|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Regularnie Was podczytuję i wszelkie cenne rady staram się stosować. Nie udzielałam sie dotąd, bo i o czym mogłam pisać, skoro moja olejowa przygoda rozpoczęła sie na nowo po rocznej przerwie. Ale teraz, po 2 miesiącach olejowania, mogę już sie zacząć chwalić - moje włosy odżyły
![]() Miesiąc z Amlą (2-3x w tyg. na noc) zdecydowanie polepszył ich stan - blask, blask i jeszcze więcej blasku, i jakby dłuższe do tego ![]() Dzisiaj, własnie przed momentem, listonosz przyniósł nowe oleje - kokos Parachute i Bhringraj - zatem w sierpniu będę testować Bhringraja - zapach z butelki powala Oby efektowny porost powalił mnie tak samo ![]() A macie jakieś doświadczenia z olejkiem odbudowującym z Yves Rocher ?? ma w składzie słonecznik, jojobę, makadamię... warty zainteresowania ?? |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Powiedzcie mi, czy efektem "przeolejowania" może być puch? Czy to raczej niemożliwe?
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1085 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja swego czasu mieszałam kilka olejków na raz i za cholercię nie wiedziałam co mi tak nie pasuje.
|
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1088 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak widzisz, mi oliwa się nie sprawdziła, a trzymałam się jej kurczowo za nogę jak małe dziecko. ![]() Ale nie powiem - jeśli oliwę nałożę w minimalnej ilości na jakiś inny olejek (nie mogę odpuścić jej dobroczynnych działań, więc całkiem jej nie porzuciłam) to sprawdza się dobrze, nie mam puchu. Solo już jest tragedia. Także wszystko ma swoje znaczenie :P |
|
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale po tych kilku pierwszych razach było naprawdę pięknie. Będę stosować dalej i po prostu obserwować.
|
|
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1091 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie moze dlatego ze mam porowatośc normalną w kierunku niskiej
|
|
|
#1093 |
|
Zadomowienie
|
Od jakiegoś czasu czaję się, żeby kupić olej kokosowy (naturalny lub Vatikę). Wiem jednak że moje włosy mają wysoką porowatość ( wywnioskowałam ze wszelkich opisów i z dotyku w sumie też), ale wiem że niektórym osobom mimo tego ten olej pasuje. I nie wiem teraz czy warto ryzykować czy to będzie pewne zmarnowanie kasy.
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1095 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Możesz kupić cały słoiczek i jeśli nie będzie Ci pasował, zużyjesz w kuchni. |
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może właśnie spróbuję i będzie pozytywne zaskoczenie, nigdy nic nie wiadomo ![]() Właśnie to by było najlepsze, jakąś odlewkę skombinować, ale nie znam nikogo kto by miał włosomanię. Ani takie upodobania kuchenne. Edytowane przez creatives Czas edycji: 2013-08-13 o 19:33 |
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy to jest normalne że olej kokosowy mi się roztopił? stał w zamkniętej szafce w łazience, od paru tygodni zbieram się żeby zacząć używać a wczoraj patrze, że jest całkiem płynny, tylko na dole zostało troche białego osadu, wstawiłam na noc do lodówki i znów zrobił się twardy i biały, może powinnam go w lodówce trzymać? albo to po prostu przez ostatnie upały?
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Wzbogaciłam dzisiaj mój olej łopianowy olejkami imbirowym i rozmarynowym. Zastanawiam się też, czy nie dolać do niego nieco oleju rycynowego. Robiłyście coś posobnego? Były jakieś efekty?
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od czasu do czasu kupuję olejek rozmarynowy i dodaję go do różnych olejów, które wcieram w skalp przed myciem. Jak dla mnie rozmarynowy daje kopa cebulkom - szczerze polecam. Z olejem rycynowym również mam miłe wspomnienia, ale nigdy nie robiłam takiej mieszanki, o której piszesz (ewentualnie sam rycynowy + różne olejki). Czaiłam się też kiedyś na eteryczny imbirowy, ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować. Możesz o nim powiedzieć coś więcej? używałaś go wcześniej?
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo mi przykro i wiem co to znaczy, bo moja mama również ma problemy z tarczycą. Że też takie paskudztwo się czepia ludzi . W każdym razie taka mieszanka, o której piszesz raczej nie zaszkodzi, a i myślę, że może pomóc na zagęszczenie (jeśli nie jesteś pewna któregoś ze składników, to pamiętaj o próbie uczuleniowej - sama załatwiłam się w taki sposób jakiś czas temu i teraz przypominam ludziom, nawet gdy to oczywiste, coby się nie załapali na +10 do podrażnienia, +5 do przetłuszczania tym spowodowanym oraz +94949494 właśnie do wypadania)I dziękuję za przedstawienie swojego punktu widzenia .
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam takie grube włosy, było ich tak dużo, a teraz to, co mam na głowie... jak nie moje. Jedyne 'pocieszenie', że miało co wypaść, bo jakbym miała z natury cienkie włosy, to chyba bym łysa została... Najgorsze, że odrastać nie chce to, co wypadło. Dlatego głównie mi na tym zależy. Teraz zmieniłam kurację od podstaw, przestałam łykać tabletki, które brałam od dłuższego czasu i zmieniłam oleje i odżywki, mam nadzieje, że na nowo coś zdziałam. Pomyślałam więc o rycynowym, bo ogólnie polecany jest dla wzmocnienia, a dobre i to przy tych lichych, cienkich i delikatnych włosach. Nadal walczę. Zamówiłam też dzis brahmi oraz kalpi tone, zamierzam mieszać z olejem łopianowym i nakładać przed myciem włosów. |
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
Mam takie pytanko: czy olej arganowy do włosów i do spożywania ma te same właściwości? Bo znalazłam u mamy w szafie taki spożywczy i się zastanawiam czy mogłabym go użyć do olejowania
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chociaz niektore sprzedawane oleje do wlosow tez sa rafinowane wiec .. |
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, stosowała któraś Vatikę kokosową albo Amlę na skórę głowy? Rzeczywiście mają jakieś właściwości przeciwłupieżowe czy to tylko wymysł producenta?
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
koci świat
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1109 |
|
koci świat
|
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kuku nie zrobił, więc spróbować chyba możesz :P |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Oby efektowny porost powalił mnie tak samo 

. W każdym razie taka mieszanka, o której piszesz raczej nie zaszkodzi, a i myślę, że może pomóc na zagęszczenie (jeśli nie jesteś pewna któregoś ze składników, to pamiętaj o próbie uczuleniowej - sama załatwiłam się w taki sposób jakiś czas temu i teraz przypominam ludziom, nawet gdy to oczywiste, coby się nie załapali na +10 do podrażnienia, +5 do przetłuszczania tym spowodowanym oraz +94949494 właśnie do wypadania)