|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
A może taki byłby Ci wygodny do spania http://allegro.pl/modelujacy-stanik-...452837854.html
http://allegro.pl/hanna-ciazowy-bezs...419834882.html ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
Co do 3/4d to nie wiem w sumie . Myślałam , że takie usg jest gratis tak tam chyba pisało w sumie to nie wiem raz z ciekawości może bym chciała zrobić ale w sumie tak to sama nie wiem . Ja to czasem się go o cokolwiek zapytać ostatnio pytałam się o zaświadczenie o tym , że jestem w ciaży i nie ma konieczności zapinania pasów ( kiedyś coś takiego było , ogólnie pasy zawsze zapinam ale doszłam do wniosku , że skoro jedzemy na wakacje więc nie wiem jak się będę czuła i może jakąś część drogi będę w odpiętych pasach , ogólnie po prostu na wszelki wypadek chciałam mieć takie zaświadczenie ) To wydrukował mi kodeks drogowy i ogólnie zaczął gadać , że nie wiem skąd to sobie wymyśliłam bo takich zaświadczeń nie mam i już w sumie 3 raz poczułam się u niego w gabinecie niekomfortowo... |
|
|
|
|
#602 |
|
Gang Iren
|
Mam kilka takich bawełnianych "no name" z ebaya. Wypadały tak jak noszę rozmiar. W dziecięcych sklepach powinni mieć. Na allegro tez widzę,że są nawet niedrogie; http://allegro.pl/listing/listing.ph...armi%C4%85cych Lepsze kupiłam sobie dwa tylko takie na wyjście stąd,ale to już usztywniane: http://sklep.alles.pl/kolekcja,mama,1,2.html
|
#603 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
wcześniej jak tylko wracałam do domu to stanik od razu szedł w kąt. a teraz mam taki zwykły z gatty(na ulicę oczywiście taki lepszy i dopasowany), tylko już dużo miejsca na biust w nim nie mam a z kolei boję się, że po 2-3 praniu mi się rozciągnie w obwodzie i będzie latał... Te do karmienia są pewnie dużo droższe?
|
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pasów to ja zawsze zapinam bo rożnie jest na drodze. Niektóre mamy kupują cos takiego Klik ale fakt on potrafi kobietkę zagiąć... generalnie szukał u mnie dwóch zarodków (na żarty mu się zebrało) ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
te z allesa są śliczne ja ostatnio nie zdążyłam kupić i miałam takie bezszwowe z gatty
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
bella teraz to już po wakacjach jestem i jakoś przeżyłam drogę też się zastanawiałam nad tym adapterem ale skoro nie planuję już dalszych podroży więc dla mnie to był zbędny wydatek . Zznalazłam teraz idealną pozycję w samochodzie dla mnie jako pasażer , fotel mam na maxa do tyłu odsunięty i bardziej na leżąco i poducha pod kark jest mi mega wygodnie .
Do tego w samochodzie męża mam tam ciągle tą poduszkę http://podarunkowo.pl/472-1636-thick...e-kochanie.jpg http://podarunkowo.pl/472-1637-thick...e-kochanie.jpg
|
|
|
|
#607 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Z allesa śliczne,trochę kosztują,ale myślę że warte swojej ceny. Te co mam używałam przez 9 miesięcy i mimo ciągłego prania wyglądają bardzo dobrze i posłużą na następne długie miesiące (mam nadzieję) karmienia.
|
|
#608 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzydzieści kilka lat temu nikt pewnie nie słyszał jeszcze o FAS, ale alkohol codziennie i to taki wysokoprocentowy? Nieźle.Cytat:
![]() Cytat:
Mam dziwne wrażenia z brzucha. Nie czuję kopania czy zdecydowanych ruchów, raczej taki ucisk i czasem delikatne przesuwanie. No ale to zdecydowanie dzieć. |
||||
|
|
|
#609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie kupowałam tego adaptera bo raz że drogi a dwa na co mi? nie jeżdzę cały czas autem ![]() Cytat:
No to więc warto skoro mówisz ,że się nie niszczą w praniu. I sa tak naprawdę seksowne ![]() Ja liczę,że mi biust już nie urośnie za dużo ![]() Ostatnio z B na D przeskoczyło a że ja drobna jestem... no teraz porządny biust mam ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Mąż nastraja dziecinkę by się ukazało czy to On czy Ona ciekawa jestem czy da radę podejrzeć ![]() i ja też czuję przesuwania, smyrania i takie tam...jeszcze trochę ( tyle,że ja na przedniej ścianie mam łożysko )
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze zapytam, gdzie będziesz rodzić?
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Bella Jak dojadę to planuje w sdz . Nawet wybieram się do szkoły rodzenia do sdz .
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dojedziesz ![]()
|
|
#615 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja dziś wybieram się do maleństwa kuzynki mojego męża. Urodził się na początku czerwca. No i podreptałam na zakupy dla maluszka. Kupiłam zestaw półśpiochy i body, czapeczke i do tego grzechotke taki bardziej przyszłościowy ten zestaw... Bardzo ładne rzeczy kupujecie. Ja przyznam się szczerze, że nie kupiłam jeszcze nic dla swojego bobaska. Jakoś w ogóle mnie nie ciągnie i to trochę mnie dziwi. Mam koleżankę, która będzie rodzić pi razy drzwi za miesiąc i ona będąc w 4 m-cu już miała baaardzo dużo a jak się dowiedziała, że będzie chłopczyk to przyfrunęła niebieska paka z Anglii ![]() Oczywiście podobały mi się te wszystkie rzeczy ale jakoś nie dopadło mnie szaleństwo. Może dziś jak zobaczę tego maluszka to mi coś w głowie przeskoczy
|
|
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
Co do ceny staników to są bardzo rózne, ja trafiłam w takim sklepiku z bielizną no name na staniki po 16 zł
Kupiłam najpierw jeden coby sprawdzić czy to w ogóle sie do czegoś nadaje i sie okazało ze całkiem fajnie podtrzymywały biust wiec zaopatrzyłam sie w kolejne dwa. Po kilku praniach się zeszmaciły ale już mi wtedy nie były potrzebne a za te pieniażki to spokojnie teraz mogę kupić nowe. Za szybko sie rozmair zmienia żebym inwestowała w droższe
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiesz jak to wygląda,czy trzeba np chodzić po przyszpitalnej przychodni?
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
Mowa o stanikach i biuście
ja upodobałam sobie taki jeden stanik i praktycznie cały czas jego użytkuje. Ogólnie chodzę bez stanika, bo nie lubię, nigdy nie lubiłam. A rozmiar - u mnie też z B do D. I jest taki "napompowany" jakbym silikony miała - Jednak wygodniej żyje się z B. Eh, ja to mam doła i to od 3 dni (
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
U mnie zaczyna się 19 tydzień, ten czas niesamowicie szybko leci od trzech dni czuje kopniaczki coraz częściej i to nawet w ciągu dnia, wcześniej czułam rano albo wieczorem. Wczoraj mój TŻ po raz pierwszy poczuł ruchy maluszkaNiestety nie wiem czy mamy chłopca czy dziewczynkę ale 29 sierpnia mam badania prenatalne i zapewne wtedy się dowiem co tam do mnie puka z środka ![]() Ostatnio bolą mnie plecy i brzuch co jest na pewno związane ze wzrostem obwodu w pasie, postaram się przesłać zdjęcie brzuszka Wczoraj podczas spaceru z TŻ usłyszałam od znajomej, że w końcu widać, że idziemy we troje ![]() No i nachodzą mnie smaki! Uwielbiamgrejpfruty jako owoce no i ostatecznie sok... Raz naszło mnie wieczorem jak już sklepy były zamknięte, a owoce zjadłam już wcześniej to nagle uświadomiłam sobie podczas mycia naczyń, że mój płyn jest o zapachu grejpfruta... aż mi "ślinka ciekła"
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nazwisko gina wysłałam ci na PW
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo a co się stało? coś konkretnego czy po prostu ot tak? ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
fajnie że u Ciebie wszystko OK i mam nadzieję, że zobaczysz kto w Tobie mieszka Współczuję bólu pleców - może basen albo jakieś masaże Ci pomogą.
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam dziś rozmowę z TŻ, ale szczegóły napisałam w klubie...
liczę na poprawę, bo oszaleję |
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
gotuję zupę jarzynową
władowałam tam całą paczę brukselki i pół paczki fasolki
|
|
#626 |
|
Raczkowanie
|
http://www.makecookingeasier.pl/na-s...wiezego-mango/
właśnie znalazłam koktajl ciążowy brakuje mi soku pomarańczowego jutro kupię i wypróbuje bo wydaję się być pyszny ![]() Może któraś ma ochotę ![]() Jest tam kilka innych ciekawych przepisów dla przyszłych mam |
|
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
wydaje się być pyszny ten koktajl
|
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- zjadłam zupę- pyszna
|
|
|
#630 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

Trzydzieści kilka lat temu nikt pewnie nie słyszał jeszcze o FAS, ale alkohol codziennie i to taki wysokoprocentowy? Nieźle.
i powie w końcu kto się kryje w moim brzuchu
)

ja upodobałam sobie taki jeden stanik i praktycznie cały czas jego użytkuje. Ogólnie chodzę bez stanika, bo nie lubię, nigdy nie lubiłam. A rozmiar - u mnie też z B do D. I jest taki "napompowany" jakbym silikony miała
(
16.06.2012