|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||
|
Tajka
|
Dot.: Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
Cytat:
A moje myślenie jest stąd: Gdy wstaję ok. 11, jem śniadanie ok. 12. Także obiad przypada mi na ok 15:30. Kolacja na ok. 19. Wówczas trochę ciężko wrzucić coś między posiłkami, bo musiałabym robić półtoragodzinne przerwy. Ale czy jedząc 3 posiłki dziennie nadal będę chudła ? Zwłaszcza, jak kaloryczność głównego dania będzie wynosiła ponad 500 kcal ? Moje myślenie również wynika stąd, że zjadłam właśnie na obiad 690 kcal...tak około. 100g fileta z kurczaka, 225g brokułów i 100g ryżu brązowego z musztardą. I taką mam rozkminę teraz, bo wczoraj mój obiad wynosił ok. 318 kcal. :O
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
zaczynam się właśnie pakować na wakacje. Szkoda, że nie osiągnełam do wyjazdu wymarzonej wagi, w ogóle mam wrażenie, że przytyłam ostatnio, ale trudno, nie będę sobie tym zaptrzątać głowy. Sama jestem sobie winna
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
|
|
|
#2223 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Ale mogę spróbować np. zamiast 100g ryżu - 50g i zamiast tych 225g brokułów - 112,5g. Wówczas zmniejszę kaloryczność posiłku o ok. 200 kcal. Powiem szczerze, że pierwszy raz od dawien dawna zjadłam tak duży i kaloryczny obiad ! To przez ten ryż, którego nie jadłam od...kilku miesięcy właściwie.
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Pospałam jeszcze 2 h, wstałam dopiero. Z bólem, nie miałam lodu na nodze, chciałam aby odpoczęła mi trochę.. Aga spokojnie tam ![]()
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę spokojna ale się rozpijam teraz reddsika zimnego piję, już przed spotkaniem ale dla ochłody wrócę około 23, ale jakoś o 18 jadę także mam jeszcze 2 godzinki
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
aga baw sie dobrze
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dietka, trening i ploteczki - pokonamy te wałeczki! cz.VI
Ania, Aga- bawcie sie dobrze na randeczkach! Czekamy na relacje
![]() Choco, xs?! Nie gadam z Toba! pozatym gratuluje spadku ![]() Pipson, gdzie wybywasz na wakacje? ![]() Kisiej, schudnąć może i schudniesz, ale odradzalabym taka taktykę ja jadłam za mało, szybko schudlam po czym przytylam przez wakacje 15kg i dopiero niedawno wróciłam do tamtej wagi. To głupota niestety. Radzilabym Ci wstawać o 9, tez sie Wyspisz a to nawet zdrowiej wcześniej wstać możesz wtedy pocwiczyc albo cokolwiek i nie licz kalorii, one nie są istotne. Tylko zdrowe posiłki(no ale wiadomo ze nie takie, ze po jednym dniu masz 1000kcal, bo jojo gwarantowane).Ja skończyłam prace wcześniej i juz jestem w drodze do domu odpoczne sobie a jak będzie zimnej to idę biegać brawo dla wszystkich cwiczacych ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio widzę w sieci co raz więcej artykułów o tym, że ilość posiłków w ciągu dnia nie ma znaczenia, ważniejsze są jakość i wielkość tych posiłków. Tak jak Pipson napisała, chodzi o 'efekt termiczny jedzenia', czyli energię, którą organizm wykorzystuje na trawienie. Pierwszy raz przy się z tym spotkałam przy okazji Intermittent fasting, o którym wątek niedawno powstał. TUTAJ i TU na przykład jest trochę na ten temat
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybieram się do Grecji, na Korfu, niestety tylko na tydzień ![]() Jak Ci się udało schudnąć te 15 kg, o których wspominałaś w wiadomosci do Kisiej? Podziwiam i gratuluję silnej woli, ech, ja się męczę z 4-5 kg ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#2235 | ||||
|
Tajka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale racja. A dzisiaj tak jakoś samo wyszło i odpowiem sobie teraz sama, czy mogę jeść tak duży obiad - NIE. Jestem ospała. Poszłam spać i teraz wstałam z wyrka. Idę na rower ! Koniec lenienia dupska !
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie ogarnęlam brwi, stópki :paznokcie: teraz czekam aż lakier wyschnie i idę spawdzać lokówkę
|
|
#2237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, to problem rozwiązany- skoro chodzisz spać koło 1, to koło 22:30 wręcz powinnaś przekąsić coś białkowego
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
po 19 wybywam z dziewczynami do pizerii, ale nie będzie mowy o żadnym fast-foodzie ojj
|
|
|
|
#2239 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam to samo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trochę?! |
|||||
|
|
|
#2240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Jak chodzisz spać koło 1, to śniadanie o 11, obiad o 14, podwieczorek 17, kolacja 20? Zresztą może być nawet jeszcze jeden posiłek, bo nie powinno się jeść na 2-3h przed snem. W ogóle polecam przestawienie się i wstawanie wcześniejsze kiedyś chodziłam spać 2-3 a wstawałam o 12. potem się przestawiłam i od razu lepiej się poczułam. Tata mi kiedyś pojechał, jak tak długo spałam, że najwięcej kalorii spala niby organizm od rana. Nie wiem czy to prawda, czy po prostu chciał mnie zmotywować do ruszenia tyłka ![]() Co do tego jak schudłam.. w dużym skrócie do gimnazjum ważyłam mniej niż 60, w liceum 65, na studiach 70. i nie wyglądałam jakoś tragicznie, ale po rozstaniu z chłopakiem chciałam się za siebie wziąć i zaczęłam się odchudzać. były to oczywiście głupie metody-liczenie kalorii. Skurczył mi się żołądek i byłam zdolna zjeść nawet 600kcali. Waga fajnie poleciała, bo jakoś z 71-72 na 65. A potem zaczęły się wakacje, picie, fastfoody, spanie do południa i po wakacjach miałam już 80.. albo może i więcej. I dopiero po 2 latach wróciłam do 70 i lecę w dół. A pytanie jak? Ruszyłam dupsko, zaczęłam się zdrowo odżywiać. Dodam, że w ciągu tych dwóch lat próbowałam chyba wszystkich rodzajów diet i niestety te desperackie czyny zawsze kończyły się jojo. I też nie jestem jakaś super, często grzeszki się zdarzają albo lenistwo, ale staram się jako tako trzymać pewnych rzeczy i mimo, że teraz np. byłam 2 tygodnie na praktykach+tydzień u rodzinki+miałam sesję i nic a nic nie robiłam i jadłam niezdrowo nie przytyłam nawet kilograma. Także zdrowe nawyki i trochę sportu i waga MUSI ruszyć, nie ma innej opcji
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam do swojego albumu zdj z wczoraj.
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za to, co napisałaś. Ja wciąż mam takie jakieś blokady i się trochę wzbraniam przed tym jeść więcej (zwykle jest tak, że jem malo i zdrowo a potem BUM- grzeszki), jestem właśnie w stadium "wychodzenia" z takich głupich diet. Może nie 1000 kcal, ale też mało. I mimo, że się staram, to wciąż z tyłu głowy mam jakiegoś takiego chochlika, że "przecież i tak ważę już stosunkowo niedużo (52 kg przy wzroscie 160) chcę schudnąć 3 kg (bo w takiej wadze czułam się najlepiej) to chyba niemożliwe, żebym mogła jeść dużo i schudnąć". Bo waga stoi w mijescu mimo wysiłku, bo to, bo tamto. A prawda jest taka, że zdarzają mi się grzeszki i to sporo- wystarczy je wyeliminować, jeść zdrowe i wartościowe posiłki i nie ma siły, musi mi zejść to 3 kilo ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Oo, podziwiam, ja zwykle ulegam, ale widzę, że jak się chce, to można Przecież nie ma przymusu, by żreć pizzę, nie? ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Tez się cieszę
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że wszyscy na mnie patrzą i dziwnie mi wtedy jeść
Edytowane przez dzovana Czas edycji: 2013-08-18 o 18:14 |
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja lubię pizze w pizzeri, mam taką knajpkę ulubioną i zawsze zamawiamy tam z moim chłopakiem tą samą pizzę- odkąd się spotykamy; taki "rytualik" - więc jak ja nie zamawiam, to zawsze się na mnie on i reszta towarzystwa dziwnie patrzy Ale wiadomo, albo wymówki, albo efekty, sałatki też tam mają dobre
|
|
|
#2245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wykorzystaj ten czas dla siebie jak najlepiej!
udanego spotkania! ![]() Cytat:
chociaż jak to mówi moja siostra: "nie mała, tylko kompaktowa" Twój plan brzmi rozsądnie, więc trzymam ![]() Cytat:
byłam w Grecji i podobało mi się choć zbyt dużo nie zwiedziłam, bo w Atenach nie byłam (za droga i za krótka wycieczka) ![]() o proszę! ![]() no to baw się dobrze! wszyscy gdzieś wychodzą, a Ewa siedzi na rzici w doma, jak ostatni no-life no trudno ![]() Cytat:
![]() fajne zdjęcie dodałaś ![]() Cytat:
jak gdzieś idziemy ze znajomymi na pizzę czy coś, to staram się siadać tyłem do wszystkich innych ludzi, bo nie lubię, jak ktoś się patrzy jak jem gupek ze mnie
|
||||
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tak od zawsze, że nie lubię jak ktoś na mnie patrzy jak jem wstydzę się.
|
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam wracam
![]() dziś robię szczegółowy plan na cały tydzien, nie tylko treningowy i dietkowy, ale i ogólny plan tgo co musze zrobić w domu. rozleniwiłam się całkowicie, miesiąc mieliśmy remonty, co mogłam to zrobiłam, teraz muszę uporządkować wszystko w szafkach itp. |
|
|
|
#2248 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, ze Ci się chce zrobić plan na cały tydzień, ja się też starałam w miarę możliwości w roku akademickim (wtedy mieszkam sama i sama robię zakupy). A trzymasz się go potem? Bo mi się zdarzały odstępstwa
|
|
|
#2250 | ||||
|
Tajka
|
Cytat:
muszę je w końcu ogarnąć, bo się zakrzaczę Wróciłam z godzinnej jazdy rowerem. Kocham się gubić, jak mam dużo czasu i mogę pojeździć. Tak to bym wróciła szybciej, ale mamy pełno objazdów i zabłądziłam na rowerze. Także super, bardzo mnie to cieszy. Wstałam po drzemce w☠☠☠☠iona na maxa. Pojechałam na rower i tak mi weselej od razu. Właśnie wcinam pół grapefruita i 100g serka wiejskiego ![]() Przemyślałam kilka rzeczy i zaraz plan układam ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
Ja tak nie potrafię. Wczoraj zrobiłam jadłospis sobie na...tylko dzisiaj. A i tak nie wyszło, bo moja inwencja twórcza mnie pokonała. Lubię kombinować i ogarniać wszystko "na teraz". Nie licząc rzeczy do zrobienia w domu, to z jedzeniem i ćwiczeniem to "plan na dzień tego dnia"
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Przygarniecie ? Chciałabym trochę schudnąć, ale od kilku lat tylko tak mówię i waga się nie zmienia. W sumie jestem szczupła, ale mam za dużą pupę i uda.
Nie dość, że głupio to wygląda to jeszcze ja czuję się grubo.

cierpiałam kiedyś na "lekki" zakupoholizm i kupowałam coś, bo widziałam, że jest na to szał, a dopiero w domu po miesiącu orientowałam się, że w ogóle w tym nie wyszłam, albo wyszłam raz.. Od niektórych rzeczy to metek nie oderwałam... W końcu trochę mnie otrzepało jak mi przyszło trochę samej pożyć i zarobić jakąś pierwszą kasę, zdałam sobię sprawę, że wolę mieć jedną porządną rzecz niż za tą samą cenę pięć szmatek. Wtedy się wkurzyłam, i zrobiłam trochę porządku w szafie. 
jeszcze musieliśmy nadrabiać km, bo TŻ się zagapił i nie zauważył zjazdu z A4
i 30 km więcej musieliśmy zrobić
jeszcze o 19 idziemy do teściów
. Jak chodzisz spać koło 1, to śniadanie o 11, obiad o 14, podwieczorek 17, kolacja 20? Zresztą może być nawet jeszcze jeden posiłek, bo nie powinno się jeść na 2-3h przed snem. W ogóle polecam przestawienie się i wstawanie wcześniejsze