Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 12:54   #571
forester
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
nie strasz bo od czwartku, dlatego wzielam sobie wolne, żeby z samego rana jechac
Faktycznie, gapol ze mnie, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Ja sobie zakodowałam, że te spodnie są od czw a ciuszki od dziś i tak bym żyła w błogiej nieświadomości. Dobrze, że są Mamusie co mają mózg zamiast żelka
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:58   #572
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
to taki fotelik do 13 kg?
W jakim wieku, mniej więcej, dziecię osiąga wagę ciężką 13 kg?
Raczej zmienisz ten pierwszy zanim osiągnie dziecko te 13 kg. Mój ma 16 miesięcy i niecałe 12 kg. Fotelik zmieniliśmy chwilę przed roczkiem na taki 9-18 kg.
Stary 2013-08-19, 13:10   #573
isia4891
Zadomowienie

eh wiedziałam , że z tematu alkohol burza będzie...
śliczne zakupy i brzuszki macie
bidulki dbajcie o te wasze serduszka...
..nie denerwujcie się na się na siebie wzajemnie..bo stres źle wpływa na układ nerwowy maleństw...
któraś kiedyś pisała, że na naszym wątku nie jest słodko-pierdząco...no nie jest ...;-)
miłego dnia

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Faktycznie, gapol ze mnie, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Ja sobie zakodowałam, że te spodnie są od czw a ciuszki od dziś i tak bym żyła w błogiej nieświadomości. Dobrze, że są Mamusie co mają mózg zamiast żelka

Ja tez czekam na czwartek, w moim związku odkad jestem w ciąży to mój mąż ma żelke i czesto zapomina a to kluczy, dokumentów itp

Na pocieszenie ja ostatnio za głęboko wjechałam do garazu i też w zderzak puknelam, na szczescie nic sie nie stało, ale ogranicznik mi mąż założyl...
Biorę się za jakąś robote bo non stop coś jem...

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-08-19 o 13:12
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:15   #574
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na przeziębienie i grype prócz nieśmiertelnego rutinoscorbinu syrop prenalen. Jeśli boli gardło to w ciąży można tantum verde. Ale prenalen polecam, mi pomógł w pierwszej ciąży chociaż podeszłam do niego sceptycznie bo to syrop do gruntu naturalny i myślałam że sbie nie poradzi...a jednak mnie miło zaskoczył. W ogóle proponuje mieć w lodówce i zażywać jak tylko poczujemy że cos nas rozkłada.
Super , że podałaś nazwę właśnie słyszałam o jakiś syropie i to pewnie o ten chodziło jutro sobie kupię

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Dziewczyny a co do lidla to musi być jakiś duzy sklep czy w tych mniejszych lidlach też są te ciuchy ?
Stary 2013-08-19, 13:35   #575
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Dziewczyny będziecie sobie robić sesje brzuszkową?
Ja już nie mogę się doczekać , na razie szukam inspiracji
Dziś znalazłam takie coś
ja w tym temacie liczę na męża, bo ma dobry aparat i smykałkę do tego, a plenerów na tło nam nie brakuje...

a koszulka niezła (choć żelek się włączył i przez chwilę się zastanawiałam, czemu się chwalisz jajkiem ) i rzeczywiście zdjęcie ok

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Ja tez czekam na czwartek, w moim związku odkad jestem w ciąży to mój mąż ma żelke i czesto zapomina a to kluczy, dokumentów itp
o popatrz, mój też tak miewa (dzisiaj sobie tak klucze schował od samochodu, że musiałam wstać i mu znaleźć) choć w porównaniu ze mną nadal jest oazą logiki i pomyślunku
Stary 2013-08-19, 13:35   #576
SunShineDoll
Rozeznanie

Maruda80 próbuję znaleźć w necie jakieś ogólne przepisy? postanowienia? dotyczące opieki lekarskiej kobiet w ciąży bo pisałam już dawno temu, że moja endo powiedziała, że skoro jestem w ciąży i mimo zwiekszania hormonu TSH ciągle rośnie mam iśc do lekarza 1 kontaktu i poprosić o skierowanie do endo a ona mnie przyjmie w trybie pilnym na wrzesień bo tak się prowadzi kobiety w ciąży bez czekania - a u niej na NFZ to półtora roku się czeka. Ale nic nie mogę znaleźć wątpię czy to jej dobra wola coś musi być na rzeczy może ktoś bardziej obcykany w służbie zdrowia coś poradzi?

Coś takiego znalazłam jedynie: http://www.dlarodzinki.pl/rodzice/ka...0.html?&page=1
Może też idź po skierowanie do lekarza 1 kontaktu, jesteś w ciąży a w maju 2014 już nie będziesz a oni mają OBOWIĄZEK CIEBIE PRZYJĄĆ. ALE SIĘ WKURZYŁAM !!!

Mezaga ja mam od 2 dni błogi stan, zawroty głowy ciągle jest mi duszno a serce mam ok, widocznie hormony u mnie a u Ciebie może te dolegliwości kardiologiczne plus hormony, siostra z bliźniakami miała podobnie nie mogła w lecie iśc nawet po chleb bo misja była za ciężka - chociaż ją raz przyuważyłam jak leciała z puszkę coli - mieszkałyśmy wieżowiec w wieżowiec ze sobą

I jeszcze znalazlam coś takiego:
http://www.dlarodzinki.pl/porady-eks...a-w-ciazy,634/

Edytowane przez SunShineDoll
Czas edycji: 2013-08-19 o 13:51
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:36   #577
PawMaj13
Rozeznanie

czyli do lidla nie dzis, tylko w czwartek? :P

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:37   #578
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Mi mąż ugotował gar pysznego kompotu jabłkowo-miętowego (mięta i jabłka z ogrodu). Od wczoraj pije- pyszny...

W ostatnich wynikach wyszła mi niedoczynność tarczycy (przy normie 5,11 mam 154) próbuje się umówić do endo i wiecie że nikt mnie przyjąć nie chce - mimo wyników i ciąży.
Na nfz wolny termin -maj 2014, prywatnie ponad miesiąc...
W przychodni szpitalnej też czekanie na wizytę to kilka miesięcy.
Jutro idę do mojej gin z wynikami - może ona ma jakieś dojścia w szpitalu i mnie gdzieś wciśnie...
Sama nie wiem co robić..
To już wiem dlaczego włosy wypadają mi garściami (została już połowa z tego co było...) - myślałam że to stres. Do tego mimo racjonalnego żywienia w ciągu roku sporo przytyłam, często mam obrzęki nóg i słabo się czuję...

Wk... jestem bo jak nie można przyjąć kobiety w ciąży ze złymi wynikami, i to w moim przypadku nie pierwszy raz taka sytuacja
Kurde paranoja jakaś. Mówiłas JAK zły masz wynik? Gdybyś miała ciut poza norma to ok, pewnie gdybyś czekała miesiac to nic by sie nie stało. Ale przy takich wynikach musisz NATYCHMIAST zacząć przyjmować leki, bo to nie przelewki. I nie chodzi tu tylko o Twoja wagę i włosy, bo to najmniejszy problem w tym momencie.
Moze idź po prostu do prywatnego gabinetu i siedź tam póki Cię nie przyjmie? Albo przejedz sie gdzies do większego miasta?
Stary 2013-08-19, 13:38   #579
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

Mezaga ja mam od 2 dni błogi stan, zawroty głowy ciągle jest mi duszno a serce mam ok, widocznie hormony u mnie a u Ciebie może te dolegliwości kardiologiczne plus hormony, siostra z bliźniakami miała podobnie nie mogła w lecie iśc nawet po chleb bo misja była za ciężka - chociaż ją raz przyuważyłam jak leciała z puszkę coli - mieszkałyśmy wieżowiec w wieżowiec ze sobą
Ja się colą ratuję trochę w ostateczności - odrobinę lepiej po niej się czuje - ale piję taka wygazowaną, wyleżaną.
Stary 2013-08-19, 13:39   #580
Lusso
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
a koszulka niezła (choć żelek się włączył i przez chwilę się zastanawiałam, czemu się chwalisz jajkiem ) i rzeczywiście zdjęcie ok

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

żeby to jeszcze koszulka była to jest narysowane na brzuszku
często widzę rożne napisy ale taki rysnek pierwszy raz
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:39   #581
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Kurde paranoja jakaś. Mówiłas JAK zły masz wynik? Gdybyś miała ciut poza norma to ok, pewnie gdybyś czekała miesiac to nic by sie nie stało. Ale przy takich wynikach musisz NATYCHMIAST zacząć przyjmować leki, bo to nie przelewki. I nie chodzi tu tylko o Twoja wagę i włosy, bo to najmniejszy problem w tym momencie.
Moze idź po prostu do prywatnego gabinetu i siedź tam póki Cię nie przyjmie? Albo przejedz sie gdzies do większego miasta?
Ja bym chyba tak właśnie zrobiła. Pojechałabym do endokrynologa na sam koniec przyjmowania i na siłę mu wepchała wyniki do ręki.
Stary 2013-08-19, 13:40   #582
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Jutro idę do gin powiem jaka sytuacja i co ona na to.
Jak dalej będzie problem z dostaniem się do endo to pojadę na IP - muszą mnie przyjąć...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 13:56   #583
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
perfidnie zapytam gdzie ten sklep? ta cena to jakiś kosmos jest za cały zestaw, używki po tyle chodzą na allegro. To jakaś wyprzedaż/promocja, czy co?

to taki fotelik do 13 kg?
W jakim wieku, mniej więcej, dziecię osiąga wagę ciężką 13 kg?
We wrocławiu - Askot się nazywa i na promocji był we wrocku są chyba trzy takie sklepy. mieli jeszcze inne na promocji takie 3w1 też.
i tak fotelik 0-13kg.
Stary 2013-08-19, 13:57   #584
Muminek1991
Rozeznanie

Hey dziewczyny ja po dzisiejszej wizycie
Dzidziuś pięknie rośnie, skacze w brzuszku i macha rączkami i nóżkami. Tż był ze mną wreszcie na USG to prawie się popłakał , i tak radosnego to go chyba nie widziałam Maleństwo ma około 9 cm. Słuchałam także serduszka , nawet nie myślałam ,że to będzie takie piękne kilka minut dla nas
Ogólnie wszystko w porządku , kolejna wizyta za 4 tygodnie i to będzie już chyba praktycznie półmetkowa
Jedyne co to mam problemy z kolanami jeszcze z okresu dojrzewania , które niestety znowu sie pojawiły przez ciągłe chodzenie w pracy bez możliwości siedzenia gdziekolwiek na moment. I takim sposobem dostałam od ginki 2 tygodnie zwolnienia ,żeby trochę nogi odpoczęły. Bo od wczoraj ledwo chodzę przez prawe kolano. Muszę iść także do ortopedy choć w sumie i tak mi nic nie zrobi no ale pójdę jak kogoś tu znajdę.A jak kolana nie ustąpią to czeka mnie zwolnienie do końca ciąży.
No i ogólnie schudłam od ostatniej wizyty cały kilogram haha tŻ się śmieje ,że on tyje a ja chudnę a na odwrót powinno być bo on dietke trzyma .

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Dobrze, ze wreszcie masz chwile wolnego! A jak dlugo jesteś już w Dreznie?
Zycze w takim razie bezantenkowca
W piątek minął mi rok jak się do Drezna przeprowadziłam.I powiem ,że pokochałam je od razu. Ma swój urok i klimat szczególnie rynek, kamienice i ogólnie wokół rzeki budynki przepiękne

Shiloh- trzymam kciuki kochana ,żeby ci się ułożyło z TŻ. Może on nie dorósł do tej sytuacji, nie wiem może go przerasta, dziecko, zmiana otoczenia nowa praca. Ale faktycznie jak masz być z nim nieszczęśliwa, i tylko się stresować to pomyśl o innym rozwiązaniu.

PawMai13 - mnie właśnie tez od kilku dni zaczęła swędzieć prawa. Ale to tak strasznie ,że swędzi, piecze nagle znowu coś innego i co mi poradziła dzisiaj położna?. Jak najwięcej bez stanika chodzić i nic innego ponoć na to nie ma ale chyba sprawie sobie jakąś maść jednak

aniolku - współczuję przeziębienia kuruj się kochana , a ta twoja koleżanka to na prawdę dziwna jest. Moja kumpela stąd też zaszła właśnie w ciążę, ale mam nadzieję ,że nie zdziwaczeje , bo tego bym nie przegryzła.

ejani- co do piersi to nie bój się jeszcze ci się rozmiarówka nie skończyła. ja mam 75 J i wiem coś o tym, no ale też błagam ,żeby biust w ciąży nie rósł i puki co muszę powiedzieć ,że cycki mnie słuchają

Perfuzja, malaMigotkAaa-super ,że dzidziole juz tak dokazują

forester- gratuluję ruchów

frick15-widzę ,że zakupy udane , a brzuszek też super

senira666- z jakiego kawałka czewy jesteś i do jakiego gina chodzisz ? Ja też stamtąd pochodzę

krolowa_nilu - o jaki supcio brzuchol.

mezaga- trzymam kciuki, będzie dobrze

maruda80- współczuje złych wyników, ale niestety widzę ,że polska jest trochę posrana , mam nadzieje jednak ,że może coś twoja lekarka wskóra. Kurde do głowy mi nie wchodzi jak można nie przyjąć ciężarnej ze złymi wynikami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0042.jpg (95,8 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-08-19 o 14:42
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:28   #585
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

W piątek minął mi rok jak się do Drezna przeprowadziłam.I powiem ,że pokochałam je od razu. Ma swój urok i klimat szczególnie rynek, kamienice i ogólnie wokół rzeki budynki przepiękne

PawMai13 - mnie właśnie tez od kilku dni zaczęła swędzieć prawa. Ale to tak strasznie ,że swędzi, piecze nagle znowu coś innego i co mi poradziła dzisiaj położna?. Jak najwięcej bez stanika chodzić i nic innego ponoć na to nie ma ale chyba sprawie sobie jakąś maść jednak
Gratuluje pomyślnej wizyty

Co do cyców, chodzę bez stanika non stop w domu, bo pomimo tego, że wymieniłam staniki na nowe, odpowiednie rozmiarowo do obecnych cyc gigantów (polecam polskiego producenta biggi) to i tak mnie sutki uwierają i pieką bardziej. A dziś zaczęłam się drapać jak szalona tak swędziało, a teraz wszystko mnie boli, że się dotknąć nie mogę. Jak nie urok, to sra.czka.

W dodatku ta siara, cieknie już ze mnie każdej nocy... rano wyglądam jak flejtuch i po każdej nocy piżama do prania

A sklep askot mam pod nosem, dobrze wiedzieć, że mają takie promocje w przyszłym tygodniu po połówkowym odważę się do niego wejść.

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-08-19, 14:31   #586
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro idę do gin powiem jaka sytuacja i co ona na to.
Jak dalej będzie problem z dostaniem się do endo to pojadę na IP - muszą mnie przyjąć...
No właśnie w szpitalu muszą przyjąć. Tylko żeby po doraźnej pomocy nie skierowali do przychodni endo bo wrócisz do punktu wyjścia....
Stary 2013-08-19, 14:32   #587
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja ten wypadający płatek miałam stwierdzony jeszcze jak byłam w liceum ale za każdym razem lekarze mówili mi, że z tym żyje większość ludzi i nie jest to problemem. Zresztą nie dokuczało mi to jakoś szczególnie - raz na jakiś czas po mocnym wysiłku miałam takie zadyszki, lekki palpitacje przez chwilę. Zakręciło się w głowie i po problemie. I tak było do teraz. Od jakiegoś tygodnia mi to zaczęło mocno dokuczać bo łapie mnie codziennie i to nawet jak leżę. Także wizyta u kardiologa konieczna. Tak w sumie do mnie dotarło, że ja przez takie problemy mogę być niedotleniona i te moje codzienne bóle głowy też się z tego mogą brać. No zobaczymy. Ciśnienia nie mam sobie jak zmierzyć więc dopiero wieczorem dowiem się czy coś jest z nim nie tak.
Cytat:

Z tym piciem to nawet nie muszę się bardzo starać bo piję jak smok - Od rana wypiłam ponad 1,5 litra wody i cały czas chce mi się pić.
ja też ciągle bym coś piła najlepsza woda
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
mezaga Ty masz podwójne zadanie to musisz dmuchac na zimne, bo to nie juz nie o jedno serduszko chodzi a o trzy
To może byc też z tym zawiązane ,że Twoje serce bije w sumie na trzy organizmy. Jak byłam w 28 tyg w szpitalu to nawet ekg mi zrobili (puls wysoki, a ja czułam,że mi zaraz serducho wyskoczy)

Cytat:
Mi mąż ugotował gar pysznego kompotu jabłkowo-miętowego (mięta i jabłka z ogrodu). Od wczoraj pije- pyszny...

W ostatnich wynikach wyszła mi niedoczynność tarczycy (przy normie 5,11 mam 154) próbuje się umówić do endo i wiecie że nikt mnie przyjąć nie chce - mimo wyników i ciąży.
Na nfz wolny termin -maj 2014, prywatnie ponad miesiąc...
W przychodni szpitalnej też czekanie na wizytę to kilka miesięcy.
Jutro idę do mojej gin z wynikami - może ona ma jakieś dojścia w szpitalu i mnie gdzieś wciśnie...
Sama nie wiem co robić..
To już wiem dlaczego włosy wypadają mi garściami (została już połowa z tego co było...) - myślałam że to stres. Do tego mimo racjonalnego żywienia w ciągu roku sporo przytyłam, często mam obrzęki nóg i słabo się czuję...

Wk... jestem bo jak nie można przyjąć kobiety w ciąży ze złymi wynikami, i to w moim przypadku nie pierwszy raz taka sytuacja
Pchaj się na siłę, tu się czas kurcze liczy!

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wyszłam na dwór powiesić pranie,trochę ochłonęłam i przyszłam przeprosić,bo przesadziłam. Nie chciałam was urazić.
Ale przekonać do swoich racji chciałam,bo myślę że są słuszne.
Mam w pamięci przypadek dobrej koleżanki której urodziło się niestety chore dziecko. Mały jest opóźniony w rozwoju i ma niektóre objawy typowe dla fas. Koleżanka piła sporadycznie,no nie wiem jak w domu,ale w towarzystwie sączyła sobie szklankę piwa np. No i miała straszne wyrzuty sumienia co doprowadziło ją do depresji,nie była w stanie zajmować się swoim dzieckiem przez wiele miesięcy.
Moja ciotka była alkoholiczką,ciągle pijana przez całą ciążę. Urodziła pięcioro dzieci,wszystkie zdrowe. Nie musi się nic stać. Ale chodziło mi o to,że jeśli stanie się tak,że nasze dziecko będzie chore (czego nikomu nie życzę) to żebyśmy nie musiały mieć wyrzutów sumienia. Nie trzeba na siebie chuchać i dmuchać. Ale alkohol to coś co naprawdę możemy sobie podarować. Przecież chyba żadna z nas nie jest alkoholiczką,że musi wypić,prawda? Jeszcze w życiu będzie mnóstwo okazji do wypicia,nie musi to być akurat okres ciąży.
Ja uwielbiam alkohol,w sumie to wszelki: piwo,wina różne,drinki,rumik. I też mam ochotę,więc piję drinki bezalkoholowe,bezalkoholo we piwo,pyszne soki.
Ja uwielbiam normalnie wino, raz kiedyś ale odkąd jestem znów w ciąży kategorycznie odmawiam. I nie jest to coś czego żałuję, absolutnie! Każda robi co chce ale jak widzę kobietę w ciąży z alkoholem który piję to mam ochotę ubić!

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Jeszcze co do alkoholu miałam napisać jest u nas gin który zaleca lampkę czerwonego wina od czasu do czasu . Ale ja jestem osobiście stanowczo na nie i szczerze wolę sobie smaka nawet nie robić bo po co . Ale czytałam ostatnio artykuł w gazecie dla mam , że nawet mała ilość alkoholu może mu zaszkodzić ale wiadomo każdy robi jak uważa .
Aż jestem ciekawa co to za jeden, ale z S-dza czy ZdW?
Cytat:
Ja od niedawna profilaktycznie piję codziennie szpajs miodowo cytrynowy
Pół szklanki wody przegotowanej do tego łyżka miodu naturalnego - to zostawić na noc. Rano wcisnąć do tego pół cytryny i takie cóś wypić. Nie dość, że smaczne to zdrowe i poprawia odporność.
Prawda

Cytat:
Dzidziuś pięknie rośnie, skacze w brzuszku i macha rączkami i nóżkami. Tż był ze mną wreszcie na USG to prawie się popłakał , i tak radosnego to go chyba nie widziałam Maleństwo ma około 9 cm. Słuchałam także serduszka , nawet nie myślałam ,że to będzie takie piękne kilka minut dla nas
Ogólnie wszystko w porządku , kolejna wizyta za 4 tygodnie i to będzie już chyba praktycznie półmetkowa
Jedyne co to mam problemy z kolanami jeszcze z okresu dojrzewania , które niestety znowu sie pojawiły przez ciągłe chodzenie w pracy bez możliwości siedzenia gdziekolwiek na moment. I takim sposobem dostałam od ginki 2 tygodnie zwolnienia ,żeby trochę nogi odpoczęły. Bo od wczoraj ledwo chodzę przez prawe kolano. Muszę iść także do ortopedy choć w sumie i tak mi nic nie zrobi no ale pójdę jak kogoś tu znajdę.A jak kolana nie ustąpią to czeka mnie zwolnienie do końca ciąży.
No i ogólnie schudłam od ostatniej wizyty cały kilogram haha tŻ się śmieje ,że on tyje a ja chudnę a na odwrót powinno być bo on dietke trzyma .

Uważaj na siebie
I śliczności małe masz na fotce

Ja mam żylaki genetycznie niestety uwarunkowane , jak na razie na jednej łydce ale cóż muszę z tym żyć.
Stary 2013-08-19, 14:40   #588
upadly_aniol00
Zakorzenienie

bella z zdw na pewno wiesz, który bo u nas większość osób do niego chodzi doktor T .
Ostatnio ciotka do mnie masz czerwonego wina możesz się napić mojej córce pozwolił lampkę wina od czasu do czasu sie napić na lepsze ukrwienie czy coś .
Stary 2013-08-19, 14:45   #589
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Za pół godziny idę na ostateczna przymiarkę sukni ślubnej Wrzucę zdjęcia do klubu.. i ocenicie :P A później nadrobię starannie zaległości.

Nie widziałam się trzy dni z moim TŻ. I po wczorajszej wizycie nawet moja mama powiedziała, że jak długo sie nie widzimy to ona ma wrażenie jakby mu wodę z mózgu w domu robili, i nastawiali przeciwko mnie. Siedzieliśmy wczoraj, dzieciątko zaczęło skakać, chciałam żeby położył mi dłoń na brzuch - nie nie nie, nawet sobie powiedzieć nie dał.. ehh...

Trzymajcie kciuki żeby z kiecą wszystko było ok.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:45   #590
The light
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

W weekend spotkaliśmy się z koleżanka taty mojego męża. Babka urodziła trzech synów.

Miała bardzo niskie ciśnienie w ciąży. Lekarz kazał jej pić małą lampke koniaku po każdym śniadaniu.

Aż oczy otworzyłam ze zdumienia. Wiem, ze lekarze czasem pozwalają troszkę wina raz na jakiś czas ale żeby codziennie..

Dzieci były i są zdrowe na ciele i umyśle właściwie to już chłopy po 30 kilka lat.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:45   #591
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
W dodatku ta siara, cieknie już ze mnie każdej nocy... rano wyglądam jak flejtuch i po każdej nocy piżama do prania

A może spanie w biustonoszu takim bawełnianym i z wkładkami laktacyjnymi? A biustonosz przyda się i później na karmienie,np taki:

http://blanca-baby.pl/810-3464-large...nr-kat-506.jpg
Stary 2013-08-19, 14:48   #592
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:

Mam dokładnie to samo - w dzień tak nie leci, choć kilka kropel "żółtości" zauważam na stanikach - za to po nocy jest masakra. Wielkie plamy na piżamie.
Stary 2013-08-19, 14:51   #593
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Muminku super że wszystko ok! Niech dzidź zdrowo rośnie
Stary 2013-08-19, 14:52   #594
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
bella z zdw na pewno wiesz, który bo u nas większość osób do niego chodzi doktor T .
Ostatnio ciotka do mnie masz czerwonego wina możesz się napić mojej córce pozwolił lampkę wina od czasu do czasu sie napić na lepsze ukrwienie czy coś .

trochę mnie zatkało
cos nie cos o nim słyszałam.
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Za pół godziny idę na ostateczna przymiarkę sukni ślubnej Wrzucę zdjęcia do klubu.. i ocenicie :P A później nadrobię starannie zaległości.

Nie widziałam się trzy dni z moim TŻ. I po wczorajszej wizycie nawet moja mama powiedziała, że jak długo sie nie widzimy to ona ma wrażenie jakby mu wodę z mózgu w domu robili, i nastawiali przeciwko mnie. Siedzieliśmy wczoraj, dzieciątko zaczęło skakać, chciałam żeby położył mi dłoń na brzuch - nie nie nie, nawet sobie powiedzieć nie dał.. ehh...

po 1. trzymam kciuki,żeby teń Twój przyszły sie opamiętał.
po 2. chciałabym zobaczyć tę Twoją suknię, ale mnie nie ma klubie a ja nie udzielam się codziennie tylko jak mam czas a czasami mam go za mało.

Nawet jeszcze do Gosi nie pisałam bo wg mnie to po prostu nie fair.
Stary 2013-08-19, 14:56   #595
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Bella ja jutro wybieram się do naszego czuję , ze zwróci mi uwagę na wagę i mam nadzieję , że zrobi usg i powie w końcu kto się kryje w moim brzuchu
Stary 2013-08-19, 14:58   #596
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że wszystko będzie ok po przymiarce!
Stary 2013-08-19, 15:00   #597
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A może spanie w biustonoszu takim bawełnianym i z wkładkami laktacyjnymi? A biustonosz przyda się i później na karmienie,np taki:

http://blanca-baby.pl/810-3464-large...nr-kat-506.jpg
O, a gdzie taki kupić? Mam jeden bawełniany, właśnie na noc albo po domu, ale jest taki cienki, że jak sobie ligninę włożę (przez ten bepanthen) to od razu widać:/

Bo ja już ostatnio bez stanika to tylko kilka godzin (albo noc, albo dzień) - wygodniej, ale potem mam wrażenie że mi się przyklejają do żeber i ogólnie wiotczeją i bolą, a znowu ciągle w worku chodzić to nie lubię...

Zresztą jak szukałam (tak a propo wcześniejszych postów) sposobu na ból i swędzenie to właśnie polecają spać w stanikach a nie chodzić bez nich...

A w ogóle Gosiu masz taki? Jak tam jest z rozmiarami?

I trzymam kciuki za przymiarki i badania

Muminku, gratulacje, dobrze że wszystko ok

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-08-19 o 15:03
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 15:07   #598
PawMaj13
Rozeznanie

niestety na moje 80/85 G/H nie znalazłam nic miękkiego, w czym wygodnie by się spało. Spać w stanikach, ani nawet w piżamach z usztywnieniem pod biustem nie znoszę. Zwyczajnie nie umiem zasnąć jak mnie coś uciska, najlepiej śpi mi się nago ale z racji tego, że nieszczególnie atrakcyjna czuję się ostatnio, przyodziewam lekkie ciuszki do spania.

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-08-19, 15:08   #599
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Bella ja jutro wybieram się do naszego czuję , ze zwróci mi uwagę na wagę i mam nadzieję , że zrobi usg i powie w końcu kto się kryje w moim brzuchu
ja teraz jeszcze się pilnuje (ale też nie jestem wiecznie głodna), i z dziewczynkami nie raz i nie dwa zdarzyło mi się dostać reprymendę, ale nie dziw sie te kilogramy ciężko zrzucić ( ja przy dwójce nie bardzo jak miałam się ruszać czy nawet rowerem jeździć -zwłaszcza po cesarce)
i myślę,że już zrobi, ja teraz 30 idę ( bo ma urlop) i wiem,że bez usg będzie.
Będziesz robić u niego 3/4d?
Stary 2013-08-19, 15:08   #600
lidkaa82
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
O, a gdzie taki kupić? Mam jeden bawełniany, właśnie na noc albo po domu, ale jest taki cienki, że jak sobie ligninę włożę (przez ten bepanthen) to od razu widać:/

Bo ja już ostatnio bez stanika to tylko kilka godzin (albo noc, albo dzień) - wygodniej, ale potem mam wrażenie że mi się przyklejają do żeber i ogólnie wiotczeją i bolą, a znowu ciągle w worku chodzić to nie lubię...

Zresztą jak szukałam (tak a propo wcześniejszych postów) sposobu na ból i swędzenie to właśnie polecają spać w stanikach a nie chodzić bez nich...

A w ogóle Gosiu masz taki? Jak tam jest z rozmiarami?

I trzymam kciuki za przymiarki i badania

Muminku, gratulacje, dobrze że wszystko ok
Ja to jednak nie polecała bym chodzic bez stanika bo jednak piersi dość ze rosną, skóra się rozciaga i robia się cieżkie, to jeszcze je tak puścić "samopas" to po ciaży i karmieniu będę wygladać jak murzynka z Etiopskiej wioski. Ale przy pierwszym maluchu po połowie ciazy też przerzuciłam sie na staniki do karmienia ( bawełniane, z grubszymi ramiączkami, nie uciskaja a do tego maja duze rozmiary z reguły, a potem do karmienia mają odpinane miseczki No i bez problemu mozna w nie wkładki laktacyjne włożyc
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości