|
|
#151 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Ślub
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
nie bardzo widzę powiązanie.
|
||
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Ma i to bardzo wiele, bo próbujesz na siłę znaleźć powód żeby faceta usprawiedliwić, mimo, że to bzdurny powód. I napisałam Ci właśnie dlaczego, i dlaczego bez sensu jest roztrząsanie gdzie się czeka na salę rok a gdzie dziesięć.
|
|
|
|
|
#153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech sobie robią co chcą, ich życie. Nie mnie to oceniać, więc sobie z łaski swojej nie dopowiadaj. To, że ktoś wyraża swoje zdanie nie znaczy, że już knuje i szuka usprawiedliwienia dla kogoś... masakra... Akurat w tym wątku nie chodzi o salę, co autorka sama zaznaczyła w pierwszym poście. I nie dziwi mnie jej reakcja na słowa faceta, że za 3 lata chce ślubu... Więc serio nie dopowiadaj sobie... Edytowane przez ciezko_jest_lekko_zyc Czas edycji: 2013-08-16 o 10:36 |
|
|
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
To masz złe wrażenie. Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post na który odpowiedziałam, ale przeczytaj go dokładnie. Zobacz o czym mówi czasKomety, zobacz co ja odpisałam (i zrozum do czego się odnosiłam) i może wtedy załapiesz. To, że ty czegoś nie rozumiesz, nie znaczy, że ktoś nie umie się jasno wypowiadać. Bo musiałabym takim ludziom jak ty, chyba po literce tłumaczyć o co mi chodziło w poście...
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ślub
To akurat nie kwestia tego, że cywilny, bo kościelny to jakieś + 1000 zł, więc nie taka wielka suma. Mało gości=tańszy ślub.
|
|
#160 |
|
Konto usunięte
|
obiektywnie 6 lat, w tym 3 wspólnego mieszkania, to wystarczająco czasu na to, żeby ślubu nie odkładać o kolejne 3 lata. ale z drugiej strony, mogli zacząć się spotykać w liceum, mogą mieć teraz po 22 lata. i wtedy ja się chłopakowi nie dziwię, że może nie być gotowy.
ja się po 3 latach nie czułam gotowa na ślub, bo miałam tylko 21 lat. wiem, że 3 lata, to nie 6, ale teraz po pół roku czułabym się bardziej gotowa niż wtedy po 3 latach. byłam zwyczajnie za młoda, nie dojrzałam jeszcze wtedy do takich kroków, mimo stażu związku. trochę mi się wydaje, że facet dał jej ten pierścionek na odwal się, bo mu smęciła o ślubie. więc w końcu się zgodził. chociaż wcale tego nie chce jakoś specjalnie. no i teraz próbuje to jakoś jeszcze odwlec w czasie. |
|
|
|
|
#161 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
W takich miesiącach jak listopad, luty też? Coś mi sie nie chce wierzyć.
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
To tez nie wszędzie bo u nas za sam ślub to różnica prawie 2-3 tys, ale nie o tym wątek ;-)
|
|
#163 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Autorka jak widzę, bywa, ale się nie wypowiada.
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ksiądz od 1000 - 1500 w górę Kościelny / organista około 600 - 1000 Itd Nie wiem jak jest aktualnie ale tak było kilka lat temu.
|
|
|
#165 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
W mnie 1000 to jest ksiadz+organista+kościeln y. No, jeszcze dochodzi przystrojenie kościoła.
|
|
#166 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Ślub
Cytat:
ze zaszlas az wglab umyslu mojego partnnera ![]() Ale ty naiwna jestes. To przeciez jasne ze nie mam zadnego partnera. Cale zycie jestem sama tylko chodze i z zazdrosci rozwalam watki slubnr. Oj ludzie ludzie taka psychoanaliza a nawet panna sie nie zorienowala ze to wszystko mistyfikacja :d Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-08-16 o 13:55 |
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No i nie wiem skąd wniosek, że skoro muszą czekać 2 lata na salę (bo taką a nie inną koniecznie chcą mieć) to im nie zależy? Zależy, bo już czynią przygotowania, zaklepali sobie miejsce, gdzie chcą mieć mieć wesele zamiast próbować temat oddalić jak najbardziej się da. Facet nie podał argumentu 'czekamy tyle bo sala', on w sumie nie ma żadnego sensownego argumentu. |
|
|
|
|
|
#168 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dżizas, dalej wyliczanie - ile czasu, ile kasy. Powiedzcie wprost żeby go rzuciła, bo facet widocznie nie chce ślubu/nie chce podać powodu dla którego zwleka. Naprawdę te wasze kalkulacje to można o kant dupy rozbić, bo w tym wątku ślubu raczej nie będzie
|
|
#170 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#171 |
|
Konto usunięte
|
Facet liczy, że zyska 3 lata na poznanie tej jedynej.
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ślub
Cytat:
przepraszam ze ci zafundowalam taki wysilek intelektualny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
..... tak..... napisałam to samo post albo dwa wcześniej ....
|
|
|
|
|
#174 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Ślub
|
|
|
|
|
#175 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Być może. Dla mnie to jest pewne, że chyba jednak ciężko mu zostawić to życie, które miał do tej pory, bo z małżeństwa ciężej się wymiksować... Ja już bym brała ślub jakbym miała do tego warunki... |
||
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie napisałaś tego samego, bo ty się spierasz że w Warszawie cięzko znaleźc sale, bo twoja koleżanka która robi wesele na 120 gosci musi 2 lata czekac, na taka duża może i tak, ale autorka chce 4x mniejsze wesele, a takie moze zrobic w restauracji, tam napewno 2 lat nie trzeba czekac.
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektórzy boją się zmian. Boją się, że po ślubie będzie gorzej. Nie lubią tzw. ,,bata nad głową", bo ich to zniechęca. On chyba powoli się oswaja z myślą, że wezmą ślub i może za te 2 lata faktycznie będzie gotowy? Może traktuje to bardzo poważnie.No, ale skoro autorce tak się spieszy po tych 6 latach związku - to niech znajdzie kogoś kto ożeni się z nią nawet za kilka miesięcy. |
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet nie mam pojęcia jak jest w Warszawie jeśli chodzi o salę na wesele. Moja koleżanka robi wesele poza Warszawą i musi czekać 2 lata. Kur.va serio weźcie może jeszcze milion razy napiszcie co chce autorka, bo przecież nie czytalam i w ogóle jestem tempa i tak po prostu pieprze bez pojęcia. czytaj wszystkie moje posty zamiast odnosić się do jednego.
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Autorko, sądzę, że w Twojej sytuacji również czułabym się "dziwnie". Wstępne 3 lata czekania na ślub to przecież połowa Waszego związku...2 lata to też całkiem sporo - wychodzę z założenia, że zaręczyny = rychły ślub (po jakimś roku) a nie wieczne noszenie pierścionka zamiast obrączki. Skoro on proponuje 2 lata (i tak dobrze, że już trochę skrócił okres przygotowań), a Ty rok to kompromis = 1,5 roku. Dziwi mnie jego odwlekanie...
|
|
#180 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.

nie bardzo widzę powiązanie.

ze zaszlas az wglab umyslu mojego partnnera

[/RIGHT]