|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
spokojnego pakowania i udanego wyjazdu. Zdawaj raporty po drodze jak jest
![]() ja wrzuciłam! Cytat:
![]() Spróbuję ją jutro ułożyć spać po pobudce ![]()
|
|
#1592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Spałyśmy do 9
![]() W nocy porażka, może nie na całej szerokości rowa ale jednak Zasypianie z histerią o 21:30, pierwsza pobudka 1:45 o ile mnie pamięć nie myli więc mamy dwugodzinny prawie progres ![]() Dzisiaj idziemy na dzieciowe spotkanie z moimi koleżankami z podstawówki z córkami - Klara jest pół roku starsza o Ewci a Matylda pół roku młodsza. A poza tym zapomniałam pobiadolić, że mama mi wcisnęła jakieś klapki, bo sobie kupiła ale sie okazało, że za duży obcas, no i po pierwszej wycieczce w nich mam taką masakrę na nogach, że ledwo chodzę. Mogę nosić tylko japonki z wąskim paskiem a i to mi przeszkadza. I prowadzę na bosaka. Żywe mięcho ![]() No całej to też nie ale 7 godzin luksusu już było. I się zmyło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jan jest mega fotogeniczny! Cholera, że u nas to tak nie działa ![]() Cytat:
Udanego wywczasu! |
|||
|
|
|
#1593 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() u nas w nocy była pobudka między 3 a 4, potem między 6 a 7, a potem wstała o 9. Czasem jest też cyc o północy, ale tym razem nie było, pewnie umęczona zbytnio po wczorajszym wyjazdowym dniu. A ja ciągle myślę nad podaniem dziecku kaszki jakiejś nestle czy bobowita tudzież innego wynalazku... Hamuje mnie myśl, że to takie chemiczne... Wczoraj u babci wszamała 3 takie małe ciastka precelki czy paluchy i zadziwiająco szybko sobie z nimi poradziła. Może mamine mleczko jej nie wystarcza... Obiady i owocki chętnie wcina...
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jan miał okres że wstawał 6-6.30 skory do zabawy i nijak nie dał się położyć i tak się bawiliśmy od tej 6 a potem po 8 padał Cytat:
jest ![]() o a śpiochem to jest po mamusi przypominam
|
||
|
|
|
#1595 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a cóż on tak z rana Cię nachodzi mąż pewno już w pracy ![]() Cytat:
Cytat:
pokaż buty i torbę Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Cytat:
obudzila sie 6.30 i juz myslalam ze bede musiala sie podniesc. Ale ona 15 min sie pokulala po lozku i do cyca i odplynela ![]() Kurcze 7 godzin to u nad nigdy! Cos kolo 6 bylo ale to jak byla calkiem malutka. Wtedy jeszcze sprawdzalam godzine jak sie budzila. Teraz to nawet nie wiem, mysle ze max to 4 godz i szuka cyca. A czesto jest tak ze szuka co chwile ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż w pracy ale sąsiadka w domu ![]() też zakupiłam i czeka w szafie |
|
|
|
|
#1598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko właśnie zasnęło na drzemkę a ja idę się doprowadzić do ładu, bo jak sąsiad zapuka, to nie otworzę...
|
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Powiem Wam, że jak już można, to to picie wcale nie jest takie fajne Wypiłam wczoraj 1,5 drinka i zaczynałam czuć, że je wypiłam, więc dla bezpieczeństwa przestałam Cytat:
![]() Tai - Jan jest świetny Jak się rozłożył w wózku
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój sąsiad nie raz mnie widział w podobnym stanie więc chyba przyzwyczajony on tak zawsze jeździ ![]() Jan to cwaniak się zrobił co w pokoju go zostawię to zaraz wyłazi ![]() już jest w połowie korytarza znowu
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Ja mam kaszke holle. Jest z ekologicznych upraw. Tylko kupilam w necie ale niby w piotrze i pawle sie zdarzaja. Inna sprawa ze mloda chyba jeszcze nie gotowa na kaszki
ale sa dobre.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1602 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
My dzisiaj jedziemy na kontrolę bioderek
Ciekawe, czy już jest w porządku i czy w końcu będziemy mogli "wyrzucić" tą pieluchę Frejki, co na noc zakładamy ![]() Potem od razu jedziemy do teścia, więc pewnie dopiero w niedzielę albo poniedziałek się odezwę
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusi
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
hej!
witam się i oglaszam, że od poniedzialku bede czesciej zagladac i więcej pisac
|
|
|
|
#1606 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się mówi ![]() Cytat:
szkoda że ja nie mam żadnego sensownego sąsiada ![]() Cytat:
szkoda a tak na to czekam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1607 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale to było dawno - nie wiem czy nie na 1. Teraz już nie widzę różnicy. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaczyna się od 3% a na maksa może być zniżka 10%hehe ![]() my dzisiaj nad jeziorkeim byliśmy a wieczorem do kina a do malucha przychodzi babcia święto lasu![]() Majka co za pojemnik na zabawki kupiłaś? pokaż |
|
|
|
|
#1609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bry, dzien wyjca idzie ku koncowi.
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
jakbym była nago (co się raczej nie zdarza
) to bym nie otworzyła byliśmy na długim spacerze, ale wam powiem że Jan zaczyna się nudzić na leżąco
|
|
|
|
#1611 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednak jestem, bo jednak jutro z rana jedziemy do teścia.
Byliśmy na bioderkach i niestety nadal nie jest za dobrze Jedno bioderko już jest w porządku, a drugie nie :/ Dysplazję stawu biodrowego mamy Zapisał nam szerszą pieluchę Frejki i mamy ją zakładać na min.16 godzin na dobę Ja nie wiem jak Tymek w tym wytrzyma tyle. Przecież on już teraz tak zasuwa na czworaka, to będzie go tylko ograniczało Jeszcze kombinuję, żeby skonsultować to z jednym ortopedą. Trzymajcie kciuki, żeby udało mi się go zapisać do niego ![]() A z dobrych wieści - wreszcie Tymek ruszył z mową I próbuje wstawać na nogi
Tymcio 01.12.2012 Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2013-08-16 o 19:26 |
|
|
|
#1612 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jeszcze ostatnio kupiłam bobovity wielozbożową mleczną, bo chciałam jakąś mleczną. A tych smakowych to w ogóle nie będę kupować, wolę dodać owocek sama. Jak piszecie, że holle w piotrze i pawle bywa to poszukam, mam niedaleko. Będzie trasa na spacer ![]() A i w Rossmanie widziałam ostatnio to https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk...glano-owsiana/ myślicie, że sensowna czy pic na wodę? Cytat:
![]() Cytat:
A dzisiaj kupiłam Bebilon na dobranoc, też ma w składzie kleik jak to Bebiko, które się u nas nie sprawdziło ale różni się składem od Bebilonu normalnego więc wiążę z nim na dzisiejszą noc spore nadzieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawo za "tatę" ![]() U nas w arsenale nowości "niania" i "nana" co wg mnie nieuchronnie prowadzi do długo wyczekiwanego "mama" ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Ta kaszka co mi się wyczaszkowała to ta https://www. bobovita .pl/home/produkty/kaszki-expert/kaszka-mleczna-pszenno-jaglano-owsiana/ se spacje pokasujcie. A w ogóle to jestem dziś po dzieciowym spotkaniu i stwierdzam, że moje dziecko w sumie jest grzeczne. Siedziała sobie w wózeczku albo na kolanach, bawiła się, śmiała Szkoda tylko, że mamy te dzieciaki w takim rozstrzale półrocznym, bo póki co za bardzo nie mają ze sobą kontaktu. Klara 14 miesięcy już na etapie biegania po placu zabaw, Ewka jak to Ewka a Matylda 7 tygodni nic tylko śpi No ale za jakiś czas będzie fajnie!I nie wiem czy pisałam ale wczoraj do 00:30 robiłam przecier z moreli. Przetrzeć 4 kg moreli to bezcenne doświadczenie, nigdy więcej
|
|||||||
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio robię mix kaszki Nestle zdrowy brzuszek ze śliwką, bo jest pyszna z Holle jaglaną w proporcjach fifty/ fifty ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Sieee maaaa
![]() Melduję, że oświadczenie pokolizyjne spisane, było nawet ok Potem pojechałyśmy z Ulą do dziadków i tam spędziłyśmy dzień. A na koniec, żeby sobie osłodzić nieco życie, skoczyłam z koleżanką na makdrajwa na makflery magnum gold ![]() Testuję dziś kaszkę na kolację, zobaczymy ile moje dziecię po niej pośpi. póki co nie zjadła prawie w ogóle cycusia po kąpieli, więc coś tam ta kaszka dała Happy- współczuję bioderek i gratuluję "tata"
|
#1615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mnie naszła ostatnio ochota zrobić taką kaszkę a la Moonie, w kawałkach, do łapki Ale jeszcze nie zrobiłam. Oswajam temat
|
||
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bedziesz praktykowała BLW?
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Nie upieram się przy papkach i schematach więc kto wie.
Jakiś czas temu było podejście do kalafiora i marchewki do łapki ale szału nie było. Na razie Ewie chyba pasuje być karmioną łyżeczką Ale jest postęp w konsystencji, bo jadła ostatnio słoiczek z grudkami i jej poszło normalnie, rybki też nie blendowałam a dałam rozciapaną widelcem i zjadła bez problemu więc będę powoli ją oswajać z innymi konsystencjami Sama obie szama trzymając w rączce kawałek chleba/bułki albo chrupka. Muszę spróbować z owocami, bo dawno nie dawałam innych niż papkowe. Arbuza dalej się nie odważyłam dać
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa zapomniałam wam napisać że Ula zaczyna raczkować
Na razie jest to etap wstępny czołgania, do tego dochodzi mocne wypychanie dupki w górę, ale ruch w przód już u nas zaistniał
|
#1619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak
Cytat:
Ale nie powiem - myślałam, żeby też zrobić, ale w końcu stwierdziłam, że i tak nie będzie jeść później kaszy ręką. Łyżki jeszcze nie ogarnia, ale jak chce trzymać to jej daję i coś tam próbuje ![]() ![]() My dzisiaj fasolkę tę mamucią czy jak tam się zwie. Ale musiałam ją pokroić i trochę rozgnieść te groszki w środku, bo połykałaby w całości. ![]() A rano jadła paprykę, ale też jej musiałam pokroić i najlepiej włożyć do buzi - ona dosłownie czeka aż to zrobię. Ale zwykle jest tak że ja jej większość sama daję, a resztą ona sama się zajmuje czyli 5 % zjada, reszta jest gdzieś w okolicy. Także nie wiem czy to blw czy nie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1620 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będę raportować w przerwach między żarciem a żarciem ![]() Dziękówa Franek ostatnio coś wyje w aucie, więc będzie niezła jatka, przed nami jakieś 4 tysiące kilometrów ![]() Dziękuję! Nie wiem czy pokazać, bo mnie lekko poniosło Ale ostatnia wypłata, to musiałam... http://torbydlamam.pl/product-pol-69...Nina-Lime.html a butów nie mogę znaleźć nigdzie, takie są tylko brązowe i ta skórka nie taka śliska tylko lekko zamszowa http://www.butyk.pl/towar.11936.Polb...rino_4794.html Ale fajnie że ktoś się zastanawiał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo u nas było tak: pierwsze usg, w naszej zadupiańskiej rejonowej przychodni chwilę po urodzeniu: wszystko super. Szeroko pieluchować na wszelki wypadek, oczywiście olaliśmy bo to jakieś średniowiecze. Kolejne usg kontrolne u nas na zadupiu: jedno bioderko ok, drugie - dysplazja. Pielucha Frejki. Eee Kontrola w porządnej klinice: jedno bioderko ok, drugie - dysplazja. Skierowanie na RTG celem dalszej diagnostyki. I co? I wszystko super. Facet który nam robił to porządne kontrolne USG powiedział nam, że bardzo często wychodzi jakaś niby-dysplazja i że rutynowo kontroluje się to przez RTG, inaczej to zwyczajny błąd w sztuce, USG nie jest jednoznaczne i decydujące, tkanka tłuszczowa często zaburza fale usg i wychodzą głupoty. 95% tych "dysplazji" nie potwierdza się w RTG. Może sprawdź?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Obiady i owocki chętnie wcina...
a potem po 8 padał 

Ciekawe, czy już jest w porządku i czy w końcu będziemy mogli "wyrzucić" tą pieluchę Frejki, co na noc zakładamy