Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 20:22   #4021
CherrryCat
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
o ktorej odzywce mowisz?

ja nie znam, ale moja sis teraz na fali ruskich kosmetykow to moge podpytac co poleca

zrobilam ten wpis na bloga, zycze ubawu po pachy

pokaz ja jestem ciekawa bo kiedys uwielbialam tusze MNY a potem przeszlam na astora i ... zostalam z nim.
Okej tylko że to już jutro :P.
a i bym zapomniała.. trochę cięzko się zmywa go ale nie wiem czy to nie jest wina mojego plynu micelarnego bo on nie jest jakis super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08038.jpg (72,2 KB, 6 załadowań)

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:26   #4022
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
a i bym zapomniała.. trochę cięzko się zmywa go ale nie wiem czy to nie jest wina mojego plynu micelarnego bo on nie jest jakis super
nie mialam tego micela.
to pokaz jutro rzesy ;D

ja uzywam albo micela z biedronki albo ziaja sopot spa- i astor sie doskonale nimi zmywa.
Stary 2013-08-18, 20:35   #4023
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
nie mialam tego micela.
to pokaz jutro rzesy ;D

ja uzywam albo micela z biedronki albo ziaja sopot spa- i astor sie doskonale nimi zmywa.
Mi ziaja podraznia oczy, ale za to micel z Biedry jest dla mnie ok, nie zeby jakies WOW! bo to ma tylko zmyc szpachla, a potem jeszcze zelem twarz przemywam i tu sobie daje rade

Cytat:
ja nie znam, ale moja sis teraz na fali ruskich kosmetykow to moge podpytac co poleca

pokaz ja jestem ciekawa bo kiedys uwielbialam tusze MNY a potem przeszlam na astora i ... zostalam z nim.
a co mozesz o nich powiedziec patrzac na sklady tam podane?
jesli mogła byś tez siske podpytac to byłabym Ci bardzo wdzieczna
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:45   #4024
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
nie mialam tego micela.
to pokaz jutro rzesy ;D

Ok ok ale ja to strasznie jasne mam bez tuszu myślę czy by sobie henny nie zrobic ale nie wiem czy to nie szkodzi rzęsom (nie znam się
No ja następnego mica jakiego chce kupic to wlasnie ten biedronkowy ale narazie muszę zuzyc ten + resztki takiego różowego z eveline :d

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Mi ziaja podraznia oczy, ale za to micel z Biedry jest dla mnie ok, nie zeby jakies WOW! bo to ma tylko zmyc szpachla, a potem jeszcze zelem twarz przemywam i tu sobie daje rade

mi nie podraznia na szczęscie i ja również przemywam pózniej twarz żelem ale czasami nawet po umyciu twarzy zostaje mi pod dolnymi rzęsami smuga :<

Wymiana

Stary 2013-08-18, 20:56   #4025
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
o ktorej odzywce mowisz?

o kurde....byłam...przeczyt ałam......i szok......z jednej str sie uśmiałam ale z drugiej masakra nie chciałabym przeżyć tego na swoich włosach i domyślam się jak cięzko było potem rozczesać tego kołtuna. No i reakcja twojego Tż-ta mnie rozbawiła
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:10   #4026
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

do skladow nei moge sie przyczepic sa bardzo dobre pytanie czy dane wlosy polubia te wszystkie naturalne skladniki.

Cytat:
Ok ok ale ja to strasznie jasne mam bez tuszu myślę czy by sobie henny nie zrobic ale nie wiem czy to nie szkodzi rzęsom (nie znam się
No ja następnego mica jakiego chce kupic to wlasnie ten biedronkowy ale narazie muszę zuzyc ten + resztki takiego różowego z eveline :d

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

mi nie podraznia na szczęscie i ja również przemywam pózniej twarz żelem ale czasami nawet po umyciu twarzy zostaje mi pod dolnymi rzęsami smuga :<
henna nie szkodzi pod waunkiem ze jest poprawnei wykonana i nie masz uczulenia.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
o kurde....byłam...przeczyt ałam......i szok......z jednej str sie uśmiałam ale z drugiej masakra nie chciałabym przeżyć tego na swoich włosach i domyślam się jak cięzko było potem rozczesać tego kołtuna. No i reakcja twojego Tż-ta mnie rozbawiła
rozczesywaly sie niezle... problem w tym ze za kazdym pociagnieciem szczotki puszyly sie tak jakby je kto tapirowal i juz tak zostawaly a jak zwiazalam w kucyk to jak wlosy sie o siebei tarly to tez coraz bardziej rosly w boki pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzylo
Stary 2013-08-18, 21:11   #4027
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
do skladow nei moge sie przyczepic sa bardzo dobre pytanie czy dane wlosy polubia te wszystkie naturalne skladniki.

henna nie szkodzi pod waunkiem ze jest poprawnei wykonana i nie masz uczulenia.
ale kosmetyczka raczej powinna zrobić ją poprawnie prawda ?

Wymiana

Stary 2013-08-18, 21:13   #4028
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Tobie tez na pewno sie poszczesci
Musisz sie pozytywnie nastawic i myslec,że bedzie dobrze
Ja niestety nie mam bliskich znajomych we Wro, bo jak bym miala to zaraz bym sie podowiadywała czy ktos,coś gdzieś,słyszał
Dziękuję kochana za te słowa będę wierzyć i przyciągać dobry los

Cytat:
Płukanke stosuje i jestem nia zachwycona
Robi mi tak piękną perłe na wlosiskach,że panie w sklepie sie mnie pytaja czym wlosy farbuje i że pewnie u fryzjerki, profesjonalnymi farbami
Cieszę się Kolor po gencjanie rzeczywiście zwraca uwagę, bo wszystkie produkty do żółtych włosów dają raczej popielaty/srebrny blond.
Cytat:
Patrzyłam na te Lechery, bo przegladalam watek bezproteinowy ale jakos mnie nie tak nie biora jak ten Chantal, a to pewnie dlatego,że Chantala mam na wyciagniecie ręki, co dla mnie jest bardzo wazne, zarówno przy zakupie masek,odzywek jak i farb. Lubie iść, pomacać i kupic
Też tak mam, na razie Lecher zostanie w strefie marzeń

Cytat:
We wtorek ma wolne,bo mam ortopede i zachacze o FaleLokiKoki
nie wiem czemu ale bawi mnie ta nazwa
Mnie też, zawsze się uśmiecham Nie lubię tych sieci, ale cieszę się, że mają cennik w internecie, nie znoszę pytać się o każdą cenę

Cytat:
Kallosa nigdy nie probowałam,ale zeby go wtpróbowac to musiałabym zamawiac, bo u mnie w miescie Hebe nie ma
U mnie nic nie ma
Szkoda
[/QUOTE]

Cytat:
kurcze jestem w szoku ze odzywka z takim slabym skladem tak dziala maska to przy niej niebo skladowe...w takim razie.
i teraz nie wiem czy kupowac odzywke, z innej strony ty polecasz- jakby ktos mniej zaufany bym sie nie skusila...
bo ja mam problem z odzywkami loreala- raz jest dobrze raz totalna kicha ;/ np odzywka total repai byla ok, a juz ta do farbowanych porazka... ale pewnei sprobuje bo mi ta odzywka nei da spokoju
a powiedz ona lekko dociaza? chodzi o konce glownie? czy to jest tak lekkei jak te crystal rozowe linie z loreala? bo one tez u mnie lezaly i kwiczaly...
Oj, ja się nie raz przekonałam, że moje włosy dobrze reagują na mało szałowe składy: banały typu gliceryna i kwas cytrynowy Ta dokwaszająca maska Lechera ma jeszcze mniej imponujący skład, a dla moich włosów jest rewelacyjna.

Wiesz co? Nie kupuj tej odżywki Extreme, nie będziesz zadowolona Ja się bardziej boję efektu przeciążenia niż braku dociążenia na włosach, może dlatego mi pasuje. Ona moje włosy bardzo wygładza, zmiękcza, likwiduje porowatość, nabłyszcza ale jednocześnie są bardzo lekkie i sypkie. Dla mnie to ogromna zaleta, ale wiadomo każdy ma inne włosy.

Patrząc jakie odżywki i maski Ci do tej pory pasowały, obawiam się, że ta odżywka L. będzie zwyczajnie za lekka jak na Twoje potrzeby. Myślę sobie, że ta Chantala, o której tu wcześniej dyskutowałyśmy, mogłaby Ci bardziej podpasować- dociąża, ekstremalnie nabłyszcza i wygładza niesamowicie. Niestety, dla moich włosów to trochę za dużo, chyba spróbuję ją z czymś mieszać, bo szybko moje włosy obciąża

Cytat:
to trzymam kciuki zeby ci sie ulozylo
Dziękuję

Cytat:
zolty gliss kur zmienia opakowania. w leclerc sa juz nowe.
ale ja mam jak ty- pierwsze uzycie super, drugie sztywne wlosy chyba ze zmieszam z garnier awokado i karite to jest dobrze, ale to ciapanka i nieraz szkoda mi czasu i brak cierpliwosci wiec dalej szukam odzywki idealnej...
Ooo, byłam pewna, że wycofują na amenTeż nie znoszę mieszać, nie mam już do tego cierpliwości jak kilka lat temu. Najchętniej kładłabym coś na kilka minut i zmywała

Cytat:
dziekuje za komplementy
zasłużone

Cytat:
robie dla was eksperyment z ta maska loreala.. bede uzywac non stop co mycie i zobaczymy kiedy wlosy klapna, stana sie sztywne czy obciazone itp. ( ale mysle ze nigdy jak patrze na ich reakcje)

teraz zrobilam kombinacje szampon nawilzajacy isana niebieska, plus maska loreala i tez wlosy mega miekkie, zupelnie jak po ostatniej innej kombinacji- roznic brak zobaczymy dalej.
dawno nie bylam tak zakochana w masce...na moje wlosy to garniery sie przy niej chowaja.( a tez je kochalam).
Jutro lecę po tę maskę, nie ma bata Wykończyłam w piątek maskę Color Resist i daję sobie pozwolenie

Cytat:
za to ostrzege was przed mega masakryczna odzywka ktora ost zrobila mi taki szok wlosowy jakby mnie piorun je*nął

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...szczonych.html

masakra badziew!!!! zrobie recenzje na bloga to sie usmiejecie na mase jak wam opisze cala sytuacje z ta pseudo-odzywka schwarzkopf podpadl mi smierdzaco
Szok Naprawdę dziwne, że włosy tak zareagowały, w najgorszym przypadku powinny być tylko trochę suche i puchate. Takie coś miałam chyba raz po Joico, które zastosowałam niemal dwa razy pod rząd.
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 21:45   #4029
blond bunny
Zakorzenienie

kylie mam wiesci z frontu o rosyjskich kosmetykach
wiec tak, przeklejam wiadomosc od sis

kosmetyki te byly testowane na mojej sis i jej przyjaciolce.
sis ma wlosy troche jak moje- rozjasniane farba miodowy blond do poziomu 9, na oksy 9%. wlosy dosyc porowate, jednak prostsze niz moje i grube, choc mniej ich niz moich. skora glowy dosyc delikatna i wrazliwa.

jej przyjaciolka- wlosy cos jak naszej agatki- cienkie, dziecięce, bardzo szybko sie obciazajace, problem z tluszczeniem i oklapem, miekkie bardzo i delikatne, farbowane na bezowy blond 9.13.

obie myja wlosy czesto- co drugi dzien lub codziennie.

