Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 12:04   #751
evvelinek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
nie przesadza ani trochę, moja bratanica w gimnazjum nie moze zakładać bokserek, bluzek na ramiączkach chyba że założy an to sweterek, koszule albo coś w tym stylu. Za kolorowo tez nie mogą sie ubierać. Bokserkę w biało-czerwone paski musiała odłożyć na lato, albo na weekendy.
często się słyszy teraz o takich restrykcjach ubiorowych, ale jakoś tego nie widzę w roku szkolnym na ulicach trzeba we wrześniu uderzyć do gimbazy na przerwie i obadać swoja drogą, za moich czasów były tylko restrykcje jeśli chodzi o zmianę butów w zimie ubiór jako taki nie był problemem bo dzieciarnia miała w tym zakresie jeszcze łeb na karku, a teraz..
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:04   #752
Munkaa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Cytat:
mi mama nie chciała w podstawówce kupić żółtej bluzy, bo jak ja tak do szkoły pójdę

nie przesadza ani trochę, moja bratanica w gimnazjum nie moze zakładać bokserek, bluzek na ramiączkach chyba że założy an to sweterek, koszule albo coś w tym stylu. Za kolorowo tez nie mogą sie ubierać. Bokserkę w biało-czerwone paski musiała odłożyć na lato, albo na weekendy.
Ale ja znam zasady panujace w niektorych szkolach, u mnie tez tak bylo. Ja sie tylko zastanawiam, czy myslicie, ze bluzka na cienkich ramiaczkach w szkole to faktycznie problem? bo dla mnie to juz troche zasady absurdalne szczegolnie jak jest goraco

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:06   #753
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
mi mama nie chciała w podstawówce kupić żółtej bluzy, bo jak ja tak do szkoły pójdę

U mnie w gimnazjum i liceum podobnie. Oczywiście za moich czasów. Teraz to dziwne rzeczy się tam dzieją.
Osobiście - kiedy jest gorąco, a muszę iść na uczelnię, zakładam spódniczkę do kolan zamiast spodni (zawsze jakiś przewiew ) i bluzkę na ramiączka a na to cienką narzutkę, żeby zakryć ramiona. Nie trzeba od razu zakładać habitu czy kożucha.
Czułabym się co najmniej dziwnie w krótkich spodenkach i bluzce na ramiączka.
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:08   #754
Annaluka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Bluzki na cienkich ramiaczkach? chyba przesadzasz troche nie popadajmy w paranoje jak jest 40 stopni, to nikt nie bedzie chodzil w golfie i spodnicy do ziemi.
No ja to rozumiem, ale bluzka na takich cienkich ramiączkach nie jest zbyt elegancka i ogólnie dopuszczana w szkołach. Chodzi głównie o odkryte ramiona i zazwyczaj dość głęboki dekolt. Teraz do pracy w biurze też bym tego typu bluzki nie założyła, mimo lejącego się skwaru z nieba.

Moim zdaniem tak jak w pracy obowiązuje jakiś tam dress code (nawet jeśli luźny) to tak samo w szkole są pewne zasady. I tego typu spodenki to maksymalnie to na WF można sobie założyć
Stary 2013-08-18, 12:09   #755
evvelinek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Cytat:
Ale ja znam zasady panujace w niektorych szkolach, u mnie tez tak bylo. Ja sie tylko zastanawiam, czy myslicie, ze bluzka na cienkich ramiaczkach w szkole to faktycznie problem? bo dla mnie to juz troche zasady absurdalne szczegolnie jak jest goraco

teraz są takie modnisie w gimnazjum, bardziej są na czasie z ciuchami ode mnie, wiec chyba nie ma żadnego problemu znaleźć coś innego w zamian. może i przesadzona restrykcja, na dawne czasy byłaby bardzo mocno przesadzona, bo kiedyś nie było do wyboru tylu ciuchów dla młodych dziewczyn, a teraz? mgiełki jakieś itp, da rade ominąć ramiączka wg mnie
bardziej dziwią mnie kolory rozumiem, że niektórzy moga miec skłonność do przesady, no ale kiedy bawić się kolorami jak nie w wieku nastu lat? nie wiem też w jakim zakresie może to przeszkadzać nauczycielom.
Stary 2013-08-18, 12:14   #756
Annaluka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Cytat:
Osobiście mi to nie przeszkadza, ale...

Dajmy na to hojnie przez naturę obdarzoną nastolatkę, której biust w takiej bluzce jest bardzo widoczny ''na wierzchu''. Ku uciesze kolegów, którym hormony świrują i ku uciesze nauczyciela płci męskiej. Uważam, że może być to rozpraszające i przez to niewłaściwe.

Wydaje mi się, że w szkole seksualność nie powinna być podkreślana i eksponowana. Nie jestem także za habitami Ale można wyglądać fajnie i seksownie bez świecenia tyłkiem, czy cyckiem.
Stary 2013-08-18, 12:14   #757
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Cytat:

bluzka bluzce nie równa, nauczycielom pewnie chodzi o to ze niektóre dziewczyny najchętniej świeciły by cyckami, a w bluzce na ramiączkach o to nie trudno.
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 12:15   #758
ladymln
Zadomowienie

Ja bym na uczelnię nie założyła szortów,bo źle bym się czuła. Nie przesadzałabym jednak z tym,że "ta dzisiejsza młodzież..." Za moich czasów były osoby,które ubierały się do szkoły jak na dyskotekę,ale też takie osoby,które ubierały odpwoiednio do miejsca i okazji. Myślę,że i dziś tak jest.
W liceum się nie malowałam,ale na studia zawsze się malowałam i ubierałam się ładnie,a nie w ubranie pierwsze z brzegu. Nie uważam,by było to dziwne.
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:16   #759
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość

Dajmy na to hojnie przez naturę obdarzoną nastolatkę, której biust w takiej bluzce jest bardzo widoczny ''na wierzchu''. Ku uciesze kolegów, którym hormony świrują i ku uciesze nauczyciela płci męskiej. Uważam, że może być to rozpraszające i przez to niewłaściwe.

Wydaje mi się, że w szkole seksualność nie powinna być podkreślana i eksponowana. Nie jestem także za habitami Ale można wyglądać fajnie i seksownie bez świecenia tyłkiem, czy cyckiem.
takich rzeczy od nastolatek wymagac toż to często dorosłe kobiety nie wiedzą że tak można
Stary 2013-08-18, 12:23   #760
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0
Konto usunięte

Zdecydowanie spodenki za krótkie... tym bardziej na uczelnie.
U mnie w gimbazie już zaczęli wprowadzać zakazy malowania. Bo dziewczyny przychodziły wymalowane jak na dyskotekę. Mamusie też powinny zwracać uwagę na to w jakim stanie wychodzą ich dzieci do szkoły...
f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:28   #761
akikochandesu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Tez tak robilam, ale, znowu starababamode - kiedys to nie bylo nic dziwnego, teraz rozumiem, ze nastolatki sie stroja, bo np. kolezanki beda sie krzywo patrzec.
Ja chodziłam cały rok tak, jak mi było wygodnie, moje znajome też, więc myślę, że to zależy od ludzi, na szczęście nie wszystkie nastolatki myślą tylko o strojeniu się.
akikochandesu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 12:30   #762
ldzlejdildz
Zakorzenienie

Dzień doberek

Podczytuję, podglądam. Skrobnę se

Nowy film u Karoliny
http://www.youtube.com/watch?v=XQk8jnStmhM

i live z nią dziś o 20.

Ktoś zamierza oglądać?

ldzlejdildz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:31   #763
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez akikochandesu Pokaż wiadomość
Ja chodziłam cały rok tak, jak mi było wygodnie, moje znajome też, więc myślę, że to zależy od ludzi, na szczęście nie wszystkie nastolatki myślą tylko o strojeniu się.
Tego nie napisalam Po prostu jestem w stanie zrozumiec, dlaczego dziewczyny poswiecaja uwage swojemu strojowi.

U Karoliny filmik o pielegnacji skory tradzikowej z Vichy
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:33   #764
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
A konieczność zakładania do pracy butów z zakrytymi palcami, odpowiednich bluzek, spódnic nie krótszych niż do kolan, zakaz chodzenia z gołymi nogami, itd też są dla Ciebie absurdem?
Moje pytanie zabrzmiało jakoś agresywnie, ale nie o to chodzi, serio pytam.
Dla mnie uczelnia nie jest już szkółką i jakoś wyglądać wypada. Nikt nam uwagi nie zwróci, nie wpisze nagany w dzienniczku, ani nie wezwie rodziców, ale dorośli ludzie powinni mieć trochę więcej wyczucia niz gimbaza i tyle. Swoją drogą, przeginanie w drugą stronę śmieszy mnie do łez. Na co bardziej prestiżowych kierunkach od pierwszego roku nosi się garniaki i jakieś wstrętne garsony. Najbardziej widać u studentów prawa.

Cytat:
Napisane przez Annaluka Pokaż wiadomość

Mam ten "problem" i to nie jest śmieszne. :P Lubię swój duży biust, ale bardzo ciężko ubrać się na upał, żeby po prostu nie wyglądać wulgarnie. Ile można chodzić w koszulach. Zakładam sukienkę do kolan z dekoltem w V (nie jakimś do pępka) i zdarza mi się, że np. babcie na ulicy na mnie krzyczą jak to ja wyglądam... Albo zaczepiają mnie jakieś pijaczki. W t-shirtach już raczej nie chodzę, chyba że na siłkę czy do biegania. W golfach, półgolfach, dekoltach w łódkę wyglądam przekomicznie i po prostu się duszę. :P

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2013-08-18 o 12:40
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:37   #765
ldzlejdildz
Zakorzenienie

jajajamajka

Witaj w klubie.

ldzlejdildz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:38   #766
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Swoją drogą, przeginanie w drugą stronę śmieszy mnie do łez. Na co bardziej prestiżowych kierunkach od pierwszego roku nosi się garniaki i jakieś wstrętne garsony. Najbardziej widać u studentów prawa.
Czesc studentow prawa chodzi w garniakach ze wzgledu na to, ze czesto rano maja praktyki, a po poludniu zajecia na uczelni i nie maja czasu sie przebrac Fakt faktem tak jest na pozniejszych latach, powazni pierwszoroczniacy sa zabawni
Stary 2013-08-18, 12:43   #767
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Czesc studentow prawa chodzi w garniakach ze wzgledu na to, ze czesto rano maja praktyki, a po poludniu zajecia na uczelni i nie maja czasu sie przebrac Fakt faktem tak jest na pozniejszych latach, powazni pierwszoroczniacy sa zabawni
Ano widzisz, to rozumiem. Sama inaczej się ubierałam, jak musiałam po uczelni skoczyć do pracy.
ALE skórzany neseserek i wielka marynara od pierwszego dnia są przekomiczne. I to się samo napędza, ktoś widzi ludzi ze starszych lat, zaczyna się też tak ubierać, potem znajomi z roku podchwytują, a potem to już idziesz ledwo na studia i już czujesz presję garsony. :P
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:45   #768
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

Ahhh pierwszy rok prawa... To byly hity z aktowkami, w garniakach i z kodeksami na pierwsze wyklady
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:48   #769
TheDocha
Dossisława I

Dlaczego Doncelita używa 3 tuszy?
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:52   #770
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Ano widzisz, to rozumiem. Sama inaczej się ubierałam, jak musiałam po uczelni skoczyć do pracy.
ALE skórzany neseserek i wielka marynara od pierwszego dnia są przekomiczne. I to się samo napędza, ktoś widzi ludzi ze starszych lat, zaczyna się też tak ubierać, potem znajomi z roku podchwytują, a potem to już idziesz ledwo na studia i już czujesz presję garsony. :P

Najbardziej widać właśnie na prawie i marketingach bo to biznessmamy są i fakt jest to komiczne, chodzenie na uczelnie dzień w dzień w garniaku ( nie chodzi o chodzenie do pracy ale na SAMĄ uczelnię)
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:56   #771
Milena_12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Dlaczego Doncelita używa 3 tuszy?
Napisała w komentarzu: "bo dają najlepszy efekt"... No nie wiem
Ale w sumie jakbym miała 40 tuszy do rzęs i zaraz mieliby mi dorzucić nowe ze współprac i prezentów ze spotkań to i 10 bym nakładała, bo kiedy to w d. jeża wykorzystać!

Studenci prawa to temat na oddzielny wątek. Pamiętam pierwszy dzień na uczelni i moje zdziwienie.
Chociaż rocznik, który przyszedł od października 2012r. wyglądał zupełnie inaczej: duże, kolorowe plecaki, odblaskowe bluzki, jeansy. Od razu poczułam się jak w liceum, kiedy zobaczyłam jak okupują podłogi wcinając kanapki
Milena_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 12:57   #772
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Na co bardziej prestiżowych kierunkach od pierwszego roku nosi się garniaki i jakieś wstrętne garsony. Najbardziej widać u studentów prawa.
ja chyba coś innego studiowałam w takim razie w grupie 200 osób chyba nie było nikogo takiego pod koniec się pozmieniało, u facetów było to widać, bo ludzie zaczęli pracować. ogólnie wszyscy wyglądali tak jak i cała reszta uczelni
Stary 2013-08-18, 12:58   #773
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XV!

MsDoncelity nie ogladam, bo po prostu nie moge zniesc jej glosu, ale z ciekawosci zobaczylam ten szkolny outfit. Musze przyznac, ze mi sie podoba, po prostu nie trafila z nazwa, bo stroj od pasa w dol do szkoly sie nie nadaje, a przynajmniej ja bym tak do szkoly nie wyszla. Mysle, ze bardziej by sie sprawdzily jakies spodnie 3/4 swietne ma nogi! I buty boskie! Sa dziewczyny, ktore normalnie smigaja na takich wysokosci, wiec to bardziej kwestia przyzwyczajenia od pasa w gore - chyba wiekszosc z nas ubiera sie podobnie na uczelnie czy do szkoly
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 13:02   #774
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa Pokaż wiadomość
Ahhh pierwszy rok prawa... To byly hity z aktowkami, w garniakach i z kodeksami na pierwsze wyklady
U mnie na jednym kierunku czesc dziewczyn (Polek, polska uczelnia) na poczatku rozmawiala ze soba po francusku, dopiero pozniej zorientowaly sie, ze na nikim to wrazenia nie robi i cala reszta rozmawia miedzy soba po polsku
Stary 2013-08-18, 13:19   #775
KathleenAnn
Zadomowienie

A nie tak dawno były inne outfity do szkoły...

http://www.youtube.com/watch?v=JYF_fyH59aQ
KathleenAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 13:43   #776
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gagateczkaaa Pokaż wiadomość
MsDoncelity nie ogladam, bo po prostu nie moge zniesc jej glosu, ale z ciekawosci zobaczylam ten szkolny outfit. Musze przyznac, ze mi sie podoba, po prostu nie trafila z nazwa, bo stroj od pasa w dol do szkoly sie nie nadaje, a przynajmniej ja bym tak do szkoly nie wyszla. Mysle, ze bardziej by sie sprawdzily jakies spodnie 3/4 swietne ma nogi! I buty boskie! Sa dziewczyny, ktore normalnie smigaja na takich wysokosci, wiec to bardziej kwestia przyzwyczajenia od pasa w gore - chyba wiekszosc z nas ubiera sie podobnie na uczelnie czy do szkoly
Też mnie drażni jej głos i sposób mówienia...
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 13:44   #777
ladymln
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=XQk8j...mRdDb0juk3ViAA u Karoliny VLOG: TRĄDZIK, NOWA KURACJA
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 13:55   #778
naked_truth
Raczkowanie

Karolina jest z tym trądzikiem po prostu śmieszna. Ot zmyślna strategia marketingowa.

Mazia się coraz to nowym kleistym, śmierdzącym podkładem, dieta leży i kwiczy.

Z takim podejściem i trybem życia ciężko NIE mieć pryszczy. No ale ona wypróbowała wszystko i nic nie działa, boryka się z tym problemem każdego dnia.
naked_truth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 14:00   #779
moniczorek
Podróżniczka

Szczescie do Boga, że ja nie mam wrażliwej twarzy

witajcie po weekendzie kobiety
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 14:04   #780
szeptserca
Zadomowienie

GG do szeptserca

Cytat:
Napisane przez naked_truth Pokaż wiadomość
Karolina jest z tym trądzikiem po prostu śmieszna. Ot zmyślna strategia marketingowa.

Mazia się coraz to nowym kleistym, śmierdzącym podkładem, dieta leży i kwiczy.

Z takim podejściem i trybem życia ciężko NIE mieć pryszczy. No ale ona wypróbowała wszystko i nic nie działa, boryka się z tym problemem każdego dnia.
Strategia marketingowa? Jak mnie irytują takie osoby, najłatwiej kogoś oceniać nie znając problemu. To bardzo wpływa na psychikę i bardzo się cieszę, że jest na yt osoba, która przyznaje się do tego że nie ma idealnej cery. Poza tym podziwiam ją- 16 lat walki z wiatrakami musiało się na niej nieźle odbić.
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie.
włosy:71->80
szeptserca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości