|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale wiesz co, często jest tak, że tacy ludzie pod koniec życia zostają sami i jeszcze kiedyś pożałuje tych słów i sam będzie szukał kontaktu z Toba. Ja miałam super tatę, niestety zmarł 13 lat temu Do dziś nie mogę się z tym pogodzić. Szkoda, że nie będzie go na naszym ślubie
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
pomysł o tym, że będzie z wami duchem , będzie na was patrzył pozatym masz go w sercu, więc cały czas jest z Tobą. Ja jadę na slowacje, nie pedzcie strasznie miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4384 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
Na pewno duchem będzie z nami Udanego wypoczynku!
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
No nam pani w banku powiedziała, że dochody żeby dostać bez problemu kredyt to tak 6-7 tysięcy byłoby optymalnie.
Dodatkowo, u nas kredyt ma być tylko na TŻta, więc chyba sobie poczekamy na mieszkanie ![]() Cytat:
Oboje wiemy, kiedy trzeba zrobic przerwę i sączyć sobie np. samą colę, a nie walić kielichy albo pić drina. Po takiej przerwie mogę pić dalej. Do tego dodajmy taniec + jedzenie i będzie spoko. Pisałam tutaj, jak byliśmy w czerwcu na weselu: całe popołudnie + wieczór piłam, jadłam, tańczyłam. Fakt, nie piłam na umór, ale nigdy tak nie piję. Wracając do domu o 3.30 poszliśmy na policję, gdzie zbadałam się alkomatem i wyszło, że jestem TRZEŹWA, więc wróciliśmy samochodem do domu. Hej My ogarniamy śniadanko, potem zakupy i jedziemy do moich dziadków na grilla
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
Już wiem co tż dostanie na dzień chłopaka
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam w planach te spinki
|
|
|
|
#4388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ależ macie tempo, dziewczyny, na wieczór wyszłam na urodziny przyjaciółki i już tyle stron do nadrabiania...
Dziękuję wszystkim za miłe przywitanie! ![]() Cytat:
Cytat:
Co do nazwiska - ja przyjmuję TŻta. Wg mnie 2 nazwiska często rodzą problemy i i tak uzywa się głównie jednego. A ja, choć ogromnie kocham mój dom rodzinny i mam sentyment do nazwiska, to jednak z przyjemnością zmienię. Moje nazwisko ma niemiecką pisownię i zawsze są z nim problemy, TŻ ma nazwisko z kolei bardzo "polskie" Co do dzieci, dla chłopca łatwo będzie nam coś wybrać, tak sądzę. Ale raczej tradycyjnie - np. Piotr, choć bardzo podoba mi się też Tymoteusz. A dziewczynka - ja uwielbiam imiona Ewa (moje ) i Julia (szwagierka, która ślubu raczej nie planuje), ale to by były 2 tak samo nazywające się kobiety w rodzinie... :P TŻ z kolei chce Madzię ![]() I na naszym weselu nie planujemy pić. Lampkę szampana, może 2-3 kieliszki wódki, nie więcej. Chyba, że tak po północy TŻ będzie chciał piwko czy coś - ani on, ani ja za wódką i tak nie przepadamy Nasi rodzice też pić za wiele nie będą, odbijemy sobie wszyscy na poprawinach - planujemy małe, rodzinne posiedzenie u nas w ogrodzie następnego dnia.A jak to jest, zawsze trzeba się umawiać na przymiarki sukni? I czy na jakieś konkretne godziny cz coś? Bo w Krk na Długiej jest mnóstwo salonów no i wyobrażam sobie urządzić taki spory "rajd" i np. jednego dnia odwiedzić 4 salony i co, trzeba się w każdym na określony czas umawiać? Ile wcześniej?
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-08-18 o 09:53 |
||
|
|
|
#4389 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a potem pewnie winko bede sączyć, TZ tez napewno nie odmówi, jasne ze trzeba sie bedzie pilnowac, zeby nie przesadzic, bo to nasze wesele, ale nie zamierzam świętować całkowicie na trzeźwo a poprawiny bedą pewnie u nas na ogrodzie i to tez nie od 8 rano, wiec nie widze problemuCytat:
co do bukietów na stoły to sama nie wiem, chyba dałabym jednak same białe kwiaty i do tego te morskie dodatkiCytat:
taaaaa ciekawe kiedy to będzie... my mamy póki co połowe z tego oo śliczne, tez mi sie te podobają! ![]() Co do podwójnych imion , ja mam jedno, bo u mojego ojca w rodzinie dawało sie jedno, ale u TZta w rodzinie jest tradycja dawania dwóch i podoba mi sie to, pewnie dzieciom damy dwa ![]() my sie chcemy budowac, ale to jest wszyyyyystko kwestia szczescia, kasy i ukladów w rodzinie... przy dobrych wiatrach zostalibysmy jeszcze jakis czas u tesciów i odkladali, albo zaczynali budowac powolutku... a jak bedzie źle, to trudno kupimy na kredyt małe mieszkanko i sruuuu ![]() z dobrych wiesci - otwierają u TZta na uczelni przedszkole dla dzieci pracowników ![]() Anesteshia oglądałam srebrną górę ladny ogród mają![]() na długiej mierzyłam kiecki dwa razy - w sobotę i sie umawialam bo było duzo os chetnych, a drugi raz w piatek i szłam na żywioł i zmierzylam wszedzie gdzie chciałam. Jakbys miała jakis wolny dzien w tygodniu to mozna isc od strzała.
"A ja bez ciebie jak wiadro bez wody, jak śliwka bez pestki, bez poręczy schody" Edytowane przez Verunka Czas edycji: 2013-08-18 o 09:55 |
|||
|
|
|
#4390 |
|
Zadomowienie
|
Witam imienniczkę!
![]() Załamało mnie to 6-7 tys. dochodu... W życiu tyle nie wyciągniemy, może jakbyśmy w większym mieście pracowali, ale na razie nie ma szans
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2013-08-18 o 10:03 |
|
|
|
#4391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadzwoń i zapytaj, kiedy możesz przyjść. Zapytaj też ile czasu rezerwować - wiadomo, to zależy od ilości mierzonych kiecek, bo jak sobie w danym salonie wybierzesz 5, a w innym 1, to jest różnica. Ale umawiając się możesz powiedzieć, że mierzysz różne sukienki, wtedy jak przyjdziesz o 11:20 zamiast o 11, to nikt Ci wyrzutów robić nie powinien. Na 100% trzeba umawiać się do Nabli. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
Srebrna Góra nas właśnie lokalizacją i ogrodem zachwyciła
I ze wszystkich oglądanych sal, ta nam jednak najbardziej odpowiadała układem i wielkością, no i też cenami. Wystrój w środku może mógłby być lepszy, ale i tak jest wg nas ładnie .Suknię planuję wybierać w tygodniu, nie w weekendy, więc w takim razie na pierwsze rozeznanie pewnie nie będę się umawiać. Ale to i tak jeszcze conajmniej do października poczekam. Co do imion - ja mam dwa, ale uważam to za bezsens... U mnie w rodzinie ogólnie wszyscy mają 2 imiona, u TŻta po jednym. I nasze dzieci będą miały raczej po jednym. Edit: Nie nadążyłam za Waszymi odpowiedziami... w takim razi ejednak może będę dzwonić
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-08-18 o 10:14 |
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja też mam problem z tym piciem na weselu (jak to brzmi
) chodzi o to, że mam słabą głowę oczywiście znam umiar i wiem kiedy przestać, ale bardzo nie lubię namawiania 'ze mną się nie napijeeesz???' .. zawsze stawia mnie to w niezręcznej sytuacji na pewno otworzymy sobie z mamą i świadkową szampana albo strzelimy po drinku podczas przygotowań, tak na odwagę a na weselu mam w planach pić winko, albo drinki.. ale wolałabym, żeby mnie nikt nie zmuszał do picia z kielonka, o tego szczerze nienawidzę.
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4396 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Musimy jeszcze to dobrze przedyskutować, na szczęście jest jeszcze duuużo czasu
|
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do picia to ja pewnie mało albo niemal na trzeźwo bo jakoś tak mało przepadam. Tż pewnie wypije ale pewnie podzieli moje zdanie żeby nie przesadzać i nie wprowadzać się w "zbyt dobry" nastrój Te umawiania mnie "przerażają" - nie wiem jak to trzeba logistycznie ogarnąć. nie wiadomo ile czasu zarezerwować a potem znów jak z następnym...ale tak po obronie się wybiorę pooglądać
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja tak mam że im bliżej urlopu tym bardziej mi się nie chce? :beczy:
jeszcze aż 3 dni pracy ![]() w sumie- to mój pierwszy urlop w życiu, może dlatego |
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie dekoracja bez żywych kwiatów jest taka... sucha... A może by samemu coś spróbować zrobić. Wtedy to jedynie kwestia załatwienia świeżych kwiatów.
|
|
|
|
#4400 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17
Cytat:
Wiem, ze to podle ale zostawil moja mame jak mialam dwa dni.. musialo byc jej naprawde bardzo ciezko Cytat:
Cytat:
![]() Twoj tata napewno bedzie z Wami duchem
|
|
#4401 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Ekstra, kiedy będziecie roznosić zaproszenia?
Jestesmy ze soba ponad 5 lat, początkowo związek na odległosc (ja wyjechałam do Wrocławia, pozniej zaczelismy byc ze soba, i po 1,5 roku TŻ przyjechał za mną do Wrocławia i zamieszkaliśmy ze sobą. Teraz mieszkamy od 1,5 roku na swoim mieszkanku narzeczeństwem jesteśmy od ponad dwóch lat, po mojej obronie pracy magisterskiej mieliśmy zacząć planować ślub (czyli ponad rok temu), ale szukanie pracy mnie absorbowało i jakoś za leniuchy wielkie byliśmy. Ale w końcu ruszyliśmy z kopyta![]() Ślubować będziemy w rodzinnej mieścinie (oboje z niej pochodzimy). Co do sali to wyboru specjalne nie mieliśmy, ale przynajmniej miejsce sprawdzone. Tylko przy liczeniu okazało się, że nasza rodzina jest mega duża, ale mają na szczęście powiększać sale w zimie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nic nie mów, ja pracuje na pełen etat za najniższą krajowa, w duzym mieście - (Wrocław), w biurze które mogło by sobie pozwolić na wyższe wynagrodzenie pracowników, ale wiedzą że jak nie ten pracownik to inny, taki "wspaniały" rynek pracy jest .;/
|
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, z tym, że ja na drugim końcu Polski mieszkam i dostęp do morskich dodatków mam trochę utrudniony ale od czego ma się znajomych O takich winietkach myślałam nie wiem jak będzie z realizacją ale zobaczymy , zaproszenia będę mieć ręcznie robione i też morski akcent będzie zachowany . Planuję też coś wplątać w mój ubiór i bukiet (mam nawet pewien pomysł ) tak, żeby to było zaznaczone, bez przesadyzmu Co do stołów to u nas kwiaty też będą, wydaje mi się, że bez nich stoły mogą być łyse ale kule z piaskiem i muszlami będą jak na coś jeszcze wpadnę to napiszę
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak babcia krzyczała to dziadek bronił, był wspaniałym człowiekiem. |
|
|
|
|
#4404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też dość dobre opinie słyszałam, manager zrobił bardzo pozytywne nastawienie, więc ostatecznie bardzo się cieszę z wyboru sali ![]() Co do umawiania na przymiarki - mam tak samo... Tym bardziej, że mniej-więcej wiem, czego szukam, ale nie chcę iść do salonu z wypisanymi modelami sukien i powiedzieć, że chcę przymierzyć tych 5 modeli, chcę szukać na bieżąco w salonach i nie mam pojęcia, gdzie przymierzę 2 suknie, a gdzie 20... |
|
|
|
|
#4405 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Liczy się jako kop ![]() Cytat:
![]() No..ja zarabiam niewiele więcej niż najniższa; lubię swoją pracę i na szefową nie mogę narzekać bo jest naprawdę super, ale u nas takie są realia, większość zarabia tyle lub jeszcze mniej..
|
|
#4406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciesze sie :P chociaz raz w zyciu uslyszal co ludzie o nim mysla :P
|
|
#4407 |
|
Winter is coming
|
Hej
Pisałyście o piciu na weselu. Ja na pewno będę pić, ale nie czystą, bo się szybko ubzdryngolę będzie dużo alkoholu, drinki będę sobie robić i powinno być ok. A chłop niech robi co chce, ma mocny łeb ;]Co do imion, to ja mam dwa i nie wiem co to za problem? Drugiego i tak nie używam, chociaż jest śliczne i dużo bardziej mi się podoba niż moje pierwsze pospolite. A nazwisko będę miała podwójne
|
#4408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma dłuższe niż moje obecne ale mojego nie lubię więc się cieszę na zmianęa powiesz w jakiej branży robisz? Cytat:
Bo ja nie obczajam trochę robić jakiś motyw który nie jest nijak związany z parą młodą. Ale to ja ![]() A co powiecie na kielicha albo kieliszek wina czy szampana przed ślubem na odstresowanie? ja osobiście nie planuję ale oglądając zdjęcia w portfolio fotografów zobaczyłam że jest taki trend gdzie nie gdzie.. Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-08-18 o 10:50 |
||
|
|
|
#4409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż oświadczył mi się na plaży w Irlandii spacerując brzegiem morza "znalazł" muszlę, a w niej był pierścionek zaręczynowy Ot cała historia. A poza tym nie rozumiem czemu miałoby się cokolwiek gryźć ? To, że jestem z południa to mnie deklasyfikuje w pewnych pomysłach ? A jak ktoś jest z Gdańska to nie morze sobie wymarzyć np wesela z motywem góralskim ?
"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie. Aparatka od 15.04.2013 Edytowane przez Soul89 Czas edycji: 2013-08-18 o 11:00 |
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

Będziemy spać jak zabici, prawie cały dzień na świeżym powietrzu.
Ale i TZta zamierzam poprosic o picie z umiarem nie widze naszej nocy pslubnej jako nocy spedzonej przez niego kochajac sie z kiblem... 
Do dziś nie mogę się z tym pogodzić. Szkoda, że nie będzie go na naszym ślubie
30.08.2014
pomysł o tym, że będzie z wami duchem , będzie na was patrzył 

I czy na jakieś konkretne godziny cz coś? Bo w Krk na Długiej jest mnóstwo salonów no i wyobrażam sobie urządzić taki spory "rajd" i np. jednego dnia odwiedzić 4 salony i co, trzeba się w każdym na określony czas umawiać? Ile wcześniej?

.
osób które odmówią raczej na 99%, naliczyłam 18.