ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 19:22   #481
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
No Baja za Toba yo nie idzie nadazyc. Raz chcesz rodzic, raz nie chcesz

Przyjedziemy wszystkie razem. Co Ty na to? :p
ciezarna zmienna jest zapraszam was wszyskie, ale dla tych co dopiero rodzic beda to moze byc trauma

bo to jest tak, ze ja moge rodzic nawet zaraz, tylko chcialabym zeby tz przy tym byl mloda sama zdecyduje kiedy wyjsc, wiadomo lazilam dzisiaj a i tak jak leze to sie wszystko wycisza, wiec chyba nog nawet zaciskac nie musze bo samo sie wszystko uspokaja, a polozne mi tu chodza i mowia, ze myslaly ze szybciej mi pojdzie no ale ja watpie by moje skurcze same z siebie sie rozkrecily w ogole, nawet w terminie czy po terminie ja jestem spragniona oxytocyny albo odejscia wod
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 19:30   #482
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ciezarna zmienna jest zapraszam was wszyskie, ale dla tych co dopiero rodzic beda to moze byc trauma

bo to jest tak, ze ja moge rodzic nawet zaraz, tylko chcialabym zeby tz przy tym byl mloda sama zdecyduje kiedy wyjsc, wiadomo lazilam dzisiaj a i tak jak leze to sie wszystko wycisza, wiec chyba nog nawet zaciskac nie musze bo samo sie wszystko uspokaja, a polozne mi tu chodza i mowia, ze myslaly ze szybciej mi pojdzie no ale ja watpie by moje skurcze same z siebie sie rozkrecily w ogole, nawet w terminie czy po terminie ja jestem spragniona oxytocyny albo odejscia wod
dobrze ze ja nie chce meża na porodzie..bedzie mogł spokojnie w delegacje jechać :P
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 19:33   #483
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
dobrze ze ja nie chce meża na porodzie..bedzie mogł spokojnie w delegacje jechać :P
zachce ci sie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 19:37   #484
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Myślałam, że tylko ja nie chcę

Bajka
, jak się nudzisz () to mi napisz jakich zbędnych rzeczy nie kupować do wyprawki pytałam kiedyś ale chyba nie widziałaś

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 19:40   #485
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

moja przyjaciolka sie zarzekala, ze nie chce meza ze soba, ze maz nie chce byc z nia, bo zemdleje, a przyszlo co do czego to i maz byl przy niej i ona stwierdzila, ze bez niego nie dalaby rady

bazile moze rzeczywiscie tak jak linka pisze, to owulacyjne plamienie? a jakie sluzy przy tym masz?
ja przed owulacja jak mi sie plodny sluz zaczynal to zawsze mialam wrazenie, ze na poczatku schodzily jeszcze resztki krwi pookresowej, taka plukanka

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 19:40   #486
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
zachce ci sie
Uwierz ze nie mimo ze mąz jest najblizszą osobą to sa pewne sytuacje w których go akurat nie chcę wręcz widziec smieszne ale nigdy nie sikałam nawet przy męzu , nie mowiąc o jakiś pierdach,bekach czy innych takich i wcale nie jestem sztywniak - bo to tak brzmi u nas jest luz..ale nie ja mam tzw strefę intymną w którą jego nie wpuszczam. Dzięki Bogu temat porodu poruszaliśmy już ze 2 razy i jesteśmy nadal w tym zgodni.

Ból..choroba..wole byc sama , nie wiem czmu? jak sie w szpitalu obudzilam nie pozwolilam go wpuscic tylko mame i tesciową :P
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Myślałam, że tylko ja nie chcę
[B]
nie tylko TY mysle ze jest wiele kobiet

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-08-18 o 19:42
Stary 2013-08-18, 19:46   #487
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ból..choroba..wole byc sama , nie wiem czmu? jak sie w szpitalu obudzilam nie pozwolilam go wpuscic tylko mame i tesciową :P
u nas w zwiazku to raczej ja jestem tą twardszą stroną. Nie chciałabym żeby mąż mnie widział słabą i nie dającą rady
nie mówię o np. tzw. dołach kiedy chcę sie przytulić i pogadać tylko własnie takich sytuacjach jak np. poród
Druga sprawa taka jak u Ciebie - mam swoje terytorium intymne i już. My tez przy sobie nie sikamy raczej

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-08-18, 19:52   #488
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
u nas w zwiazku to raczej ja jestem tą twardszą stroną. Nie chciałabym żeby mąż mnie widział słabą i nie dającą rady
nie mówię o np. tzw. dołach kiedy chcę sie przytulić i pogadać tylko własnie takich sytuacjach jak np. poród
Druga sprawa taka jak u Ciebie - mam swoje terytorium intymne i już. My tez przy sobie nie sikamy raczej
eeeee to TY swoja jestes i widze ze mnie w zupełnosci rozumiesz to co napisałaś w piewszym zdaniu - ja mam dokladnie tak samo. Nie ma oglądania mnie , kiedy sobie nie radzę, wysilam , boli az do łez itd. Dlatego nigdy nie brałam ze sobą nikogo np. na egzaminy i do dziś dziwi mnie jak moi kursanci ciągną za sobą całą watahe ludzi/rodziny na egzamin na prawo jazdy i tak wiadomo ze obleją hyhyh

hmmm a moze chodzi o to ze nie znoszę pocieszania???

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-08-18 o 19:53
Stary 2013-08-18, 19:52   #489
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau
Raczkowanie

GG do mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
moja przyjaciolka sie zarzekala, ze nie chce meza ze soba, ze maz nie chce byc z nia, bo zemdleje, a przyszlo co do czego to i maz byl przy niej i ona stwierdzila, ze bez niego nie dalaby rady

bazile moze rzeczywiscie tak jak linka pisze, to owulacyjne plamienie? a jakie sluzy przy tym masz?
ja przed owulacja jak mi sie plodny sluz zaczynal to zawsze mialam wrazenie, ze na poczatku schodzily jeszcze resztki krwi pookresowej, taka plukanka
moja znajoma rodziła tydzień temu, też nie chciała swojego przy porodzie ale stwierdziła PO to samo co Twoja przyjaciółka ) Co więcej jemu sie tak spodobało, że powiedział że zgłasza się na ochotnika do mojego porodu kiedyś i że może nawet odbierać, ale pępowiny przeciąć się nie przemógł

ja dziś miałam lekkie plamienie, ale takie ciutek ciutek, różowe było, blade. To może być implantacyjne? miała któraś z Was plamienie implantacyjne??
poza tym powiem Wam że nie czuję się jak przed okresem, chociaż często dziewczyny we wczesnych ciążach tak określają swoje objawy pierwsze, ale tak mi 'dziwnie robi' po prawej stronie w podbrzuszu. Pewnie nic znaczącego, mam to co miesiąc pewnie ale nie zwracałam uwagi nie starając się o dzidzie :P

Gdy się urodziłam, diabeł powiedział ''o kurde!"
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 19:54   #490
czarna_mala
Zakorzenienie

Witam Dziewczęta
ależ pędzicie z tymi postami, ledwo udało mi sięwszystko nadrobić
Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! )

Pozwolicie, że dołączę do Waszego wątku mam 22 lata, TŻ 23.
W sumie to dopiero zaczeliśmy 'starania' (u mnie starania, mój TŻ woli stwierdzenie 'jak będzie to super')
Mamy utrudnione zadanie, bo TŻ wyjeżdża do pracy na miesiąc/półtora. zjeżdża na tydzień/dwa i nie będzie łatwo w moje płodne trafić, aczkolwiek jesteśmy właśnie po dwutygodniowych urlopach, idealnie zgranych w moimi płodnymi dniami przytulaliśmy się codziennie, intensywnie pracowaliśmy całe 14 dni 3 dni temu płodne się skończyły i teraz czekam czy coś z tego zakwitnie. Nie robię sobie dużych nadzieji, mamy zdrowy dystans do tego, czytałam co nieco i wiem że zajście w ciążę to nie takie 'hop-siup' ale będę od dziś żeby Was wspierać i mam nadzieję takie wsparcie od Was dostać teraz czekam tylko na koniec miesiąca, bo wtedy 'nie powinnam dostać' @
Pozdrawiam wszystkie staraczki!
Witam nową Staraczkę

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hejo
Ja jak zwykle z doskoku nie dawno z pracy powróciłam zmęczona eh
Linka trzymaj się i szybko wracaj do zdrowia
Santom ja nic wyjdą w pon piękne II krechy
Witam nową mam nadzieję że zagościsz u nas na dłużej
Kwitka jak tam u Ciebie
Misia jaki masz piękny jak ja to mówię brzusio słodziusio
Bajka daj jeszcze Amelce pobyć troszki u mamy w brzuchu
Eh wstyd się przyznac ale ostatnio nimfomanka się ze mnie zrobiła no dosłwonie jak nigdy bzykamy się co njamniej 2 razy dzienni rano i wieczorem ale małż bardzo zadwolony choć mówi że mnie nie pozanje
hehe który facet nie lubi nimfomanek mój też nie narzeka jak przytulamy się kilka razy dziennie

Cytat:
kurka wodna moj nie lubi jak mam takie ciągłe chcice...tzn on lubi rano..ja rano lubie,ale spać :P
Hmm...u nas oboje lubimy wieczorem
kiedyś gdzieś wyczytałam, że jak się trzyma nogi w górze oparte o ścianę to są większe szanse na poczęcie, a wieczorem mamy więcej czasu na takie wybryki
Cytat:
macie Ciotki
MOJE GRATULACJE od kolejnego cyklu zaczynam brać Castagnus, koniec postanowione

Cytat:
Uwierz ze nie mimo ze mąz jest najblizszą osobą to sa pewne sytuacje w których go akurat nie chcę wręcz widziec smieszne ale nigdy nie sikałam nawet przy męzu , nie mowiąc o jakiś pierdach,bekach czy innych takich i wcale nie jestem sztywniak - bo to tak brzmi u nas jest luz..ale nie ja mam tzw strefę intymną w którą jego nie wpuszczam. Dzięki Bogu temat porodu poruszaliśmy już ze 2 razy i jesteśmy nadal w tym zgodni.

Ja jestem jedną z tych kobiet, które chciałyby mieć męża przy sobie na porodówce

Miałam weekend pełen wrażeń, zaczęło się w piątek - byłam na panieńskim u koleżanki (wychodzi za mąż 31 sierpnia), wczoraj byliśmy na weselu, u kolegi z pracy TŻta, dziś poprawiny, a jutro do pracy do 2 tyg. urlopie.
Nawet dobrze, że tyle imprez skumulowało mi się w ostatnim czasie, bo wg moich obliczeń od 15 powinniśmy się ostro przytulać (i tak było), pozwoliło mi to choć na chwilę zapomnieć o ciąży, ale martwi mnie fakt, że nie ma u mnie śluzu płodnego, nie mogę go zaobserwować nie wiem co się dzieje, w każdym bądź razie od kolejnego cyklu rozpoczynam zabawę z Castagnusem i ponownie z Wiesiołkiem to chyba tyle...przepraszam za to wypracowanie, ale długo mnie nie było
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:02   #491
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
eeeee to TY swoja jestes i widze ze mnie w zupełnosci rozumiesz to co napisałaś w piewszym zdaniu - ja mam dokladnie tak samo. Nie ma oglądania mnie , kiedy sobie nie radzę, wysilam , boli az do łez itd. Dlatego nigdy nie brałam ze sobą nikogo np. na egzaminy i do dziś dziwi mnie jak moi kursanci ciągną za sobą całą watahe ludzi/rodziny na egzamin na prawo jazdy i tak wiadomo ze obleją hyhyh
A wątpiłaś?

Jak byłam na pierwszych badaniach ciażowych to sie potem śmiałam do męża, że mi głupio było, bo tam wszystkie dziewczyny z facetami pod rączkę a ja sama. On mówi, że może ze mną jechać następnym razem jak będę chciała. A ja mówię - ale po co? gazik mi potrzymasz na ręce jak mnie ukłują?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-08-18, 20:08   #492
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
A wątpiłaś?

Jak byłam na pierwszych badaniach ciażowych to sie potem śmiałam do męża, że mi głupio było, bo tam wszystkie dziewczyny z facetami pod rączkę a ja sama. On mówi, że może ze mną jechać następnym razem jak będę chciała. A ja mówię - ale po co? gazik mi potrzymasz na ręce jak mnie ukłują?
a bo po co on tam ? phi...ostatnio jednej z nas tłumaczyłam dlaczego faceta nie ma potrzeby iść na wizyte z żoną..tutaj akurat mam taki męski punkt widzenia..męski charakter
Stary 2013-08-18, 20:09   #493
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ja nie mam wakacji za friko...ja nie mam umowy o prace wiec im dluzej teraz siedze w domu tym wiecej trace..taka branża nie wzielam wcale zwolnienia , posiedze tyle ile musze i tyle
Wazne, ze mozesz teraz odpoczywać, psychicznie i fizycznie. To bardzo wazne.
Cytat:
ale tak sie zastanawiam jaka ja mam rzeczywiscie ta prolaktyne skoro bez castagnusa nie zaszlam ani razu, a wystarczy jeden cykl i pach jest. i tak razy 3 no chyba 3
Tez o nim myslalam, ale ze podstawowa wyszla mi w normie, to lekarz mowi, ze nie ma sensu...hmm..
Cytat:
macie Ciotki
Santoooomku!! Gratulacje!!: roza:
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:28   #494
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:

Ja moze jestem dziwna, ale wcale sie porodu nie boje...
Moze zaczne blizej konca :p

Cytat:
moja znajoma rodziła tydzień temu, też nie chciała swojego przy porodzie ale stwierdziła PO to samo co Twoja przyjaciółka ) Co więcej jemu sie tak spodobało, że powiedział że zgłasza się na ochotnika do mojego porodu kiedyś i że może nawet odbierać, ale pępowiny przeciąć się nie przemógł

ja dziś miałam lekkie plamienie, ale takie ciutek ciutek, różowe było, blade. To może być implantacyjne? miała któraś z Was plamienie implantacyjne??
poza tym powiem Wam że nie czuję się jak przed okresem, chociaż często dziewczyny we wczesnych ciążach tak określają swoje objawy pierwsze, ale tak mi 'dziwnie robi' po prawej stronie w podbrzuszu. Pewnie nic znaczącego, mam to co miesiąc pewnie ale nie zwracałam uwagi nie starając się o dzidzie :P

Moja rada. Nie wsluchuj sie za bardzo we wszelkie objawy, bo to sprzyja nakrecaniu. Mimo wszystko masz moje kciuki

Cytat:
A wątpiłaś?

No wlasnie, mój nie chcial, a mi zalezalo. W koncu poszedl, choc nie namawialam go. Sam sie zdecydowal. Przy porodzie tez bym chciala zeby byl, ale to tez bedzie jego decyzja. Nic na sile. Ja potrzebuje wsparcia w takich momentach.

Cytat:
a bo po co on tam ? phi...ostatnio jednej z nas tłumaczyłam dlaczego faceta nie ma potrzeby iść na wizyte z żoną..tutaj akurat mam taki męski punkt widzenia..męski charakter
Ano ano... Czy to o mnie mowisz? :p

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:55   #495
bazile
Zadomowienie

Cytat:
mnie to bardziej wyglada jak plamienie owulacyjne...dziś masz dopiero 12dc
wiemwlasnie,ze to wczesnie.Tylko szczegol w tym,ze wczesniej nie mialam takich akcji,owszem czasem jak konczyl mi sie okres to ok 6 dnia mialam jakas plamke,ale nigdy tak pozno.W sumie ostatnie 2 okresy mialam w tych samych dniach,moze cos mi sie poprzestawialo.Moze u mnie jest tez troche inaczej,bo nadal karmie piersia
testu nie bede robic,jakos teraz mnie nie ciagnie,tym bardziej,ze w czwartek ide do gina..

Cytat:

jest taka zywa,wiec to mnie tak

moj Maz dlugo sie zastanawial czy chce ze mna rodzic,ja mowilam Mu ze jabym chciala,ale zostawiam Mu wybor,nic na sile.I byl,przecial pepowine i po porodzie powiedzial,ze sie cieszy,ze jednak byl.A w trakcie porodu stal czy siedzial,zawsze obok mnie,takze nawet nic nie widzial "od srodka"

Luna gdzie jestes??
tak nagle zniklas,wszystko ok u Ciebie?
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:59   #496
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ano ano... Czy to o mnie mowisz? :p
Nio

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
wiemwlasnie,ze to wczesnie.Tylko szczegol w tym,ze wczesniej nie mialam takich akcji,owszem czasem jak konczyl mi sie okres to ok 6 dnia mialam jakas plamke,ale nigdy tak pozno.W sumie ostatnie 2 okresy mialam w tych samych dniach,moze cos mi sie poprzestawialo.Moze u mnie jest tez troche inaczej,bo nadal karmie piersia
testu nie bede robic,jakos teraz mnie nie ciagnie,tym bardziej,ze w czwartek ide do gina..

"twająca 17 dni faza lutealna może byc wiadomo czym" a moim zdaniem 12 dc byłby wrecz niedorzeczny do testowania...nio chyba ze testowania owulacyjnego
Stary 2013-08-18, 21:54   #497
kooocur
Zakorzenienie

Pierwszy raz siedzę z kompem na kolanach w łóżku a dziecko śpi.

Postępy robimy

Na początku nie mieliśmy nawet czasu obiadu zrobić, nie mówiąc o zjedzeniu

Mogę jak człowiek coś sensownego napisać, ale...JESTEM zmęczona i zaraz idę w kime

Co do ciąży to ja mam straszna schizę, że znowu zajdę

Dziś oglądałam prezerwatywę czy nie pękła

Cebulowa- nie boisz się porodu bo jeszcze daleko. Ja też się nie bałam...a później

Bajka - mam pampersy do oddania babydremy 2-5 kg

Linka - linka wrzesień za pasem Podlicz ile potrzebuje kasy, żeby zdać to prawko Ja nikomu nawet mówić nie będę, że idę na egzamin

Bazile - 3mam kciuki

Santom -

Będziesz miała małego wrzeszczącego dzieciaczka

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:04   #498
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau
Raczkowanie

GG do mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau

''Miałam weekend pełen wrażeń, zaczęło się w piątek - byłam na panieńskim u koleżanki (wychodzi za mąż 31 sierpnia), wczoraj byliśmy na weselu, u kolegi z pracy TŻta, dziś poprawiny, a jutro do pracy do 2 tyg. urlopie.
Nawet dobrze, że tyle imprez skumulowało mi się w ostatnim czasie, bo wg moich obliczeń od 15 powinniśmy się ostro przytulać (i tak było), pozwoliło mi to choć na chwilę zapomnieć o ciąży, ale martwi mnie fakt, że nie ma u mnie śluzu płodnego, nie mogę go zaobserwować nie wiem co się dzieje, w każdym bądź razie od kolejnego cyklu rozpoczynam zabawę z Castagnusem i ponownie z Wiesiołkiem to chyba tyle...przepraszam za to wypracowanie, ale długo mnie nie było ''

hej widzę że jesteś w tej samej sytuacji, kończy się ostatni wieczór dwutygodniowego urlopu... Życzę powodzenia, nie przemęczaj się w pracy! niech tam się dzieje

cebulova - spokojnie, do głowy nie dostaję, myślę racjonalnie ale dzięki za troske i za kciuki!

Gdy się urodziłam, diabeł powiedział ''o kurde!"
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:23   #499
IsiaG
Zadomowienie

Cześć laski!!!
Wróciłam. Ale sobie odpoczęłam....cudo. Z Lidki jestem dumna, była grzeczna, nie płakała i często się śmiała, chyba ciocia i wujek się zakochali...
A Warszawy nie zwiedziłam, nawet jej nie widziałam, bo byliśmy u nich na działce, 30 km od W-wy. W LESIE, CISZA, SPOKÓJ...komary. Wieczorami jak mała zasnęła gralismy w karty. Było super.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Szejda super,że jesteś

Tymek wita się;-) mamy 2,5 miesiąca. Wsadziłam go do bujaczko-huśtawki do zdjęcia bo na używanie jej musi poczekać
Ale śliczny, u Ciebie to chociaż widać, że on blondyn a moja to ma tak jasne włosy, że się wydaję, że ich nie ma.

Szejda - fajnie, że się odezwałaś. Pisz częściej

Cytat:
A macie na dobranoc. Mój tluscioch :p
Ty się puknij w głowe, co??? Tłusty? Jejjjj, biedne dziecie, co Ty masz za matkę?! Śliczny, zgrabny brzusio a Ta tłusty!

Cytat:
A w ogóle to dzisiaj zaczynam 12 tydz ale według USG, które było ostatnio to nawet 13 i już nie wiem który
, zaczynasz "bezpieczny" okres.

Cytat:

Ja juz po zakupach. Zwykle w soboty rano jezdzimy na rynek po warzywa i owoce. Troche tego nakupilismy. Uwielbiam ta pore roku, bo jest multum swiezych i roznych. :p
Tak, też uwielbiam tę porę roku i kolorowe stragany. Tyle, że połowę rzeczy nie mogę jeść. I muszę czekać cały rok, żeby sobie zjeść kalafiora albo fasolkę szparagową

Cytat:

boze, zrobcie cos zebym urodzila dosyc mam i nie czaje czemu moje dziecko jest takie uparte, rozwarcie juz mam konkret okna pomyte, laze na spacery, meza wykorzystuje, sprzatam w domu i sie nie oszczedzam a ta cholera wyjsc nie chce a mnie tylko brzuch ciagnie i ledwo laze wczoraj brzuch sie stawial regularnie co 10 min, no ale nie boli wiec nie ma co z tym na IP jechac we wtorek KTG i tez pewno gowno pokaze. mam tylko nadzieje ze jak lekarz mnie zbada to powie ze rozwarcie poszlo dalej (w koncu maz sie napracowal )

chociaz kooocur powiedziala mi ze urodze 10.09 i jakos nie wiem czemu tez mi sie tak wydaje
Wyjdzie jak przyjdzie czas. ja zaciskałam nogi to mnie nocą zaatakowała. Nie ma co przyspieszać czy spowalniać.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

witamy się w 31 tc.
Misia - cześć. Dupkę zleje, że nas opuściłaś. Już z 1 strony chciałam usuwać!!! Poprawić się proszę!
Brzuszek przeuroczy.

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Eh wstyd się przyznac ale ostatnio nimfomanka się ze mnie zrobiła no dosłwonie jak nigdy bzykamy się co njamniej 2 razy dzienni rano i wieczorem ale małż bardzo zadwolony choć mówi że mnie nie pozanje
Nie wiem co jadłaś ale też to chce.

Cytat:
macie Ciotki
HURA Santi, udało się kobietko!!!! Ha ha ha, hi, hi, hi teraz w ciąży jesteś Ty!!!

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość

ps. to co, teraz szybko trzeba kończyć wątek bo kolejka chętnych czeka
Ooooo, następna się znalazła!

Cytat:
a wiec i ja dolaczam sie do oficjalnych GRATULACJI i zycze Wam duuuuuzo zdrowka,sil i radosci w tym pieknym 9 miesiecznym zwiastunie Waszego Malenkiego Szczescia.
Hm a seksik,ja zostalabym jak to okreslilas,przy normalnym trybie.Ale z drugiej strony,po Twoich przejsciach pewnie Ty sama juz wiesz,bo masz intuicje co bedzie lepsze

A ja Dziewczyny drapie sie po glowie... 7 sierpnia zaczal mi sie okres.Zwykle wyglada tak,ze mam 2 dni mocniejsze,trzeci to juz lekkie plamienia.A czwarty juz czysto.Piatego dnia bylo bara bara
I teraz w piatek czyli 10 dc pobolewalo mnie podbrzusze,a w sobote mialam uplaw z krwia.Mialam tez mega kaca.I dzis znow mialam uplaw z krwia.Wszystko wyglada tak jak przy pierwszym zajsciu...Tylko zastanawiam sie jakby bylo to mozliwe wiem,ze sie zdarza miec czasem 2 razy w miesiacu te dni,hmm.. i co w takim razie z metoda kalendarzykowa?
ja bede przeszczesliwa jesli to jest to no ale chyba juz zwatpie we wlasne cialo.W czwartek mam wizyte u gina,wiec zobaczy sie
To teraz czekmy na testa u Ciebie, za jakieś 12 dni. I życzę II kresek.

Padam....dobranoc.

Aha, kocurku, Ty masz kontakt z Luną, czemu nie pisze? I czy zamierza, czy się tak pogniewała???

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:16   #500
santom
Zakorzenienie

czyli co? dzisiaj ja zapalam swiatlo?

dziekuje dziewczynki za wszystkie gratulacje

zaczyna mi sie faza strachu wlasnie, chyba dopiero teraz dociera co sie dzieje i boje sie okropnie

NA ZAWSZE W SERCU...

Edytowane przez santom
Czas edycji: 2013-08-19 o 08:18
Stary 2013-08-19, 09:01   #501
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Wróciłam .. chociaż pewnie nie zauważyłyście, że mnie nie ma
Właśnie @ mi się kończy .. i pierwszy raz nie wiem, kiedy liczyć 1 dzień ..
Miałam małe combo w sobotę i chyba los mi oszczędził bóli @ do tego. Swoją drogą dziwne, bo NIGDY nie miałam tak, że ani trochę brzuch na @ nie bolał.
Ale gdyby miał boleć to by mnie chyba szlag trafił. No bo oprócz @, dosyć intensywnej doszło zatrucie + alergia, więc zamiast brzucha na @ bolał mnie nos i żołądek, do tego kichanie na maxa, katar, kołowrotek w żołądku i takie tam atrakcje.
A teraz boli mnie głowa .. od wczoraj. Chyba coś z ciśnieniem, bo nie mogę się schylić itp.
No to tyle o sobie ..
Gratuluję Santom i trzymam za Kwicię
I witam nowe staraczki.
Stary 2013-08-19, 09:13   #502
kwitka13
Zadomowienie

Hej laski
Melduję się w 5 dniu z moimi maleństwami - oby chciały zostać z mamusią Faszeruję się lekami i czekam na weryfikację po transferze. Brzuch boli @, krzyż boli... Jakoś nie mam dobrych przeczuć, chociaż staram się nie myśleć o tym wcale.

Santi ogromne gratulacje! Wiedziałam, że Ci się uda
Jestem z wami na bieżąco ale jedyne co mi utkwiło w głowie to zdjęcia dzieciaczków - CUDAŚNE!
Co do porodów i innych "intymnych" spraw w związku to u mnie nie ma zahamowań. Wychodzimy z założenia, że jesteśmy sobie najbliżsi i nie zawsze będziemy piękni, młodzi i zdrowi, więc lepiej sobie na wzajem tyłek oglądać niż wypinać się przed obcym. Nie mamy z tym problemu, potrzeby fizjologiczne też nie są "fuj".
Zmykam się schizować
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:22   #503
santom
Zakorzenienie

maru

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-19, 09:26   #504
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:

A ja Dziewczyny drapie sie po glowie... 7 sierpnia zaczal mi sie okres.Zwykle wyglada tak,ze mam 2 dni mocniejsze,trzeci to juz lekkie plamienia.A czwarty juz czysto.Piatego dnia bylo bara bara
I teraz w piatek czyli 10 dc pobolewalo mnie podbrzusze,a w sobote mialam uplaw z krwia.Mialam tez mega kaca.I dzis znow mialam uplaw z krwia.Wszystko wyglada tak jak przy pierwszym zajsciu...Tylko zastanawiam sie jakby bylo to mozliwe wiem,ze sie zdarza miec czasem 2 razy w miesiacu te dni,hmm.. i co w takim razie z metoda kalendarzykowa?
ja bede przeszczesliwa jesli to jest to no ale chyba juz zwatpie we wlasne cialo.W czwartek mam wizyte u gina,wiec zobaczy sie
Może zrób test?
Cytat:
kie plamienie, ale takie ciutek ciutek, różowe było, blade. To może być implantacyjne? miała któraś z Was plamienie implantacyjne??
Mogło być.Który masz dc?
Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Cześć laski!!!
Wróciłam. Ale sobie odpoczęłam....cudo. Z Lidki jestem dumna, była grzeczna, nie płakała i często się śmiała, chyba ciocia i wujek się zakochali...
A Warszawy nie zwiedziłam, nawet jej nie widziałam, bo byliśmy u nich na działce, 30 km od W-wy. W LESIE, CISZA, SPOKÓJ...komary. Wieczorami jak mała zasnęła gralismy w karty. Było super.
Fajnie że odpoczełaś
Cytat:
zaczyna mi sie faza strachu wlasnie, chyba dopiero teraz dociera co sie dzieje i boje sie okropnie
Spokojnie będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej laski
Melduję się w 5 dniu z moimi maleństwami - oby chciały zostać z mamusią Faszeruję się lekami i czekam na weryfikację po transferze. Brzuch boli @, krzyż boli... Jakoś nie mam dobrych przeczuć, chociaż staram się nie myśleć o tym wcale.
Kiedy masz zrobić test?

Oboje z tżtem chcemy żeby był przy porodzie.U nas nie ma problemu też z intymnymi sprawami.Na wizyty chodzi od początku bo chciał.W ciąży z aniołkiem też tak było.Szczerze mówiąc to troche mnie dziwi jak któraś dziewczyna pisze że nie chce wziąść tżta na wizyte bo będzie usg dopochwowe i ona się wstydzi.

Dziewczyny ja jutro mam wizyte i usg połówkowe.Już się denerwuje.Martwie się o te komory czy nadal bedą bez zmian i czy mały będzie zdrowy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:38   #505
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Nio

"twająca 17 dni faza lutealna może byc wiadomo czym" a moim zdaniem 12 dc byłby wrecz niedorzeczny do testowania...nio chyba ze testowania owulacyjnego
wiesz Linka,nie zawsze wszystko da sie wytlumaczyc ksiazkowo,zycie pisze swoje scenariusze.Poporstu po ciazy organizm sie zmienia i chyba czasem potrzebuje czasu,zeby wrocic do normy albo zebysmy to my przyzwyczaily sie do zmian.Dwa dni takich dziwnych uplawow i pare innych punktow zapoczatkowaly taka mysl w glowie,bo kto wie...Ale wcale tez nie twierdze,ani nie jestem przekonana,ze jestem juz w ciazy.
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:43   #506
santom
Zakorzenienie

kwicia pogadaj tam do tych malych robaczkow, zeby nie uciekaly!!! ja caly czas o Was mysle!!!

iza na pewno bedzie wszystko w porzadku, chociaz doskonale Cie rozumiem, ze sie denerwujesz.

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-08-19, 09:44   #507
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Cebulowa- nie boisz się porodu bo jeszcze daleko. Ja też się nie bałam...a później
Może i tak być u mnie. Na razie jednak mam luz w tej sprawie

Cytat:
'
cebulova - spokojnie, do głowy nie dostaję, myślę racjonalnie ale dzięki za troske i za kciuki!
I tak trzymaj

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Ty się puknij w głowe, co??? Tłusty? Jejjjj, biedne dziecie, co Ty masz za matkę?! Śliczny, zgrabny brzusio a Ta tłusty!
Ale dostałam opier.... Kładę uszy po sobie zatem i nie mówię nic więcej

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ta... jasne.... Nawet Lince sms pisałam, że Cię nie ma bo się urlopujesz. Bo ona chciała, żebym Ci przekazała, że jesteś lepsza niż wszyscy lekarze ze Sz-na razem wzięci.

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej laski
Kciuki dalej trzymam. Kiedy będziesz coś wiedziała? Przeczuciami się nie sugeruj. Trzymaj się wersji pt "będę mamą"

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jutro mam wizyte i usg połówkowe.Już się denerwuje.Martwie się o te komory czy nadal bedą bez zmian i czy mały będzie zdrowy
Nie schizować mi tu proszę, bo przyłożę Wszystko będzie ok, inaczej być nie może!

Witanko!
Co by tu Wam dziś napisać... hmmmm.... Bo u mnie nic nowego
Oj jak ja bym już chciała 3 wrzesień. Nie mogę się doczekać kolejnego usg. Taka długa przerwa tym razem. To trwa wieczność. Już bym chciała wiedzieć co moje dziecię kryje między nóżkami

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:45   #508
misia332
Zakorzenienie

hejo.

santi będzie dobrze, uwierz w to
A co do bab z recepecji u lekarza, rozumiem w 1000 %, dzisiaj pojechaliśmy na 8 rano, żeby wyrobić TŻ kartę, a u mnie zmienić nazwisko. Byliśmy tam 45 minut.

isia obiecuję, że się poprawię.

iza trzymam kciuki za usg.
A mnie boli chyba dosłownie macica pod żebrami. Takie szczypanie jakby. Po no spie nie przechodzi, ale dam radę. Poza tym dzieć mój kopie mnie masakrycznie, wpina doopkę w żebra. Żyć nie umierać.

Ja tam męża biorę na porodówkę. Z tego względu, że boję się, że sama sobie nie poradzę z językiem. Ale powiedziałam mu, że ma mnie wspierać, a nie użalać się nade mną jak mnie to boli. Wtedy wyleci.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:48   #509
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Właśnie @ mi się kończy .. i pierwszy raz nie wiem, kiedy liczyć 1 dzień ..
Miałam małe combo w sobotę i chyba los mi oszczędził bóli @ do tego. Swoją drogą dziwne, bo NIGDY nie miałam tak, że ani trochę brzuch na @ nie bolał.
Ale gdyby miał boleć to by mnie chyba szlag trafił. No bo oprócz @, dosyć intensywnej doszło zatrucie + alergia, więc zamiast brzucha na @ bolał mnie nos i żołądek, do tego kichanie na maxa, katar, kołowrotek w żołądku i takie tam atrakcje.
A teraz boli mnie głowa .. od wczoraj. Chyba coś z ciśnieniem, bo nie mogę się schylić itp.
No to tyle o sobie ..
Gratuluję Santom i trzymam za Kwicię
I witam nowe staraczki.
cześć, Maruszka
Mnie tak raz nie bolalo,nic a nic i to jeszcze przed operacja, więc też dziwne. Moze po prostu to był "pusty" cykl?
Ja mam jutro lekarza, dziś 11 dc i po raz pierwszy od kilku mies bedziemy sie znów starac... ale dziwnie, juz zapomnialam jak to jest odliczac dni, wymierzac..
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:53   #510
santom
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz Linka,nie zawsze wszystko da sie wytlumaczyc ksiazkowo,zycie pisze swoje scenariusze.Poporstu po ciazy organizm sie zmienia i chyba czasem potrzebuje czasu,zeby wrocic do normy albo zebysmy to my przyzwyczaily sie do zmian.Dwa dni takich dziwnych uplawow i pare innych punktow zapoczatkowaly taka mysl w glowie,bo kto wie...Ale wcale tez nie twierdze,ani nie jestem przekonana,ze jestem juz w ciazy.
a w sumie nie raz i nie 2 byly przypadki owulacji np podczas miesiaczki, wiec z drugiej strony kto wie

my z moim tz tez takie 2 swintuchy jestesmy krepacji zadnych przy sobie, aczkolwiek wiadomo, ze wchodzenie "na kupe" nie jest fajne ale nie zamykam lazienki za soba na klucz

dziewczyny, dajcie mi recepte teraz na to, zeby czas szybciej lecial, bo ja oszaleje. teraz czekam do tych 6t2d pechowych, a czas sie ciagnie....

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
cześć, Maruszka
Mnie tak raz nie bolalo,nic a nic i to jeszcze przed operacja, więc też dziwne. Moze po prostu to był "pusty" cykl?
Ja mam jutro lekarza, dziś 11 dc i po raz pierwszy od kilku mies bedziemy sie znów starac... ale dziwnie, juz zapomnialam jak to jest odliczac dni, wymierzac..
oj, na pewno szybko sobie wszystko przypomnisz

misia u mnie sa tak posrane pielegniarki tutaj, ze potrafia podwazac zdanie lekarza, jesli ten da skierowanie na jakies tam badania, a one potrafia stwierdzic, ze po co to?

NA ZAWSZE W SERCU...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości