Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-16, 13:08   #1441
Mahdab
Zakorzenienie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez naked_truth Pokaż wiadomość
ja chyba nie nadaję się na włosomaniaczkę, bo nie wydałabym dużej kasy na włosy, ani na raz, ani w ogóle.

2 odżywki, 2 maski, 2 wcierki, 2 oleje na stanie

chyba się nie nadaję
Ja wydaję prawie nic. Czasami mam większą ilość na stanie, ale to bardziej dlatego, że jestem chomik, lubię mieć zapas i jak jakaś ciekawa się trafi promocja to biorę od razu kilka opakowań (ale długo nie otwieram ich).

Gdybyście widziały ile mi włosów wypada, to byście były w szoku. Pewnie cała garść podczas mycia i czesania, wszędzie są włosy, w odpływie całe kłęby, musze zawsze używać sitko, bo się szybko zapychał. Nie przejmuję się tym.

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 13:32   #1442
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
A ja jutro kończę Jantar i myślę czy by nie kupić wody brzozowej lub pokrzywowej. Hm.... Stosowała któraś z Was może?

I jeszcze muszę lecieć do lekarki,żeby mi wypisała receptę na żelazo, bo codziennie mi wypada kilka włosów podczas mycia lub czesania i to chyba jest związane z niedoborem żelaza. Znowu A jak widzę,że chociaż jeden włos mi wypada to wpadam w rozpacz.
Mnie na szczęście wcierka Jantar pomogła zatrzymać wypadanie.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mir mur Pokaż wiadomość
Co radzicie na włosy oklapnięte u nasady? Doprowadza mnie to do szału
Związany kucyk na kilkanaście minut albo suszenie chłodnym nawiewem włosów po umyciu. Unosi też wcierka z kozieradki.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 13:33   #1443
barylka666
Zadomowienie

Oczyszczanie Barwą `tataro-chmielową`
Maska Seboradin z żeń-szeniem (1h pod czepkiem)
Na końcówki Alterra `brzoza i pomarańcza`

Wewnętrznie Vitapil z biotyną

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-16 o 13:35
barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 13:48   #1444
_ruDzik
Raczkowanie

Chyba potupam dzisiaj do Natury - moje ulubione szamponetki, jedwab i serum arganowe od Mariona są w promocji - porobię zapasy Wiedziałam, że dam się skusić promocjom Póki co zabezpieczam końcówki odżywką w sprayu Schauma Cream&Oil.
Dziewczyny, mam do Was pytanie: Stosowałyście olej konopny lub kaktusowy?

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-16 o 13:55
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 13:51   #1445
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandwichh Pokaż wiadomość
Dziewczyny, możecie powiedzieć mi jak stosować te kosmetyki?
Mam:
- Maska L' Biotica Biovax do włosów suchych i zniszczonych
- Maska Alterra
- Maska Bingo i 5 alg (dodaję miód, trochę oleju winogronowego, keratynę)
- Odżywka Artiste
- Odżywka AiK
- Balsam Seboradin z żeń szeniem
I co, kiedy co stosować? Raz po myciu włosów jeden preparat, następnego dnia drugi? I tak w kółko? Bo nie wiem jak to ogarnąć.
Zależy jakie masz włosy. Nie radzę zmieniać co chwilę produktów, bo nie będziesz wiedzieć co Ci szkodzi, a co pomaga. Ja mogę ocenić kosmetyk po kilku dniach albo i nawet po dwóch tygodniach, bo niektóre po tym czasie mi przesuszają włosy.
Maski przed myciem (nie chodzi mi tktaj o OMO) stosują osoby, które nie mogą nałożyć ich po myciu z powodu obciążenia. Takie osoby po myciu jedynie zabezpieczają włosy jedwabiem albo lekką odżywką bs.

W swoich zbiorach masz emolientową maskę/odżywkę z Alterry i Garniera, które chronią włosy przed spuszeniem, czyli dobre są na sam koniec, jeśli chcesz je tak zastosować. Masz także Bingo i Seboraitn, które nadają się do mycia włosów odżywką (nie miałam Seboratinu, dlatego nie wiem jakby się sprawdził w tej roli, ale cetrimonium chloride ma w składzie). Biovaksu nie znam, wiec nie wiem. Masz także odżywkę Artiste do kuracji proteinowej.

Najlepiej jak sama zobaczysz, któa odżywka czy maska i w jakiej kombinacji Ci pasuje. Masz kilka kombinacji:
1. szampon bez SLS + maska/odżywka+ jedwab/ odżywka bs
2. szampon z SLS + maska/odżywka+ jedwab/ odżywka bs
3. nałożenie odżywki/oleju + szampon + maska/odżywka+ jedwab/ odżywka bs
4. mycie odżywką np. Bingo + maska/odżywka+ jedwab/ odżywka bs
5. maska przed myciem pod czepek + szampon z SLS+ jedwab/ odżywka bs (dla włosów bardzo skłonnych do obciążenia)

Myjąc łagodnym szamponem, należy uważać na niektóre składniki obciążające włosy. Myjąc szamponem z SLS nie trzeba się martwić.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 13:52   #1446
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Mnie na szczęście wcierka Jantar pomogła zatrzymać wypadanie.
Nie mam w ogóle problemów z wypadaniem,ale te 2 3 włoski które lecą są nie do wytrzymania

Dzisiaj jadę po kozieradkę
Stary 2013-08-16, 13:52   #1447
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was pytanie: Czy któraś stosowała olej konopny lub kaktusowy?
Ja mam konopny z ZSK. Fajnie pachnie ale właściwości nie zdążyłam zanotować bo jestem na kuracji wit A po której mnie strasznie sypie a olej wolę wypróbować jak cera się uspokoi.
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 13:54   #1448
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Cytat:

Fryzjerzy potrafią nieźle załatwic... Na farbowaniu nigdy nie byłam, wystarczyło mi oglądanie włosów koleżanek po "profesjonalnych zabiegach". Ja ufam jednej fryzjerce, ale tylko jeśli chodzi o cięcie
Farby, które Ci podałam sprawdziły się u mnie najlepiej ze wszystkich - miałam kiedyś dośc szamponetek, ze względu na ciągłe spieranie się koloru i sporo eksperymentowałam.
Masz bardzo ładne włosy Na jaki kolor chcesz je pofarbowac?
Wyszło na to, że zostaję przy czarnym.
Ale od początku.
'Znowu zaczęłam tu czytać i czytać u czytać, spisałam co chcę i dalej szukać sklepu fryzjerskiego.
Znalazłam, to do auta i wycieczka mała.
W sklepie dostałam info iż:
- po dekoloryzacji zawsze trzeba od razu farbować - to niby czytałam
- że przy tych moich to minimum dwie saszetki aby coś osiągnąć ( jedna to cena około 30 zł jeżeli liczyć z płynem )
- że maska Creme al latte to nic nie daje z wyjątkiem zapachu ( ta : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html )- jeżeli ktoś lubi mieć zapach pożywienia na włosach ( wrrrr tu wewnętrznie warczałam, bo w zamian mi pani proponowała jakieś małe opakowania czegoś super minimum 60 zł )

Pomyślałam, przemyślałam, wyszło mi, że nie mogę być pewna efektu dekoloryzacji, zatem zakupiłam farbę fryzjerską czarną i mam w nosie schodzenie z koloru. Ale Creme kupiłam całą dużą butlę i niech mi nie brużdżą
Próbowałam sobie wyobrazić siebie w innym kolorze włosów i stale najlepiej m było w czarnych.

A włosy na zdjęciu są po dwóch tygodniach z Wami tutaj i świeżo po myciu i suszeniu zimnym powietrzem

Edytowane przez cobrad
Czas edycji: 2013-08-16 o 14:01
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 14:00   #1449
Sandwichh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość

Mam ten seboradin i jest cudowny
Tylko właśnie słyszałam, że jest on słabo wydajny ;/ Ale cóż, chcę wypróbować

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Zależy jakie masz włosy. Nie radzę zmieniać co chwilę produktów, bo nie będziesz wiedzieć co Ci szkodzi, a co pomaga. Ja mogę ocenić kosmetyk po kilku dniach albo i nawet po dwóch tygodniach, bo niektóre po tym czasie mi przesuszają włosy.
Maski przed myciem (nie chodzi mi tktaj o OMO) stosują osoby, które nie mogą nałożyć ich po myciu z powodu obciążenia. Takie osoby po myciu jedynie zabezpieczają włosy jedwabiem albo lekką odżywką bs.

W swoich zbiorach masz emolientową maskę/odżywkę z Alterry i Garniera, które chronią włosy przed spuszeniem, czyli dobre są na sam koniec, jeśli chcesz je tak zastosować. Masz także Bingo i Seboraitn, które nadają się do mycia włosów odżywką (nie miałam Seboratinu, dlatego nie wiem jakby się sprawdził w tej roli, ale cetrimonium chloride ma w składzie). Biovaksu nie znam, wiec nie wiem. Masz także odżywkę Artiste do kuracji proteinowej.

Najlepiej jak sama zobaczysz, któa odżywka czy maska i w jakiej kombinacji Ci pasuje. Masz kilka kombinacji:
1. szampon bez SLS + maska/odżywka+ jedwab/ odżywka bs
2. szampon z SLS + maska/odżywka+ jedwab/ odżywka bs
3. nałożenie odżywki/oleju + szampon + maska/odżywka+ jedwab/ odżywka bs
4. mycie odżywką np. Bingo + maska/odżywka+ jedwab/ odżywka bs
5. maska przed myciem pod czepek + szampon z SLS+ jedwab/ odżywka bs (dla włosów bardzo skłonnych do obciążenia)

Myjąc łagodnym szamponem, należy uważać na niektóre składniki obciążające włosy. Myjąc szamponem z SLS nie trzeba się martwić.

Mam włosy wysokoporowate, takie hmm falowane chyba Oprócz odżywki bs do stylizacji używam także żelu. Na razie Isana, a potem nie wiem co, bo zmienili skład Nie narzekam na obciążenie włosów, raczej nie mam z tym problemów. A puszenie niestety bywa... To może rzeczywiście na koniec będę używać te preparaty, które wymieniłaś. Co to jest te cetrimonium chloride? Ogółem myję włosy szamponem BD... Może i trochę niszczy włosy, ale nie mogę zmyć olei dokładnie bez niego...
Sandwichh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 14:02   #1450
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandwichh Pokaż wiadomość
Tylko właśnie słyszałam, że jest on słabo wydajny ;/ Ale cóż, chcę wypróbować

Oo tak, jest on bardzo niewydajny i mi przeszkadza ta twarda buteleczka...ale działanie jest cudowne

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 14:09   #1451
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość

Gdybyście widziały ile mi włosów wypada, to byście były w szoku. Pewnie cała garść podczas mycia i czesania, wszędzie są włosy, w odpływie całe kłęby, musze zawsze używać sitko, bo się szybko zapychał. Nie przejmuję się tym.
Ojj ja miałam ogromny problem z wypadaniem. Rzekomo miałam wrażenie, że to przez anemię. Ale teraz minęło parę ładnych miesięcy. I generalnie było lepiej... Lecz teraz od tygodnia znowu zaczęły mi wypadać. Nie wiem czemu ;/ I w przeciwieństwie do Ciebie przejmuję się tym bardzo
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 14:27   #1452
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Ojj ja miałam ogromny problem z wypadaniem. Rzekomo miałam wrażenie, że to przez anemię. Ale teraz minęło parę ładnych miesięcy. I generalnie było lepiej... Lecz teraz od tygodnia znowu zaczęły mi wypadać. Nie wiem czemu ;/ I w przeciwieństwie do Ciebie przejmuję się tym bardzo
Ja mam ewidentny niedobór żelaza (zajady, wypadanie włosów), muszę uzbroić się w jakiś suplement. Niestety picie kilka kubków herbaty dziennie robi swoje.
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 14:33   #1453
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
Ja mam konopny z ZSK. Fajnie pachnie ale właściwości nie zdążyłam zanotować bo jestem na kuracji wit A po której mnie strasznie sypie a olej wolę wypróbować jak cera się uspokoi.
Zaczęłam przeglądac ZSK i kusi okropnie Ja konopny oglądałam wczoraj na Allegro - 0.25 l za +/- 22 zł. I zastanawia mnie czy różni się czymś od tego z ZSK. Przemyślę dokładnie, który olej chcę bo mam kilka opcji i jakoś za miesiąc zamówię, akurat skończę Vatikę

Cytat:
Napisane przez cobrad Pokaż wiadomość
Wyszło na to, że zostaję przy czarnym.
Ale od początku.
'Znowu zaczęłam tu czytać i czytać u czytać, spisałam co chcę i dalej szukać sklepu fryzjerskiego.
Znalazłam, to do auta i wycieczka mała.
W sklepie dostałam info iż:
- po dekoloryzacji zawsze trzeba od razu farbować - to niby czytałam
- że przy tych moich to minimum dwie saszetki aby coś osiągnąć ( jedna to cena około 30 zł jeżeli liczyć z płynem )
- że maska Creme al latte to nic nie daje z wyjątkiem zapachu ( ta : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-al-latte.html )- jeżeli ktoś lubi mieć zapach pożywienia na włosach ( wrrrr tu wewnętrznie warczałam, bo w zamian mi pani proponowała jakieś małe opakowania czegoś super minimum 60 zł )

Pomyślałam, przemyślałam, wyszło mi, że nie mogę być pewna efektu dekoloryzacji, zatem zakupiłam farbę fryzjerską czarną i mam w nosie schodzenie z koloru. Ale Creme kupiłam całą dużą butlę i niech mi nie brużdżą
Próbowałam sobie wyobrazić siebie w innym kolorze włosów i stale najlepiej m było w czarnych.

A włosy na zdjęciu są po dwóch tygodniach z Wami tutaj i świeżo po myciu i suszeniu zimnym powietrzem
Nie ma co sobie niszczyc włosów, nigdy nie wiadomo jak zareagują, a poprawki są jeszcze gorsze Niedawno załatwiłam się farbą Syossa - miał byc rudawy brązik, wyszła czerń. A na czole przy linii włosów obwódka jak u Myszki Miki. Popaćkałam to rozjaśniaczem Paletta i wrócił rudy, a obwódkę udało mi się zmyć z czoła Ludwikiem do naczyń. Domownicy i TŻ mieli niezły ubaw To było działanie pod wpływem chwili, w czarnym wyglądałam jak śmierć. Nigdy nie urządziłam włosom aż takiego piekła ale o dziwo ich kondycja nie ucierpiała, nawet nie wyłysiałam . Przez 2 tygodnie skupiłam się na nich bardziej niż zwykle, robiłam maseczki ze wszystkiego co zdrowe, nie suszyłam, wcierałam oleje, etc.
A tę maskę Latte zamówiłam niedawno na Allegro ale jeszcze jej nie próbowałam. Nastraszyłaś mnie trochę, mam nadzieję, że ona jednak coś robi

Pani filolog
Stary 2013-08-16, 14:37   #1454
siiesta
Rozeznanie

Cytat:
Zaczęłam przeglądac ZSK i kusi okropnie Ja konopny oglądałam wczoraj na Allegro - 0.25 l za +/- 22 zł. I zastanawia mnie czy różni się czymś od tego z ZSK. Przemyślę dokładnie, który olej chcę bo mam kilka opcji i jakoś za miesiąc zamówię, akurat skończę Vatikę
Mi najbardziej służy olej z pestek winogron, i olej palmowy. Kokosowy dla włsów jest fuj- włosy się elektryzują i źle układają
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 14:38   #1455
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Toteż dlatego wybrałam najkrótszą drogę - kolor ten co mam i już jeżeli dotychczas nie zgubiłam włosów to może i teraz przeżyją.

_ruDzik ta maska robi, dziewczyny dużo o niej wspominają i dlatego napisałam, że pani mi bruździła bo chciała pewnie sprzedać taką za 60 zł z pojemnością 200 ml, podczas kiedy za Kallosa 1000 ml dałam 26 - decyzja zapadła, kiedy powiedziała nieco ciszej, że włosy po niej są bardziej miękkie - tu Cię mamy pomyślałam i kupiłam
Stary 2013-08-16, 14:45   #1456
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak było zawsze, więc taka już chyba moja uroda. Teraz nie czeszę włosów, więc wszystko musi wypaść na raz. Podczas mycia mi zawsze tyle wypadnie, że woda nie schodzi, a przy czesaniu z grzebienia wygiągam kłęby z 5x. Przy jednej i drugiej czynności mam całe dłonie we włosach. Nawet gdy już na końcu przejade po włosach ręką to mi zostaje cały pęczek w ręce (taki jakbym np. jednego loka wyciągnęła) i to tylko z tego miejsca gdzie ręką uchwycę
Ale ja jestem optymistką, więc myślę, że w to miejsce rosną nowe, zdrowsze

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 16:17   #1457
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Toteż dlatego wybrałam najkrótszą drogę - kolor ten co mam i już jeżeli dotychczas nie zgubiłam włosów to może i teraz przeżyją.

_ruDzik ta maska robi, dziewczyny dużo o niej wspominają i dlatego napisałam, że pani mi bruździła bo chciała pewnie sprzedać taką za 60 zł z pojemnością 200 ml, podczas kiedy za Kallosa 1000 ml dałam 26 - decyzja zapadła, kiedy powiedziała nieco ciszej, że włosy po niej są bardziej miękkie - tu Cię mamy pomyślałam i kupiłam
O tak,maska Kallos jest świetna. Kiedyś nie miałam czasu i nałożyłam ją na 2 minuty a i tak był super efekt
Stary 2013-08-16, 17:03   #1458
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Ja mam ewidentny niedobór żelaza (zajady, wypadanie włosów), muszę uzbroić się w jakiś suplement. Niestety picie kilka kubków herbaty dziennie robi swoje.
Nie suplementy, ale lekarz! Który przepisze odpowiednie tabletki z żelazem!

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
U mnie tak było zawsze, więc taka już chyba moja uroda. Teraz nie czeszę włosów, więc wszystko musi wypaść na raz. Podczas mycia mi zawsze tyle wypadnie, że woda nie schodzi, a przy czesaniu z grzebienia wygiągam kłęby z 5x. Przy jednej i drugiej czynności mam całe dłonie we włosach. Nawet gdy już na końcu przejade po włosach ręką to mi zostaje cały pęczek w ręce (taki jakbym np. jednego loka wyciągnęła) i to tylko z tego miejsca gdzie ręką uchwycę
Ale ja jestem optymistką, więc myślę, że w to miejsce rosną nowe, zdrowsze
Podziwiam w takim razie pozytywne nastawienie. Ale z tego co piszesz to u Ciebie dzieje się koszmar włosowo-wypadaniowy nie lepiej pomyśleć o jakimś lekarzu?
Stary 2013-08-16, 17:15   #1459
kropelkaa
Zakorzenienie

mnie się Kallos już "przejadł" męcze go już bardzo długo czekam aż się skończy, żeby kupić coś nowego

dziś farbowałam włosy i podczas farbowania wypadło mi tyle włosów aż w szoku byłam co to będzie na jesieni, gdy wypada zdecydowanie więcej
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 19:16   #1460
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Farba nałożona, powiem od razu, że owszem mam lepsze samopoczucie, nie widzę odrostów i siwych włosów, ale brąz nadal wystaje spod włosów w świetl lampy, a farba poszła profesjonalna. No nic.n Tyle mojego, że po farbie i po olejku do zamykania porów po wyschnięciu włosy nadal miękkie, a przy rabowaniu i zmywaniu wyleciały może ze 3-4 włosy.
Kallosa jeszcze nie miałam, dopiero będę używać, w każdym razie na razie koniec z kupowaniem, no może jedwab dokupię bo powoli wychodzi

Muszę postarać się zacząć używać stale tego samego aby wiedzieć czy służy włosom czy nie, ale każda nowość tak cieszyła, że nie umiałam się powstrzymać. No i spróbuję olejować popołudniami na dwie godz przed myciem, czas się przyzwyczaić, bo we wrześniu już nie będę mogła pozwolić sobie na spanie z olejem skoro młodą do szkoły będzie trzeba wozić.
Stary 2013-08-16, 20:58   #1461
prince_polo
Zakorzenienie

heeej
mam juz neta jutro cykne zdj wloskow

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 21:05   #1462
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:

Podziwiam w takim razie pozytywne nastawienie. Ale z tego co piszesz to u Ciebie dzieje się koszmar włosowo-wypadaniowy nie lepiej pomyśleć o jakimś lekarzu?
A co zlego w lykaniu zwyklego żelaza w tabletkach?
Stary 2013-08-16, 21:13   #1463
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
A co zlego w lykaniu zwyklego żelaza w tabletkach?
Ja tak do zdrowia bym nie powróciła, dopiero po przepisaniu odpowiedniego, silniejszego specyfiku stanęłam na nogi z anemią
Stary 2013-08-16, 22:02   #1464
Gosia_14
Rozeznanie

Hej dziewczyny Mogę dołączyć?
d dziecka mam cienkie i rzadkie włosy. Do gdzieś 5 klasy podstawówki nosiłam długie i wyglądały ok.Potem kilka nieudanych cieniowań,włosy coraz rzadsze.Nigdy nie stosowałam odżywek.Zaczęłam dopiero p maturze.Po maturze też pofarbowałam włosy. Najpierw wyszły czarne,potem delikatnie rozjaśniałam,potem znowu brązowe.. Używałam zagranicznego waxa i jakieś odżywki,potem doszedł radical. Rok temu zaczęłam stosować właśnie radical,kiedyś stołowałam wodę brzozową wróciłam do niej,ale trochę podrażniła mi skalp,chociaż stoi na półce i chyba znowu zacznę jej używać. Kupiłam pierwszy i jak na razie jedyny olej,ciągle go mam,z rosmanna ten chyba z pomarańczą. Teraz używam biowaxa raz na tydzień,lej an wakacje odstawiłam-brak czasu,może od jutra zacznę,zawsze po myciu odżywka-nivea long hair teraz, szampon jakiś w miarę delikatny-shauma do właśnie cienkich i delikatnych włosów,ma super recenzje,mam też timotei doobjętości, fioletowy z joanny. Używam wcierki-Jantar,łykałam skrzypowitę.Włosów nie farbuję od ponad roku. Aktualnie-długość do ramion,miękkie,błyszczące ,ale cienkie i w jedny miejscu przerzedzone,dopiero są tam małe bejberki.
Co planuję-kupić vatikę lub/i Almę. Nadal jak maski używać biowaxa-z prteinami mlecznymi. Wcierać codziennie wieczrem jantar,rano wdę brzozową,łykać cp,może też vitapil. Aha codziennie piję pokrzywę.Mam też odżywkę bez spłukiwania z janny,ale jakoś nie używam.Co polecacie na końcówki? Mam próbkę serum z biwaxa,musze ją wypróbwać. No i co mi jeszcze radzicie do teg zestawu dołączyć? Myślałam o nafcie.
Gosia_14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-16, 22:09   #1465
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Ja tak do zdrowia bym nie powróciła, dopiero po przepisaniu odpowiedniego, silniejszego specyfiku stanęłam na nogi z anemią
Nie mam anemii, po prostu zwykły niedobór żelaza
Stary 2013-08-16, 22:45   #1466
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
Mi najbardziej służy olej z pestek winogron, i olej palmowy. Kokosowy dla włsów jest fuj- włosy się elektryzują i źle układają
U mnie się sprawuje nawet nieźle ale nie jestem pewna czy to jest to, w końcu to mój pierwszy olej, rycynowego nie liczę bo go tylko dodaję do Vatiki
Cytat:
ta maska robi, dziewczyny dużo o niej wspominają i dlatego napisałam, że pani mi bruździła bo chciała pewnie sprzedać taką za 60 zł z pojemnością 200 ml, podczas kiedy za Kallosa 1000 ml dałam 26 - decyzja zapadła, kiedy powiedziała nieco ciszej, że włosy po niej są bardziej miękkie - tu Cię mamy pomyślałam i kupiłam
Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
O tak,maska Kallos jest świetna. Kiedyś nie miałam czasu i nałożyłam ją na 2 minuty a i tak był super efekt
To świetnie kilka dni temu zaczęłam używać tego do włosów farbowanych, mleczny czeka na swoją kolej i już nie mogę się doczekać aż go otworzę

Dzisiaj dam włosom spokój - na końcówki naniosłam 2 krople serum arganowego od Mariona, żeby wypróbować co to jest. Coś czuję, że mi zastąpi jedwab - zapach jest obłędny.

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-16 o 22:49
Stary 2013-08-16, 22:49   #1467
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam anemii, po prostu zwykły niedobór żelaza
Aaa to nieporozumienie
Stary 2013-08-16, 22:49   #1468
Jace
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosia_14 Pokaż wiadomość
Co planuję-kupić vatikę lub/i Almę. Nadal jak maski używać biowaxa-z prteinami mlecznymi. Wcierać codziennie wieczrem jantar,rano wdę brzozową,łykać cp,może też vitapil. Aha codziennie piję pokrzywę.Mam też odżywkę bez spłukiwania z janny,ale jakoś nie używam.Co polecacie na końcówki? Mam próbkę serum z biwaxa,musze ją wypróbwać. No i co mi jeszcze radzicie do teg zestawu dołączyć? Myślałam o nafcie.
Pewnie, że możesz dołączyć

Maska ok.
Jantara też warto spróbować.
Polecam jednak wypróbować odżywki bez spłukiwania, ta z joanny ma dobre opinie, więc jak już ją masz, to wykorzystaj
Na końcówki polecam jedwab: CHI albo ten z Green Pharmacy. Możesz też zabezpieczać końcówki jakimś olejem, który polubią Twoje włosy.

A właśnie, co do olejów, nie sądzisz, że lepiej byłoby zacząć od czegoś łatwiejszego? Olejki z Green Pharmacy są całkiem fajne i tanie. Poza tym możesz zawsze zacząć z oliwą z oliwek, olejem z pestek winogron (dostępny chyba nawet w biedronce). Poobserwuj, co włosy lubią. Nie wszystkim pasuje kokosowy na przykład, a Vatika ma go w składzie. Ja lubię też olejek rycynowy (dostępny w aptece za kilka zł) na przyrost włosów, ale tylko zmieszany z innym olejem.

Co dołączyć? Ciężko powiedzieć, nie wiem, jak wyglądają Twoje włosy. Warto poczytać blogi włosomaniaczek, zawsze można znaleźć coś ciekawego. I czasem nie przesadź z ilością łykanych specyfików. Pokrzywa i CP lub Vitapil, do tego wcierka Jantar i starczy. Jak się nie sprawdzi, zmień na coś innego, bo w końcu nie będziesz wiedziała, co na Ciebie faktycznie działa. A po co łykać coś, co nie daje efektów?
Stary 2013-08-17, 08:07   #1469
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
U mnie się sprawuje nawet nieźle ale nie jestem pewna czy to jest to, w końcu to mój pierwszy olej, rycynowego nie liczę bo go tylko dodaję do Vatiki

To świetnie kilka dni temu zaczęłam używać tego do włosów farbowanych, mleczny czeka na swoją kolej i już nie mogę się doczekać aż go otworzę

Dzisiaj dam włosom spokój - na końcówki naniosłam 2 krople serum arganowego od Mariona, żeby wypróbować co to jest. Coś czuję, że mi zastąpi jedwab - zapach jest obłędny.
Też używałam tego serum z Mariona. Zapach cudowny

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Wiecie jakie wczoraj miałam włosy mięciutkie? Użyłam oliwy z oliwek na cały dzień,szamponu Barwa pokrzywowego i kroplę BioSilk i nie mogłam się napatrzeć i namacać

Dzisiaj pierwszy dzień kuracji z kozieradką
Stary 2013-08-17, 11:13   #1470
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

Dzień dobry
U mnie dzisiaj dzień spokoju po wczorajszym farbowaniu, olej dopiero jutro idzie
I właśnie chciałam spytać o ten rycynowy: piszecie, ze dodajecie do innego i co wtedy z tym robicie? na włosy czy przy skórze też zakładając, że on jest na porost ?

I ponawiam pytanie o te szampony co mi zostały z Timotei itd. czy ich mogę używać do pierwszego O?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości