|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
#1472 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
zapisalysmy się do bb i mam zamiar znow wykosić konkurencje konkursowa ostatnie warsztaty z brzuszkiem, a teraz już z maluszkiem ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
daj znac, bo nam się spodobalo, hehe.---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
może po prostu odkryla, ze ma raczki, może probuje - dla niej to nowe doznanie moc sobie cos poslinic, może zalążki zabkow się tworza i ja swędzi...jeśli krzyczy to jesc nie chce. odpuscilabym i nie zlosc się na nia - dojdziecie niedługo do perfekcji w rozumieniu się bez slow.---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() aaa i Nela tez mowi ałuuuu jak wilczek, aguuu (tatuś myśli, ze ja tego nauczyl) i eee jak ciśnie kupke. następnie udaje, ze to nie ona ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
dwa miesiące i taka waga!oby Wiktorkowi panadol przyniosl ulge - niech się chłopak nie meczy ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
oj spodoba mu się nocowanie u babci!
|
|||||||||||
|
|
|
#1473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tata nie był zazdrosny? heheCytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
na pewno jej nie glodzisz. wyluzuj i będzie ok.---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
ale samo przyszlo czy na necie zamawialas albonlogowalas sie? To tak jak ja na sama mysl juz zasapana jestem hee
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
podobno nie ma ograniczen, ale dziecko samo "dojrzewa" i schodzi z mamy jak uzna to za stosowne i chce zacząć poznawać swiat. podobno jest to w okresie, gdy zacznie już chodzic. wtedy chusta jest tylko potrzebna gdy się zmeczy. babka na warsztatach mowila, ze ok. 3letnie dziecko już nie chce podrozowac z mama
i ze nie spotkamy na ulicy siedmiolatka wiszącego na mamie, wiec nie ma obaw, ze chusta przywiazuje dziecko do rodzica - i ze to jakies uzależnienie czy cos ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- raczej samo, nie pamiętam zebym cos gdzies wypelniala możliwe tez, ze to był jakiś konkurs i zalapalam się tylko na nagrodę pocieszenia |
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej mogłam jeszcze zwalić na zmęczenie, niewyspanie i brak czasu ale teraz Tż ma 2 tygodnie wolnego. Z tym, że znajoma która zajmuje sie fitnessem doradziła mi żeby nie brać się od razu za skalpel że to za szybko po porodzie i jakieś lżejsze ćwiczenia robić.
np http://www.youtube.com/watch?v=vwwTaZfr4WQ
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
hej, dziewczyny, jestem w trakcie nadrabiania, ale na szybko tylko co u nas. od środy kupki brak
niby wiem, że na cysiu to normalne, plus zwiększyliśmy dawkę żelaza, ale. od tych trzech dni Helenka strasznie przeraźliwie płacze, kiedy przychodzi czas na sen nie mogę jej ukoić, nie ma mowy o samodzielnym zasypianiu, a z rąk też się wyrywa. wygina całe ciałko, pręży się i płacze. takimi falami, jakby miała fale bólu. zastanawiam się czy to nie przez to, że się bidulka nie wypróżnia. w nocy wierci się niemiłosiernie, przekręca o 180 stopni kilkakrotnie i już sama nie wiem, częściej ją przystawiam do piersi, ale chyba nie dlatego nie robi kupki? dziś spróbowaliśmy rano windi nic nie poszło, ani gazy ani kupka. być może spróbujemy przed wieczornym płaczem.... rozważam czy nie pojawiły się u nas kolki jednak płacz nie trwa dłużej niż godzinkę i nie jest nieustanny, bardziej falami. ma któraś jakiś pomysł, czy powinnam się martwić tym brakiem kupki i czy powinnam jej jakoś ulżyć? jest weekend, nie chcę pediatrze przeszkadzać. a z drugiej strony, brak kupki to może po środowym szczepieniu, wtedy się zaczęły te płacze, a może skok (dziś kończymy szesnaście tygodni, korygowane trzy, czyli tak jakby 13 tygodni), bo częściej je. Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-17 o 12:02 |
|
|
|
#1478 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czytam jak zwykle na raty i nie wiem potem co chciałam napisać
![]() Więc zacznę od końca. Komiksowa A Mieszko to się drze w tej chuście, czy tylko kręci? Bo moja Sofia to bardzo nie lubi się wiązać i czasem się wtedy drze w niebogłosy, ale jak już łazimy to jest spoko. Ale stać i gotować np nie mogę (dziś próbowałam - porażka, myślałam, że mi wyskoczy, tak się wierciła ) więc jest narzekanie przy wiązaniu i jak się nie ruszam. Jak idę i ją buja to się zajmie oglądaniem świata aż w końcu padnie i wtedy jest najfajniej. Ale też nie mogę powiedzieć, żeby moje dziecko uwielbiało chustę ![]() Może daj jej i Mieszkowi jeszcze szanse? Vil i Maluska Będziemy się wszystkie wspierać w ćwiczonkach. Ja właśnie muszę się wziąć za skalpel bo rano wybyłyśmy na spacer, potem gotowanie obiadu, ogarnianie mieszkania i nie było kiedy... Ale mi się nie chce ![]() Pearl - mam nadzieję, że kropelki Małgosi pomogą i do Torunia pojedzie cała zdrowa ![]() Diabli i Banka cudne macie rodzinki ![]() Cytat:
![]() Wytrzymała pół godzinki pod drzewem - całkiem nieźle. Potem już tylko lekko padało więc wróciłyśmy spacerkiem do domku ![]() Cytat:
Cytat:
Na wątku wszystkie mamy ogarniają motanie, to czemu Ty masz nie ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1479 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko z nami jest ten problem, że jesteśmy mało mobilne - mam prawko, ale jedno auto nam się popsuło i chyba już na nim postawimy krzyżyk, a drugim mąż jeździ do pracy . Chyba, że przyjedziecie do nas
|
||
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może skuszę Anoxee
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..wiec czekałam no i sam dał radę...przesunęłam łóżeczko koło okna..żeby mu "klimaty" zmienic...tak brykał i wierzgał nóżkami z radości ze nowe horyzonty i to jeszcze w słońcu widzi..że w końcu rozmasował sobie sam brzusio i poszło ...az bokiem uszło ...cierpliwości kochana..na piersi nie musi robic codziennie...Wiktor robił dwa razy w tygodniu ..czwartki i poniedziałki..tak się przyzwyczaiłam ze wte dni zawsze zanim wyszlismy czekałam na kupkę w pampersie po nocy ..dla oszczędności hi hi..w sumie to długo tak robił...planowane"gówienk o" teraz codziennie.....---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- przed chwilą Gabriello szczerzył dziąsęłka jak go całowałam w szyjkę ![]() uwielbia to!!! ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- he he zauwazyłam ze jak biorę małego do odbicia ..to zanim on odbije ..to Ja zrobię to pierwsza..a zaraz po mnie on ciekawe........hmmm.....taka podświadomośc |
|
|
|
|
#1482 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas pleśniawki znowu wróciły, ehh i jeszcze sobota jest, muszę czekać do poniedziałku żeby isć do doktorka znowu, znowu wysmarowałam mu buźkę gencjaną i ślini się na fioletowo
wróciliśmy ze spaceru pogoda pięknaz kupami u nas standardowo 1 dziennie, no chyba że zje więcej niż te jego 8-9 razy to wtedy 2 idą |
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
witamm
![]() happy- u nas na tapecie non stop temat "kupa i bączki" mam wrażenie , że się cofnęliśmy do tego co było, dlatego też zwiększam częstotliwość podawania delicolu...może to coś da... przed wczoraj Młody zrobił taką wielką kupę aż po łopatki od razu musiał do wiaderka iść, bo nie ogarnęłam tego;p wczoraj nie robił nic i dziś już stęka i płacze;/ windi nie używam, ale dzisiaj już TŻ krzyczał, że rurkę mu włożymy, bo tak się darł przy cycku... ja już się teraz nauczyłam, że pewne rzeczy trzeba po prostu przeczekać... i nie ma sensu za bardzo ingerować jak Młody płacze i się pręży to noszę go na rękach albo w chuście i wtedy jest lepiej ![]() niemniej jednak czekam na ten dzień kiedy całkowicie uwolnimy się od problemów brzuszkowych ![]() diabli- ja pierwszy raz jadłam kaszkę z dodatkiem amarantusa podobno to zboże ma dużo witamin i błonnika![]() fajnie, że masz niedaleko eko sklepik banka- ale M miał melodię do snu ![]() -- kurcze dziewczyny czemu nie mieszkam na Śląsku?? ![]() ![]() też bym była chętna na "minispęd" ![]() --- kupiłam farby simplicol do farbowania ciuchów i dzisiaj mama przyniosła mi rzeczy do farbowania ![]() mówię Wam- no rewelacja po prostu cudownie farbują rzeczy jak nowe
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
W.ogole u.nas juz zapomnialam.co to szarpanie przy piersi-teraz sie Sofii zmienilo.na wiszenie 24h na piersi. Nawet jak przysnie I.chce ja odlozyc.to.budzi sie I szuka. Nic innego.nic ponowne przystawienie nie jest w stanie.jej uspokoic...
Happy, Agnes -patent z dostawks sie u nas niesprawdzil. Albo ja nir potrafie wykorzystac jego.potencjalu. Materac lozeczka jest nieco wyzej niz materac nasz. Ale nawet jakby.byl.na rowni to jest przerwa, wiec boje sie,ze Sofia w nia wpadnie... Wiec ostatecznie zostaje u nas w lozku... w ogole proby przenoszenia koncza sie pobudka I zadaniem ponownego.podlaczenia do piersi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1485 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
Ależ Sofcia jest córusią mamuni. Ale jak to 24h przy cycku, a zabawy i spacery? No i jak zaśnie i ja odstawisz to jak ją ponosisz zanim odłożysz to też się wybudzi? współczuję
|
||
|
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas chyba minął skok, trwał chyb a dobry tydzien - taki hardcore przy cycu i marudzenie - wczoraj była masakra, dziś mam inne dziecko
smieje się bawi, jak 2 razy ziewnie to biorę go do łóżka, przytulę, chwile possie i idzie spać, odkładam do lóżeczka i jest super, budzi się z uśmiechem na twarzy i gadaniem a nie jak przez ostatnie kilka dni płaczem oby tak dalej było
|
|
|
|
#1487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cloche- odnośnie gotowania, to ja zawsze wybieram mega proste przepisy, żeby nie spędzić w kuchni więcej niż 25 minut, a resztę robi piekarnik.
Diabli- fajnie, że Nelcia zaakceptowała kapelusik My dalej nic nie znalazłyśmy godnego uwagi i chodzimy z gołą głową. A i nie bij- też od razu mi się rzuciła w oczy teżetowa bluza. Ogólnie lubię pull&bear. A i jeszcze miałam Ci pisać już kiedyś, że widzę Cię zdecydowanie w krótkich włosach, ale widzę że do tego doszłaś Fajne cięcie miała swego czasu Brodzikówna, wypróbowałam, łatwe w układaniu http://www.google.pl/imgres?client=o...4&tx=109&ty=79 Maluska- może za ciasno już Emilowi, nie masz spacerówki rozkładanej na płasko? ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Motylek strasznie fajnie, że się zaprzyjaźniliście z chustą! i jakże zazdroszczę tych spacerów brzegiem morza ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
fajnie, że się sprawdza.a z kupkowych rozmyślań to u Ciebie ewidentnie się prężył i męczył żeby zrobić, a u nas właśnie nie ma takich oznak. to tylko moje domniemanie brawo za inicjatywę ze zmianą łóżeczka. codziennie się nie mogę nadziwić jak fajnie bycie mamą wyzwala kreatywność. mója córka jest brakującym puzzlem w moim życiu
|
||
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Z tym 24h to wyolbrzymiłam, ale czuję sie jakby tak było Jedyny sposób, żeby Sofia pospała nieprzypięta do mnie to karmienie jej na leżąco i jak uśnie i wypuści pierś to muszę się baaardzo powoli podnosić, żeby się nie obudziła... Smoczek jej nie oszuka, totatnie go odrzuciła już. Na spacerze śpi po 15min max, ale na szczęście spokojnie leży w wózku.Kurka, w środę mamy pierwsze zajęcia na basenie, a ja nie mogę zlokalizować Sofii stroju kąpielowego
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z tym powolnym wstawaniem, to mąż się śmieje, że wyglądam jak jakiś komandos wtedy ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Ale potrafi sama w pokoju 20-40 min przehasać pod karuzelką i w nocy ładnie śpi, więc za bardzo nie narzekam
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
teraz.spala ok 1h, obudzila sie z placzem. Zaczelam ja tulic, probowalam na rekach czyms ja zajac ale nic nie.dzialalo, dalej plakala wiec dalam piers(mimo, ze godzine wczesniej jadla I przy piersi zasnela)i co, possala 3min I spi... na rekach
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() mój Niki śpi już drugą godzinę, w między czasie jęczenie, bo przewrócił się na plecy, a potem bo chcial pociumkać cyca, dalam na 3 sek i zasnął, zaraz wórci tż z pracy to pojdziemy na zapiekanki
|
|
|
|
|
#1492 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() damy radę, najważniejsze że zdrowy ![]() jak na 2-3 wyjazdy w roku to nie ma sensu turystycznego kupować ja kupiłam bo my u mojej mamy jesteśmy minimum raz na dwa tyg na 2-3 noce. tylko śmiesznie bo u nas w domu śpi w nocy w swoim pokoju w drewnianym a w salonie ma turystyczne w którym leżakuje czasem w ciągu dnia ![]() ale sprzeda się i zostawi jedno potem ![]() Cytat:
Przemek dziś na spacerze wypił dwie butle wody po 160 ml w ciągu dwóch godzin a zaraz po przyjściu do domu zażądał mleka i wciął 180 ml ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---- Ada jak Wiko? nadal go boli? moje dziecko zdecydowanie jest wyrachowane .... zaś spał dłużej jak miałam wyjść umówiłam się z koleżanką w Zabrzu po 10, miałam, wyjść koło 9 więc nie nastawiałam budzika bo i tak wstajemy zwykle koło 7. Przemo obudził się o 5.30, zjadł, i spał do 8.30 ![]() spotkałam się z koleżanką, kupiłam sukienkę na chrzest i żakiet i kupiłam Młodemu fajną dotykową książkę, na każdej stronie inne futerko zwierzaczka
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-17 o 17:23 |
||||
|
|
|
#1493 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Ja tez jestem chetna na sped oczywiscie Jedziemy do domu, tak jak podejrzewalam maly nie chcial byc w wozku i go nosilam w tym chycu jestem padnieta ale jadlam pyszny obiad i mega pprcje lodow - same sorbety :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1494 |
|
Rozeznanie
|
Z góry przepraszam bo wiem że temat był już przerabiany, ale dopiero teraz jestem na tym etapie. W co ubierałyście chłopców do chrztu? Macie jakieś linki z fajnymi ubrankami?
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
A po mnie i Michasia do Szczecina kto podjedzie?? Heee tez chetna na spotkanko jestem hii
Wrocilismy z dzialki mlody spal ze 4 godzinki teraz wykapany je butle a ja za prasowanie sie zabieram
|
#1496 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Małgosia mi się za to obraziła na prawą pierś i nie chce z niej pić Cytat:
byłoby super! za dwa tygodnie będziemy dostępne na co dzień
|
||
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
happy, Ash - co czytam to ogarniacie mieszkanie, gotujecie... ja nie znajduje na to czasu
czy cos jest ze mna nie tak??? nawet 25 minut w kuchni trudno zorganizowac. mlody robi panike zawsze minute przed tym, jak chce cos odcedzic czy jak mam upaprane rece...czytalam troche na temat "placzu bez powodu" u niemowlat. to nie tyle niedojrzalosc ukladu pokarmowego (kolki), a raczej niedojrzalosc ukladu nerwowego. latwo zrozumiec - czlowiek powstaje w brzuchu i tam siedzi. nagle jest rzucone w inny swiat. najpierw poznaje mame i cyca i czuje sie bezpiecznie. ale czasem nachodzi je cos, co moznaby przyrownac do chandry miala ktoras? jesli tak, to na pewno zrozumie ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- aha, i jak juz dzidzius ma ta "chandre", to nie ma co wychowywac, martwic sie o przyzwyczajanie czy rozpieszczanie. trzeba tulic, uspokajac, dac poczucie bezpieczenstwa |
|
|
|
#1498 |
|
Wtajemniczenie
|
ale Niki dał dziś popis w parku, darł się w wózku jak oparzony
, głodny byl ale nie chciał ssać na siedząco<dziwne bo czasami na spacerze chwyci cyca> - bo w domu prawie zawsze na leżąco go karmię i mam nauczkę żeby mu zmieniać pozycje, no i darł się tak że przez 30 min drogi tż musiał go na rękach nosić żeby był spokojny, doszliśmy do domu to zasnął ale najadł sie zrobiliśmy kąpiel i znowu na noc wziął cyca i mam nadzieję że pośpi dłużej niż 3 godz po takiej ilości mleka---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- ej a z pomorskiego nikogo nie ma ?? |
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
ej a z okolic monachium???
![]() nie no, chyba kiedys sie wybiore na spacer w strony mojego bylego mieszkania, tam sasiadka urodzila pare dni po mnie. moze zagadam czy chetna by byla na wspolny spacer... bo kolezanka z pracy to ma do ogarniecia jeszcze 2latka no i bez samochodu to nie mamy szans sie spotkac... |
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
vil to podziel się linkiem może któraś z nas będzie chętna
Veronic ja też piorę w 40 stopniach. W sumie to z tym pepko to różnie. Siostra miała dwie bluzeczki tej samej marki z pepko i jedna zrobiła się do niczego po praniu a druga służy już dzieciaczkowi. Co ile robicie pranie maluszków? bo ja robię co dwa tyg i kiedy macie zamiar przejść na normalny proszek/płyn a nie ten dzidziusiowy? vil Przemuś w tym łóżeczku wygląda jak kruszynka też mamy pieluszkę w żyrafki ale niebieską ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
zazdroszczę, moja mała w huście wytrzymuje max 5 min ![]() puchatkowa przy mm macie kolki? NoBoTak u nas też jest ryk w wózku (a wcześniej ładnie spała), gadanie, pokazywanie drzewek pomaga ale nie na długo. W chuście nosić się nie chce;/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

ale spróbujemy ja spalic
a później ze 2-3kg w dol dla lepszego samopoczucia i będzie ekstra. chyba zaprzyjaznie się z Chodakowska. pożyczam tez od znajomej rower - ona jest w Norwegii, wiec tutaj sprzet stoi i się kurzy. postanowiłam, ze wieczorem kapiel, mala zasnie, tatuś z nia posiedzi, a ja zrobie kilka rundek wokół osiedla
Ślub 27. X. 2012
ja się chyba z Przemkiem wybiorę 
Kurację żurawiną juz przeszłam i g*** to dało.
..czy to mozliwe zeby przytył całe 110g w 3 dni he he ...

brawo za inicjatywę ze zmianą łóżeczka. codziennie się nie mogę nadziwić jak fajnie bycie mamą wyzwala kreatywność. mója córka jest brakującym puzzlem w moim życiu

ale jadlam pyszny obiad i mega pprcje lodow - same sorbety :p