Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-15, 13:49   #3631
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
On nie chce tak za bardzo jej z przodu, bo to nie pasuje do jego chorej wizji, abyśmy jechali sami jak król i królowa :PPP Nie wiem, co mu odwaliło, nigdy nie tworzył takich chorych problemów Ostatecznie stwierdził, że skoro mi tak bardzo zależy to ona niech jedzie z przodu.
Ewentualnie może faktycznie ze świadkiem, wtedy świadek ze swoją laską i świadkowa ze swoim facetem, mogłoby tak być w sumie. Chociaż i tak wolałabym mieć świadkową przy sobie. No nic, jakoś będzie Nie zmienia to faktu, że K. mnie wnerwił :P
przepraszam, ale jakie to głupie, żebyście jak 'król i królowa'
to może niech właśnie oni w 4 jadą razem przynajmniej świadkowie razem będą

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:51   #3632
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Po zawirowaniach okołoślubnych i życiowych musieliśmy się przeorganizować i po marzeniach o ślubie 2013 zadecydowaliśmy, że pobieramy się w sierpniu 2014. Ponieważ w planach jest wesele plenerowe w Bieszczadach będę potrzebować dużo wsparcia i miejsca do plotkowania. Mogę dołączyć?
witaj

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:51   #3633
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Po zawirowaniach okołoślubnych i życiowych musieliśmy się przeorganizować i po marzeniach o ślubie 2013 zadecydowaliśmy, że pobieramy się w sierpniu 2014. Ponieważ w planach jest wesele plenerowe w Bieszczadach będę potrzebować dużo wsparcia i miejsca do plotkowania. Mogę dołączyć?
Witaj
Opowiedz coś o Was

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:52   #3634
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
przepraszam, ale jakie to głupie, żebyście jak 'król i królowa'
to może niech właśnie oni w 4 jadą razem przynajmniej świadkowie razem będą
Wiem o tym, nie poznaję go po tych głupich wymysłach. Dlatego od wczorajszego wieczora jestem wściekła...

Już sobie przypomniałam, nie mogą razem chyba, bo świadek (jak i cała reszta gości TŻ-ta) nie będzie z mojego miasta, w którym będzie wesele i oni będą dojeżdżać, a świadek ma zabrać jeszcze jedną parę znajomych ze sobą, więc pewnie on z nimi będzie jechał. Dlatego też pewnie świadek nie może jechać z nami, bo ma swoje auto.
No nic, pojedzie sobie swoim autem, a świadkowa z nami, czy to się jemu podoba czy nie :/ Bo już naprawdę mam dość jego wymysłów :/ I jeszcze mi gada, że całe wesele jest pode mnie !!!! A on nie ma nic do gadania, biedaczek :/

Ale jestem na niego wściekła!

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-08-15 o 13:54
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:53   #3635
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Sesja inaczej
http://www.arturstruk.blogspot.com/2...-historia.html

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 13:59   #3636
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Oj, na pewno nic się nie dzieje. Musi po prostu sobie trochę pobyć sam, nie gadając itp. Czytałaś "Mężczyźni z Marsa, Kobiety z Wenus"? Tam autor pisze o zjawisku jaskini. Mężczyzna czasami musi się do niej schować.

A my to mieliśmy konkretny konwers Rozmawialiśmy o weselu i nie zgadzamy się w dwóch sprawach:

1. TŻ chce, żebyśmy jechali samochodem tylko my i kierowca. A ja chcę, żeby jechała z nami moja świadkowa. Argument, że nie ma miejsca jest dla mnie z d. wzięty, bo to będzie duże auto! Jego siostra jechała też tym autem do ślubu i jechali ze świadkiem i świadkową i jakoś było dobrze :/ Zależy mi też na tym dlatego, że moja świadkowa nie będzie autem i jeśli nie będzie jechać z nami to musiałaby jechać albo z kimś z rodziny albo taksówką :/ Co jest dla mnie chore, bo nie chcę, żeby tak ważna osoba, świadkowa, jechała taksówką pod kościół i pod salę. Dla mnie to jest chore! Argument TŻ-ta? Za dużo nas będzie, będziemy się kisić, jego kolega jechał tylko z żoną i kierowcą i uwaga - najistotniejszy - jak będziemy wysiadać z samochodu to nas świadkowa przysłoni i fotograf nie zrobi dobrego zdjęcia (dla mnie to jakiś absurd...). Okej, nawet bym już poszła na ugodę, ale kurcze no dziewczyny... świadkową mam puszczać taksówką ??????

2. Piosenka dla rodziców. Wybrałam angielską, on się uparł na polską, bo jego rodzice nie znają angielskiego i on też nie... Mnie z kolei bardzo zależy na tej jednej konkretnej piosence, ponieważ jest ona bliska mnie i mojej mamie i wiem, że mama byłaby bardzo wzruszona, naprawdę z osobistych względów bardzo mi zależy na tej jednej, konkretnej, jeszcze zanim TŻ-ta poznałam, wyobrażałam sobie, że w ten sposób podziękuję mamie. Uważam, że mógłby ustąpić, widząc jak mi zależy. A teściom się i tak będzie wszystko podobać, ja mam kochanych teściów, ugodowych

Jakieś rozwiązania? Co Wy myślicie?
Postaraj sie na spokojnie wytlumaczyc co do swiadkowej..dla mnie to dziwne, zeby jechala osobno. Ma Cie wspierac w tym dniu i juz .. hm... moze to do niego trafi, ze ona ma pomagac Tobie w dniu slubu..

Co do piosenki to skoro tesciowie ugodowi to moim zdaniem powinna byc piosenka po angielsku. Nie wiem jak Twoj TZ ale z moim wystarczy czasami odczekac i porozmawiac pozniej.

Moj TZ sie na mnie jak to powiedzial wk... bo bo wk... wiec z swietym spokojem kazalam sie przeprosic bo nic nie robilam oprocz tego, ze sie zle czuje bo rosnie mi osemka i mi to doskwiera.

A no i podpisalismy umowe z DJem

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
zupelnie nie w moim stylu ale smieszne

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:04   #3637
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Postaraj sie na spokojnie wytlumaczyc co do swiadkowej..dla mnie to dziwne, zeby jechala osobno. Ma Cie wspierac w tym dniu i juz .. hm... moze to do niego trafi, ze ona ma pomagac Tobie w dniu slubu..

Co do piosenki to skoro tesciowie ugodowi to moim zdaniem powinna byc piosenka po angielsku. Nie wiem jak Twoj TZ ale z moim wystarczy czasami odczekac i porozmawiac pozniej.

Moj TZ sie na mnie jak to powiedzial wk... bo bo wk... wiec z swietym spokojem kazalam sie przeprosic bo nic nie robilam oprocz tego, ze sie zle czuje bo rosnie mi osemka i mi to doskwiera.

A no i podpisalismy umowe z DJem

zupelnie nie w moim stylu ale smieszne
Gratki za podpisaną umowę
I co? Przeprosił? Boooże, Ci Faceci

Odczekam, ale akurat wątpię, że zmieni zdanie. Raczej mi ustapi na odczepnego, żebym już mu dała święty spokój. Ale zadowolony nie będzie.
Stary 2013-08-15, 14:11   #3638
velika
Winter is coming

Cytat:
już to kiedyś wklejałam To był mój pierwszy wybór foto, ale miał zajęty termin

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Monia, ja nie mam pomysłu jak wam pomóc, musicie się jakoś dogadać Dacie radę
Witam nową PMkę

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:12   #3639
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Gratki za podpisaną umowę
I co? Przeprosił? Boooże, Ci Faceci

Odczekam, ale akurat wątpię, że zmieni zdanie. Raczej mi ustapi na odczepnego, żebym już mu dała święty spokój. Ale zadowolony nie będzie.
Przeprosil inaczej bym z domu nie wyszla... nie toleruje tego, ze przeklina w moim kierunku i on o tym wie. Wazne, zeby bylo tak jak Ty chcesz bo naprawde i swiadkowa powinna jechac z Wami i moim zdaniem Twoja piosenka jest waznejsza dlatego, ze znaczy cos i dla Ciebie i Mamy

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:13   #3640
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, na pewno nic się nie dzieje. Musi po prostu sobie trochę pobyć sam, nie gadając itp. Czytałaś "Mężczyźni z Marsa, Kobiety z Wenus"? Tam autor pisze o zjawisku jaskini. Mężczyzna czasami musi się do niej schować.

A my to mieliśmy konkretny konwers Rozmawialiśmy o weselu i nie zgadzamy się w dwóch sprawach:

1. TŻ chce, żebyśmy jechali samochodem tylko my i kierowca. A ja chcę, żeby jechała z nami moja świadkowa. Argument, że nie ma miejsca jest dla mnie z d. wzięty, bo to będzie duże auto! Jego siostra jechała też tym autem do ślubu i jechali ze świadkiem i świadkową i jakoś było dobrze :/ Zależy mi też na tym dlatego, że moja świadkowa nie będzie autem i jeśli nie będzie jechać z nami to musiałaby jechać albo z kimś z rodziny albo taksówką :/ Co jest dla mnie chore, bo nie chcę, żeby tak ważna osoba, świadkowa, jechała taksówką pod kościół i pod salę. Dla mnie to jest chore! Argument TŻ-ta? Za dużo nas będzie, będziemy się kisić, jego kolega jechał tylko z żoną i kierowcą i uwaga - najistotniejszy - jak będziemy wysiadać z samochodu to nas świadkowa przysłoni i fotograf nie zrobi dobrego zdjęcia (dla mnie to jakiś absurd...). Okej, nawet bym już poszła na ugodę, ale kurcze no dziewczyny... świadkową mam puszczać taksówką ??????

2. Piosenka dla rodziców. Wybrałam angielską, on się uparł na polską, bo jego rodzice nie znają angielskiego i on też nie... Mnie z kolei bardzo zależy na tej jednej konkretnej piosence, ponieważ jest ona bliska mnie i mojej mamie i wiem, że mama byłaby bardzo wzruszona, naprawdę z osobistych względów bardzo mi zależy na tej jednej, konkretnej, jeszcze zanim TŻ-ta poznałam, wyobrażałam sobie, że w ten sposób podziękuję mamie. Uważam, że mógłby ustąpić, widząc jak mi zależy. A teściom się i tak będzie wszystko podobać, ja mam kochanych teściów, ugodowych

Jakieś rozwiązania? Co Wy myślicie?
Cytat:
Świadek na pewno nie będzie kierowcą, bo to auto szwagra TŻ-ta i on będzie nim jechał, tak też było na weselu siostry TŻ-ta. Ostatecznie TŻ wymyślił, że skoro mi już tak bardzo zależy na tej świadkowej, to niech ona siedzi z przodu, a świadek pojedzie za nami swoim autem ze swoją osobą towarzyszącą. Też nie wiem czy to takie fajne, rozdzielać świadków, no ale to już jak on chce. Ja chce, żeby kuzynka jechała ze mną, a nie się błakala po jakiś samochodach z rodziny albo co gorsza taksówką... On zachowuje się tak, jakby miał moją kuzynkę w tym momencie kompletnie w dupie, niech sobie radzi sama i nara!
Cytat:
Wiem o tym, nie poznaję go po tych głupich wymysłach. Dlatego od wczorajszego wieczora jestem wściekła...

Już sobie przypomniałam, nie mogą razem chyba, bo świadek (jak i cała reszta gości TŻ-ta) nie będzie z mojego miasta, w którym będzie wesele i oni będą dojeżdżać, a świadek ma zabrać jeszcze jedną parę znajomych ze sobą, więc pewnie on z nimi będzie jechał. Dlatego też pewnie świadek nie może jechać z nami, bo ma swoje auto.
No nic, pojedzie sobie swoim autem, a świadkowa z nami, czy to się jemu podoba czy nie :/ Bo już naprawdę mam dość jego wymysłów :/ I jeszcze mi gada, że całe wesele jest pode mnie !!!! A on nie ma nic do gadania, biedaczek :/

Ale jestem na niego wściekła!
U mnie zazwyczaj młodzi jadą autem bez świadków i nikt nie robi problemów - monikkad myślę że trochę przesadzasz przecież można ustalić z kim świadkowa pojedzie - jakby jechała ze świadkiem jego autem to byłby problem? serio? a ona sama przyjdzie bez osoby towarzyszącej? bo jeśli z to lepiej by było żeby świadkowie sobie razem pojechali autem ze swoimi towarzyszami. Skoro twój tż ma takie marzenie to taki problem jest zrobić rozwiązanie tego?
to że twoja świadkowa nie pojedzie z tobą nie znaczy że ma ją w dupie. Z resztą można zrobić tak że świadkowie pojadą razem autem za wami - potem reszta gości. Wy zboczycie na chwile z trasy świadkowie pojadą pod lokal, za nimi goście i wy na końcu podjedziecie świadkowie będą na miejscu już i wam będą pomagać. Serio to takie ważne żeby ona jechała z wami? może twój tż po pierwsze chce się poczuć jak gwiazda ten jeden raz a po drogie to może chce mieć tą chwilę z tobą sam na sam? pogadać coś - nie wiem ile tam jedziecie na miejsce ale uważam że nieelegancko by było pakować świadków do waszego auta a ich osoby towarzyszące gdzieś same jadące.

co do piosenki to można zrobić że będą obie tylko trochę skrócone jeśli są długie. jedna będzie lecieć w tle jak będziecie składać rodzicom życzenia a druga np z dedykacją od was dla rodziców i wtedy taniec kółeczka itp.

I powiem wam że faceci często czują że ślub jest pod babeczki bo one decydują głównie o kolorze o zaproszeniach o pierdołach. A to też ich dzień i oni chcą cos też wybrać

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:14   #3641
monikkad
Wtajemniczenie

Sesja pomysłowa, ale ja bym takiej nie chciała :P
Stary 2013-08-15, 14:18   #3642
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Sesja pomysłowa, ale ja bym takiej nie chciała :P
Ja raczej też nie.

Znalazłam tam PMkę w takiej sukni jak moja Fajnie zobaczyć ją na "żywo"
http://arturstruk.blogspot.com/2013/...-i-patryk.html
Powiem Wam, że od wczoraj ciągle myślę, czy to dobry wybór itp. choć już mierzyłam ją chyba 4 miesiące temu i wtedy się zakochałam i czułam to "coś". No i ładnie się prezentuje sukienka. Tak, dobry wybór i już nie marudzę

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:27   #3643
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
U mnie zazwyczaj młodzi jadą autem bez świadków i nikt nie robi problemów - monikkad myślę że trochę przesadzasz przecież można ustalić z kim świadkowa pojedzie - jakby jechała ze świadkiem jego autem to byłby problem? serio? a ona sama przyjdzie bez osoby towarzyszącej? bo jeśli z to lepiej by było żeby świadkowie sobie razem pojechali autem ze swoimi towarzyszami. Skoro twój tż ma takie marzenie to taki problem jest zrobić rozwiązanie tego?
to że twoja świadkowa nie pojedzie z tobą nie znaczy że ma ją w dupie. Z resztą można zrobić tak że świadkowie pojadą razem autem za wami - potem reszta gości. Wy zboczycie na chwile z trasy świadkowie pojadą pod lokal, za nimi goście i wy na końcu podjedziecie świadkowie będą na miejscu już i wam będą pomagać. Serio to takie ważne żeby ona jechała z wami? może twój tż po pierwsze chce się poczuć jak gwiazda ten jeden raz a po drogie to może chce mieć tą chwilę z tobą sam na sam? pogadać coś - nie wiem ile tam jedziecie na miejsce ale uważam że nieelegancko by było pakować świadków do waszego auta a ich osoby towarzyszące gdzieś same jadące.

co do piosenki to można zrobić że będą obie tylko trochę skrócone jeśli są długie. jedna będzie lecieć w tle jak będziecie składać rodzicom życzenia a druga np z dedykacją od was dla rodziców i wtedy taniec kółeczka itp.

I powiem wam że faceci często czują że ślub jest pod babeczki bo one decydują głównie o kolorze o zaproszeniach o pierdołach. A to też ich dzień i oni chcą cos też wybrać
A serio to taki problem, żeby zrobić tak, jak robiło się na wszystkich weselach, na których byłam, że świadkowa jechała z parą młodą?
Owszem, mogą jechać z nami, potem się przesiadać, ale dla mnei to niepotrzebne cyrki! I TAK, jest to dla mnie ważne, żeby świadkowa jechała ze mną. Ze świadkiem nie pojedzie, bo jak już pisałam, świadek będzie zabierał inną, niezmotoryzowaną parę. A chłopak świadkowej zna się super z jej bratem i z rodzicami, więc pojedzie sobie z nimi, też nei widzę w tym żadnego problemu. Na każdym weselu na jakim byłam, osoby towarzyszące świadków jechały osobno i nic się nikomu nie stało, że 5-10 minut (dosłownie tyle będziemy jechać i do kościoła i z kościoła na salę) pobędą bez swoich partnerów.
Świadek, jak już pisałam, raczej nie pojedzie z nami, bo będzie jechał swoim autem z tą parą, która nie ma auta, więc nie może być tak, że oni razem będą z nami jechać. Świadkowa zostałaby SAMA i musiałaby jechać albo z jakimiś dalszymi wujkami i ciociami, albo ze znajomymi, co dla mnie jest nie do pomyślenia.

Chce pogadać ze mną sam... wątpię Będzie kierowca, jego szwagier i raczej to będzie wyglądać tak, że oni będą sobie gadać, a ja będę siedziała sama, wiem, bo zawsze tak jest jak gdzieś jedziemy z jego szwagrem, że oni gadają, a ja siedzę. Nie rozumiem, dlaczego tak cię dziwi, że chcę mieć przy sobie w takiej chwili świadkową. Jedziemy naprawdę kilka minut tym autem.

Co do piosenki lecącej w tle podczas składania życzeń... hmm, na początku pomyślałam, że to w sumie może i dobry pomysł, ale przecież życzenia składa się chwilę, kilka sekund i po sprawie (tzn. nie będzie u nas raczej długich monologów), powiemy, że dziękujemy za to i za to, uściskamy się, damy prezenty i tyle. A potem taki przeskok na inną piosenkę... jakoś nie widzę tego.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Ja raczej też nie.

Znalazłam tam PMkę w takiej sukni jak moja Fajnie zobaczyć ją na "żywo"
http://arturstruk.blogspot.com/2013/...-i-patryk.html
Powiem Wam, że od wczoraj ciągle myślę, czy to dobry wybór itp. choć już mierzyłam ją chyba 4 miesiące temu i wtedy się zakochałam i czułam to "coś". No i ładnie się prezentuje sukienka. Tak, dobry wybór i już nie marudzę
Pewnie, że dobry. Teraz już kupiłaś i nawet nie oglądaj innych!
Stary 2013-08-15, 14:37   #3644
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
A serio to taki problem, żeby zrobić tak, jak robiło się na wszystkich weselach, na których byłam, że świadkowa jechała z parą młodą?
Owszem, mogą jechać z nami, potem się przesiadać, ale dla mnei to niepotrzebne cyrki! I TAK, jest to dla mnie ważne, żeby świadkowa jechała ze mną. Ze świadkiem nie pojedzie, bo jak już pisałam, świadek będzie zabierał inną, niezmotoryzowaną parę. A chłopak świadkowej zna się super z jej bratem i z rodzicami, więc pojedzie sobie z nimi, też nei widzę w tym żadnego problemu. Na każdym weselu na jakim byłam, osoby towarzyszące świadków jechały osobno i nic się nikomu nie stało, że 5-10 minut (dosłownie tyle będziemy jechać i do kościoła i z kościoła na salę) pobędą bez swoich partnerów.
Świadek, jak już pisałam, raczej nie pojedzie z nami, bo będzie jechał swoim autem z tą parą, która nie ma auta, więc nie może być tak, że oni razem będą z nami jechać. Świadkowa zostałaby SAMA i musiałaby jechać albo z jakimiś dalszymi wujkami i ciociami, albo ze znajomymi, co dla mnie jest nie do pomyślenia.

Chce pogadać ze mną sam... wątpię Będzie kierowca, jego szwagier i raczej to będzie wyglądać tak, że oni będą sobie gadać, a ja będę siedziała sama, wiem, bo zawsze tak jest jak gdzieś jedziemy z jego szwagrem, że oni gadają, a ja siedzę. Nie rozumiem, dlaczego tak cię dziwi, że chcę mieć przy sobie w takiej chwili świadkową. Jedziemy naprawdę kilka minut tym autem.

Co do piosenki lecącej w tle podczas składania życzeń... hmm, na początku pomyślałam, że to w sumie może i dobry pomysł, ale przecież życzenia składa się chwilę, kilka sekund i po sprawie (tzn. nie będzie u nas raczej długich monologów), powiemy, że dziękujemy za to i za to, uściskamy się, damy prezenty i tyle. A potem taki przeskok na inną piosenkę... jakoś nie widzę tego.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Pewnie, że dobry. Teraz już kupiłaś i nawet nie oglądaj innych!
Nie musisz się złościć ja tylko piszę jak jest u mnie praktykowane. Widzisz ja wiem że świadkom nic się nie stanie jak nie pojadą ze swoimi towarzyszami ale zauważyłam że w pewnych regionach jest ogromy nacisk na rolę świadków i ich obowiązki. Mają sporą rolę bo pilnować doglądać zabawiać - a ich osoby towarzyszące są mocno pomijane przez co najlepiej jakby świadkowie przychodzili solo bo osoby towarzyszące są traktowane jako kula u nogi. Nie mówię że u ciebie też tak jest ale tak pomyślałam że ja będę starała się ograniczyć to tak by moja świadkowa też dobrze się bawiła a jej partner nie nudził się i nie czuł porzucony dla "obowiązków".

Co do życzeń to niby masz rację. Ale piosenka może zacząć lecieć już jak będzie zapowiedź podziękowań, potem zanim wszyscy się zbiorą rodzice podejdą, wy powiecie kilka słów, rodzice na pewno coś odpowiedzą, jakie prezenty - to się wydaje być chwila a na pewno zajmie kila minut czyli tyle ile trwa mniej więcej piosenka

Stary 2013-08-15, 14:39   #3645
ana909
Erudycja

Cytat:
Mój mnie wczoraj tak wk...., że najchętniej bym go rozszarpała
moj wymyslij ze na 4 dni kiedy tesciowa wyjezdza na urlop z kolega, zebysmy nocowali u babci w domu zeby nie byla sama... I nic nie daja tlumaczenia ze co z tego ze my tam bedziemy tylko w nocy, ja po pracy zaraz spac ide i wstaje o 3 wiec i tak mnie widziec nie bedzie. I on tak samo, po pracy moze dwa slowa, kąpiel i spac a rano znowu do pracy. A juz nie wspomne o tym ze nie mamy tam w pokoju ani tv ani kompa ani nic. I jeszcze ja mialabym z nią w sobote czy niedziele (mam wolne popoludniu) siedziec sama bo sam jest w pracy.

Dla mnie to jest niewygodne i ze wzgledow logistycznych, bo musze wczesniej do pracy wstawac, nie o 3.25 tylko o 3 i na dodatek musze jedna stacje bez biletu jechac. No a juz nie wspomne o tym ze nie bede ze soba do pracy jutro taszczyc ciuchów zeby pozniej tam jechac na 4 dni. Boze jak on mnie denerwuje, bo babci raźniej bedzie ;/ kurna baba 70 lat wytrzymac 4 dni sama nie moze. Mojej świadkowej babcia ma ponad 80 lat i zaniki pamieci i jakos daje rade sama zyc. Fakt ze sasiaki troche pomagaja ale sorry, nikt nie kazal jego babci zrażać sobie wszystkich sąsiadów na okolo ze teraz nikt jej nie lubi. A poza tym on nei rozumie ze ja po prostu jego babci nie lubie i nei chce mi sie sluchac jej tekstow. Jestem gotowa na te 4 dni i z nim sie nie widywac, niech jedzie sam ;/ babusia o wnusia zadba ;/
Stary 2013-08-15, 14:40   #3646
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Przeprosil inaczej bym z domu nie wyszla... nie toleruje tego, ze przeklina w moim kierunku i on o tym wie. Wazne, zeby bylo tak jak Ty chcesz bo naprawde i swiadkowa powinna jechac z Wami i moim zdaniem Twoja piosenka jest waznejsza dlatego, ze znaczy cos i dla Ciebie i Mamy
No ale jesli piosenka jest dla NIEJ i JEJ MAMY to gdzie tu podziękowania dla ICH rodziców?
Może zadedykuj mamie osobno tą piosenkę, po prostu. Albo faktycznie puść w tle będziesz miała więcej czasu na uściski i składanie życzeń
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:46   #3647
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja tez pewnie pomalu bede leciec z cm, mysle ze te cwiczenia najefektywniejsze sa u osob typowo otylych, wtedy szybko leci przynajmniej na poczatku. u mnie narazie nic

faceci sa czasem jak baby, maja swoje humorki
no podobno tak jest ze otyle osoby szybko gubią, chociaz moja kolezanka twierdzi ze ze wszystkiego jej leci (ćwiczy dwa miesiace) a z brzucha nic ;/ a na moje pytanie czy ma jakas diete to powiedziala ze nie, je to co mama ugotuje juz widze te wszytskie ziemniaki polane tluszczem i schabowe w podwojnej panierce :P

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Lubię 'takie' święta, jakoś tak wszystko powoli się dzieje.
Wyspaliśmy się oczywiście, później leniwe śniadanie we dwoje (uwielbiam ) byliśmy też już z wizytą u mojej Mamy.
Teraz krótki relaks z kawką i trzeba się znów ruszyć. Najpierw w mieszkaniu, obiad zrobić, a o 16 wybywam na ślub kolegi z pracy.

Ze spraw ślubnych:
Gratuluję wszystkich zakupu sukien. Będziecie pięknymi PMkami.

Witam nowe dziewczyny na wątku, bo chyba tak owe się pojawiły.

U nas nic nowego.
Wczoraj w biegu zatrzymaliśmy się przy stoisku z obrączkami. Tak jak myślałam, nie będzie to łatwa przeprawa. Ja mam po prostu za krótkie palce.
Raz, że noszenie z pierścionkiem będzie ciężkie - bo wtedy na prawdę jest mało miejsca na moim palcu i pierścionek ma trochę 'kanciaty' więc nie dopasowuje się dobrze do obrączki.
A dwa - mierzyłam 5mm i zdecydowanie za gruba. Szkoda, bo cienkie mi się nie podobają.
To było jednak tak na szybko, nie było rozmiarów, więc mam nadzieję, że jak wybierzemy się tak konkretnie to dam radę dobrać coś ładnego i nie za cieńkiego (nie chciałabym zejść poniżej 4mm).

Wiemy też już, że dla TŻ będzie na prawdę duuuuuuuuuuużo złota potrzebne.
Ja wiedziałam, że On będzie miał spory rozmiar, ale że aż tak. Pani miała największy 24 i przeszła przez kostkę i na tym koniec, więc celuję, że będzie to jakieś 26 (dla porównania dla nie 9 ).
ja chce obrączke 4mm bo slicznie wyglądała mi na palcu 5mm byla zbyt... masywna. I moj Tż też chce chyba 4mm :P
Stary 2013-08-15, 14:49   #3648
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
n
ja chce obrączke 4mm bo slicznie wyglądała mi na palcu 5mm byla zbyt... masywna. I moj Tż też chce chyba 4mm :P
My teraz nosimy obrączkę 4mm, ale chcielibysmy jednak troszkę grubszą

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 14:56   #3649
ana909
Erudycja

Cytat:
szczerze? Nic a nic mi sie nie podoba... takie zalosne, pokazywanie kasy i pijaństwa. Obleśne... jak dla mnie.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
My teraz nosimy obrączkę 4mm, ale chcielibysmy jednak troszkę grubszą
ja mierzylam i 4mm i 5mm i wiec ze w grubszej źle sie czulam o ile mozna sie zle czuć w obrączce haha no ale do sedna, ja w ogole poza zareczynowym nigdy niczego nie nosilam wiec wolę delikatniejszą biżuterię.
Stary 2013-08-15, 14:56   #3650
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Nie musisz się złościć ja tylko piszę jak jest u mnie praktykowane. Widzisz ja wiem że świadkom nic się nie stanie jak nie pojadą ze swoimi towarzyszami ale zauważyłam że w pewnych regionach jest ogromy nacisk na rolę świadków i ich obowiązki. Mają sporą rolę bo pilnować doglądać zabawiać - a ich osoby towarzyszące są mocno pomijane przez co najlepiej jakby świadkowie przychodzili solo bo osoby towarzyszące są traktowane jako kula u nogi. Nie mówię że u ciebie też tak jest ale tak pomyślałam że ja będę starała się ograniczyć to tak by moja świadkowa też dobrze się bawiła a jej partner nie nudził się i nie czuł porzucony dla "obowiązków".

Co do życzeń to niby masz rację. Ale piosenka może zacząć lecieć już jak będzie zapowiedź podziękowań, potem zanim wszyscy się zbiorą rodzice podejdą, wy powiecie kilka słów, rodzice na pewno coś odpowiedzą, jakie prezenty - to się wydaje być chwila a na pewno zajmie kila minut czyli tyle ile trwa mniej więcej piosenka
Faktycznie, moja wypowiedź trochę za ostro zabrzmiała, ale to dla tego, że emocjonalnie podchodzę do tematu, wybacz
Ja nie chcę, żeby osoby tow. były pominięte, chłopak kuzynki będzie siedział obok nas, będzie się z nią bawił, jedynie w kościele osobno będzie siedzial no i innym autem pojedzie, ale poza tymi dwoma momentami nie ma zamiaru odbierać mu partnerki.

Co do piosenki... Muszę to przemyśleć. Może byłby to faktycznie dobry kompromis... Tylko wtedy co? Klasyczni cudowni rodzice? :P
Stary 2013-08-15, 14:56   #3651
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Witaj.
Opowiedz coś o Was.
Wesele w plenerze? Brzmi świetnie.
A tak przy okazji porządkowania plików po odzyskiwaniu danych kilka moich inspiracji. Jak widać kręcą mnie wesela rustykalne i kolor fioletowy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f17948880.jpg (52,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f17949112.jpg (64,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f18235416.jpg (65,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f18356120.jpg (51,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f61767376.jpg (48,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f128123552.jpg (103,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f158619088.jpg (27,9 KB, 6 załadowań)
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2013-08-15, 14:58   #3652
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko wtedy co? Klasyczni cudowni rodzice? :P
A to daj TŻtowi wybrać niech czuje że ma coś swojego
Stary 2013-08-15, 14:59   #3653
karolinuuusia
Zakorzenienie

ja oprócz sali, kamerzysty, fotografa i zespołu nie mam nadal nic

uważam że jest to jeszcze za wcześnie, marzenia mam i wyobrażenia ale czekam jeszcze

a co do samochodu to u mnie będą wszyscy jechać razem, tzn Młodzi + Świadkowie i kierowca, tak przyjęło się w moich stronach

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 15:03   #3654
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam
"lazy day" z książką dziś mam w domu "zaklętych w czasie:" zaczęłam czytać, czytała któraś z Was może?

magdalenka_w_86 decyzja najlepsza, bosko w niej wyglądałaś, pasuje do Ciebie idealnie (pierwszy wybór najlepszy) i nie zastanawiaj się nawet!

co do świadków to L. będzie jego młodszy 2 lata brat a moim moja przyjaciółka od gimnazjum, oboje z partnerami ale w ten dzień na chwilę się rozłączą i pojadą z nami do kościoła i na salę
co do eksploatacji świadków to ja na żadnym weselu nie zauważyłam takiej sytuacji (a w ciągu 2 ostatnich lat byłam na 8) więc u nas na pewno będę się bawić
sama byłam osobą towarzyszącą świadka w tamtym roku (mój TŻ świadkował na ślubie 4 lata starszego brata) i nie czułam się niepotrzebna i jak "5 koło u wozu"

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 15:11   #3655
Linaewen
Zakorzenienie

I jeszcze misz-masz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg f1298752.jpg (135,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f44467336.jpg (24,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f60488976.jpg (69,5 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg funky-wedding-cakes-3.jpg (27,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f121329264.jpg (20,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f143298560.jpg (46,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f158638712.jpg (31,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f158619184.jpg (22,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f43104576.jpg (141,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f158624048.jpg (137,4 KB, 3 załadowań)
Stary 2013-08-15, 15:14   #3656
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, moja wypowiedź trochę za ostro zabrzmiała, ale to dla tego, że emocjonalnie podchodzę do tematu, wybacz
Ja nie chcę, żeby osoby tow. były pominięte, chłopak kuzynki będzie siedział obok nas, będzie się z nią bawił, jedynie w kościele osobno będzie siedzial no i innym autem pojedzie, ale poza tymi dwoma momentami nie ma zamiaru odbierać mu partnerki.

Co do piosenki... Muszę to przemyśleć. Może byłby to faktycznie dobry kompromis... Tylko wtedy co? Klasyczni cudowni rodzice? :P
ależ ja cię dobrze rozumiem bo już sama nasza obecność na tym wątku świadczy o tym że zależy nam na tym aby zrobić wszystko by ten dzień był wymarzony wyśniony i idealny. Tylko że czasem się troszkę zapędzamy chyba więc dobrze że możemy skonfrontować to z kimś jeszcze mój tż ostatnio się obraził jak powiedziałam że po tym remoncie naszej sali i zmianie kolorystyki nasze bordowe rekoracje szlag trafił. a on na to "to my mieliśmy mieć bordowe dekoracje (z takim uśmiecham)?" a ja na to "a co? i tak masz to gdzieś" a on oburzony że wcale nie ma tego gdzieś tylko że dla niego za wcześnie dyskutować o tym jeszcze ale że też mu zależy bo to też jego ślub i chce żeby było super.

a co do tej piosenki przegadajcie jeszcze ale myślę że to dobry pomysł gdzie i wilk syty i owca cała

Stary 2013-08-15, 15:20   #3657
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
A to daj TŻtowi wybrać niech czuje że ma coś swojego
No tak
Stary 2013-08-15, 15:34   #3658
say-hello
Zakorzenienie

Hej witam się

Monikad, twój tż faktycznie trochę wymyśla ale może to dlatego, że chce, żeby to wesele było najlepsze i żebyście Wy byli najszczęśliwszą parką na świecie? wiem, to trochę pokrętny tok rozumowania, ale wiesz jacy są faceci

witam nowe PMki
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-15, 15:35   #3659
ana909
Erudycja

Cytat:
No tak
ahh zostaniesz żoną dwie godziny przede mną :P
Stary 2013-08-15, 15:56   #3660
KasiaK_080290
Zadomowienie

1 września mama przyjeżdża do Warszawy i 2 idziemy mierzyć sukienki
myślę, że na którąś z nich się zdecydujemy (chyba, że zakocham się w jakiejś innej w co wątpię )
3 moje typy:

1. ACADIE z Madonny 1990 (w załączniku, z dekoltem standardowym i spiętym do serduszka tyko za dużo, jeśli się zdecyduję to na takie 0,5cm wcięcie)

2. LUISE Nabla z Carmen 3500
http://www.slubnesuknie.com.pl/quartz.html#73
http://www.slubnesuknie.com.pl/quartz.html#74
http://www.slubnesuknie.com.pl/quartz.html#75

3. Argel St.Patrick z Argel 3900
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4075.html

(ceny 2 i 3 bez przecen, mam nadzieję, że trochę spadły)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaa1.jpg (83,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaa2.jpg (87,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaa3.jpg (71,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaa4.jpg (82,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaa5.jpg (80,9 KB, 47 załadowań)

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości