemy naprawdę kilka minut tym autem.Co do piosenki lecącej w tle podczas składania życzeń... hmm, na początku pomyślałam, że to w sumie może i dobry pomysł, ale przecież życzenia składa się chwilę, kilka sekund i po sprawie (tzn. nie będzie u nas raczej długich monologów), powiemy, że dziękujemy za to i za to, uściskamy się, damy prezenty i tyle. A potem taki przeskok na inną piosenkę... jakoś nie widzę tego. ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko piszę jak jest u mnie praktykowane. Widzisz ja wiem że świadkom nic się nie stanie jak nie pojadą ze swoimi towarzyszami ale zauważyłam że w pewnych regionach jest ogromy nacisk na rolę świadków i ich obowiązki. Mają sporą rolę bo pilnować doglądać zabawiać - a ich osoby towarzyszące są mocno pomijane przez co najlepiej jakby świadkowie przychodzili solo bo osoby towarzyszące są traktowane jako kula u nogi. Nie mówię że u ciebie też tak jest ale tak pomyślałam że ja będę starała się ograniczyć to tak by moja świadkowa też dobrze się bawiła a jej partner nie nudził się i nie czuł porzucony dla "obowiązków".Co do życzeń to niby masz rację. Ale piosenka może zacząć lecieć już jak będzie zapowiedź podziękowań, potem zanim wszyscy się zbiorą rodzice podejdą, wy powiecie kilka słów, rodzice na pewno coś odpowiedzą, jakie prezenty - to się wydaje być chwila a na pewno zajmie kila minut czyli tyle ile trwa mniej więcej piosenka |
|
|
|
|
#3645 |
|
Erudycja
|
moj wymyslij ze na 4 dni kiedy tesciowa wyjezdza na urlop z kolega, zebysmy nocowali u babci w domu zeby nie byla sama... I nic nie daja tlumaczenia ze co z tego ze my tam bedziemy tylko w nocy, ja po pracy zaraz spac ide i wstaje o 3 wiec i tak mnie widziec nie bedzie. I on tak samo, po pracy moze dwa slowa, kąpiel i spac a rano znowu do pracy. A juz nie wspomne o tym ze nie mamy tam w pokoju ani tv ani kompa ani nic. I jeszcze ja mialabym z nią w sobote czy niedziele (mam wolne popoludniu) siedziec sama bo sam jest w pracy.
Dla mnie to jest niewygodne i ze wzgledow logistycznych, bo musze wczesniej do pracy wstawac, nie o 3.25 tylko o 3 i na dodatek musze jedna stacje bez biletu jechac. No a juz nie wspomne o tym ze nie bede ze soba do pracy jutro taszczyc ciuchów zeby pozniej tam jechac na 4 dni. Boze jak on mnie denerwuje, bo babci raźniej bedzie ;/ kurna baba 70 lat wytrzymac 4 dni sama nie moze. Mojej świadkowej babcia ma ponad 80 lat i zaniki pamieci i jakos daje rade sama zyc. Fakt ze sasiaki troche pomagaja ale sorry, nikt nie kazal jego babci zrażać sobie wszystkich sąsiadów na okolo ze teraz nikt jej nie lubi. A poza tym on nei rozumie ze ja po prostu jego babci nie lubie i nei chce mi sie sluchac jej tekstow. Jestem gotowa na te 4 dni i z nim sie nie widywac, niech jedzie sam ;/ babusia o wnusia zadba ;/
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zadedykuj mamie osobno tą piosenkę, po prostu. Albo faktycznie puść w tle będziesz miała więcej czasu na uściski i składanie życzeń
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
5mm byla zbyt... masywna. I moj Tż też chce chyba 4mm :P
|
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3649 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- ja mierzylam i 4mm i 5mm i wiec ze w grubszej źle sie czulam o ile mozna sie zle czuć w obrączce haha no ale do sedna, ja w ogole poza zareczynowym nigdy niczego nie nosilam wiec wolę delikatniejszą biżuterię.
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie chcę, żeby osoby tow. były pominięte, chłopak kuzynki będzie siedział obok nas, będzie się z nią bawił, jedynie w kościele osobno będzie siedzial no i innym autem pojedzie, ale poza tymi dwoma momentami nie ma zamiaru odbierać mu partnerki. Co do piosenki... Muszę to przemyśleć. Może byłby to faktycznie dobry kompromis... Tylko wtedy co? Klasyczni cudowni rodzice? :P
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
A tak przy okazji porządkowania plików po odzyskiwaniu danych kilka moich inspiracji. Jak widać kręcą mnie wesela rustykalne i kolor fioletowy
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
ja oprócz sali, kamerzysty, fotografa i zespołu nie mam nadal nic
![]() uważam że jest to jeszcze za wcześnie, marzenia mam i wyobrażenia ale czekam jeszcze ![]() a co do samochodu to u mnie będą wszyscy jechać razem, tzn Młodzi + Świadkowie i kierowca, tak przyjęło się w moich stronach
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
witam
"lazy day" z książką dziś mam w domu "zaklętych w czasie:" zaczęłam czytać, czytała któraś z Was może?magdalenka_w_86 decyzja najlepsza, bosko w niej wyglądałaś, pasuje do Ciebie idealnie (pierwszy wybór najlepszy) i nie zastanawiaj się nawet! co do świadków to L. będzie jego młodszy 2 lata brat a moim moja przyjaciółka od gimnazjum, oboje z partnerami ale w ten dzień na chwilę się rozłączą i pojadą z nami do kościoła i na salę co do eksploatacji świadków to ja na żadnym weselu nie zauważyłam takiej sytuacji (a w ciągu 2 ostatnich lat byłam na 8) więc u nas na pewno będę się bawić sama byłam osobą towarzyszącą świadka w tamtym roku (mój TŻ świadkował na ślubie 4 lata starszego brata) i nie czułam się niepotrzebna i jak "5 koło u wozu" ![]()
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze misz-masz.
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż ostatnio się obraził jak powiedziałam że po tym remoncie naszej sali i zmianie kolorystyki nasze bordowe rekoracje szlag trafił. a on na to "to my mieliśmy mieć bordowe dekoracje (z takim uśmiecham)?" a ja na to "a co? i tak masz to gdzieś" a on oburzony że wcale nie ma tego gdzieś tylko że dla niego za wcześnie dyskutować o tym jeszcze ale że też mu zależy bo to też jego ślub i chce żeby było super. a co do tej piosenki przegadajcie jeszcze ale myślę że to dobry pomysł gdzie i wilk syty i owca cała
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
witam się ![]() Monikad, twój tż faktycznie trochę wymyśla ale może to dlatego, że chce, żeby to wesele było najlepsze i żebyście Wy byli najszczęśliwszą parką na świecie? wiem, to trochę pokrętny tok rozumowania, ale wiesz jacy są faceci witam nowe PMki
|
#3659 |
|
Erudycja
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
1 września mama przyjeżdża do Warszawy i 2 idziemy mierzyć sukienki
myślę, że na którąś z nich się zdecydujemy (chyba, że zakocham się w jakiejś innej w co wątpię 3 moje typy: 1. ACADIE z Madonny 1990 (w załączniku, z dekoltem standardowym i spiętym do serduszka tyko za dużo, jeśli się zdecyduję to na takie 0,5cm wcięcie) 2. LUISE Nabla z Carmen 3500 http://www.slubnesuknie.com.pl/quartz.html#73 http://www.slubnesuknie.com.pl/quartz.html#74 http://www.slubnesuknie.com.pl/quartz.html#75 3. Argel St.Patrick z Argel 3900 http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4075.html (ceny 2 i 3 bez przecen, mam nadzieję, że trochę spadły)
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

Ostatecznie stwierdził, że skoro mi tak bardzo zależy to ona niech jedzie z przodu.
Nie zmienia to faktu, że K. mnie wnerwił :P

Rozmawialiśmy o weselu i nie zgadzamy się w dwóch sprawach: