|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
|
|
|
#572 |
|
Gang Iren
|
Raczej zmienisz ten pierwszy zanim osiągnie dziecko te 13 kg. Mój ma 16 miesięcy i niecałe 12 kg. Fotelik zmieniliśmy chwilę przed roczkiem na taki 9-18 kg.
|
#573 | |
|
Zadomowienie
|
eh wiedziałam , że z tematu alkohol burza będzie...
śliczne zakupy i brzuszki macie bidulki dbajcie o te wasze serduszka... ..nie denerwujcie się na się na siebie wzajemnie..bo stres źle wpływa na układ nerwowy maleństw... któraś kiedyś pisała, że na naszym wątku nie jest słodko-pierdząco...no nie jest ...;-) miłego dnia ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Ja tez czekam na czwartek, w moim związku odkad jestem w ciąży to mój mąż ma żelke i czesto zapomina a to kluczy, dokumentów itp ![]() Na pocieszenie ja ostatnio za głęboko wjechałam do garazu Biorę się za jakąś robote bo non stop coś jem... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-19 o 13:12 |
|
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Dziewczyny a co do lidla to musi być jakiś duzy sklep czy w tych mniejszych lidlach też są te ciuchy ? |
|
|
|
|
#575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a koszulka niezła (choć żelek się włączył i przez chwilę się zastanawiałam, czemu się chwalisz jajkiem ) i rzeczywiście zdjęcie ok---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
Maruda80 próbuję znaleźć w necie jakieś ogólne przepisy? postanowienia? dotyczące opieki lekarskiej kobiet w ciąży bo pisałam już dawno temu, że moja endo powiedziała, że skoro jestem w ciąży i mimo zwiekszania hormonu TSH ciągle rośnie mam iśc do lekarza 1 kontaktu i poprosić o skierowanie do endo a ona mnie przyjmie w trybie pilnym na wrzesień bo tak się prowadzi kobiety w ciąży bez czekania - a u niej na NFZ to półtora roku się czeka. Ale nic nie mogę znaleźć wątpię czy to jej dobra wola coś musi być na rzeczy może ktoś bardziej obcykany w służbie zdrowia coś poradzi?
Coś takiego znalazłam jedynie: http://www.dlarodzinki.pl/rodzice/ka...0.html?&page=1 Może też idź po skierowanie do lekarza 1 kontaktu, jesteś w ciąży a w maju 2014 już nie będziesz a oni mają OBOWIĄZEK CIEBIE PRZYJĄĆ. ALE SIĘ WKURZYŁAM !!! Mezaga ja mam od 2 dni błogi stan, zawroty głowy ciągle jest mi duszno a serce mam ok, widocznie hormony u mnie a u Ciebie może te dolegliwości kardiologiczne plus hormony, siostra z bliźniakami miała podobnie nie mogła w lecie iśc nawet po chleb bo misja była za ciężka - chociaż ją raz przyuważyłam jak leciała z puszkę coli - mieszkałyśmy wieżowiec w wieżowiec ze sobą ![]() I jeszcze znalazlam coś takiego: http://www.dlarodzinki.pl/porady-eks...a-w-ciazy,634/ Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-08-19 o 13:51 |
|
|
|
#577 |
|
Rozeznanie
|
czyli do lidla nie dzis, tylko w czwartek? :P
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Moze idź po prostu do prywatnego gabinetu i siedź tam póki Cię nie przyjmie? Albo przejedz sie gdzies do większego miasta?
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
często widzę rożne napisy ale taki rysnek pierwszy raz
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dalej będzie problem z dostaniem się do endo to pojadę na IP - muszą mnie przyjąć...
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
we wrocku są chyba trzy takie sklepy. mieli jeszcze inne na promocji takie 3w1 też. ![]() i tak fotelik 0-13kg.
|
|
|
#584 | |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny ja po dzisiejszej wizycie
![]() Dzidziuś pięknie rośnie, skacze w brzuszku i macha rączkami i nóżkami Ogólnie wszystko w porządku , kolejna wizyta za 4 tygodnie i to będzie już chyba praktycznie półmetkowa ![]() Jedyne co to mam problemy z kolanami jeszcze z okresu dojrzewania , które niestety znowu sie pojawiły przez ciągłe chodzenie w pracy bez możliwości siedzenia gdziekolwiek na moment. I takim sposobem dostałam od ginki 2 tygodnie zwolnienia ,żeby trochę nogi odpoczęły. Bo od wczoraj ledwo chodzę przez prawe kolano. Muszę iść także do ortopedy choć w sumie i tak mi nic nie zrobi no ale pójdę jak kogoś tu znajdę.A jak kolana nie ustąpią to czeka mnie zwolnienie do końca ciąży. No i ogólnie schudłam od ostatniej wizyty cały kilogram haha tŻ się śmieje ,że on tyje a ja chudnę a na odwrót powinno być bo on dietke trzymaCytat:
![]() Shiloh- trzymam kciuki kochana ,żeby ci się ułożyło z TŻ. Może on nie dorósł do tej sytuacji, nie wiem może go przerasta, dziecko, zmiana otoczenia nowa praca. Ale faktycznie jak masz być z nim nieszczęśliwa, i tylko się stresować to pomyśl o innym rozwiązaniu. PawMai13 - mnie właśnie tez od kilku dni zaczęła swędzieć prawa. Ale to tak strasznie ,że swędzi, piecze nagle znowu coś innego i co mi poradziła dzisiaj położna?. Jak najwięcej bez stanika chodzić i nic innego ponoć na to nie ma aniolku - współczuję przeziębienia kuruj się kochana , a ta twoja koleżanka to na prawdę dziwna jest. Moja kumpela stąd też zaszła właśnie w ciążę, ale mam nadzieję ,że nie zdziwaczeje , bo tego bym nie przegryzła. ejani- co do piersi to nie bój się jeszcze ci się rozmiarówka nie skończyła. ja mam 75 J i wiem coś o tym, no ale też błagam ,żeby biust w ciąży nie rósł i puki co muszę powiedzieć ,że cycki mnie słuchająPerfuzja, malaMigotkAaa-super ,że dzidziole juz tak dokazują forester- gratuluję ruchów frick15-widzę ,że zakupy udane , a brzuszek też super senira666- z jakiego kawałka czewy jesteś i do jakiego gina chodzisz ? Ja też stamtąd pochodzę krolowa_nilu - o jaki supcio brzuchol. mezaga- trzymam kciuki, będzie dobrze ![]() maruda80- współczuje złych wyników, ale niestety widzę ,że polska jest trochę posrana , mam nadzieje jednak ,że może coś twoja lekarka wskóra. Kurde do głowy mi nie wchodzi jak można nie przyjąć ciężarnej ze złymi wynikami Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-08-19 o 14:42 |
|
|
|
|
#585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do cyców, chodzę bez stanika non stop w domu, bo pomimo tego, że wymieniłam staniki na nowe, odpowiednie rozmiarowo do obecnych cyc gigantów (polecam polskiego producenta biggi) to i tak mnie sutki uwierają i pieką bardziej. A dziś zaczęłam się drapać jak szalona tak swędziało, a teraz wszystko mnie boli, że się dotknąć nie mogę. Jak nie urok, to sra.czka. W dodatku ta siara, cieknie już ze mnie każdej nocy... rano wyglądam jak flejtuch i po każdej nocy piżama do prania A sklep askot mam pod nosem, dobrze wiedzieć, że mają takie promocje w przyszłym tygodniu po połówkowym odważę się do niego wejść.
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie w szpitalu muszą przyjąć. Tylko żeby po doraźnej pomocy nie skierowali do przychodni endo bo wrócisz do punktu wyjścia....
|
|
#587 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej Cytat:
Cytat:
najlepsza woda![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I śliczności małe masz na fotce ![]() Ja mam żylaki genetycznie niestety uwarunkowane , jak na razie na jednej łydce ale cóż muszę z tym żyć.
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
bella z zdw na pewno wiesz, który bo u nas większość osób do niego chodzi doktor T .
Ostatnio ciotka do mnie masz czerwonego wina możesz się napić mojej córce pozwolił lampkę wina od czasu do czasu sie napić na lepsze ukrwienie czy coś . |
|
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
Za pół godziny idę na ostateczna przymiarkę sukni ślubnej
Wrzucę zdjęcia do klubu.. i ocenicie :P A później nadrobię starannie zaległości.Nie widziałam się trzy dni z moim TŻ. I po wczorajszej wizycie nawet moja mama powiedziała, że jak długo sie nie widzimy to ona ma wrażenie jakby mu wodę z mózgu w domu robili, i nastawiali przeciwko mnie. Siedzieliśmy wczoraj, dzieciątko zaczęło skakać, chciałam żeby położył mi dłoń na brzuch - nie nie nie, nawet sobie powiedzieć nie dał.. ehh... Trzymajcie kciuki żeby z kiecą wszystko było ok.
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
W weekend spotkaliśmy się z koleżanka taty mojego męża. Babka urodziła trzech synów.
Miała bardzo niskie ciśnienie w ciąży. Lekarz kazał jej pić małą lampke koniaku po każdym śniadaniu. Aż oczy otworzyłam ze zdumienia. Wiem, ze lekarze czasem pozwalają troszkę wina raz na jakiś czas ale żeby codziennie.. Dzieci były i są zdrowe na ciele i umyśle właściwie to już chłopy po 30 kilka lat.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#591 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A może spanie w biustonoszu takim bawełnianym i z wkładkami laktacyjnymi? A biustonosz przyda się i później na karmienie,np taki: http://blanca-baby.pl/810-3464-large...nr-kat-506.jpg
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dokładnie to samo - w dzień tak nie leci, choć kilka kropel "żółtości" zauważam na stanikach - za to po nocy jest masakra. Wielkie plamy na piżamie.
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę mnie zatkało cos nie cos o nim słyszałam. Cytat:
po 2. chciałabym zobaczyć tę Twoją suknię, ale mnie nie ma klubie a ja nie udzielam się codziennie tylko jak mam czas a czasami mam go za mało. Nawet jeszcze do Gosi nie pisałam bo wg mnie to po prostu nie fair.
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
Bella ja jutro wybieram się do naszego czuję , ze zwróci mi uwagę na wagę
i powie w końcu kto się kryje w moim brzuchu
|
|
|
|
#596 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję że wszystko będzie ok po przymiarce!
|
#597 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Bo ja już ostatnio bez stanika to tylko kilka godzin (albo noc, albo dzień) - wygodniej, ale potem mam wrażenie że mi się przyklejają do żeber i ogólnie wiotczeją i bolą, a znowu ciągle w worku chodzić to nie lubię... Zresztą jak szukałam (tak a propo wcześniejszych postów) sposobu na ból i swędzenie to właśnie polecają spać w stanikach a nie chodzić bez nich... A w ogóle Gosiu masz taki? Jak tam jest z rozmiarami? I trzymam kciuki za przymiarki i badania Muminku, gratulacje, dobrze że wszystko ok
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-08-19 o 15:03 |
|
|
|
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
niestety na moje 80/85 G/H nie znalazłam nic miękkiego, w czym wygodnie by się spało. Spać w stanikach, ani nawet w piżamach z usztywnieniem pod biustem nie znoszę. Zwyczajnie nie umiem zasnąć jak mnie coś uciska, najlepiej śpi mi się nago
ale z racji tego, że nieszczególnie atrakcyjna czuję się ostatnio, przyodziewam lekkie ciuszki do spania.
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i myślę,że już zrobi, ja teraz 30 idę ( bo ma urlop) i wiem,że bez usg będzie. Będziesz robić u niego 3/4d?
|
|
#600 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
No i bez problemu mozna w nie wkładki laktacyjne włożyc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

) i rzeczywiście zdjęcie ok

i puki co muszę powiedzieć ,że cycki mnie słuchają
16.06.2012 
ale cóż muszę z tym żyć.
ale z racji tego, że nieszczególnie atrakcyjna czuję się ostatnio, przyodziewam lekkie ciuszki do spania.