|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() fajna, ale jaka cena
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę doczytać, gdzie jedziecie, bo znowu coś mi umknęło ![]() U nas też tak właśnie w pewnym momencie zaczęła średnio wchodzić. To znaczy jak dodaję ze 2 łyżki do butelki to zjada bez problemu, ale jak już była gęsta i z łyżeczki to średnio. Dlatego zaczęłam mieszać z tą Nestle. Na początku dawałam samą Nestle, a potem zwiększałam proporcje do tej pół na pół. Za jakiś czas spróbuję znowu z samą jaglaną i zobaczymy co będzie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Oglądałyście wczoraj ten program o cukrze na tvn style "Tajemnice korporacji"? |
||
|
|
|
#1624 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dajesz!Po prostu robisz taką breje żeby łyżka stała, można do lodówki to jeszcze stwardnieje. U nas dziś była gruszka z nowości i kawałek piersi z indyka na parze, do żucia ![]() Cytat:
![]() Jakoś mało lodów jem w to lato ![]() Cytat:
Tylko syf, ale to ze wszystkim. Arbuza się łatwo trzyma i łatwo odrywa nawet bez ząbków. I się nie przykleja jak banan do podniebienia, można wyssać z niego wodę, jest słodziutki, no cud miód Ewce się spodoba ![]() Cytat:
![]() Franek dalej nie kuma raczkowania. Chociaż nie... on raczkuje właśnie ![]() Ostatnio mnie nasz pediatra uświadomił że pełzanie do tyłu to właśnie raczkowanie, bo raki łażą do tyłu i że mylę pojęcia. Że Franek może nie chodzi na czterech do przodu, ale jak się przesuwa w tył to właśnie raczkuje ![]() Niemniej jednak, do przodu nic a nic. Za to namiętnie staje i robi kroczki. Cytat:
idę wyguglać O widzisz, papryki jeszcze nie dawałam. |
|||||
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Ide spać.
Postanowiłam położyc się dzis wcześniej. O! ![]() Miłych pogaduszek ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- tez nie wiedziałam, i też guglałam Ino się nie przyznałam Poszłam spać. Aaaa zapomniałam o jeszcze jednym. Ide jutro na wieczór panieński, a tak mi się strrrrasznie nie chce... No i nie wiem w co się ubrać Przyszła mi dziś ta sukienka z allegro i wyglądam w niej tragicznie (może jakbym schudła z 10kg ). Pierdziele, nie kupuje już bez przymierzania Teraz juz definitywnie poszłam spać
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bo moją największą rozrywką w życiu i pasją jest jedzenie
No wiem, przegięłam, ale chorowałam na nią długo... ![]() Cytat:
![]() Ja z niczym nie mieszam, bo ciężko znaleźć bezmleczną kaszkę z dobrym składem, a nie chcę takiej z mm. Czasem dorzucę do niej owoce, ale ona zmienia wtedy smak na taki kwaśny, cokolwiek bym nie dodała ![]() Z tymi bioderkami to fakt, niezłe jaja. Ilu lekarzy nie skieruje na RTG tylko od razu zaleca frejki i inne. To nasze USG było straszne, normalnie biodro jakby w strzępkach, krzywe, rozjechane. A RTG (we wszystkich płaszczyznach) idealne bioderko cud miód. Nie oglądałam, co o cukrze? |
|
|
|
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za Franka i fotelik ![]() Cytat:
![]() Sama nie oglądałam, bo przysnęłam, ale leciało i tz kątem ucha słyszał. Podobno uzależnia bardziej niż kokaina. Muszę obejrzeć powtórkę. |
||
|
|
|
#1628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy
![]() Właśnie nam się część planów sypnęła, mieliśmy 3 dni mieszkać za free w Mediolanie w mieszkaniu kolegi tżta z pracy. I co? Facet wyjechał do Afryki tydzień wcześniej, oczywiście z kluczami no bo jak inaczej. I nie wiem co teraz, bo te 3 dni zabudżetowane nie były... chyba będzie trzeba mniej żreć w pozostałe dni Duużo mniej ![]() Cytat:
I w kosteczkę, z manną tak robię ![]() Cytat:
I inne złożone
|
||
|
|
|
#1629 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam dziś Nestle zdrowy brzuszek z lipą... muszę jeszcze obmyśleć kiedy podawać... no i dopiero w domu zauważyłam, że to bez mleka
A dlaczego chcecie podawać kaszkę właśnie bez mleka? Że z wodą, czy jak myślicie? ![]() Jagnna gratulacje pierwszych podrygów do raczkowania Uli ![]() Aha i kupiłam całkiem fajne body w biedronce, spodenki były też fajne, ale z napisem Dada... ![]() A odnośnie uczenia samodzielnego zasypiania pozwolę sobie na małą dygresję, mój synek zawsze potrafił pięknie sam zasypiać i spać w łóżeczku i odwróciło się to o 180 stopni w momencie kiedy umiał już sam wychodzić z łóżeczka... Wtedy musiałam z nim leżeć aż zasnął, potem przekładaliśmy go do łóżeczka... A tak miło się zapowiadało jak był maleńki... ![]() Teraz nie przykładam aż takiej wagi jak tutaj opisujecie do tego zasypiania córeczki. Kiedy potrzeba to ją tulę, kołyszę, karmię z wielką radością, bo wiem, że ona tego potrzebuje... A teraz dobranoc
|
#1630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla wszystkich dzieciaczkow z nowymi umiejetnosciamiPochwale sie Klucha a co ![]() Potrafi postac kilka sekund bez trzymanki, nawet brawo jej sie udalo pobic w tej pozycji. Kurier byl i mnie nie zastal, trzeba czekac do poniedzialku ![]() A co do spania tez usypiam mala przy cycku i mi to nie przeszkadza( i nie bedzie poki jest cyckowa,pozniej bedzie pare ciezkich dni ale trudno), natomiast wstawanie w nocy juz daje w kosc wiec z tym powalczymy.
|
|
#1631 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka była niedawno we Włoszech na takiej objazdówce to była bardzo rozczarowana tamtejszym jedzeniem. Mówiła, że jadła lepsze w Polsce od Włocha Chyba tylko w jednym lokalu jej smakowało, a kierowali się jakimś przewodnikiem. W ogóle mówiła mi, że rozczarowała się Włochami. Podobało jej się kilka miejsc, ale tak ogólnie spodziewała się czegoś fajniejszego.Ciekawa jestem jakie Ty będziesz mieć wrażenia, chyba, że już byłaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z mlekiem generalnie jest smaczniejsza. Cytat:
Oryginalne spodenki marki Dada ![]() Cytat:
Staram się nie karmić przed samym spaniem ( choć to też zależy od godziny) z uwagi na późniejsze zęby. Głodna spać nie idzie. Staram się robić tak, żeby było karmienie, chwila przerwy, żeby ułożyło się w brzuszku, kąpiel i idziemy spać. Staram się zaspokajać wszystkie potrzeby, a jednocześnie czegoś uczyć. Ja uważam, że im wcześniej tym lepiej. Poza tym ja osobiście uważam, że pewnych rzeczy dziecko wcale nie musi potrzebować przy każdym zasypianiu, ale my sami w dobrej wierze je uczymy i przyzwyczajamy, bo uważamy, że tak jest lepiej typu -np. lulanie. Co nie oznacza, że nie przytulam czy kołyszę kiedy potrzebuje, ale najpierw patrzę o co chodzi i nie robię z pewnych rzeczy rutyny. Możesz się oczywiście ze mną nie zgadzać. Ja również zresztą nikogo nie krytykuję, bo podejścia są różne. Moje jest takie ![]() Jak będzie wstawała za jakiś czas to będzie. Nic na to nie poradzę. Tak samo jak nie poradzę nic na to, że będę dbała o swoje mieszkanie a mi samolot nie spadnie na dach Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja na chwilke, bom u tesciowej jest
Jagnna gratki za poczatki raczkowania ![]() Happy za raczkowanie i za mówienie ![]() Dzinek za stanie ![]() Happy moze , faktycznie tak jak pisza dziecwyzny zrobcie rtg bioderka My po rozmowie z babeczka, no oczywiscie Tz wszytskie nie przekazla mi jak trza ![]() szczególnei z tym autyzmem, ale nie ma go oczywiscie to sa cehcy autystyczne, ktore moge sie przerodzic w zespol cech autystycznych, ale one jak najbardziej moga byc teraz zwiazane z ogormnym deficytem ktory ma Tomi w w sensie dostymulowania dpiero z apol roku bedzi emozna ocenic Tomka w inny sposob w kazdym razie czeka nas ogroomna praca, cwiczenia, modelowanie zachowan, łamanie schematow itd ![]() znow za tydzien jedziemy, bo nie jest w stanie nam przkazac wszytskiego na jednym spotkaniu, pokaze teraz specjalny masaz a babeczka naprawde sensowana ![]() wiecej nie pamietam co mialam napisac aaa Moonie torba super cena mniej ![]() co do bucikow, ja sie boje kupowac prze net na wyrost z Tomim byl taki problem ,ze mial tegą stópkę i wysokie podbicie i tylko jedna para z elfantena, dosc szeroka wchodizla mu na stopki i dala sie zapiąć bylam padnieta i dzis mala zasnela mi na piersi bo ja zasnelam, n i noc z cycuchem w zebach byla, calutka, normlanie brakowalo jej chyba musze jeszcze przemyslec, to odzywyczjanie nocne skor ma potrzebe to trudno a smoczka i tak nie moze i tak, a z drugiej strony nie po to sie meczylam jak byla mala zeby jej teraz go dawac Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-08-17 o 09:05 |
|
|
|
#1633 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Cytat:
Ja dawalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł!!!
Ogłaszam wszem i wobec, że misja Kaszka-Na-Dobranoc zakończyła się fiaskiem Ula obudziła się, a jakże, o 22 i 4, a dodatkowo o 1, 2, 5 i 6 sPRAWDZĘ JESZCZE DZIŚ i jutro (caps ) jest fakt, że zasnęła praktycznie bez cyckowania, więc teoretycznie nie jestem potrzebna do jej uśpienia (i tu się nie mogę zdecydować czy czy Idę dziś na ten panieński, a tak mi sie nie chceee..... Z plusów dzisiejszego poranka, przypomniałam sobie o jednej takiej kiecce i mam już strój na wesele!
|
#1635 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Bebilon na dobranoc Spała do 1. Czyli tak samo jak po normalnym Chyba nie dane mi będzie się wysypiać. Muszę się głęboko zastanowić co z tym fantem zrobić bo moje dziecko zaburza mi wszelkie moje koncepcje poprawienia jakości naszego wspólnego życia ![]() ![]() Cytat:
A w ogóle to przypomniało mi się, jak latałam, żeby kupić tą siateczkę na owoce z biedry i co? Nawet nie wiem gdzie ona jest bo Ewka ją miała w pupie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My jak byliśmy teraz nad morzem to też pojechaliśmy zwiedzać coś, co się szumnie nazywa Mechowskie Groty. Myślałam, że se połazimy, Ewkę wsadziliśmy w nosidło, przyjeżdżamy, płacimy całe 2 pln za bilet paczymy a tu coś takiego http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAw&dur=457 Okazuje się, że to co widać, to jest w zasadzie wszystko w tym temacie. Mogliśmy w sumie nie płacić za bilet i zobaczyć sobie te groty zza płotu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Melduję, że dzisiaj korzystamy z ostatnich podrygów ładnej pogody i jedziemy grzać dupkę do ogrodu. Tym bardziej, że moje nogi są nadal w tragicznym stanie i nie nadaję się za bardzo do spacerów. Ej w życiu sobie tak jeszcze nie obtarłam stóp butami Mam to od środy i ciągle mi się nie zasklepiło i mam żywe mięcho
|
|||||||
|
|
|
#1636 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://home-you.com/pl/salon-bielizn...nik-teddy.html Cytat:
myślisz że Ewcia to wszystko zje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ałaja |
|||||||
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Zje
![]() Wyszło mi 13 słoiczków 0,2l. i 1 większy, który oddam Mamie, bo jest morelożercą ![]() Można. Przynajmniej w UPC. Robię właśnie porządki w ciuchach Ewki i staram się je ogarnąć już tak pod kątem jesieni/zimy i okazuje się, że nic nie mamy ![]() Moje dziecko jest na pograniczu 68 i 74 i jakby dalej nie rosła to mogłaby cały rok chodzić w kieckach/krótkich spodenkach, bo tego mamy od pyty. A grubszego nic Niby fajnie, bo to znaczy, że trzeba iść na zakupy ale jednak niefajnie, bo za co... Panie premierze jak żyć
|
|
|
|
#1638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uuuuu szał pał ![]() chce. Zaraz ustalimy kolorystyke ![]() jakich ostatnich podrygów ![]() pokaże potem, bo póki co mam sprzątanie rozbabrane ![]() Cytat:
|
|
#1639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1640 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No :/ Ale chyba jego ojciec ma zapasowe klucze ![]() Cytat:
I Rzym uwielbiam, i Toskanię i południe i wszystko ![]() Myślałam, ale ostatecznie uznałam że aż takiego parcia na kaszki nie mam, od czasu do czasu je tą na wodzie Holle. Ale to jest jakieś wyjście, to prawda ![]() Cytat:
![]() co do bucików - my je mierzyliśmy w sklepie, więc wiem że są dobre tylko minimalnie za duże jeszcze. Ale przez neta też nie problem, zawsze można przecież odesłać Cytat:
![]() Ale mój mąż był tam ponoć w tych jaskiniach i mówi że piękne. Więc mam nadzieję, że warto ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1641 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jest światełko w tunelu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1642 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny
Jydka fajnie ze wrescie sensowny lekarz sie znalazl Ma majka cudny ten kosz, tez chce Zaczelam Kluche po rozmowie z moja mama uczyc bardziej okazywania mi milosci. Bo do tej pory to glownie bylo nadawanie mama- Klucha a teraz jest mama- Klucha i odwrotnie Klucha- mama organizowane przeze mnie.
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że Dasiek 80-86 ![]() Cytat:
tzn jak to robisz
|
||
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no włacha, jak? ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Ula ma troche odziedziczonych ciuchow, ale uzupełnic garderobę będzie trzeba i tak
|
|
#1645 |
|
Wtajemniczenie
|
Na razie maminym sposobem ze mamusia jest cacy i glaszczemy mamusie po buzce i glowie, i mowie " ......(imie) kocha mamusie"
Ze ja ja kocham to jej mowie bardzo czesto No i rozmyslam co by tu jeszcze wlaczyc... ale jakos weny brak. Latwo Klusce okazywac milosc ale ja nauczuc okazywania milosci na tym etapie to inna inszosc ![]() Jakies propozycje? moze podpytacie rodzicieli? ![]() Jagnna jaki kombinezon upatrzylas? Ja szukam czegos dwuczesciowego, ale zobaczymy
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-08-17 o 16:22 |
|
|
|
#1646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ma być jeszcze tak ciepło? ![]() A ja właśnie dziś rozważałam - kurtka czy kombinezon i chyba jednak kurtka... Chociaż nie wiem no Pewnie jeszcze 16 razy mi się zmieni. Albo może kurtka I kombinezon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się chyba zdecyduję na kurtkę plus do tego spodnie na szelkach. Jak będzie chodzić to spodnie na śnieg się przydadzą, na wypady samochodowe typu zakupy kurtka wystarczy. Tylko jaki rozmiar Ubrań mam dużo bo młoda rośnie i wyrosnąć nie może, teraz 68 Buty mam po starszym, czarne kozaczki, ciut chłopięce ale na pierwsze kroki ok
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-08-17 o 19:00 |
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy jutro na 50te urodziny teściowej
![]() Mamy wziąć kostiumy, bo teściowa ma basen ![]() Dobrze, że mi się przypomniało, że mam żywe mięso na stopach, nie mogę moczyć ![]() Na urodzinach będzie oczywiście jak zawsze teść, z którym teściowa jest rozwiedziona od 15tu lat a ma nowego męża. Patologia ta rodzina, czysta patologia. Już mi słabo na to jutro, w związku z tym idę zaraz chyba spać z nadzieją, że się jutro nie obudzę
|
|
|
|
#1649 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
ale niestety karmienie piersia mnie troche ogranicza odbije sobie po odstawieniu za to ![]() Cytat:
chociaz kawy i herbaty nie cierpie slodkich bo mnie mdli ![]() Cytat:
U nas tez tak bywa, o tak! ![]() Tak samo, Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez przesady że od razu patologia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

Na razie jest to etap wstępny czołgania, do tego dochodzi mocne wypychanie dupki w górę, ale ruch w przód już u nas zaistniał

Franek ostatnio coś wyje w aucie, więc będzie niezła jatka, przed nami jakieś 4 tysiące kilometrów 

Kontrola w porządnej klinice: jedno bioderko ok, drugie - dysplazja. Skierowanie na RTG celem dalszej diagnostyki. I co? I wszystko super. Facet który nam robił to porządne kontrolne USG powiedział nam, że bardzo często wychodzi jakaś niby-dysplazja i że rutynowo kontroluje się to przez RTG, inaczej to zwyczajny błąd w sztuce, USG nie jest jednoznaczne i decydujące, tkanka tłuszczowa często zaburza fale usg i wychodzą głupoty. 95% tych "dysplazji" nie potwierdza się w RTG. Może sprawdź?

idę wyguglać 

Jedno bioderko już jest w porządku, a drugie nie :/ Dysplazję stawu biodrowego mamy 

czy