Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 20:21   #301
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ufff, mały zasnął, już się boję tej nocki
nie podałam dziś humany na dobranoc dałam mu zwykły kleik ryżowy, tak jak kiedyś, zobaczymy czy to mleko bo jak nie to, to już nie mam pomysłów
dzień był super, Dzikus zaczyna "się puszczać" przy staniu i bach na dupkę zaraz
no i wogóle to skończył dziś 8 miesięcy a ja go kocham coraz mocniej

chciałabym chodzić w takich krótkich szortach jak Ty
no ale przecież jeśli tak Ci źle to czemu nie zaczniesz coś robić aby poprawić samopoczucie?
ja się wzięłam ostro za treningi i widzę efekty- wczoraj pisałam Lady moj trening- trwa ok 8-10 minut
ja widzę efekty i mam większą motywację

a to od pieluchy wielorazowej?????
u nas pomaga puder Altek czy jakoś tak

moj miał tak wczoraj

no a jak tam niania się sprawuje? bo dobrze pamiętam,że macie opiekunkę?

ale masz cudne dzieciaczki
No, ja chodze w krótkich szortach bo mi gorąco co nie zmienia faktu że mam balerony.
A czemu nic z tym nie robię... zrobiłam może z 4x chodakowską i czułam się fajnie, potem przyjechała siostra tż na tydzień nie robiłam i potem już do tego nie wróciłam, nie wiem nie umiem się zmobilozować to jest straszne ! Czuje przez skórę, że nawet jak jutro zrobię np chodkakowska to nie pociągnę tego tyle żeby było widać efekty, może faktycznie jakieś krótsze ćwiczenia? a jak Ty sobie ustalasz takie sama?>czy skądś bierzesz?

buziaki dla Leosia za 8 miesiecy szok ! zdjęcie do klubu poproszę

Ja dziś miałam przy usypianiu Hani to co Ty wczoraj, zasnela na 3 minuty potem płacz przeraźliwy z zamknietymi oczami nic nie pomagało, jak się lekko uspokoiła odkłądałam do łózeczka, 2 minuty spania i zaś to samo chyba tak z 5 razy nie wiem co jej było
Stary 2013-08-18, 20:22   #302
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Dziś się odezwała pierwszy raz (przy okazji dowiedziałam się kim w ogóle jest..... ) napisała coś w stylu "hej potwierdzam ślub" ciekawe czy tamta jej w ogóle mówiła że zepsuł mi się aparat...? Żygam jak mam tam iść
a musisz isc? moze sie wypnijn nich.Kto to widział na ostatni chwilę potwierdzać i to pewnie tylko dlatego, że jej tamta koleżanka powiedziała

śliczne zdjęcia!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42315128]Dziękujemy dziewczyny no mówię wam, z szoku wyjść nie mogę! [/QUOTE]Gratulację! liczę, że u Nas też będzie taka 'niespodziewajka' bez wcześniejszych przygotować (płacz, marudy itp)

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Fewciu, no pewnie jest głodna , bo przecież cały żołądeczek opróżni. No ale z drugiej strony jak ja bym takiego pawia puściła to bym raczej nie miała ochoty jeść :/

Cała, to co to za pieroństwo?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja pewnie po takim wymiocie trzymałabym swoją na piersi, ale ty chyba mm, to nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Blugirl80 Pokaż wiadomość
Czesc, jestem mama lutowa
witaj
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:35   #303
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Gdzie się podziała Sylwietta?

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:42   #304
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Grey to erotyk też właśnie tyle co skończyłam pierwszą część teraz czaję sie na kolejne
to aż takie fajne?
Ja skończyłam Cień wiatru-super i zaczęłam Kobietę w lustrze Schmitta.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ah i zapomnialam, malz dojrzal do awansu! zwolnilo sie jedno miejsce i bedzie skladal o awans (w tym roku proponowali mu 3 razy ale sie nie zdecydowal, a teraz dojrzal do tego ) takze kciuki plis!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Poza tym stęka od wczoraj.
Lezy i steka, siedzi w bujaku i steka, przerywa jedzonko i steka
Nie wiem, cos go boli? Kupy sa normalnie...
bączki? może lekkie wzdęcia?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!
ale piekna nocka za nami!
mlody zjadl kaszke na noc, myslalam ze juz go uspilam wiec chcialam odlozyc a ten bach na brzuch i wscikansko uskteczna. dalam cyca, pociagnal konkretnie (gdzie ten szczypior to zmiescil to ajdontnoł ) ale nic, dalej wscikansk no to sie pobawilismy z pol godz na lozku a potem sandardowe boczki, raz na lewo, raz na prawo. i po ktoryms tam razem w koncu sam zasnal do tej pory sie tylko zastanawiam, kt zasnal pierwszy, on czy ja
i jak po ostatnich nockach gdzie pobudki na cyca byly srednio co godz ta dzis obudzil sie albo o 3.30 albo o 4.30 z tego szoku nie pamietam dokladnie az sie sama kilka razy budzilam w nocy bo jakos tak mi dziwnie bylo ze mnie nikt nie tarmosi za cyca
no ale zeby nie bylo tak za rozowo bo przeca rownowaga w przyrodzie musi byc to pobudka byla o 5.30. ale i tak bylo super

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dziewczyna ja juz na prawde nie wiem co jest ani jak pomoc mojemu dziecku. On w dzien jest takim pogodnym dzieckiem, a w nocy nie pospi dluzej niz 30 minut i co chwile budzi sie z tym przerazliwym placzem. Przed chwila tez byl atak histerii, tak silny, ze plakalam razem z nim. Dostal wieczorem 2/3 czopka vibrucol, ale nie widze zeby mu to cokolwiek pomagalo, do tego dziaselka posmarowane dentinoxem. Obecnie spi, ale co kilka minut sie tak nerwowo rzuca. Bylismy juz u tylu lekarzy i nikt nie ma pomysly jak pomoc.
a dlaczego czopki mają pomóc? skoro nikt nie zna przyczyny to jak mogą leczyć skutek? Nie obraz się, ale dla mnie faszerowanie dziecka czopkami bez poznania przyczyny jest 'niefajne'/dziwne. Rozumiem, że Wam ciężko, ale nie rozumiem jak takie czopki mają pomóc Próbowaliście już wszystkego?
Przedłużania dnia, kładzenia wczesniej spać, odejscie od rytuałów, kompanie w południe, wieczorne spacery?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:47   #305
litllesweetangel
Lurker ;)

Ogloszenia parafialne- chyba zadna nie pisala.
- od 22 sierpnia promocja na Dady- 2 paczki za 50 zl
- promocja na chusteczki Dady- 3.69 za paczke.

Koniec.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:59   #306
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Witam się z Wami.....zostało mu jeszcze kilka stron do nadrobienia..aż tak jak myślałam..nie szalałyscie
jeju jak ciężko wrócić do rzeczywistości...
mika..nie wiem o co chodzi...bo do k. Nie mam wejścia...ale się domyślam ..więc w związku z dobrymi wieściami serdecznie gratuluję...
Wszystkim też dzieciaczkom zdrówencja z okazji kolejnych "rocznic"...
My dziś kończyny połóweczkę.....
Wczoraj byl drugi dzień bez kupy o ale 2bobki byly)...dziś zbite 2 bobki..a teraz kupa..choc taka twardsza...czyli ewidentnie cos zatwardza...czy to mleko bebilon comfort może?.czy możemy kupić mu juz 2? Co dawać na obiadki? Jemu prawie nic nie smakuje z samych warzywnych(wcale się nie dziwię)...

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Chcialam powiedzieć że kupiłam chusteczki mokre z lidla toujours z aloesem... są bardzo fajne...mokre i ladnie pachną ......

A ja jak zwykle opóźniona
....u wpisałam sie w tantym wątku..i wcale tak mało nie pisałyscie pod moja nieobecność

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-18 o 21:01
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:02   #307
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ogloszenia parafialne- chyba zadna nie pisala.
- od 22 sierpnia promocja na Dady- 2 paczki za 50 zl
- promocja na chusteczki Dady- 3.69 za paczke.

Koniec.

Brawa dla Leosia

Elllmi gdzie żeś jest jak Cię nie ma?

Ciekawe co tam z Sylwiettą..

Pytałyście o TZta. Pff

A tak na serio, to czasem wolę jak jest w pracy. On się robi jak moj ojciec. Jak coś go wqrwi to szuka zaczepki żeby się wyżyć. Wczoraj u moich rodziców obrazy majestatu robił, bo wrócili z wakacji wcześniej, to chciałam się zobaczyć, a on że miałam na grillu u jego matki siedzieć to, tamto. A idźcie szkoda gadać. Ja mu w końcu powiedziałam, że mam go w dupie już, bo mnie denerwuje, nie ma spokojnego dnia ostatnimi czasy. No i mu dziś tłukę od rana że ja na prawdę chce żeby się wyniósł (nie chce ) bo mam dosć i w sumie często ostatnio słyszał że go nienawidzę (nawidzę ) .. To tam popierdosił że się zmieni itp. Młodym się dużo zajmował - ale pampersa jak się obsra mu nie zmieni, w nocy nadal nie nakarmi i rano śpi zamiast się zamienić choć raz ze mną
ale nie będę ukrywać że się zawiodłam, powiedziałam mu że takiego dziada tom w życiu nie spotkała i jak mi mówi o drugim dziecku to mu stukam w czółko - noł łej, nie skrzywdzę drugiego dziecka takim ojcem --> parsknięcie śmiechem w jego wykonaniu

i tresuj tu dziada

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:02   #308
marsi11
Zakorzenienie

za nami już 2 pobudki
co jest? wrrrrrrrrrrrrrrrrr czy tak już będzie zawsze?

Boheh, akurat ten trening to troszkę sama sobie wymyśliłam ale widziałam,że zuzka light robiła podobne tylko jednym ciągiem bez odpoczynku
ale jeśli chodzi o motywacje to u mnie pomaga.... że wszystkim powiem,że ćwiczę i potem mnie pytają jak tam treningi
może zacznij sobie wyznaczać cele łatwo osiągalne? takie malutkie? a dopieto potem coś większego?
obiecaj sobie,że np codziennie zrobisz 15 przysiadów i po 10 wymachów nogi do tyłu podczas zmywania garów albo jeszcze lepiej- 15 przysiadow z Hanią na ręku- to dodatkowe obiążenie więc przysiady będą bardziej skuteczne

mam jeszcze jedną tajemnicę, poprosiłam moich chłopakow,żeby walneli mi przykrym tekstem kiedy robię napad na lodowkę albo wyjadam bez opamiętania Samuelowi żelki- chłopaki mówią ok, ale potem nam nie płacz,że wyglądasz jak wieloryb- uwierz mi,że zawsze odkładam żelki
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:03   #309
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Neti pogrzeb w skrzynce bo zaproszenie do klubu dawno do ciebie poleciało
a jak dzieć ma dietę rozszerzaną to i kupa się zmienia

Stary 2013-08-18, 21:06   #310
Blugirl80
Przyczajenie

Dziekuje za mile przyjecie

Jestem z Wroclawia (wychowana prawie w centrum teraz mieszkam na Klecinie) spedzam tam zime, bo to jedyny czas kiedy mam tyle wolnego. Na stale mieszkam we Wloszech dlatego taka zagubiona jestem we wszystkim. Szczepienia, badania, a juz przede wszystkim rozszerzanie diety... Dopiero teraz dochodze z tym wszystkim do ladu, a wygrywa oczywiscie moja intuicja (intuicja podpowiedziala mi tez, ze mimo super szpitala i ginekologa we Wloszech w 8 miesiacu zdecydowalam na porod w Polsce zreszta z blogoslawienstwem wloskiego ginekologa i majac swietne wsparcie we wroclawskim Mediconcepcie -to byla najlepsza decyzja jaka moglam podjac, moj najpierw przerazony a potem wzruszony maz z wrazenia chcial zafundowac nowe lazienki na patologii

Wiec Zosia, ktora nazywa tak rowniez moj wloski maz, tak naprawde w dokumentach jest Sofia. Nie siada jeszcze sama i nie raczkuje, do zeszlego wtorku nie gaworzyla, nie mamy zadnego zeba ale jest wiecznie usmiechnieta wiec jestem spokojna. Od okolo miesiaca przestala tez przesypiac noce, budzi sie co godzine i szuka cyca ale widzialam, ze u innych mam jest podobnie wiec czekam cierpliwie kiedy sie to skonczy. Od poczatku karmie piersia co w naszym zyciu w ciaglych rozjazdach jest wrecz zbawieniem. Diete zaczelam rozszerzac ponad miesiac temu i Zosia zazwyczaj je ladnie, szczegolnie lubi cale kawalki owocow i warzyw, ale nie zawsze uda mi sie ja nakarmic, musze sie lepiej zorganizowac.

Mam 32 lata, 5 lat temu podjelismy z wtedy TZ wyzwanie i teraz pracuje w turystyce i realizujac swoje pasje [jako private chef dla malych grup,ktore spedzaja wakacje we Wloszech. I jestem bardzo wdzieczna losowi, ze tak sie wszystko potoczylo, bo zdecydowanie nie potrafilabym zostawic malej samej, a pracujac dla siebie i bardziej okazjonalnie nie musze szukac skomplikowanych rozwiazan(we wloszech w pracy tzw. biurowej macierzynski trwa 3 miesiace z czego pierwszym obowiazkowo jest 9 miesiac ciazy)

Sprobuje dodac zdjecie Zosi

Ps. Wybaczcie mi brak polskich znakow.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (50,8 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez Blugirl80
Czas edycji: 2013-08-18 o 21:07
Blugirl80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:09   #311
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
już Ci mówię jak robię
widziałam kiedyś,że Zuzka miałam takie treningi ale miałam czasu się wczytać więc troszkę sobie sama powymyślałam

do szcześcia potrzebna mi skakanka i sztanga- mogą być hantle a jak nie masz to plecak z książkami itp

ja robię tak:
I seria
na skakance 60 podkokow high knees w maksymalnym tempie
następnie robię 12 przysiadów ze szangą na barkach
15 sek przerwy
60 high knees
12 pompek
15 sek przerwy
60 hight knees
uginanie ramion ze sztangą 12 powtórzeń

ok 60 sek przerwy i druga seria
przyznam się bez bicia,że nie zrobiłam jeszcze całej trzeciej serii, może dziś podołam

jeśli nie masz sztangi to ładuj plecak na plecy i np rób przysiady, ćwiczenia z ciężarami możesz tak naprawdę robić dowolne, myślę,że za 2 tygodnie zmienię ćwiczenia na inne partie, ostatnio robiłam np martwy ciąg zamiast pompek
uwielbiam interwały bo trening może trwać od 8 do 20 min a efekty są lepsze niż godzina joggingu, do tego podkręcasz bardzo metablizm i spalasz kcal nawet przez kolejne 5 h
wow

a co to podskoki high knees ??
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Nawijko, udanej randki
Debrah, trzymam kciuki, zeby Amelka zaczela ladnie jesc, anie tylko UU

My dzisiaj pogrillowalismy, a Julka wyrywala mi z reki chleb z maslem taki z grilla, tak zapragnela

Plamy na buzi mamy dalej.. moze deko bledsze. Ale sa...
kurcze zobaczymy co doktor powie jutro

Cytat:
Czesc, jestem mama lutowa i w koncu znalazlam odpowiednia motywacje zeby sie odezwac (czyt. kop od TZ ktory juz pogodzil sie ze spedzam na podczytywaniu duzo czasu).
Tak naprawde czytam Was od samego poczatku i to bardzo nie fair z mojej strony (bo ja Was troche znam, a wy mnie w ogole) ale moj strach ciazowy byl naprawde ogromny ( po poronieniu w czerwcu 2011 odkryto u mnie wadliwy gen, przez cala ciaze zastrzyki i dopiero gdy tulilam moja Zosie uwierzylam, ze to mozliwe). Po porodzie to juz bylam 40 stron do tylu,a nie chcialam wparowac ot tak nie wiedzac co sie dzieje, co nie zmienia faktu, ze teraz jestem do tylu stron chyba znow 40 ale walcze..

Zosia urodzila sie we Wroclawiu, 2 lutego przez CC. Po tygodniu na patologii z powodu mojego problemu (o ktorym lekarze procz jednego z rozbrajajaca szczeroscia przyznawali, ze nie wiedza co to) i narastajacych wod plodowych, trzech oksytocynach i zadnej ochoty na opuszczenie mnie. Bylam juz w szpitalu kiedy urodzila Bokeh i pisala, ze porod to wszystko prawda a ja dalej nie wierzylam...

Wiem, ze stracilam ogromnie duzo odzywajac sie dopiero teraz ale mam nadzieje, ze znajdzie sie dla mnie malutkie miejsce wsrod Was

A przede wszystkim dziekuje Wam ogromnie, bo tak naprawde utrzymalyscie moje nerwy w ryzach przez tyle czasu i choc moje zycie to jeden wielki balagan gdziekolwiek bylam i jestem odkad tu trafilam nigdy nie jestem sama. Buziaki wielkie za to!

(Uprzedzam, ze jestem gadula, ale niesmiala)
witaj
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Lady zrezygnujcie na jakiś czas z chusteczek +tak jak dziewczyny radzą tylko mąka ziemniaczana. Nie chcę Cię martwić ale nam NIC nie pomagało a skoro nic nie pomaga to lepiej nie kombinować z maściami tylko wietrzyć pupę-najlepiej cały dzień Oby szybko przeszło bo widok jest straszny wiem coś o tym

Mała no to Mąż widać piekielnie o Ciebie zazdrosny

Onaella a co np. kupujesz sobie z YR? Wszystko? Ale co jest Twoim hitem?

Hope jak z TŻ, dalej Cię wkurza kolo?
albo tormentiol sprobuj
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:11   #312
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami.....zostało mu jeszcze kilka stron do nadrobienia..aż tak jak myślałam..nie szalałyscie
jeju jak ciężko wrócić do rzeczywistości...
mika..nie wiem o co chodzi...bo do k. Nie mam wejścia...ale się domyślam ..więc w związku z dobrymi wieściami serdecznie gratuluję...
Wszystkim też dzieciaczkom zdrówencja z okazji kolejnych "rocznic"...
My dziś kończyny połóweczkę.....
Wczoraj byl drugi dzień bez kupy o ale 2bobki byly)...dziś zbite 2 bobki..a teraz kupa..choc taka twardsza...czyli ewidentnie cos zatwardza...czy to mleko bebilon comfort może?.czy możemy kupić mu juz 2? Co dawać na obiadki? Jemu prawie nic nie smakuje z samych warzywnych(wcale się nie dziwię)...

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Chcialam powiedzieć że kupiłam chusteczki mokre z lidla toujours z aloesem... są bardzo fajne...mokre i ladnie pachną ......

A ja jak zwykle opóźniona
....u wpisałam sie w tantym wątku..i wcale tak mało nie pisałyscie pod moja nieobecność
też używam lidlowych są ok

Cytat:

Jestem z Wroclawia (wychowana prawie w centrum teraz mieszkam na Klecinie) spedzam tam zime, bo to jedyny czas kiedy mam tyle wolnego. Na stale mieszkam we Wloszech dlatego taka zagubiona jestem we wszystkim. Szczepienia, badania, a juz przede wszystkim rozszerzanie diety... Dopiero teraz dochodze z tym wszystkim do ladu, a wygrywa oczywiscie moja intuicja (intuicja podpowiedziala mi tez, ze mimo super szpitala i ginekologa we Wloszech w 8 miesiacu zdecydowalam na porod w Polsce zreszta z blogoslawienstwem wloskiego ginekologa i majac swietne wsparcie we wroclawskim Mediconcepcie -to byla najlepsza decyzja jaka moglam podjac, moj najpierw przerazony a potem wzruszony maz z wrazenia chcial zafundowac nowe lazienki na patologii

Wiec Zosia, ktora nazywa tak rowniez moj wloski maz, tak naprawde w dokumentach jest Sofia. Nie siada jeszcze sama i nie raczkuje, do zeszlego wtorku nie gaworzyla, nie mamy zadnego zeba ale jest wiecznie usmiechnieta wiec jestem spokojna. Od okolo miesiaca przestala tez przesypiac noce, budzi sie co godzine i szuka cyca ale widzialam, ze u innych mam jest podobnie wiec czekam cierpliwie kiedy sie to skonczy. Od poczatku karmie piersia co w naszym zyciu w ciaglych rozjazdach jest wrecz zbawieniem. Diete zaczelam rozszerzac ponad miesiac temu i Zosia zazwyczaj je ladnie, szczegolnie lubi cale kawalki owocow i warzyw, ale nie zawsze uda mi sie ja nakarmic, musze sie lepiej zorganizowac.

Mam 32 lata, 5 lat temu podjelismy z wtedy TZ wyzwanie i teraz pracuje w turystyce i realizujac swoje pasje [jako private chef dla malych grup,ktore spedzaja wakacje we Wloszech. I jestem bardzo wdzieczna losowi, ze tak sie wszystko potoczylo, bo zdecydowanie nie potrafilabym zostawic malej samej, a pracujac dla siebie i bardziej okazjonalnie nie musze szukac skomplikowanych rozwiazan(we wloszech w pracy tzw. biurowej macierzynski trwa 3 miesiace z czego pierwszym obowiazkowo jest 9 miesiac ciazy)

wow ale Ci zazdroszczę
wiesz, ja zamierzam się za kilka lat wyprowadzić na południe italii i mieć swoją małą knajpeczkę i może niewielki hotelik, na razie tylko marzeniarozgląd am się za jakimś prestiżowym kursem gotowania w Italii, na razie uczę się jezyka to taki mały kroczek

a gdzie mieszkacie? pewnie masz piękne widoki
ach normalnie zazdroszczę

no i Sophie boska

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-08-18 o 21:12
Stary 2013-08-18, 21:13   #313
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Neti pogrzeb w skrzynce bo zaproszenie do klubu dawno do ciebie poleciało
a jak dzieć ma dietę rozszerzaną to i kupa się zmienia
Wcale nic nie mam...zapomnialyscie o mnie?

Witam nowa mamę

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:13   #314
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
wow

a co to podskoki high knees ??
kolana wysoko
Stary 2013-08-18, 21:13   #315
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
Jutro Was nadrobie z dnia wczorajszego i dzisiejszego.
Byliśmy z Tż na długim spacerku dziś w parku
A zaraz będziemy jeść pizzę i oglądać film
Buziaki. Dobrej nocki. Do jutra.
Stary 2013-08-18, 21:20   #316
sarah67
Zadomowienie

wczoraj wam pocytowalam ale natusia pierwszy raz zwymiotowala i na kompa polecialo i sie wylaczyl i bach i sie nie wlaczyl
z tego korzystam goscinnie

z tego co pamietam

Lady
trzy
mam kciuki za meza

szaja
gratuluje zabka

sylwietta
tuuulam Cie mocno

kurccze wiecej nie pamietam

aa jeszcze co do humorkow to o o tak mojej malej jak wypadnie zabadka dalej czy pilka to jeczy zeby jej podac
jak cos jesz i chce to wyciaga raczke otwiera buzie i wystawia jezyk jak jej nie dasz to placz

albo zlosci sie napina sie swiga dupencja i takie yyy yyy warczenie

albo zmarszczy nosek i tak przez niego szybko oddycha
Stary 2013-08-18, 21:22   #317
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

a tż jest włochem ?????

a Zosia piękna
Stary 2013-08-18, 21:23   #318
hope01
Zakorzenienie

Blue śliczna Sofia

Hmmm. Neti, Black wysyłała zaproszenie

Stary 2013-08-18, 21:25   #319
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

wow ale Ci zazdroszczę
wiesz, ja zamierzam się za kilka lat wyprowadzić na południe italii i mieć swoją małą knajpeczkę i może niewielki hotelik, na razie tylko marzeniarozgląd am się za jakimś prestiżowym kursem gotowania w Italii, na razie uczę się jezyka to taki mały kroczek

no i Sophie boska
piekne marzenie

a co na to maz i synek

nowa mamusi coreczka
przesliczna
Stary 2013-08-18, 21:30   #320
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Ślicznotka
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:31   #321
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
piekne marzenie

a co na to maz i synek

nowa mamusi coreczka
przesliczna
TZ też nie chce tu mieszkać,Samuel pewnie będzie już dorosły jak będziemy marzenia realizować więc pewnie sam wybierze
a co do kursu gotowania to mąż popiera
Stary 2013-08-18, 21:43   #322
insolito
Zadomowienie

Hej
My jak zwykle weekend poza domem W sobotę u moich rodziców, dziś u tż , bardzo miło było

Chciałam dołączyć Pietrka do bezzębnych dzieci, ale dziś wypatrzyłam prawą dolną jedynkę, także proszę państwa jest ząb i wreszcie się chłopak rozgadał

Szaja, gratulacje Dorkowego ząbka
Bokeh, co za niepoważna dziewczyna, wcale bym się nią nie przejmowała, napisz, że myślałaś, że to nieaktualne i nie masz czasu w tym terminie, Niech się nauczy , że tak się spraw nie załatwia
Mała, mam nadzieję, że mężowi szybko przejdzie, przykro, że obrywa Ci się za nic
Debrah, Lady, Piotrek przecież też niejedzący, a zaraz kończymy 7 miesięcy Zadne smoczki, butelki i łyżeczki mu nie podchodzą, jak sam dostanie w łapkę to ciamka, ale niewiele on tego zje. Jak się uda mu wcisnąć więcej niż jedną łyżeczkę jakiejś papki to kończy się pięknym . Cyca,kocha miłością bezgraniczną
Fewcia, Bokeh i wszystkie mające doły, przytulam mocno wszystkie jesteście piękne, zgrabne i powabne, ale rozumiem o co chodzi bo mi mówią też mówią, że nie wyglądam jakbym dziecko rodziła, a czuję się źle sama ze sobą
Blugirl, witam Cię i piękną Zosieńkę
Neti witaj po urlopie tak jak Hope mówi zaproszonko do Ciebie poleciała, może na aplikacji nie ma

Marsi, kciuki za spełnienie marzenia

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:47   #323
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:

wow ale Ci zazdroszczę

no i Sophie boska
Marsi, no wiesz co. Zostawisz mnie tutaj foch

Wysłane z mojego PMP5870C za pomocą Tapatalk 2

Blugirl, sliczna Sofia

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:02   #324
mala_19kw
Zakorzenienie

Insolito-gratuluje ząbka

Idę spać dziewczyny. Nie piszcie za dużo.

Bajo (kabaret mi się przypomniał )
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:05   #325
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

a dlaczego czopki mają pomóc? skoro nikt nie zna przyczyny to jak mogą leczyć skutek? Nie obraz się, ale dla mnie faszerowanie dziecka czopkami bez poznania przyczyny jest 'niefajne'/dziwne. Rozumiem, że Wam ciężko, ale nie rozumiem jak takie czopki mają pomóc Próbowaliście już wszystkego?
Przedłużania dnia, kładzenia wczesniej spać, odejscie od rytuałów, kompanie w południe, wieczorne spacery?
Nie obrazam sie, po to Wam o tym pisalam, bo mnie to tez meczy, ze faszeruje dziecko prochami.
Czopki maja na celu uspokoic malego, maja pomoc wydlozyc faze snu, ktora u nas w nicy nietrwa przewaznie dluzej niz pol godziny.
Ciezko odpowiedziec na pytanie czy probowalismy wszystkiego, pewnie nie, ale z rzeczy na ktore wpadlismy to juz tak.
Konsultowalismy sie z 4 pediatrami w tym jeden alergolog, badalismy morfologie, mocz, robilismy usg brzuszka i wszystko ok. Podawalismy bio gaje, infacol, debridad, probowalismy z mlekiem bez laktozy, probowalismy spacerow przed spaniem, opcji bez kapieli wieczornej, spania przy zapalonym swietle, spania z radiem, wybudzania z drzemek, zeby nie spal za duzo w dzien i niestety nic w wyzej wymienionych nie pomaga.
Acha nie smiejcie sie, nie katujcie, ale moja mama wylala nas rowwniez do bioenergoterapeuty, ten tez nic nie pomogl...
Maly z niewiadomych przyczyn jest bardzo nerwowy w nocy, rzuca sie nerwowo a jak sie przebudza to zawsze od razu z taki przerazliwym placzem ciezkim do okielznania.
I ja wiem, ze czopki pewnie przyczyny nie wylecza, ale naprawde brak innych pomyslow na ta chwile, swoja droga te czopki tez guzik daja, bo od wczoraj dostaje jeden caly na noc a za duzej roznicy nie widze

Cytat:
za nami już 2 pobudki

Boheh, akurat ten trening to troszkę sama sobie wymyśliłam ale widziałam,że zuzka light robiła podobne tylko jednym ciągiem bez odpoczynku
ale jeśli chodzi o motywacje to u mnie pomaga.... że wszystkim powiem,że ćwiczę i potem mnie pytają jak tam treningi
może zacznij sobie wyznaczać cele łatwo osiągalne? takie malutkie? a dopieto potem coś większego?
obiecaj sobie,że np codziennie zrobisz 15 przysiadów i po 10 wymachów nogi do tyłu podczas zmywania garów albo jeszcze lepiej- 15 przysiadow z Hanią na ręku- to dodatkowe obiążenie więc przysiady będą bardziej skuteczne

mam jeszcze jedną tajemnicę, poprosiłam moich chłopakow,żeby walneli mi przykrym tekstem kiedy robię napad na lodowkę albo wyjadam bez opamiętania Samuelowi żelki- chłopaki mówią ok, ale potem nam nie płacz,że wyglądasz jak wieloryb- uwierz mi,że zawsze odkładam żelki
Marsi na pocieszenie, za nami tez juz dwie rozkrzyczane pobudki
Super pomysl, z tymi tekstami od chlopakow

Szaja brawa dla zebatej Dorotki
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:11   #326
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja wtopilam, mamy komis dzieciowy obok domu jutro ruszam z Mlodym
Łosz, następna.
Aha, i mi się przypomniało. Bo pisałaś Onaelli, jak mówiła, że ma kiepskie nocki, że z chęcią byś się na takie zamieniła. A ja właśnie kiedyś wspominałam - jak się człowiek przyzwyczai do luksusu, to potem ciężko na ziemię wrócić. Pola przez jakieś 3 miesiące przesypiała mi całe noce, najwcześniej budziła się o 4.30 i potem dalej spała. Nagle zaczęła się budzić o 3, potem jeszcze o północy, a jak raz miałyśmy nockę z 10 pobudkami, to już w ogóle kosmos. Że tak zacytuję "co dla jednych jest podłogą, to dla innych staje się sufitem."

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Gdzie się podziała Sylwietta?
Też żem myślała o niej. A Elllmi? Ta to dopiero sobie pofolgowała. Chyba że o czymś nie wiem.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Jutro Was nadrobie z dnia wczorajszego i dzisiejszego.
Byliśmy z Tż na długim spacerku dziś w parku
A zaraz będziemy jeść pizzę i oglądać film
Buziaki. Dobrej nocki. Do jutra.
Tak to się teraz nazywa.

Blu, ależ mamy zagraniczne imię. Ale pozwolisz na tradycyjną Zosię?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:12   #327
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
za nami już 2 pobudki

Widze, ze masz taki sam sposob jak ja Mowie TZowi- jak bede miala ochote na kebaba 0 22 powiedz, ze jestem spaslakiem i zawsze bede tlusta. To zeby mnie nie urazic, bo twierdzi ze nie jestem spaslakiem to mowi- kochanie ale nie chcialas jesc na noc przeciez

Blugirl a powiedz jak Ci sie zyje z Wlochem? Wiadomka stereotypy o maminsynkach itp, ile w tym prawdy, a ile sciemy? Jesli nie masz ochoty nie odpowiadaj, po prostu zawsze mnie to ciekawilo :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:18   #328
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi nie od wielo, zaczelo sie duzo wczesniej, jak taka czika byla te pare dni pod rzad, od tego czasu nie chce zejsc. W dzien jedziemy na wielo glownie i na golaska, na noc pamper i po nocy zawsze jest gorzej, ale dzisiaj to juz przeszlo ludzkie pojecie, pisiorek nawet byl spuchniety :'(
Kusisz tymi cwiczeniami, tylko kurde, gdzie ja na skakance mam skakac?

U nas tez juz pobudki, 3, az sie boje co to bedzie w nocy bo ciezko z zasnieciem, usypialismy go godzine i ogolem lipa. Polozylismy sie juz do lozka bo nie wiadomo jak bedzie z nocka czy to sie kiedys unormuje???

Witam nowa mame! Wlochy mialam jechac na Erasmusa ale stchorzylam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:25   #329
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Insolito, no to lecimy łeb w łeb z zębami gratuluję!

Ledwo was przeczytałam, zmagam się z zapaleniem spojówek, jutro lekarz, bo mąż wolne ma.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:32   #330
iffonka7
Zadomowienie

Ale naskrobałyście jak szalone

Witam nową mamusię

szaja gratuluje zabka

bokeh mozemy sobie rece podac, moje cialo ogolnie jest ok ale brzuch ........ M.A.S.A.K.R.A., chciałabym zacząć ćwiczyć ale brak mi systematyczności, dzisiaj poćwiczę a jutro już nie

Ja też się boje nocki, mały sie bardzo kreci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości