|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
|
#302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj mam znowu ciężki dzień tak od wczoraj i jeszcze mi się śnił z nią
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
byly napisal do mnie cyt"czy takie nie odzywanie sie Ci pomaga czy możemy raz na czas gdzies wyskoczyć ?" i co dziewczyny myślicie odpisac czy nie ? co napisac? po co w ogole pisac? hmm ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
dzis mi się śnil i plakałam w śnie odchodzil...... a ja tego bardzo nie chcialam.... i widac 1,5 roku bycia samej jeszcze nie pomogło mi o nim zapomnieć ... ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- zawsze kiedy robi się Wam źle posłuchajcie ![]()
|
|
#304 |
|
Raczkowanie
|
Ania230 ja właściwie nie żałuje,że oddałam pierścionek nie chciałam mieć żadnej pamiątki gdyby to było rozstanie z przyczyny różnicy charakteru to bym zostawiła ale nie za takie coś co mi zrobił takich rzeczy się nie wybacza...
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiekszosc dziewczyn by go sprzedaly i poszly sie super bawic taka prawda
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Ania230 wiem o tym ale ja nie jestem materialistką i chciałabym o nim zapomnieć uwierz mi zrobił najgorszą rzecz jaką facet może zrobić kobiecie....
|
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziwne.... a czy napisać,no to od ciebie zalezy,czy Ty tego chcesz. ja osobiście,bym się spotkała,bo by mnie ciekawiło,co ma mi do powiedzenia
|
|
#308 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba dobrze, bo wiem, że z tym moim byłym już raczej się nie zejdę. I co też ciekawe nie chcę, żeby nowy facet był w czymś podobny do poprzedniego.Cytat:
Od kiedy mam ciszę absolutną zaczynam dochodzić do siebie. To wyjdzie Wam tylko na zdrowie ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() No i po 1,5 roku przerwy napisać do niego chyba nie będzie niczym złym. O ile wiesz, że spotkanie cię nie rozklei, to czemu nie pogadać?
|
|
#309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- wiem że nie bedzie to dobry pomysl
|
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie... dziwne tęsknoty... całe szczęście, że to przechodzi po kilku (tygo)dniach.
|
|
|
|
|
#311 |
|
Raczkowanie
|
Ania230 dobrze Cię zrozumiałam
to ja się zlę wyraziłam nie chodziło mi o to,że jesteś materialistką
|
|
|
|
#312 |
|
Raczkowanie
|
czy ktoras z was moze moglaby sie jeszzce wypowiedziec na ta moja litanie co wypisalam ? wiem nie kazdemu chce sie czytac
ale bardzo mi zalezy na waszym zdaniu co o tym myslicie...
|
|
|
|
#313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem tak, rozumiem go troche, bo w sumie ja tez rozstalam sie z moim eks z takich powodow, ze wciaz mi cos nie pasowalo, obiecywal poprawe i (za przeproszeniem) dupa takze domyslam sie, czemu tak zrobil... jesli go dreczylas, to zrozum swoje bledy i NAPRAWDE sie zmien. nikt nie jest niczyja wlasnoscia zeby nie mogl sobie wyjsc do innych ludzi poza tym nie mozna byc non stop z jedna osoba, kazdy potrzebuje przestrzeni. Pytasz co zrobic, nie wiem, porozmawiaj z nim szczerze o swoich uczuciach ale nie obiecuj poprawy jesli nie jestes jej pewna bo pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie. Moze popros, zeby Cie na razie nie skreslal a Ty postanow MOCNO poprawe, dla samej siebie... moze z czasem sie uda i moze jesli macie byc ze soba, to bedziecie...moze zobaczy zmiane w Tobie o ile sie tak stanie. Jesli nie, to odpusc. Jesli sie rozsypalo, to widac sa ku temu powody. Nie drecz go. Z tego co piszesz wnioskuje ze Cie kocha i zalezy mu na Tobie, moze jeszcze nie wszystko stracone ale ona walczy z samym soba bo z jednej strony Cie kocha a zdrugiej przeszkadza mu Twoje zachowanie i nie wie co zrobic bo na dluzsza mete wie ze bedzie nieszczesliwy. Ja tak to widze, troche ze swojego (podobnego) punktu widzenia. Postaraj sie zmienic dla SAMEJ SIEBIE a moze z czasem uda Wam sie byc razem.---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- napisz jeszcze ile macie lat i od jak dawna jestescie ze soba?
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Mój eks znowu do mnie wczoraj napisał z prośbą o spotkanie. Powiedział,że chce,żebyśmy sobie wyjaśnili wszystko,bo rozstaliśmy się w strasznym gniewie a też uważam,że nie ma sensu pielęgnować w sobie nienawiści,więc w końcu się zgodziłam i jutro mamy się zobaczyć. Mam nadzieję,że nie pożałuję. Jak myślę o tym na chłodno,to chyba chciałabym utrzymywać z nim jakiś kontakt,zna mnie jak nikt inny i myślę,że mogłabym na niego liczyć w razie potrzeby. Poza tym świetnie się razem bawiliśmy,więc może udałoby się utrzymać stosunki koleżeńskie jak już emocje ostatecznie opadną. Jutro się okaże.
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
#315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wlasnie ja tez mu sie kompletnie nie dziwie, i po prostu chcialam sie z nim spotykac chociazby raz od czasu i wtedy zobaczy moja poprawe zmiana, ze potrafie sie zmienic. Bo naprawde chce to dla samej siebie, zawsze mialam wyrzuty ze po co sie czepiam o takie bzdury. I on sam mowi ze mu mnie brakuje ze chce mnie przytulic pocalowac ale tez nie chce mi robic nadzieji bo boi sie mi zaufac, ze nie wie co bedzie za jakis czas ze mnie nie skresla, ale potrzebuja odpoczac od tego wszytskiego. Ja wiem co jest w nim bo on tez boi sie napewno zlamac i ze znowu bedzie cierpial a to jest swieza sprawa. ja tez nie chce na niego naciskac bo to tylko pogorszy wszytsko. krecilismy ze soba pol roku, mimo moich watpliwosci tez sie balam tez mowilam mu ze nic z tego nie bedzie, ale on nigdy nie odpuszczal i sie stral i w koncu postanowilam sprobowac, i oficialnie para bylismy 9 miesiecy, i naprawde zakochalam sie w nim na zaboj nigdy nie bylam w nikim tak zakochana on we mnie tez naprawde to czulam. mamy po 20 lat |
|
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
starxx przeczytałam Twoją historię i również znam tą sytuację z odwrotnej strony,bo to mój chłopak mnie zadręczał,obiecywał poprawę,ale nadal było to samo. Jeżeli Ci zależy to naprawdę popracuj nad sobą,ale nie licz na to,że uda Ci się to zrobić w ciągu tygodni,bo na to potrzeba czasu. Widać,że chłopakowi na Tobie zależy,więc myślę,że warto próbować. Jemu na pewno też nie jest łatwo,wiem jak to jest,bo z jednej strony kochasz tą osobę,a z drugiej wiesz,że ona Cię często unieszczęśliwia,a nikt nie chce być permanentnie raniony. Myślę,że jeżeli on zauważy,że się starasz,walczysz ze swoim charakterem,to ta historia może mieć pozytywne zakończenie
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
piszecie tu o kontakcie... WIEM, że to najlepsze rozwiązanie, mam świadomość, że ewentualne spotkanie pewnie tylko pogorszyło by moje samopoczucie, dostarczyło kolejnych dręczących myśli. ALE świeżo po rozstaniu nie myśli się racjonalnie. nadal go kocham, nadal tęsknię i tak bardzo chciałabym go ostatni raz przytulić. albo chociaż porozmawiać i wyjaśnić sobie wszystko, bo także nie rozstaliśmy się w normalnej atmosferze.
myślę, że w moim przypadku wiele by mi to dało. nie miałabym złudnych nadziei na powrót, bo znam go i wiem, jak on podchodzi do tej kwestii. ale dałoby mi to trochę spokoju i przede wszystkim pozwoliło w przyszłości nie popełniać tego samego błędu, jaki popełniłam a o którym nie wiem... |
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
Chyba większość z nas z tego co widzę rozstała się z facetem w gniewie, lub nie wyjaśniając wszystkiego do końca. Cieszę się chociaż z tego że mój ex odpuścił, nie pisze do mnie już od ponad tygodnia, żadnego spotkania nie proponuję.... choć z drugiej strony miałabym mu duuuużo do powiedzenia i myślę, że on mnie też.
Będziemy się na pewno widzieć we wrześniu, niestety mamy poprawkę tego samego egzaminu i nie cieszy mnie perspektywa spotkania go... Tym bardziej w takich okolicznościach i pierwszy raz po rozstaniu... |
|
|
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
wrrr mam ochotę się wyłączyć
dobrze było, postanowiłam się nie odzywać a eks do mnie napisał i mu odpisałam wiem, jestem idiotkączemu jestem taka słaba teraz czuję się źle bo za dużo mu napisałam.. ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- chyba nie mogę pić alkoholu bo sie wtedy nie kontrolujękiedy się to wszystko skończy do cholery jasnej!? (wybaczcie )
|
#320 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
mój ex do mnie potem nie pisał, po prostu powiedział "powinnismy się rozstać", ja płakałam pisałam i wsyztsko,on odpisywał,ale sam nogdy nic nie napisał,odpuściłam po jakiś 2 tygodniach i tak od prawie 4 miesiecy nie mamy kontaktu-po prostu zero i wiem też,że jestem mu całkowicie obojętna, nie żałuje tego i już o mnie zpaomniał. hehh zabawne to jest,bo 6 lat bylismy razem
|
|
#321 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Rozstanie z facetem XXVIII
Pewnaka jak to jest rozstac sie po 6ciu latach?
Jestem ze swoim 6 lat i boje sie, ze czeka mnie to, co was... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cholera,strasznie przykro jest coś takiego czytać. Nie rozumiem jak ludzie mogą tak po prostu szybko zapomnieć. Ponad 4 miesiące nie jesteście razem,czy czujesz,że poradziłaś sobie już z tym? Czy jest Ci lepiej niż np. miesiąc po rozstaniu?
|
|
|
|
#324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja wiem ze to nie jest kwestia krotkiego czasu bo z dnia na dzien tego sie nie da zmienic. Mowilam mu tez ze ja nie oczekuje od niego ze on nagle powie teraz dajmy sobie szanse, wiem ze go zmeczylam wiem ze chce odpoczac naprawde go rozumiem, moze w koncu dojrzalam, wiem ze juz drugi raz nie popelnilabym tych samych bledow, bo sama nie chce zeby tak bylo, i drugi raz nie chcialabym go stracic... I tak dziwie sie ze chce utrzymywac kontakt ze mna. I jak go widze to mowi mi ze mu jest ciezko, i wcale mu nie jest dobrze beze mnie, ale nie potrafi juz inaczej i nie wie co bedzie za jakis czas. Nie chce tez spotykac sie z nim i gadac o tym caly czas bo to doprowadza mnie tylko do placzu, a o to mi tez nie chodzi. Moze z czasem sie przekona ze sie zmienilam jak bedziemy sie widywac, to nie przyjdzie z dnia na dzien a ja tez nie chce sie narzucac bo to nic nie pomoze. Bardzo ci dziekuje za opinie, i bardzo chcialabym miec nadzieje ze uda mi sie go odzyskac ![]() tak strasznie chcialabym cofnac czas i kompletnie inaczej postapic w roznych sytuacjach, ale niestety, naprawde docenia sie to dopiero jak sie cos straci... Edytowane przez starxx Czas edycji: 2013-08-15 o 21:47 |
|
|
|
|
#325 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#326 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
Glownie chodzilo o to ze nie potrafilam go zrozumiec, ze kazdy potrzebuje czasu dla siebie, czasem wyjscia z kumplami, a on i tak posiwecal mu czas, czepialam sie jak mial wyjsc doslownie wczesniej ode mnie, robilam mu jazdy o byle co i mysle ze to go dobilo, ze niewazne co on by zrobil dla mnie i tak bylo zle.
|
|
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak my ustaliliśmy, że nie czekamy na siebie, że nie będziemy się kontaktować, że jak będę tego potrzebowała mam napisać, on się nie odezwie pierwszy. Mam sobie wszystko poukładać i on tak samo. A co będzie dalej... czas pokaże. Bo w takiej sytuacji chyba tylko czas może wymazać pewne rzeczy i dać pole do zmian. Do nauczenia się pewnych rzeczy i dojścia do pewnych wniosków. Być może kiedyś się spotkacie i padniecie sobie w ramiona... być może zwyczajnie każde pójdzie własną drogą. Dajcie sobie szansę na szczęście. Na pewno chcesz żeby był szczęśliwy, więc powinnaś zaakceptować każdą jego decyzję... chociaż to bardzo boli. Zwłaszcza kiedy nie wiadomo co będzie... Pozostaje żyć tu i teraz... "także będę spokojny po każdej decyzji nie wiem jednak po której bardziej szczęśliwy nie martw się wszystko będzie dobrze. prędzej czy później. na pewno." |
|
|
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Ja wam powiem tak.
Po rozstaniu tez mowilam, ze sie zmienialm. Wlasciwie chcialam sie zmienic dla niego. Pilnowac sie na kazdym kroku zeby nie popelnic bledu. Ale wiecie jaka jest prawda? Kiedy jedna ze stron wymaga zmian u drugiej, to po zejsciu bedzie tylko czekac na blad. Bedzie wyczekiwac, az znow nastapi taka sytuacja czy zachowanie ktorego nie akceptuje. A to bedzie tylko powodem do kolejnego rozstania. I znow przezywanie bolu. Ciezko jest ponownie komus zaufac. Ja na poczatku widzialam tylko moje bledy. To ja mialam sie zmienic. A jemu chcialam pozwolic byc jakim chce. Ale w koncu ujarzalam, ze KAZDY ma swoje za uszami. I on tez powinien dokonac zmian w sobie. Z reszta jaki jest sens zmienianie czlowieka?! Rozumiecie? Oni nie chca w tym momencie was takich jakimi jestescie. Byloby ok gdyby zmienic to i owo... Wtf?! Albo kochasz i akceptujesz, albo nie jestem dla Ciebie. Ja to traktuje jak nauke dla mnie. Za szybko sie zaangazowalam co go przytloczylo. Bylam nadmiernie zazdrosna. Nie ufalam. I odstraszylam go brakiem pewnosci siebie. Teraz to wiem i moj kolejny zwiazek, jesli bedzie mi wgl dane bedzie lepszy. Bo wyciagnelam wnioski. Poza tym za mna tez sie uganiali pewni faceci. Widzialam w nich cechy ktore dyskwalifikowaly ich na starcie. Biegali za mna dlugo. Ale ja wiem, ze akurat to co w nich bylo "zle" nie ulegnie zmianie. Wasze zwiazki mialy swoje 5 min. Wydarzylo sie to co sie wydarzylo. Jedna ze stron sie zmeczyla i zmienial sposob postrzegania drugiej osoby. Takie zejscia moze i maja sens. Ale po kilku latach. Aby kazda ze stron rzeczywiscie mogla sie zmienic. Wiec dziewczyny, nosy do gory, wyciagajcie wnioski, uczcie sie na bledach. I wchodzcie w nowe zwiazki z rozwaga! I otworzcie sie na nowych potencjalnych partnerow zamykajac ten rozdzial. Bo pewna jestem, ze gdyby sie pojawil jakis fajny, starajacy sie facet szybko byscie stanely ma nogi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Rozstanie z facetem XXVIII
Taka madra jestem, a i tak ciezko...
Niby stoje jako nowa ja, a zaraz porywa mnie zaduma i dol. Bo ja mam chyba tak jak wiekszosc z was. Ale wiele nie zdaje sobie sprawy z tego. Otoz nie brakuje mi JEGO, ale bardzo bliskiej osoby. Z ktora moge 24h podzielic sie glupotami, poczuc fizyczny kontakt, oparcie i bezpieczenstwo. Pisac smsy z tym glupim usmieszkiem na ustach. Ale ile mozna szukac tego w drugiej osobie? Panicznie sie boje, ze juz nie spotkam kogos conajmniej takiego jak on, reprezentujacego taki poziom... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

Będą one się na pewno pojawiać, dopóki całkowicie mój były mi nie zobojętnieje. Przecież ot tak, jak pstryknięcie palcami, nie da się wymazać 2 lat życia. Wiem jednak, że czas leczy całkowicie rany.
tak od wczoraj i jeszcze mi się śnił z nią

takze domyslam sie, czemu tak zrobil... jesli go dreczylas, to zrozum swoje bledy i NAPRAWDE sie zmien. nikt nie jest niczyja wlasnoscia zeby nie mogl sobie wyjsc do innych ludzi