Rozstanie z facetem XXVIII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-17, 11:52   #361
pewnaKa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Rozstanie z facetem XXVIII

Cytat:
Napisane przez diferente Pokaż wiadomość
Podobno orzechowy kit kat jest dostepny tylko w PL. W Japonii maja smak wasabi, czerwonej fasoli itd.
Ja uwielbiam kit katy za smak czekolady. Idealna. Oczywiscie jem go w swoj specyficzny sposob - odgryzam czekolade, a na koncu wafelek
orzechowy kit-kat jest nie dobry
a co do sposobu jedzenia,to jem tak samo

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Drakan Pokaż wiadomość
U mnie z kolei jutro parada motocykli przejeżdża przez moje miasto. Były deklarował się, że nie jedzie, ale cholera go wie... Ciekawe czy jutro go zobaczę
A pomijając rozważania eksowe i niezależnie od parad jutro zabawa przy Bajmie i piwie

motocykle
znajdż sobie jakiegoś motocykliste :P
no ewentualnie mi też możesz znaleźć

"Have you heard the news that you're dead?
No one ever had much nice to say"
pewnaKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 11:55   #362
klaudia179654
Raczkowanie

A ja mam od kilku dni doła...nie wiem co mam już robićNiech to w końcu wszystko się skończy
klaudia179654 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 12:07   #363
czaroownica87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pewnaKa Pokaż wiadomość
orzechowy kit-kat jest nie dobry
a co do sposobu jedzenia,to jem tak samo

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

widzę, że mamy ciekawy temat
ja z kolei uwielbiam Liona białego
a o istnieniu batona Daim nawet nie miałam pojęcia
Stary 2013-08-17, 12:12   #364
ama09
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII

witam wszystkie
ale robicie ochotę na słodkie karmel i biała czekolada? coś takiego istnieje?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 12:22   #365
pewnaKa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
witam wszystkie
ale robicie ochotę na słodkie karmel i biała czekolada? coś takiego istnieje?
tak!
i to jest miłość,która mnie nie zawiedzie,która nie rani i która nie zdradzi!

Stary 2013-08-17, 12:50   #366
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
tak!
Twix tak ? będę szukać u siebie
Stary 2013-08-17, 14:20   #367
pewnaKa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
Twix tak ? będę szukać u siebie
tak twix

Stary 2013-08-17, 14:24   #368
ama09
Zakorzenienie

Cytat:
tak!
to to na pewno
Cytat:
tak twix
Stary 2013-08-17, 14:38   #369
diferente
Raczkowanie

Odp: Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII

Cytat:
tak!
Bo czekolada nie pyta, czekolada rozumie
A ja przed "tymi" dniami mam taaaka ochote na slodycze. No szal cial...

Wiecie, bylo mi super ale mam dzis jakis kryzys... Oby to bylo na okres...
Mam dosc wszystkiego

Edytowane przez diferente
Czas edycji: 2013-08-17 o 15:26
diferente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 16:10   #370
Ins000
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Gdyby to było takie proste Jednak większość wydarzeń nie ma żadnego sensu. Ogólnie stwierdzam, że życie to ciąg przypadków i tylko od szczęścia albo jego braku zależy jak się potoczy. Wiadomo, że można kreować swoje życie, ale na większość rzeczy nie mamy żadnego wpływu.
Taaa, mogę się pod tym podpisać.
Cytat:
Napisane przez k-n Pokaż wiadomość
Jak moją koleżankę 2 lata temu facet zostawił po 5 latach związku, to nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby zająć się swoim życiem i ją olać. Tak samo było z naszymi wspólnymi koleżankami - one też jej wysłuchiwały. Nie trwało to krótko, bo ona dochodziła do siebie rok, każda z nas jej zawsze wysłuchiwała i się o nią martwiłyśmy... Zawsze się między sobą pytałyśmy, czy któraś wie, co u niej, czy do którejś się odzywała. Przecież jak nam przyjaciele pomogą, a my się wygadamy, to zawsze jest łatwiej - oni mogą nam uświadomić wiele rzeczy, poza tym jak z siebie wyrzucimy negatywne emocje, to nam łatwiej. Moje kumpele zawsze mi mówią: "jak Ci będzie źle to dzwoń albo przyjeżdżaj, pogadamy". Też im truję (tak to wygląda z mojej perspektywy), ale one mówią, że są właśnie od tego, żeby wysłuchać, pomóc, pocieszyć.
Cytat:
Radzę zmienić przyjaciół Jak się rozstałam z eksem, to codziennie ktoś z przyjaciół był u mnie, dostarczali mi czekoladę i alkohol, zabierali na imprezy i wysłuchiwali zwierzeń. W razie potrzeby mówili jaki z niego palant albo przekonywali, że wrócimy do siebie Sprawdzili się w 100% i chyba na tym polega przyjaźń.
Zazdroszczę... Nie żebym się użalała, ale dla mnie już chyba ani miłości, ani przyjaźni nie ma na tym świecie. Myślałam, że mam jedno i drugie, a jak odszedł chłop, to i przyjaciółka się wypięła, bo 'ja ją przytłaczam i ona chce żyć, a to co ja sobie wyobrażam o przyjaźni to jest utopia'. Muszę sobie przemeblować życie...

Jak odzyskać eksa? Wiem, że on się cały czas waha. Tak mi się wydaje. Chociaż sama już nie wiem. Boże, jak bym chciała, żeby było tak jak kiedyś, ile bym za to oddała... Myślicie, że jeśli dam radę, to umawianie się 'po koleżeńsku' gdzieś, kiedy to jednocześnie byłabym na dystans, mogłoby go z powrotem do mnie przyciągnąć? A może zrobić mu chłodny prysznic i powiedzieć, żeby spier***ał ze swoimi głupimi smsami, bo stracił swoją szansę i to by go wtedy otrzeźwiło? Może gdyby poczuł, że coś stracił... Jakie to okrutne, że kiedyś każdy mój smutek go obchodził, a teraz muszę robić podchody.
Ins000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 16:10   #371
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, nie bądź taka pewna, słodycze mogą dużo zła wyrządzić

Ja kiedyś byłam maniaczką słodyczową, mogłam jeść tylko czekolady, czekoladki i ciasteczka, a od jakichś dwóch lat zmieniło mi się i teraz jasne, zjem, ale moją miłością są raczej pizze makaronymięska:sli na:

A tak jeszcze w poprzednim temacie udzielania rad, to moim zdaniem radzenie komuś jest bez sensu. Z reguły nie proszę nikogo o rady, bo uważam, że zawsze zadecyduję lepiej od innych A w tych nielicznych przypadkach, gdy oparłam się na czyimś zdaniu tylko żałowałam. Dlatego teraz mało mnie obchodzą cudze opinie Nawet mamie (która zawsze miała ogromny wpływ na moje życie) zapowiedziałam, że kończę z słuchaniem jej i będę robiła tylko to, co ja uważam za słuszne

Insoo, mogę się podpisać pod tym, co napisałaś. Mój eks też z tych wahających się. Tyle że ja stwierdziłam, że nie piszę się na koleżeńskie spotkania, jak mocno zatęskni to na pewno da mi znać i się zdecyduje - ja skończyłam z walką o ten związek.

Edytowane przez Naomi21
Czas edycji: 2013-08-17 o 16:12
Naomi21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 16:28   #372
betsey
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, mogę dołączyć...?
betsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 16:51   #373
Amambada
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII

Cytat:
Bo czekolada nie pyta, czekolada rozumie
A ja przed "tymi" dniami mam taaaka ochote na slodycze. No szal cial...

Wiecie, bylo mi super ale mam dzis jakis kryzys... Oby to bylo na okres...
Mam dosc wszystkiego
Daim, Daim, Daim! Dajcie mi Daim!

(byłam na kebabie... wieczorem ide na randkę!
Chyba szybko Was opuszcze... będę zaglądać i wspierać )
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 16:54   #374
Aldaeron
Raczkowanie

Cytat:

A tak jeszcze w poprzednim temacie udzielania rad, to moim zdaniem radzenie komuś jest bez sensu. Z reguły nie proszę nikogo o rady, bo uważam, że zawsze zadecyduję lepiej od innych A w tych nielicznych przypadkach, gdy oparłam się na czyimś zdaniu tylko żałowałam. Dlatego teraz mało mnie obchodzą cudze opinie Nawet mamie (która zawsze miała ogromny wpływ na moje życie) zapowiedziałam, że kończę z słuchaniem jej i będę robiła tylko to, co ja uważam za słuszne

Insoo, mogę się podpisać pod tym, co napisałaś. Mój eks też z tych wahających się. Tyle że ja stwierdziłam, że nie piszę się na koleżeńskie spotkania, jak mocno zatęskni to na pewno da mi znać i się zdecyduje - ja skończyłam z walką o ten związek.
Dokładnie myślę tak samo , mnie osobiście dopiero szczera rozmowa z jej siostrą pomogła , inni znajomi mi doradzali , z dobrego serca oczywiście , szczerze się o mnie martwiąc , ale te ich rady brzmiały mi jak banały i zaczynały po pewnym czasie irytować.

Tylko czas odpowiada na to wszystko , poznaję teraz masę ludzi , w tym kobiet i jest ok , zaczynam transformację siebie

któraś z was tańczyła salsę cubanę albo bachiatę? , planuję się zapisać na kurs
Aldaeron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 17:01   #375
betsey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aldaeron Pokaż wiadomość
inni znajomi mi doradzali , z dobrego serca oczywiście , szczerze się o mnie martwiąc , ale te ich rady brzmiały mi jak banały i zaczynały po pewnym czasie irytować.
Wiesz Aldaeron, ja także wychodzę z tego założenia, a powiedzieć "nie smuć się, wszystko się ułoży" mogę sama do siebie przed lustrem <- powiedziała naiwna, którą facet rzucił dwa dni temu...

A salsę cubanę tańczyła moja przyjaciółka, była bardzo zadowolona, dawało jej to mnóstwo radości i ładnie wysmukliło jej się ciało
Stary 2013-08-17, 17:19   #376
Aldaeron
Raczkowanie

Przyjaciółka znalazła partnera do tańca na kursie czy już miała kogoś wcześniej ?
Stary 2013-08-17, 17:23   #377
betsey
Raczkowanie

Poznała na kursie, akurat złożyło się tak, że kiedy się zapisała, zapisał się też chłopak, który nie miał pary
Stary 2013-08-17, 17:25   #378
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie jem go w swoj specyficzny sposob - odgryzam czekolade, a na koncu wafelek
ja jem tak ptasie mleczko

Cytat:
Napisane przez czaroownica87 Pokaż wiadomość
a o istnieniu batona Daim nawet nie miałam pojęcia
to szwedzki batonik, u nas widziałam go tylko w Tesco i Realu i to dopiero od jakiegoś czasu, a oprócz tego podobno jest w delikatesach typu Alma czy Bomi
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 17:26   #379
Amambada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
ja jem tak ptasie mleczko

to szwedzki batonik, u nas widziałam go tylko w Tesco i Realu i to dopiero od jakiegoś czasu, a oprócz tego podobno jest w delikatesach typu Alma czy Bomi
w IKEA kiedyś też widziałam
Stary 2013-08-17, 17:38   #380
betsey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amambada Pokaż wiadomość
w IKEA kiedyś też widziałam
Ostatnio nie widziałam, a kiedyś były i pełnowymiarowe daimki i takie małe, wielkości cukierka. Są też na pewno w Delimie.

Swoją drogą, ciekawie jest poczytać o jedzeniu, może w końcu się przełamię i dam radę coś zjeść..
Stary 2013-08-17, 18:53   #381
pewnaKa
Zadomowienie

Cytat:
Oj, nie bądź taka pewna, słodycze mogą dużo zła wyrządzić

.
bo to miłośc aż do grobowej deski?

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Amambada Pokaż wiadomość
Daim, Daim, Daim! Dajcie mi Daim!

(byłam na kebabie... wieczorem ide na randkę!
Chyba szybko Was opuszcze... będę zaglądać i wspierać )
phhiii! na randki będzie chodzić

Stary 2013-08-17, 18:57   #382
Amambada
Wtajemniczenie

Cytat:
bo to miłośc aż do grobowej deski?

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

phhiii! na randki będzie chodzić
phhiii! najwyższa pora, 21 na karku, a na porządnej randce z facetem nie była :p

Stary 2013-08-17, 19:47   #383
wycinanka85
Raczkowanie

Wy tu o słodyczach, a ja kolejny weekedn zamiast świetnie się bawić siedzę sama w domu.
wycinanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 19:53   #384
impressive20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wycinanka85 Pokaż wiadomość
Wy tu o słodyczach, a ja kolejny weekedn zamiast świetnie się bawić siedzę sama w domu.
Hej dziewczyny. Ja tez w domu..przeraża mnie brak przyjaciół,powyjezdzali za chlebem albo czasu nie mają..coraz gorsze czasy..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-17, 20:07   #385
change
Zadomowienie

był chwilowy spokój, myślałam, że odzyskałam równowagę, w końcu odstawiłam leki na depresję (po miesiącu), bo sie skonczyły i postanowiłam zaryzykować i włączył mi się jakis "hate"... a jestem po okresie, wiec to nie pms... może jednak odstawienie leków bylo przedwczesne...
Nadal strasznie przeżywam relacje z X. Urwanie kontaktu jest jednak zbawienne, on mnie poblokował na gg i fb bez większego powodu i stad cała ta niechec wzajemna, ale nadal wlazi na forum na ktorym pisalismy, pisał rzadko, unikalismy odpowiadania sobie, jest tam bardzo zawezone grono uzytkownikow, wiekszosc sie zna, wiec tak naprawde mowienie do siebie...
Postanowilam to wykorzystac do tego, aby tez pokazac mu, ze radze sobie bez niego i cos fajnego robie, ale...
Pare dni temu nie dosc ze bezposrednio odniosl sie do mojego posta to na dodatek napisal, ze slucha zapowiedzi na itunes muzyka, ktorym ja go poniekad zarazilam, choc nie wygladalo ze az tak go polubi... co mnie troche wkurzylo, bo wlasnie jego slucham, zeby odreagowac i naprawde wszystkiego mogl sobie sluchac, lacznie z tym co sluchaja jego nowe psiapsiolki... (trzeba być baba, żeby się wkurzać o coś takiego)
Nie wytrzymalam i napisalam ze dziekuje za obrzydzanie mi ulubionego artysty, to ten zareagowal, ze "jak mam problemy z glowa to powinnam sie udac do specjalisty".. Pierwsza jakas slowna reakcja od 2 miesiecy
Postanowilam napisac mu tak, zeby w piety mu poszlo, zaczynajac od tego ze to on jako jedyny ma problemy z glowa, ze dziwie sie ze nagle go na to naszlo i wywalilam mu to czego ode mnie nie uslyszal, bo nie chcial, ze go nie nawidze.. Tlumaczac jednoczesnie swoja niechec do niego osobom postronnym, tak zeby mu sie zrobilo glupio. Wiem, ze lepiej bylo to olac, ale stwierdzilam, ze on sie nie przejmowal tym jak ja sie czułam jak zachowywał sie wobec mnie poraz kolejny jak swinia, wiec ja tez nie bede. Brakuje mi zadoscuczynienia za to jak sie zachowal i to jego przechodzenie do porzadku dziennego z tym wszystkim mnie po prostu rozwalilo, skoro byl w stanie mowic mi o wspolnych znajomych, ze mam sie od "jego znajomych odwalic" to napisalam mu, ze ja go na tym forum widziec nie chce.

Dla mnie to jest niepojete jak mozna traktowac czlowieka, ktory tyle zainwestowal w kogos, do tej pory nie oddal mi pieniedzy ktore mu pozyczylam (szlo by w tysiacach niz w setkach), nie ruszalo go 3 lata znajomosci i spedzonego czasu...
Jestem na siebie wsciekla tym, ze sie przejmuje, ze nadal drzy mi reka jak mam usunac jego zdjecia z komputera, a on juz jest zupelnie gdzies indziej, mimo ze jak widac nie przeszkadza mu to miec zdjecia zrobionego przeze mnie na profilowym i sluchania muzyki, ktorej go nauczylam, bo jego sympatie sluchaja jakiegos chłamu...
Chcialabym byc naprawde szczesliwa, zeby to juz bylo za mna. Nie przejmowac sie czlowiekiem, ktory nie szanuje nawet swoich najblizszych znajomych.

Zastanawiam sie tez co ze mna jest nie tak, ze nie moge miec jakiejs normalnej relacji, ze nie zasluzylam na szczescie, na to zeby ktos traktowal mnie fair i powaznie... i ciagle sie przejmuje jakims idiota, dla ktorego te same 3 lata nie mialy zupelnie znaczenia.Moze byloby latwiej gdybym wczesniej miala jakies inne relacje tego typu, zawsze to ja decydowalam o zerwaniu kontaktu... mimo, ze tu mam przeslanki ze nie warto i typ jest beznadziejny to i tak sie tym wszystkim mecze, chcialabym moc cofnac czas i nigdy go nie poznac...

I) 10 kg
II) 10 kg

Edytowane przez change
Czas edycji: 2013-08-17 o 20:22
change jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-17, 20:26   #386
Aldaeron
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betsey Pokaż wiadomość
Poznała na kursie, akurat złożyło się tak, że kiedy się zapisała, zapisał się też chłopak, który nie miał pary
Na to liczę , podobno facetów na kursach mniej , statystycznie .

Ciągle się zastanawiam czy cubana czy bachata , ten drugi taniec jest raczej dla par , tańczy się go dość blisko partnera ...
Stary 2013-08-17, 21:17   #387
betsey
Raczkowanie

Dziewczyny, powiedzcie mi jak rozwiązać sprawę ze wspólnymi znajomymi? Tzn. bardziej chodzi mi o naszego wspólnego przyjaciela, którego znam dokładnie tyle co eksa. Chciałabym, żebyśmy nadal utrzymywali kontakt, czasami spotkali się na piwo jak dawniej (gwoli ścisłości, nie ciągnie mnie do niego, jest dla mnie jak brat). Tylko szczerze mówiąc, to nie wiem czy on już wie, że my już nie jesteśmy parą, nie wiem komu eks o tym powiedział, a komu nie.
Stary 2013-08-17, 21:26   #388
Aldaeron
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie mi jak rozwiązać sprawę ze wspólnymi znajomymi? Tzn. bardziej chodzi mi o naszego wspólnego przyjaciela, którego znam dokładnie tyle co eksa. Chciałabym, żebyśmy nadal utrzymywali kontakt, czasami spotkali się na piwo jak dawniej (gwoli ścisłości, nie ciągnie mnie do niego, jest dla mnie jak brat). Tylko szczerze mówiąc, to nie wiem czy on już wie, że my już nie jesteśmy parą, nie wiem komu eks o tym powiedział, a komu nie.
To zależy czy osoba przyjaciela nie będzie odświeżała tematu eksa , a jeśli będzie to czy będziesz w stanie sobie poradzić z tym .

Ja nie dałem rady i urwałem kontakt z dobrym przyjacielem i jej siostrą , przynajmniej na jakiś czas , i jest lepiej , ale ja reaguję w ten sposób że najdrobniejsze sygnały wzmacniam do postaci gdzie emocje biorą górę i niestety muszę je wycinać w całości .

Myślę że wie , eks to nie jedyny kanał informacji z jakiego mógł się dowiedzieć że zerwaliście , nastaw się na taki obrót sytuacji .
Stary 2013-08-18, 07:20   #389
diferente
Raczkowanie

Cytat:
Czemu podczas rozmowy jemu tego nie powiesz? Nie rozumiem tego. Umawiacie sie na piwo, gadacie o wszystkim, a jesli nadarzy sie okazja badz zwyczajnie chcesz mu to powiedziec to mowisz. W koncu przyjaciel prawda?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
diferente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 09:53   #390
justysiaa89
Zakorzenienie

eh ja się dziś obudziłam w gorszym nastroju pół nocy nie mogłam spać, jak na złość ex nie chciał uciec z moich myśli...

Edytowane przez justysiaa89
Czas edycji: 2013-08-18 o 19:15
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości