Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 12:30   #4051
kitkulka
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Hej hej

Ja mam dzisiaj jakiś kryzysowy dzień i doła mam

Pisałyście coś o kosmetykach LeCher - jakiś czas temu miałam szampon do włosów z olejkiem arganowym czy coś takiego i był dobry, ale tak raz na jakiś czas, bo dość ciężki ale pachniał obłędnie

a dzisiaj Tata kupił mi maskę o taką. Wklejam skład, choć zdjęcie kiepskie. Przed chwilą włosy tym wysmarowałam, zobaczymy ile to warte dość lekka się wydaje.
W hurtowni fryzjerskiej kupił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0392.jpg (81,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0394.jpg (138,2 KB, 18 załadowań)
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:04   #4052
CherrryCat
Zakorzenienie

Zrobiłam zdjęcia :P Wstawiam troche więcej bo nie mogę się zdecydowac które

i trochę mi się na dole umaziało i już mi się nie chciało tego czyscic więc nie zwracajcie na to uwagi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03660.jpg (42,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03656.jpg (75,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03657.jpg (71,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03661.jpg (42,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oko lewe.jpg (71,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg okoprawe .jpg (95,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oko leew.jpg (60,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg praw.jpg (54,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg okooko.jpg (55,2 KB, 40 załadowań)

Wymiana

Edytowane przez CherrryCat
Czas edycji: 2013-08-19 o 13:06
CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:04   #4053
Agatau88
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny

Widziałam Wasze zdjęcia wlosow, piękne efekty farbowań, BUNNY piękny kolor i włosy
U nas pogoda całkiem ładna więc plazujemy
A wczoraj coś mnie ugryzło, jakas osa chyba ale nie do końca bo noga piekła ale mocno nie spuchła. Strącilam ją z nogi jak siedziała. I to na plaży mnie udziabała.

BUNNY powiedz mi który kolor jest w końcu chłodniejszy z palette shimmering blonde-platynowy blond czy ten co ja robiłam, srebrzysty?
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:35   #4054
Renatka89
Zakorzenienie

hej

ja jak zwykle z doskoku wciąż mam kryzys

z tego co pamiętam :

Kylie- super Ci wzieło odrost Czuje sie skuszona..

bunny- masz cudowne włosy Marzę o takich, ale takiej gęstosci nigdy nie osiągne

ex- co do clipów to warto, jak dobrze dobierzesz odcien, to polecam ja zamowilam (po konsultacji koloru z bunny oczywiscie-zapomnałam podziekowac tak btw) i jestem zachwycona. Ja mam 55cm, teraz zastanawiam sie jak je pocieniowac troche.. albo obciac w szpic.. musze sie zastanowic

a z tuszy to ja polecam Essence I love extreme, Maybelline Collosal ale ten z panterką i loreal volume milion lashes- wiec w sume 3 pólki cenowe kazdy cudowny
Stary 2013-08-19, 13:55   #4055
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
hej

ja jak zwykle z doskoku wciąż mam kryzys

z tego co pamiętam :

Kylie- super Ci wzieło odrost Czuje sie skuszona..

bunny- masz cudowne włosy Marzę o takich, ale takiej gęstosci nigdy nie osiągne

ex- co do clipów to warto, jak dobrze dobierzesz odcien, to polecam ja zamowilam (po konsultacji koloru z bunny oczywiscie-zapomnałam podziekowac tak btw) i jestem zachwycona. Ja mam 55cm, teraz zastanawiam sie jak je pocieniowac troche.. albo obciac w szpic.. musze sie zastanowic

a z tuszy to ja polecam Essence I love extreme, Maybelline Collosal ale ten z panterką i loreal volume milion lashes- wiec w sume 3 pólki cenowe kazdy cudowny
Kochana a skad zamawialas clipy? I jakie masz, naturalne czy syntetyki?

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:45   #4056
BananoweNiebo
Przyczajenie

Hej, dziewczyny Ostatnio pomyślałam o zmianie koloru włosów na taki, jak na tym zdjęciu: http://www.zeberka.pl/img_new/2012/1...-lively-03.jpg
Wiecie może jaki to odcień według numeracji? Jaką farbą mogę uzyskać taki efekt? Myślałam o Excellence z Loreal. Aktualnie mam mój naturalny kolor, popielaty blond na poziomie 8-7.
BananoweNiebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:10   #4057
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Co do zalotki-będę musiała się nauczyć
Na razie kupiłam ten tusz z eveline-
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-curl-up.html
pomaluję jutro i ocenię
Miałam też na razie nie kupować nic do włosów bo w łazience się nie mieści ale kupiłam tę maskę nutrii-gładki bo była promocja z 15 na 13 u mnie w drogerii Koliber, chyba im nie schodzą tak samo jak pytałam o gliss kura żółtego to mówi babka że wycofali się ze sprzedaży jej bo nie było popytu
zastanawiam się nad olejkiem na końcówki bo i tak daję zawsze jakiś zabezpieczacz po myciu i myślę czy by z odżywką nie dawać, tak chyba Truskawkowa mówiła, że dawałaś kiedyś? to się robi przed czy po myciu? bo kupiłam kiedyś olejek i się kisi w szafce
Mieszałam z odżywką/maską do spłukiwania. Spróbuj, nic nie stracisz Ja nie znoszę wsmarowywać niczego w umyte włosy, od tego robią mi się strąki. Wolę ryzykować przedwczesnym zniszczeniem

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Hej hej

Ja mam dzisiaj jakiś kryzysowy dzień i doła mam

Pisałyście coś o kosmetykach LeCher - jakiś czas temu miałam szampon do włosów z olejkiem arganowym czy coś takiego i był dobry, ale tak raz na jakiś czas, bo dość ciężki ale pachniał obłędnie

a dzisiaj Tata kupił mi maskę o taką. Wklejam skład, choć zdjęcie kiepskie. Przed chwilą włosy tym wysmarowałam, zobaczymy ile to warte dość lekka się wydaje.
W hurtowni fryzjerskiej kupił
Składowo wydaje się niezła, choć prosta Fajnego masz tatę

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość

i trochę mi się na dole umaziało i już mi się nie chciało tego czyscic więc nie zwracajcie na to uwagi
WOW, ale rzęsiska

Kupiłam dziś tę maskę Extreme, nie mogłam się powstrzymać Uwaga, teraz będzie dłuższy wywód, może komuś się przyda taka mini recenzja. Ja uwielbiam takie czytać w postach, bo KWC mniej do mnie trafia

Extreme maska- pachnie intensywnie mydłem, ma wydajną konsystencję. Nie wiedząc co nałożyłam, bezbłędnie bym zgadła, że to maska proteinowa. Po prostu to widać i czuć.

Moje odczucia po pierwszym użyciu
-włosy są wyraźnie pogrubione, ładnie uniesione u nasady
-są sypkie i wyglądają tak świeżo
-połysk mniejszy niż po odżywce, taki bardziej satynowy
-gładkość również mniejsza
-czuć działanie argininy- włosy są lekko usztywnione, dla niektórych to wielka zaleta, dla innych wada. Dla mnie chyba wada Powinna się sprawdzić u osób, które modelują włosy np. na szczotce. Świetnie się ułożą i fryzura będzie się trzymać.

Włosom podatnym na przeproteinowanie może zaszkodzić, nie ma się co czarować Widzę to po moich bardziej porowatych końcach. Po tej masce są bardziej sztywne i powyginane. A ja uwielbiam mieć je takie prościutkie i miękkie Jeszcze jedno użycie i najpewniej miałabym przeproteinowanie, na tyle znam moje włosy Będę jej używać, ale raz na jakiś czas, gdy będę mieć długą przerwę od protein. To jest naprawdę porządna maska i myślę, że docenię ją nie raz w przyszłości

Jakbym na dzień dzisiejszy miała je zestawić, to wygrywa odżywka. Daje większą gładkość, miękkość i blask, włosy są takie lejące. Po masce jest usztywnienie, za którym nie przepadam

Uwieczniłam dzisiejsze włosy na fotce, wklejam też fotkę po odżywce. Robione w różnym oświetleniu, ale mam nadzieję, że widać różnice z końcami (btw. mam jaśniejszą górę o jakieś pół tonu, reszta to pozostałości po X farbowaniach, już nic niestety na to nie poradzę)
Maska Extreme klik włosy gładkie poza końcami, które zrobiły się sztywne jak po jakimś stylizatorze (dziwny beż wyszedł na tej fotce, na żywo są bardziej perłowe)
Odżywka Extreme klik

Różnicę bardziej czuć w dotyku

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2013-08-19 o 16:16
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:20   #4058
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Mieszałam z odżywką/maską do spłukiwania. Spróbuj, nic nie stracisz Ja nie znoszę wsmarowywać niczego w umyte włosy, od tego robią mi się strąki. Wolę ryzykować przedwczesnym zniszczeniem

Składowo wydaje się niezła, choć prosta Fajnego masz tatę

WOW, ale rzęsiska

Kupiłam dziś tę maskę Extreme, nie mogłam się powstrzymać Uwaga, teraz będzie dłuższy wywód, może komuś się przyda taka mini recenzja. Ja uwielbiam takie czytać w postach, bo KWC mniej do mnie trafia

Extreme maska- pachnie intensywnie mydłem, ma wydajną konsystencję. Nie wiedząc co nałożyłam, bezbłędnie bym zgadła, że to maska proteinowa. Po prostu to widać i czuć.

Moje odczucia po pierwszym użyciu
-włosy są wyraźnie pogrubione, ładnie uniesione u nasady
-są sypkie i wyglądają tak świeżo
-połysk mniejszy niż po odżywce, taki bardziej satynowy
-gładkość również mniejsza
-czuć działanie argininy- włosy są lekko usztywnione, dla niektórych to wielka zaleta, dla innych wada. Dla mnie chyba wada Powinna się sprawdzić u osób, które modelują włosy np. na szczotce. Świetnie się ułożą i fryzura będzie się trzymać.

Włosom podatnym na przeproteinowanie może zaszkodzić, nie ma się co czarować Widzę to po moich bardziej porowatych końcach. Po tej masce są bardziej sztywne i powyginane. A ja uwielbiam mieć je takie prościutkie i miękkie Jeszcze jedno użycie i najpewniej miałabym przeproteinowanie, na tyle znam moje włosy Będę jej używać, ale raz na jakiś czas, gdy będę mieć długą przerwę od protein. To jest naprawdę porządna maska i myślę, że docenię ją nie raz w przyszłości

Jakbym na dzień dzisiejszy miała je zestawić, to wygrywa odżywka. Daje większą gładkość, miękkość i blask, włosy są takie lejące. Po masce jest usztywnienie, za którym nie przepadam

Uwieczniłam dzisiejsze włosy na fotce, wklejam też fotkę po odżywce. Robione w różnym oświetleniu, ale mam nadzieję, że widać różnice z końcami (btw. mam jaśniejszą górę o jakieś pół tonu, reszta to pozostałości po X farbowaniach, już nic niestety na to nie poradzę)
Maska Extreme klik włosy gładkie poza końcami, które zrobiły się sztywne jak po jakimś stylizatorze (dziwny beż wyszedł na tej fotce, na żywo są bardziej perłowe)
Odżywka Extreme klik

Różnicę bardziej czuć w dotyku
a no rzęsy po tym tuszu jak dla mnie są swietne

A Ty jakie włosy masz
na pierwszym zdjęciu u mnie wyglądaja na różowe nie wiem dlaczego
Chciałabym zobaczyc je w swietle dziennym najchętniej :P

Wymiana

Stary 2013-08-19, 16:30   #4059
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:

ale wydłużyło rzęsy wow !!!
świetny ten tusz musi być !

Ja jestem teraz zadowolona ze swoich rzęs nareszcie po tym Revitalashu i póki co przerwałam kurację bo już za długie dla mnie były tzn za długie w sensie takim, że jak sie jakas podwinęła to wchodziła mi w połowie do oka.....
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 16:34   #4060
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
a no rzęsy po tym tuszu jak dla mnie są swietne
Masz warunki rzęsowe, że tak powiem, tusz to tylko wyciąga Zazdroszczę Ja bym Ci odradzała hennę. Swego czasu na studiach miałam ją na rzęsach i brwiach non stop. Nie odczuwałam skutków ubocznych, dopiero jak nie musiałam już jej mieć robionej, poczułam różnicę. Rzesy i brwi stały się mocniejsze i ciemniejsze. Niby mieszankę trzyma się krótko na słabym utleniaczu, ale na dłuższą metę henna (powinno być w cudzysłowie, bo przecież to z henną nie ma niczego wspólnego) osłabia rzęsy i brwi. Raz na jakiś czas można spróbować, ale jak sobie pamiętam ile kiedyś rzęs i włosków z brwi traciłam

Cytat:
A Ty jakie włosy masz
na pierwszym zdjęciu u mnie wyglądaja na różowe nie wiem dlaczego
Chciałabym zobaczyc je w swietle dziennym najchętniej :P
Oj, wczesną zimą wyglądały tak, że osoby, które zawsze komplementowały mi włosy, mówiły już tylko "Ale masz długie te włosy". Były w marnej kondycji, nie ma co się oszukiwać. Przestawiłam się na mądre farbowanie i równie rozsądną pielęgnację dzięki dziewczynom z tego wątku i efekty widać Nie przyszły od razu, trzeba było też sporo obciąć (gdybym nie cięła jak szalona od tej strasznej zimy, mogłabym już chyba na nich siedzieć, co prawda byłyby to jakieś strzępki, ale niektórzy takie lubią). Zapuszczam cierpliwie, pozbywam się systematycznie tych gorszych końców, chciałabym już mieć takie długie jak Bunny, ale pewnych rzeczy nie przeskoczę

Kolor na pierwszej fotce przekłamany, nie wiem dlaczego. Moje włosy prędzej mają gencjonowy fiołkowy poblask niż różowy Może kiedyś uda mi się zrobić jakąś wiarygodną fotkę, ale same jasne blondyny muszą przyznać, że uchwycić wiarygodnie nierozjaśniaczowy, wielotonowy blond jest ciężko. Trzeba mieć dobry sprzęt i jakąś wiedzę fotograficzną
Stary 2013-08-19, 16:45   #4061
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
ale wydłużyło rzęsy wow !!!
świetny ten tusz musi być !

Ja jestem teraz zadowolona ze swoich rzęs nareszcie po tym Revitalashu i póki co przerwałam kurację bo już za długie dla mnie były tzn za długie w sensie takim, że jak sie jakas podwinęła to wchodziła mi w połowie do oka.....
A no
Zazdroszcze Revitalashu drogie te odzywki :< też z chęcią bym używała

Cytat:
Masz warunki rzęsowe, że tak powiem, tusz to tylko wyciąga Zazdroszczę Ja bym Ci odradzała hennę. Swego czasu na studiach miałam ją na rzęsach i brwiach non stop. Nie odczuwałam skutków ubocznych, dopiero jak nie musiałam już jej mieć robionej, poczułam różnicę. Rzesy i brwi stały się mocniejsze i ciemniejsze. Niby mieszankę trzyma się krótko na słabym utleniaczu, ale na dłuższą metę henna (powinno być w cudzysłowie, bo przecież to z henną nie ma niczego wspólnego) osłabia rzęsy i brwi. Raz na jakiś czas można spróbować, ale jak sobie pamiętam ile kiedyś rzęs i włosków z brwi traciłam

Oj, wczesną zimą wyglądały tak, że osoby, które zawsze komplementowały mi włosy, mówiły już tylko "Ale masz długie te włosy". Były w marnej kondycji, nie ma co się oszukiwać. Przestawiłam się na mądre farbowanie i równie rozsądną pielęgnację dzięki dziewczynom z tego wątku i efekty widać Nie przyszły od razu, trzeba było też sporo obciąć (gdybym nie cięła jak szalona od tej strasznej zimy, mogłabym już chyba na nich siedzieć, co prawda byłyby to jakieś strzępki, ale niektórzy takie lubią). Zapuszczam cierpliwie, pozbywam się systematycznie tych gorszych końców, chciałabym już mieć takie długie jak Bunny, ale pewnych rzeczy nie przeskoczę

Kolor na pierwszej fotce przekłamany, nie wiem dlaczego. Moje włosy prędzej mają gencjonowy fiołkowy poblask niż różowy Może kiedyś uda mi się zrobić jakąś wiarygodną fotkę, ale same jasne blondyny muszą przyznać, że uchwycić wiarygodnie nierozjaśniaczowy, wielotonowy blond jest ciężko. Trzeba mieć dobry sprzęt i jakąś wiedzę fotograficzną
Jak to mam warunki rzęsowe ? że niby one nie są takie złe ? dla mnie strasznie krótkie i jasne są :P a o hennie to ja myślałam na kolejne wakacje :P tak na '' cały czas '' to nie chce

Moje włosy też dużo przeszły.. niestety.. kiedyś nie dość że je sama farbowałam (raz nawet rozjasniaczem joanny i to 2 x pod rząd) to je prostowałam i to dzien w dzien... ;/ (czasem nawet mokre)
teraz moja prostownica leży sobie w szufladzie i czeka na jakieś wyjscia czy cuś . Teraz je tylko modeluję lub kręce naturalnymi sposobami bez uzycia ciepła i po ostatnim farbowaniu pallete c10 są takie jak na tych zdjęciach tyle że farbowany odrost zrobił się już bardziej żółty + pojawił się nowy. Następnym razem robię również c10 tylko że teraz z oksy 12 %
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03224.jpg (60,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03221.jpg (84,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03292.jpg (104,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03293.jpg (91,5 KB, 24 załadowań)

Wymiana

Stary 2013-08-19, 16:57   #4062
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Oficjalnie stwierdzam ze mam juz dosc tego zapuszczania wlosow Zaczynam myslec o zakupie wloskow clip in, z tym ze nie bardzo sie na tym znam a ceny tez powalaja i nie wiem czy jest sens
a dobrałaś sobie już odpowiedni odcień?
Ja zamawiałam kiedyś clip iny naturalne ale w ogóle prawie z nich nie korzystałam. lezą do tej pory u mnie w szafie. Miałam je może z 2-3razy na sobie tylko....
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-08-19, 17:00   #4063
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
A no

Jak to mam warunki rzęsowe ? że niby one nie są takie złe ? dla mnie strasznie krótkie i jasne są :P a o hennie to ja myślałam na kolejne wakacje :P tak na '' cały czas '' to nie chce

Moje włosy też dużo przeszły.. niestety.. kiedyś nie dość że je sama farbowałam (raz nawet rozjasniaczem joanny i to 2 x pod rząd) to je prostowałam i to dzien w dzien... ;/ (czasem nawet mokre)
teraz moja prostownica leży sobie w szufladzie i czeka na jakieś wyjscia czy cuś . Teraz je tylko modeluję lub kręce naturalnymi sposobami bez uzycia ciepła i po ostatnim farbowaniu pallete c10 są takie jak na tych zdjęciach tyle że farbowany odrost zrobił się już bardziej żółty + pojawił się nowy. Następnym razem robię również c10 tylko że teraz z oksy 12 %
Moim zdaniem masz bardzo długie rzęsy, tyle, że bez tuszu tego tak nie widać, bo mają jasne końcówki Krótkich rzęs nie da się wytuszować tak, żeby wyglądały jak Twoje, zwyczajnie braknie materiału

Fajna ta perełka. Kiedyś też myślałam nad C10, ale odstraszyły mnie opinie o podrażnieniach, które czasem powoduje na skórze. Spróbuj kiedyś gencjanowej płukanki albo sprayu, to najlepszy pogromca żółtych włosów jakiego znam. Do tego okrutnie wydajny i tani
Stary 2013-08-19, 17:03   #4064
Lavia15
Wtajemniczenie

Ale się cieszę - dzisiaj mebelki kuchenne u mnie montowali i kuchnia już jest praktycznie cała gotowa W sumie wyszło lepiej niż myślałam...Teraz najwięcej roboty czeka mnie z urządzaniem salonu i sypialni ale to już sama przyjemność jak dobrze pójdzie to za 2tyg sie wprowadzamy

dzisiaj mi też neta i tv zakładali

Truskawkowawiosna - boskie masz te włosy! a jaka długość ja w życiu swoich takich nie zapuszczę....
ZUMBOMANIACZKA

Edytowane przez Lavia15
Czas edycji: 2013-08-19 o 17:04
Stary 2013-08-19, 17:05   #4065
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem masz bardzo długie rzęsy, tyle, że bez tuszu tego tak nie widać, bo mają jasne końcówki Krótkich rzęs nie da się wytuszować tak, żeby wyglądały jak Twoje, zwyczajnie braknie materiału

Fajna ta perełka. Kiedyś też myślałam nad C10, ale odstraszyły mnie opinie o podrażnieniach, które czasem powoduje na skórze. Spróbuj kiedyś gencjanowej płukanki albo sprayu, to najlepszy pogromca żółtych włosów jakiego znam. Do tego okrutnie wydajny i tani
Aha no w sumie masz racje :P
Możliwe że spróbuje chociaż tak szczerze nie lubię nie wiadomo jak chłodnych odcieni u siebie bo jestem blada I nie wiem jak to by się u mnie sprawdzało
U mnie podrażnien nie było mimo że myłam włosy dzień wcześniej wieczorem trochę piekło czy tam szczypało ale nie na tyle żeby było ciężko wytrzymać :P następnym razem postaram się myć włosy wcześniej i powinno być ok :P

Wymiana

Stary 2013-08-19, 17:08   #4066
shizaxa
Wtajemniczenie

Ale dołka złapałam w sumie tak z minuty na minutę bez konkretnego powodu...może jak się chłodniej zrobi to pójdę pobiegać pierwszy raz w terenie...
Ja henne właśnie teraz robię na rzęsy ale to tylko dlatego, że nad morze jadę a nie lubię wodoodpornych tuszy
Truskawkowa bardzo ładne masz te włosypodoba mi się strasznie taka tafla pewnie dlatego, że sama jestem kręcono-włosa i nigdy takich nie będę mieć

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:08   #4067
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
A no

Ja henne sobie razem z moją przyjaciółką robimy na zmianę hennę brwi też miałam, ale czuję się w niej za sztucznie....
włoski zadbane- nie wyglądają na poniszczone jedyne co to stosuj płukanki fioletowe które zniwelują trochę tą żółć i będzie ok
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-08-19, 17:18   #4068
Lavia15
Wtajemniczenie

Ja mam w tej chwili takie włosy jak na zdjęciach poniżej.
Ostatnio robiłam tymi dwoma londami 12/9 i 18 ale to jakoś miesiąc temu i strasznie mi pojaśniały chyba od płukanek i od słonka no i w miedzy czasie jeszcze robiłam raz szamponetką, ktora jak widać zmyła się bez śladu....na początek września jestem zapisana do fryzjera ale nie mam kompletnie pojęcia co z nimi zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosiaki.jpg (46,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włoskiii.jpg (21,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (17,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosyyyyy.jpg (29,4 KB, 37 załadowań)
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-08-19, 17:28   #4069
201606240916
Konto usunięte

Dziewczyny, ale ja jestem gupia. Po prostu no comments
Pojechałam na zakupy, wsadzam kartę do bankomatu a tu w głowie pustka. Zapomniałam pinu. :mur : Wpisałam 3 kombinacje jakie mi w głowie zaświtały i żadna nie była dobra. I zablokowała mi się karta Dzwonię na infolinię i nie mogę się dodzwonić. Co za kobieta ze mnie
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:35   #4070
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Truskawkowawiosna - boskie masz te włosy! a jaka długość ja w życiu swoich takich nie zapuszczę....
Dziękuję Ale co Ty masz do swoich? Nie raz wklejałaś i zawsze widziałam zdrowiutkie, zadbane włosy, nawet masz fotkę w podpisie A zapuszczanie idzie samo, o ile się nie ma ciągot do nożyczek Najłatwiej przetrwać zapuszczanie bawiąc się w ciekawe fryzury. Ja się ostatnimi czasy zakochałam w plecionkach, kłosach. Na blondach sploty wyglądają cudnie, ludzie zaczepiają mnie czasem na ulicy, a nie są to specjalnie skomplikowane fryzury Warkocze dobierane i inne plecionki pomogły mi przetrwać "rozpacz" po skróceniu włosów

Cytat:
Aha no w sumie masz racje :P
Możliwe że spróbuje chociaż tak szczerze nie lubię nie wiadomo jak chłodnych odcieni u siebie bo jestem blada I nie wiem jak to by się u mnie sprawdzało
U mnie podrażnien nie było mimo że myłam włosy dzień wcześniej wieczorem trochę piekło czy tam szczypało ale nie na tyle żeby było ciężko wytrzymać :P następnym razem postaram się myć włosy wcześniej i powinno być ok :P
Perła to bardzo bezpieczny odcień. Będzie pasował i typowo chłodnym typom i tym trochę cieplejszym

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Ale dołka złapałam w sumie tak z minuty na minutę bez konkretnego powodu...może jak się chłodniej zrobi to pójdę pobiegać pierwszy raz w terenie...
Ja henne właśnie teraz robię na rzęsy ale to tylko dlatego, że nad morze jadę a nie lubię wodoodpornych tuszy
Truskawkowa bardzo ładne masz te włosypodoba mi się strasznie taka tafla pewnie dlatego, że sama jestem kręcono-włosa i nigdy takich nie będę mieć
Oj, może ta cholernie zmienna pogoda tak na Ciebie działa?

Dziękuję za komplement Coś w tym jest, że zazdrościmy tego, czego sami mieć nie możemy. Na moich włosach nie da się zrobić loków ani lokówką ani papilotami. Szybko wracają do pierwotnej formy albo góra zostaje płaska, a końce jak makaron

Masz włosy jak aniołek, a do tego pięknie się farbują na czysty blond zwykłą farbą, doceń to

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Ostatnio robiłam tymi dwoma londami 12/9 i 18 ale to jakoś miesiąc temu i strasznie mi pojaśniały chyba od płukanek i od słonka no i w miedzy czasie jeszcze robiłam raz szamponetką, ktora jak widać zmyła się bez śladu....na początek września jestem zapisana do fryzjera ale nie mam kompletnie pojęcia co z nimi zrobić
Rzeczywiście pojaśniały, ale moim zdaniem bardzo Ci ładnie w takich, bo masz delikatną urodę Ja bym z włosami nie robiła nic No, ale czasem ma się ochotę na jakąś zmianę, rozumiem
Stary 2013-08-19, 17:36   #4071
milka_m
Rozeznanie

Hello

Wróciłam zaraz zaczynam Was nadrabiać Ogólnie jestem zadowolona, chociaż pogoda w pierwszej części tygodnia nie rozpieszczała i z opalania wyszły nici, za to na szczęście od czwartku zrobiło się o wiele cieplej, więc można było już poleżeć na plaży

Dobra, lecę czytać, co tam naskrobałyście

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:38   #4072
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaa86 Pokaż wiadomość
Pojechałam na zakupy, wsadzam kartę do bankomatu a tu w głowie pustka. Zapomniałam pinu. :mur : Wpisałam 3 kombinacje jakie mi w głowie zaświtały i żadna nie była dobra. I zablokowała mi się karta Dzwonię na infolinię i nie mogę się dodzwonić. Co za kobieta ze mnie
Oj, zdarza się: Pomyśl o tym w inny sposób- karta przynajmniej jest bezpieczna, nikt nie nabije Ci długów. Karta zablokowana po kradzieży mimo wszystko działa zbliżeniowo przez jakiś czas
Stary 2013-08-19, 17:38   #4073
milka_m
Rozeznanie

Aha, i wytrzymałam tydzień całkowicie bez neta, jestem z siebie dumna

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:50   #4074
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak kiedyś miałam... to wszystko przez to że trzeba obecnie wszędzie wszystko pamiętać...rózne hasła, piny, kody i człowiek się już gubi.... spokojnie zadzwonisz, podasz numer PUK i ci odblokują konto

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Dziękuję Ale co Ty masz do swoich? Nie raz wklejałaś i zawsze widziałam zdrowiutkie, zadbane włosy, nawet masz fotkę w podpisie A zapuszczanie idzie samo, o ile się nie ma ciągot do nożyczek Najłatwiej przetrwać zapuszczanie bawiąc się w ciekawe fryzury. Ja się ostatnimi czasy zakochałam w plecionkach, kłosach. Na blondach sploty wyglądają cudnie, ludzie zaczepiają mnie czasem na ulicy, a nie są to specjalnie skomplikowane fryzury Warkocze dobierane i inne plecionki pomogły mi przetrwać "rozpacz" po skróceniu włosów

Perła to bardzo bezpieczny odcień. Będzie pasował i typowo chłodnym typom i tym trochę cieplejszym

Dziękuję za komplement Coś w tym jest, że zazdrościmy tego, czego sami mieć nie możemy. Na moich włosach nie da się zrobić loków ani lokówką ani papilotami. Szybko wracają do pierwotnej formy albo góra zostaje płaska, a końce jak makaron

Masz włosy jak aniołek, a do tego pięknie się farbują na czysty blond zwykłą farbą, doceń to

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Rzeczywiście pojaśniały, ale moim zdaniem bardzo Ci ładnie w takich, bo masz delikatną urodę Ja bym z włosami nie robiła nic No, ale czasem ma się ochotę na jakąś zmianę, rozumiem
No wiele osób mi mówi, że lepiej mi w jaśniutkim blondzie bo mam bardzo delikatną urodę do tego wyglądam bardziej kobieco i ja obecnie jestem zadowolona ze swojego odcienia, ale z drugiej strony znów chce mi się zmian i znów korci mnie zrobienie ombre.... do tego ta grzywka która teraz mam tak mi okropnie odrosła, że wpada mi co chwile na oczy, ciągle ją muszę odgarniać i z nią koniecznie muszę coś wykombinować. Dlatego zapisałam się do fryzjera na koloryzację- jak mi się odwidzi do tego czasu to najwyżej odmówię wizytę....

haha no z tą ciągotą do nożyczek to ja właśnia mam coś takiego, bo co pół roku podcinam końcówki (jakoś kolo 2cm) i mam wrażenie przez to, że włosy stoją w miejscu takie kłosy i plecionki są przecudowne ale trzeba jeszcze umieć je robić
Poza tym zawsze podziwiałam dziewczyny z długimi włosami jak one sobie radzą z nimi na codzień. Nie denerwują cię one jak kładziesz się spać? Co ile musisz myć je myć ? Ja mam swoje średniej długości a muszę myć co drugi dzień więc przy dłuższych pewnie musiałabym dzień w dzień....
ZUMBOMANIACZKA

Edytowane przez Lavia15
Czas edycji: 2013-08-19 o 17:52
Stary 2013-08-19, 18:12   #4075
Eveline1000
Rozeznanie

Hej

Laski wezcie pomóżcie bo już zbaraniałamWy tu o maskach i juz sama nie wiem co zamówićMam obecnie Nutri gładki i color resist z garniera.I Lady Spa Arganową ale mi się kończy.PomóżcieMoż e coś ze Scandica albo Kallosa?Bunny i inne kobitki znające się na składach doradzcieBo te 2 z Garniera to są bardziej nawilżające i ta Lady Spa to proteinowa?Nie wiem bo nie znam się na składach przyznaję bez bicia

A Bunny a napiszesz mi o mnie i Tż o tych znakach zodiaku(ja baran on koziorożec)Pisałam wcześniej post ale chyba przeoczyłaś.Będę wdzięczna.

A i w końcu kupiłam jedwab z CHI Na długo wam starcza?
Eveline1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:14   #4076
201606240916
Konto usunięte

Dziewczyny, w końcu się dodzwoniłam. I już odblokowana. Tyle lat już korzystam z tej karty, a tu nagle zapomniałam. Ale się strachu najadłam. Aż mnie brzuch rozbolał.
Lavia masz rację, to wszystko przez to, że teraz trzeba wszystko mieć w głowie. Moja koleżanka ma zapisany pin do karty w telefonie, ale ja bym się bała, że jakby mi ukradli torebkę, to od razu mieli by łatwy dostęp do konta.
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:56   #4077
shizaxa
Wtajemniczenie

Cytat:
każdemu się zdarza
ooo widzisz, już załatwiłaś doczytałam
Cytat:

Pogoda to nie wiem...
mam urlop i nie mam już co ze sobą zrobić...
pół mieszkania posprzątałam ale za gorąco było na resztą, no i czekam na przesyłkę firanki to okna umyję...
najgorsze jest to że tż siedzi, patrzy na tv, albo gra i nie zaproponuje co by tu robić tylko się dziwi, że zła jestem i wymyśla, że to pewnie na niego...więc i on zaczął mi na nerwy działać...to nic nierobienie...i wieczny brak kasy..wrr...

Powiem Ci, że teraz dopiero doceniam kręcone włosy, całe życie je prostowałam i przez to niszczyłam teraz szukam odżywek podkreślających skręt i dzięki za miłe słowa te moje włosy faktycznie takie leciutkie są i szybko się rozjaśniają

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:10   #4078
kitkulka
Zakorzenienie

Bunny, taki mniej więcej mam teraz "kolor" na łbie
da się coś z nim zrobić szamponetkami, chociaż na chwilę? Troszkę przyciemnić i ochłodzić najlepiej... Ale nie wiem czy nie wyjdzie większa kupka albo glon

są w ogóle takie szamponetki? Naturalny blond z Joanny dałby radę? Albo te capuccino co Lavia robiła? sama już nie wiem. Chyba że jakiś casting walnąć i tyle...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0046.jpg (100,7 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0047.jpg (88,0 KB, 78 załadowań)
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:46   #4079
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja henne sobie razem z moją przyjaciółką robimy na zmianę hennę brwi też miałam, ale czuję się w niej za sztucznie....
włoski zadbane- nie wyglądają na poniszczone jedyne co to stosuj płukanki fioletowe które zniwelują trochę tą żółć i będzie ok
Mi nie ma kto zrobic henny rzęs :P. Mieszkam w wawie nie jakoś długo i mam pare koleżanek ale większosc mieszka daleko i nie widujemy się w domach tylko gdzies w '' terenie ''

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
fajny ten kolor a nature jaką masz ? : >

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
da się coś z nim zrobić szamponetkami, chociaż na chwilę? Troszkę przyciemnić i ochłodzić najlepiej... Ale nie wiem czy nie wyjdzie większa kupka albo glon

są w ogóle takie szamponetki? Naturalny blond z Joanny dałby radę? Albo te capuccino co Lavia robiła? sama już nie wiem. Chyba że jakiś casting walnąć i tyle...
Fajne masz te włoski i ten odrost się tak nie rzuca w oczy
btw. Nie wiem jak wyglądasz w tych włosach bo nie widze twojej twarzy ale kolor jest fajny

Wymiana

Stary 2013-08-19, 19:48   #4080
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi nie ma kto zrobic henny rzęs :P. Mieszkam w wawie nie jakoś długo i mam pare koleżanek ale większosc mieszka daleko i nie widujemy się w domach tylko gdzies w '' terenie ''

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

fajny ten kolor a nature jaką masz ? : >
naturę mam dosyć jasną. Myśle że to jakaś 9tka

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:

masz naturalnego ombraka
ZUMBOMANIACZKA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości