Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 20:10   #1501
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Mam problem. Umyłam włosy, nałożyłam maskę, ale na dłużej niż zwykle (jakieś 15 minut, a zwykle na max 5 minut) i włosy od ucha (czyli tam, gdzie była nałożona maska) są jakby tłuste. I nie wiem, jak mam to zmyć. znów umyć szmponem? Pomocy!
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 20:41   #1502
M a d z i o s z e k
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Mam problem. Umyłam włosy, nałożyłam maskę, ale na dłużej niż zwykle (jakieś 15 minut, a zwykle na max 5 minut) i włosy od ucha (czyli tam, gdzie była nałożona maska) są jakby tłuste. I nie wiem, jak mam to zmyć. znów umyć szmponem? Pomocy!
Tak, zwykły szampon powinien pomóc
M a d z i o s z e k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-18, 23:05   #1503
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez M a d z i o s z e k Pokaż wiadomość
Tak, zwykły szampon powinien pomóc
Umyłam, ale boję się rozczesywać, bo nie nakładałam żadnej odżywki po.
Stary 2013-08-19, 07:22   #1504
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Umyłam, ale boję się rozczesywać, bo nie nakładałam żadnej odżywki po.
To że włosy miałaś jakby tłuste wiąże się z tym,że niedokładnie zmyłaś maskę. Też się tak ostatnio załatwiłam.

Czemu nie nałożyłaś odżywki?
Stary 2013-08-19, 07:47   #1505
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Nie suplementy, ale lekarz! Który przepisze odpowiednie tabletki z żelazem!

Podziwiam w takim razie pozytywne nastawienie. Ale z tego co piszesz to u Ciebie dzieje się koszmar włosowo-wypadaniowy nie lepiej pomyśleć o jakimś lekarzu?
Nie chce mi się iść do lekarza z tym wypadaniem, bo mam tak od zawsze, a mniej włosów ani tym bardziej łysych placków nie widzę. Tak po prostu już mam, po czesaniu pełno włosów na podłodze. Wygląda to strasznie, ale jestem przyzwyczajona

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 07:48   #1506
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
To że włosy miałaś jakby tłuste wiąże się z tym,że niedokładnie zmyłaś maskę. Też się tak ostatnio załatwiłam.

Czemu nie nałożyłaś odżywki?
Wiem. Nigdy tak mi sie nie zdarzylo, wiec nie wiedzialam, czy myc szamponem, czy sama woda.

Bo sie balam, ze znowu niedokladnie splucze Ale bylo ok.

Znowu mam lupiez.

Czy plukanka z pokrzywy dziala od razu, czy trzeba uzyc kilkakrotnie, zeby byl efekt?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-19, 08:38   #1507
Mahdab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sun_day Pokaż wiadomość

Ok, moje włosy są niestety wysokoporowe,,najbardziej przy końcach dlatego nie mogę ich ujarzmić i przez ostatnie 2 lata nie rosną tylko się kruszą na końcach...przez co ciągle obcinam krócej i krócej. 1 punkt do wiedzy.

.
Grasz w gry?

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
A pierwsze "O" w metodzie OMO to nie jest odżywka ?
O (odżywka) - M (mycie) - O (odżywka).

Wnikający.
A wystarczyło podiwanić mamie z kuchni słonecznikowy, rzepakowy (Kujawski) lub z pestek winogron.

Osobiście nie widzę potrzeby dodawania do czegokolwiek do włosów olejków eterycznych. A nos perfumiary mam.

Tak jak i moje.
Proszę : https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=47

Najważniejsza rada to, wszystko co jest napisane na Wizażu i blogach, przesiewaj przez sito rozsądku. Często są pisane takie bzdury, że ja - laik, przez trzy dni szczękę z podłogi zbieram. No i do wszystkiego należy podchodzić osobniczo, że się posłużę powiedzeniem mojego Dziadka : "jeden lubi ogórki, drugi organisty córki".
Nie musisz całkowicie odstawiać protein. Wysokoporowcy powinni je używać z wielkim umiarem. Jaką szkodę włosom przyniosą ? Puch.
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...h-protein.html
Z tym, że włosy można też przenawilżyć i przeemolietować. A więc - umiar i odpowiednie proporcje.
Zgadzam się.
Na jadnym z blogów czytałam, że dziewczyna zagęściła i wzmocniła sobie włosy przy linii czoła (miała takie zakola) goląc je

Mahdab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:05   #1508
barylka666
Zadomowienie

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Wczoraj ' katowałam' moje włosy prawie cały dzień nad wodą, dziś należy im się kilkugodzinne olejowanie

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:21   #1509
_ruDzik
Raczkowanie

Nałożyłam wieczorem około 2 łyżeczki oleju na całe włosy i pierwszy raz miałam problem z domyciem. Udało się za trzecim razem I pierwszy raz mnie zemdliło po Vitapilu, teraz nie wiem czy go nie odstawić. A tak dobrze mi służy...

Moje włosy polubiły się z pielęgnacją, którą im serwuję od niedawna:
Każdego wieczoru Jantar w skalp, co 3 dni olej trzymany do rana, po umyciu maska BingoSpa lub Kallos (zaczęłam używać masek zamiast odżywki, trzymam je na włosach w czasie porannego prysznica i na koniec spłukuję, albo siedzę "zamaskowana" około godziny) i na końcówki kropla oleju, odżywki Schauma Cream&Oil lub serum arganowe Marion, a wewnętrznie Vitapil
Jednak najlepsze co zrobiłam, to odstawienie jedwabiu Biosilk - podczas jego używania żadna pielęgnacja nie miała najmniejszego sensu.

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-19 o 10:24 Powód: dopisek.
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:35   #1510
beastlyessence
Raczkowanie

biosilk w biedronce ok 4 zł ^^ ale jednak się nie skusze jakich szamponow używacie do codziennej pielęgnacji ?

jakieś dobre niemieckie kosmetyki do włosów ? akurat mam okazję poszaleć

sesje zdjęciowe
piękne,lśniące włosy do bioder
beastlyessence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 10:44   #1511
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Nałożyłam wieczorem około 2 łyżeczki oleju na całe włosy i pierwszy raz miałam problem z domyciem. Udało się za trzecim razem I pierwszy raz mnie zemdliło po Vitapilu, teraz nie wiem czy go nie odstawić. A tak dobrze mi służy...

Moje włosy polubiły się z pielęgnacją, którą im serwuję od niedawna:
Każdego wieczoru Jantar w skalp, co 3 dni olej trzymany do rana, po umyciu maska BingoSpa lub Kallos (zaczęłam używać masek zamiast odżywki, trzymam je na włosach w czasie porannego prysznica i na koniec spłukuję, albo siedzę "zamaskowana" około godziny) i na końcówki kropla oleju, odżywki Schauma Cream&Oil lub serum arganowe Marion, a wewnętrznie Vitapil
Jednak najlepsze co zrobiłam, to odstawienie jedwabiu Biosilk - podczas jego używania żadna pielęgnacja nie miała najmniejszego sensu.
Spróbuj następnym razem nałożyć mniej oleju, mi wystarcza na całe włosy jedna łyżeczka, taka jak do herbaty

Dużo dziewczyn narzeka na vitapil że mdli, ja zażywam go bezpośrednio po posiłku i nigdy nie miałam żadnych nieprzyjemności...a przyznam że mam delikatny żołądek i często coś mi szkodzi...

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez beastlyessence Pokaż wiadomość
biosilk w biedronce ok 4 zł ^^ ale jednak się nie skusze jakich szamponow używacie do codziennej pielęgnacji ?

W drogeriach DM można znaleźć perełki z Alwerde i Balea, chciałabym tam pojechać

Stary 2013-08-19, 10:55   #1512
Ziqu
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanie.
Jestem włosomaniaczką od ok, 4 miesięcy. Na początku odstawiłam silikony, w sumie nie było źle, ale w tym miesiącu znowu do nich wróciłam i wiadomo włosy wyglądają lepiej. Nie nakładam jakiś silikonowych bomb tylko Kallosa Latte po olejowaniu i to się u mnie sprawdza, jednak czytając blogi widzę że wiele osób całkowicie rezygnuje z silikonów. Mam włosy średnioporowate w stronę wysokoporowatych, ostatnio kupiłam sobie dwie maski z silikonami i nie wiem czy otwierać :/
Stary 2013-08-19, 11:04   #1513
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ziqu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie.
Jestem włosomaniaczką od ok, 4 miesięcy. Na początku odstawiłam silikony, w sumie nie było źle, ale w tym miesiącu znowu do nich wróciłam i wiadomo włosy wyglądają lepiej. Nie nakładam jakiś silikonowych bomb tylko Kallosa Latte po olejowaniu i to się u mnie sprawdza, jednak czytając blogi widzę że wiele osób całkowicie rezygnuje z silikonów. Mam włosy średnioporowate w stronę wysokoporowatych, ostatnio kupiłam sobie dwie maski z silikonami i nie wiem czy otwierać :/

Silikony nie są złe, nie wyrzucaj! Używane z głową są pomocne, np. w silikonowym serum do końcówek, w maskach i odżywkach też nie są złe ale używane naprzemiennie z maskami bez silikonow, tylko w szamponach ich nie toleruje...

Co to za maski masz??

Aha, i raz na jakiś czas trzeba włosy oczyścić prostym szamponem z sls,u mnie to jest raz na jakieś półtora tygodnia

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-19 o 11:09
Stary 2013-08-19, 11:15   #1514
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:

Biosilk robi potworne siano na głowie, alkoholowy syf
Szamponów używam tych najzwyklejszych - aktualnie 2w1 marki Rossmann i chmielowy Mariage z Netto, a olej zmywam Familijnym lub Facelle. Żaden szampon nigdy nie zrobił efektu wow na mojej głowie, ani nie zrobił krzywdy, więc nie widzę sensu w kupowaniu tych z wyższej półki, te tańsze radzą sobie równie dobrze Więcej pieniędzy wolę przeznaczyć na maski i oleje.

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Spróbuj następnym razem nałożyć mniej oleju, mi wystarcza na całe włosy jedna łyżeczka, taka jak do herbaty

Dużo dziewczyn narzeka na vitapil że mdli, ja zażywam go bezpośrednio po posiłku i nigdy nie miałam żadnych nieprzyjemności...a przyznam że mam delikatny żołądek i często coś mi szkodzi...

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

W drogeriach DM można znaleźć perełki z Alwerde i Balea, chciałabym tam pojechać
Mi nigdy nic nie szkodzi, Vitapil też bardzo dobrze znoszę, dlatego dziwię się że mi takiego psikusa zrobił Co do oleju to masz rację - spróbuję z 2 łyżeczek zejść do 1. Mam włosy do połowy pleców więc może być ciężko
O taaak, mi też się marzy wycieczka do DM, wyniosłabym chyba pół sklepu

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-08-19 o 11:17
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 11:17   #1515
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja myję na zmianę szamponami: Avokado i Masło Karite, Schauma coś tam z kokosem (nigdy nie mogę zapamiętać, jasno brązowa butelka), kallos waniliowy i kallos arganowy, czasami zwykłym szamponem Bambi
Cytat:
Napisane przez Ziqu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie.
Ja bez silikonów doprowadziłam swoje włosy do takiego stanu, że do tej pory się próbuje ratować a minęło... już ponad dwa miesiące. Moim zdaniem dziewczyny, które farbują włosy nie powinny z nich rezygnować.
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 11:22   #1516
beastlyessence
Raczkowanie

odzywka awokado i maslo karite bardzo mi służy, nie słyszałam o szamponie w takim razie jutro wybieram się do dm, bo mam bardzo blisko. a jakieś konkretne produkty polecacie ?

sesje zdjęciowe
Stary 2013-08-19, 11:31   #1517
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Mi nigdy nic nie szkodzi, Vitapil też bardzo dobrze znoszę, dlatego dziwię się że mi takiego psikusa zrobił Co do oleju to masz rację - spróbuję z 2 łyżeczek zejść do 1. Mam włosy do połowy pleców więc może być ciężko
O taaak, mi też się marzy wycieczka do DM, wyniosłabym chyba pół sklepu
Daj znać jak poszło kolejne olejowanie!

Ahaha ja tak samo Kiedyś napewno się tam wybiorę

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
odzywka awokado i maslo karite bardzo mi służy, nie słyszałam o szamponie w takim razie jutro wybieram się do dm, bo mam bardzo blisko. a jakieś konkretne produkty polecacie ?

Napewno olejki Alverde- arganowy i paczula z czarną porzeczka. Odzywki balea kokosowa, poczytaj opinie na KWC

Stary 2013-08-19, 11:44   #1518
CrystalNatasha
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:

Byłam w czerwcu w Niemczech i zapomniałam kompletnie o tych kosmetykach z Balea Byłam tam i ich nie kupiłam, brawo.
Stary 2013-08-19, 12:11   #1519
beastlyessence
Raczkowanie

Wybiorę się tam jutro mam nadzieje, ze mnie nie wyrzuca z domu lub odwioza do Polski tymczasem idę ponownie umyć włosy, bo znowu coś źle zmylam :banghead:

sesje zdjęciowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 12:24   #1520
cobrad
Raczkowanie

GG do cobrad

A u mnie dzisiaj spokój i cisza, za wiele biegania mnie od rana czekało aby olej na noc kłaść czy myć rano, właśnie siedzę i się zastanawiam czy iść nałożyć ten olej teraz na 2h i potem myć, czy dać na noc i od rana

Niektóre blogi faktycznie powalają, dlatego wolę opierać się na tych, których autorki zajmują się włosomaniactwem od dawna i wiedzą co piszą
cobrad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:29   #1521
kasior92
Przyczajenie

Hej dziewczyny Wiecie gdzie mogę kupić wodę brzozową Malwa w Warszawie ??straszne wypadają mi włosy a czytałam dobre recenzje na jej temat Pomożecie
kasior92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 12:54   #1522
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasior92 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Wiecie gdzie mogę kupić wodę brzozową Malwa w Warszawie ??straszne wypadają mi włosy a czytałam dobre recenzje na jej temat Pomożecie
Poszukaj może w mniejszych sklepikach osiedlowych

Czemu Ci włosy wypadają? Kiedy się to zaczęło? Może idź do lekarza,niech zrobi odpowiednie badania!! Takich spraw nie można lekceważyć
Stary 2013-08-19, 13:38   #1523
barylka666
Zadomowienie

Dziś:

W skalp Jantar, na długość olej łopianowy z kiełkami pszenicy i jojobą (6h)
Mycie Biały Jeleń szampon hipoalergiczny z bawełną
Maska Stapiz Sleek Line z jedwabiem+Kallos Latte+Alterra brzoza i pomarańcza-zapach był obłędny (ok.45min)
Na końcówki CHI

Jestem ciekawa co wyjdzie z dzisiejszej mieszanki...

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-08-19 o 13:42
Stary 2013-08-19, 13:50   #1524
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Ja myję na zmianę szamponami: Avokado i Masło Karite, Schauma coś tam z kokosem (nigdy nie mogę zapamiętać, jasno brązowa butelka), kallos waniliowy i kallos arganowy, czasami zwykłym szamponem Bambi

Ja bez silikonów doprowadziłam swoje włosy do takiego stanu, że do tej pory się próbuje ratować a minęło... już ponad dwa miesiące. Moim zdaniem dziewczyny, które farbują włosy nie powinny z nich rezygnować.
Wysokoporowate tez. Mi sie jeszcze bardziej niszczyły bez silikonów.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:59   #1525
Sun_day
Przyczajenie

Cytat:

Wnikający.
A wystarczyło podiwanić mamie z kuchni słonecznikowy, rzepakowy (Kujawski) lub z pestek winogron.
Dzisiaj doszedł, spróbuję nałożyć na łeb,zobaczymy co będzie. Będzie katastrofa to będę próbować kuchennych ;> a ten odstawię na półkę, może kiedyś się przyda-jak odbuduję trochę włosy.
Na mojej półce ostatnio gości tylko masło klarowane więc się raczej nie przyda Pod matczyną opieką niestety nie jestem już od kilku lat
Cytat:

Osobiście nie widzę potrzeby dodawania do czegokolwiek do włosów olejków eterycznych. A nos perfumiary mam.
Ale chyba nie zaszkodzi jak wypróbuję. Tak jak i olejek kokosowy kupiłam go zanim trafiłam na wątek,rodzaje porowatości itd. Sugerowałam się KWC i czymś tam jeszcze ;> Ponoć poprawia ukrwienie głowy, wzmacnia włosy,przyspiesza porost,jakby co jest bardzo uniwersalny-uspokaja (przyda się jak będę wyklinać na włosy), odstrasza komary

Cytat:
Najważniejsza rada to, wszystko co jest napisane na Wizażu i blogach, przesiewaj przez sito rozsądku. Często są pisane takie bzdury, że ja - laik, przez trzy dni szczękę z podłogi zbieram. No i do wszystkiego należy podchodzić osobniczo, że się posłużę powiedzeniem mojego Dziadka : "jeden lubi ogórki, drugi organisty córki".
Nie musisz całkowicie odstawiać protein. Wysokoporowcy powinni je używać z wielkim umiarem. Jaką szkodę włosom przyniosą ? Puch.
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...h-protein.html
Z tym, że włosy można też przenawilżyć i przeemolietować. A więc - umiar i odpowiednie proporcje.

Może. Dla mnie - była i jest nieodpowiednia.

Osobiście nie lubię "jedwabi". Do zabezpieczenia wolę odżywki w psikaczch.
Spoko,właśnie zabieram się do ułożenia i usystemazytowania informacji w mojej głowie, poczytam blogi i coś wynajdę dla siebie. Zobaczę jak działa wax na moich włosach, jak ciągle będzie mi mieszać to dam TŻowi ;d
Jak nie dbałam o włosy (czyli myłam i używałam odżywki i robiłam przedziałek ;d) to uwielbiałam psikacze (bo są szybkie) także na pewno z nich nie zrezygnuję

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Mahdab Pokaż wiadomość
Grasz w gry?

Zgadzam się.
Na jadnym z blogów czytałam, że dziewczyna zagęściła i wzmocniła sobie włosy przy linii czoła (miała takie zakola) goląc je
W czasach młodszej młodości grałam

Hmm...może to jest jakiś sposób, zgolę się na łyso i zacznę wszystko od nowa Hahaha

Edytowane przez Sun_day
Czas edycji: 2013-08-19 o 14:56
Sun_day jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:53   #1526
evolette
Raczkowanie

Cytat:
Dziś:

W skalp Jantar, na długość olej łopianowy z kiełkami pszenicy i jojobą (6h)
Mycie Biały Jeleń szampon hipoalergiczny z bawełną
Maska Stapiz Sleek Line z jedwabiem+Kallos Latte+Alterra brzoza i pomarańcza-zapach był obłędny (ok.45min)
Na końcówki CHI

Jestem ciekawa co wyjdzie z dzisiejszej mieszanki...
I jakie włoski masz po tej mieszance?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Ja dzisiaj nałożyłam domową maseczkę imbirową na skalp i włosy, po 20minutach zmyłam ją Facelle. Mokre włosy były jedwabiste, lejące i gładkie, więc odżywka była zbędna. Czekam aż wyschną by ocenić efekt końcowy.

Razem
evolette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:21   #1527
prince_polo
Zakorzenienie

hej.
moje wlosy przestalt sie krecic za to sa takie miekkie

co do jantar ja niewiem jak wy wcieracie to ale ja do skory glowy sie dobrac nie moge tyle mam wlosow i bardziej wcierka idzie na odrosty niz na skalp...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 21:24   #1528
susuanne
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej.
moje wlosy przestalt sie krecic za to sa takie miekkie

co do jantar ja niewiem jak wy wcieracie to ale ja do skory glowy sie dobrac nie moge tyle mam wlosow i bardziej wcierka idzie na odrosty niz na skalp...

mam ten sam problem
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:28   #1529
prince_polo
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
mam ten sam problem
ehh czasem poczuje na skorze ta wcierke ale przewaznie nie.Wiec chyba na efekty nie mam co liczyc..

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:23   #1530
creatives
Zadomowienie

GG do creatives

Oliwa z oliwek i keratynowy Biovax dały mi taki blask, ze chyba spokojnie mogłabym iść nocą drogą bez żadnych świateł odblaskowych

01.05.2013 - włosomaniaczę

lubię czytać 88/52

creatives jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości