Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 21:46   #3511
Melliana
Rozeznanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Nie obraź się, ale Twoje myślenie w tym temacie wydaje mi się trochę staroświeckie... Dlaczego sukienka z takiego materiału nie nadaje się na wesele? Bez przesady! Każdy wybiera to, w czym chce iść i w czym się dobrze czuje - niezależnie od materiału
To tak samo, jak nie można założyć czarnej sukienki na wesele - bez przesady, po co komuś zabraniać, jeśli dobrze się czuje w tym kolorze?
!
Ależ dlaczego miałabym się obrazić? Może i staroświecka jestem, ale jestem stara, to mam prawo ;P

W czarnej i białej również nie poszłabym na wesele. Tak samo jak w czerwonej na pogrzeb, proste. Są pewne konwenanse i savoir-vivre modowy, któremu ja akurat hołduję, co nie znaczy, że każdy powinien.

Ileenka, najważniejsze, że dobrze się czułaś
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:07   #3512
szafirowa
Rozeznanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez jutka555 Pokaż wiadomość
przypomniało mi sie, jak byłam ostatnio u znajomej na weselu. Kilka dni przed, zapytała mnie w jakiej sukience idę i że ma nadzieję, że nie w białej, bo białą ma mieć tylko ona. Mówię jej że mam 2 do wyboru, albo w kwiatki albo czarna. Ta przerażona stwierdziła że nie mogę iść w czarnej (ani też w białej) bo przyniesie jej pecha no to założyłam kwiatki, a na weselu było 8 panienek w czarnych sukienkach i 5 w białych...
Biedna dziewczyna chyba do końca życia będzie miała pecha, ale na szczęście ja się do niego nie przyczyniłam zakładając sukienkę w innym kolorze
Hmm z tym zakazem czarnych sukienek moim zdaniem gruuba przesada
a z białymi to już roznie, zalezy jaki kroj i dodatki... ogladalam kiedys zdjęcia ze slubu znajomej i jej swiadkowa miała na sobie dosyć "ślubną" białą. Zarowno panna mloda jak i swiadkowa - blondyki o długich prostych wlosach. To nie było dobre, ludzie je mylili.. panna młoda nie wyglądała na zadowoloną, ale nie jestem pewna czy z tego własnie powodu

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Na wczorajszym weselu, na którym byłam dominowały sukienki w białym i czarnym kolorze. Oczywiście fasony różne, ale jedna z dziewczyn miała sukienkę bardzo podobną krojem, do tej, którą włożyła panna młoda. Nikt się tym nie przejmował absolutnie. Wszystko zależy od człowieka
z tym się zgodze, wszystko zalezy od człowieka

Edytowane przez szafirowa
Czas edycji: 2013-08-18 o 22:09
szafirowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:19   #3513
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Zbyt często się na tym wątku nie udzielam, ale systematycznie Was podczytuję
Czytam właśnie na temat kolorów weselnych sukienek .... i mam takie swoje przemyślenia
Osobiście nie założyłabym czarnej sukienki na wesele a to głównie z jednego powodu - jest to uroczystość z założenia, która ma być wesoła, radosna a czarny kolor sukienki raczej nie nastrajałby mnie do tego źle bym się czuła.
Z pewnością na wesele założyłabym sukienkę w kolorze a może nawet wielokolorową szczególnie latem.
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 22:30   #3514
mamaNiu
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie ale co zrobić, niektórzy takie przesądy/zabobony/poglądy wynoszą z domu rodzinnego, choć wydaje mi się że częściej myślą w ten sposób osoby ze wsi niż z miasta
Zgadzam się z Wami, ja lubi czerń i mam dużo rzeczy w tym kolorze. Na moim weselu też było kilka dziewczyn w czerni - ale zauważyłam to dopiero jak przeczytałam o tym, ze "nie wypada" iść w tym kolorze na ślub.
Niektóre Panny Młode nie zwracają uwagę na to KTO przyjdzie na ślub, ale w CZYM, i to jest smutne niestety. Trzeba mieć wiele kompleksów, żeby bać się "przyćmienia" przez gości.
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:38   #3515
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szafirowa Pokaż wiadomość
Hmm z tym zakazem czarnych sukienek moim zdaniem gruuba przesada
a z białymi to już roznie, zalezy jaki kroj i dodatki... ogladalam kiedys zdjęcia ze slubu znajomej i jej swiadkowa miała na sobie dosyć "ślubną" białą. Zarowno panna mloda jak i swiadkowa - blondyki o długich prostych wlosach. To nie było dobre, ludzie je mylili.. panna młoda nie wyglądała na zadowoloną, ale nie jestem pewna czy z tego własnie powodu

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

z tym się zgodze, wszystko zalezy od człowieka
to już tak średnio, ale sam kolor by mi nie przeszkadzał

w swoim życiu byłam 2 razy na weselu, fakt, że nie była to moja rodzina (na drugim byłam ze świadkiem panny młodej), ale na obydwu miałam czarną sukienkę i było ok

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 00:16   #3516
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
Ależ dlaczego miałabym się obrazić? Może i staroświecka jestem, ale jestem stara, to mam prawo ;P

W czarnej i białej również nie poszłabym na wesele. Tak samo jak w czerwonej na pogrzeb, proste. Są pewne konwenanse i savoir-vivre modowy, któremu ja akurat hołduję, co nie znaczy, że każdy powinien.

Cieszę się, że nie gniewasz się za moją wypowiedź, bo nie chciałam Cię w żaden sposób urazić, a jedynie wyraziłam swoją opinię

Jeśli chodzi o czerń na pogrzebie - tego akurat nie ma co komentować, naturalnie, że nie założy się innego koloru.

Natomiast co do czarnej sukienki na weselu - uważam (i też zauważyłam), że odchodzi się od "trendu" zakazu zakładania tego koloru na ślub i moim zdaniem to dobrze i nie jest to żadne faux pas ze strony dziewczyny, która w takim kolorze przyjdzie Czarną sukienkę można zawsze "podrasować" kolorowymi dodatkami i wtedy nie wygląda się "pogrzebowo"

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNiu Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Wami, ja lubi czerń i mam dużo rzeczy w tym kolorze. Na moim weselu też było kilka dziewczyn w czerni - ale zauważyłam to dopiero jak przeczytałam o tym, ze "nie wypada" iść w tym kolorze na ślub.
Niektóre Panny Młode nie zwracają uwagę na to KTO przyjdzie na ślub, ale w CZYM, i to jest smutne niestety. Trzeba mieć wiele kompleksów, żeby bać się "przyćmienia" przez gości.
Masz rację Moim zdaniem to gruba przesada
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 08:56   #3517
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Dziewczyny- problem rozwiązany! Kupiłam długą szarą sukienkę, której wczorajsze zdjęcia na wątku zarowym mnie skusiły. Sukienka wpadła mi w oko już wcześniej i nawet ją przymierzałam, ale wydawało mi się, że za bardzo mnie opina. Ale ostatecznie ją wzięłam, a w Intimissimi dokupiłam modelujące majciochy Udało mi się też dorwać kolorową kopertówkę z %, która ożywi szary kolor, ale nie mam kompletnie pomysłu na biżuterię Zresztą jestem już w domu i nic nawet nie uda mi się kupić.

Ag4 co do bazy- poprosiłam wczoraj w MACu o próbkę matującej, bo doszłam do wniosku, że szkoda mi wydawać ponad 100zł W Inglocie kupiłam kępki sztucznych rzęs i bibułki matujące i będę dzisiaj improwizowała, bo żadnych filmików z makijażem nie oglądałam
Bardzo fajna sukienka

Też chyba poproszę o jakieś próbki w douglasie ( u mnie nie ma Maca:/ ). Szkoda mi własnie kupować bazę (myślałam o tej nowej EL) tylko na ten jeden wieczór. Na codzień nie noszę aż tak ciężkiego makijarzu i nie chcę używać bazy także stara pieniędzy.

Cytat:
przypomniało mi sie, jak byłam ostatnio u znajomej na weselu. Kilka dni przed, zapytała mnie w jakiej sukience idę i że ma nadzieję, że nie w białej, bo białą ma mieć tylko ona. Mówię jej że mam 2 do wyboru, albo w kwiatki albo czarna. Ta przerażona stwierdziła że nie mogę iść w czarnej (ani też w białej) bo przyniesie jej pecha no to założyłam kwiatki, a na weselu było 8 panienek w czarnych sukienkach i 5 w białych...
Biedna dziewczyna chyba do końca życia będzie miała pecha, ale na szczęście ja się do niego nie przyczyniłam zakładając sukienkę w innym kolorze

Muszę chyba spytać koleżanki jaki kolor sukienki mam ubrać

Cytat:
Niestety się nie wybawiłam
Ahh szkoda
Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Dobrze, szybko zleciało niestety.
Własnie. Człowiek się szykuje tyle czasu (nie mówiąc już o Młodych a te pare godzin tak szybko mija..

Byłam wczoraj na zakupach. Kupiłam tylko czarny żakiet. Dziewczyny, jak się sprawują ciuchy z H&M divided? Bo właśnie z tej linii mam żakiet. Nie miałam jeszcze żakietów z tej serii i nie jestem pewna czy oddać czy zostawić ;noniewiem: w ogóle to jestem zawiedziona bo jechałam z nastawieniem na spore zakupy a tu klops. Tż się obkupił za to

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 09:09   #3518
mrowka2810
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna sukienka

Też chyba poproszę o jakieś próbki w douglasie ( u mnie nie ma Maca:/ ). Szkoda mi własnie kupować bazę (myślałam o tej nowej EL) tylko na ten jeden wieczór. Na codzień nie noszę aż tak ciężkiego makijarzu i nie chcę używać bazy także stara pieniędzy.

Muszę chyba spytać koleżanki jaki kolor sukienki mam ubrać

Ahh szkoda

Własnie. Człowiek się szykuje tyle czasu (nie mówiąc już o Młodych a te pare godzin tak szybko mija..

Byłam wczoraj na zakupach. Kupiłam tylko czarny żakiet. Dziewczyny, jak się sprawują ciuchy z H&M divided? Bo właśnie z tej linii mam żakiet. Nie miałam jeszcze żakietów z tej serii i nie jestem pewna czy oddać czy zostawić ;noniewiem: w ogóle to jestem zawiedziona bo jechałam z nastawieniem na spore zakupy a tu klops. Tż się obkupił za to
miałam żakiet z H&M Divided, rewelacji może w jakości nie ma, ale też nic się z nim nie stało nawet po praniu w pralce, a ceny wysokie nie są, więc ja bym zostawiła jeżeli Ci się podoba
mrowka2810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:23   #3519
Ag4

Cytat:
Napisane przez mrowka2810 Pokaż wiadomość
miałam żakiet z H&M Divided, rewelacji może w jakości nie ma, ale też nic się z nim nie stało nawet po praniu w pralce, a ceny wysokie nie są, więc ja bym zostawiła jeżeli Ci się podoba
Jeszcze go dziś przymierzę do kilku sukienek i się zastanowię. Nie był drogi, kosztował 79,90 także może zostawię Najprostsze rzeczy najtrudniej znaleźć Co ja się nachodziłam wczoraj :/ Już prawie kupiłam żakiet w zarze, ale jednak materiał był średni jak na cenę 199 zł :/ Bałam się, że zaciągnę go szybko. Inny który mi się podobał kosztowal 369 zł a to już za dużo jak na moją kieszeń. Planowałam przeznaczyć tak 200-250 zł na żakiet, ale naprawdę znaleźć taki bez zbędnych dodatków i jeszcze żeby dobrze leżał to ciężka sprawa

Aga
Stary 2013-08-19, 10:23   #3520
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość

Ja się z Tobą zgadzam. Z szacunku dla Państwa młodych, kultury osobistej i przyjętym zasadom nie poszłabym w żadnej czarnej i białej sukience.
Choć sa to moje ulubione kolory czasem zamiast o sobie trzeba pomyśleć o innych. Strój o nas świadczy, świadectwo wystawiamy sami o sobie.
Stary 2013-08-19, 10:53   #3521
Melliana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Ja się z Tobą zgadzam. Z szacunku dla Państwa młodych, kultury osobistej i przyjętym zasadom nie poszłabym w żadnej czarnej i białej sukience.
Choć sa to moje ulubione kolory czasem zamiast o sobie trzeba pomyśleć o innych. Strój o nas świadczy, świadectwo wystawiamy sami o sobie.
Dokładnie tak. Zarzut o kompleksy/przesądy jest dla mnie irracjonalny, chodzi wyłącznie o obyczaje. I zarówno państwo młodzi nie powinni pytać gości, w co się ubiorą, bo to nietaktowne, jak i goście mogliby dostosować się do okazji: taka sytuacja w ogóle nie powinna mieć miejsca...

Też uwielbiam czerń i biel, ale jest tyle pięknych kolorów, że naprawdę można włożyć coś barwnego.
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:54   #3522
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczyny

Wracam do Was rozleniwiona po długo wyczekiwanym wypoczynku
Grecja jest fantastyczna ! Serdecznie polecam Wam region Halkidiki

Wspaniały klimat, piękne plaże, krystaliczna woda, wino, oliwki - żyć nie umierać. Naprawdę warto, ja nabrałam ochoty na jeszcze i w przyszłym roku mam zamiar powędrować w kierunku greckich wysp.

Forget_me jak się udał wypad do Krakowa ?
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:20   #3523
caarolaaa
Zakorzenienie

Jak już jesteśmy w temacie sukienek na ślub to ja osobiście nie miałabym nic przeciwko jeśli ktoś na mój własny ślub założyłby czarną lub białą sukienkę. Sama jednak nie ośmieliłabym się pójść w białej na czyjeś wesele - Panna Młoda mogłaby poczuć się nieco urażona Jeżeli zaś chodzi o czarny to w ogóle nie rozumiem tego gadania, że nie powinno się w ten kolor ubierać na wesela. A 90% facetów i tak ma czarne garnitury Mi osobiście czarny kolor nie kojarzy się z pogrzebem a raczej z klasą
Ja idę na wesele w najbliższą sobotę i już odliczam dni do tego wydarzenia
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:14   #3524
Ag4

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Jak już jesteśmy w temacie sukienek na ślub to ja osobiście nie miałabym nic przeciwko jeśli ktoś na mój własny ślub założyłby czarną lub białą sukienkę. Sama jednak nie ośmieliłabym się pójść w białej na czyjeś wesele - Panna Młoda mogłaby poczuć się nieco urażona Jeżeli zaś chodzi o czarny to w ogóle nie rozumiem tego gadania, że nie powinno się w ten kolor ubierać na wesela. A 90% facetów i tak ma czarne garnitury Mi osobiście czarny kolor nie kojarzy się z pogrzebem a raczej z klasą
Zgadzam się z Tobą carola!
Białej bym nie ubrała, ale czarna sukienka raczej kojarzy mi się z klasyką i elegancją niż z pogrzebem. Oprawiona ładnymi dodatkami nada się na wesele

W temacie czarnych sukienek - udało mi się w zeszłym tygodniu kupić świetną czarną sukienkę w F&F zauwaga uwaga! 23 zł Mam już taki krój tylko morską i sprawuje się świetnie i dobrze się w niej czuję więc jak udało mi się znaleźć taką tylko czarną i to w takiej cenie to nawet się nie zastanawiałam. Zaniosłam do skrócenia bo trochę za długa była dla mnie. Wolę raczej takie przed kolano niż za.

Dziewczyny, możecie polecić jakiś dobrych sprzedawców na all lub sklepy internetowe z biżuterią? Szukam czegoś ładnego na szyję. Myślałam nad złotymi kulkami, ale nie znalazłam nigdzie stacjonarnie ani kulek ani nic innego ciekawego:/

Aga
Stary 2013-08-19, 12:32   #3525
Maqua
Zakorzenienie

Byłam na weselu, gdzie panna młoda nie życzyła sobie czarnych sukienek. I z jakiegoś powodu większość uznała, że nie-czarny to koniecznie kolorowy i wiele pań przyszło w namiotach cyrkowych
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:55   #3526
miucca
Raczkowanie

Cytat:
Jeżeli zaś chodzi o czarny to w ogóle nie rozumiem tego gadania, że nie powinno się w ten kolor ubierać na wesela. A 90% facetów i tak ma czarne garnitury Mi osobiście czarny kolor nie kojarzy się z pogrzebem a raczej z klasą
Dokładnie Brakiem szacunku dla nowożeńców może być co najwyżej przyjście w dyskotekowej tunice-tubie, która więcej odsłania niż zasłania, tudzież wystająca bielizna (niesmaczne, a jednak można zaobserować na tego typu imprezach), ale na pewno nie jest nim pojawienie się w czarnej eleganckiej sukience.
miucca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:29   #3527
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo fajna sukienka

Dziękuję

Też mi było szkoda pieniędzy, szczególnie, że baza z MAC-a kosztowała chyba 130zł lub 140zł, ale muszę powiedzieć, że byłam zachwycona trwałością mojego makijażu Oczywiście wielka zasługa podkładu Estee Lauder Double Wear! Ale myślę, że baza, jak najbardziej się sprawdziła. Nie świeciłam się w ogóle, jak to bywa nawet po nałożeniu tego doskonałego podkładu (sama Karina go takim określiła). Może w przyszłości zainwestuję w tę bazę.

Cytat:
Jeszcze go dziś przymierzę do kilku sukienek i się zastanowię. Nie był drogi, kosztował 79,90 także może zostawię Najprostsze rzeczy najtrudniej znaleźć Co ja się nachodziłam wczoraj :/ Już prawie kupiłam żakiet w zarze, ale jednak materiał był średni jak na cenę 199 zł :/ Bałam się, że zaciągnę go szybko. Inny który mi się podobał kosztowal 369 zł a to już za dużo jak na moją kieszeń. Planowałam przeznaczyć tak 200-250 zł na żakiet, ale naprawdę znaleźć taki bez zbędnych dodatków i jeszcze żeby dobrze leżał to ciężka sprawa
Masz na myśli granatową lub czarną marynarkę z bufkami na ramionach i złotymi guzikami z Zary? Też mi wpadła w oko dawno temu granatowa! Czekam na jakąś obniżkę, bo cena obecnie przeraża.

Cytat:
Napisane przez miucca Pokaż wiadomość
Dokładnie Brakiem szacunku dla nowożeńców może być co najwyżej przyjście w dyskotekowej tunice-tubie, która więcej odsłania niż zasłania, tudzież wystająca bielizna (niesmaczne, a jednak można zaobserować na tego typu imprezach), ale na pewno nie jest nim pojawienie się w czarnej eleganckiej sukience.
Racja! Nie uważam za nietakt pojawienie się w czarnej eleganckiej sukience. Białej nigdy bym nie założyła, ale idealną czarną tak plus kolorowe dodatki.

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:37   #3528
Ag4

Cytat:
Masz na myśli granatową lub czarną marynarkę z bufkami na ramionach i złotymi guzikami z Zary? Też mi wpadła w oko dawno temu granatowa! Czekam na jakąś obniżkę, bo cena obecnie przeraża.
Tak tak! Dokładnie ten Piękny!

Aga
Stary 2013-08-19, 14:44   #3529
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
mnie również
Stary 2013-08-19, 16:30   #3530
Dotka81
Zakorzenienie

Że się tak wtrącę ja chodzę tylko w czarnych kieckach na wesela i jak tak obserwuję tego typu imprezy w mojej okolicy to cała masa dziewczyn i kobiet chodzi w czarnych

Doradźcie jakie buciki ubierać do skórzanych szortów?

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:57   #3531
LadyI
Zakorzenienie

Widzę, że nie tylko ja byłam na weselu w ten weekend Moje było całkiem udane, mieliśmy nie zostawać na noc, jednak Młodzi zaskoczyli nas i dostaliśmy pokój Co prawda dziwne było dla mnie to, że początkowo o tym nie pomyśleli, bo 60 km raczej taxówką się nie jeździ, ale nie ma co roztrząsać.
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:17   #3532
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miucca Pokaż wiadomość
Masz rację

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

Przepraszam, ale co do tego ma kolor sukienki? To znaczy, że jeśli dziewczyna pójdzie na wesele w czarnej sukienkce - państwo młodzi nie będą przez nią w dobrym humorze?

Strój o nas świadczy, więc ważne, aby był czysty, odpowiednio dobrany do sytuacji i do sylwetki Natomiast czarna sukienka to klasa i elegancja i nie widzę nic złego w tym, by ktoś nie mógł pojawić się w takiej na weselu

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Byłam na weselu, gdzie panna młoda nie życzyła sobie czarnych sukienek. I z jakiegoś powodu większość uznała, że nie-czarny to koniecznie kolorowy i wiele pań przyszło w namiotach cyrkowych

No właśnie - lepiej zrobić z siebie "pajaca" niż ubrać się elegancko i z klasą
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:31   #3533
szafirowa
Rozeznanie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą carola!
Białej bym nie ubrała, ale czarna sukienka raczej kojarzy mi się z klasyką i elegancją niż z pogrzebem. Oprawiona ładnymi dodatkami nada się na wesele
zgadzam się a całej rozciągłości czarny kolor jest elegancki i moim zdaniem zbyt uniwersalny by mogło to kogos obrażac zwróciłabym uwagę raczej na formę - by zachować jednak chociaż tą szczyptę dobrego smaku i zwrocic uwagę na fason

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Masz rację

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Przepraszam, ale co do tego ma kolor sukienki? To znaczy, że jeśli dziewczyna pójdzie na wesele w czarnej sukienkce - państwo młodzi nie będą przez nią w dobrym humorze?

Strój o nas świadczy, więc ważne, aby był czysty, odpowiednio dobrany do sytuacji i do sylwetki Natomiast czarna sukienka to klasa i elegancja i nie widzę nic złego w tym, by ktoś nie mógł pojawić się w takiej na weselu

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

No właśnie - lepiej zrobić z siebie "pajaca" niż ubrać się elegancko i z klasą
niektórym osobom cięzko się ubrać z klasą niestety wspomniana sukienka-tuba (która mogłaby byc rownie dobrze samą spódniczka ) plus odpowiednia porcja cekinow ( min.poł kilo ) to jest zestaw na ważne uroczystosci
Stary 2013-08-19, 17:55   #3534
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
pokażcie to cudo
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:08   #3535
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Tak tak! Dokładnie ten Piękny!
Więc piękna jest granatowa

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
pokażcie to cudo
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ku...4p1357529.html

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:13   #3536
Madzia_M77
Zadomowienie

Aż przejrzałam zdjęcia z mojego ślubu i kilka moich koleżanek miało czarne sukienki, z kolorowymi dodatkami - fuksja, czerwień, nude. Nie miałam nic przeciwko, ale generalnie prawda jest taka, że niewiele osób dobrze wygląda w czerni, a może po prostu ciężko jest ją dobrać do swojej karnacji i typu kolorystycznego. Np. mnie jest dobrze w ciepłej, głębokiej i mocnej czerni, z lekko złotym (niewidocznym wręcz) połyskiem -problem polega na tym, że ciężko taką znaleźć, a czarne ubrania szybko tracą właściwy kolor i zostajemy z szaro-czarno-burym czymś Czernią łatwo sobie zaszkodzić i nawet mocny makijaż nie uratuje sytuacji.

Mam potrzebę poczytania czegoś dobrego - polecicie coś? Niekoniecznie lekkie, łatwe i przyjemne

Ag4, miałam kiedyś żakiet z Divided, nie wspominam go dobrze, tracił fason i rękawy wybijały się na łokciach:/

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2013-08-19 o 22:17
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:35   #3537
carpaibex
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny Ostatnio się nie odzywałam, bo jak wspominałam byłam w Bułgarii i spędziłam kilka dni w rodzinnym domu TŻ

Widzę, że mamy gorący okres wesel, ja także wybieram się w sobotę. Dziś kupiłam sobie sukienkę w Mohito, ale oczywiście na stronie jej nie ma Jutro zrobię kilka zdjęć.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:45   #3538
Olcia
Zakorzenienie

Sama rok temu pytałam Was o wybór sukienki na wesele, m.in.czy wypada iść w czarnej, bo tyle się o tym na wizazu naczytalam... ponieważ pracuję głównie z osobami 55+ to zapytałam ich o zdanie - w końcu byli na iluś tam weselach a część z nich wyprawiała je swoim dzieciom i nikt nie słyszał, żeby czarna sukienka była czymś niestosownym... uważam, że ostatecznie wyglądałam bardzo klasycznie i elegancko czyli odpowiednio do okazji
też zastanawiałam się co z czarnymi, męskimi garniturami
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 23:59   #3539
kobea
Zadomowienie

Cytat:

ale to powinno działać w obydwie strony
osobiście uważam że każdy powienien się ubrać w to w czym się dobrze czuje. A na weselu nie powinien liczyć się na pierwszym miejscu strój, tylko dobra zabawa i mile spędzony czas razem z rodziną i znajomymi to nie jest wybieg mody.

Mam wesele we wrześniu i idę w czarnej sukience, dobrze że w mojej rodzinie nie zwraca się uwagi na takie pierdółki
kobea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 07:54   #3540
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Sama rok temu pytałam Was o wybór sukienki na wesele, m.in.czy wypada iść w czarnej, bo tyle się o tym na wizazu naczytalam... ponieważ pracuję głównie z osobami 55+ to zapytałam ich o zdanie - w końcu byli na iluś tam weselach a część z nich wyprawiała je swoim dzieciom i nikt nie słyszał, żeby czarna sukienka była czymś niestosownym... uważam, że ostatecznie wyglądałam bardzo klasycznie i elegancko czyli odpowiednio do okazji
też zastanawiałam się co z czarnymi, męskimi garniturami
Czarny garnitur nie jest tak uniwersalny, jak się powszechnie uważa. Powinno się go zakładać na pogrzeb lub typowo wieczorowe okazje. Na ślub i wesele lepszy będzie granatowy lub ciemnoszary.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości