|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
O boże. Dwa dni i padam. W sobote byłam na działce a wczoraj urodziny przyjaciółki (18
) Jestem nie żywa a niedługo jade do TŻ. Mam straszna szope na głowie bo wysuszyłam włosy na prosto. Zastanawiam sie czy ich nie ściać do łopatek...
|
|
#1382 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam identycznie, choć u mnie wygląda to raczej tak- mam wszystkie te odcienie i kolory, które mi się podobają, więc nie kupię i tak nic nowego ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Włosy są nieco "zgłupnięte" (jak moje ostatnio, dopiero teraz dochodzą do siebie), ale o ile wygodniejsze jest układanie i nieplączące się wszędzie włosy
|
||
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42326628]O, lakierowa siostra
Mam identycznie, choć u mnie wygląda to raczej tak- mam wszystkie te odcienie i kolory, które mi się podobają, więc nie kupię i tak nic nowego ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Czasem to dobrze robi Włosy są nieco "zgłupnięte" (jak moje ostatnio, dopiero teraz dochodzą do siebie), ale o ile wygodniejsze jest układanie i nieplączące się wszędzie włosy [/QUOTE]Ja mam strasznie zniszczone końce mimo że o nie dbam. A nie widać tego wgl Odechciewać mi się tego dbania o włosy.
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42326628]O, lakierowa siostra
Mam identycznie, choć u mnie wygląda to raczej tak- mam wszystkie te odcienie i kolory, które mi się podobają, więc nie kupię i tak nic nowego ![]() [/QUOTE] Też tak mam! Tylko że zawsze znajdzie się jakiś co mi się spodoba hah
|
#1385 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1386 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXV
Scarrabeo, WSZINS Uczelnia. Napisz mi SMSa, jak będziesz na Targowisku, to wyjdę z domu i podejdę po Ciebie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1387 |
|
Rozeznanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42326822]Przechodziłam już etap żółtego, błękitów, chaberków itp., choć w buteleczce wyglądały cudnie, to na moich paznokciach już tak dobrze się z nimi nie czułam. Podobnie mam z miętą, zieleniami, morskimi kolorami, pomarańczami i...uf, długo by wymieniać. Namiętnie zużywam czerwony, fioletowy, czarny i mleczny lakier
[/QUOTE]Też zużywam namiętnie czerwone lakiery. Ale ostatnio marzy mi się jakiś ładny pomarańczowy
|
#1388 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Rozeznanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42327255]Coś przygaszonego, żywego czy bardziej koralowego?[/QUOTE]
Zdecydowanie żywego
|
#1390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1391 |
|
Konto usunięte
|
Sally Hansen Sun Kissed, Fiery Island (do dostania za dychę na all bądź w Pepco), Rimmel Summer Orange, albo Golden Rose z serii Paris 227
|
|
|
|
#1392 |
|
Rozeznanie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42327448]Sally Hansen Sun Kissed, Fiery Island (do dostania za dychę na all bądź w Pepco), Rimmel Summer Orange, albo Golden Rose z serii Paris 227
[/QUOTE]Wow, prawdziwa kopalnia wiedzy Dziękuję bardzo! Ten wątek jest niebezpieczny, moja kolekcja lakierów powiększa się coraz bardziej
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42326822]Przechodziłam już etap żółtego, błękitów, chaberków itp., choć w buteleczce wyglądały cudnie, to na moich paznokciach już tak dobrze się z nimi nie czułam. Podobnie mam z miętą, zieleniami, morskimi kolorami, pomarańczami i...uf, długo by wymieniać. Namiętnie zużywam czerwony, fioletowy, czarny i mleczny lakier
[/QUOTE]Ja lubię wszystkie kolory ![]() Naprawdę warto
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
trochę sobie poodpoczywałam w weekend i od razu milion postów do nadrobienia! gaduły wy wstrętne
dzisiaj będzie aktualizacja sierpniowa
|
#1395 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie na odwrót - jeden Bingacz spirulinowy i resztka Scandica bananowego. Przydałoby się coś nowego. Waham się też nad Kallosem Silk. Cytat:
Mnie czasem też się odechciewa, bo wyjdą po myciu super gładkie, miękkie, zero puchu, a i tak wyglądają jak przez okno, bo są tak krzywo ścięte Cytat:
|
|||
|
|
|
#1396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak dam za dużo silikonów to mam strąki. -.-
|
|
|
#1397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może rzeczywiście potrzebują radykalnego ciachnięcia? Czasem nic im tak dobrze nie robi jak podcięcie. A o włosy dbaj. Może wolniej, ale na pewno zauwazysz efekty. Szkoda to zaprzepaścić. |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Dzisiaj odespałam poranne wstawanie na wyjeździe Cytat:
A czy ścinasz końcówki nad rozdwojeniami? |
|
|
|
|
#1400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42328132]Wybacz pytanie, do offtopu dołączyłam się nie tak dawno i nie wiem, czym zapezpieczałaś je wczesniej i jak o nie dbałaś?
A może rzeczywiście potrzebują radykalnego ciachnięcia? Czasem nic im tak dobrze nie robi jak podcięcie. A o włosy dbaj. Może wolniej, ale na pewno zauwazysz efekty. Szkoda to zaprzepaścić.[/QUOTE] Oleje, maski, odstawienie prostowanie, lżejsze szampony, brak suszenia i czesania szczotką suchych włosów (falowana jestem) Podetne je pod koniec miesiąca. Najgorzej że dbam o nie od roku a one jak wyglądały tak wyglądają. Cytat:
Cytat:
Jak ścinałam to sama zawsze około cm nad rozdwojeniem. Pomalowałam paznokcie odzywką NanoShark. Jak ona ładnie błyszczy i jak okropnie śmierdzi. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Paznokcie ściłam na krótko i dobrze im to zrobiło bo odrastają mocniejsze. Może z włosami tak samo...
|
|
|
#1401 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;42328673]Na pewno to wiesz, ale włosy prostowane często muszą po prostu odrosnąć, by można było zobaczyć na nich znacznie mocniejszy efekt. Ja nie mam już żadnych prostowańców, natomiast moja siostra od roku nie prostuje (włosy miała ścięte na boba, prostowane codzienne i suszone), nie suszy suszarką a mimo to jeszcze rozdwajają się szalenie i czuć ogromną różnicę w strukturze włosów dawniej prostowanych i części, która jest zdrowsza. Włosy każdego są bardzo różne i różnie reagują na pielęgnację. Czy używasz odżywek z silikonami?[/QUOTE]
Ja miałam włosy do ramion. Też prostowane codziennie. Przestałam 1 lipca zeszłego roku. U mnie też czuć różnice w strukturze. Mam ochotę obciąć je do ramion ale potem bd mnie wkurzac bo wtedy nijak nie moge ich związać. Używam. Mam nawet Dove
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
Krrem ja niestety mam podobnie jak Ty , musze sie pozbyc tego co bylo kiedys prostowane i rozjasniane...bo teraz koncowki mam ciagle rozdwojone...
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tajes, Szefowo! Podcięłam końcówki, zafioletowałam gencjaną. Schnę.
|
|
#1405 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Cytat:
|
||
|
|
|
#1406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moje po podcięciu bardziej suchych końców są takie...mięciutkie, przyjemne, tylko chodzę i głaszczę się po włosach Jednak podcięcie robi OGROMNĄ różnicę i choć swoją najfajniejszą długość miałam przed ścięciem, to jestem jednak z tych, które wolą włosy krótsze, a znacznie zdrowsze i tym samym lepiej się układające.
|
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze nie wpadlam nigdy na pomysl z prostowaniem
rozne swinstwa wlosom robilam - rozjasnialam, farbowalam, sciagalam kolor, hennowalam, usuwalam henne rozjasniaczem i tego samego dnia kladlam farbe, teraz znow uzylam rozjasniacza wlosy czasami po tych zabiegach byly wysuszone na wior ale nie wiem co to rozdwojone koncowki, nawet jak raz nie podcinalam wlosow 8 miesiecy zdecydowanie prostowanie to ZUO
|
#1408 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziś po raz pierwszy po podcięciu mam jakieś szalone faloloki |
|
|
|
|
#1410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bede scinac po troszku....
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

) Jestem nie żywa a niedługo jade do TŻ. Mam straszna szope na głowie bo wysuszyłam włosy na prosto. Zastanawiam sie czy ich nie ściać do łopatek...
- 

Włosy są nieco "zgłupnięte" (jak moje ostatnio, dopiero teraz dochodzą do siebie), ale o ile wygodniejsze jest układanie i nieplączące się wszędzie włosy
Odechciewać mi się tego dbania o włosy.

) też wygląda ładnie.

Jak ścinałam to sama zawsze około cm nad rozdwojeniem.