|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Cytat:
tylko że to już jutro :P. a i bym zapomniała.. trochę cięzko się zmywa go ale nie wiem czy to nie jest wina mojego plynu micelarnego bo on nie jest jakis super
|
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pokaz jutro rzesy ;D ja uzywam albo micela z biedronki albo ziaja sopot spa- i astor sie doskonale nimi zmywa.
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesli mogła byś tez siske podpytac to byłabym Ci bardzo wdzieczna |
||
|
|
|
#4024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja to strasznie jasne mam bez tuszu myślę czy by sobie henny nie zrobic ale nie wiem czy to nie szkodzi rzęsom (nie znam się No ja następnego mica jakiego chce kupic to wlasnie ten biedronkowy ale narazie muszę zuzyc ten + resztki takiego różowego z eveline :d---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
i ja również przemywam pózniej twarz żelem ale czasami nawet po umyciu twarzy zostaje mi pod dolnymi rzęsami smuga :<
|
||
|
|
|
#4025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurde....byłam...przeczyt ałam......i szok......z jednej str sie uśmiałam No i reakcja twojego Tż-ta mnie rozbawiła
|
|
#4026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
pierwszy raz cos takiego mi sie zdarzylo
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4028 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kolor po gencjanie rzeczywiście zwraca uwagę, bo wszystkie produkty do żółtych włosów dają raczej popielaty/srebrny blond. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [/QUOTE] Cytat:
Ta dokwaszająca maska Lechera ma jeszcze mniej imponujący skład, a dla moich włosów jest rewelacyjna.Wiesz co? Nie kupuj tej odżywki Extreme, nie będziesz zadowolona Patrząc jakie odżywki i maski Ci do tej pory pasowały, obawiam się, że ta odżywka L. będzie zwyczajnie za lekka jak na Twoje potrzeby. Myślę sobie, że ta Chantala, o której tu wcześniej dyskutowałyśmy, mogłaby Ci bardziej podpasować- dociąża, ekstremalnie nabłyszcza i wygładza niesamowicie. Niestety, dla moich włosów to trochę za dużo, chyba spróbuję ją z czymś mieszać, bo szybko moje włosy obciąża ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wykończyłam w piątek maskę Color Resist i daję sobie pozwolenieCytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
kylie mam wiesci z frontu o rosyjskich kosmetykach
![]() wiec tak, przeklejam wiadomosc od sis kosmetyki te byly testowane na mojej sis i jej przyjaciolce. sis ma wlosy troche jak moje- rozjasniane farba miodowy blond do poziomu 9, na oksy 9%. wlosy dosyc porowate, jednak prostsze niz moje i grube, choc mniej ich niz moich. skora glowy dosyc delikatna i wrazliwa. jej przyjaciolka- wlosy cos jak naszej agatki- cienkie, dziecięce, bardzo szybko sie obciazajace, problem z tluszczeniem i oklapem, miekkie bardzo i delikatne, farbowane na bezowy blond 9.13. obie myja wlosy czesto- co drugi dzien lub codziennie. Kupowałam i w Lublinie, i przez neta, ale obecnie mamy już tyle butików stacjonarnie, że doliczając wysyłkę to się przez neta nie opłaca Używałam szamponów Natura Siberica - neutralnego i do włosów suchych (butelka w kolorze khaki), oba baaaardzo polecam [IMG]resource://emots/kwadr.gif[/IMG] Ja akurat wybierałam takie, które włosy nawilżą, ale myję do drugi dzień, więc trudno mi powiedzieć jak z obciążeniem. Ty myjesz dużo rzadziej, więc może lepiej sprawdzą się u Ciebie takie do włosów normalnych. W każdym razie składy mają zachwycające i są bardzo delikatne [IMG]resource://emots/usmiech.gif[/IMG] Poza tym używałam maski drożdżowej Babci Agafii (bubel jakich mało[IMG]resource://emots/jezyk_oko.gif[/IMG]) i balsamu Aleppo Planteta Organica (rewela[IMG]resource://emots/wykrzyknik.gif[/IMG]) Kupujemy na spółkę z B., bo opakowania są dosyć duże, zamierzamy przerobić wszystkie balsamy i maski z Planety, bo mają świetne składy i naprawdę fajnie działają [IMG]resource://emots/usmiech.gif[/IMG] O marce Eco Hysteria nic nie wiem [IMG]resource://emots/oczko.gif[/IMG] wrażenia B.: neutralny szampon był dla niej rewelacja, ten do suchych obciążał jej włosy; maska drożdżowa padaka, balsam PO podobnie jak u mnie rewelacja, ale na drugi dzień obciąża w kolejce mamy czarną maskę marokańską i szampon do włosów suchych Love2Mix z ekstraktami z jagód goi i pereł bedzie dawac znac na biezaco ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() zobacze, mam na razie odzywke i nowej chyba nei potrzebuje i pomysle jeszcze... najwyzej za jakis czas mnei skusi albo dam spokoj ![]() bo ja jestem dosyc restrykcyjna wobec loreala. uwazam ze maski (sklepowe) ma genialne, ale odzywki sa niskopolkowo- jakosciowe i sie za nie przeplaca tylko total repair jako odzywka dotad mi pasowala, ale byla po prostu dobra, bez szalu.no reakcja wlosow na GK to mnie z nog zwalila ![]() wisniowy kot kosmetyczki sa rozne, sa i takie agentki, co ci tak w oko naleja ze tylko lzy leca, oko puchnie jak bania i czerwone i wracasz do domu wygladajac potwornie
blog blond bunny Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-18 o 22:21 Powód: poprawa cytatu dla lepszej czytelności |
|
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV
Buny po przeczytaniu o tej masce lorea extreme poszłam do sklepu a ze nie było maski tylko odzywa i to za 6 zł z kawałkiem to wzięłam odżywki. Umylam i doznałem szoku
włosy błyszczące, lekkie i sypkiie normalnie cudo. Nie wiem czy to miało wpływ ale włosy przed umylam szamponem ziolowym Fitomed. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy lekkie w sensie ze nei sa plaskie obciazone? a jak z gladkoscia, sa wygladzone na tafle?
|
|
#4032 |
|
Wtajemniczenie
|
Bunny a Ty tym platynowym teraz przed ślubem będziesz robić czy po?? u mnie w lokalnej drogerii jest promocja
![]() W ogóle miałam wam pisać że kupiłam odżywkę tak zachwalaną Goodbye damage https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html i jestem tak średnio zadowolona. Tzn wszystko fajnie oprócz tego że nie podkreśla skrętu włosów...raz za czas ją mogę użyć, spróbuję wyprostować po niej włosy na szczotce ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Bunny jak dobrze, że napisałaś o tej odżywce gliss kura bo zastanawiałam się nad nią kiedyś jak żółtej nie było...a piszesz, że do kręconych i porowatych nie jest dobra żółtej jeszcze nie kupiłam bo nie umiem się wygrzebać z odżywek ale na pewno wypróbuję
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie bierz tej zlotej GK ;/ no gdzie ci goscie no nienawidze czekac
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może z żółtymi odżywkami![]() -Garnier Fructis Oleo i Garnier z Avocado są dla moim włosów dociążające, nadające gładkość i nawilżenie, ale na dłuższą metę robią mi kluski z włosów -żółty Gliss Kur na głodzie proteinowym daje wygładzenie, efekt lustra, włosy nie są obciążone, ale też nie są tak lekkie jak po Lorealu. Gdyby nie to przeproteinowanie, które mi się zdarza, używałabym jej non stop, chciałabym mieć takie włosy zawsze ![]() odżywka Loreal Extreme jest najlżejsza z tej całej czwórki , włosy są najbardziej sypkie i puszyste (ale nie puszące się), najbardziej chyba też nabłyszcza. Znalazłam fotkę na dysku robioną pod wpływem zachwytu Extreme klik Wiadomo, że flesz dodał blasku i rozjaśnił, ale po tej odżywce i tak błyszczą się same z siebie, ten blask jest taki wyrównany. Wydaje mi się, że widać trochę tę lekkość i sypkość, przy wyżej wymienionych odżywkach włosy są bardziej przylizane, a nie zawsze mam ochotę na taki efekt ![]() Swoją drogą ja chyba lepiej tolerowałam odżywki niż maski Elseve, maski były chyba dla mnie trochę za ciężkie, ale ja raczej nigdy wielkich problemów z puchem nie miałam (pomijam mroczny etap schodzenia z czerni do blondu ). Dobrze znoszę zółtą odżywkę Elseve (uwielbiam żółte odżywkiOgólnie Elseve wydaje mi się serią zbyt drogą marką jak na drogerię Seria Extreme zaskoczyła pozytywnie
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-18 o 22:44 |
|
|
|
|
#4035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka gladkosc i jakie proste! mniam! kurcze, to dla mnie awokado i karite jest za lekka- tzn pieknie wszystko wlosy miekkie, koncowki sie ukladaja ale nie dociaza i wlosy lataja dookola mnie co mnie drazni ;/ znow zolty gliss kur ok- dociaza odpowiednio mnie. fructisy tez mnei dociazaja- jak to brzmi ![]() a ty mi tu mowisz ze loreal jest od nich lzejszy ![]() no trudno, czuje ze sie skusze i w najgorszej opcji bede miec kolejna "srednia na jeża" odzywke do mieszania z innymi... bo ten blask mnie powala o tym mowie, jest zbyt droga biorac pod uwage efekty i ile jej trzeba nalozyc np na dlugie wlosy. hehe maniaczka zoltych odzywek
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sama pewnie bym nie potrafiła zrobic a na lato henna rzęs jest naprawde przydatna :P
|
|
|
|
|
#4038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Utrwaliłam na fotce taki lepszy włosowy dzień, słońce trochę dało im w kość i trudniej doprowadzić je do idealnej gładkości.Działanie odżywki podkręca moja metoda. Chyba nie raz pisałam: rozczesuję, gdy jeszcze są trochę wilgotne. Później dosuszam u nasady chłodnym powietrzem suszarki na najwyższej prędkości, reszcie też się trochę dostaje. Mam suszarkę z jonizacją, tanią z Biedronki kupioną kilka lat temu. To jonizacja+chłód zwiększają wygładzenie. Nie suszę na szczotce, bo nie umiem Najpierw jest szopa, dopiero suche przeczesuję jeszcze kilka razy naszą wspaniała wiosełką z Ross Dla moich włosów jonizacja w suszarce jest o wiele lepsza niż prostownica. Po prostownicy mam efekt makaronów, straszny przyklap, unikam jak ognia.Jak zostawię włosy same do wyschnięcia bez rozczesania, to można zapomnieć o gładkości, bo są powyginane we wszystkie strony. Trzeba je jeszcze raz zmoczyć i rozczesać. Są gładkie, ale suszarka potęguje ten efekt, żałuję, że tak długo bałam się suszarki, to wspaniały wynalazek Moje włosy u nasady potrafią schnąć godzinami, czasem wcale i jest przyklap. Suszarka to dla mnie wybawienie![]() Cytat:
Tęsknię za poprzednią długością, ale przyznaję, że z obecną jest mniej tego typu problemów![]() Przypomniała mi się pani blogerka żaląca się, że z takimi długaśnymi włosami nie jest w stanie nawet zrobić sobie kanapki, ale zapuszcza dalej Cytat:
![]() Cytat:
Takich emolientowych odżywkach na bazach olejów walę dużo więcej
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2013-08-19 o 08:15 |
|||
|
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natomiast ta loreala extreme dla mnie rewelka bo te wlosy sa jakby pokryte po calosci czyms sliskim wlacznie z koncowkami ale to nie jest efekt takiego tłustego pokrycia. Ja modeluje włosy wiec po tym mialam wlosy puszyste ale nie szope tylko takie lekkie i gladkie jakby lekko uniesione. No dla mnie super jest ta odzywka, nie wiem jak tam skaldowo jest i czym sie rozni od maski bo sie na skladach nie znam w ogole ale na razie przy mnie zostanie zobaczymy jak dalej sie bedzie sprawowala
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, dziewczyny
Co do tuszu, ten MaxFactor byłby świetny, gdyby miał inną szczoteczkę, nie umiem taką ładnie pomalować rzęs dolnych i tych w wewnętrznych kącikach..... pogrubia, lekko wydłuża, pięknie podkreśla, ale zdecydowanie wolę szczoteczki węższe na końcu. |
|
|
|
#4041 | |||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Dokładnie, w moim też nie ma SP. ![]() Cytat:
A z tymi moimi włosami to już sama nie wiem dlaczego one się tak puszą. Muszę pokombinować, i może znajdę winowajcę ![]() Ja, tak jak pisałam wcześniej, kocham tusze Maybelline. One by One to mój ulubiony ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
I też proszę o wstawienie fotek po tym tuszu Bo bardzo lubię maskary tej firmy, a tego jeszcze nie miałam.
|
|||
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Oficjalnie stwierdzam ze mam juz dosc tego zapuszczania wlosow Zaczynam myslec o zakupie wloskow clip in, z tym ze nie bardzo sie na tym znam a ceny tez powalaja i nie wiem czy jest sens
|
|
|
|
#4043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale potrzebuje odmiany i czegoś co podkręca rzęsy
|
|
#4044 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny slonce czy orientujesz sie moze czy wlosy clip in 150g i 47cm dlugosci beda wygladaly naturalnie? Znalazlam takie na niby wyprzedazy u jednego allegrowicza za 6 dyszek, i w sumie sprzedawca ma same pozytywne komentarze jak i ocene z komentarzy dobra. A skusilabym sie bo tych moich krotkich piorek mam dosc
![]() Dziewczyny widzialam ze poruszany byl temat o tuszach do rzes... Ja uwielbiam i zawsze bede polecac tusz z miyo 3w1 (fioletowo biale opakowanie) za jedyne 7-8zl Tylko po nim mam takie dlugie rzesy (no i jeszcze po volume million lashes z loreala ale to inna polka cenowa wiec odpada |
|
|
|
#4046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja kuzynka ma i raz próbowałam i mam wrażenie że sobie oko zaraz wydłubię a ona stosuje na pomalowane rzęsy czy przed malowaniem? podobały mi się moje rzęsy po trwałej tylko wiadomo obciąża to je jak każdy inny zabieg trwałej ondulacji, poza tym kosztuje 50zł i co miesiąc tyle wydawać jak można mieć to samo za pomocą tuszu/zalotki to nieekonomiczne jak dla mnie
|
|
#4047 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zapewne potrzeba wprawy.Mi też by było szkoda wydawać co miesiąc 50 zł na trwałą rzęs. Na starość człowiek robi się sknerowaty
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Zalotkę używa się przed malowaniem. Efekty są super, ale ja się boję, znając mój "talent" do takich urządzeń to zamiast podkręcić to sobie powyrywam wszystkie rzęsy
|
|
|
|
#4049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a narazie idę ogarnąć sobie sniadanko ![]() btw. chyba będe chora ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
I robię to przed malowaniem tuszem Jak nie wiesz jak jej używać to wpisz sobie na yt jest dużo filmików i naprawdę nie jest to takie ciężkie
|
|||
|
|
|
#4050 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do zalotki-będę musiała się nauczyć
![]() Na razie kupiłam ten tusz z eveline- https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-curl-up.html pomaluję jutro i ocenię ![]() Miałam też na razie nie kupować nic do włosów bo w łazience się nie mieści ale kupiłam tę maskę nutrii-gładki bo była promocja z 15 na 13 u mnie w drogerii Koliber, chyba im nie schodzą zastanawiam się nad olejkiem na końcówki bo i tak daję zawsze jakiś zabezpieczacz po myciu i myślę czy by z odżywką nie dawać, tak chyba Truskawkowa mówiła, że dawałaś kiedyś? to się robi przed czy po myciu? bo kupiłam kiedyś olejek i się kisi w szafce
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

ja jestem ciekawa bo kiedys uwielbialam tusze MNY
tylko że to już jutro :P.

i ja również przemywam pózniej twarz żelem ale czasami nawet po umyciu twarzy zostaje mi pod dolnymi rzęsami smuga :<
No i reakcja twojego Tż-ta mnie rozbawiła 

nienawidze czekac 
Seria Extreme zaskoczyła pozytywnie