|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Konto usunięte
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Mam problem. Umyłam włosy, nałożyłam maskę, ale na dłużej niż zwykle (jakieś 15 minut, a zwykle na max 5 minut) i włosy od ucha (czyli tam, gdzie była nałożona maska) są jakby tłuste. I nie wiem, jak mam to zmyć. znów umyć szmponem? Pomocy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czemu nie nałożyłaś odżywki?
![]() |
#1505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1506 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
Bo sie balam, ze znowu niedokladnie splucze ![]() Znowu mam lupiez. ![]() Czy plukanka z pokrzywy dziala od razu, czy trzeba uzyc kilkakrotnie, zeby byl efekt? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na jadnym z blogów czytałam, że dziewczyna zagęściła i wzmocniła sobie włosy przy linii czoła (miała takie zakola) goląc je ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Zadomowienie
|
Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Wczoraj ' katowałam' moje włosy prawie cały dzień nad wodą, dziś należy im się kilkugodzinne olejowanie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1509 |
Raczkowanie
|
Nałożyłam wieczorem około 2 łyżeczki oleju na całe włosy i pierwszy raz miałam problem z domyciem. Udało się za trzecim razem
![]() Moje włosy polubiły się z pielęgnacją, którą im serwuję od niedawna: Każdego wieczoru Jantar w skalp, co 3 dni olej trzymany do rana, po umyciu maska BingoSpa lub Kallos (zaczęłam używać masek zamiast odżywki, trzymam je na włosach w czasie porannego prysznica i na koniec spłukuję, albo siedzę "zamaskowana" około godziny) i na końcówki kropla oleju, odżywki Schauma Cream&Oil lub serum arganowe Marion, a wewnętrznie Vitapil ![]() Jednak najlepsze co zrobiłam, to odstawienie jedwabiu Biosilk - podczas jego używania żadna pielęgnacja nie miała najmniejszego sensu.
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-19 o 10:24 Powód: dopisek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Raczkowanie
|
biosilk w biedronce ok 4 zł ^^ ale jednak się nie skusze
![]() jakieś dobre niemieckie kosmetyki do włosów ? akurat mam okazję poszaleć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1511 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dużo dziewczyn narzeka na vitapil że mdli, ja zażywam go bezpośrednio po posiłku i nigdy nie miałam żadnych nieprzyjemności...a przyznam że mam delikatny żołądek i często coś mi szkodzi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
W drogeriach DM można znaleźć perełki z Alwerde i Balea, chciałabym tam pojechać ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie.
Jestem włosomaniaczką od ok, 4 miesięcy. Na początku odstawiłam silikony, w sumie nie było źle, ale w tym miesiącu znowu do nich wróciłam i wiadomo włosy wyglądają lepiej. Nie nakładam jakiś silikonowych bomb tylko Kallosa Latte po olejowaniu i to się u mnie sprawdza, jednak czytając blogi widzę że wiele osób całkowicie rezygnuje z silikonów. Mam włosy średnioporowate w stronę wysokoporowatych, ostatnio kupiłam sobie dwie maski z silikonami i nie wiem czy otwierać :/
#1513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Silikony nie są złe, nie wyrzucaj! Używane z głową są pomocne, np. w silikonowym serum do końcówek, w maskach i odżywkach też nie są złe ale używane naprzemiennie z maskami bez silikonow, tylko w szamponach ich nie toleruje... Co to za maski masz?? Aha, i raz na jakiś czas trzeba włosy oczyścić prostym szamponem z sls,u mnie to jest raz na jakieś półtora tygodnia ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-19 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szamponów używam tych najzwyklejszych - aktualnie 2w1 marki Rossmann i chmielowy Mariage z Netto, a olej zmywam Familijnym lub Facelle. Żaden szampon nigdy nie zrobił efektu wow na mojej głowie, ani nie zrobił krzywdy, więc nie widzę sensu w kupowaniu tych z wyższej półki, te tańsze radzą sobie równie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() O taaak, mi też się marzy wycieczka do DM, wyniosłabym chyba pół sklepu ![]()
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-08-19 o 11:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1515 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1516 |
Raczkowanie
|
odzywka awokado i maslo karite bardzo mi służy, nie słyszałam o szamponie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1517 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ahaha ja tak samo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1518 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1519 |
Raczkowanie
|
Wybiorę się tam jutro
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1520 |
Raczkowanie
|
A u mnie dzisiaj spokój i cisza, za wiele biegania mnie od rana czekało aby olej na noc kłaść czy myć rano, właśnie siedzę i się zastanawiam czy iść nałożyć ten olej teraz na 2h i potem myć, czy dać na noc i od rana
![]() Niektóre blogi faktycznie powalają, dlatego wolę opierać się na tych, których autorki zajmują się włosomaniactwem od dawna i wiedzą co piszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1522 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czemu Ci włosy wypadają? Kiedy się to zaczęło? Może idź do lekarza,niech zrobi odpowiednie badania!! Takich spraw nie można lekceważyć ![]()
![]() |
#1523 |
Zadomowienie
|
Dziś:
W skalp Jantar, na długość olej łopianowy z kiełkami pszenicy i jojobą (6h) Mycie Biały Jeleń szampon hipoalergiczny z bawełną Maska Stapiz Sleek Line z jedwabiem+Kallos Latte+Alterra brzoza i pomarańcza-zapach był obłędny ![]() Na końcówki CHI Jestem ciekawa co wyjdzie z dzisiejszej mieszanki... ![]()
![]() Edytowane przez barylka666 Czas edycji: 2013-08-19 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1525 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Na mojej półce ostatnio gości tylko masło klarowane więc się raczej nie przyda ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie dbałam o włosy (czyli myłam i używałam odżywki i robiłam przedziałek ;d) to uwielbiałam psikacze (bo są szybkie) także na pewno z nich nie zrezygnuję ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() Hmm...może to jest jakiś sposób, zgolę się na łyso i zacznę wszystko od nowa ![]() Edytowane przez Sun_day Czas edycji: 2013-08-19 o 14:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ja dzisiaj nałożyłam domową maseczkę imbirową na skalp i włosy, po 20minutach zmyłam ją Facelle. Mokre włosy były jedwabiste, lejące i gładkie, więc odżywka była zbędna. ![]()
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
hej.
moje wlosy przestalt sie krecic ![]() ![]() co do jantar ja niewiem jak wy wcieracie to ale ja do skory glowy sie dobrac nie moge tyle mam wlosow i bardziej wcierka idzie na odrosty niz na skalp... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1528 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)
ehh czasem poczuje na skorze ta wcierke ale przewaznie nie.Wiec chyba na efekty nie mam co liczyc..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1530 |
Zadomowienie
|
Oliwa z oliwek i keratynowy Biovax dały mi taki blask, ze chyba spokojnie mogłabym iść nocą drogą bez żadnych świateł odblaskowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.