|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Hej
Tempka mi troszkę skoczyła Czytałam o późnych owulacjach więc wszystko możliwe... ![]() już mnie nic nie boli, może troszkę ćmi, ale obędzie się bez tabletki Nie wiem co to było... Może jajo się uwalniało ![]() A tak serio to u nas przytulanki tak trochę wymuszone... owszem, fajne figle, ale myślenie: "może jeszcze jest ten czas". Ciągłe myślenie o tym, chyba gorzej u mnie z tym jak prowadzę wykres niż jak jego nie prowadziłam... teraz widzę co i jak, moje podniecenie tym wszystkim Może nie jesteśmy przyzwyczajeni, że tak często? Wtedy odbywało się to może z 4x w miesiącu i to cały rytuał a teraz szybko szybko, bo dziecko, bo praca wątpię, że zajdę w takim czymś ![]() Też tak macie, czy ja jestem jakaś dziwna?? ![]() Brydzia niedługo do Ciebie dołączę... trzymam już kciuki za kolejny cykl... w końcu kiedyś musi się udać! Bądź dobrej myśli i się nie zadręczaj! ![]() Maxwelka szybka owulka oł jeee
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze jest to, że w ogóle się jej nie spodziewałam. Odpuściliśmy z mężem starania, bo uznaliśmy, że się blokujemy. Ja czułam, że to bezowulacyjny. No i któregoś dnia mnie spontanicznie dorwał a po trzech dniach wyznaczyło mi owulkę na wykresie właśnie na ten moment kiedy było owe zbliżenie W ogóle wtedy nie myślałam o dziecku.Blokada psychiczna to się nazywa - najlepiej odpuścić i kochać się nieświadomie tych dni - chyba. Leine - zaproszenie Ci wysłałam na ovu Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-08-16 o 09:18 |
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
a u mnie 22 dc dopiero ...;/ normalnie wykończy mnie to czekanie, ale co zrobić. jeszcze ok 10 dni do @ i 16 do owu normalnie jajko zniosę do tego czasu... normalnie potrzebuję paru dni wolnego, dziś cały dzień, jutro też do roboty, normalnie wykończę się...
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cóż.. dam radę jakoś, nie chce zmarnować tego cyklu przez pracę.O ile w ogóle będzie owu,bo ja jeszcze na dokładkę mam schizę, że nie będę mogła w ogóle zajść w ciąże bo się okaże, że jestem na coś chora mimo, że póki co nic u mnie nie wykryto, ale też jakiś bardzo szczegółowych badań nigdy nie miałam.Zmykam do pracy, będę na przerwie podczytywała Was z tel, ale nie mam jak odpisać. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- W ogóle dziewczyny jak to jest z tym ovu że przesuwa Wam owulację? pierwszy raz korzystam z tej strony i nie bardzo wiem o co chodzi. Chodzi o to, że inaczej wyznaczał przewidywaną a inaczej było? Czy że po skończeniu cyklu wyznacza inaczej? |
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część I
Leine, tak jak pisałam na ovu, u mnie owulka była podobno w 28dc w poprzednim cyklu, co się potem zgodziło z fazą lutealną i miałam 41-dniowy cykl
![]() To, co mnie martwi teraz, to że brałam wiesiołka jeszcze 2 dni po teoretycznej owu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3967 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Juliette to czekamy zniecierpliwione na wynik
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Dziewczynki przesyłam pozdrowienia ze słonecznej Łeby
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy! Udanego wypoczynku
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze sporo czasu kurdę a już bym chciała tą 15:00
![]() Będę tam punktualnie o tej godzinie ^^ ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Wypoczywaj kochana !!! |
|
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
U mnie poranne serucho zaliczone Jak się tż budzi w stanie ehem ...gotowym to jak tu tego nie wykorzystać Wprawdzie u nas to hardkorowo, bo córka w drugim pokoju a my pod kołderką rachu ciachu Cytat:
mam nadzieję, że przełamie złą passę ostatnio Cytat:
Z tym, że teraz to są jak to nazywam takie krótkie "epizody prokreacyjne" No i tż twierdzi, że przez to jakoś mniej żołnierzyków ma, bo za często. Ja nie wiem, czy mu się organizm przestawi jak będziemy częściej serduchować? Jak się nie staraliśmy i było nie tak często, to wtedy żołnierzy było baaaardzo duużo Dzięki i baw się dobrze
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym jak to mój gin kiedyś powiedział, do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden a taki się zawsze znajdzie więc jak ma coś z tego być to będzie.Ja bym tu za negatywny czynnik wzięła przemęczenie po pracy, to na pewno w dużym stopniu wpływa...
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Na ovu ta czerwona pionowa i pozioma kreska sama się robi???
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero po roku udało się... nie liczyłam dni płodnych czy śluzu... nic a nic.Cytat:
Jak tempka mi skoczyła to od razu szturchałam tż, bo wczoraj mnie olał
|
||
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
sama sama
jak przyjdzie czas to się zrobi.
|
|
#3976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a tymi bólami to współczuję... może trzeba się z tym u lekarza pokazać jak będzie dalej dokuczało Cytat:
![]() Cytat:
Witaj! ![]() no oczywiście, że pamiętam! odpoczęłaś trochę od kompa? fajne masz plany co do kursów itp powodzenia ![]() odpoczywaj kochana! ![]() sama sama ![]() a do mnie dziś @ przyszła no, ale spodziewałam się tego, bo starania dopiero za 3 miesiące, a teraz serducho bez zabezpieczenia było 4 dni przed owu, a żołnierzyki mego męża nie są chyba aż takimi terminatorami tzn. on mówi, że są, jedynie czekają na rozkaz, a rozkazu nie było to nici z tego wczoraj byłam na 40-tych urodzinach szwagra, a teraz siedzę w domku sama, bo mąż poszedł na popołudniówkę do pracy a teraz moje pytanie co do wiesiołka - dziś @ przyszła, to chyba już mogę brać nie? od pierwszego dnia cyklu tak? bo, że do owulki to wiem poza tym jestem zachwycona tym mierzeniem temperaturki!
|
|
#3977 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A i ponieważ miałam cały czas cukier na czczo w granicach górnej normy, albo trochę ponad, to od 8 miesięcy jestem na diecie Montignac'a i muszę Wam powiedzieć, że to obniżenie indeksów glikemicznych potraw na pewno też może mieć wpływ. Poza tym bezboleśnie schudłam nadprogramowe 6 kg i trzymam wagę ![]() Luzia, Leine - ![]() Elfka86 dziękuję za powitanieCytat:
Po 6 miesiącach niby mam już poziom B1.1 i zalecenie pójść do pracy, także pilnie szukam Ale wyjdzie na to, że rok bez konstruktywnej pracy za mną...jagodzia, vioris - witajcieCytat:
Aż sama jestem w szoku, bo aż tak to daaawno nie było, ale może przyczynił się do tego długi weekend we dwoje w domku nad zatoką W każdym razie nie narzekam No i muszę przyznać, że tym razem TŻ się wziął porządnie za temat i ciągle się dopytuje czy już pokazało krzyżyk na wykresie W takich warunkach to aż się chce próbować bo wcześniej to miałam wrażenie, że wszystko olewa i że ja go do wszystkiego zmuszam, ale konstruktywna rozmowa widać pomogła ![]() U mnie dziś 20dc i temperatura taka sobie, ale według mnie już po owulce. Wzięłam rano luteinę, bo ile można czekać Ovu zresztą też już na żółto zaświecił, więc czekam z niecierpliwością na krzyżyk na potwierdzenie. Jak ja bym chciała żeby się udało tym razem... A propos, czy któraś miała tak, że około owulki zaczęły boleć sutki??? Mnie bolą same sutki, ale to tak, że ani dotknąć, a nawet prysznic boli... Dziwne mi to, bo nigdy tak nie miałam, no i jeszcze mnie brzuch od 4 dni codziennie pobolewa tak jakby przedmałpowo
Edytowane przez kaunokainen Czas edycji: 2013-08-16 o 14:10 |
||||
|
|
|
#3978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To prawda wykresy są fajne tylko człowiek siedzi i czeka na ten cholerny skok
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z urlopu chcę do was wrócić w dwupaku
|
#3980 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki bety
![]() 151,35 Poniżej załączam foto wyniku. Ktoś potrafi mi odpowiedzieć, który to tydzień? Pierwszy raz spotykam się z takimi normami
|
|
|
|
#3982 | |
|
Rozeznanie
|
Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV
Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Dobra, kupuje dzisiaj test, koniec kropka. Czekać do rana czy robić wieczorem, jak mysliscie? U mnie koszmarny upał, nie ma co wychodzic do wieczora, a wieczorem, Oecanarium! Uwielbiam wodę i ocean buziaki pysiaczki Kochane staraczki )
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łooo matko, jeszcze to do mnie nie dociera. Sądząc po wyliczeniach i sprawdzeniu norm w necie to wychodzi 4 tydzień. |
|
|
|
|
#3984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w necie na pewno coś wynajdziesz ![]() Cytat:
czekamy na dobre wieści!
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczęsciara ja będę następna
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
^^
Dzięki I tak - czuję, że rozpoczęłam dobrą passę kobitki. :P |
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje!!!!
) oddawaj ciazowe fluidy:p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

a teraz szybko szybko, bo dziecko, bo praca
wątpię, że zajdę w takim czymś 

W ogóle wtedy nie myślałam o dziecku.
ale cóż.. dam radę jakoś, nie chce zmarnować tego cyklu przez pracę.
mimo, że póki co nic u mnie nie wykryto, ale też jakiś bardzo szczegółowych badań nigdy nie miałam.

mam nadzieję, że przełamie złą passę ostatnio 

19.05.2012 
23.06.2011