|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Konto usunięte
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Asiunia czemu boisz sie ja tak nosić/kłaść?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
stawiam wszystkim soczki za te kciukaski i z okazji moich urodzin
![]() jestesmy juz w domciu postaram Was nadrobic jak tylko bede miala czas. dzis to nie wykonalne bo tesciowa na noc przyjezdza gratuluje mamom tym co jeszcze nie gratulowalam i trzymam kciuki za szybkie rozwiazania pozostałych mam
#2433 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Pozdrawiam Was kochane,
zupełnie nie mam czasu na wizaż, tzn. czas mam, ale nie mam głowy, tzn. głowe też mam. Gratuluje wszystkim rozpakowanym! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak ten czas poleciał... |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zakorzenienie
|
Asiunia- ja kładłam Michasia na brzuszku kiedy miał jeszcze kikutka. Położna zezwoliła, a wręcz nakazała, bo to dobre dla brzuszka i bioderek. Teraz kiedy kikut odpadł "pozwalam" mu leżeć dłużej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Konto usunięte
|
Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, c
Mój uwielbia spać na brzuszku...
Na mnie to wiadomo, ale i w łóżeczku tak śpi. Znowu usnął na mnie, ale go odłożyłam, dokończyłam sprzątać i teraz siedzę przy nim (boję się go zostawić samego, więc chodziłam co 5 sekund i sprawdzałam....). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
Ale duszno się u mnie zrobiło. Nie można wytrzymać.
Mąż pojechał na zakupy z listą, a dzwoni co chwilkę. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42334431]Mój uwielbia spać na brzuszku... Na mnie to wiadomo, ale i w łóżeczku tak śpi. Znowu usnął na mnie, ale go odłożyłam, dokończyłam sprzątać i teraz siedzę przy nim (boję się go zostawić samego, więc chodziłam co 5 sekund i sprawdzałam....). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mój Michaś rzadko na brzuszku śpi, ale kiedy śpi, to też się boję i ciągle chodzę sprawdzać czy wszystko ok. Częściej jednak siedzę przy łóżeczku i obserwuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale piękne te wasze dzieciaczki
![]() ![]() ![]() Dzisiaj mnie strasznie męczy, myślałam, że zakupów do domu nie wrócę, tak mnie wszystko bolało ![]() ![]() Właśnie duszą mi się roladki, zaraz robię kluski i tyle ze mnie dzisiaj
#2438 |
Zakorzenienie
|
Czytam Was ale nie pisze, bo dalej u nas skok rozwojowy i zwariowac idzie. Dzisiaj rano ryczałam z bezsilności bo ledwie wstał to ryk, aż tz go przejął i kazał mi jechać po fajki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
![]() Cytat:
super, że tz w końcu się postawił i wygarnął ojcu. Nie wiem czy no serca nie ma, żeby tak odzywać się do własnego wnuka ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Konto usunięte
|
A ja nie wiem, czy moja sis będzie mogła być chrzestną :O:O:O Załamka...
Moja mama była w parafii, do której chodziłyśmy zawsze (moi rodzice z siostrą się przeprowadzili jakieś 5 lat temu, ale bierzmowanie miała tam właśnie) i baba w kancelarii nie chciała jej wydać zaświadczenia, że może być chrzestną, bo moja siorka mieszka za granicą i niby parafia TAM ma jej to zaświadczenie wydać :O Ciekawe jak, jak ona pracuje przez agencję i zmienia miejsca zamieszkania..... Bo niby skąd oni mają wiedzieć, czy ona nie jest w nieformalnym związku czy nie ma nieślubnego dziecka :O:O:O No ale zawołali jakiegoś księdza i ksiądz wydał mojej mamie zaświadczenie, że siostra była bierzmowana (za symboliczną opłatą - noł koment). Ale ja nie jestem pewna, czy to wystarczy ![]() No przecież chyba po coś jest ta spowiedź z karteczką, jakby miała nieślubne dziecko, to powie to w tej spowiedzi, no nie? Ja tu czegoś nie kapuję. A jak będzie chciała zataić nieformalny związek to zrobi to, czy w tej parafii czy innej. Ja nie mogę, ale robią problemy :/ A nasza rodzinka normalnie zawsze wpuszczała kolędę, wszystkie sakramenty przyjęte, my ślub kościelny, chcemy ochrzcić dziecko i takie jazdy :/ Jutro idę do naszej kancelarii, oby mi to przyjęli... DODAM TYLKO że siostra przyjeżdża specjalnie ze swojego kraju do Polski na ten chrzest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-08-19 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | |||
Zadomowienie
|
Margoś miło, że pytasz
![]() ![]() ![]() Niedawno byłyśmy na szczepieniu. Bidulka upłakała się okrutnie i w ciągu dnia marudna była, ale na szczęście też i senna. Poza tym u nas nic ciekawego - kupy, pieluchy, pranie, prasowanie, karmienie itp. czyli tak jak i u Was pewnie ![]() Baby Blues chyba już mi minął prawie bo już nie płaczę codziennie i nie chodzę przygnębiona ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cały dzień miałam wizaż otwarty bo próbowałam nadrobić i ciągle mi Księżniczka przeszkadzała. ide bo już wzywa |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42335091]
Jutro idę do naszej kancelarii, oby mi to przyjęli...[/QUOTE] wszystko zależy od zawartości koperty ![]()
#2443 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42335091]A ja nie wiem, czy moja sis będzie mogła być chrzestną :O:O:O Załamka...
Moja mama była w parafii, do której chodziłyśmy zawsze (moi rodzice z siostrą się przeprowadzili jakieś 5 lat temu, ale bierzmowanie miała tam właśnie) i baba w kancelarii nie chciała jej wydać zaświadczenia, że może być chrzestną, bo moja siorka mieszka za granicą i niby parafia TAM ma jej to zaświadczenie wydać :O Ciekawe jak, jak ona pracuje przez agencję i zmienia miejsca zamieszkania..... Bo niby skąd oni mają wiedzieć, czy ona nie jest w nieformalnym związku czy nie ma nieślubnego dziecka :O:O:O No ale zawołali jakiegoś księdza i ksiądz wydał mojej mamie zaświadczenie, że siostra była bierzmowana (za symboliczną opłatą - noł koment). Ale ja nie jestem pewna, czy to wystarczy ![]() No przecież chyba po coś jest ta spowiedź z karteczką, jakby miała nieślubne dziecko, to powie to w tej spowiedzi, no nie? Ja tu czegoś nie kapuję. A jak będzie chciała zataić nieformalny związek to zrobi to, czy w tej parafii czy innej. Ja nie mogę, ale robią problemy :/ A nasza rodzinka normalnie zawsze wpuszczała kolędę, wszystkie sakramenty przyjęte, my ślub kościelny, chcemy ochrzcić dziecko i takie jazdy :/ Jutro idę do naszej kancelarii, oby mi to przyjęli... DODAM TYLKO że siostra przyjeżdża specjalnie ze swojego kraju do Polski na ten chrzest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] mam nadzieję, że uda się i siostra będzie mogła być chrzestną ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
Witam sie po dość długiej nieobecności ale powiem szczerze że tyle obowiązków teraz na głowie że szok
![]() Dodatkowo co rusz załatwiamy jakieś sprawy urzędowe i całe dnie nas nie ma ![]() Dziewczyny mam problem bo mały nauczył sie pić mleko z butelki i teraz z cyca nie chce a raczej krztusi się ulewa i w ogóle jakiś znerwicowany jest jak próbuje go karmić cycem... Boję się że strace pokarm bo ściągam laktatorem ale widzę że jest go coraz mniej... Co zrobić ? ![]() Po ilu dniach waszym maluchom odpadł kikut? u nas 11 dzień i nawet nie ma zamiaru odpadać :/ Gratulacje dla rozpakowanych mam i buziaki dla maluszków ![]() ![]() ![]()
#2445 | |
Zakorzenienie
|
teściowa pojechała, balast zniknął, od razu mi lepiej.
kupiłam dziś pieluszki dady 2, pewnie jutro zaczniemy testować. mam nadzieję, że będziemy zadowoleni, bo są ekonomiczne. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() |
#2446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam od 2 dni, wcześniej Dady 1 i jestem bardzo zadowolona, tak samo jak z Pampersów.
![]() |
#2447 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze mama blisko to zawsze mogę podejść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jaka słodka kruszynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja dziś z tego wszystkiego zabrałam małego do naszego znajomego lekarza, pediatry za razem, szkoda tylko, ze przyjmuje prywatnie bo odszedł z przychodni. W każdym razie Franek jest zdrowy jak ryba ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A do mopsu muszę znowu jutro iść bo brakuje jakiegoś dokumentu. Ileż to papierów potrzeba do tego becikowego. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacy
u nas jakoś 13 dnia odpadł, używaliśmy octeniseptu raz dziennie po kąpieli.
#2449 |
Zakorzenienie
|
Po usg bioderek: wszystko w porzadku. Kontrola standardowa po 4 miesiacach. Bdb sympatyczny lekarz.
Przed nami i za nami byly same rozwrzeszcane maluszki, cieplo poubierane (wiek Antka) a Antos... na luzaku w bodziaku z krotkim rekawkim i skarpetkach spal a potem sie przygladal. Na badaniu spokoj i cisza ![]() ![]() Boszzz ale duchota, splywam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
![]() a my musieliśmy zakupić gencjanę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Maleństwo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Współczuję, że Tomuś tak hardcorowo skok przechodzi. Ciekawe jak u nas będzie wyglądał ![]() Cytat:
A z mleczkiem nie pomogę ![]() Cytat:
![]() ![]() To daj znać jak się spisują. My używamy ich na dzień i są git ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale zapomnieliśmy zapytać o ten nasz nieszczęsny obojczyk ![]() Malaczarnakejt - fajnie się czytało opis porodu ![]() ![]() Katarine - co ja miałam Ci napisać? ![]() Perse - trzymam kciuki za siostrę i chrzest ![]() ------------- Ale Mały dał mi popalić dziś po tym badaniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Mam zagwostkę: pediatra przepisała mi witaminę D3 - Juvit, a nic nie wspomniała o witaminie K. Mam ją dokupić osobno? Nie czaję tego-powinna wypisać recepty na obie witaminy chyba. Zresztą myślałam, że tak właśnie zrobiła ![]() Do tej pory dawałam kapsułki D+K, ale zaraz mi się skończą i nie wiem, czy mam dopkupić K czy co? Help! ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-08-19 o 19:22 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
Ah Katarine przypomniało mi się
![]() Super, że wszystko u Was się układa ![]() No i brawa dla męża za postawę i popchnięcie sprawy z meldunkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Zakorzenienie
|
NENI my mamy kapsulki z kropelkami k+d i takie pochwalili i w szpitalu i w przychodni i nasz prywatny pediatra ktorego najbardziej sie sluchamy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Wtajemniczenie
|
zazdroszcze tego ze macie blisko swoich Tż, lub koncza prace wczesniej...
ja jestem sama, tz wyjechal na del wroci w paitek ;( jesli nie jedzie na del to wraca bardzo pozno ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak nie wyjeżdża to chociaż weekendy ma wolne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2458 |
Zakorzenienie
|
Idę spać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Wtajemniczenie
|
weekendy zawsze ma wolne
![]() w ogole mam dola, ze juz nie mam brzuszka, ze Maly tak szybko rosnie, chcialabym kazda chwile jakos zatrzymac i lub wrocic do niej, ciesze sie ze mally rosnie, codziennie nowe umiejetnosci nabywa, ale czas tak biegnie ze boje sie ze nie zdaze sie naciszyc tym co jest teraz, w ogole wspoczuje mojemu tz, bo on jak nie widzi malego 5 dni to sie tak zmienia, wiem ze mu jest zal tych dni kiedy musi jechac na del ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was
-gratuluje udanych wizyt u lekarzy, za bioderka itd ![]() - widziałam również śliczne dzieciaczki ![]() ![]() - kobietki w dwupakach- co tu dużo mówić... cierpliwości ogromnej na ostatnie dni ![]() Mysmy byli na usg główki, lekarz coś tam wynalazł, i mamy skierowanie do neurologa. Niby jakis uciska musiał być jak była w brzuchu i nasz pediatra chce zeby neurolog to zobaczył zanim podadzą szczepionki. Wiec spakowałam Zuzie i jedziemy do neurologa... co sie okazało, najbliższa wizyta z nfz na listopad ![]() ![]() Dziekuje wszystkim trzymającym kciuki za wizyte Zuzi - jesteście wspaniałe ![]() aa Zuzia przesypa juz prawiecałą noc, je ok 18-19, potem o 24-1, i nastpenie o 5-6, jesteśmy wyspane obie, zawsze poje, kłade ją do łóżeczka i zasypia sama bez usypiania. Życze każdej z Was takiego dzieciaczka, płacze tylko miedzy 17 a 19 ale to juz standardzik że to czas na roszrzeżanie płuc i dialog wrzeszczenia z domownikami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.