|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Hejka,
Ja tylko na chwilke wpadam napisac ze my juz po chrzcie. I dzisoejszy dzien to mega szok. Zaczelo sie juz od nocy, przygotowalam sobie wokol lozka caly sprzet na kolki- suszarke etc. Obgadalam z mezem ze mi pomoze mimo ze w osobnym lozku ( bo chrzes mielismy w miejscu mojego zameldowania i tam niestety u rodzicow brak2osobowych lozek) a tymczasem moje dziecko noc przespalo tylko z 2ma przerwami na karmienie i mimo ze nieco sie poprezylo to doslownie tylko nieco. Zadnego wybudzenia i krzyku z tego powodu. Szok. I tak pospalismy do6 wiec ja mega wyspana. A w ciagu dnia totalny aniolek. Przed wyjsciem do kosciola tak sie rozespal ze nie obudzilo go ani przebieranie ani caly chrzest w tym polewanie glowki woda i namaszczenie. W domu mimo tylu gosci grzecznie lezal sobie w lozeczku i ogladal zabawki, siedzial na kolankach. Prawie w ogole nie plakal. Szok!!! Jakby mi dziecko podmienili. Ciekawe jak dzisiejsza noc bo niestety poki co nie wierze ze to koniec brzuszkowych problemow a raczej wyjatkowe szczescie. W kazdym razie Dariusz Jozef z godnoscia i spokojem przyjal Pana Boga do serca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-08-17 o 20:41 |
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
myśmy dawali wcześniej mleczko na kolki bebilon comfort. Zero problemów z brzuszkiem. Jak co to mam na zbyciu 8 puszek w okazyjnej cenie
![]() Magiusia dla Twojego szkraba.Śpieszne bo u nas po chrzcie też jest poprawa w zachowaniu
|
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
hej
a co tak tu cicho? ![]() aż dziwne![]() Magusia- no to Pan Dariusz się spisał na medal ![]() oby tak już zostałosharp- mówisz, że pranie robisz co 2 tyg ? fajnie ![]() ja robię co 1-2 razy w tygodniu mam dosyć małą pralkę, a poza tym teraz zużywam bardzo dużo pieluch tetrowych , bo Mały strasznie ulewa tzn wręcz rzyga, jakbym robiła rzadziej to by mi zabrakło![]() a proszek ? hmm podejrzewam, że przejdę na inny jak pojawią się gorsze plamy - marchewka, jabłko itp mama mi mówi, że dopiero jak Młody skończy conajmniej rok mam prać w normalnym proszku, ale ja chyba zacznę wcześniej <no chyba , że się okaże, że jest uczulony ,to wrócę do dzidziusiowego >a co do roczku- to roczek Wojtusia przypada w Wielkanoc fajnie nie?
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
jeteśmy w domu, wklejam zdjecia z zoo krasnoludka i świniopsa
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-17 o 21:16 |
|
|
|
#1505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dla mnie też... dzieci to sens zycia! Cytat:
![]() na szczęście nie bolą go nóżki co noc...tylko to są napady tak raz na kilka dni..czasem nawet dwa tygodnie przerwy...nie rozumiem dlaczego tak jest ale przyjdzie czas ze będę mądrzejsza o tą jedną przypadłośc i na pewno podziele się tą wiedzą Wiktorek ma te napady bólu przewaznie po przespaniu kilku godzin..np. budzi się o 1 i rzuca nóżkami i wije jak wąż wołając zapłakanym głosem "maaamoooo...maaamooo..po moooc"...i ciągły płacz trwa około godziny az nie zaśnie z powrotem...wtedy mocno go przytulam i masuje..i nosze...i uspokajam..no wszystko próbuje byleby przestało bolec... dobrze ze nie jest to co noc ..ale z drugiej strony nigdy nie przewidzę która to będzie noc
|
||
|
|
|
#1506 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to nie była jednorazowa akcja. Tylko wydaje mi się, że chusta da radę jedynie w ruchu, nie ma mowy o noszeniu w domu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cloche ja też bym nie dała rady gotować z Młodym, dlatego u nas gotuje mąż ![]() Happy biedna Helenka. Ja przeżyłam 3 zatwardzenia Młodego i nie mogłam patrzeć, jak się męczył ![]() Magiusa dla Daro, super się chłopak sprawił, wyczuł, że to jego ważny dzień.
|
|
#1507 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
choć nie zawsze mi się chce, czasem wolę tutaj posiedzieć Dziś przekopałam wszystkie ciuszki Sofii w poszukiwaniu stroju kąpielowego (znalazł się na szczęście ) więc przy okazji je posegregowałam. Ale poza tym (no i powieszeniem prania) nie zrobiłam nic. Za to karmiłam co godzinę ![]() Co do "płaczu bez powodu" to teraz jak czytam "W głębi kontinuum" to tym bardziej staję się jasne, że dzieci płaczą "bez powodu" i że pomaga bliskość, pierś, bujanie bo do tego są stworzone i na ten wiek przystosowane. Im będą starsze i bardziej samodzielne tym mniej będą chciały się trzymać maminej spodnicy. A nawet im więcej tej bliskości dostaną teraz, tym bardziej niezależne, niezalęknione będą jak będą starsze. Już totalnie nie będę się przejmować teorią "bo się przyzwyczai". Jeśli mi coś ewidentnie nie pasuje (np. spanie w jednym łóżku, bo się nie wysypiam czy tego typu rzeczy) to będę je zmieniać bo jest mi z nimi źle (niewygodnie) a nie dlatego, bo "się dziecko przyzwyczai". Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak na nie ta uroczystość dobrze wpływa dla Dariusza Józefa!krasnoludek ![]() A widzieliście krowopsy? http://upload.wikimedia.org/wikipedi...d_Cattle_2.jpg |
|||||
|
|
|
#1508 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś w ogóle był marudny, poszłyśmy z mamą po 18 na spacer a ten marudził, pół spaceru był na rękach i szczęśliwy. ale nie chcę żeby się tak przyzwyczajał ... Cytat:
![]() ja robię co drugi-trzeci dzień, ale nie robię podziału na pranie dziecięce i nasze, najczęściej piorę wszystko razem jak się uzbiera cała pralka w proszku dziecięcym ![]() a zmieniać proszek będę chyba niedługo bo już widzę plamy po jedzeniu na ciuchach Przemka, ale nie wiem na jaki Cytat:
![]() dzieje się = dziecko szczęśliwe
|
|||
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z innej beczki
( nie o świnio i krowo- psachma któraś z Was tkaną chustę kółkową ?? tak patrzyłam w necie i bardzo szybko się nią zaklada.... i dla większego dziecka na krótsze spacerki będzie w sam raz.... no chyba, że się mylę?kusi mnie zestaw chusta tkana + chusta tkana kółkowa z Nati --- lecę się myć i spać dobrej nocy |
|
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
Magusia
dla Darka, pewnie lubi szum i duzo ludzi ![]() Veronic moja sasiadka ma prawie dwu latka wyprała w persilu i mały był cały obsypany ja piore 2 razy w tygodniu ![]() Ash ale to jest swinia, wiec nie moze byc owcopsem krówki słodkie
|
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli - dziękuję za odzew w sprawie mojego chorego ucha
ale już jest ok, dzwoniłam do naszego orydynatora laryngologii i kazał mi wziąć antybiotyk - kropelki, i już jest o wiele lepiej.. tak czy siak przydałaby się jakaś dokładniejsza kontrola bo u mnie to już nie pierwszy raz. I chciałam jeszcze napisać, że super wyglądasz z Nelcia i Tż! skąd wytrzasnęłaś taki biedronkowy strój? z nexta? czaiłam się kiedyś na niego! diabelsko boski! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- świetny krasnoludek ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Magiusa - za chrzest dla Darka! ![]() Happy- u nas Nelcia (też cały czas na cycusiu) robi przeważnie kupkę co 2gi dzień (jak nie robi dłużej niż 2 dni to jest właśnie tak jak opisałaś u Helci) , ale ja czasem pomagam jej ociupinką specjalnego czopka glicerynowego, tak poleciła nam znajoma położna i u nas się sprawdza..
|
|
#1513 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc staram się jak mogę..
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
U nas kolejna noc przespana. Z prezeniami ale bez krzyku i wybudzania. Jesli po powrocie do domku Darus bedzie mial tak samo ( bo kto wie, moze to tutejsze powietrze) to zaczne wierzyc ze kolki powoli przechodza i za tydzien zmniejsze dawke syropku antykolkowego.
To bylby najlepszy prezent na swiwcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Witam:-*
Nadrobiłam,ale już nie wiem co komu chciałam bo wiele tematów pocytowałam i wcięło:banghead: Mi też dziecko podmienili albo skok jakiś? Jutro kończy 11 tygodni a od kilku dni strasznie nie swój jest. Ciągle głodny,domaga się częściej jedzenia. Zawsze przesypia noce a dzisiaj pobudka przed 1 w nocy ,koło 3 znowu i po 5 znowu!!! Oszalał całkiem czy co;-) Do tego od 2 dni ssie namiętnie kciuka,ciągle pcha łapki do buzi, ślini piąstki i ssie kciuka. Daje mu smoczka to go wyciąga z buzi i ładuje palca i ciumka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2013-08-18 o 08:34 |
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mały przytulony do klaty mojej i słyszy dźwięki znajome ze z dwojoną siłą i naśladuje chyba ![]() Ja piorę co drugi dzień dzieci ubranka razem i co drugi dzień nasze dorosłe łachy...to i tak wychodzi codzienne włączenie pralki ..no w niedziele odpuszczam ![]() uzywam różnych płynów i proszków..zależnie od moich zachcianek zapachowych..dzieci przewaznie w Dzidziusiu płynie do prania i do płukania..chociaz wczoraj kupiłam płyn do płukania jakis nowy Bobini..jeszcze go nie miałam a pachnie nawet ładnie..mi sie podoba ![]() Cytat:
wcześniej czytałąm Twojego posta o spaniu Sofci i jej zachowaniu..pomyślałam sobie..oo ten sam egzemplarz co Wiktorek jak był niemowlakiem wierz mi albo nie ..coraz częściej będziesz sfrustrowana nocną sytuacją...będziesz zwyczajnie zmęczona "spaniem"....Wiktorek też od noworodka spał z nami w łożu ..bardzo chciałam na początku zeby był blisko mnie..(długo na niego czekałam to też rozpieszczałam) ..i też nie miałam sił co chwilę chodzic do łóżeczka ..więc po co ...przecież pośpi z nami tyle ile tego będzie potrzebował i już... śpiąc z nami i tak budził się co chwilę na cysia..a Ja taka półprzytomna wystawiałam pierś on się podłączał a Ja zasypiałam i on w sumie też ..z cysiem w buzi..wystarczyło mu 2 minuty ssania i tyle... dziś wiem że to nie był głód ani pragnienie...to zwyczajne sprawdzenie czy mama jest blisko...tak!! potrzeba bliskości.. ale..... też dziś już wiem że Wiktorek budził się często tak przez nas .. kazdy ruch w łóżku bujał małym ..bo materaz taki sprężysty..to ze oddychaliśmy na niego..to że w ogóle byliśmy zakłócało mu spokojny sen.......... mało tego Wiktor spał z nami bardzo długo bo kazda próba odłozenia go do łóżeczka kończyła się ogromną histerią..a Ja nigdy się nie wyspałam..bo dośc ze na jednym boku to jeszcze z ograniczeniem i czujnością coby małego nie przygnieśc...mało tego dziecko rosnie i coraz to bardziej się rozpycha a nawet śpi w poprzek..męczarnia!! doszło do tego ze byłam rozdrazniona bo zmęczona ..i za wszelką cene chciałam "nauczyc" go spania w łóżeczku..tak...nauczyc .. zdarzały się noce w których udało się go uśpic w łóżeczku i o dziwo spał dłużej bez pobudek na cysia bo nikt mu nie przeszkadzał..ale niestety tych nocy było tylko kilka a W. miał już prawie dwa lata a Ja w ciąży z Gabrielem...tak...udało mi się wygrac i to bezstersowo z samodzielnym spaniem mojego W...kupiłam mu śliczną sofkę taką dla dzieci niziutką..zeby nie spadł i od razu przy układaniu jej w sypialni mówiłam że to łóżko jest tylko Wiktorka..i był przeszczęśliwy ze ma "własne " łóże..... jak ręką odjął ..ani jednej nocy już nie przespał z nami..sam sobie rozkłada i ścieli..i co najwazniejsz śpi ...całkiem sam(w naszej sypialni) i całą noc ...ale......kiedy to się stało to ja byłam wysoko w ciąży a W.miał już dwa lata... teraz wiem ze w duzej części to nasza zasługa że tak długo to trwało... Gabriel jest od początku w łóżeczku...po prostu traktujemy jego łóżeczko jak azyl tylko dla niego..po każdym karmieniu w nocy odkładam go do łóżeczka i nie ma płaczu od razu zasypia..mało tego budzi się góra dwa razy i je..nawet do 25 minut ..czyli ewidentnie głodny jest i tylko tyle mnie potrzebuje he he...i absolutnie nie ma mało bliskości ze mną bo w dzień ile tylko mogę a pragne tego z całego serca tule go i całuje i bawie się z nim.. i...widzę ze jest szczęśliwy ..on wie.. ze ja jestem.. ze mama blisko! pokazałam od początku że w łóżeczku jest też fajnie ale teraz też wiem ze kazde absolutnie kazde dziecko nawet te z jednej matki są indywidualne...całkiem inne i jedyne! my możemy tylko pokierowac nasze pociechy i pokazac im jak jest dobrze..ale też musimy ich słuchac i uczyc się rozwiązywac problem dobrze dla obu stron ![]() a jeśli chodzi o "przyzwyczajenie".... .to powiem szczerze..uwazam ze jest coś takiego i to my do tego doprowadzamy.... i tak jak piszesz ..zmienic bo jest niewygodnie ..jest trafne...ale niewygodnie..źle .. dla Ciebie i Sofci..dla obu stron.. delikatnie radze; .. wiem ze kochamy wszystkie tu nasze maleństwa nad zecie i chcemy dla nich jak najlepiej..ale właśnie z miłości warto "odzwyczaic" od pewnych zachowań...dla dobra maleństwa i siebie.. oczywiście w granicach rozsadku..i zawsze przytulac jak dziecko potrzebuje .. Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-08-18 o 09:04 |
||
|
|
|
#1518 | ||
|
Zadomowienie
|
Ash, po Twoich opowieściach zakupowych oplułam monitor.
Wszystkie zdjęcia cudowne, uwielbiam zjazdy rodzinne, każdy weekend mogłabym spędzać razem z najbliższymi. sharp, Biedna, rozumiem Cię. Ja przeżyłam jakoś wizytę teściów, w sumie byli 5 dni i jeszcze jeden dzień więcej i strzeliłabym sobie w łeb. Teściowa wciąż powtarzała, że on jest głodny. Jadł godzinę temu (już był po części na mm), a ona, że głodny. Najgorzej jak zebrały się trzy czarownice - moja mama, babcia i teściowa. Teściowa zaczęła je nakręcać i zaczęły kminić... zj*bkę dostały wszystkie trzy naraz i nastała cisza. Teściowa wyszła na balkon, a mama powiedziała, że mnie rozumie i mam jeszcze trochę wytrzymać jej towarzystwo. Ja jej już mówiłam wprost pewne rzeczy z podnoszeniem głosu włącznie. Później już na każde "on jest głodny" odpowiadałam: No to będzie głodny chodził, dzisiaj jest dzień bez jedzenia, a poza tym z głodu się jeszcze nikt nie zesrał. Przychodziło mi to tak łatwo, że miałam w nosie co ona myśli. A zauważyłam nawet, że takie głupie odpowiedzi powodowały, że ona odpuszczała, co po rzeczowych argumentach jej się nie zdarzało. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2) Mój młody wczoraj był baaaardzo grzeczny, owszem... ale tylko na rękach. Wyjęłam chustę i stwierdziłam, że spróbuję go zamotać i o dziwo był cicho. Jak już się zamotałam, to stwierdziłam, że nie będę łazić po pokoju, tylko idę na spacer. ![]() Gdyby nie nasze forum, ja w ogóle nie wiedziałabym o chustach, a to taka cudowna rzecz. No i za spacery!Ostatnie zdanie: Jeszcze ja! Jeszcze ja! ![]() Siemanko! Wczoraj zaliczyłam niespodziewany spacer w chuście. Byłam też z tż-em w aptece (już wózkiem) i chłopaki czekali przed apteką i napadła ich jakaś kobietka. Zostały mi dwie strony do nadrobienia, chyba zdążę, bo Leon zasnął w łóżku.
|
||
|
|
|
#1519 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja bardzo chętnie! Tylko od dwóch tygodni jestem bez autka i nie wiem ile to potrwa.
![]() Cytat:
Na szczęście młody toleruje to bardzo dobrze i mogę to praktykować nadal. No i pranie robię jakoś raz na 3 dni. Cytat:
![]() Nadrobiłam
|
||
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Color - Tymek jaki jest już duży! Mam nadzieje, ze jego przesypianie nocek niebawem do Was wróci Ada Dziękuję Ci kochana, ze dzielisz się ze mną swoim doświadczeniem Ja właśnie zdaję sobie sprawę z tego, że całej naszej trójce jest niewygodnie spać razem, ale to odkładanie do łóżeczka (szczególnie teraz, kiedy Sofcia stała się cyckoholiczką) to męka. Gdybyśmy mieli większe łóżko/inny materac (też mamy sprężynowy i jak się ruszy ktoś to mała się cała buja )to bym nie przejmowała się wspólnym spaniem. Ale w takiej sytuacji, gdzie wszyscy na tym w jakiś sposób cierpią, trzeba coś zrobić. Tylko kurcze, ciężko Szkoda, że opcja z dostawką u nas nie przejdzie... No ale nic to, będziemy coś próbować...
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
Color śliczny Tymuś, on ma takie błękitne oczka czy zdjęcie tak tylko wyszło?
a co do książeczki to taka: http://www.fabryka.pl/ksiazki/dotyka...orowa-3687882/ tylko niestety nie jest tak że pół strony np. dotykowej, na niektórych stronach np. tylko nosek kaczki. ale i tak mi się podoba |
|
|
|
#1522 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia z wielorazami i informuj na bieżąco jak idzie ![]() Cytat:
![]() Pierzemy w Loveli, bez płynu do płukania. Mam jeden hypoalergiczny z Jelpa, część wyprawki z pracy, ale nie używam. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
też jestem ciekawa czy możnaby tkaną zamienić na kółkową i w którym momencie. chyba mniej gorąco by nam było ![]() a zamierzasz chustować w zimie? ja sobie jakoś nie wyobrażam, że wiążę zwyubieraną Helenę na siebie w płaszczu albo ciężkiem kurtce. ktoś tak chodzi? boję się też, że ślisko.Cytat:
|
||||
|
|
|
#1523 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas za gorąco na chustę
|
|||
|
|
|
#1524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podejscie mamy zatem takie samo - uwazam, ze sluszne ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
G jest inny i w lozeczku sobie swietnie radzi - wiec jesli jest to wygodne dla obu stron, to nalezy to jak najbardziej kontynuowac! ale jesli G by tez krzyczal po odlozeniu do lozeczka, to co, dawalabys sie mu wyplakac? na pewno nie!ty uwazasz, ze jest cos takiego jak przyzwyczajanie maluchow. a jest to tylko twoje, niepoparte naukowo zdanie neurolodzy, psycholodzy i inni super uczeni tez probowali to wszystko rozkminic i doszli do wniosku, ze dzieci ponizej roku nie maja na tyle rozwinietego umyslu, zeby wykorzystywac sytuacje, przyzwyczajac sie itp. krzycza, jesli potrzebuja bliskosci osoby im znanej. chca poczuc sie bezpiecznie. jesli spia same w lozeczku, bez krzyku, to jest ok... ale jesli placza, to czuja sie samotne, BOJA SIE!!! absolutnie nie mozna pozwolic im plakac. podobno kazdy dluzszy placz bez bliskiej osoby probujacej pocieszyc odbija sie na charakterze, usposobieniu... czytalam nawet, ze wieksze predyspozycje do ADHD maja dzieci, ktore wlasnie duzo krzyczaly i nikt nie probowal ich ukoic. w pierwszym roku dzieciom trzeba dac tyle bliskosci, ile jej potrzebuja, a kazde dziecko ma inne potrzeby, jak sama widzisz po W i G ![]() takie dopieszczone na miare wlasnych potrzeb dziecko szybciej staje sie samodzielne. i jest to wszystko udowodnione naukowo i poparte argumentami |
|||
|
|
|
#1525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
A dzisiaj planujemy pójść do naszego Prałata w sprawie chrztu Tymka. Już mi słabo... Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Pozdrawiamy niedzielnie z Sofia a'la boyfriend style
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, pisałyście kiedyś, że zbijacie gorączkę od 38,5? gdzieś indziej czytałam, że od 38, jak to w końcu jest? Helenka ma 37,9
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Color tymus boski Ash zaraz zajrze przez lapa na Sofcie
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Happy, ja dałam czopka z paracetamolem Sofii jak miała właśnie 37,9. To było wieczorem (w dniu szczepienia) i bałam się, ze w nocy temp wzrośnie, a ja nie będę mogła kontrolować... Ale w ciągu dnia bym się postrzymała i kontrolowała co godzinę czy nie wzrasta. Ale nie wiem czy to dobra rada. Może mamusie bardziej doświadczone mogą coś doradzić? (choć dziś się wszyscy niedzielują i nikogo nie ma na łizażu
)
|
|
|
|
#1530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najważniejsze, żeby jakoś próbować pogodzić potrzeby wszystkich w rodzinie (wiadomo, nie zawsze się da ). U nas świetnie się sprawdza spanie razem, nie przeszkadzamy sobie, a jest blisko i bezpiecznie, dziś np. mała zasnęła przed 21, a podsunęła się po cycusia o 1 w nocy i o 5, a o 8 wstawaliśmy; jak śpi osobno to nie śpi tak długo, no i ja muszę wstawać. Staram się w nią i w siebie wsłuchiwać, może drugie dzieciątko będzie chciało od początku spać osobno, zobaczymy Co innego, jakby nas to jakoś z mężem oddalało, ale nic z tych rzeczy a planujemy do pół roczku tak spać, a potem zobaczymy. Każde dzieciątko jest inne ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- :d:d |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

07.07.2012 

dla Twojego szkraba.

brawo za inicjatywę ze zmianą łóżeczka. codziennie się nie mogę nadziwić jak fajnie bycie mamą wyzwala kreatywność. mója córka jest brakującym puzzlem w moim życiu 
umówiłam się z koleżanką w Zabrzu po 10, miałam, wyjść koło 9 więc nie nastawiałam budzika bo i tak wstajemy zwykle koło 7. Przemo obudził się o 5.30, zjadł, i spał do 8.30
) więc jest narzekanie przy wiązaniu i jak się nie ruszam. Jak idę i ją buja to się zajmie oglądaniem świata aż w końcu padnie i wtedy jest najfajniej. Ale też nie mogę powiedzieć, żeby moje dziecko uwielbiało chustę 

ale już jest ok, dzwoniłam do naszego orydynatora laryngologii i kazał mi wziąć antybiotyk - kropelki, i już jest o wiele lepiej.. tak czy siak przydałaby się jakaś dokładniejsza kontrola bo u mnie to już nie pierwszy raz.
więc staram się jak mogę..

Biedna, rozumiem Cię. Ja przeżyłam jakoś wizytę teściów, w sumie byli 5 dni i jeszcze jeden dzień więcej i strzeliłabym sobie w łeb. Teściowa wciąż powtarzała, że on jest głodny.
Wyjęłam chustę i stwierdziłam, że spróbuję go zamotać i o dziwo był cicho.