Kupowałam i w Lublinie, i przez neta, ale obecnie mamy już tyle butików stacjonarnie, że doliczając wysyłkę to się przez neta nie opłaca

Używałam szamponów Natura Siberica - neutralnego i do włosów suchych (butelka w kolorze khaki), oba baaaardzo polecam [IMG]resource://emots/kwadr.gif[/IMG] Ja akurat wybierałam takie, które włosy nawilżą, ale myję do drugi dzień, więc trudno mi powiedzieć jak z obciążeniem. Ty myjesz dużo rzadziej, więc może lepiej sprawdzą się u Ciebie takie do włosów normalnych. W każdym razie składy mają zachwycające i są bardzo delikatne [IMG]resource://emots/usmiech.gif[/IMG] Poza tym używałam maski drożdżowej Babci Agafii (bubel jakich mało[IMG]resource://emots/jezyk_oko.gif[/IMG]) i balsamu Aleppo Planteta Organica (rewela[IMG]resource://emots/wykrzyknik.gif[/IMG]) Kupujemy na spółkę z B., bo opakowania są dosyć duże, zamierzamy przerobić wszystkie balsamy i maski z Planety, bo mają świetne składy i naprawdę fajnie działają [IMG]resource://emots/usmiech.gif[/IMG] O marce Eco Hysteria nic nie wiem [IMG]resource://emots/oczko.gif[/IMG]

wrażenia B.: neutralny szampon był dla niej rewelacja, ten do suchych obciążał jej włosy; maska drożdżowa padaka, balsam PO podobnie jak u mnie rewelacja, ale na drugi dzień obciąża

w kolejce mamy czarną maskę marokańską i szampon do włosów suchych Love2Mix z ekstraktami z jagód goi i pereł

bedzie dawac znac na biezaco

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana za te słowa będę wierzyć i przyciągać dobry los

Cieszę się Kolor po gencjanie rzeczywiście zwraca uwagę, bo wszystkie produkty do żółtych włosów dają raczej popielaty/srebrny blond.
Też tak mam, na razie Lecher zostanie w strefie marzeń

Mnie też, zawsze się uśmiecham Nie lubię tych sieci, ale cieszę się, że mają cennik w internecie, nie znoszę pytać się o każdą cenę

Szkoda

Oj, ja się nie raz przekonałam, że moje włosy dobrze reagują na mało szałowe składy: banały typu gliceryna i kwas cytrynowy Ta dokwaszająca maska Lechera ma jeszcze mniej imponujący skład, a dla moich włosów jest rewelacyjna.

Wiesz co? Nie kupuj tej odżywki Extreme, nie będziesz zadowolona Ja się bardziej boję efektu przeciążenia niż braku dociążenia na włosach, może dlatego mi pasuje. Ona moje włosy bardzo wygładza, zmiękcza, likwiduje porowatość, nabłyszcza ale jednocześnie są bardzo lekkie i sypkie. Dla mnie to ogromna zaleta, ale wiadomo każdy ma inne włosy.

Patrząc jakie odżywki i maski Ci do tej pory pasowały, obawiam się, że ta odżywka L. będzie zwyczajnie za lekka jak na Twoje potrzeby. Myślę sobie, że ta Chantala, o której tu wcześniej dyskutowałyśmy, mogłaby Ci bardziej podpasować- dociąża, ekstremalnie nabłyszcza i wygładza niesamowicie. Niestety, dla moich włosów to trochę za dużo, chyba spróbuję ją z czymś mieszać, bo szybko moje włosy obciąża

Dziękuję

Ooo, byłam pewna, że wycofują na amenTeż nie znoszę mieszać, nie mam już do tego cierpliwości jak kilka lat temu. Najchętniej kładłabym coś na kilka minut i zmywała

zasłużone

Jutro lecę po tę maskę, nie ma bata Wykończyłam w piątek maskę Color Resist i daję sobie pozwolenie

Szok Naprawdę dziwne, że włosy tak zareagowały, w najgorszym przypadku powinny być tylko trochę suche i puchate. Takie coś miałam chyba raz po Joico, które zastosowałam niemal dwa razy pod rząd.
kurcze mnie by to pasowalo procz tej lekkosci
zobacze, mam na razie odzywke i nowej chyba nei potrzebuje i pomysle jeszcze... najwyzej za jakis czas mnei skusi albo dam spokoj
bo ja jestem dosyc restrykcyjna wobec loreala. uwazam ze maski (sklepowe) ma genialne, ale odzywki sa niskopolkowo- jakosciowe i sie za nie przeplaca tylko total repair jako odzywka dotad mi pasowala, ale byla po prostu dobra, bez szalu.
no reakcja wlosow na GK to mnie z nog zwalila i chyba mojego tz tez

wisniowy kot kosmetyczki sa rozne, sa i takie agentki, co ci tak w oko naleja ze tylko lzy leca, oko puchnie jak bania i czerwone i wracasz do domu wygladajac potwornie

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-08-18 o 22:21 Powód: poprawa cytatu dla lepszej czytelności
blond bunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:03   #4030
anias2
Zadomowienie

Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Buny po przeczytaniu o tej masce lorea extreme poszłam do sklepu a ze nie było maski tylko odzywa i to za 6 zł z kawałkiem to wzięłam odżywki. Umylam i doznałem szoku włosy błyszczące, lekkie i sypkiie normalnie cudo. Nie wiem czy to miało wpływ ale włosy przed umylam szamponem ziolowym Fitomed.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
anias2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:20   #4031
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anias2 Pokaż wiadomość
Buny po przeczytaniu o tej masce lorea extreme poszłam do sklepu a ze nie było maski tylko odzywa i to za 6 zł z kawałkiem to wzięłam odżywki. Umylam i doznałem szoku włosy błyszczące, lekkie i sypkiie normalnie cudo. Nie wiem czy to miało wpływ ale włosy przed umylam szamponem ziolowym Fitomed.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ania ale lekkie w sensie ze takie fruwajace koncowki jak np po awokado karite i innych bez silikonow?
czy lekkie w sensie ze nei sa plaskie obciazone?
a jak z gladkoscia, sa wygladzone na tafle?
Stary 2013-08-18, 22:27   #4032
shizaxa
Wtajemniczenie

Bunny a Ty tym platynowym teraz przed ślubem będziesz robić czy po?? u mnie w lokalnej drogerii jest promocja

W ogóle miałam wam pisać że kupiłam odżywkę tak zachwalaną Goodbye damage
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html
i jestem tak średnio zadowolona. Tzn wszystko fajnie oprócz tego że nie podkreśla skrętu włosów...raz za czas ją mogę użyć, spróbuję wyprostować po niej włosy na szczotce

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Bunny jak dobrze, że napisałaś o tej odżywce gliss kura bo zastanawiałam się nad nią kiedyś jak żółtej nie było...a piszesz, że do kręconych i porowatych nie jest dobra żółtej jeszcze nie kupiłam bo nie umiem się wygrzebać z odżywek ale na pewno wypróbuję

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:35   #4033
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Bunny a Ty tym platynowym teraz przed ślubem będziesz robić czy po?? u mnie w lokalnej drogerii jest promocja

W ogóle miałam wam pisać że kupiłam odżywkę tak zachwalaną Goodbye damage
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html
i jestem tak średnio zadowolona. Tzn wszystko fajnie oprócz tego że nie podkreśla skrętu włosów...raz za czas ją mogę użyć, spróbuję wyprostować po niej włosy na szczotce

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Bunny jak dobrze, że napisałaś o tej odżywce gliss kura bo zastanawiałam się nad nią kiedyś jak żółtej nie było...a piszesz, że do kręconych i porowatych nie jest dobra żółtej jeszcze nie kupiłam bo nie umiem się wygrzebać z odżywek ale na pewno wypróbuję
nie no po slubie robie, nie bede teraz ryzykowac spaskudzeniem sie
nie bierz tej zlotej GK ;/

no gdzie ci goscie no nienawidze czekac
Stary 2013-08-18, 22:37   #4034
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

zobacze, mam na razie odzywke i nowej chyba nei potrzebuje i pomysle jeszcze... najwyzej za jakis czas mnei skusi albo dam spokoj
bo ja jestem dosyc restrykcyjna wobec loreala. uwazam ze maski (sklepowe) ma genialne, ale odzywki sa niskopolkowo- jakosciowe i sie za nie przeplaca tylko total repair jako odzywka dotad mi pasowala, ale byla po prostu dobra, bez szalu.

Kurczę, do czego by to porównać Może z żółtymi odżywkami
-Garnier Fructis Oleo i Garnier z Avocado są dla moim włosów dociążające, nadające gładkość i nawilżenie, ale na dłuższą metę robią mi kluski z włosów
-żółty Gliss Kur na głodzie proteinowym daje wygładzenie, efekt lustra, włosy nie są obciążone, ale też nie są tak lekkie jak po Lorealu. Gdyby nie to przeproteinowanie, które mi się zdarza, używałabym jej non stop, chciałabym mieć takie włosy zawsze

odżywka Loreal Extreme jest najlżejsza z tej całej czwórki , włosy są najbardziej sypkie i puszyste (ale nie puszące się), najbardziej chyba też nabłyszcza. Znalazłam fotkę na dysku robioną pod wpływem zachwytu Extreme klik Wiadomo, że flesz dodał blasku i rozjaśnił, ale po tej odżywce i tak błyszczą się same z siebie, ten blask jest taki wyrównany. Wydaje mi się, że widać trochę tę lekkość i sypkość, przy wyżej wymienionych odżywkach włosy są bardziej przylizane, a nie zawsze mam ochotę na taki efekt

Swoją drogą ja chyba lepiej tolerowałam odżywki niż maski Elseve, maski były chyba dla mnie trochę za ciężkie, ale ja raczej nigdy wielkich problemów z puchem nie miałam (pomijam mroczny etap schodzenia z czerni do blondu). Dobrze znoszę zółtą odżywkę Elseve (uwielbiam żółte odżywki)

Ogólnie Elseve wydaje mi się serią zbyt drogą marką jak na drogerię Seria Extreme zaskoczyła pozytywnie

Czas edycji: 2013-08-18 o 22:44
Stary 2013-08-18, 23:14   #4035
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no po slubie robie, nie bede teraz ryzykowac spaskudzeniem sie
nie bierz tej zlotej GK ;/

no gdzie ci goscie no nienawidze czekac
złotej nie nie, myślę nad żółtą

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-08-18, 23:21   #4036
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Kurczę, do czego by to porównać Może z żółtymi odżywkami
-Garnier Fructis Oleo i Garnier z Avocado są dla moim włosów dociążające, nadające gładkość i nawilżenie, ale na dłuższą metę robią mi kluski z włosów
-żółty Gliss Kur na głodzie proteinowym daje wygładzenie, efekt lustra, włosy nie są obciążone, ale też nie są tak lekkie jak po Lorealu. Gdyby nie to przeproteinowanie, które mi się zdarza, używałabym jej non stop, chciałabym mieć takie włosy zawsze

odżywka Loreal Extreme jest najlżejsza z tej całej czwórki , włosy są najbardziej sypkie i puszyste (ale nie puszące się), najbardziej chyba też nabłyszcza. Znalazłam fotkę na dysku robioną pod wpływem zachwytu Extreme klik Wiadomo, że flesz dodał blasku i rozjaśnił, ale po tej odżywce i tak błyszczą się same z siebie, ten blask jest taki wyrównany. Wydaje mi się, że widać trochę tę lekkość i sypkość, przy wyżej wymienionych odżywkach włosy są bardziej przylizane, a nie zawsze mam ochotę na taki efekt

Swoją drogą ja chyba lepiej tolerowałam odżywki niż maski Elseve, maski były chyba dla mnie trochę za ciężkie, ale ja raczej nigdy wielkich problemów z puchem nie miałam (pomijam mroczny etap schodzenia z czerni do blondu). Dobrze znoszę zółtą odżywkę Elseve (uwielbiam żółte odżywki)

Ogólnie Elseve wydaje mi się serią zbyt drogą marką jak na drogerię Seria Extreme zaskoczyła pozytywnie
o zesz ty jakie boskie wlosy
jaka gladkosc i jakie proste! mniam!

kurcze, to dla mnie awokado i karite jest za lekka- tzn pieknie wszystko wlosy miekkie, koncowki sie ukladaja ale nie dociaza i wlosy lataja dookola mnie co mnie drazni ;/
znow zolty gliss kur ok- dociaza odpowiednio mnie.
fructisy tez mnei dociazaja- jak to brzmi

a ty mi tu mowisz ze loreal jest od nich lzejszy
no trudno, czuje ze sie skusze i w najgorszej opcji bede miec kolejna "srednia na jeża" odzywke do mieszania z innymi...
bo ten blask mnie powala

o tym mowie, jest zbyt droga biorac pod uwage efekty i ile jej trzeba nalozyc np na dlugie wlosy.

hehe maniaczka zoltych odzywek
Stary 2013-08-18, 23:36   #4037
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
kylie mam wiesci z frontu o rosyjskich kosmetykach
wiec tak, przeklejam wiadomosc od sis

kosmetyki te byly testowane na mojej sis i jej przyjaciolce.
sis ma wlosy troche jak moje- rozjasniane farba miodowy blond do poziomu 9, na oksy 9%. wlosy dosyc porowate, jednak prostsze niz moje i grube, choc mniej ich niz moich. skora glowy dosyc delikatna i wrazliwa.

jej przyjaciolka- wlosy cos jak naszej agatki- cienkie, dziecięce, bardzo szybko sie obciazajace, problem z tluszczeniem i oklapem, miekkie bardzo i delikatne, farbowane na bezowy blond 9.13.

obie myja wlosy czesto- co drugi dzien lub codziennie.

Kupowałam i w Lublinie, i przez neta, ale obecnie mamy już tyle butików stacjonarnie, że doliczając wysyłkę to się przez neta nie opłaca

Używałam szamponów Natura Siberica - neutralnego i do włosów suchych (butelka w kolorze khaki), oba baaaardzo polecam [IMG]resource://emots/kwadr.gif[/IMG] Ja akurat wybierałam takie, które włosy nawilżą, ale myję do drugi dzień, więc trudno mi powiedzieć jak z obciążeniem. Ty myjesz dużo rzadziej, więc może lepiej sprawdzą się u Ciebie takie do włosów normalnych. W każdym razie składy mają zachwycające i są bardzo delikatne [IMG]resource://emots/usmiech.gif[/IMG] Poza tym używałam maski drożdżowej Babci Agafii (bubel jakich mało[IMG]resource://emots/jezyk_oko.gif[/IMG]) i balsamu Aleppo Planteta Organica (rewela[IMG]resource://emots/wykrzyknik.gif[/IMG]) Kupujemy na spółkę z B., bo opakowania są dosyć duże, zamierzamy przerobić wszystkie balsamy i maski z Planety, bo mają świetne składy i naprawdę fajnie działają [IMG]resource://emots/usmiech.gif[/IMG] O marce Eco Hysteria nic nie wiem [IMG]resource://emots/oczko.gif[/IMG]

wrażenia B.: neutralny szampon był dla niej rewelacja, ten do suchych obciążał jej włosy; maska drożdżowa padaka, balsam PO podobnie jak u mnie rewelacja, ale na drugi dzień obciąża

w kolejce mamy czarną maskę marokańską i szampon do włosów suchych Love2Mix z ekstraktami z jagód goi i pereł

bedzie dawac znac na biezaco

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

wisniowy kot kosmetyczki sa rozne, sa i takie agentki, co ci tak w oko naleja ze tylko lzy leca, oko puchnie jak bania i czerwone i wracasz do domu wygladajac potwornie
To troche kijowo bo sama pewnie bym nie potrafiła zrobic a na lato henna rzęs jest naprawde przydatna :P

Wymiana

Stary 2013-08-19, 08:13   #4038
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
o zesz ty jakie boskie wlosy
jaka gladkosc i jakie proste! mniam!
Dzięki Utrwaliłam na fotce taki lepszy włosowy dzień, słońce trochę dało im w kość i trudniej doprowadzić je do idealnej gładkości.

Działanie odżywki podkręca moja metoda. Chyba nie raz pisałam: rozczesuję, gdy jeszcze są trochę wilgotne. Później dosuszam u nasady chłodnym powietrzem suszarki na najwyższej prędkości, reszcie też się trochę dostaje. Mam suszarkę z jonizacją, tanią z Biedronki kupioną kilka lat temu. To jonizacja+chłód zwiększają wygładzenie. Nie suszę na szczotce, bo nie umiem Najpierw jest szopa, dopiero suche przeczesuję jeszcze kilka razy naszą wspaniała wiosełką z Ross Dla moich włosów jonizacja w suszarce jest o wiele lepsza niż prostownica. Po prostownicy mam efekt makaronów, straszny przyklap, unikam jak ognia.

Jak zostawię włosy same do wyschnięcia bez rozczesania, to można zapomnieć o gładkości, bo są powyginane we wszystkie strony. Trzeba je jeszcze raz zmoczyć i rozczesać. Są gładkie, ale suszarka potęguje ten efekt, żałuję, że tak długo bałam się suszarki, to wspaniały wynalazek Moje włosy u nasady potrafią schnąć godzinami, czasem wcale i jest przyklap. Suszarka to dla mnie wybawienie

Cytat:
kurcze, to dla mnie awokado i karite jest za lekka- tzn pieknie wszystko wlosy miekkie, koncowki sie ukladaja ale nie dociaza i wlosy lataja dookola mnie co mnie drazni ;/
znow zolty gliss kur ok- dociaza odpowiednio mnie.
fructisy tez mnei dociazaja- jak to brzmi
Myślę sobie, że taki urok długaśnych włosów- o wiele trudniej o nie zadbać Tęsknię za poprzednią długością, ale przyznaję, że z obecną jest mniej tego typu problemów
Przypomniała mi się pani blogerka żaląca się, że z takimi długaśnymi włosami nie jest w stanie nawet zrobić sobie kanapki, ale zapuszcza dalej

Cytat:
a ty mi tu mowisz ze loreal jest od nich lzejszy
no trudno, czuje ze sie skusze i w najgorszej opcji bede miec kolejna "srednia na jeża" odzywke do mieszania z innymi...
bo ten blask mnie powala
Jak pierwszy raz ją nałożyłam, byłam w szoku, bo mam naprawdę niejednolite włosy. Może się bardzo dobrze sprawdzić jako odżywka końcowa albo właśnie jako dokwaszacz innych odżywek. Albo zwyczajnie na świeżo pofarbowane odrosty

Cytat:
o tym mowie, jest zbyt droga biorac pod uwage efekty i ile jej trzeba nalozyc np na dlugie wlosy.
No tak, kilka użyć i jej nie ma. Chociaż ja używałam jej raczej skromnie Takich emolientowych odżywkach na bazach olejów walę dużo więcej

Czas edycji: 2013-08-19 o 08:15
Stary 2013-08-19, 08:18   #4039
anias2
Zadomowienie

Cytat:
ania ale lekkie w sensie ze takie fruwajace koncowki jak np po awokado karite i innych bez silikonow?
czy lekkie w sensie ze nei sa plaskie obciazone?
a jak z gladkoscia, sa wygladzone na tafle?
bunny karite dla mnie jest bez jakiegos wielkiego szalu, zla nie jest ale jak to mowia d**y nie urywa Natomiast ta loreala extreme dla mnie rewelka bo te wlosy sa jakby pokryte po calosci czyms sliskim wlacznie z koncowkami ale to nie jest efekt takiego tłustego pokrycia.
Ja modeluje włosy wiec po tym mialam wlosy puszyste ale nie szope tylko takie lekkie i gladkie jakby lekko uniesione. No dla mnie super jest ta odzywka, nie wiem jak tam skaldowo jest i czym sie rozni od maski bo sie na skladach nie znam w ogole ale na razie przy mnie zostanie zobaczymy jak dalej sie bedzie sprawowala
anias2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:13   #4040
AniaAga
Zadomowienie

Cześć, dziewczyny

Co do tuszu, ten MaxFactor byłby świetny, gdyby miał inną szczoteczkę, nie umiem taką ładnie pomalować rzęs dolnych i tych w wewnętrznych kącikach..... pogrubia, lekko wydłuża, pięknie podkreśla, ale zdecydowanie wolę szczoteczki węższe na końcu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 010.jpg (31,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 011 (2).jpg (38,7 KB, 6 załadowań)
AniaAga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:44   #4041
201606240916
Konto usunięte

Dzień dobry

Cytat:
o ja wspolczuje sytuacji z mieszkaniem
ja ost poklucilam sie z ciotka od ktorej wynajmuje itez jak zaczelam szukac mieszkania to sie za glowe zlapalam
Ceny z kosmosu za rudere, no porazka, ale jakos ciotka potem do mnie zadzwonila i doszlysmy do porozumienia

Kolor faktycznie teraz jest chlodny ale podejrzewam,że jedno mycie i to "poswiata"sie zmyje i bedzie perłowo,ale nie "szmatowato''
Włosy mi sie zagescily, to fakt,z mieszanki 318 dzie wychodzi razem 100 ml farby to nie wiele zostalo, a jeszcze na przody sobie ta resztke dolozylam,żeby byly mocno farba pokryte

Miałam tego żółtego Gliss Kura ale u mnie jakos nie urywał

Ja tez nie mam z kim sie na maski skladac wiec zazwyczaj kupuje duze opakowanie, bo sie bardziej oplaca i odlewam babci albo mamie

Kurcze chyba zamiast tego lorala wezme ta Chantala maske nawilzajaca tym bardziej,że u mnie w Polwellu jest chyba za 15 zl
Widzialam te maski u siebie w Auchanie...Kiedys mialam jakas z jedwabiem, Romantic i strasznie mnie po niej skóra glowy swedziala, mimo,że dawałam kawałek od niej maske

Z Bingo chyba nie mialam ngdy nic do wlosow,z tego co kojarze ale jakos korci mnie ta odzywka nie wiem czemu, ale na pewno nie kupie jwj w regularnej cenie za prawie 20 zl...w zyciu

A ten tusz znam...w koncu sama go zglosilam do KWC
robił mi cuda z rzęsami,ale potem cos sie spsuł i juz do niego nie wróciłam

Dziekuje
Mam uraze do MF po oslawionym 2000 calorii
najgorszy tusz jaki w zyciu mialam, zaraz po super shock z Avonu

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Truskawkowa mowimy o tej masce z Chantala
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...hair-mask.html
Ja od wielu lat jestem wierna tuszom z Maybelline, są naprawdę dobre jakościowo. Jak dla mnie najlepsze. Ale ostatnio skusiłam się na nowość z MF, właśnie Clump Defy, i jestem z niego bardzo zadowolona. Bardzo podobny do One by One, mojego ulubionego, właśnie z Maybelline.

Cytat:
Najpierw trzeba miec Sp w miescie
Dokładnie, w moim też nie ma SP.

Cytat:
kurcze jestem w szoku ze odzywka z takim slabym skladem tak dziala maska to przy niej niebo skladowe...w takim razie.
i teraz nie wiem czy kupowac odzywke, z innej strony ty polecasz- jakby ktos mniej zaufany bym sie nie skusila...
bo ja mam problem z odzywkami loreala- raz jest dobrze raz totalna kicha np odzywka total repai byla ok, a juz ta do farbowanych porazka... ale pewnei sprobuje bo mi ta odzywka nei da spokoju
a powiedz ona lekko dociaza? chodzi o konce glownie? czy to jest tak lekkei jak te crystal rozowe linie z loreala? bo one tez u mnie lezaly i kwiczaly...

to biore platynowy
nienawidze tej maski! jedna z najwiekszych porazek dla moich wlosow...

ma ktos jakis cynk gdzie teraz deluxe jest w promocji

co ty mowisz, ten tusz to moja milosc tylko szczoteczke spieprzyli, prze ta gule na koncowce i musze rzesy dolne tuszowac innym tuszem bo cale oko marze ale za to gorne rzesy- firana az po brwi ze jak oko otwieram to sie zawieszam

to trzymam kciuki zeby ci sie ulozylo

ja na odrosty 3-4tyg. potrzebuje 100ml mieszanki nie ma bata

zolty gliss kur zmienia opakowania. w leclerc sa juz nowe.
ale ja mam jak ty- pierwsze uzycie super, drugie sztywne wlosy chyba ze zmieszam z garnier awokado i karite to jest dobrze, ale to ciapanka i nieraz szkoda mi czasu i brak cierpliwosci wiec dalej szukam odzywki idealnej...

dziekuje za komplementy

dziekuje albo pogoda albo musisz cos z kosmetykow wymienic...
ja w koncu zwalczylam lupiez, kuzwa jakiz mialam klopot przez ost 3-4 tygodnie ale przeszlo... i mysle ze to a10 mnie tak zalawilo
teraz bede obserwowac...

daj znac jak pasuje

robie dla was eksperyment z ta maska loreala.. bede uzywac non stop co mycie i zobaczymy kiedy wlosy klapna, stana sie sztywne czy obciazone itp. ( ale mysle ze nigdy jak patrze na ich reakcje)

teraz zrobilam kombinacje szampon nawilzajacy isana niebieska, plus maska loreala i tez wlosy mega miekkie, zupelnie jak po ostatniej innej kombinacji- roznic brak zobaczymy dalej.
dawno nie bylam tak zakochana w masce...na moje wlosy to garniery sie przy niej chowaja.( a tez je kochalam).

za to ostrzege was przed mega masakryczna odzywka ktora ost zrobila mi taki szok wlosowy jakby mnie piorun je*nął

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...szczonych.html

masakra badziew!!!! zrobie recenzje na bloga to sie usmiejecie na mase jak wam opisze cala sytuacje z ta pseudo-odzywka schwarzkopf podpadl mi smierdzaco
Ja jeszcze nigdy nie miałam łupieżu. Może z tego, że moja skóra głowy jest raczej przetłuszczająca się.
A z tymi moimi włosami to już sama nie wiem dlaczego one się tak puszą. Muszę pokombinować, i może znajdę winowajcę

Ja, tak jak pisałam wcześniej, kocham tusze Maybelline. One by One to mój ulubiony A ostatnio jeszcze właśnie Clump Defy z MF.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Ja używam tego płynu do demakijażu oczu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...jazu-oczu.html Doskonale radzi sobie z tuszami wodoodpornymi.
I też proszę o wstawienie fotek po tym tuszu Bo bardzo lubię maskary tej firmy, a tego jeszcze nie miałam.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:49   #4042
exclusivee
Zakorzenienie

Hej laseczki

Oficjalnie stwierdzam ze mam juz dosc tego zapuszczania wlosow Zaczynam myslec o zakupie wloskow clip in, z tym ze nie bardzo sie na tym znam a ceny tez powalaja i nie wiem czy jest sens

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:53   #4043
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja od wielu lat jestem wierna tuszom z Maybelline, są naprawdę dobre jakościowo. Jak dla mnie najlepsze. Ale ostatnio skusiłam się na nowość z MF, właśnie Clump Defy, i jestem z niego bardzo zadowolona. Bardzo podobny do One by One, mojego ulubionego, właśnie z Maybelline.
Anka ja tez bardzo lubię Maybelline One by one ale potrzebuje odmiany i czegoś co podkręca rzęsy

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-08-19, 09:59   #4044
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Anka ja tez bardzo lubię Maybelline One by one ale potrzebuje odmiany i czegoś co podkręca rzęsy
Ja z natury mam podkręcone rzęsy
A moja bratowa to używa zalotki do podkręcenia. Efekt uzyskuje naprawdę niezły. Próbowałaś?
Stary 2013-08-19, 10:04   #4045
exclusivee
Zakorzenienie

Bunny slonce czy orientujesz sie moze czy wlosy clip in 150g i 47cm dlugosci beda wygladaly naturalnie? Znalazlam takie na niby wyprzedazy u jednego allegrowicza za 6 dyszek, i w sumie sprzedawca ma same pozytywne komentarze jak i ocene z komentarzy dobra. A skusilabym sie bo tych moich krotkich piorek mam dosc

Dziewczyny widzialam ze poruszany byl temat o tuszach do rzes... Ja uwielbiam i zawsze bede polecac tusz z miyo 3w1 (fioletowo biale opakowanie) za jedyne 7-8zl Tylko po nim mam takie dlugie rzesy (no i jeszcze po volume million lashes z loreala ale to inna polka cenowa wiec odpada ), a do tego tusz moge uzytkowac pol roku i naprawde nie zasycha i maluje tak samo jak na poczatku.

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:07   #4046
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z natury mam podkręcone rzęsy
A moja bratowa to używa zalotki do podkręcenia. Efekt uzyskuje naprawdę niezły. Próbowałaś?
Nie umiem się nie obsługiwać moja kuzynka ma i raz próbowałam i mam wrażenie że sobie oko zaraz wydłubię a ona stosuje na pomalowane rzęsy czy przed malowaniem? podobały mi się moje rzęsy po trwałej tylko wiadomo obciąża to je jak każdy inny zabieg trwałej ondulacji, poza tym kosztuje 50zł i co miesiąc tyle wydawać jak można mieć to samo za pomocą tuszu/zalotki to nieekonomiczne jak dla mnie

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Stary 2013-08-19, 10:13   #4047
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Nie umiem się nie obsługiwać moja kuzynka ma i raz próbowałam i mam wrażenie że sobie oko zaraz wydłubię a ona stosuje na pomalowane rzęsy czy przed malowaniem? podobały mi się moje rzęsy po trwałej tylko wiadomo obciąża to je jak każdy inny zabieg trwałej ondulacji, poza tym kosztuje 50zł i co miesiąc tyle wydawać jak można mieć to samo za pomocą tuszu/zalotki to nieekonomiczne jak dla mnie
Ona używa zalotki przed malowaniem. Ja u niej też próbowałam jej użyć, ale jakoś nie umiałam Zapewne potrzeba wprawy.
Mi też by było szkoda wydawać co miesiąc 50 zł na trwałą rzęs. Na starość człowiek robi się sknerowaty
Stary 2013-08-19, 10:13   #4048
AniaAga
Zadomowienie

Zalotkę używa się przed malowaniem. Efekty są super, ale ja się boję, znając mój "talent" do takich urządzeń to zamiast podkręcić to sobie powyrywam wszystkie rzęsy
AniaAga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:36   #4049
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaAga Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny

Co do tuszu, ten MaxFactor byłby świetny, gdyby miał inną szczoteczkę, nie umiem taką ładnie pomalować rzęs dolnych i tych w wewnętrznych kącikach..... pogrubia, lekko wydłuża, pięknie podkreśla, ale zdecydowanie wolę szczoteczki węższe na końcu.
To może spróbuj zmienic szczoteczke ? : >

Cytat:
Dzień dobry

Dokładnie, w moim też nie ma SP.

Ja jeszcze nigdy nie miałam łupieżu. Może z tego, że moja skóra głowy jest raczej przetłuszczająca się.
A z tymi moimi włosami to już sama nie wiem dlaczego one się tak puszą. Muszę pokombinować, i może znajdę winowajcę

Ja, tak jak pisałam wcześniej, kocham tusze Maybelline. One by One to mój ulubiony A ostatnio jeszcze właśnie Clump Defy z MF.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ja używam tego płynu do demakijażu oczu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...jazu-oczu.html Doskonale radzi sobie z tuszami wodoodpornymi.
I też proszę o wstawienie fotek po tym tuszu Bo bardzo lubię maskary tej firmy, a tego jeszcze nie miałam.
Okej , później wstawie zdjęcia a narazie idę ogarnąć sobie sniadanko

btw. chyba będe chora

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Ja używam zalotki ale bardzo rzadko na jakieś tam wyjścia
I robię to przed malowaniem tuszem Jak nie wiesz jak jej używać to wpisz sobie na yt jest dużo filmików i naprawdę nie jest to takie ciężkie

Wymiana

Stary 2013-08-19, 12:20   #4050
shizaxa
Wtajemniczenie

Co do zalotki-będę musiała się nauczyć
Na razie kupiłam ten tusz z eveline-
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-curl-up.html
pomaluję jutro i ocenię
Miałam też na razie nie kupować nic do włosów bo w łazience się nie mieści ale kupiłam tę maskę nutrii-gładki bo była promocja z 15 na 13 u mnie w drogerii Koliber, chyba im nie schodzą tak samo jak pytałam o gliss kura żółtego to mówi babka że wycofali się ze sprzedaży jej bo nie było popytu
zastanawiam się nad olejkiem na końcówki bo i tak daję zawsze jakiś zabezpieczacz po myciu i myślę czy by z odżywką nie dawać, tak chyba Truskawkowa mówiła, że dawałaś kiedyś? to się robi przed czy po myciu? bo kupiłam kiedyś olejek i się kisi w szafce

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
będzie-55cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości