|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Jejku Deli gratulacje!! Wreszcie się doczekałaś
![]() U nas masakra. Czy wasze dzieci potrafią się zająć czymś dłużej niż 10 sekund czy to Juliana jest taka absorbująca O 10 padałam już na twarz a gdzie tu cały dzień?
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Hmm... Czyli strona może być taka, jak jest???
![]() Co do uszu, Pola też ma odstające, ale nie robię z tym nic, bo ona ma raczej takie po tż. Tyle, że staram się, jak leży na boku, żeby jej się nie odwijały.Ale lepiej też nie przesadzać w drugą stronę. Mój tż ma czwórkę rodzeństwa, oni wszyscy mają uszy odstające. Najstarsza z rodzeństwa jak była mała, to jej szczególnie prawe ucho taśmą klejącą przyklejali do głowy. I raz nie mogli oderwać, bo się do włosów przykleiła.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-19 o 11:40 |
|
|
|
#423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja siostra zrobiła sobie operacje bo miała tak odstające uszy, ze chodził tylko w rozpuszczonych włosach teraz ma spokój---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- hje hahahah co za pomysł
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Oho, Połcjusz dobrał się do kabla od routera...
|
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba miał spory kompleks na tym punkcie choć sam zaprzecza.---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Żebyś czasem nie straciła kontaktu z nami ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Czy któraś z Was ma fotelik samochodowy 9-25 kg kupiony za ok 300 zł? Jeśli tak to jaki? |
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 0-25 kg caretero scoope 250 zł
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to piekne marzenia a kurs jak najbardziej wskazany I wiesz co ja wierze ze Ci sie uda zrealizowac marzenia |
|
|
|
|
#429 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jakajakaja5 Witaj
no no no nie było mnie 2 dni a tu dwie nowe mamuśki Deli, Marta co Ty wygadujesz ![]() znamy Cię, lubimy Cię i chcemy żebyś pisała jak najwięcej!! ![]() Dlatego ja nie korzystam z tej aplikacji Wiem co czujesz. Ja mam to samo od soboty Będzie dobrze!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super to opisałaś ! Jeszcze raz gratuluję! Aaaaaa taaakie buty Też ostatnio o niej myślałam ... Nie wiem kiedy się ostatnio odzywała bo mnie też długo nie było. Cytat:
Masakra jakaś. Pobawi się sama 3-5 min i ryk
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-19 o 12:00 |
||||
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, my też nie chcemy tu mieszkać.
Jeśli tylko praca męża wypali, to uciekamy do Austrii. Mieliśmy się budować tutaj, ale teraz jak się okazja trafiła, to bez sensu, żeby tutaj się budować, a tż by tylko na weekendy co 2 tyg. zjeżdżał. Zresztą, dużo znam przypadków, gdzie młode małżeństwa wyjeżdżały za granicę, tutaj budowały dom, żeby wrócić, a w końcu zostali tam, gdzie pojechali, a domy puste. |
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Chcialam to samo pisac!! U nas juz nie pomaga wspolne bawienie sie, musza byc raczki i juz. A potem ide do t., tam go wszyscy nosza, ewentulnie nad nim stoja i wydurniaja sie, Kuba przeszczesliwy, a oni: "a mowilas, ze taki marudny. Zobacz jakie to grzeczne dziecko" ![]() I jak tu choc sniadanie zjesc? Cytat:
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-08-19 o 12:00 |
||
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
A Szklanka, nie wiem czy dobrze kojarzę, czy mam omamy, ale chyba pisała, że albo jakiś wczasing, albo ogólnie czasu nie będzie mieć, bo coś...?
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam te 10 stron
ale tak raz dwa bo dzieć znów marudzi ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie u nas jest kuzyn Samuela, mieszkają tam już kilka lat i nie chcą wracać klimat też piękny ale kurde wszędzie dobrze tam, gdzie nas nie ma ![]() Co do szklanki, też mi się zdawało,że pisała,że coś z odpoczynkiem |
||
|
|
|
#437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Tż, super to zorganizował W moje urodzinki ![]() Cytat:
![]() I nie opowiadaj głupot, przecież znamy Cię i Filipka Dziękuję za zębowe gratulacje
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę mamy wesele, a ja się dzisiaj do kosmetyczki zapisałam.
Idziemy na polko, huśnąć się trochę i przejść, bo bejbik zaczyna się domagać zabawy. |
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Ratunku !!! jeczy, jeczy, jeczy i jeszcze raz jeczy
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
buhahaha nawijko idealnie to napisalas. a potem w domu histeriozos
gdzie elllmi? ![]() i w ogole, od spotkania we wro chyba sie lubcia nie odzywala? ma ktoras z nia kontakt? poszlimy spac o 9 a wstali....o 11.30 ciekawe, co dzisiaj za nocka bedzie dziewczyny mam glupie pytamie otoooooz, mamy sypialnie bezowo-fioletowa jak wiecie. musimy rolety kupic, malz chce brazowe (meble w tej chwili mamy brazowo-czarne, ale bedziemy zmieniac, marzy mi sie sypialnia na bialy polysk) no i kwestia koloru rolet-ja nie chce brazowych bo pasowac nie beda, chce takie lniane , rolety rzymskie, ale bezowe, no i sie z malzem klocimy przeciez nawet jak bedzie swiecic slonce to beda chronic, co z tego, ze nie bedzie mega ciemno?no i w ogole - kiedy zaczynacie wysadzac dzieciorki do nocnika/kibelka? Pietraszko tak sygnalizuje siku, ze doskonale wiem, kiedy bedzie siusial, myslicie, zeby juz zaczac? tylko sie boje, ze zanim rozepne pieluche i dobiegne do kibelka to obsika pol mieszkania ![]() marta, no co Ty, od poczatku z nami jestes kochana co Ty mowisz ![]() smierdzi mi w domu hamburgerem ![]() edit: malz nie wywalil smieci!!!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- deli, kochana, poryczalam sie !!!!!!!
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też pojawia się płacz przez sen
Już nie wiem czemu, jak podejdę pogłaszczę to przestaje. Oczywiście jak podejdę do łóżeczka to ona już na czworakach jest, albo i nawet zawędruje na drugi koniec łóżeczka. Teraz to jej ulubione miejsce ![]() ![]() A dziś to nawet w wózku przez sen kwiliła ![]() ![]() edit:pytanko ![]() Zuzka się wspina np. leżę koło niej, to ona raczkuje, wspina się rękami na mój brzuch, podnosi się i klęczy( wygląda to tak jakby stała tyle, że na kolanach :P chyba zagmatwałam) pozwalać na to ???---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- ![]()
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-08-19 o 12:45 |
|
|
|
#442 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
Marsi... kurcze, nie mam pomysłu co jest Leo, ale może to jeszcze te ząbki? no bo już nie wiem
|
|||
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
[B]insolito
[/B] Gratuluje zebola marta Ja podobnie sie czuje jestem prawie od poczatku a czuje ze d iewczyny bardziej zrzyte ale i ja nie zawsze mam czas czytac czy odpisac na wszystko ale jak nie pisze to zagladam zeby wiedziec co u dziewczyn bo bardzo was wszystkie lubiejajajaka Witaj Wspolczuje przezyc w szpitalu fewcia Trzymam kciuki za szybkie ,wyjscie. Z anemii iffonka Nie boj sie wyjazdu a ludzi olej deli Ogromne GRATULacje mala Nie ma lepszego modelu hje Jesli wyjedziecie to bedziesz pracowac? Boisz sie wyjazdu? Znasz jezyk Taka wscibska jestem bo jestem w podobnej sytuacji tez maz moglby zjezdzac co 2 tyg na weekend a tak jak wam pisalam nie chce tak zyc marsi |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli dziecko samo się wspina to ok, ale na siłe nic nie wolno robić |
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie też wczoraj pisałam, nie wiem, czy Elllmi też nie wspominała o jakimś urlopowaniu? A Lubcia ot tak, poszła se.![]() Zaczynaj, zaczynaj. Skoro już sygnalizuje, to to jest najlepszy moment. A nawet jeśli nie trafi nic do nocnika - trzeba metodą prób i błędów. W końcu Piotrek załapie, że trzeba najpierw na nocnik, a potem siku. Moja kuzynka siedziała już w miarę dobrze, jak miała 6 mies. i ciotka ją sadzała na nocnik jak najczęściej. Paulina przed skończeniem roku już się sama załatwiała. ![]() Oho, w końcu jakaś wtopa męża, bo by był zbyt idealny.. ![]() ------------- O rajuśku, namiastka niedawnych czik się zrobiła. Młoda tylko na huśtawce była, bo cień pod balkonem jest, a ja pranie poszłam zbierać, to myślałam, że fiknę.![]() Czeka mnie jakieś... 6 prasowań? Do tego poszewki. W ogóle to nie ogarniam. W tygodniu zawsze załącza się minimum jedną pralkę, nieraz nawet dwie są. I co z tego? W sobotę nieraz i 6-7 razy pranie jest robione, a w poniedziałek po weekendzie następne 3-4. Dzisiaj pralka jest włączona 5 raz. A my zawsze na maxa zapychamy, wciskamy prania ile się da, żeby na marne prąd/woda nie szły. A i tak jest pranie all day, all night.
|
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah- to ucz się jezyka i jedź do męża
gybym była w takiej sytuacji to na pewno bym tak zrobiła a Ty się boisz wyjazdu? |
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
marsi
Aby Leosiowi szybko przeszlo maluszek sie meczy A to co napisalas ze wszedzie dobrze gdzie nas nie ma to wlasnie tego sie boje zd wyjade i bede zalowac a powrotu niet bo pracy w urzedzie juz na pewno nie dostane dziewczyny Pisze z tabletu siostry bo tak jak pisalam laptop zalany i nie dziala juz a tak nie bardzo mi idzie na tym tablecie No i dalej w sciu jestem wiec czasu malo Zdjecia na fb wklejam do klubu nie mam jak teraz Chcialabym tez was prosic o rade w klubie ale nie mam jak napisac |
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Sarah, jakby Pola do przedszkola poszła, to chciałabym pracować. Nawet na sprzątaczkę bym mogła iść, bo lubię.
Wyjazdu jako tako się nie boję, może samego początku, jakby miała aklimatyzacja wyglądać. A język, jakieś podstawy umiem, a języki dość szybko mi do głowy wchodzą, więc myślę, że raczej bym się szybko poduczyła.
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
A lubcia od września idzie do pracy
kurde faktycznie po naszym sptkaniu przestała się odzywac
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Licytuję paczkę ciuszków dla Poli, 25 szt. Na razie za 80zł, i na razie nikt nie przebija. A dzisiaj licytacja się kończy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

O 10 padałam już na twarz a gdzie tu cały dzień?

Tyle, że staram się, jak leży na boku, żeby jej się nie odwijały.

teraz ma spokój
Ja Cię znam i wiele innych też ! nie smutaj

dla Tż, super to zorganizował

Już nie wiem czemu, jak podejdę pogłaszczę to przestaje. Oczywiście jak podejdę do łóżeczka to ona już na czworakach jest, albo i nawet zawędruje na drugi koniec łóżeczka. Teraz to jej ulubione miejsce