Ziaja, De-makijaż, Dwufazowy płyn do demakijażu oczu

Pojemność 120 ml
Cena 6,00 zł
Pojemność 200,1 ml
Cena 13,50 zł

Idealny do zmywania kosmetyków wodoodpornych. Polecany również dla osób stosujących soczewki kontaktowe. Przebadany okulistycznie. Nie zawiera substancji zapachowych. Szybko i skutecznie usuwa makijaż. Nie pozostawia tłustej warstwy wokół oczu. Zapobiega wysuszaniu wrażliwej skóry.
Wstrząsnąć do uzyskania jednolitej barwy. Delikatnie zmywać makijaż wacikiem nasączonym płynem, unikając wprowadzenia go do oka.

Cechy produktu

• Zapach: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 4
  • Opakowanie: 3

Strasznie szczupie w oczy

Płyn faktycznie sprawnie zmywa makijaż z oczu, jednak wyjątkowo mnie podrażnił .
Na samym początku lekko piekły mnie oczy i powieki, a po kilku dniach było już bardzo źle i ból był silny. Mam cerę wrażliwą i z ostrożnością podchodzę do wyboru kosmetyków, jednak tutaj skusiła mnie cena.

• Wydajność: 3
  • Opakowanie: 4

Tani, łatwodostepny i skuteczny!

Mój pierwszy płyn dwufazowy do demakijażu oczu. Tani i jaki skuteczny!
Bardzo dobrze zmywa makijaż wodoodporny bez żadnego wysiłku. Nie podrażnia, delikatny dla oka, nie piecze i powoduje widoku mgły. Zawsze do niego wracam gdy potrzebuje czegoś na już i wiem, że znajdę go w każdej drogerii czy w supermarkecie, w którym wiem, że maja asortyment z kosmetykami. Polecam!

Używa produktu od: rok lub dłużej

• Opakowanie: 5

O dziwo sprawdził mi się

Produkt kupiłam w Rossamanie. Potrzebowałam czegoś małego, idealnego na podróż. Padło na dwufazowy płyn do demakijażu z Ziai. Ostatni raz używałam tego produktu sto lat temu na studiach, z polecenia współlokatorki, która twierdziła, że nie ma lepszego produktu do demakijażu.

Jak dla mnie ten płyn powinien obowiązkowo być robiony w większej niż 120ml pojemności. Dawno nie spotkałam tak dobrego płynu, który tak dobrze radziłby sobie z usuwaniem wodoodpornego tuszu do rzęs.

Produkt mnie nie uczula, trochę szczypie jak dostanie się do oczu. Ale jest sukteczny

Używa produktu od: 2 tygodnie

Kupiony w: W hipermarkecie

lubię bardzo

Płyn dwufazowy od ziaja jest moim numerem jeden do zmywania mocnego makijażu oczu jak i ust. Szybko rozpuszcza makijaż. Nie trzeba trzymać płatka kosmetycznego ani nim pocierać w nieskończoność by usunąć wodoodporny tusz czy eyeliner. Nie podrażnia. Ma bardzo delikatny zapach.

2 /5

• Zgodność z opisem producenta: 2
  • Zapach: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 2
  • Opakowanie: 3

Średni

Płyn do demakijażu oczu, który wypróbowałam, jest średnim wyborem dla wrażliwej skóry. Usuwa makijaż skutecznie, jednak zauważyłam, że nieco podrażnia skórę w porównaniu z ultra-delikatnymi produktami. Zalecam przetestowanie na małym obszarze przed pełnym użyciem, zwłaszcza jeśli skóra jest szczególnie wrażliwa."

Wizażanki najczęściej polecają:

Zdecydowanie polecam

Próbowałam różnych płynów do demakijażu jednak ten zdecydowanie wypadł najlepiej ze wszystkich. Radzi sobie z każdym kosmetykiem, nie szczypie w oczy, i nie ściąga skóry. Jedyną małą wadą jest zostawienie lekko tłustej warstwy po użyciu. Zapach jest według mnie neutralny. Jest mały i poręczny a do tego cena
jest bardzo atrakcyjna.

• Opakowanie: 5

Idealny płyn do demakijażu oczu

Płyn do demakijażu oczu polskiej marki Ziaja znajduje się w niebieskiej buteleczce, która została wykonana z plastiku.
Szata graficzna bardzo minimalistyczna, skromna, estetyczna, ładna.
Myślę że sięgnę jeszcze po niego z przyjemnością.
Produkt idealnie nadaje się do codziennego demakijażu oczu, ponieważ doskonale spełnia tu swoją rolę, czyli zmywa tusz i cienie, przygotowuje do dalszego umycia twarzy i wykonania pozostałej pielęgnacji.
Płyn nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje zaczerwienia czy nieprzyjemnego pieczenia gdy niechcący wpadnie do oka. Bardzo łagodnie wręcz obchodzi się ze skórą wokół oczu czy również rzęsami.
Podsumowując, to naprawdę dobry płyn do demakijażu oczu, co prawda jest o małej pojemności, ale jednak wystarczył na kilka tygodni używania, podobnie jak żel do mycia twarzy tej samej marki.
Cena? Przystępna. Regularnie kosztuje bodajże o ile dobrze pamiętam 6 zł. Często można go też kupić na promocji w Rossmannie.
Bardzo polecam go kupić poradzi sobie z każdym tuszem na codzień, szczerze mówiąc jak za te pieniądze jest świetny.

• Zgodność z opisem producenta: 3
  • Stosunek jakości do ceny: 4

Trochę mnie podrażnił

Cześć!

Jestem posiadaczką skóry wrażliwej, ze skłonnością do przesuszeń I podrażnień.

Bardzo lubię się malować, robię to praktycznie codziennie, dlatego szukam delikatnych płynów, które skutecznie zmywa makijaż, ale nie podrażnią.

Sięgnęłam po produkt z Ziaja, ponieważ skusiła mnie cena i obietnice producenta.

Czy do niego wrócę? Raczej nie ponieważ mnie podrażnił.

3 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

Kupiony w: W hipermarkecie

• Zgodność z opisem producenta: 4
  • Stosunek jakości do ceny: 2

Płyn do demakijażu

W 100% działa sobie ze zmywalniem makijażu nawet tuszem wodoodpornym niestety mocno pieką oczy po jego użyciu, pomijając ten fakt płyn jest godny polecenia, ponieważ wiele płynów nie radzi sobie z takimi tuszami dodatkowo dzięki temu, że jest dwufazowy pozostawia cerę świetlistą i nawilżoną

2 /5

Kupiony w: Drogeria Natura

• Wydajność: 1
  • Zgodność z opisem producenta: 2
  • Stosunek jakości do ceny: 1
  • Opakowanie: 4

Średni produkt

Produkt jest tani, ale nie zmywa dokładnie całego makijażu. Przy stosowaniu zauważyłam, że produkt podrażnia skórę. Produkt ładnie pachnie. Opakowanie jest wygodne w użyciu. Produkt szybko się kończy.

• Zapach: 1

Robi co ma robić

Płyn ten dobrze zmywa makijaż oczu, nie pozostawiając żadnych resztek makijażu, ale zostawia tłusty film na skórze i muszę po nim jeszcze przepłukać wodą. Krótko i na temat

Używa produktu od: rok lub dłużej

Jedyny

Używam dwufazowego płynu Ziaja od lat i nie zamienię go na inny . Maluje rzęsy maskara wodoodporna i zwykły płyn do demakijażu nie daje rady by go skutecznie zmyć a Dwufazowy płyn Ziaja za pierwszym razem zmywa cały tusz . Jest mój jedyny .. jedzie ze mną na urlop ,na wycieczkę wszędzie .

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1