Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-17, 15:46   #4981
Heroldin
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Wróciłam z wojaży.

ImmortalLover
, strasznie mi przykro, ale u mnie tych masełek już nie ma. Szukałyśmy z dwoma ekspedientkami. Podobno wczoraj jeszcze były. Dzisiaj tylko te pomadki.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Kasia w takim jakby komisie
Czy to komis - nie wiem. Tam sprzedają telefony i akcesoria do nich. Czy mają też używane - nie wiem. Używane to w lombardach. Widziałam u mnie. Sopor jest.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi Pokaż wiadomość
Ja nie lubie u siebie na paznokciach lakierów nude
Ja używam, kiedy mi się paznokcie złamią.

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Tzn maziam się czasami tym różem i bronzerem
A wytłumacz do czego tak naprawdę jest ten bronzer ?

Cytat:
Napisane przez Finlora
Do depilacji bikini musieliby mnie chyba uśpić
Identyczne mam odczucie. Albo jakoś analgezją zarazić się. Patrzaj, a modelki muszą (podobno), a one takie kościste. To dopiero musi boleć. Jak wieść niesie modelki całą dobę pijane i na haju, to pewnie nie czują.

Cytat:
Przecież czerwony kolor to klasa sama w sobie.
Dlatego ja wyłącznie w odcieniach czerwieni paznokcie maluję.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 16:59   #4982
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Ja swoje kupiłam w Naturze, kiedy kosztowały właśnie ok 7 zł w promocji.
Myślałam,że Biedronce kupiłaś

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość

ImmortalLover
, strasznie mi przykro, ale u mnie tych masełek już nie ma. Szukałyśmy z dwoma ekspedientkami. Podobno wczoraj jeszcze były. Dzisiaj tylko te pomadki.
Pomadki u mnie też są Chyba dobre muszą być te masełka skoro tak szybko poszły

Cytat:
Czy to komis - nie wiem. Tam sprzedają telefony i akcesoria do nich. Czy mają też używane - nie wiem. Używane to w lombardach. Widziałam u mnie. Sopor jest.
Wiem o co chodzi,ale nie wiem jak to nazwać,stąd ten komis

Cytat:
Identyczne mam odczucie. Albo jakoś analgezją zarazić się. Patrzaj, a modelki muszą (podobno), a one takie kościste. To dopiero musi boleć. Jak wieść niesie modelki całą dobę pijane i na haju, to pewnie nie czują.
Poszłabym na depilację woskiem,ale poza kwestią finansową boję się bólu
Modelki jedzą watę-pamiętaj

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 21:39   #4983
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu czerwien nie moze byc kolorem biurowym? Przecież czerwony kolor to klasa sama w sobie.
Owszem, ale zarezerwowana dla kierowniczki a nie dla zwykłego pracownika

Cytat:
Ja używam, kiedy mi się paznokcie złamią.
A ja dlatego, że nie widać aż tak bardzo pościeranych końcówek

Cytat:
A wytłumacz do czego tak naprawdę jest ten bronzer ?
Głównie do konturowania twarzy, poprawiania kształtu. W moim przypadku do lekkiego wyszczuplenia policzków i próby "zrobienia" kości policzkowych, których u mnie w ogóle nie widać
Strasznie zazdroszczę kobietom widocznych kości policzkowych.
Do albumu wrzuciłam 2 fotki, które zrobiłam sobie ostatnio po mazianiu bronzerem i mam wrażenie, że wygląda to jakbym miała kości policzkowe

Cytat:
Poszłabym na depilację woskiem,ale poza kwestią finansową boję się bólu
Masz na myśli depilację bikini??

Cytat:
A to dlatego mają wiecznie skrzywione miny albo sztuczne uśmiechy - wszystko jasne

Patrzcie co znalazłam na perełkowym - już dawno miałam to wrzucić i cały czas zapominałam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=706839

Edit. Ło matko, ale ten wizaż "zbrzydza" zdjęcia. W normalnej rozdzielczości wyglądają o niebo lepiej i są wyraźniejsze
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 05:47   #4984
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Chyba dobre muszą być te masełka skoro tak szybko poszły
Być może ... Ale chyba pamiętasz akcję z płynem micelarnym z Biedronki. Sama dałam się nabrać.

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Nie jesteś na bieżąco. Teraz są na topie tabletki (czy cuś) z larwami tasiemca. To się łyka.

Cytat:
Do albumu wrzuciłam 2 fotki, które zrobiłam sobie ostatnio po mazianiu bronzerem i mam wrażenie, że wygląda to jakbym miała kości policzkowe
Widać te Twoje kości policzkowe. Ale ja taki efekt uzyskuję różem.
Muszę sobie jednak bronzer sprawić. Jak bonie dydy - nigdy nie miałam. Do czego dobiera się odcień bronzera ? Przypuszczam, że nakłada się go na podkład.
Kreskę masz ładną, Narcyzie. Zazdraszczam.

Cytat:
Napisane przez Finlora
A to dlatego mają wiecznie skrzywione miny albo sztuczne uśmiechy - wszystko jasne
Ty se podśmiechujek nie rób. Toż one, biedactwa, stale głodne, to jak mają się uśmiechać. Ja bym zwariowała.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ło matko, ale ten wizaż "zbrzydza" zdjęcia.
Tyś się ostatnio jakaś taka szerzycielka herezji zrobiła. Stos Ci nie straszny ? Jak śmiesz pisać, że zdjęcia na Wizażu nie są dobre ? Waszak na ich podstawie gro wizażowych specjalistek ocenia stan i poziom zniszczenia włosów, koloryt cery, typ urody . Co tam ocenia - na podstawie zdjęć kosmetyki dobiera. Dla mnie to fenomen, dar jasnowidztwa. Parapsychologia, jak nic - parapsychologia.

Miłego dnia
Stary 2013-08-18, 09:40   #4985
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Masz na myśli depilację bikini??
Tak Chociaż myślałam też o nogach

Cytat:
Być może ... Ale chyba pamiętasz akcję z płynem micelarnym z Biedronki. Sama dałam się nabrać.
Kupiłam ostatnio i mnie pasuje Myślałam,ze nie spotkam już ich,bo wzięłam ostatnie opakowanie,ale dowieźli ostatnio

Cytat:
Nie jesteś na bieżąco. Teraz są na topie tabletki (czy cuś) z larwami tasiemca. To się łyka.
O tak, widziałam nawet w programie w stylu "Dlaczego ja?" i mama opowiadała
Łyka się,a później powoli umiera

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2013-08-18, 11:09   #4986
Heroldin
Zakorzenienie

Przeczytałam, że napisałam : " Ale ja taki efekt uzyskuję różem." Pąsem me lico spłonęło Powinno być : "próbuję uzyskać " .

Cytat:
Kupiłam ostatnio i mnie pasuje
I nie zostawia Ci powłoki na twarzy ? Myślałam, że ja taka wrażliwa jestem, ale na paru blogach doczytałam, że inne też ten efekt odczuwają. Co prawda, kosmetyk ten dobrze "myje", ale ta powłoka dyskwalifikuje go u mnie. Kremu nie można nałożyć.
Podpatrując na blogu u Asi, kupiłam micela z Bielendy - kolagenowe odmładzanie ( ). Ale mnie poszczypał. Oj matulu, jak poszczypał.

Cytat:
Łyka się,a później powoli umiera
Ale się chudnie i można pochwalić się np. na Wizażu : mam 160 cm wzrostu i ważę 45 kg.
A jak było i ... jest z Adipex'em ?

Siedzę w biusthalterach . Kobita, u której stołuję się z biustonoszami, namówiła mnie na cyckonosz z serii "soft". Ostatnio takie softy to ja na początku szkoły średniej nosiłam. A ona za mną łaziła : kup pani, kup, bo to rewelacyjny biustonosz. Taka sympatyczna Armenka, to kupiłam. I co ? REWELACJA ! To ten : http://www.e-lady.pl/produkt/15698/b...oft-b-224.html Trzyma, dobrze leży i rowek robi. Chciałam dokupić drugi z tej firmy i ... ceny w internecie wyższe niż u tej Armenki w sklepie. O prawie dwie dychy. A ten Wies Mann to w Poznaniu. Mamy kogoś w Poznaniu ?
Stary 2013-08-18, 11:46   #4987
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Widać te Twoje kości policzkowe. Ale ja taki efekt uzyskuję różem.
Muszę sobie jednak bronzer sprawić. Jak bonie dydy - nigdy nie miałam. Do czego dobiera się odcień bronzera ? Przypuszczam, że nakłada się go na podkład.
Kreskę masz ładną, Narcyzie. Zazdraszczam.
Widuję czasami na mieście dziewczyny, które mają bardzo ładnie podkreślone kości policzkowe i zazdroszczę, bo jak ja się za to zabiorę to mam wrażenie, że wyglądam jak pomalowana a nie umalowana Różem to już w ogóle nie umiem się posługiwać, może nie umiem dobrać odcienia albo w ogóle beztalencie ze mnie.
Co do bronzera to ja wybierałam taki, żeby nie robił pomarańczowej cegły na twarzy - mam ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...u-bronzer.html
A co do kreski to u mnie wygląda to mniej więcej tak, że zazwyczaj zmywam ją ze 2 razy zanim wyjdzie mi taka jak powinna, albo tak ja poprawiam, że w końcu wychodzi za gruba I nigdy nie udało mi się zrobić ładnej jaskółki.

Cytat:
Tyś się ostatnio jakaś taka szerzycielka herezji zrobiła. Stos Ci nie straszny ? Jak śmiesz pisać, że zdjęcia na Wizażu nie są dobre ? Waszak na ich podstawie gro wizażowych specjalistek ocenia stan i poziom zniszczenia włosów, koloryt cery, typ urody . Co tam ocenia - na podstawie zdjęć kosmetyki dobiera. Dla mnie to fenomen, dar jasnowidztwa. Parapsychologia, jak nic - parapsychologia.
Nie wiem jak inne, ale na pewno zbrzydza te w albumie
Te w wątkach wyglądają trochę lepiej, bo można je wrzucić w lepszej rozdzielczości.
Skorzystałabyś z rad specjalistek zamiast sobie podśmiechujki urządzać

Cytat:
Tak Chociaż myślałam też o nogach
Nogi możesz sama w domu Ja tam wolę przejechać zwykłą maszynką co 2 dni

Cytat:
Siedzę w biusthalterach . Kobita, u której stołuję się z biustonoszami, namówiła mnie na cyckonosz z serii "soft". Ostatnio takie softy to ja na początku szkoły średniej nosiłam. A ona za mną łaziła : kup pani, kup, bo to rewelacyjny biustonosz. Taka sympatyczna Armenka, to kupiłam. I co ? REWELACJA ! To ten : http://www.e-lady.pl/produkt/15698/b...oft-b-224.html Trzyma, dobrze leży i rowek robi. Chciałam dokupić drugi z tej firmy i ... ceny w internecie wyższe niż u tej Armenki w sklepie. O prawie dwie dychy. A ten Wies Mann to w Poznaniu. Mamy kogoś w Poznaniu ?
Ale ładny ten biustonosz, też bym taki chciała. U mnie zamknęli jedyny sklep, w którym mogłam nabyć "uświadomione" biustonosze i teraz najbliżej mam w Łodzi. A przez internet nie chcę kupować, bo już się nacięłam ze 2 razy. Tzn można przecież odesłać, ale nie wiem czy chce mi się tak bawić. Na razie wystarczy mi tych co mam.

Mogę Wam powiedzieć, że eyeliner Lovely to badziewie jakich mało. Nie dość, że trzeba nałożyć kilka warstw, żeby kolor był taki jak powinien (mam szary) to po kilku godzinach zaczyna odpadać
Stary 2013-08-18, 14:01   #4988
201703240903
Konto usunięte

Witam!

Nie odzywałam się w ciągu ostatnich dni, bo TŻ zorganizował spontaniczny wyjazd na mazury . Pojechaliśmy w czwartek wieczorem, a dzisiaj wróciliśmy. Było cudownie
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 17:55   #4989
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam, że napisałam : " Ale ja taki efekt uzyskuję różem." Pąsem me lico spłonęło Powinno być : "próbuję uzyskać " .
Ojj nie bądź dla siebie okrutna

Cytat:
I nie zostawia Ci powłoki na twarzy ? Myślałam, że ja taka wrażliwa jestem, ale na paru blogach doczytałam, że inne też ten efekt odczuwają. Co prawda, kosmetyk ten dobrze "myje", ale ta powłoka dyskwalifikuje go u mnie. Kremu nie można nałożyć.
Mówimy o płynie micelarnym do demakijażu? Jeśli tak to zmywam oczy i później myję twarz mydłem, wszystko jest ok. Na pewno jest lepszy od tego zwykłego płynu do demakijażu z Biedrony

Cytat:
Ale się chudnie i można pochwalić się np. na Wizażu : mam 160 cm wzrostu i ważę 45 kg.
A jak było i ... jest z Adipex'em ?
O tym drugim nie słyszałam

Cytat:
Widuję czasami na mieście dziewczyny, które mają bardzo ładnie podkreślone kości policzkowe i zazdroszczę, bo jak ja się za to zabiorę to mam wrażenie, że wyglądam jak pomalowana a nie umalowana
A co do kreski to u mnie wygląda to mniej więcej tak, że zazwyczaj zmywam ją ze 2 razy zanim wyjdzie mi taka jak powinna, albo tak ja poprawiam, że w końcu wychodzi za gruba I nigdy nie udało mi się zrobić ładnej jaskółki.
Zaprzestałam używania różu po tym jak zobaczyłam siebie po kilku godzinach po pomalowaniu Świeciłam się jak psu,o policzkach nie wspomnę. Strasznie się oddzieliły na tle buzi.
A czym robisz kreski? Ja mam pędzelek i jaskółki ładne wychodzą, tylko za każdym razem inne
Cytat:
Nogi możesz sama w domu Ja tam wolę przejechać zwykłą maszynką co 2 dni
Ostatnio muszę codziennie i troche mnie to męczy

Stary 2013-08-18, 19:51   #4990
tigresska
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Cytat:
Owocnego wypoczynku !
Dziękuję

Cytat:

Tigresska wypoczywaj!
Dziękuję

Cytat:

Tigressko, ja tez jestem beztalencie plastyczne, ale uwierz, że dzieki cwiczeniom potrafię już narysować kreske na górnej powiece z którą można wyjsc do ludzi, a na początku nie było takiej opcji . Najważniejsze w makijazu to nakładac go cienkimi warstwami. Ładniej wygląda 15 cieniutkich warstw niż jedna gruba

Udanego wyjazdu .
Trening czyni mistrza Nie pozostaje mi nic innego jak ćwiczyć ale trudno o optymizm Kiedy uda mi się bez wstydu wyjść z tym do ludzi to nie wiem...

Cytat:
Też czasami oglądam filmiki na YT i kiedy próbuję coś powtórzyć to nijak mi nie wychodzi Strasznie chciałabym umieć zrobić sobie taki smokey jak niektóre dziewczyny w tych filmikach, ale nie potrafię.
A ile obejrzałam filmów z cyklu "Jak nałożyć roż/bronzer" i nadal nie umiem tego zrobić Tzn maziam się czasami tym różem i bronzerem, ale pojęcia nie mam czy to ma właśnie tak wyglądać

Lata praktyki Pamiętam, że już pod koniec podstawówki zaczynałam podbierać mamie kosmetyki i uczyłam się posługiwać cieniami. A może źle dobierasz kolory? Czytałam kiedyś o tym jakie cienie powinnam mieć przy moich tęczówkach (szaroniebieskie) i stwierdziłam, że w tych niby odpowiednich kolorach wyglądam beznadziejnie, a najładniej mi w różach i fioletach.

Udanego wyjazdu i odpoczywaj
Ja wyjeżdżam we wtorek. Tam jest chyba internet, więc też będę zaglądać.
Aguś, skoro Tobie nie wychodzi to ja już w ogóle stracilam nadzieję...
A z kolorami to kombinowalam ale nic mi sie nie podoba. Jestem niebieskooką blondynką i probowalam z niebieskim (okropnie ), z szarym (też) i z różnymi odcieniami brązu i beżu. No i też nie bardzo. Z beżem trochę lepiej bo go mało widać... W ogóle nie umiem tych cieni nanieść tak jak chcę... Cóż, będę trenować dalej...
Milego wypoczynku

A w Zakpoanem jest fajnie, pogoda na razie dopisuje ale zapowiadają deszcz na wtorek... Dzisiaj byliśmy w Dolinie Kościeliskiej i dobił mnie widok panienek w japonkach i butach na obcasie czy cienkich paseczkowych sandałkach... Ja wiem, że to dolina (choć są miejsca gdzie można się powspinać), ale jakby nie patrzeć to są szlaki górskie... Aż strach pomyśleć, co będzie w wyższych górach... Jutro atakujemy Kasprowy Wierch to zobaczymy jaka moda będzie tam panować...

Pozdrawiam serdecznie
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 20:24   #4991
Finlora
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Witam!

Nie odzywałam się w ciągu ostatnich dni, bo TŻ zorganizował spontaniczny wyjazd na mazury . Pojechaliśmy w czwartek wieczorem, a dzisiaj wróciliśmy. Było cudownie
Takie spontaniczne wyjazdy sa najfajniejsze

Cytat:
A czym robisz kreski? Ja mam pędzelek i jaskółki ładne wychodzą, tylko za każdym razem inne
Probowalam zelowym eyelinerem i roznych pedzelkow ale zdecydowanie lepiej wychodza mi eyelinerem w plynie, chociaz i tak nie jest to latwe. Ja mam tak, ze jak na jednym oku jaskolka wyjdzie mi calkiem calkiem to juz na drugim nie potrafie tego powtorzyc, nie mowiac juz o tym, zeby obie byly mniej wiecej w tym samym miejscu czy na tej samej wysokosci

Cytat:
Napisane przez tigresska Pokaż wiadomość
Aguś, skoro Tobie nie wychodzi to ja już w ogóle stracilam nadzieję...
A z kolorami to kombinowalam ale nic mi sie nie podoba. Jestem niebieskooką blondynką i probowalam z niebieskim (okropnie ), z szarym (też) i z różnymi odcieniami brązu i beżu. No i też nie bardzo. Z beżem trochę lepiej bo go mało widać... W ogóle nie umiem tych cieni nanieść tak jak chcę... Cóż, będę trenować dalej...

Milego wypoczynku
Izus, co Ty, ja sie nie poddaje, mimo ze nie wychodzi
Mnie tez jest niezbyt ladnie w niebieskim i szarym, w brazach nie jest tak zle, ale najladniej wlasnie w rozach i fioletach. Moze sprobuj takich kolorow? Czytalam kiedys, ze rozowe cienie odmladzaja i nadaja spojrzeniu swiezosci-cokolwiek autor mial na mysli
Aha, i zdecydowanie lepiej wygladam w cieniach perlowych niz matowych. Musisz pokombinowac. Ja np zawsze nakladam tez troche cienia na dolna powieke, jak naloze tylko na gorna to jakos tak dziwnie wygladam.
I jeszcze cos-nie zrazaj sie tym jak wygladasz po uzyciu samych cieni, zanim umalujesz rzesy bo to naprawde duza roznica.

Dziekuje Z Wladyslawowa jest praktycznie rzut beretem do Trojmiasta, wiec na pewno zaciagne TZ'a na wycieczke.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-08-18 o 20:25
Stary 2013-08-18, 23:48   #4992
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:

Aga podpowiedziała przykładowe linki . http://www.ebay.pl/sch/i.html?_trksi...at=0&_from=R40
Ja mocno chcę : All In One Base od Essie . W rozsądnej cenie oczywiście. Jak widzę jeden chce ponad sto złotych. Do pięciu dych mogę zapłacić. Moja chcica nie zna granic, a już szczególnie finansowych. Trawa i liście latoś obrodziły, to mam co jeść
Wypatrzyłam fajną aukcję. Jak nikt nie będzie licytował to się tanio uda. Bo jak nie to ok 50 zł wyjdzie
Cytat:

Asiu paznokiec rozwalono mi na woodzie, ogolnie było super, co się będę rozpisywac jaki Kabanos? xd xd
Mam nadzieję, że z pazurem lepiej.
Kabanos to zespół [chyba], a jak nie, to czy jest jakiś o mięsnej nazwie?

Cytat:
co wy laski??!! upal nie upał tapeta nie splynie jak klima działa
a ubrania z zary nie stykną jak nie masz przy sobie torebeczki od gucciego
I ajfona w środku

A tak na sero, to byłam sobie kiedyś na takim dużym zlocie blogerów, żaden tam meeting z giftami, po prostu pogadanka [akurat Budzich opowiadał co nieco] i poprzyłaziły takie wystrojone szatniary, normalnie się za głowę złapałam. Czapeczka w kolce, geterki, spódnica do tego kopertówka i jakiś ajpad oczywiście na wierzchu. Nie ma jak lans
Cytat:
Oj, to faktycznie zalatana jesteś
Ja odliczam dni do urlopu, jeszcze tylko w piątek do pracy i mam już wolne
A miałaś do mnie przyjechać
Taki fajny Jarmark był i Holoenek Hungarica w tym roku Lublin odwiedzili

Cytat:
Jeden pryszcz to nic, ja mam na całej gębie, a zwłaszcza na czole i brodzie, szlag mnie już trafia, bo nie wiem od czego. Myję twarz tymi naturalnymi mydłami o właściwościach antybakteryjnych itd i jakby przestały działać.
Nawet na szyi pojawiła mi się ostatnio taka boląca gula
A to nie wina jakiegoś kremu? Tak jam u mnie, dopiero niedawno odkryłam, że mnie masło shea zapycha.
Cytat:
Jesteś o wiele lepiej zorganizowana i przygotowana do przeprowadzki niż ja byłam Ja sobie przypomnę pakowanie wszystkiego do pudeł to mam nadzieję, że już nigdy więcej nie będę musiała tego robić
Trochę się przydaje, ale i tak dużo gratów do spakowania, zaczyna mnie przerażać ilość zgromadzonych drobiazgów, zwłaszcza taka drobnica. W dodatku terminy nas gonią i nie mam nawet czasu na selekcję

Cytat:
Muszę w końcu wybrać się do fryzjera na podcięcie włosów i "podrasowanie" moich super naturalnych słonecznych refleksów
Może ciachnę je trochę więcej niż zwykle, żeby ściąć więcej włosów z resztkami trwałej. gdyby nie to, że nie chce mi się bawić w codzienne układanie to ciachnęłaby jeszcze krócej, a tak to przynajmniej tak, żeby mogła je związać.
Też przydałoby mi się jakieś większe cięcie, tak z 5-7 cm bo się zaczęły hurtem rozdwajać
Cytat:
To jest śmieszne ale i tragiczne - 33 lata i nie potrafie użyć cienia... Oglądam na YT mlodą dziewczyne, ktora co prawda ogromne ilości jak dla mnie kładzie na twarz ale efekt piorunujący. A ja nawet najprostszej rzeczy nie potrafię powtórzyć po niej...

Masakra...

Ratunku!!!

Nie jesteś sama. Niedawno dopiero zaczęłam bliżej zgłębiać tajniki makijażu, bo też nie bardzo umiałam się malować, chociaż akurat kreski np. wychodziły mi dobrze [ale to zasługa płynnych eyelinerów]. Kurs makijażu nieco rozjaśnił mi pewne sprawy, ale tak naprawdę dopiero eksperymenty z pędzlami i praktyka przynoszą efekty. Obecnie jeszcze sporo mi brakuje co do umiejętności, ale jestem coraz bardziej zadowolona z tego, co mi wychodzi.
Cytat:
Ja mam jakies dziwne paznokcie bo jakiegokolwiek lakieru bym nie uzyla to juz pod koniec dnia,w ktorym malowalam albo gora nastepnego mam przeswity na koncowkach Moze za mocno wale w klawiature w pracy
U mnie też szybko schodzi z końcówek.

Cytat:
Uwielbiam Czarodziejki Ale nie pamietam czy ogladalam wszystkie odcinki. Najbardziej lubilam odcinki z Prue.
Zawsze denerwowało mnie imię Prue. W połączeniu z Doherty było wyjątkowo irytujące.
Cytat:
Ja nienawidze rozpakowywana. Jak gdzies jade to zawsze po powrocie torba lezy chyba z tydzien zanim zabiore sie do rozpakowywania. No chyba,ze jest tam cos mokrego albo wymagajacego natychmiastowego wyjecia
U mnie to samo, walizka mogła stać i stać
Cytat:
Mogę Wam powiedzieć, że eyeliner Lovely to badziewie jakich mało. Nie dość, że trzeba nałożyć kilka warstw, żeby kolor był taki jak powinien (mam szary) to po kilku godzinach zaczyna odpadać
Eyelinery tylko żelki [kolorowe] albo czarny Lovely [ale zwykły, nie glossy]. Te kolorowe faktycznie fatalne, właściwie z każdej firmy. Mam 3 różne w kolekcji i słabe są. Albo jeszcze inaczej - medium do pigmentów i wtedy jazda

MiAłam iść dzisiaj wcześniej spać [jutro znowu na 8 rano] a wyszło jak zwykle
Dobranoc!

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 04:51   #4993
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Co do bronzera to ja wybierałam taki, żeby nie robił pomarańczowej cegły na twarzy
A skąd wiadomo, że nie zrobi cegły ? One takie odcieniowe jak podkłady ? Ja naprawdę bronzera nawet nigdy w ręku nie miałam. Jak będe we wrześniu u kosmetyczki, to muszę wywiad przeprowadzić.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Te w wątkach wyglądają trochę lepiej
Tja ...

Cytat:
Napisane przez Finlora
Skorzystałabyś z rad specjalistek zamiast sobie podśmiechujki urządzać
Tja ...

Cytat:
Napisane przez Finlora
U mnie zamknęli jedyny sklep, w którym mogłam nabyć "uświadomione" biustonosze
To nie jest sklep z "uświadomionymi" biustonoszami. To taki pawilon na bazarze. U nas tymi pawilonami Armeni zawiadują. Ja tam kupuję biustonosze odkąd tutaj mieszkam. Biorę parę sztuk do przymierzalni i mierzę. Kobita ma polskie firmy. Do tej pory kupowałam z firmy ONE lingerie z Białegostoku. Muszę przyznać, a jak wiecie upierdliwiec jestem, te biustonosze wcale nie są gorsze od zagramanicznych. No i ceny bardziej przyjazne klientowi. Mam porównanie.

Cytat:
Nie odzywałam się w ciągu ostatnich dni, bo TŻ zorganizował spontaniczny wyjazd na mazury
To pewnie naładowałaś baterie na full .

Cytat:
Ojj nie bądź dla siebie okrutna
Realistycznie szczera po prostu.

Cytat:
Jeśli tak to zmywam oczy i później myję twarz mydłem, wszystko jest ok.
Aaa, to inna para kaloszy. Ja nim myję całą twarz.

Cytat:
Hej dziewczyny
Hej wczasowiczka !

Cytat:
Napisane przez tigresska
A z kolorami to kombinowalam ale nic mi sie nie podoba.
Nie słuchaj żadnych podszeptów i nie zwracaj uwagi na ogólne niby-kanony. To bzdura. To się nie sprawdza. Wszystko trzeba dobrać indywidualnie, bo każda karnacja jest inna. Ja najlepiej się czuje i najlepiej wyglądam w tym, czego zgodnie z tymi "kanonami" nie powinnam nawet kijem dotykać. Mam wyłupiaste oczy (duże). Każą mi ciemne maty nosić. A ja najlepiej wyglądam w błyszczącym złocie i srebrze. Ale też nie we wszystkich. Złoto złotu nierówne. Tak samo z szarościami. Mam właśnie w szufladzie dwa nietrafione srebra.

Cytat:
Napisane przez tigresska
Jutro atakujemy Kasprowy Wierch to zobaczymy jaka moda będzie tam panować...
Mienta i balerinki

Cytat:
Ja np zawsze nakladam tez troche cienia na dolna powieke, jak naloze tylko na gorna to jakos tak dziwnie wygladam.
To też zależy od kształtu oka i osobniczej budowy twarzy. Ja dolnej powieki niczym nie tykam. Nawet tuszem. Tknę = wyglądam jak emerytowana kokota.

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Wypatrzyłam fajną aukcję. Jak nikt nie będzie licytował to się tanio uda. Bo jak nie to ok 50 zł wyjdzie
To jak, klikniesz mi ?
Na te 50,oo złotych jestem przygotowana. Nie musisz zawracać sobie głowy i dalej szukać.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Czapeczka w kolce, geterki, spódnica do tego kopertówka i jakiś ajpad oczywiście na wierzchu. Nie ma jak lans
Tu u mnie do tego wszystkiego ... kozaki. Co prawda - ażurowe, ale kozaki. Matko kochana ! A potem taka jedna z drugą mnie poucza, że do peep toe nie nosi się rajstop / pończoch.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Kurs makijażu nieco rozjaśnił mi pewne sprawy
Przydałby się każdemu, a już mnie szczególnie taki kurs.

Miłego dnia
Stary 2013-08-19, 11:23   #4994
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Takie spontaniczne wyjazdy sa najfajniejsze
Było cudownie . Ale mieliśmy niezapomniane przygody. Zapomnieliśmy spakować ręczników. TŻ zapomniał zapytać czy w pokoju będziemy mieli czajnik elektyczny. Dojechaliśmy i okazało się, że nie ma. W ciągu 3 dni byliśmy zmuszeni jeździć na stacje po kawę. TŻ nie zapytał też o opcję z wyżywieniem. Rano chcieliśmy kupić śniadanie w pobliskim barze. Okazało się, że można je kupić tylko na zamówienie. Śniadanie dla 1 osoby składające się z 2 jajek i chlebka kosztowało 17 zł. . Pojechaliśmy do najbliższego miasta kupiliśmy w biedronce 3 noże i deski do krojenia i coś na kanapki. Nie narzekaliśmy na jedzenie. Przy okazji wizyty w biedronce kupiłam zapas maseczek z serii dermo minerały.

Cytat:

I ajfona w środku

A tak na sero, to byłam sobie kiedyś na takim dużym zlocie blogerów, żaden tam meeting z giftami, po prostu pogadanka [akurat Budzich opowiadał co nieco] i poprzyłaziły takie wystrojone szatniary, normalnie się za głowę złapałam. Czapeczka w kolce, geterki, spódnica do tego kopertówka i jakiś ajpad oczywiście na wierzchu. Nie ma jak lans

Też przydałoby mi się jakieś większe cięcie, tak z 5-7 cm bo się zaczęły hurtem rozdwajać

Nie jesteś sama. Niedawno dopiero zaczęłam bliżej zgłębiać tajniki makijażu, bo też nie bardzo umiałam się malować, chociaż akurat kreski np. wychodziły mi dobrze [ale to zasługa płynnych eyelinerów]. Kurs makijażu nieco rozjaśnił mi pewne sprawy, ale tak naprawdę dopiero eksperymenty z pędzlami i praktyka przynoszą efekty. Obecnie jeszcze sporo mi brakuje co do umiejętności, ale jestem coraz bardziej zadowolona z tego, co mi wychodzi.
U mnie też szybko schodzi z końcówek.
Z tym I phonem to masakra. . TŻ miał go przez jakiś czas i kupił znacznie tańszy telefon i lepszymi możliwościami. Swoją drogą podczas wyjazdu spotkaliśmy faceta, który nosił I phona w folii na smyczy. ? Na początku spotkaliśmy go na molo. Myśleliśmy, że boi się, że telefon wpadnie do wody. Minęliśmy go kilka razy w innych miejscach. A on dalej nosił ten telefon w folii na smyczy.

Co do końcówek to warto jak najszybciej podciąć.

Jeżeli chodzi o makijaż to i ja muszę się bardziej zagłębić. Póki co używam błyszczyka, tuszu i podkładu płynnego.
Cytat:
Cześć !

To pewnie naładowałaś baterie na full .
Wyjazd dobrze mi zrobił . Dzień przed wyjazdem miałam 2 przykre niespodzianki.
Stary 2013-08-19, 13:09   #4995
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Ja używam bronzera zamiennie z różem i tez nie do konca mi wychodzi modelowanie kosci policzkowych, które u mnie pokryl tłuszczyk^^, ale próbuję modelowac twarz tylko jak mam taki kaprys, bo na codzien sobie odpuszczam.

Ja mam ipoda i musze powiedziec, że ch. to warte. Dziadostwo nie przechowuje muzyki i ogólnie denerwujący jest ten cały iTunes. Zakupu żałuję.

Kasiu, fajniuchny ten biustonosz .

Asiu, sprawdziłam i Kabanos to faktycznie zespół, ale nie znam go.

W ogóle zrobiło mi się coś na oku, moja koleżanka twierdzi, że to jęczmień, natomiast mój kolega mówi żebym się nie przejmowała, bo sobie to jakoś tuszem zamaluje. xdxd

Nakarm pieska

Wymienię
NaKrawedzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 14:31   #4996
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj byliśmy w Dolinie Kościeliskiej i dobił mnie widok panienek w japonkach i butach na obcasie czy cienkich paseczkowych sandałkach...
Uwielbiam takie! Ostatnio jak byłam w górach było podejście przez rzeczkę, mnie na starcie przemokły adidasy, nie wiem jak wyglądały nogi pani która schodziła w sandałkach
Cytat:
Probowalam zelowym eyelinerem i roznych pedzelkow ale zdecydowanie lepiej wychodza mi eyelinerem w plynie, chociaz i tak nie jest to latwe. Ja mam tak, ze jak na jednym oku jaskolka wyjdzie mi calkiem calkiem to juz na drugim nie potrafie tego powtorzyc, nie mowiac juz o tym, zeby obie byly mniej wiecej w tym samym miejscu czy na tej samej wysokosci
Tez tak mam Dlatego zawsze lecę do mamy i pytam "czy może być"

Cytat:
A miłe chociaż były?

Cytat:
W ogóle zrobiło mi się coś na oku, moja koleżanka twierdzi, że to jęczmień, natomiast mój kolega mówi żebym się nie przejmowała, bo sobie to jakoś tuszem zamaluje. xdxd
Nie przeszkadza Ci to? Jak mnie coś takiego wyskoczy od razu obrączką złotą "likwiduję". Dziwny sposób,ale pomaga. No i jest lepszy od plucia

Od soboty jestem władcą kuchni- ogórki, dżem z cukinii i inne chciejstwa mamy Nogi mi wychodzą z

Stary 2013-08-19, 15:25   #4997
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo, miałam przyjechać, ale nie wyszło
W piątek siedziałam do późna w pracy, a i tak nie wyrobiłam się do końca z papierami i musiałam iść tam dzisiaj rano i wszystko uzupełnić.
Zlikwidowali mi połączenia do Ciebie i są o takiej godzinie, że kompletnie nie opłacałoby mi się jechać w sobotę po południu i wracać w niedzielę, nie wiem czy nawet byłabym u Ciebie 24h
A miałyśmy wypić pyszne winko z liczi...

Cytat:
A to nie wina jakiegoś kremu? Tak jam u mnie, dopiero niedawno odkryłam, że mnie masło shea zapycha.
Nie mam pojęcia. Jeśli to byłaby wina kremu to ostatnimi czasy używam tylko Perfecty.

Cytat:
Trochę się przydaje, ale i tak dużo gratów do spakowania, zaczyna mnie przerażać ilość zgromadzonych drobiazgów, zwłaszcza taka drobnica. W dodatku terminy nas gonią i nie mam nawet czasu na selekcję
To bierz wszystko jak leci a selekcję będziesz robiła jak się trochę urządzisz i będziesz miała więcej czasu.

Cytat:
Zawsze denerwowało mnie imię Prue. W połączeniu z Doherty było wyjątkowo irytujące.
To imię też mnie zawsze denerwowało, ale samą bohaterkę bardzo lubiłam. Zresztą w BH 90210 najbardziej lubiłam Brendę i szkoda mi było, kiedy ją wywalili.

Cytat:
A skąd wiadomo, że nie zrobi cegły ? One takie odcieniowe jak podkłady ? Ja naprawdę bronzera nawet nigdy w ręku nie miałam. Jak będe we wrześniu u kosmetyczki, to muszę wywiad przeprowadzić.
Ja mam wrażenie, że na mnie wszystkie wyglądają ceglasto, ale ten W7 najmniej. Przed zakupem przeglądałam blogi i zdjęcia w necie, dziewczyny często piszą, które dają efekt cegły.
Jak miałam robiony makijaż do ślubu to wizażystka machnęła mi bronzerem po policzkach i rzeczywiście były bardzo fajnie podkreślone, a ja sama tak nie umiem.

Cytat:
To nie jest sklep z "uświadomionymi" biustonoszami. To taki pawilon na bazarze. U nas tymi pawilonami Armeni zawiadują. Ja tam kupuję biustonosze odkąd tutaj mieszkam. Biorę parę sztuk do przymierzalni i mierzę. Kobita ma polskie firmy. Do tej pory kupowałam z firmy ONE lingerie z Białegostoku. Muszę przyznać, a jak wiecie upierdliwiec jestem, te biustonosze wcale nie są gorsze od zagramanicznych. No i ceny bardziej przyjazne klientowi. Mam porównanie.
Widzisz, u mnie czegoś takiego nie ma. Rozmiary bazarowe kończą się na miseczkach E, w porywach F, ale w tej rozmiarówce i tak są na mnie za małe. Takich ładnych biustonoszy jak pokazałaś to u mnie nie ma. Chyba, że Esotiq w galerii, ale też ciężko spotkać coś fajnego. Do Triumpha czy Intimisimi nie mam po co wchodzić.

Cytat:
Nie słuchaj żadnych podszeptów i nie zwracaj uwagi na ogólne niby-kanony. To bzdura. To się nie sprawdza. Wszystko trzeba dobrać indywidualnie, bo każda karnacja jest inna. Ja najlepiej się czuje i najlepiej wyglądam w tym, czego zgodnie z tymi "kanonami" nie powinnam nawet kijem dotykać. Mam wyłupiaste oczy (duże). Każą mi ciemne maty nosić. A ja najlepiej wyglądam w błyszczącym złocie i srebrze. Ale też nie we wszystkich. Złoto złotu nierówne. Tak samo z szarościami. Mam właśnie w szufladzie dwa nietrafione srebra.
Jak zwykle potrafisz ująć w słowa to co ja bym chciała napisać, ale mi nie wychodzi
Ja też kompletnie nie przejmuję się tymi wytycznymi i maluję się tak jak uważam, że dobrze wyglądam.

Cytat:
To też zależy od kształtu oka i osobniczej budowy twarzy. Ja dolnej powieki niczym nie tykam. Nawet tuszem. Tknę = wyglądam jak emerytowana kokota.
Pewnie masz rację. Ja mam małe oczy, więc jak dodatkowo podkreślę dolną powiekę to wydają się większe i bardziej wyraziste.

Cytat:
Było cudownie . Ale mieliśmy niezapomniane przygody. Zapomnieliśmy spakować ręczników. TŻ zapomniał zapytać czy w pokoju będziemy mieli czajnik elektyczny. Dojechaliśmy i okazało się, że nie ma. W ciągu 3 dni byliśmy zmuszeni jeździć na stacje po kawę. TŻ nie zapytał też o opcję z wyżywieniem. Rano chcieliśmy kupić śniadanie w pobliskim barze. Okazało się, że można je kupić tylko na zamówienie. Śniadanie dla 1 osoby składające się z 2 jajek i chlebka kosztowało 17 zł. . Pojechaliśmy do najbliższego miasta kupiliśmy w biedronce 3 noże i deski do krojenia i coś na kanapki. Nie narzekaliśmy na jedzenie. Przy okazji wizyty w biedronce kupiłam zapas maseczek z serii dermo minerały.
Ja już wyczaiłam, że we Władysławowie są 2 Biedronki

Cytat:
Ja mam ipoda i musze powiedziec, że ch. to warte. Dziadostwo nie przechowuje muzyki i ogólnie denerwujący jest ten cały iTunes. Zakupu żałuję.
Mam kolegę, który z kolei nie znosi Androida, więc telefon to tylko iphone, do muzyki tylko ipod a jeśli chodzi o komputer to tylko mac z linuxem, nigdy w życiu zwykły komputer z windowsem.

Kasia, zrobiłam hennę Trzymała mi dosłownie chwilę, a i tak mam wrażenie, że strasznie ciemne są. Pewnie to takie pierwsze wrażenie, zanim się przyzwyczaję albo zanim się trochę zmyję, bo w sumie pierwszy raz coś takiego zrobiłam. Ale fakt faktem, że całkiem fajnie to wygląda, bo teraz brwi są takie wyraziste. A normalnie to mam wyraziste mniej więcej do połowy, bo potem są takie jasne, że z daleka prawie ich nie widać
Pasemka zrobiłam i włosy podcięłam, więcej niż zwykle, bo aż 4 cm

Gosia, a propos kresek to stwierdziłam, że jednak najlepiej (i najłatwiej) robi mi się kreski zwykłą wykręcaną kredką
Stary 2013-08-19, 17:15   #4998
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam takie! Ostatnio jak byłam w górach było podejście przez rzeczkę, mnie na starcie przemokły adidasy, nie wiem jak wyglądały nogi pani która schodziła w sandałkach
Tez tak mam Dlatego zawsze lecę do mamy i pytam "czy może być"

A miłe chociaż były?

Nie przeszkadza Ci to? Jak mnie coś takiego wyskoczy od razu obrączką złotą "likwiduję". Dziwny sposób,ale pomaga. No i jest lepszy od plucia

Od soboty jestem władcą kuchni- ogórki, dżem z cukinii i inne chciejstwa mamy Nogi mi wychodzą z
Panie w sandałkach miały łatwiej, bo im stopy wyschły, a Ty musiałas w przemoczonych adidsach chodzić

Troche irytuje, ale jest małe
Złotą obrączką

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-08-19, 17:21   #4999
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Panie w sandałkach miały łatwiej, bo im stopy wyschły, a Ty musiałas w przemoczonych adidsach chodzić

Troche irytuje, ale jest małe
Złotą obrączką
Zwłaszcza jak ją palce wyprzedzały i szła po błotku

Tak. Pożyczam od mamy ślubną i pocieram oko.

Stary 2013-08-19, 18:49   #5000
NaKrawedzi
Zakorzenienie

Cytat:

Tak. Pożyczam od mamy ślubną i pocieram oko.
Jak było błotko to co innego.

Serio? Pierwsze słyszę. Muszę spróbować.

Nakarm pieska

Wymienię
Stary 2013-08-20, 07:54   #5001
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Było cudownie . Ale mieliśmy niezapomniane przygody.
Niezapomniany wyjazd !
W jakiej mieścinie byliście ?

Cytat:
Napisane przez FeelingLost
Wyjazd dobrze mi zrobił .
Jak ja Wam z całego serca zazdroszczę tych wyjazdów i naładowania akumulatorów.

Cytat:
Ja używam bronzera zamiennie z różem
Jak nic muszę się w jakiś bronzer zaopatrzyć i zobaczyć jak toto działa.
Miałam jechać dzisiaj do sklepu, ale leje jak z cebra i pewnie nie będzie mi się chciało.

Cytat:
Napisane przez NaKrawedzi
natomiast mój kolega mówi żebym się nie przejmowała, bo sobie to jakoś tuszem zamaluje.

Cytat:
No i jest lepszy od plucia
To ze złotem znam. Ale jak to jest z tym "pluciem" ?

Cytat:
Od soboty jestem władcą kuchni- ogórki, dżem z cukinii i inne chciejstwa mamy
Ponownie muszę napisać : jak ja zazdroszczę takich umiejętności kuchennych. Jaka to przyjemność sięgnąć po własnoręcznie zrobiony dżem czy ogóreczki.
Cukinia to kabaczek ? Z tego też dżemy się robi ?
Pamiętam, że mój Ojciec (to On był w domu szefem kuchni) robił w słoikach miedzy innymi : gruszki w słodko - kwaśnej zalewie ( matko kochana ) i sałatkę z zielonych i zółtych pomidorów. Nie pytajcie jak to robił. Ja byłam wyłącznie od wynoszenia śmieci i lżejszych zakupów.

Cytat:
Ja mam wrażenie, że na mnie wszystkie wyglądają ceglasto, ale ten W7 najmniej.
Ten W7 trudno dostępny ? Gdzie go kupiłaś ?

Cytat:
Napisane przez Finlora
Widzisz, u mnie czegoś takiego nie ma. Rozmiary bazarowe kończą się na miseczkach E, w porywach F
Brońcie mnie wszyscy święci - ja nie pisze o tych, które w rządkach na straganach leżą.
Rozejrzyj się po mieście. U mnie, w takiej pipidówie jest parę sklepów z bielizną, gdzie takie biustonosze można dostać. Sama noszę 75H. Kupuję u tej Armenki, bo płacą na bazarze mniejszy czynsz i zawsze taniej.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ja już wyczaiłam, że we Władysławowie są 2 Biedronki
Rybkę zjedz ! I drugą - w moim imieniu.
Matko kochana, jak ja zazdroszczę Pochlastam się ...

Cytat:
Napisane przez Finlora
Kasia, zrobiłam hennę. (...) fakt faktem, że całkiem fajnie to wygląda, bo teraz brwi są takie wyraziste.
A nie mówiłam !

Cytat:
Napisane przez Finlora
Trzymała mi dosłownie chwilę, a i tak mam wrażenie, że strasznie ciemne są.
=
Cytat:
Napisane przez Finlora
Pewnie to takie pierwsze wrażenie, zanim się przyzwyczaję
I pamiętaj - każ sobie brązem. Czarny i grafit mogą być za ciemne.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Pasemka zrobiłam
Już dawno chciałam zapytać, bo ja taka raczej modowo nie na bieżąco, wszak mientowych rurek nie mam, balerinek nie noszę, "nude" to dla mnie żaden kolor i piaskami paznokci nie maluję ( ). Dlaczego obecnie wyśmiewane i jako wsiowe traktowane są pasemka i balejaż ? Dlaczego ? Ja nie wiem.
Na mój gust to już to osławione ombre (czy jak mu tam), to coś potwornego i paskudnego. Taka tandeta, zaniedbanie i niechlujność.

Cytat:
Zwłaszcza jak ją palce wyprzedzały i szła po błotku.

Miłego dnia
Stary 2013-08-20, 13:05   #5002
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Pierwsze słyszę. Muszę spróbować.
Spróbuj,mam nadzieję,że podziała

Cytat:

To ze złotem znam. Ale jak to jest z tym "pluciem" ?
Ktoś Ci musi w oko plunąć Nie wiem dlaczego,ale działa.

Cytat:
Cukinia to kabaczek ? Z tego też dżemy się robi ?
Pamiętam, że mój Ojciec (to On był w domu szefem kuchni) robił w słoikach miedzy innymi : gruszki w słodko - kwaśnej zalewie ( matko kochana ) i sałatkę z zielonych i zółtych pomidorów. Nie pytajcie jak to robił. Ja byłam wyłącznie od wynoszenia śmieci i lżejszych zakupów.
Tak to to Dowiedziałam się niedawno,że tak
Kiedyś ze słodkich rzeczy robiła mama kompoty,ale chyba się psuły i robi na bieżąco. Gruszki czy jabłka bym zrobiła do naleśników czy do ciasta Niestety czekają mnie jeszcze sałatka z ogórków i curry,papryka i powidła

Cytat:
Już dawno chciałam zapytać, bo ja taka raczej modowo nie na bieżąco, wszak mientowych rurek nie mam, balerinek nie noszę, "nude" to dla mnie żaden kolor i piaskami paznokci nie maluję ( ). Dlaczego obecnie wyśmiewane i jako wsiowe traktowane są pasemka i balejaż ? Dlaczego ? Ja nie wiem.
Na mój gust to już to osławione ombre (czy jak mu tam), to coś potwornego i paskudnego. Taka tandeta, zaniedbanie i niechlujność.
Kajam się za piasek i ombre w przeszłości Nie mówiąc o balerinkach nude (ha! jakie połączenie )
Pasemka wsiowe? Nie słyszałam

Stary 2013-08-20, 19:36   #5003
201705121341
Konto usunięte

Odp: Włosomaniaczki cz. VIII

Przyszłam się pożalić poszłam wczoraj do fryzjera podciąć końcówki, wcisnęłam się między dwie klientki więc fryzjerka powiedziała, że obetnie je na sucho, będzie szybciej. No i mam- tak podcięła, że wyglądam jakbym miała włosy cieniowane na odwrót, tzn z tyłu krótsze, z przodu dłuższe. Różnica między nimi to tak z 2 cm i to widać :/ w ogole są tak krzywo obcięte, każdy kosmyk innej długości. Sama je sobie trochę wyrównałam w domu na mokro, no ale kurcze, mam teraz włosy skrocone dwa razy bardziej niż planowałam :/ nigdy więcej fryzjera, ostatnio sama podcinałam końcówki i było o niebo lepiej niż po wizycie w pożal się boże salonie fryzjerskim :/ tylko czekam aż odrosną i będę na bieżąco wyrównywać :p
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 22:00   #5004
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:

Izus, co Ty, ja sie nie poddaje, mimo ze nie wychodzi
Mnie tez jest niezbyt ladnie w niebieskim i szarym, w brazach nie jest tak zle, ale najladniej wlasnie w rozach i fioletach. Moze sprobuj takich kolorow? Czytalam kiedys, ze rozowe cienie odmladzaja i nadaja spojrzeniu swiezosci-cokolwiek autor mial na mysli
Aha, i zdecydowanie lepiej wygladam w cieniach perlowych niz matowych. Musisz pokombinowac. Ja np zawsze nakladam tez troche cienia na dolna powieke, jak naloze tylko na gorna to jakos tak dziwnie wygladam.
I jeszcze cos-nie zrazaj sie tym jak wygladasz po uzyciu samych cieni, zanim umalujesz rzesy bo to naprawde duza roznica.
Kombinuję, tylko nie mogę sobie poradzić z ilością cienia - tzn jak na dolnej powiece pomaluję to moim zdaniem wyglądam jak panda A co do kolorów to mam trochę dystansu do różowego koloru - niby często spotykam opinie, że blondynkom jest ładnie w różu - ale mnie osobiście jakoś blond włosy + róż źle się kojarzą... Przyznaję, że tej kombinacja nie próbowałam

Cytat:

Kurs makijażu powiadasz.... Oj chyba przydałoby mi się coś takiego....

Cytat:

Hej wczasowiczka !

Mienta i balerinki
Masz rację, kanony kanonami ale jednak dobór kolorów jest kwestią indywidulaną. Mnie się w żadnym kolorze moja twarz nie podoba, ale nie wiem czy to przez zly dobor kolorow czy po prostu żle i nieumiejętnie zrobiony makijaż... I tu też jest problem... A nie chciałabym wyglądać jak niektóre dziewczyny czy Panie jakie czasem widzę na ulicy... Nie wiadomo czy śmiać się czy uciekać...

Cytat:

Cytat:

Co do mody w górach to górą są sandały - zarówno te bardziej sportowe jak i paseczkowe (jak dla mnie to żadne sandały nie nadają się na wyjście na szlak - nawet w dolinę...), adidasy, trampki i tenisówki... na Kasprowym ludzi w butach na obcasie czy klapkach nie widziałam, ale na innych szlakach już tak... Na dziś zapowiadali deszcz i burze więc mialam okazję zobaczyc parę osob w górach z parasolkami, niektóre miały takie fajne długie metalowe czubki... I do tego oczywiście obowiązkowe paseczkowe sandałki... Taki widok miałam dziś idąc na Sarnią Skalę czarnym szlakiem... Tego po prostu nie da się opisać, to trzeba zobaczyć...
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-21, 00:17   #5005
Finlora
Zakorzenienie

Odp: Włosomaniaczki cz. VIII

Czesc

Wladyslawowo tetni zyciem, jutro pewnie spedze pol dnia ogladajac stragany i buszujac po namiotach z ksiazkami

Okazuje sie, ze internetu chyba tutaj nie ma, wiec zostaje mi tylko ten w telefonie. Tzn jest siec ale zabezpieczona haslem, jutro sprobuje podpytac wlascicielke.

Kasia, rybki jeszcze nie jadlam, nadrobie jutro
Co do brwi robila mi bronzem, a przynajmniej tak powiedziala, bo dla mnie wygladaja niemal jak czarne, zwlaszcza w trupim supermarketowym swietle Powiedziala, ze przyciemnila mi "tylko" o 2 tony, wiec jesli zdecyduje sie na kolejny raz to powiem, zeby przyciemnila tylko o 1, zdecydowanie wystarczy. Zwlaszcza, ze po tych pasemkach mam jasniejsze wlosy, wiec brwi daja jeszcze wiekszy kontrast. TZ sie smieje, ze ci na mnie spojrzy to ma wrazenie, ze marszcze brwi i jestem o cos zla
Ale przynajmniej obie maja taki sam kolor

Powiem Wam jeszcze tylko, ze podroz byla masakryczna-cala Polska jest rozkopana, jeszcze nigdy w zyciu nie trafilam na tyle korkow i to jeszcze w takich miejscach, ze nie mozna bylo nigdzie uciec i ominac. Moze znowu dostali jakas kase z unii i terminy ich gonia

Dobranoc

P.S. Chyba juz czas na kolejna czesc

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-08-21 o 00:19
Stary 2013-08-21, 06:16   #5006
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Istny cyrk z tymi moimi zwierzętami. Poszłam do kuchni po drugą kawę i co widzę przez okno. Maksymilian ponad godzinę temu dziurę wykopał. Deszcze były i mam inwazję kretów. Wykopał i legł se w łóżku (moim zresztą). A Agatka już od godziny w pozycji Sfinksa przy tej dziurze waruje. Zrobiło mi się szkoda Agadzili, bo i trochę chłodno, i trawa jeszcze mokra i podeszłam, żeby do domu ją wziąć. I Co ? Debilka śpi... A ja się dziwię : trzy koty, a cały ogród w krecich kopcach.

Cytat:
Ktoś Ci musi w oko plunąć Nie wiem dlaczego,ale działa.

Ja wierzę w tzw. zabobony, wierzę w mowę kart i inne takie, ale w takie coś to nawet ja nie uwierzyłabym .

Cytat:
Niestety czekają mnie jeszcze sałatka z ogórków i curry,papryka i powidła
Jakie : "niestety" ? Wiesz ile osób Ci zazdrości.

Cytat:
Kajam się za piasek i ombre w przeszłości Nie mówiąc o balerinkach nude
Pewnie w leginsach na miasto też wychodziłaś ?
Nie musisz się kajać. To co ja teraz na ulicach widzę, to istny horror.

Cytat:
Pasemka wsiowe? Nie słyszałam
No właśnie. Przeczytałam to o pasemkach i balejażu w tzw. opiniotwórczym czymś tam i zdziwiłam się bardzo, bo : https://wizaz.pl/Fryzury/Trendy-we-f...sy-jesien-2013 .

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
Przyszłam się pożalić
Biedulinka .
Zakonotuj sobie na przyszłość : szybkość jest wskazana jedynie przy łapaniu pcheł.
Wiem, że to nie bardzo Cie pocieszy, ale każda z nas miała hocki klocki z fryzjerami i każda z nas drży jak osika przed wizytą w salonach fryzjerskich.

Cytat:
niby często spotykam opinie, że blondynkom jest ładnie w różu - ale mnie osobiście jakoś blond włosy + róż źle się kojarzą...
Mnie "każą" fiolety nosić. A ja w fioletach wyglądam jak ofiara przemocy domowej.

Cytat:
jutro pewnie spedze pol dnia (...) buszujac po namiotach z ksiazkami
Ty masz rybkę jeść, a nie książki kupować. Co najwyżej możesz kupić ciupagę z napisem : Władysławowo .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ale przynajmniej obie maja taki sam kolor
Ty uważaj, bo moja przedostatnia kosmetyczka henną różne natężenie koloru na każdej z brwi zrobiła

Cytat:
Napisane przez Finlora
Powiem Wam jeszcze tylko, ze podroz byla masakryczna-cala Polska jest rozkopana, jeszcze nigdy w zyciu nie trafilam na tyle korkow
Wyście samochodem do Władysławowa jechali ?
Ja samochodem nawet od siebie do Trójmiasta nie jeżdżę. Nikt rozsądny nie jeździ. Toż to powszechnie wiadomo, że rozkopują w czasie sezonu letniego. U mnie prawie całe miasto rozkopane i główną turystyczną atrakcją : deptakiem włącznie.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Chyba juz czas na kolejna czesc
To niech któraś założy.

Idę pod prysznic. Odżywkę Seri miodową będę próbować : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html
Odlewkę dostałam.

Miłego dnia
Stary 2013-08-21, 10:03   #5007
201703240903
Konto usunięte

Heroldin Byliśmy w Starych Jabłonkach
Stary 2013-08-21, 10:36   #5008
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wierzę w tzw. zabobony, wierzę w mowę kart i inne takie, ale w takie coś to nawet ja nie uwierzyłabym .
Na mnie podziałało

Cytat:
Jakie : "niestety" ? Wiesz ile osób Ci zazdrości.
Szkoda tylko,że wszystkie kończyny mnie bolą

Cytat:
Pewnie w leginsach na miasto też wychodziłaś ?
Nie musisz się kajać. To co ja teraz na ulicach widzę, to istny horror.
Lepiej się w nich czuję ale nigdy-przenigdy nie założyłam do nich bluzki krótszej niż za pupę. No chyba,że po domu

Cytat:
Wyście samochodem do Władysławowa jechali ?
Jeszcze,gdyby tylko robili te drogi... A tu rozkopią, rozkopią i koniec pracy
Moi znajomi jechali w tym roku do Władysławowa autem, wyjazd ok. 3w nocy i nie narzekali

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post42366574

Stary 2013-10-21, 16:13   #5009
wloski1234567
Przyczajenie

Ja włoski myję różnymi szamponami raz mocno oczyszczającymi ,a raz z większą ilością silikonów ,ponieważ moje włosy po długim okresie mycia mocnymi slsami przechodzą w kolor siwy (mysi) z naturalnego brązu . A jeśli myję już któreś mycie z kolei szamponem z silikonami są oklapnięte. Odżywki niestety nie mogę Ci polecić , ponieważ każdy ma indywidualny typ włosów ,a co do olei to polecam zwykły olej do smażenia . Dlaczego? Ponieważ w większości olei jakie kupujemy z przeznaczenia do włosów zawierają one w składzie silikony lub filmy jako dodatki . A olej do smażenia nawilża na prawdę ,a nie na niby . Pozdrawiam
wloski1234567 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-21, 16:15   #5010
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kukimi Pokaż wiadomość
A na blogu minimalistyczna pielęgnacja za pomocą szamponu Babydream i odżywki Ziaja <<klik>>

Polub bloga na facebooku i bądź na czasie z nowościami <<klik>>
Ja mam jeszcze bardziej minimalistyczną - szampon Babydream i olej z pestek winogron co 2-3 dni Żadnych odżywek, żadnych masek, a włoski błyszczące i nawilżone
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości