|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zadomowienie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Czesc dziewczyny, ja też jestem w tym wieku co Lewek i schizowalam okrutnie czekając na badanie genet. W międzyczasie przyplatalo mi się przeziębienie, nie było mojego lekarza rodzinnego tylko inna babka, taka już naprawdę wiekowa, jak usłyszała, że jestem w ciąży, to nie dała mi żadnego lekarstwa, powiedziała,że nie ma żadnych badań jednoznacznie potwierdzających, że jakiś lek nie ma wpływu na płód. Więc podpytalam ja też jak to jest ze związkiem wieku i ewentualnych chorób genet u dziecka. powiedziała mi, żebym się nie przejmowala, że związek jest naprawdę mały, że statystyki są dość przeklamane, bo po prostu jest więcej młodszych kobiet rodzących dzieci niz starszych i ma to oczywiście wpływ na wiek. Uczulala mnie też bardzo, żebym się nie przejęła zbytnio badaniem krwi przy genet. Bo ono jest już na dzień dobry inne w przypadku kobiet po 35. r.z. niż u młodych (wpisuje się dane w kompa, m in wiek i to podwyższa współczynnik). I że najważniejsze jest badanie przeziernosci markowej - jak wyjdzie ok, to się cieszyć i nie schizowac pappa gdyby wyszło gorsze. No, to właśnie chciałam napisać mu pokrzepieniu serc starszym mamusiom
![]() U mnie NT wyszlo 1,4 i spadł mi kamień z serca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2193 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
mam nadzieję, że nidługo uda Wam się szczęśliwie zafasolkować i ciąża będzie przebiegała podręcnzikowo. Cytat:
![]() dzięki muszę oswajać się z myślą, że zakup takiego "cuda" będzie niezbędny niestety ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Każda z nas zrobi, jak uważa, ale akurat moje zdanie na ten temat jest takie: wyniki to jedynie prawdopodobieństwo! ani pozytywny, ani negatywny wynik nie daje 100% pewności! jeśli coś wychodzi nie tak, to po co się stresować, skoro i tak można mieć szansę na urodzenie zdrowego maluszka (a takie rzeczy nie zdarzają się wcale tak rzadko). z drugiej strony, gdyby badanie wykazało, że jest prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z zespołem downa, albo inną chorobą i miałybyście prawo do usunięcia ciąży, czy faktycznie byście to zrobiły? bez względu na wszystko wiem, że nie zabiłabym własnego dziecka! teraz mam ogromną nadzieję, że również z drugim maluszkiem wszystko będzie dobrze. a te wszystkie badania - nie oszukujmy się, po to aby kobieta w ciąży więcej wydała. napędza sie machina...
![]() |
#2194 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
mogę się przyłączyć? Całkiem niedawno zobaczyła na teście II, wg @ termin to 14.04, ale pierwszą wizytę mam w poniedziałek więc wtedy dowiem się więcej. II widziałam już na początku tego roku, niestety wtedy badania wykazały puste jajo płodowe i konieczny był zabieg. Teraz jestem pozytywnie nastawiona i mam nadzieję że obejdzie się bez żadnych niespodzianek.
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() BTW mam wrażenie, ze co druga mamuska ma za sobą niepowodzenie, wiedziałam, że poronienia zdarzają się często, ale tu na wątku naprawdę bardzo często dołączają nowe dziewczyny z podobną historią |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2197 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. 3 dzień na zwolnieniu i nie radzę sobie najlepiej. Głownie psychicznie. Czuję się bezużyteczna
![]() Wczoraj miałam gorszy dzień. Pobolewał mnie dół brzucha. Dodatkowo mam problem z układem trawiennym. Choruję na wrzody od wielu lat i w okresie jesiennym mam zwyle nawrót choroby. Wówczas dostaję silne antybiotyki, bo ból jest nie do zniesienia. Pytałam mojej pani doktor jak mam się zabezpieczyć i niestety nie mogę przyjmować żadnych leków tego typu. Trochę się podłamałam bo żołądek mi już teraz trochę dokucza. Jedyne co mogę dla siebie zrobić, to przejść na dietę. W sumie po 12 tyg i tak będę musiała. Mam nadwagę i pani doktor na razie kazała mi jeść wszystko na co mam ochotę, nic sobie nie odmawiać, bo jeśli mam na to chęć, to znaczy, że dziecko tego potrzebuje. A potem mam przejść na dietę 1800 kcal. Mam przytyć max. 7 kg. Nie będzie łatwo. Ale to zalecenie lekarskie, więc co zrobić. U mnie w pracy już wszyscy wiedzą. Było to do przewidzenia, jak pójdę na zwolnienie zaraz po urlopie to będzie dla wszystkich interesujące. No ale nie na się ukrywać ciąży nie wiadomo jak dlugo. Moja mama nie powiedziała nawet najlepszej koleżace, tak sie boi żebym nie poroniła. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2198 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Zadomowienie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Karkowej chciałam napisać ale tak to jest jak się pisze z telefonu, lepiej pisać NT
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja i bez ciąży miałam podobne problemy, a co to dopiero teraz będzie...aż strach się bać. Siemię lniane na szczęście od jakiegoś czasu leży u mnie w spiżarce.
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż tez miała epizot z chorobą żołądka, ale jak mu chce te siemie dac to nie chce, uparty jak osioł
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No, ja zawsze mam niezłe jazdy z tymi wrzodami. Na samą myśl o tym, że nie będę mogła wziąć żadnego leku jestem chora ![]() Mogłybyście mi podać kilka tytyłów ksiażek o ciąży, takich powieści, na wesoło. Mam ochotę coś przeczytać i nie wiem co. Może bym coś ściągnęła w pdf |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | ||||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Rozeznanie
|
zaczynają mi chyba hormony odbijać
zrobiło mi się przykro jak mąż skasował wszystkie maile ode mnie - na moją co prawda prośbę, bo dowiedziałam się, że dostęp do jego skrzynki mailowej ma jego szwagier myślałam, że mnie zrozumie i powie coś w stylu 'no co ty, przecież to cała nasza historia, nie skasuje ich nigdy', ale się pomyliłam... i się zrobiło mi cholernie przykro, aż sie popłakałam dodał jeszcze, że nie ma oczym ze mna rozmawiać skoro mam zły humor (no, po tym stwierdzeniu to faktycznie zrobił się dopiero zły) na koniec oczywiście to ja musiałam przeprosić :/ jak zawsze wiem, że to głupie, dziecinne, bezsensowne moje zachowanie, ale... jak tak będzie całą ciążę, to ani ja, ani on tego nie wytrzymamy macie może sposób jak sobie z tym poradzić? jak mieć olewkę na wszystko?
#2207 | |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Wasza forumowa doktorka ![]()
![]() |
#2208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Beczałam jak głupia, a on wyglądał jak w tych kreskówkach z wielkim znakiem zapytania nad głową ![]() ![]() Najgorsze jest to, że ja NIGDY nie płaczę! Wycisnąc ze mnie łzę graniczyło do tej pory z cudem. A teraz ryczę jak bóbr i nienawidzę się mazać. Wczoraj poryczałam sie na jakimś programie w TV ![]() Już nie wspomnę o tym, że w zeszłym tygodniu już z nim zerwałam i powiedziałam, że będę samotną matką, bo nie zniosę takiego zachowania ( przegiął rzeczywiście )... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz, jak pojechał do pracy to czuję się jeszcze gorzej niż wcześniej, bo mam wyrzuty sumienia - ale co, czy to znaczy, że nie mogę juz nic mu powiedzieć? bo się z kolei on obrazi na mnie? masakra.. jutro idziemy na wesele (naszego świadka :P ) i czy ja to przetrzymam? jestem pewna, że on nadal, mimo że powiedziałam dlaczego jest mi przykro, nic a nic nie rozumie kazał mi sie położyć - jakby to było remedium typu "idź spać kobieto, jak wrócę ma ci przejść" głupiego przepraszam się nie doczekałam, zawsze muszę ja pierwsza i to też jest wnerwiające czuję jakby to mnie wyrzucił do kosza, a nie maile ;P i jakby znowu wybrał jakąś grę/szwagra/siostrę, a nie mnie (zamiast szwagrowi wysłać linka/skopiować podane kody i wysłać mailem, to on oświadcza, że szwagier ma login i hasło do jego poczty, dzwoni do niego i każe się zalogować, no ludzie... jak się dowiem, że mają jego pin do karty i hasło do banku to się chyba nie zdziwię) no i jak tu sie nie wnerwić.. na dodatek wnerwia mnie to, że ja się wnerwiam.. zawsze była twarda baba.. czekałam, ze może podejdzie, przytuli... ale nie, tego też się nie doczekałam - fakt, powiedział, że mnie kocha, ale co ma teraz zrobić, to nie wie.. grrr trochę zboczyłam z tematu wątku, przepraszam - ale nie mam się komu wygadać ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-08-16 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2212 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez przez I ciążę beczałam dużo, miałam humorki a ciągła huśtawka nastrojów doprowadzała do rozpaczy nie tylko mnie ale i męża, a to naprawdę spokojny typ
![]() w kupie siła, razem będzie nam lżej przejść nasze ciąże i trudne niemowlęce początki ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() A tak naprawdę to boję się właśnie tego co będzie po porodzie. Że dopadnie mnie baby blues i wtedy dopiero nie będzie śmiesznie. W ogóle przyznam się wam, że dziś dopadł mnie pierwszy strach przed porodem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
He,he
![]() Ja tez dziewczyny ciagle becze - fajnie wiedziec ze to "normalne" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Mikołajek ![]() 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-08-17 o 08:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]()
#2218 |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Tak, tak
![]() ![]() A co do placzliwosci.... To dobrze, ze nie tylko ja tak mam ![]()
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chyba mam już napady głodu czy co... albo po prostu ZNÓW daję sobie podświadome przyzwolenie na żarcie bez ograniczeń - zjadłam dziś chyba z 15 placuszków z cukinii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
jak rodziło się królewskie dziecko w Londynie i Kate wychodziła ze szpitala ryczałam na każdym dzienniku jakbym przynajmniej straciła właśnie całą rodzinę. wychodziłam do drugiego pokoju, żeby TŻ się nie przeraził, bo to był sam początek ..hehe...
dziewczyny a jak wasza waga. trochę mnie martwi, to połowa 11 tygodnia a ja nic nie przytyłam. wg mojej książki powinnam troszkę przytyć...jem jak głupia, nie wymiotuję... co do ochoty na jedzenie, mdłości nie przeszkadzają mi jeść wszystko, wszędzie i non stop. dobrze, że jeszcze po mnie tego nie widać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.