|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
co nie zmienia faktu że mam balerony.A czemu nic z tym nie robię... zrobiłam może z 4x chodakowską i czułam się fajnie, potem przyjechała siostra tż na tydzień nie robiłam i potem już do tego nie wróciłam, nie wiem nie umiem się zmobilozować ![]() buziaki dla Leosia za 8 miesiecy szok ! zdjęcie do klubu poproszę ![]() Ja dziś miałam przy usypianiu Hani to co Ty wczoraj, zasnela na 3 minuty potem płacz przeraźliwy z zamknietymi oczami nic nie pomagało, jak się lekko uspokoiła odkłądałam do łózeczka, 2 minuty spania i zaś to samo chyba tak z 5 razy nie wiem co jej było
|
|
#302 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śliczne zdjęcia! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42315128]Dziękujemy dziewczyny no mówię wam, z szoku wyjść nie mogę! [/QUOTE]Gratulację! liczę, że u Nas też będzie taka 'niespodziewajka' bez wcześniejszych przygotować (płacz, marudy itp)![]() Cytat:
witaj |
||
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Gdzie się podziała Sylwietta?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#304 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja skończyłam Cień wiatru-super i zaczęłam Kobietę w lustrze Schmitta. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Próbowaliście już wszystkego?Przedłużania dnia, kładzenia wczesniej spać, odejscie od rytuałów, kompanie w południe, wieczorne spacery? |
|||||
|
|
|
#305 |
|
Lurker ;)
|
Ogloszenia parafialne- chyba zadna nie pisala.
- od 22 sierpnia promocja na Dady- 2 paczki za 50 zl - promocja na chusteczki Dady- 3.69 za paczke. Koniec.
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Witam się z Wami.....zostało mu jeszcze kilka stron do nadrobienia..aż tak jak myślałam..nie szalałyscie
![]() jeju jak ciężko wrócić do rzeczywistości... ![]() mika..nie wiem o co chodzi...bo do k. Nie mam wejścia...ale się domyślam ..więc w związku z dobrymi wieściami serdecznie gratuluję... Wszystkim też dzieciaczkom zdrówencja z okazji kolejnych "rocznic"... My dziś kończyny połóweczkę.. ...Wczoraj byl drugi dzień bez kupy o ale 2bobki byly)...dziś zbite 2 bobki..a teraz kupa..choc taka twardsza...czyli ewidentnie cos zatwardza...czy to mleko bebilon comfort może?.czy możemy kupić mu juz 2? Co dawać na obiadki? Jemu prawie nic nie smakuje z samych warzywnych(wcale się nie dziwię )...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Chcialam powiedzieć że kupiłam chusteczki mokre z lidla toujours z aloesem... są bardzo fajne...mokre i ladnie pachną ...... A ja jak zwykle opóźniona ....u wpisałam sie w tantym wątku..i wcale tak mało nie pisałyscie pod moja nieobecność ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-18 o 21:01 |
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla Leosia ![]() Elllmi gdzie żeś jest jak Cię nie ma? ![]() Ciekawe co tam z Sylwiettą.. ![]() Pytałyście o TZta. Pff ![]() A tak na serio, to czasem wolę jak jest w pracy. On się robi jak moj ojciec. Jak coś go wqrwi to szuka zaczepki żeby się wyżyć. Wczoraj u moich rodziców obrazy majestatu robił, bo wrócili z wakacji wcześniej, to chciałam się zobaczyć, a on że miałam na grillu u jego matki siedzieć to, tamto. A idźcie szkoda gadać. Ja mu w końcu powiedziałam, że mam go w dupie już, bo mnie denerwuje, nie ma spokojnego dnia ostatnimi czasy. No i mu dziś tłukę od rana że ja na prawdę chce żeby się wyniósł (nie chce ) bo mam dosć i w sumie często ostatnio słyszał że go nienawidzę (nawidzę ale nie będę ukrywać że się zawiodłam, powiedziałam mu że takiego dziada tom w życiu nie spotkała i jak mi mówi o drugim dziecku to mu stukam w czółko - noł łej, nie skrzywdzę drugiego dziecka takim ojcem --> parsknięcie śmiechem w jego wykonaniu i tresuj tu dziada
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
za nami już 2 pobudki
co jest? wrrrrrrrrrrrrrrrrr czy tak już będzie zawsze? ![]() Boheh, akurat ten trening to troszkę sama sobie wymyśliłam ale widziałam,że zuzka light robiła podobne tylko jednym ciągiem bez odpoczynku ale jeśli chodzi o motywacje to u mnie pomaga.... że wszystkim powiem,że ćwiczę i potem mnie pytają jak tam treningi ![]() może zacznij sobie wyznaczać cele łatwo osiągalne? takie malutkie? a dopieto potem coś większego? ![]() obiecaj sobie,że np codziennie zrobisz 15 przysiadów i po 10 wymachów nogi do tyłu podczas zmywania garów albo jeszcze lepiej- 15 przysiadow z Hanią na ręku- to dodatkowe obiążenie więc przysiady będą bardziej skutecznemam jeszcze jedną tajemnicę, poprosiłam moich chłopakow,żeby walneli mi przykrym tekstem kiedy robię napad na lodowkę albo wyjadam bez opamiętania Samuelowi żelki- chłopaki mówią ok, ale potem nam nie płacz,że wyglądasz jak wieloryb- uwierz mi,że zawsze odkładam żelki
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Neti pogrzeb w skrzynce bo zaproszenie do klubu dawno do ciebie poleciało
a jak dzieć ma dietę rozszerzaną to i kupa się zmienia |
|
|
|
#310 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje za mile przyjecie
Jestem z Wroclawia (wychowana prawie w centrum teraz mieszkam na Klecinie) spedzam tam zime, bo to jedyny czas kiedy mam tyle wolnego. Na stale mieszkam we Wloszech dlatego taka zagubiona jestem we wszystkim. Szczepienia, badania, a juz przede wszystkim rozszerzanie diety... Dopiero teraz dochodze z tym wszystkim do ladu, a wygrywa oczywiscie moja intuicja (intuicja podpowiedziala mi tez, ze mimo super szpitala i ginekologa we Wloszech w 8 miesiacu zdecydowalam na porod w Polsce zreszta z blogoslawienstwem wloskiego ginekologa i majac swietne wsparcie we wroclawskim Mediconcepcie -to byla najlepsza decyzja jaka moglam podjac, moj najpierw przerazony a potem wzruszony maz z wrazenia chcial zafundowac nowe lazienki na patologii ![]() Wiec Zosia, ktora nazywa tak rowniez moj wloski maz, tak naprawde w dokumentach jest Sofia. Nie siada jeszcze sama i nie raczkuje, do zeszlego wtorku nie gaworzyla, nie mamy zadnego zeba ale jest wiecznie usmiechnieta wiec jestem spokojna. Od okolo miesiaca przestala tez przesypiac noce, budzi sie co godzine i szuka cyca ale widzialam, ze u innych mam jest podobnie wiec czekam cierpliwie kiedy sie to skonczy. Od poczatku karmie piersia co w naszym zyciu w ciaglych rozjazdach jest wrecz zbawieniem. Diete zaczelam rozszerzac ponad miesiac temu i Zosia zazwyczaj je ladnie, szczegolnie lubi cale kawalki owocow i warzyw, ale nie zawsze uda mi sie ja nakarmic, musze sie lepiej zorganizowac. Mam 32 lata, 5 lat temu podjelismy z wtedy TZ wyzwanie i teraz pracuje w turystyce i realizujac swoje pasje [jako private chef dla malych grup,ktore spedzaja wakacje we Wloszech. I jestem bardzo wdzieczna losowi, ze tak sie wszystko potoczylo, bo zdecydowanie nie potrafilabym zostawic malej samej, a pracujac dla siebie i bardziej okazjonalnie nie musze szukac skomplikowanych rozwiazan(we wloszech w pracy tzw. biurowej macierzynski trwa 3 miesiace z czego pierwszym obowiazkowo jest 9 miesiac ciazy) Sprobuje dodac zdjecie Zosi ![]() Ps. Wybaczcie mi brak polskich znakow. Edytowane przez Blugirl80 Czas edycji: 2013-08-18 o 21:07 |
|
|
|
#311 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co to podskoki high knees ?? Cytat:
zobaczymy co doktor powie jutroCytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wow ale Ci zazdroszczę wiesz, ja zamierzam się za kilka lat wyprowadzić na południe italii i mieć swoją małą knajpeczkę i może niewielki hotelik, na razie tylko marzenia rozgląd am się za jakimś prestiżowym kursem gotowania w Italii, na razie uczę się jezyka to taki mały kroczeka gdzie mieszkacie? pewnie masz piękne widoki ach normalnie zazdroszczę no i Sophie Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-08-18 o 21:12 |
||
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Witam nowa mamę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Jutro Was nadrobie z dnia wczorajszego i dzisiejszego. Byliśmy z Tż na długim spacerku dziś w parku ![]() A zaraz będziemy jeść pizzę i oglądać film Buziaki. Dobrej nocki. Do jutra.
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj wam pocytowalam ale natusia pierwszy raz zwymiotowala i na kompa polecialo i sie wylaczyl i bach i sie nie wlaczyl
z tego korzystam goscinnie z tego co pamietam Lady trzymam kciuki za meza szaja gratuluje zabka ![]() sylwietta tuuulam Cie mocno kurccze wiecej nie pamietam aa jeszcze co do humorkow to o o tak mojej malej jak wypadnie zabadka dalej czy pilka to jeczy zeby jej podac jak cos jesz i chce to wyciaga raczke otwiera buzie i wystawia jezyk jak jej nie dasz to placz albo zlosci sie napina sie swiga dupencja i takie yyy yyy warczenie albo zmarszczy nosek i tak przez niego szybko oddycha |
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?????a Zosia piękna
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Blue śliczna Sofia
![]() Hmmm. Neti, Black wysyłała zaproszenie
|
|
|
|
#319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co na to maz i synek nowa mamusi coreczka przesliczna |
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() My jak zwykle weekend poza domem W sobotę u moich rodziców, dziś u tż , bardzo miło było Chciałam dołączyć Pietrka do bezzębnych dzieci, ale dziś wypatrzyłam prawą dolną jedynkę, także proszę państwa jest ząb i wreszcie się chłopak rozgadał Szaja, gratulacje Dorkowego ząbka Bokeh, co za niepoważna dziewczyna, wcale bym się nią nie przejmowała, napisz, że myślałaś, że to nieaktualne i nie masz czasu w tym terminie, Niech się nauczy , że tak się spraw nie załatwia Mała, mam nadzieję, że mężowi szybko przejdzie, przykro, że obrywa Ci się za nic ![]() Debrah, Lady, Piotrek przecież też niejedzący, a zaraz kończymy 7 miesięcy Zadne smoczki, butelki i łyżeczki mu nie podchodzą, jak sam dostanie w łapkę to ciamka, ale niewiele on tego zje. Jak się uda mu wcisnąć więcej niż jedną łyżeczkę jakiejś papki to kończy się pięknym ![]() . Cyca,kocha miłością bezgraniczną ![]() Fewcia, Bokeh i wszystkie mające doły, przytulam mocno wszystkie jesteście piękne, zgrabne i powabne, ale rozumiem o co chodzi bo mi mówią też mówią, że nie wyglądam jakbym dziecko rodziła, a czuję się źle sama ze sobą ![]() Blugirl, witam Cię i piękną Zosieńkę Neti witaj po urlopie ![]() Marsi, kciuki za spełnienie marzenia
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
foch ![]() Wysłane z mojego PMP5870C za pomocą Tapatalk 2 Blugirl, sliczna Sofia
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito-gratuluje ząbka
![]() Idę spać dziewczyny. Nie piszcie za dużo. Bajo (kabaret mi się przypomniał
|
#325 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czopki maja na celu uspokoic malego, maja pomoc wydlozyc faze snu, ktora u nas w nicy nietrwa przewaznie dluzej niz pol godziny. Ciezko odpowiedziec na pytanie czy probowalismy wszystkiego, pewnie nie, ale z rzeczy na ktore wpadlismy to juz tak. Konsultowalismy sie z 4 pediatrami w tym jeden alergolog, badalismy morfologie, mocz, robilismy usg brzuszka i wszystko ok. Podawalismy bio gaje, infacol, debridad, probowalismy z mlekiem bez laktozy, probowalismy spacerow przed spaniem, opcji bez kapieli wieczornej, spania przy zapalonym swietle, spania z radiem, wybudzania z drzemek, zeby nie spal za duzo w dzien i niestety nic w wyzej wymienionych nie pomaga. Acha nie smiejcie sie, nie katujcie, ale moja mama wylala nas rowwniez do bioenergoterapeuty, ten tez nic nie pomogl... Maly z niewiadomych przyczyn jest bardzo nerwowy w nocy, rzuca sie nerwowo a jak sie przebudza to zawsze od razu z taki przerazliwym placzem ciezkim do okielznania. I ja wiem, ze czopki pewnie przyczyny nie wylecza, ale naprawde brak innych pomyslow na ta chwile, swoja droga te czopki tez guzik daja, bo od wczoraj dostaje jeden caly na noc a za duzej roznicy nie widze Cytat:
Super pomysl, z tymi tekstami od chlopakow ![]() Szaja brawa dla zebatej Dorotki
|
||
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Łosz, następna.
![]() Aha, i mi się przypomniało. Bo pisałaś Onaelli, jak mówiła, że ma kiepskie nocki, że z chęcią byś się na takie zamieniła. A ja właśnie kiedyś wspominałam - jak się człowiek przyzwyczai do luksusu, to potem ciężko na ziemię wrócić. Że tak zacytuję "co dla jednych jest podłogą, to dla innych staje się sufitem."![]() Też żem myślała o niej. A Elllmi? Ta to dopiero sobie pofolgowała. Chyba że o czymś nie wiem.![]() Cytat:
![]() Blu, ależ mamy zagraniczne imię.
|
|
|
|
|
#327 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Mowie TZowi- jak bede miala ochote na kebaba 0 22 powiedz, ze jestem spaslakiem i zawsze bede tlusta. To zeby mnie nie urazic, bo twierdzi ze nie jestem spaslakiem to mowi- kochanie ale nie chcialas jesc na noc przeciez ![]() Blugirl a powiedz jak Ci sie zyje z Wlochem? Wiadomka stereotypy o maminsynkach itp, ile w tym prawdy, a ile sciemy? Jesli nie masz ochoty nie odpowiadaj, po prostu zawsze mnie to ciekawilo :P
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi nie od wielo, zaczelo sie duzo wczesniej, jak taka czika byla te pare dni pod rzad, od tego czasu nie chce zejsc. W dzien jedziemy na wielo glownie i na golaska, na noc pamper i po nocy zawsze jest gorzej, ale dzisiaj to juz przeszlo ludzkie pojecie, pisiorek nawet byl spuchniety :'(
Kusisz tymi cwiczeniami, tylko kurde, gdzie ja na skakance mam skakac? U nas tez juz pobudki, 3, az sie boje co to bedzie w nocy bo ciezko z zasnieciem, usypialismy go godzine i ogolem lipa. Polozylismy sie juz do lozka bo nie wiadomo jak bedzie z nocka czy to sie kiedys unormuje??? ![]() Witam nowa mame! Wlochy
|
#329 |
|
Konto usunięte
|
Insolito, no to lecimy łeb w łeb z zębami
gratuluję!Ledwo was przeczytałam, zmagam się z zapaleniem spojówek, jutro lekarz, bo mąż wolne ma. |
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Ale naskrobałyście jak szalone
![]() Witam nową mamusię ![]() szaja gratuluje zabka bokeh mozemy sobie rece podac, moje cialo ogolnie jest ok ale brzuch ........ Ja też się boje nocki, mały sie bardzo kreci
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.

co nie zmienia faktu że mam balerony.
zdjęcie do klubu poproszę 

też właśnie tyle co skończyłam pierwszą część 

az sie sama kilka razy budzilam w nocy bo jakos tak mi dziwnie bylo ze mnie nikt nie tarmosi za cyca 
Próbowaliście już wszystkego?

?????
i wreszcie się chłopak rozgadał
Zadne smoczki, butelki i łyżeczki mu nie podchodzą, jak sam dostanie w łapkę to ciamka, ale niewiele on tego zje. Jak się uda mu wcisnąć więcej niż jedną łyżeczkę jakiejś papki to kończy się pięknym 
. Cyca,kocha miłością bezgraniczną 
jutro ruszam z Mlodym