|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Hej
Kończymy dzisiaj 3 miesiące. Czas na jakieś podsumowanie ![]() Mała robi się grzeczniejsza, potrafi sporo czasu spędzić na macie i w leżaczku, śmieje sie na głos i dużżżżo gada. Obraca się na boki i uwielbia spędzać czas w pozycji siedzącej, rwie się do przodu jak szalona. Ah i TV uwielbia ![]() wczoraj ją ważyłam i wyszło mi 6800 ale na domowej niedokładniej wadze. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Hejka
Diabli wyglądacie ślicznie. Nelka odziedziczyła super geny ![]() Skąd Twój TŻ ma bluzę? Fajna Vil ależ Przemuś jest słodki. Tylko go schrupać skarbusia --- A ja jestem w szoku. Moje dziecko spało dziś od 23 do 5.40 O 4 przerzuciłam ją tylko na drugi boczek bo się kręciła, Myślałam, że poleży z 10 min, wybudzi się i dam jej cyca. Niechcący zasnęłam i jak mnie Julcia obudziła to byłam w szoku. Oby tak dalej
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie z mokrego parku... Zlapal nas deszcz podczas karmienia
biedna Sofcia zostala brutalnie pozbawiona piersi I na szybko szukalysmy schronienia pod drzewkiem. A jak wychodzilysmy z domu to bylo czyste, blekitne niebo... Dobrze, ze folie do wozka I kurtke przeciwdeszczowa mam zawsze w koszu ale leje tak dosadnie, ze musimy to przeczekac. Oby moje dziecko okazalo wystarczajaco cierpliwosci....
|
|
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
dzisiaj już mam lepszy dzień ale za to W ma gorszy.... ciągle marudzi i płacze nie mam za dużo czasu... bo Młody ciągle domaga się uwagiaaa i rzyga na potęgę zrobiłam sobie dzisiaj kaszkę z kaszy jaglanej, amarantusa i płatków ryżowych z musem z truskawek i brzoskwiniami posypane pestkami dyni Wojtuś kiedyś też będzie coś takiego jadał ![]() vil- pięknie Przemek wcina jabłuszko mój W też chyba nie będzie miał problemu z łyżeczką ,bo wodę pięknie pije z łyżeczki nie ma odruchu wypychania języka:PAgnes- za 3 miesiące![]() antoinette- ale Julia długo spała diabli- cudowne fotki
|
|
|
|
#1415 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też mamy zapas pampków, 2 paki po 99 sztuk i trzy paki Dady 4 ![]() ja kupiłam te bodziaki i moja mama i wyglądają ok, ale kupiłyśmy obie rozmiar 80 i na razie tylko wyprałam i dałam do szafy. z pepco to chyba zależy co - mam kupione trzy rampersy i są bardzo fajne, z dwóch już wyrósł, kilka koszulek - też się ładnie trzymają. teściowej to bym jednak nagadała Cytat:
za osiągnięcia, Przemek się nie przewraca ale też się rwie do siadania. btw nie wiem czy spacerówka w Jedo jest jakaś dziwna czy po prostu Przemek za mały, dziś na spacerze na chwilkę mu podniosłam siedzenie (nie na maksa) i ciągle zjeżdżał (ale jaki szczęśliwy był ) - ale wygląda to tak jakby miał zjeżdżać nawet jak dorośnie do siedzenia za jakieś dwa miesiące ![]() jabłka akurat teraz mamy z naszej działki (nie pryskane, w miejscu gdzie nic nie jeździ ) ale normalnie będę na targu kupować, w sumie mi się nawet nie chciało na działce zbierać ale mama mi przywiozła cały kosz ![]() Cytat:
ja też się dziś zdziwiłam bo P. spał do 4.45, zjadł i spał do 8.15, a głupia matka wstała po 6, wykąpała się, zjadła i myślała że dziecko zaraz wstanie - mogłam pospać dwie h dłużej |
||||
|
|
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
Diabli fajne fotki wogule jak oglądam wasze fotki to wy wszystkie takie chude po ciąży ja jak zaszłam miałam wage 75 teraz 78 przy wzroście 155 wiec mam około 23kg do zgubienia az mi wstyd. Dziś byłam na bilansie 4mc i panie zachwycone Emilem i zdziwione ze 4mc dziecko samo sie obraca na brzuch i tak długo leży . Emil ważyl 29lipca 6430 a teraz 6630 coś mało przytył przez te 3tygodnie. A i wczoraj zrobiłam skalpela trzymajcie kciuki bym była wytrwała bo źle sie czuje z ta tusza a mąż jakoś slabo mnie motywuje a ten skalpel daje efekty szwagierka ćwiczy i schudła i wysmuklała.
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam was, ale zaraz zapomnialam kto o czym...
my chyba jakis kryzys mamy |
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że to dlatego, że kupy nie zrobił rano... ale zrobił w końcu koło południa i dalej to samo... przed 14 padł i śpi do teraz
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
ha! to szaleństwo ogranęło chyba wszystkie łizażowe dzieci, mój dziś jest maruda roku, leżeć źle, w wózku źle ale za to na rękach jest ok
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Dopisujemy sie i my M. Dzisiaj przechodzi samego siebie nawet na dworzu tak sie darl ze musialam do domu uciekac , maruda straszNy i jesc nie chce ; temp. Skoczyla na dworze 25 w mieszkaniu 29 :banghead: moze to jest winowajca
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
A mi się albo dziecko naorawilo albo mamy jakiś skok bo Julia wczoraj i dziś w dzień je i śpi. Pobawi się chwile i chce spać i tak do wieczora. Takie skoki to ja rozumiem
|
#1422 |
|
Raczkowanie
|
ja właśnie dałam modemu pierwsze danie młoda marchew z ziemniakami zjadł z 3 łyżeczki ale zachwytu nie widziałam
|
|
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
wpadłam na sekundkę Wam zdać raport z wizyty - dobrze, że poszłam, mała pewnie po tej klimie na sali przy okazji chrzcin się trochę załatwiła - płucka czyste, ale nosek ma lekko w środku obrzęknięty, na kaszel dostała minimalne dawki syropku prawoślazowego (1,5 ml strzykawką), do noska Nasivin (od 3 mż) i mam psikać sprayem z wodą morską, pod nosek maść majerankową. I powinno się w nic nie rozwinąć
w środę nas czeka 6 godzin w aucie (podróż do Torunia), więc niech sobie ta infekcja idzie pani doktor powiedziała, że jak jest na piersi, to nic więcej nie trzeba. I była małą oczarowana, że tak przy cycku jest ![]() pozdrawiamy i ruszamy szybko na spacerek! aa, i mamy nawilżacz powietrza używać w jej pokoju |
|
|
|
#1424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to mamy tak samo tyle że ja mam 159 cm ... ale nie umiem ćwiczyć z kompa, orbiterka sprzedałam bo mnie wkurzał skrzypieniem, może się dorobię kiedyś nowego lepszego, póki co zaczęłam na pilates chodzić ale raz w tyg bo tylko raz jest po południu ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html idzie któraś na warsztaty do Kato 9.09? ja się chyba z Przemkiem wybiorę
|
||
|
|
|
#1425 |
|
Raczkowanie
|
sie ma, sie ma
![]() my się witamy po szczepieniu. Młody płakał bardzo i ja też się popłakałam, baba ze stali, szyderca bez serca a łezka mi się uroniła. No ale teraz śpi spokojnie i (tfu tfu) nic się nie dzieje. Anka powodzenia z chustą, daj znać jak poszło. JA zawsze o to pytam, bo jako jedyna poległam w temacie chust. Jeszcze trochę i wystawię swoją na sprzedaż. Sharp co ta Twoja teściowa taka wyrywna? To pierwszy wnuczek? ![]() Maluska88 na wyspach nie ma takiego ciśnienia, żeby każda dziewczyna wyglądała jak modelka, ale powodzenia ze skalpelem, to zawsze cieszy, jak na wadze trochę mniej. Ja wczoraj zobaczyłam 6 z przodu, ale dzisiaj już wszystko wróciło do normy. Co się nacieszyłam to moje Veronic to sobie nie poświętowaliście na rocznicy Pewnie najbliższe świętowanie za kilkanaście lat Vill ale trafiłam gdzie te czasy, kiedy się Kata słuchało a jedyny kolor ciuchów to czerń była (przynajmniej nie było kłopotów z praniem Idę sobie piwko otworzyć, chill out
|
#1426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam problem, zapalenie pęcherza czy coś. Sikam z krwią, siku mnie boli, kupiłam sobie urofuraginę i mam dylemat bo pisze, że przy karmieniu nie wolno Kurację żurawiną juz przeszłam i g*** to dało.
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja usłyszałam i dostałam to samo jak u małego się przeziębienie zaczynało Jutro jedziemy do Wrocławia do kolezeanki, ma być 30 stopni, a mały nie toleruje wózka, dzisiaj juz próbowałam spacerowke i było trochee lepiej ale po 10 minutach tez ryczał Mamy od sasiadow taka hustawke nową za 50 zł http://allegro.pl/hustawka-4w1-skyli...466337139.html brzydkiee to jak noc, ale szkoda było nie brac moze akurat mu spasuje i bedzie w przyszłosci troche spokoju
|
|
|
#1428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() huśtawka rzeczywiście ozdobą nie jest ale może się okaże funkcjonalna i z wózkiem rozumiem, M się wkurza po kwadransie maksymalnie i jedną ręką trzymam ją na ramieniu, drugą pcham wózek zwykle.. chyba, że prosto po cycku zaśnie i da się tam odłożyć - to do obudzenia 30 min pojeździ
|
|
|
|
|
#1429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ktora jeszcze?Cytat:
kurcze, na takie stadium z tym pecherzem to juz antybiotyk... albo ja zamiast antybiotykow stosuje angocin - to nasturcja i korzen chrzanu. dziala na gardlowe i pecherzowe infekcje |
||||
|
|
|
#1430 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
super ze nic powaznego malej nie jest Cytat:
ja tez tyle mam tylko ze przy wzroscie 170 i musze ponad 10 zrzucic mam nadzieje ze sie uda licze na wiosne i bieganie za mlodym hee Cytat:
Ja radlerka wypilam ![]() Przyszla mi paczka z bebilonu teczuszka sztywna - przyda sie do lekarza na ksiazeczke i wyniki sliniak i probka mleka 2 M. Zasna po 18 po kapieli maruda malyy ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Wspolczuje bolu wiem co to jest
|
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-16 o 20:11 |
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś dzień... Mała mnie przed chwilą tak wkurzyła, że zostawiłam ją w łóżeczku i wyszłam bo nie chciałam z nią być w takim stanie. Od jakiegoś czasu marudzi i wyrywa się przy jedzeniu po kąpaniu. Ale spoko brzuszek i tak dalej wiec brałam ją na ręce zawsze, nosiłam i później kładłam spać bo stwierdziłam że jak będzie głodna to się obudzi. A dziś nie dość że jadła aż 3 minuty ( zazwyczaj po kąpaniu z 5 ) to biorę ją do odbicia, uspokoiła się wiec chce jej dać dalej jeść, ale wrzask, wiec noszę ją jak zwykle a ona rękę do buzi całą wkłada, znów próbuję w innej pozycji i znów wrzask, wiec znów na ręce, a ona dalej całą rękę do buzi i oczywiście wymiotuje...Odłożyłam ją do łóżeczka i chyba w ciągu 5 minut zasnęła. Oczywiście nie zostawiłam jej samej bo Tż był w pokoju.
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Czesć dziewczyny
w koncu udało mi się dorwać internet![]() Widzę ze byly tematy o umiejętnościach.. także mamy już prawie 3 miesiące - no brakuje tygodnia i umiemy: - udawać supermana - uśmiechac się do wszystkich i o każdej porze - smiać się na głos i wydawać wrzaski zachwytu - gadać nawet z cyckiem w buzi - dźwięki rózne agu, ału, oraz ee - zagadywać gości gdy mama lub tata musi coś przygotować w kuchni - chwytać przedmioty i rzucac nimi na odleglość - czasami wyciągać smoczka by po chwili jęczeć zeby mieć go znowu w buzi - zarzucać głową do siadu - pierdzieć tak głośno ze budzi i siebie i innych - bekac tak, że nawet żul spod sklepu by sie nie powstydził |
|
|
|
#1434 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale na rockoteki nadal chodzimy. jestem teraz u mamy na 3 dni ale dziś ledwie żyje, może jutro pójdę z koleżanką ![]() Cytat:
idź do lekarza, do jakiejś przychodni weekendowej !Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=maarchewka;42297061 Widzę ze byly tematy o umiejętnościach.. także mamy już prawie 3 miesiące - no brakuje tygodnia i umiemy: - udawać supermana - uśmiechac się do wszystkich i o każdej porze - smiać się na głos i wydawać wrzaski zachwytu - gadać nawet z cyckiem w buzi - dźwięki rózne agu, ału, oraz ee - zagadywać gości gdy mama lub tata musi coś przygotować w kuchni - chwytać przedmioty i rzucac nimi na odleglość - czasami wyciągać smoczka by po chwili jęczeć zeby mieć go znowu w buzi - zarzucać głową do siadu - pierdzieć tak głośno ze budzi i siebie i innych - bekac tak, że nawet żul spod sklepu by sie nie powstydził[/QUOTE] ![]() super
|
||||
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() vil no tak czasami jest z dzieczakami, Przemuś woli żeby jedzonko przygotowywała mamusia a nie jakieś słoiczki. Wymagania ma chłopak i tyle ![]() Ashy i jak mała? cierpliwa była? Cytat:
![]() hehe a u nas Karolcia była wyjątkowo grzeczna ![]() vil co sprzedajesz na all? komiksowa- tak u teściów to pierwsza wnusia ![]() ale ale byliśmy dziś u dziadków TŻta ze strony ojca biologicznego. Była to druga wizyta (pierwsza jak mała miała 4 tyg) i co? zadowolona, uśmiech od ucha do ucha a nowe miejsce i 5 nowych osób. Więc ja już nic nie kumam, ona chyba na prawdę nie trawi teściowej. Justyna współczuję bardzo. U nas tak było przez pierwszy miesiąc, może dwa. Mam nadzieję że te czasy już nie wrócą ![]() marchewka brawa dla maluszka za postępy |
|
|
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poki co nie ma szansCytat:
|
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Ja tylko na chwilkę bo dzieci usypiam
![]() i zaraz z tż film jakiś obejrzymy dla relaksu... byłam u tego pediatry z Wiktorkiem i przy okazji zważyliśmy Gabriela..byłam ostatnio chyba we wtorek i wazył 5900 dziś wazył 6010 ..czy to mozliwe zeby przytył całe 110g w 3 dni he he ...jutro kończymy 2 całe miesiące jest już taki bobunio do całowania i kochania bobasek mój słodki............ taka refleksja ![]() Wiktorek dostał skierowania na badania krwi ..w tym wapń i zelazo..i ob..oraz siuśki..skierowanie do ortopedy..będziemy szukac przyczyny by wykluczyc coś innego niż zwykłe bóle wzrostowe...narazie mam podawac witD i panadol jak boli...... jutro Was poczytam buziaki mamusie ..miłego wieczoru zyczę |
|
|
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
Sharp sprzedaje trochę swoich ciuchów, w które już nie wchodzę a są w dobrym stanie (mam ich dużo ale wystawiam tylko część, w których raczej nie będę chodzić) trochę ciuchów od mamy, no i trochę Przemkowych ale z dziecięcych to głównie te w gorszym stanie albo teraz kilka letnich rampersów, spodenek itp. te lepsiejsze zostawiam bo może się kiedyś drugie trafi
![]() w sumie mam kilka kartonów z rzeczami do wystawienia ale nie mam kiedy tego obfotografować i pomierzyć i opisać. trochę mam też na tablicy i na szafie, ale chciałabym żeby wszystko było a nie mam kiedy, na allegro dopiero dziś zaczęłam wystawiać a leżą od kilku lat
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
hahah to co kiedy idziemy na spacer ? mieszkacie w gorzycach ?
a P. doktor niezła, wszystkim te same teksty
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-16 o 21:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

byliśmy wczoraj u teściów. I mała usnęła w samochodzie. No i jak się tam obudziła to poleciała do niej teściowa (wyleciała ja z procy). Na nic się zdały tłumaczenia że powinna najpierw zobaczyć kogoś z rodziców. No i mała w ryk (cóż się dziwić nowa gęba, nowe miejsce). I tak ryczała pół godz aż wyszliśmy. I cholera to nie był pierwszy raz, ona zawsze ma tam takie napady, nie wiem czy jej teściowa nie podchodzi czy miejsce czy co
.

biedna Sofcia zostala brutalnie pozbawiona piersi I na szybko szukalysmy schronienia pod drzewkiem. A jak wychodzilysmy z domu to bylo czyste, blekitne niebo... Dobrze, ze folie do wozka I kurtke przeciwdeszczowa mam zawsze w koszu ale leje tak dosadnie, ze musimy to przeczekac. Oby moje dziecko okazalo wystarczajaco cierpliwosci....
nie mam za dużo czasu... bo Młody ciągle domaga się uwagi

myślałam, że to dlatego, że kupy nie zrobił rano... ale zrobił w końcu koło południa i dalej to samo... 

ja się chyba z Przemkiem wybiorę
lekarka B.D, ?
Ślub 27. X. 2012
idź do lekarza, do jakiejś przychodni weekendowej !