|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
W czarnej i białej również nie poszłabym na wesele. Tak samo jak w czerwonej na pogrzeb, proste. Są pewne konwenanse i savoir-vivre modowy, któremu ja akurat hołduję, co nie znaczy, że każdy powinien. Ileenka, najważniejsze, że dobrze się czułaś
|
|
|
|
|
#3512 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
![]() a z białymi to już roznie, zalezy jaki kroj i dodatki... ogladalam kiedys zdjęcia ze slubu znajomej i jej swiadkowa miała na sobie dosyć "ślubną" białą. Zarowno panna mloda jak i swiadkowa - blondyki o długich prostych wlosach. To nie było dobre, ludzie je mylili.. panna młoda nie wyglądała na zadowoloną, ale nie jestem pewna czy z tego własnie powodu ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Są rzeczy ważne i ważniejsze... dlatego najpierw pomaluję paznokcie a później zajmę się resztą ![]() Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2013-08-18 o 22:09 |
||
|
|
|
#3513 |
|
Konto usunięte
|
Zbyt często się na tym wątku nie udzielam, ale systematycznie Was podczytuję
![]() Czytam właśnie na temat kolorów weselnych sukienek .... i mam takie swoje przemyślenia ![]() Osobiście nie założyłabym czarnej sukienki na wesele a to głównie z jednego powodu - jest to uroczystość z założenia, która ma być wesoła, radosna a czarny kolor sukienki raczej nie nastrajałby mnie do tego Z pewnością na wesele założyłabym sukienkę w kolorze a może nawet wielokolorową |
|
|
|
#3514 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niektóre Panny Młode nie zwracają uwagę na to KTO przyjdzie na ślub, ale w CZYM, i to jest smutne niestety. Trzeba mieć wiele kompleksów, żeby bać się "przyćmienia" przez gości. |
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w swoim życiu byłam 2 razy na weselu, fakt, że nie była to moja rodzina (na drugim byłam ze świadkiem panny młodej), ale na obydwu miałam czarną sukienkę i było ok
|
|
#3516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o czerń na pogrzebie - tego akurat nie ma co komentować, naturalnie, że nie założy się innego koloru. Natomiast co do czarnej sukienki na weselu - uważam (i też zauważyłam), że odchodzi się od "trendu" zakazu zakładania tego koloru na ślub i moim zdaniem to dobrze ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3517 | ||
|
AGA :)
|
Cytat:
Też chyba poproszę o jakieś próbki w douglasie ( u mnie nie ma Maca:/ ). Szkoda mi własnie kupować bazę (myślałam o tej nowej EL) tylko na ten jeden wieczór. Na codzień nie noszę aż tak ciężkiego makijarzu i nie chcę używać bazy także stara pieniędzy. Cytat:
Muszę chyba spytać koleżanki jaki kolor sukienki mam ubrać Ahh szkoda Własnie. Człowiek się szykuje tyle czasu (nie mówiąc już o Młodych a te pare godzin tak szybko mija.. Byłam wczoraj na zakupach. Kupiłam tylko czarny żakiet. Dziewczyny, jak się sprawują ciuchy z H&M divided? Bo właśnie z tej linii mam żakiet. Nie miałam jeszcze żakietów z tej serii i nie jestem pewna czy oddać czy zostawić ;noniewiem: w ogóle to jestem zawiedziona bo jechałam z nastawieniem na spore zakupy a tu klops. Tż się obkupił za to
|
|
|
#3518 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3519 | |
|
|
Cytat:
Najprostsze rzeczy najtrudniej znaleźć Co ja się nachodziłam wczoraj :/ Już prawie kupiłam żakiet w zarze, ale jednak materiał był średni jak na cenę 199 zł :/ Bałam się, że zaciągnę go szybko. Inny który mi się podobał kosztowal 369 zł a to już za dużo jak na moją kieszeń. Planowałam przeznaczyć tak 200-250 zł na żakiet, ale naprawdę znaleźć taki bez zbędnych dodatków i jeszcze żeby dobrze leżał to ciężka sprawa
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć sa to moje ulubione kolory
|
|
#3521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też uwielbiam czerń i biel, ale jest tyle pięknych kolorów, że naprawdę można włożyć coś barwnego. |
|
|
|
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
Wracam do Was rozleniwiona po długo wyczekiwanym wypoczynku ![]() Grecja jest fantastyczna ! Serdecznie polecam Wam region Halkidiki Wspaniały klimat, piękne plaże, krystaliczna woda, wino, oliwki - żyć nie umierać. Naprawdę warto, ja nabrałam ochoty na jeszcze i w przyszłym roku mam zamiar powędrować w kierunku greckich wysp. Forget_me jak się udał wypad do Krakowa ? |
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już jesteśmy w temacie sukienek na ślub to ja osobiście nie miałabym nic przeciwko jeśli ktoś na mój własny ślub założyłby czarną lub białą sukienkę. Sama jednak nie ośmieliłabym się pójść w białej na czyjeś wesele - Panna Młoda mogłaby poczuć się nieco urażona
Jeżeli zaś chodzi o czarny to w ogóle nie rozumiem tego gadania, że nie powinno się w ten kolor ubierać na wesela. A 90% facetów i tak ma czarne garnitury Mi osobiście czarny kolor nie kojarzy się z pogrzebem a raczej z klasą ![]() Ja idę na wesele w najbliższą sobotę i już odliczam dni do tego wydarzenia
|
|
#3524 | |
|
|
Cytat:
Białej bym nie ubrała, ale czarna sukienka raczej kojarzy mi się z klasyką i elegancją niż z pogrzebem. Oprawiona ładnymi dodatkami nada się na wesele W temacie czarnych sukienek - udało mi się w zeszłym tygodniu kupić świetną czarną sukienkę w F&F zauwaga uwaga! 23 zł Mam już taki krój tylko morską i sprawuje się świetnie i dobrze się w niej czuję więc jak udało mi się znaleźć taką tylko czarną i to w takiej cenie to nawet się nie zastanawiałam. Zaniosłam do skrócenia bo trochę za długa była dla mnie. Wolę raczej takie przed kolano niż za. Dziewczyny, możecie polecić jakiś dobrych sprzedawców na all lub sklepy internetowe z biżuterią? Szukam czegoś ładnego na szyję. Myślałam nad złotymi kulkami, ale nie znalazłam nigdzie stacjonarnie ani kulek ani nic innego ciekawego:/
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na weselu, gdzie panna młoda nie życzyła sobie czarnych sukienek. I z jakiegoś powodu większość uznała, że nie-czarny to koniecznie kolorowy i wiele pań przyszło w namiotach cyrkowych
|
|
|
|
#3526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), ale na pewno nie jest nim pojawienie się w czarnej eleganckiej sukience.
|
|
|
|
|
#3527 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Też mi było szkoda pieniędzy, szczególnie, że baza z MAC-a kosztowała chyba 130zł lub 140zł, ale muszę powiedzieć, że byłam zachwycona trwałością mojego makijażu Oczywiście wielka zasługa podkładu Estee Lauder Double Wear! Ale myślę, że baza, jak najbardziej się sprawdziła. Nie świeciłam się w ogóle, jak to bywa nawet po nałożeniu tego doskonałego podkładu (sama Karina go takim określiła). Może w przyszłości zainwestuję w tę bazę.Cytat:
Też mi wpadła w oko dawno temu granatowa!Cytat:
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|||
|
|
|
#3528 | |
|
|
Cytat:
Piękny!
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Że się tak wtrącę
ja chodzę tylko w czarnych kieckach na wesela i jak tak obserwuję tego typu imprezy w mojej okolicy to cała masa dziewczyn i kobiet chodzi w czarnych ![]() Doradźcie jakie buciki ubierać do skórzanych szortów?
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko ja byłam na weselu w ten weekend
Moje było całkiem udane, mieliśmy nie zostawać na noc, jednak Młodzi zaskoczyli nas i dostaliśmy pokój Co prawda dziwne było dla mnie to, że początkowo o tym nie pomyśleli, bo 60 km raczej taxówką się nie jeździ, ale nie ma co roztrząsać .
|
|
|
|
#3532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() Przepraszam, ale co do tego ma kolor sukienki? To znaczy, że jeśli dziewczyna pójdzie na wesele w czarnej sukienkce - państwo młodzi nie będą przez nią w dobrym humorze? ![]() Strój o nas świadczy, więc ważne, aby był czysty, odpowiednio dobrany do sytuacji i do sylwetki Natomiast czarna sukienka to klasa i elegancja i nie widzę nic złego w tym, by ktoś nie mógł pojawić się w takiej na weselu ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
No właśnie - lepiej zrobić z siebie "pajaca" niż ubrać się elegancko i z klasą
|
|||
|
|
|
#3533 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czarny kolor jest elegancki i moim zdaniem zbyt uniwersalny by mogło to kogos obrażac zwróciłabym uwagę raczej na formę - by zachować jednak chociaż tą szczyptę dobrego smaku i zwrocic uwagę na fason Cytat:
wspomniana sukienka-tuba (która mogłaby byc rownie dobrze samą spódniczka ) plus odpowiednia porcja cekinow ( min.poł kilo
|
|
#3534 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3535 |
|
Rozeznanie
|
Więc piękna jest granatowa
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/ku...4p1357529.html
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Aż przejrzałam zdjęcia z mojego ślubu i kilka moich koleżanek miało czarne sukienki, z kolorowymi dodatkami - fuksja, czerwień, nude. Nie miałam nic przeciwko, ale generalnie prawda jest taka, że niewiele osób dobrze wygląda w czerni, a może po prostu ciężko jest ją dobrać do swojej karnacji i typu kolorystycznego. Np. mnie jest dobrze w ciepłej, głębokiej i mocnej czerni, z lekko złotym (niewidocznym wręcz) połyskiem -problem polega na tym, że ciężko taką znaleźć, a czarne ubrania szybko tracą właściwy kolor i zostajemy z szaro-czarno-burym czymś
Czernią łatwo sobie zaszkodzić i nawet mocny makijaż nie uratuje sytuacji.Mam potrzebę poczytania czegoś dobrego - polecicie coś? Niekoniecznie lekkie, łatwe i przyjemne ![]() Ag4, miałam kiedyś żakiet z Divided, nie wspominam go dobrze, tracił fason i rękawy wybijały się na łokciach:/ Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-08-19 o 22:17 |
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dziewczyny
![]() Widzę, że mamy gorący okres wesel, ja także wybieram się w sobotę. Dziś kupiłam sobie sukienkę w Mohito, ale oczywiście na stronie jej nie ma Jutro zrobię kilka zdjęć.
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Sama rok temu pytałam Was o wybór sukienki na wesele, m.in.czy wypada iść w czarnej, bo tyle się o tym na wizazu naczytalam... ponieważ pracuję głównie z osobami 55+ to zapytałam ich o zdanie - w końcu byli na iluś tam weselach a część z nich wyprawiała je swoim dzieciom i nikt nie słyszał, żeby czarna sukienka była czymś niestosownym... uważam, że ostatecznie wyglądałam bardzo klasycznie i elegancko czyli odpowiednio do okazji
też zastanawiałam się co z czarnymi, męskimi garniturami
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to powinno działać w obydwie strony osobiście uważam że każdy powienien się ubrać w to w czym się dobrze czuje. A na weselu nie powinien liczyć się na pierwszym miejscu strój, tylko dobra zabawa i mile spędzony czas razem z rodziną i znajomymi to nie jest wybieg mody.Mam wesele we wrześniu i idę w czarnej sukience, dobrze że w mojej rodzinie nie zwraca się uwagi na takie pierdółki |
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.

no to założyłam kwiatki, a na weselu było 8 panienek w czarnych sukienkach i 5 w białych... 

Zresztą jestem już w domu i nic nawet nie uda mi się kupić.