|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
zapraszam was wszyskie, ale dla tych co dopiero rodzic beda to moze byc trauma bo to jest tak, ze ja moge rodzic nawet zaraz, tylko chcialabym zeby tz przy tym byl mloda sama zdecyduje kiedy wyjsc, wiadomo lazilam dzisiaj a i tak jak leze to sie wszystko wycisza, wiec chyba nog nawet zaciskac nie musze bo samo sie wszystko uspokaja, a polozne mi tu chodza i mowia, ze myslaly ze szybciej mi pojdzie no ale ja watpie by moje skurcze same z siebie sie rozkrecily w ogole, nawet w terminie czy po terminie ja jestem spragniona oxytocyny albo odejscia wod |
|
|
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bajka, jak się nudzisz ( ) to mi napisz jakich zbędnych rzeczy nie kupować do wyprawki pytałam kiedyś ale chyba nie widziałaś
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
moja przyjaciolka sie zarzekala, ze nie chce meza ze soba, ze maz nie chce byc z nia, bo zemdleje, a przyszlo co do czego to i maz byl przy niej i ona stwierdzila, ze bez niego nie dalaby rady
![]() bazile moze rzeczywiscie tak jak linka pisze, to owulacyjne plamienie? a jakie sluzy przy tym masz? ja przed owulacja jak mi sie plodny sluz zaczynal to zawsze mialam wrazenie, ze na poczatku schodzily jeszcze resztki krwi pookresowej, taka plukanka
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
Uwierz ze nie
mimo ze mąz jest najblizszą osobą to sa pewne sytuacje w których go akurat nie chcę wręcz widziec smieszne ale nigdy nie sikałam nawet przy męzu , nie mowiąc o jakiś pierdach,bekach czy innych takich i wcale nie jestem sztywniak - bo to tak brzmi Ból..choroba..wole byc sama , nie wiem czmu? jak sie w szpitalu obudzilam nie pozwolilam go wpuscic tylko mame i tesciową :P nie tylko TY mysle ze jest wiele kobiet
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-08-18 o 19:42 |
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mówię o np. tzw. dołach kiedy chcę sie przytulić i pogadać tylko własnie takich sytuacjach jak np. poród Druga sprawa taka jak u Ciebie - mam swoje terytorium intymne i już. My tez przy sobie nie sikamy raczej
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co napisałaś w piewszym zdaniu - ja mam dokladnie tak samo. Nie ma oglądania mnie , kiedy sobie nie radzę, wysilam , boli az do łez itd. Dlatego nigdy nie brałam ze sobą nikogo np. na egzaminy i do dziś dziwi mnie jak moi kursanci ciągną za sobą całą watahe ludzi/rodziny na egzamin na prawo jazdy i tak wiadomo ze obleją hmmm a moze chodzi o to ze nie znoszę pocieszania??? Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-08-18 o 19:53 |
|
|
|
|
#489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Co więcej jemu sie tak spodobało, że powiedział że zgłasza się na ochotnika do mojego porodu kiedyś i że może nawet odbierać, ale pępowiny przeciąć się nie przemógł ![]() ja dziś miałam lekkie plamienie, ale takie ciutek ciutek, różowe było, blade. To może być implantacyjne? miała któraś z Was plamienie implantacyjne?? poza tym powiem Wam że nie czuję się jak przed okresem, chociaż często dziewczyny we wczesnych ciążach tak określają swoje objawy pierwsze, ale tak mi 'dziwnie robi' po prawej stronie w podbrzuszu. Pewnie nic znaczącego, mam to co miesiąc pewnie ale nie zwracałam uwagi nie starając się o dzidzie :P
|
|
#490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Dziewczęta
ależ pędzicie z tymi postami, ledwo udało mi sięwszystko nadrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój też nie narzeka jak przytulamy się kilka razy dziennie ![]() Cytat:
![]() kiedyś gdzieś wyczytałam, że jak się trzyma nogi w górze oparte o ścianę to są większe szanse na poczęcie, a wieczorem mamy więcej czasu na takie wybryki MOJE GRATULACJE od kolejnego cyklu zaczynam brać Castagnus, koniec postanowione ![]() Cytat:
Ja jestem jedną z tych kobiet, które chciałyby mieć męża przy sobie na porodówce Miałam weekend pełen wrażeń, zaczęło się w piątek - byłam na panieńskim u koleżanki (wychodzi za mąż 31 sierpnia), wczoraj byliśmy na weselu, u kolegi z pracy TŻta, dziś poprawiny, a jutro do pracy do 2 tyg. urlopie. Nawet dobrze, że tyle imprez skumulowało mi się w ostatnim czasie, bo wg moich obliczeń od 15 powinniśmy się ostro przytulać (i tak było ), pozwoliło mi to choć na chwilę zapomnieć o ciąży, ale martwi mnie fakt, że nie ma u mnie śluzu płodnego, nie mogę go zaobserwować to chyba tyle...przepraszam za to wypracowanie, ale długo mnie nie było
|
||||
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam na pierwszych badaniach ciażowych to sie potem śmiałam do męża, że mi głupio było, bo tam wszystkie dziewczyny z facetami pod rączkę a ja sama. On mówi, że może ze mną jechać następnym razem jak będę chciała. A ja mówię - ale po co? gazik mi potrzymasz na ręce jak mnie ukłują?
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Santoooomku!! Gratulacje!! |
||
|
|
|
#494 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() Moze zaczne blizej konca :p Cytat:
Moja rada. Nie wsluchuj sie za bardzo we wszelkie objawy, bo to sprzyja nakrecaniu. Mimo wszystko masz moje kciuki ![]() Cytat:
Ano ano... Czy to o mnie mowisz? :p
|
|
#495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() testu nie bede robic,jakos teraz mnie nie ciagnie,tym bardziej,ze w czwartek ide do gina.. Cytat:
![]() moj Maz dlugo sie zastanawial czy chce ze mna rodzic,ja mowilam Mu ze jabym chciala,ale zostawiam Mu wybor,nic na sile.I byl,przecial pepowine i po porodzie powiedzial,ze sie cieszy,ze jednak byl.A w trakcie porodu stal czy siedzial,zawsze obok mnie,takze nawet nic nie widzial "od srodka" Luna gdzie jestes?? tak nagle zniklas,wszystko ok u Ciebie? |
||
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Nio
Cytat:
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz siedzę z kompem na kolanach w łóżku a dziecko śpi.
![]() Postępy robimy Na początku nie mieliśmy nawet czasu obiadu zrobić, nie mówiąc o zjedzeniu Mogę jak człowiek coś sensownego napisać, ale...JESTEM zmęczona i zaraz idę w kime ![]() Co do ciąży to ja mam straszna schizę, że znowu zajdę ![]() Dziś oglądałam prezerwatywę czy nie pękła Cebulowa- nie boisz się porodu bo jeszcze daleko. Ja też się nie bałam...a później Bajka - mam pampersy do oddania babydremy 2-5 kg ![]() Linka - linka wrzesień za pasem Podlicz ile potrzebuje kasy, żeby zdać to prawko Ja nikomu nawet mówić nie będę, że idę na egzaminBazile - 3mam kciuki Santom - Będziesz miała małego wrzeszczącego dzieciaczka |
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
''Miałam weekend pełen wrażeń, zaczęło się w piątek - byłam na panieńskim u koleżanki (wychodzi za mąż 31 sierpnia), wczoraj byliśmy na weselu, u kolegi z pracy TŻta, dziś poprawiny, a jutro do pracy do 2 tyg. urlopie.
Nawet dobrze, że tyle imprez skumulowało mi się w ostatnim czasie, bo wg moich obliczeń od 15 powinniśmy się ostro przytulać (i tak było ), pozwoliło mi to choć na chwilę zapomnieć o ciąży, ale martwi mnie fakt, że nie ma u mnie śluzu płodnego, nie mogę go zaobserwować to chyba tyle...przepraszam za to wypracowanie, ale długo mnie nie było ''hej widzę że jesteś w tej samej sytuacji, kończy się ostatni wieczór dwutygodniowego urlopu... Życzę powodzenia, nie przemęczaj się w pracy! niech tam się dzieje ![]() cebulova - spokojnie, do głowy nie dostaję, myślę racjonalnie ale dzięki za troske i za kciuki!
|
#499 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć laski!!!
Wróciłam. Ale sobie odpoczęłam....cudo. Z Lidki jestem dumna, była grzeczna, nie płakała i często się śmiała, chyba ciocia i wujek się zakochali... A Warszawy nie zwiedziłam, nawet jej nie widziałam, bo byliśmy u nich na działce, 30 km od W-wy. W LESIE, CISZA, SPOKÓJ...komary. Wieczorami jak mała zasnęła gralismy w karty. Było super. Cytat:
.Szejda - fajnie, że się odezwałaś. Pisz częściej Ty się puknij w głowe, co??? Tłusty? Jejjjj, biedne dziecie, co Ty masz za matkę?! Śliczny, zgrabny brzusio a Ta tłusty! Cytat:
![]() , zaczynasz "bezpieczny" okres.![]() Cytat:
. I muszę czekać cały rok, żeby sobie zjeść kalafiora albo fasolkę szparagową ![]() Cytat:
Misia - cześć. Dupkę zleje, że nas opuściłaś . Już z 1 strony chciałam usuwać!!! Poprawić się proszę!Brzuszek przeuroczy Cytat:
.HURA Cytat:
![]() Cytat:
Padam....dobranoc. Aha, kocurku, Ty masz kontakt z Luną, czemu nie pisze? I czy zamierza, czy się tak pogniewała???
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||||
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
czyli co? dzisiaj ja zapalam swiatlo?
dziekuje dziewczynki za wszystkie gratulacje ![]() zaczyna mi sie faza strachu wlasnie, chyba dopiero teraz dociera co sie dzieje i boje sie okropnie
Edytowane przez santom Czas edycji: 2013-08-19 o 08:18 |
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam .. chociaż pewnie nie zauważyłyście, że mnie nie ma
![]() Właśnie @ mi się kończy .. i pierwszy raz nie wiem, kiedy liczyć 1 dzień .. Miałam małe combo w sobotę i chyba los mi oszczędził bóli @ do tego. Swoją drogą dziwne, bo NIGDY nie miałam tak, że ani trochę brzuch na @ nie bolał. Ale gdyby miał boleć to by mnie chyba szlag trafił. No bo oprócz @, dosyć intensywnej doszło zatrucie + alergia, więc zamiast brzucha na @ bolał mnie nos i żołądek, do tego kichanie na maxa, katar, kołowrotek w żołądku i takie tam atrakcje. A teraz boli mnie głowa .. od wczoraj. Chyba coś z ciśnieniem, bo nie mogę się schylić itp. No to tyle o sobie .. Gratuluję Santom i trzymam za Kwicię ![]() I witam nowe staraczki.
|
#502 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski
Melduję się w 5 dniu z moimi maleństwami - oby chciały zostać z mamusią Faszeruję się lekami i czekam na weryfikację po transferze. Brzuch boli @, krzyż boli... Jakoś nie mam dobrych przeczuć, chociaż staram się nie myśleć o tym wcale. Santi ogromne gratulacje! Wiedziałam, że Ci się uda ![]() Jestem z wami na bieżąco ale jedyne co mi utkwiło w głowie to zdjęcia dzieciaczków - CUDAŚNE! Co do porodów i innych "intymnych" spraw w związku to u mnie nie ma zahamowań. Wychodzimy z założenia, że jesteśmy sobie najbliżsi i nie zawsze będziemy piękni, młodzi Zmykam się schizować
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
maru
|
|
|
|
#504 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oboje z tżtem chcemy żeby był przy porodzie.U nas nie ma problemu też z intymnymi sprawami.Na wizyty chodzi od początku bo chciał.W ciąży z aniołkiem też tak było.Szczerze mówiąc to troche mnie dziwi jak któraś dziewczyna pisze że nie chce wziąść tżta na wizyte bo będzie usg dopochwowe i ona się wstydzi. Dziewczyny ja jutro mam wizyte i usg połówkowe.Już się denerwuje.Martwie się o te komory czy nadal bedą bez zmian i czy mały będzie zdrowy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
kwicia
pogadaj tam do tych malych robaczkow, zeby nie uciekaly!!! ja caly czas o Was mysle!!!iza na pewno bedzie wszystko w porzadku, chociaz doskonale Cie rozumiem, ze sie denerwujesz. |
|
|
|
#507 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ta... jasne.... Nawet Lince sms pisałam, że Cię nie ma bo się urlopujesz. Bo ona chciała, żebym Ci przekazała, że jesteś lepsza niż wszyscy lekarze ze Sz-na razem wzięci. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko będzie ok, inaczej być nie może! Witanko! Co by tu Wam dziś napisać... hmmmm.... Bo u mnie nic nowego Oj jak ja bym już chciała 3 wrzesień. Nie mogę się doczekać kolejnego usg. Taka długa przerwa tym razem. To trwa wieczność. Już bym chciała wiedzieć co moje dziecię kryje między nóżkami
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
hejo.
santi będzie dobrze, uwierz w to A co do bab z recepecji u lekarza, rozumiem w 1000 %, dzisiaj pojechaliśmy na 8 rano, żeby wyrobić TŻ kartę, a u mnie zmienić nazwisko. Byliśmy tam 45 minut. isia obiecuję, że się poprawię. iza trzymam kciuki za usg. A mnie boli chyba dosłownie macica pod żebrami. Takie szczypanie jakby. Po no spie nie przechodzi, ale dam radę. Poza tym dzieć mój kopie mnie masakrycznie, wpina doopkę w żebra. Żyć nie umierać. Ja tam męża biorę na porodówkę. Z tego względu, że boję się, że sama sobie nie poradzę z językiem. Ale powiedziałam mu, że ma mnie wspierać, a nie użalać się nade mną jak mnie to boli. Wtedy wyleci.
|
#509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie tak raz nie bolalo,nic a nic i to jeszcze przed operacja, więc też dziwne. Moze po prostu to był "pusty" cykl? Ja mam jutro lekarza, dziś 11 dc i po raz pierwszy od kilku mies bedziemy sie znów starac... ale dziwnie, juz zapomnialam jak to jest odliczac dni, wymierzac..
|
|
|
|
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my z moim tz tez takie 2 swintuchy jestesmy krepacji zadnych przy sobie, aczkolwiek wiadomo, ze wchodzenie "na kupe" nie jest fajne ale nie zamykam lazienki za soba na klucz![]() dziewczyny, dajcie mi recepte teraz na to, zeby czas szybciej lecial, bo ja oszaleje. teraz czekam do tych 6t2d pechowych, a czas sie ciagnie.... ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() misia u mnie sa tak posrane pielegniarki tutaj, ze potrafia podwazac zdanie lekarza, jesli ten da skierowanie na jakies tam badania, a one potrafia stwierdzic, ze po co to? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

zapraszam was wszyskie, ale dla tych co dopiero rodzic beda to moze byc trauma
no ale ja watpie by moje skurcze same z siebie sie rozkrecily w ogole, nawet w terminie czy po terminie 

pytałam kiedyś ale chyba nie widziałaś 

i tak wiadomo ze obleją 
ale małż bardzo zadwolony choć mówi że mnie nie pozanje 

Ja nikomu nawet mówić nie będę, że idę na egzamin
. I muszę czekać cały rok, żeby sobie zjeść kalafiora albo fasolkę szparagową