Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybierasz tytuł dla XVIII części wątku mam wrześniowo-październikowych?
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 6,25%
Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają 0 0%
Porody się zbliżają, więc mamuśki okna obmywają 1 2,08%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 19 39,58%
Mówi mama do malucha: "Wyłaź wreszcie z mego brzucha" 7 14,58%
Łóżeczko, wózek już czekają, a maluchy w brzuchach zwlekają 1 2,08%
Zbudyniałe wszystkie matki modlą się o poród gładki 7 14,58%
Wody chlusną, skurcze brzucha, chcę zobaczyć już malucha! 10 20,83%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 14:28   #1741
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

cześć moje kochane mamusie i dzidziusie
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:28   #1742
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013, cz. XVII

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
PRZEZ BAJKE NIE MOGE CZYTAC WIZAZU - BO MI DZIECKO RYCZY ZE KOTKA NIE WIDZI JAK PRZEWIJAM STRONE! postawila sobie krzeslo przed lapkiem, siedzi i patrzy i karmi kotka chrupkami :pL

Rozumiem ją, no bo Bajeczny kotek jest słodki (ale widziałam na wizażu inną dziewczynę, która też ma ten awatar )

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
co do wygladu po porodzie, to ta moja kolezanka co 10 dni temu urodzila blizniaki to w ogole nie wyglada jak by w ciazy byla a i jeszcze brzuszek gladziutki zero rozstepow, no cud miod. no i cesarke miala, bardzo ladnie ja zszyli, ze w pierwszej chwili jak ja zobaczylam myslalam ze naturalnie rodzila bo w ogole po niej nie widac ze ja cieli smiga juz jak zaczarowana, no ale to pewnie ze wzgledu na sres zwiazany z dziecmi.
Też tak kcem

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
jedzie do mnie M. żeby iść ze mną do gin niby mam niedaleko ale boję się iść sama
To Twoja przyjaciółka, tak? Bo się zagubiłam

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja mam 18,5.Co dziwne schudłam ostatnio pół kilo.A najwięcej poszło w tyłek i uda...
Na końcówce ciąży można nawet chudnąć

Cytat:
dziewczyny mój Dawid wykonał kilka tel (mimo, że w pracy ma totalny zakaz rozmawiania przez tel) i dostał właśnie takiego sms: "Poza łazienką mieszkanie jest gotowe do przekazania. Łazienka jest robiona. Dzisiaj zabudowują wannę i robią półkę, jutro zaczynają płytkować." Jeju może się uda... Teraz tylko czekać na środę i trzymać najmocniej na świecie kciuki żeby udało się wynegocjować wycenę, bo nie mamy dodatkowych 20 tys. jakie sobie krzyknęli... 10 damy, bo zostały dodatkowe rzeczy zrobione ale nie 20!!! Dziewczyny błagam trzymajcie kciuki, bo one działają bardzo!!!!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:28   #1743
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
cześć moje kochane mamusie i dzidziusie

Stary 2013-08-19, 14:29   #1744
inwersja
dryfuję słowami

haha... nie uwierzycie, sprawdzam konto i dostałam zwrot tej kasy. 1,5 miesiąca pisania, dzwonienia i zwodzenia. przypuszczam, że te telefony to więcej kosztowały niz ten zwrot za towar i wysyłkę. aż musiało dość do tego, że allegro mu konto zablokowało... na prawdę ludzie to idioci, że za parę groszy narażają firmę na takie akcje..
Stary 2013-08-19, 14:31   #1745
karolson
Zakorzenienie

widzę że porodzik u Makreli w kapeluszu się szykuje

więc tak byłam na wizycie i :
- szyjka w badaniu ma 0,5 cm, rozwarcie, gin twierdzi, że dotykał główkę
- badanie bolało jak cholera, oczywiście karolson jaka reakcja na ból i stres? wybuch śmiechu.... beda miec jaja na porodówce
- Filipek nalutki to nie będzie jak to gin powiedział
- dostałam skierowania na morfo, mocz, kiłe, toxo, hiv, zółtaczkę i nakaz zrobienia tego jutro, bo inaczej mogę nie zdąrzyć
- dodatkowo w związku z tym ze mnie wszystko swedzi, dodatkowe badania pod kątem wątroby: bilurbine itp
- zwolnienie do dnia porodu
- ktg ok, ale bylo krótkie i mały się malo ruszał, położna twierdzi, że przed ktg następnym mam zjeść dużo słodkiego wiec sie zastanawiam, po co to ktg dla ruchów czy skurczy?
- ginek twierdzi że 27 się mozemy jeszcze spotkać, ale później to już raczej nie doczłapie
- ginek pytał gdzie rodze i jakoś nie dokonca znam intencje jego pytan, nie wiem czy nie chciał próbować przekonac mnie do szpitala medicover, gdzie Socha i Gardias ma rodzić, bo on tam pracuje też

w załączeniu zdjęcia z soboty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0079 - Kopia.jpg (199,7 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0056 - Kopia.jpg (182,4 KB, 81 załadowań)
Stary 2013-08-19, 14:34   #1746
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Powiem ci szczerze, że nas bardzo gonił czas, a remont był generalny, bardzo długo trwał, po 2 tygodniach pogoniliśmy jedną ekipę, bo nie zrobiła nic i byliśmy w desperacji, a nowa ekipa to był nasz nowy sąsiad i jego budowlańcy, bardzo trudny człowiek w kontaktach, wszystko wiedział najlepiej, itp i miałam nieraz ochotę go zabić, ale zrobił większość bardzo łądnie, a mieszkanie było w stanie masakrycznym. Właściwie ekipa zrobiła, a nie on, bo on sam głównie się zajmował marketingiem i głupim gadaniem. To był taki trochę naciągacz właśnie, co to ciągle marudził i wymyślał. Mój mąż był cierpliwy, bo ja bym go pogoniła. Trzeba było się z nim namęczyć, ale większość rzeczy zrobił solidnie i na czas. Jedyna rzecz, którą naprawdę skopał to właśnie te płytki w przedpokoju
no widzisz, taki markietingowiec, a gdzie umowa? słów brak na niektórych ludzi... popatrz, ja tu piszę że umawiamy się, że cena może wzrosnąć max 15% (choć nigdy się nie zdarzyło aż tyle, max kilka %), wam wzrosła o 30... No to ja nie wiem co by miało za tyle kasy wyskoczyć po drodze... dobudówka?
Ale tak jak mówię, w ogólnym rozliczeniu facet nie zarobi, bo tak właśnie traci się klientów wg mnie , a taki markietingowiec...
no ale wszędzie są kombinatorzy, jeszcze jak wyczują, że się człowiek spieszy... to już kaplica...
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:34   #1747
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mój Dawid wykonał kilka tel (mimo, że w pracy ma totalny zakaz rozmawiania przez tel) i dostał właśnie takiego sms: "Poza łazienką mieszkanie jest gotowe do przekazania. Łazienka jest robiona. Dzisiaj zabudowują wannę i robią półkę, jutro zaczynają płytkować." Jeju może się uda... Teraz tylko czekać na środę i trzymać najmocniej na świecie kciuki żeby udało się wynegocjować wycenę, bo nie mamy dodatkowych 20 tys. jakie sobie krzyknęli... 10 damy, bo zostały dodatkowe rzeczy zrobione ale nie 20!!! Dziewczyny błagam trzymajcie kciuki, bo one działają bardzo!!!!

20 ty wiecej to przegiecie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:34   #1748
Madziuchna27
Zakorzenienie

Karolson, świetne wieści A zdjęcia super z TŻ jaką dobraną parę tworzycie w tych bluzeczkach

Stary 2013-08-19, 14:35   #1749
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ej nie było mnie ze 2 godz chyba tylko a wy tyle naczyniły
obiad gotowy, relaksuję się przed szkołą, rzyż mnie trochę boli...

Makrela ogarniaj się!!!

Ladan brak słów... to wszystko to pikuś, bo ewidentnie widać, że twoja mama ma jakieś żale z przeszłości i chyba nie dociera, że będzie babcią, ale jak na Boga można powiedzieć własnemu dziecku, że zmarnawało matce karierę czy co tam...

I widzę, że jeszcze robole ją w oczy kłują... każdy musi być prawnikiem, lekarzem i inżynierem? (zaznaczam że wg mnie D. w ogóle nie zakrawa o kogoś, kogo ma na myśli twoja matka)
Kiedyś tutaj też któraś pisała (nie pamiętam kto), że robole jej remontowali coś tam w domu
A ja z tż jesteśmy robolami z wyboru i przynajmniej wiem że mojemu dziecku niczego nie braknie. Oboje mamy wyższe wykształcenie i doświadczenie jakieśtam w zawodzie, ale co z tego że będę dumną panią nauczyciel z głodową pensją? Już wolę myć kible a przynajmniej mnie stać na to, żeby mieć dziecko. Tż jest tym wspomnianym robolem z budowy ale przynajmniej wie za co robi i dla kogo.
A czasami odnoszę wrażenie, że dla niektórych np sprzedawanie w sklepie to jakaś ujma na honorze...
każdy ma swoje priorytety, praca nie zając.
mam to samo i podpisuje się pod tymi slowami,

Aleksander
Stary 2013-08-19, 14:35   #1750
kaska87
Zakorzenienie

Karolson no nieźle

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:37   #1751
tancerka212
Zakorzenienie

mamma mia co tu się dzieje- czyżby porodzik się nam w tym tygodniu u Makreli szykował? a ona już w terminie jest? a poza tym to widzę że rozwarcia itp no kosmos normalnie ja bym mogła jeszcze w ciąży chodzić do końca roku conajmniej tak mi w niej dobrze
Stary 2013-08-19, 14:37   #1752
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja wychodzilam w zwykłych dresach, ale tydzień po porodzie nosilam swoje jeansy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A ja usłyszałam ostatnio "Dupa Ci chyba urosła nie?!" I to od przyjaciółki Strasznie mi się głupio zrobiło mówiąc szczerze...

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
Mam newsa

Nikt na mnie nie stawiał, a jest duuza szansa, ze bedę kolejna...
bo..

rodzę w czwartek!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

help!!!!!!!

byłam dzis na usg, Kluska urosła w 2 tyg 300g- waży 2493g (37tc4dz)
wg lekarzy to za mało i trzeba ją ewakuowac troszkę wcześniej i bede miała wywoływanie porodu.
Minimalnie sie cieszę, bo przynajmniej nie bedzie elementu zaskoczenia (do szpitala mam kawałek, nie mamy auta i wizja rozpoczecia się akcji w srodku nocy troszkę mnie przerazała), chociaz oczywiście wolałabym, zeby wszystko było ok i pozwolic Małej zadecydowac kiedy chce wyjść...

muszę jeszcze tyyyle rzeczy porobic w domu no i nastawic sie psychicznie, ze za 3 dni urodzę dziecko!!!!!
Ale czad No i kciukasy oczywiście za Was

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:39   #1753
kaska87
Zakorzenienie

podbrzusze mnie boli, ale nie jak na @ tylko tak kłuje- bardziej jakby to coś z pęcherzem było

Stary 2013-08-19, 14:41   #1754
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Dot.: Już niektóre odliczają, inne grzecznie wciąż czekają, mamy IX-X 2013

Ah i oficjalnie ogłaszam, że mam nową schizę - boję się, że nie zauważę porodu No bo w sumie ja to chyba nigdy tych skurczy nie miałam, sama nie wiem. Raz tylko ociupinkę brzuch mnie bolał jak na @, wzięłam nospę, poszłam spac i przeszło, i nie wiem czego się spodziewać. A jeszcze gadałam z koleżanką, która w 2h urodziła, tzn. od skurczy co 10 min, do skurczy co 3min minęły 2h. W 2h, to nawet mój mąż nie zdąrzy mnie dowieźć jak będzie w robocie. Baa, często na taxi czeka się ze 40min w dużym mieście. Ja chyba muszę co jakiś czas czymś sobie łeb nabić zeby funkcjonować.
Stary 2013-08-19, 14:41   #1755
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
widzę że porodzik u Makreli w kapeluszu się szykuje

więc tak byłam na wizycie i :
- szyjka w badaniu ma 0,5 cm, rozwarcie, gin twierdzi, że dotykał główkę
- badanie bolało jak cholera, oczywiście karolson jaka reakcja na ból i stres? wybuch śmiechu.... beda miec jaja na porodówce
- Filipek nalutki to nie będzie jak to gin powiedział
- dostałam skierowania na morfo, mocz, kiłe, toxo, hiv, zółtaczkę i nakaz zrobienia tego jutro, bo inaczej mogę nie zdąrzyć
- dodatkowo w związku z tym ze mnie wszystko swedzi, dodatkowe badania pod kątem wątroby: bilurbine itp
- zwolnienie do dnia porodu
- ktg ok, ale bylo krótkie i mały się malo ruszał, położna twierdzi, że przed ktg następnym mam zjeść dużo słodkiego wiec sie zastanawiam, po co to ktg dla ruchów czy skurczy?
- ginek twierdzi że 27 się mozemy jeszcze spotkać, ale później to już raczej nie doczłapie
- ginek pytał gdzie rodze i jakoś nie dokonca znam intencje jego pytan, nie wiem czy nie chciał próbować przekonac mnie do szpitala medicover, gdzie Socha i Gardias ma rodzić, bo on tam pracuje też

w załączeniu zdjęcia z soboty
Karolson ładnie wyglądasz
czyli to już tuż tuz;D jestem ciekawa która pierwsza;p:kciuki :

Aleksander
Stary 2013-08-19, 14:41   #1756
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Karolson, świetne wieści A zdjęcia super z TŻ jaką dobraną parę tworzycie w tych bluzeczkach
pół dnia jęczałam, że ma ubrać tą koszulkę co ja, bo do zdjęć i wyjęczałam TŻa kuzynka zrobiła nam 100 zdjęć nie takich typowo ciążowych, ale pamiątka jest i dobra jakość, chodź wizaz mi ją jakoś psuje..
dopiero zdjęcia uświadomiły mi jaka jestem gruba
Stary 2013-08-19, 14:42   #1757
tancerka212
Zakorzenienie

czy mi się zdaje czy Kropelka relację z porodu napisała? dużo stron temu mam jej szukać bo chcę czym prędzej ją przeczytać
Stary 2013-08-19, 14:42   #1758
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no widzisz, taki markietingowiec, a gdzie umowa? słów brak na niektórych ludzi... popatrz, ja tu piszę że umawiamy się, że cena może wzrosnąć max 15% (choć nigdy się nie zdarzyło aż tyle, max kilka %), wam wzrosła o 30... No to ja nie wiem co by miało za tyle kasy wyskoczyć po drodze... dobudówka?
Ale tak jak mówię, w ogólnym rozliczeniu facet nie zarobi, bo tak właśnie traci się klientów wg mnie , a taki markietingowiec...
no ale wszędzie są kombinatorzy, jeszcze jak wyczują, że się człowiek spieszy... to już kaplica...
Dlatego ja uważam, że dobra uczciwa ekipa to skarb i jeśli taką tworzycie z mężem, to wróżę wam wielki sukces Chociaż może w Norwegii ludzie są uczciwsi ogólnie i to nie jest taki ewenement. Ja osobiście nie słyszałam w Polsce, żeby ktoś nie miał kłopotów z ekipą, jak nie z kasą to z terminem itp

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:43   #1759
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
czy mi się zdaje czy Kropelka relację z porodu napisała? dużo stron temu mam jej szukać bo chcę czym prędzej ją przeczytać
jest link na 1 stronie, nad listą badań
Stary 2013-08-19, 14:43   #1760
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Jest na 1 stronie

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-08-19, 14:45   #1761
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
mamma mia co tu się dzieje- czyżby porodzik się nam w tym tygodniu u Makreli szykował? a ona już w terminie jest? a poza tym to widzę że rozwarcia itp no kosmos normalnie ja bym mogła jeszcze w ciąży chodzić do końca roku conajmniej tak mi w niej dobrze
A ja mam już serdecznie dość...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:45   #1762
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ah i oficjalnie ogłaszam, że mam nową schizę - boję się, że nie zauważę porodu No bo w sumie ja to chyba nigdy tych skurczy nie miałam, sama nie wiem. Raz tylko ociupinkę brzuch mnie bolał jak na @, wzięłam nospę, poszłam spac i przeszło, i nie wiem czego się spodziewać. A jeszcze gadałam z koleżanką, która w 2h urodziła, tzn. od skurczy co 10 min, do skurczy co 3min minęły 2h. W 2h, to nawet mój mąż nie zdąrzy mnie dowieźć jak będzie w robocie. Baa, często na taxi czeka się ze 40min w dużym mieście. Ja chyba muszę co jakiś czas czymś sobie łeb nabić zeby funkcjonować.
Wiesz co, z tego co słyszałam to pierwszy poród ciągnie się godzinami i nie da się go przegapić, także nie martw się tym. Jakieś ekspresowe akcje to jest margines błędu statystycznego, a gdyby cię taki spotkał, to nawet powinnaś się cieszyć, a nie martwić. Zawsze można karetkę wezwać jakby co

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-08-19, 14:47   #1763
policzanka
Wtajemniczenie

Makrela-trzymamy kciuki!!.A jak tylko malutka przyjdzie na swiat to sie pochwal!

Karolson-aaaaaaaa Ciebie tez juz tylko chwila dzieli od Filipka!!!Czad!a fotki piekne
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 14:47   #1764
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
jest link na 1 stronie, nad listą badań
Cytat:
Jest na 1 stronie
pędzę
Stary 2013-08-19, 14:47   #1765
Madziuchna27
Zakorzenienie

a ja właśnie zadzwoniłam do kliniki zapytać jak moje posiewy, dziś przyszły wyniki, ale doktor nie zdążył przygotować recept, więc jutro pojadę.... recept, bo oczywiście na to wygląda, że mam paciora

Stary 2013-08-19, 14:48   #1766
policzanka
Wtajemniczenie

Jutro jest moj termin z Usg..Ale i tak nie robie sobie nadziei..
Stary 2013-08-19, 14:48   #1767
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Wiesz co, z tego co słyszałam to pierwszy poród ciągnie się godzinami i nie da się go przegapić, także nie martw się tym. Jakieś ekspresowe akcje to jest margines błędu statystycznego, a gdyby cię taki spotkał, to nawet powinnaś się cieszyć, a nie martwić. Zawsze można karetkę wezwać jakby co
no u koleżanki to był właśnie pierwszy poród. ale z tego co mówiła, to jej mamie też szło ekspresowo, więc może to u nich dziedziczne
moja akurat całą noc spędziła na porodówce...
Stary 2013-08-19, 14:50   #1768
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
no u koleżanki to był właśnie pierwszy poród. ale z tego co mówiła, to jej mamie też szło ekspresowo, więc może to u nich dziedziczne
moja akurat całą noc spędziła na porodówce...

Moja rodziła prawie cała dobe...I to wszystkie ciaze..oby to w moim przypadku nie bylo dziedziczne...
Stary 2013-08-19, 14:51   #1769
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
a ja właśnie zadzwoniłam do kliniki zapytać jak moje posiewy, dziś przyszły wyniki, ale doktor nie zdążył przygotować recept, więc jutro pojadę.... recept, bo oczywiście na to wygląda, że mam paciora
dostaniesz leki i będzie dobrze

niech ten tydzień się już skończy

Stary 2013-08-19, 14:52   #1770
bojatoja
Zakorzenienie

Makrela super

Karolson to u Ciebie też tuż, tuż super zdjęcia.

To tyle ile dzisiaj nadrobiłam

Ja też po wizycie u gina. Ale u mnie na razie bez zmian, czyli dalej centymetrowe rozwarcie, szyjka lekko skrócona Gin powiedział, że na razie ok, ale w każdej chwili mogłoby się coś rozkręcić.
W 3 tygodnie przytyłam 2 kilo
Usg nie miałam robionego, zbadał tylko tętno dzidziusia.
Fajnie bo anemii już nie mam i nie muszę łykać żelaza. Dostałam skierowanie na ktg. I tyle.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości