Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-17, 07:08   #4021
Juliette25
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
J

suuper!! GRATULACJE!!!
Ja to przeżywam bardzo jak któraś testuje Nawet mój tż o Tobie wiedział, bo mu mówiłam i teraz wrócił z pracy i pytał czy w ciąży jesteś

Ojejku jak miło

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Barboletta Pokaż wiadomość
Nie jestem.
Nie wiem bardziej wściekła czy smutna. Wolałabym zeby przyszła normalnie a przez ten tydzien z dnia
Na dzien miałam coraz większa nadzieje. Dzisiaj byłam prawie pewna.

... Szlag.
Kochana tak bardzo szkoda, że się nie udało... ściskam Cię bardzo mocno . Wiem, że w następnym cyklu Ci się uda. Trzeba tylko podnieść czółko i brnąć do przodu.

A jeśli chodzi o śmieszne sytuacje to mieliśmy z małżem kilka, ale jedna nam zapadła w pamięć
Jeszcze na długo przed ślubem leżeliśmy sobie z tżetem i nagle napadła nas ochota na igraszki. Zapaliliśmy świece... w pokoju półmrok. Zapomnieliśmy o roletach w oknach, a że to domek to pokój na parterze był Teściowej się przypomniało, że musi kwiatki podlać, ale nie te w pokoju a na zewnątrz, które wisiały centralnie nad oknem... No więc my robimy swoje a tu nagle ona... Schowaliśmy się pod kołdrę - przeczekaliśmy aż sobie pójdzie. Na bank nas widziała

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2013-08-17 o 07:12
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 07:11   #4022
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Hej

A tak serio to u nas przytulanki tak trochę wymuszone... owszem, fajne figle, ale myślenie: "może jeszcze jest ten czas". Ciągłe myślenie o tym, chyba gorzej u mnie z tym jak prowadzę wykres niż jak jego nie prowadziłam... teraz widzę co i jak, moje podniecenie tym wszystkim
Może nie jesteśmy przyzwyczajeni, że tak często? Wtedy odbywało się to może z 4x w miesiącu i to cały rytuał a teraz szybko szybko, bo dziecko, bo praca wątpię, że zajdę w takim czymś

Też tak macie, czy ja jestem jakaś dziwna??
też tak myślę... dlatego staram się jak najmniej spinać.... wiem że to nie łatwe ale zawsze to coś :P
Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki bety

151,35

Poniżej załączam foto wyniku. Ktoś potrafi mi odpowiedzieć, który to tydzień? Pierwszy raz spotykam się z takimi normami
gratulacje Kochana
Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Brydzia, dzięki za pamięć, nio nie za wesoło.
Krwawiłam prawie tydzień, w środę lekarze stwierdzili, że jestem w trakcie wczesnego poronienia i kazali się stawić do szpitala w piątek 16 go. Jestem już w domu po zabiegu łyżeczkowania macicy((
Byłam uśpiona, pamiętam tylko, że podali mi maseczkę i 3 sekundy później już nic nie pamiętam. Za 3 tyg. wynik HP
ciężko cokolwiek napisać gdy dzieją się takie rzeczy ale będzie dobrze. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Cytat:
Dzięki dziewczyny, podnosicie na duchu, wiem ze przeżywacie to sami i po prostu rozumiecie.. Ostatnia znajoma zapytała, a co wy, nie umiecie ze nie mozesz zajść? ...
oooooo co za głupia krowa..... nie ładnie tak powiedzieć
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 07:20   #4023
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, podnosicie na duchu, wiem ze przeżywacie to sami i po prostu rozumiecie.. Ostatnia znajoma zapytała, a co wy, nie umiecie ze nie mozesz zajść? ...
Chamstwo nie zna granic. Nie wytrzymałabym i pewnie odpowiedziałabym jej coś aż się prosi o pałką w łeb.

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

gratulacje Kochana
Dziękuję
Stary 2013-08-17, 08:25   #4024
Leine
Zakorzenienie

Witam się i ja

Tempka troszkę w górę, chyba jednak była bardzo późna owulacja i na 100% nie zajdę, bo mało serc w tamtym czasie z powodu bólu podbrzusza (może dlatego mnie tak rwało)

Dopiero 2 wyższe temperatury a do @ zostały 6-8 dni więc na bank się wydłuży... ehh ciekawe dlaczego tak się wydłużyło

Śmieszne macie historie ja nie miałam takowej, a bynajmniej nie pamiętam

Barboletta no i po co Ci to było? ja 2 cykle wcześniej tez byłam pewna, bo @ spóźniał się 8 dni a następnego dnia ze mnie leciało jak z kranu. Trzymaj się!
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 08:29   #4025
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cześć pięknotki

Dziś mam świetny humor, bo według dzisiejszej tempki ovu przesunęło mi termin owulki na dzień później, czyli dzien, który sama według własnych objawów obstawiałam Czyli serduszkowaliśmy 3 dni przed, 2 dni przed, w samą owulkę i dzień po Czyli jakaś szansa jest... Na pewno większa niż w poprzednim cyklu, kiedy tak długo czekałam na owu i strzeliliśmy jak kulą w płot - w końcu serduszkowanie wyszło tylko dzień przed Ale z drugiej strony gdybym wtedy zaciążyła, to przynajmniej znałabym konkretny termin
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 08:32   #4026
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Cześć pięknotki

Dziś mam świetny humor, bo według dzisiejszej tempki ovu przesunęło mi termin owulki na dzień później, czyli dzien, który sama według własnych objawów obstawiałam Czyli serduszkowaliśmy 3 dni przed, 2 dni przed, w samą owulkę i dzień po Czyli jakaś szansa jest... Na pewno większa niż w poprzednim cyklu, kiedy tak długo czekałam na owu i strzeliliśmy jak kulą w płot - w końcu serduszkowanie wyszło tylko dzień przed Ale z drugiej strony gdybym wtedy zaciążyła, to przynajmniej znałabym konkretny termin
Ja chyba będę molestowała Tżta codziennie, żeby nie przegapić

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 08:37   #4027
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Aż tak codziennie to mój się nie dał Poza tym ja też jestem nie do ruszenia jak mnie już cycki bolą Tak że i tak niezły wynik mamy w tym cyklu jak na nas
Stary 2013-08-17, 08:40   #4028
Leine
Zakorzenienie

Ja już obmyślam strategie w następnym cyklu, bo w tym na bank nie pykło, a wszystko przez stres zapewne miałam gości (rodzina) i trochę się nawkurzałam, zapewne przez to owulacja mi się przesunęła... mam nadzieję, że chociaż wyznaczy mi, że pokaże, że w ogóle była...
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 08:41   #4029
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja

Tempka troszkę w górę, chyba jednak była bardzo późna owulacja i na 100% nie zajdę, bo mało serc w tamtym czasie z powodu bólu podbrzusza (może dlatego mnie tak rwało)

Dopiero 2 wyższe temperatury a do @ zostały 6-8 dni więc na bank się wydłuży... ehh ciekawe dlaczego tak się wydłużyło
wiesz co mi się wydaje, że upały źle wpłyneły na cykl...bynajmniej ja u siebie za dziwny ostatni cykl obwiniam upały, bo wszystko zawsze wyglądało inaczej a ten cykl dupny był ...

Cytat:
Cześć pięknotki

trzymam kciuki

kurcze czekanie mnie wykończy, jestem przed @ także do kolejnej owu mam ok 25 dni...toż to masakra, a ja nigdy nie lubiłam czekać ;/

ja nie wiem jeszcze tyle ciężarnych i z małymi maluszkami osób się kręci...tak jakby włączył mi się radar mamusiowy i odwracam głowę zawsze na maluszka i ciężarną.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 08:46   #4030
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja

A nóż widelec akurat trafiliście? Ja się wczoraj naoglądałam ciążowych wykresów na ovu i powiem Ci, że czasem laski zachodziły przy tak nietrafionym serduszkowaniu, że szok Chociaż fakt faktem ponad połowa to były ciążę po serduszkowaniu w samą owulkę

U mnie objawy owu są dość bolesne, co sprawia, że mimo wszystko muszę się troszkę przemóc do fikania Ale jak już przychodzi co do czego, to jest fajnie, nie powiem

Czasem tak jest, zdarzają się dłuższe cykle Wiem coś o tym!

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Ja już obmyślam strategie w następnym cyklu, bo w tym na bank nie pykło, a wszystko przez stres zapewne miałam gości (rodzina) i trochę się nawkurzałam, zapewne przez to owulacja mi się przesunęła... mam nadzieję, że chociaż wyznaczy mi, że pokaże, że w ogóle była...
A jaką strategię wymyśliłaś? Zawsze dobrze mieć plan

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

kurcze czekanie mnie wykończy, jestem przed @ także do kolejnej owu mam ok 25 dni...toż to masakra, a ja nigdy nie lubiłam czekać ;/

ja nie wiem jeszcze tyle ciężarnych i z małymi maluszkami osób się kręci...tak jakby włączył mi się radar mamusiowy i odwracam głowę zawsze na maluszka i ciężarną.
Dziękuję

A może będziesz krócej czekać? Ja też w tym cyklu byłam przygotowana na długie czekanie, a się miło zaskoczyłam

Eeeee, no bez przesady Nie demonizuj kochana. Jak świat światem kobiety zachodziły w ciążę i miały dzieci, i ani jedne, ani drugie nie zasługują, żeby je tak ostentacyjnie traktować Luzik. Przyjdzie pora i na nas
Stary 2013-08-17, 08:50   #4031
Luzia
Zakorzenienie

Ja chyba będę miała szybszą owu niż mi wyznaczyło, bo niby ma być za tydzień, ale coś czuje że to będzie troszkę szybciej. Zresztą chyba po tabsach może być dużo szybciej?

Stary 2013-08-17, 08:51   #4032
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba będę miała szybszą owu niż mi wyznaczyło, bo niby ma być za tydzień, ale coś czuje że to będzie troszkę szybciej. Zresztą chyba po tabsach może być dużo szybciej?
Po tabsach to w ogóle wolna amerykanka - wszystkie chwyty dozwolone

A po czym czujesz, że może być szybciej?
Stary 2013-08-17, 08:59   #4033
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
A po czym czujesz, że może być szybciej?
Mokro mi ale jeszcze to zbadam w trakcie dnia

Chciałam zmolestować Tżta przed pracą ale nie chce się obudzić spiooooch jeden!!

Stary 2013-08-17, 09:02   #4034
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałam zmolestować Tżta przed pracą ale nie chce się obudzić spiooooch jeden!!
Hihihi, a bierzesz wiesiołek? Ja teraz mam pierwszy cykl wiesiołka i miałam taki fajny rozciągliwy i wodnisty - a ten wodnisty to aż na rękę mi się wylewał
Stary 2013-08-17, 09:13   #4035
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Hihihi, a bierzesz wiesiołek? Ja teraz mam pierwszy cykl wiesiołka i miałam taki fajny rozciągliwy i wodnisty - a ten wodnisty to aż na rękę mi się wylewał
Tak, dzisiaj 6 dzień brania

Stary 2013-08-17, 10:35   #4036
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja

Śmieszne macie historie ja nie miałam takowej, a bynajmniej nie pamiętam

Barboletta no i po co Ci to było? ja 2 cykle wcześniej tez byłam pewna, bo @ spóźniał się 8 dni a następnego dnia ze mnie leciało jak z kranu. Trzymaj się!
A może jednak sie uda? Nigdy nic nie wiadomo

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Cześć pięknotki

No to spore szanse - super czekamy teraz na rezultat Coś czuję, że niebawem założymy nowy wątek w którym będziemy wszystkie się dzieliły objawami

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
No właśnie, jaka to strategia?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Po tabsach to ja w ogóle nie wiedziałam co i jak
A ty kiedy je odstawiłaś? Pewnie gdzieś o tym pisałaś, ale przegapiłam

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:

Yh, ponoć po przebudzeniu są zawsze gotowi skocz na niego i już

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Tak sobie patrząc na mój wykres podejrzewam, że żołnierzyki musiały być silne. Przed owulką i po nic nie było przez dłuższy czas więc nabrały mocy. Ale to chyba dobrze, bo podczas owulki wyznaczonej przez program nie miałam śluzu płodnego Ehhh... siłacze

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Tak, dzisiaj 6 dzień brania
Ciekawa jestem, czy rzeczywiście działa cuda Naprawdę jest tak mokro?

Jejuuu... jaka tu cisza, gdzie Wy wszystkie jesteście?

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2013-08-17 o 11:00
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 11:31   #4037
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie jestem.
Nie wiem bardziej wściekła czy smutna. Wolałabym zeby przyszła normalnie a przez ten tydzien z dnia
Na dzien miałam coraz większa nadzieje. Dzisiaj byłam prawie pewna.

... Szlag.
przykro mi kochana! może kolejny cykl będzie dla Was szczęśliwy! oby
Cytat:
Cześć pięknotki

no widziałam bardzo fajnie to wygląda i zapowiada się ciekawie trzymam kciuki, bo szanse są naprawdę duże!!!
Cytat:
Jejuuu... jaka tu cisza, gdzie Wy wszystkie jesteście?
no ja przez 2 godziny od 9-11 prasowałam, bo mi się tyle nazbierało i zawsze sobie mówię, że nie dopuszczę, żeby mi się tyle nagromadziło ale co tam a teraz siedzę sama, bo mąż w pracy...spijam kawkę, wczoraj ogarnęłam już chałupkę, więc dziś będę się lenić
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 11:35   #4038
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
przykro mi kochana! może kolejny cykl będzie dla Was szczęśliwy! oby

no widziałam bardzo fajnie to wygląda i zapowiada się ciekawie trzymam kciuki, bo szanse są naprawdę duże!!!

no ja przez 2 godziny od 9-11 prasowałam, bo mi się tyle nazbierało i zawsze sobie mówię, że nie dopuszczę, żeby mi się tyle nagromadziło ale co tam a teraz siedzę sama, bo mąż w pracy...spijam kawkę, wczoraj ogarnęłam już chałupkę, więc dziś będę się lenić
Uuu ja nie lubię prasować, ale za niedługo będę musiała polubić

Ja wczoraj cały dzień się 'byczyłam', za to dziś muszę ogarnąć bałagan bo nie wytrzymam dłużej w tym nieładzie
No i obiadek... co gotujecie?
Ja gulasz + fasolka szparagowa + pomidorki z bazylią i cebulką
Stary 2013-08-17, 11:47   #4039
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu ja nie lubię prasować, ale za niedługo będę musiała polubić

Ja wczoraj cały dzień się 'byczyłam', za to dziś muszę ogarnąć bałagan bo nie wytrzymam dłużej w tym nieładzie
No i obiadek... co gotujecie?
Ja gulasz + fasolka szparagowa + pomidorki z bazylią i cebulką
ja dziś bezmięsnie, bo męża nie ma - kalafior, fasolka i kasza - wszystko z parowaru
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 11:55   #4040
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
ja dziś bezmięsnie, bo męża nie ma - kalafior, fasolka i kasza - wszystko z parowaru
Ja też zawsze warzywa gotuję na parze bez soli. Wtedy jest smak no i nie wypłukuje się witamin.
Ja mam specjalne garnki do gotowania na parze.
Stary 2013-08-17, 12:33   #4041
201606201204
Konto usunięte

Cześć.

My dziś jedziemy sobie nad jeziorko, trochę odpocząć.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 13:19   #4042
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Cześć.

My dziś jedziemy sobie nad jeziorko, trochę odpocząć.
Odpoczywajcie Dziś piękna pogoda, korzystajcie bo od poniedziałku ma być zimno
Stary 2013-08-17, 13:34   #4043
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Moja córcia ma 7 lat i już wszystko rozumie. Wolałabym jednak, żeby nie weszła na conieco asnęła A my wybuchnęliśmy śmiechem
Nasz Buba ma już 9 lat, więc jeszcze większy hardcore Ale my tylko staramy się zachowywać względnie cicho - kołdra nam nie potrzebna, bo zawsze słyszymy jak wstaje z łóżka, więc w razie czego zdążymy się nakryć
Stary 2013-08-17, 18:51   #4044
maciejka1987
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część I

A ją mam dziś jednak wolne i grillujemy. Pierwszy raz pisze z tel, bo jesteśmy u teściów i nie chce na ich kompie korzystać, żeby przez przypadek się o czymś nie dowiedzieli...

Jutro też wolne także będziemy się z mężem byczyc. Może na basen skoczymy?

No i kupiłam kawę inke aby przestawić się że zwykłej. Bo będzie mi ciężko rzucić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

A co do nakrycia na figlach to nas teściowa złapała raz jak szła na balkon wieszać pranie, bo trzeba bylo przez nasz pokój przejść...ale wiecie weszła bez pukania.

No a tak to bez żadnych wpadek, tylko wtedy jakiś czas nie rzucalam się w oczy...

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 19:52   #4045
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Cześć

Nareszcie jutro wolne ostatnio non stop siedzę w pracy a następny tydzień znów cały po 12, i do tego sobota i niedziela jakie to są warunki na zachodzenie??

Ale powiem Wam, że czekam teraz na @ i normalnie od 3 dni nie zaczynam już dnia od kawy tylko najpierw śniadanie, herbatka i kwas foliowy, a dopiero potem kawa i to tak nie wiem skąd w mózgu mi się uroiło, że nie mogę tej kawy rano wypić i już Ovu mi daje już 22/100
Stary 2013-08-17, 21:48   #4046
Luzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c

Cytat:
Po tabsach to ja w ogóle nie wiedziałam co i jak
A ty kiedy je odstawiłaś? Pewnie gdzieś o tym pisałaś, ale przegapiłam

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Yh, ponoć po przebudzeniu są zawsze gotowi skocz na niego i już

Ciekawa jestem, czy rzeczywiście działa cuda Naprawdę jest tak mokro?
To mój pierwszy cykl bez brania anty brałam 3 msce.
Był, ale nie chciał
No jest takie inne uczucie hehe
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć

Nareszcie jutro wolne ostatnio non stop siedzę w pracy a następny tydzień znów cały po 12, i do tego sobota i niedziela jakie to są warunki na zachodzenie??
Co do pracy to mam tak samo. Dopiero ostatni tydzień sierpnia mam luźniejszy. ale to już po owu

Stary 2013-08-17, 22:21   #4047
Lea_ny
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 20

Cytat:
Cześć

Ja co prawda po 12 godz. nie pracuje, ale tez mam kiepsko: ciagle nadgodziny, mega stresujaca atmosfera, a do tego non stop ciężary do dzwigania
Ja się boję jak to będzie na początku ciąży - czy to dzwiganie nie zaszkodzi Potem wiadomo, zwolnienie, bo pracodawca nie jest w stanie zapewnić mi warunków do pracy w ciąży - ale zanim lekarz nie potwierdzi ciąży, to będę mieć jeden wielki stres

Stary 2013-08-17, 23:04   #4048
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:

No i kupiłam kawę inke aby przestawić się że zwykłej. Bo będzie mi ciężko rzucić.

Ja też piję inkę odkąd zrobiłam test - bardzo mi posmakowała. Dwie łyżeczki kawy zalewam 3/4 wody a reszta mleka Pycha.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Ovu mi daje już 22/100
Kiedy testujesz?

Ja gdy miałam bodajże 38% to zrobiłam test

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja co prawda po 12 godz. nie pracuje, ale tez mam kiepsko: ciagle nadgodziny, mega stresujaca atmosfera, a do tego non stop ciężary do dzwigania
Ja się boję jak to będzie na początku ciąży - czy to dzwiganie nie zaszkodzi Potem wiadomo, zwolnienie, bo pracodawca nie jest w stanie zapewnić mi warunków do pracy w ciąży - ale zanim lekarz nie potwierdzi ciąży, to będę mieć jeden wielki stres

No skoro dźwigasz w pracy to będziesz raczej zmuszona powiedzieć szefowi o ciąży już na początku, aby zmienił Ci warunki pracy, a jeśli nie posłucha to na L4
Zdrowie Twoje i dziecka będzie najważniejsze...

A mnie dziś od rana krzyż tak napierdziela, że masakra... no i spałam po południu 3 godziny
Stary 2013-08-17, 23:49   #4049
vioris
Zakorzenienie

Witam
My dziś byliśmy całą rodzinką w Dinolandii w Inwałdzie Moja mama miała urodzinki dziś i chciała spędzić je gdzieś poza domem Fajnie było

Cytat:
No ja bym mojego chciała codziennie, ale nie ma szans... Mój nie taki znowu chętny

Cytat:
Jakbym o sobie czytała Ja średnio na dzień widzę jakieś 4-5 ciężarnych a małych dzieciaczków to już nie zliczę. Ale co mnie cieszy - mój TŻ zaczął zwracać uwagę na maleństwa w wózeczkach Dziś nawet w Dinolandii mnie pukał łokciem i szeptał, żebym sobie zobaczyła jakie śliczne maleństwo w wózeczku Że ma takie śliczne oczka i włoski takie ciemne i długie mimo, że taki malutki jeszcze (jakieś 3 miesiące miał maluszek) Dostałam nawet opierdziel, bo nie spojrzałam jak go mama wyciągnęła z wózeczka na chwilę
Rozczula mnie jak faceci zwracają uwagę na takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Nasz Buba ma już 9 lat, więc jeszcze większy hardcore Ale my tylko staramy się zachowywać względnie cicho - kołdra nam nie potrzebna, bo zawsze słyszymy jak wstaje z łóżka, więc w razie czego zdążymy się nakryć
No my w nocy czy wieczorem to zero problemu, ani cicho ani pod kołderką.Wręcz przeciwnie Córka na szczęście mocno śpi a i nie słychać za bardzo bo ściany grube. Ale jak się zdarzy w dzień w pokoju a córcia u siebie w pokoju obok się bawi, to w każdej chwili może wejść - dlatego lepiej pod kołderką, choć bez też się zdarzało, ale to jednak za duży stres

Robiłam dziś 4 test owulacyjny. I nie wiem sama czy mam zaznaczyć + czy jeszcze -
Kreska wyszła lekko bledsza niż kontrolna. W instrukcji którą dostałam jest napisane coś takiego:

Cytat:
INTERPRETACJA odczytu 1.Test jest pozytywny gdy widoczne sa dwie kreski,
obie kreski są tego samego koloru,
kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej
a takze jeżeli kreska testowa jest lekko jaśniejsza od kontrolnej wtedy także uznajemy, że wynik testu jest pozytywny.

Owulacja powinna nastapić w ciągu 24 - 48 godzin. W przypadku kiedy chcemy zajsc w ciażę powinniśmy rozpocząc starania. Najlepiej odbyć stosunek po 24 godzinach a przed upływem 48 godzin od wykonania testu.
Na zdjęciu od góry 1,2,3,4 dzień. Na samym dole jest dzisiejszy i nie wiem czy mam go interpretować jako lekko jaśniejszą kreskę która oznacza owulację. Ehh a miało być tak prosto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-17 23.06.53.jpg (20,8 KB, 16 załadowań)
Stary 2013-08-17, 23:50   #4050
Barboletta
Rozeznanie

Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV

Cytat:
Ja też piję inkę odkąd zrobiłam test - bardzo mi posmakowała. Dwie łyżeczki kawy zalewam 3/4 wody a reszta mleka Pycha.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Kiedy testujesz?

Ja gdy miałam bodajże 38% to zrobiłam test

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

No skoro dźwigasz w pracy to będziesz raczej zmuszona powiedzieć szefowi o ciąży już na początku, aby zmienił Ci warunki pracy, a jeśli nie posłucha to na L4
Zdrowie Twoje i dziecka będzie najważniejsze...

A mnie dziś od rana krzyż tak napierdziela, że masakra... no i spałam po południu 3 godziny
Gdyby moja @ była facetem, to normalnie po jajach teraz dostała. Wciąż jej nie ma, nic nie ma. Buuuu...

Jak Wam minęła sobota? Ja bym bardzo chciała juz wrócić do domu do tż. Taki urlop a nie moge myśleć o niczym innym przez ostatnie dni. Dzis cisza, widzę wszytskie sie wzięły do roboty

Blog o moich małych miłościach
Barboletta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości