Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 18:00   #511
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Myśmy dopiero wróciły ze spacerku a wyszłam z domu o 13
Byłam u znajomej która urodziła 14 grudnia. Miesiąc starsza Zosia raczkuje i ma ząbka. Ale się super bawiły razem

Potem poszłam do auchan na zakupy. No i tak jakoś zeszło i dopiero wróciłyśmy.
Idę robić zupę ogórkową.
A potem będę nadrabiać, na szczęście tylko 2 strony są na razie
Stary 2013-08-19, 18:03   #512
hje
Zakorzenienie

No własnie nie wiem, co dzisiaj tak krucho.
Nie ma Charlizz, Całej i Illusion, to od razu spokojnie jakoś, dziwnie.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:12   #513
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Marsi miałam pytać, znasz ten sklep? http://www.kuchnieswiata.com.pl/sklepy.html#wroc tzn raczej stoisko takie, u nas w Kce nie ma ale jak byłam w Krk na szybko tylko kupowałam cole waniliową i sos chili to nie wiedziałam na co paczeć
Hanisław slodki jak nie wiem

wiem wiem sklepy są cudne ale u mnie ceny.....kosmos
wolę podpatrzeć a potem na allegro kupić

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kuba niezaszczepiony.
Przez 1,5miesiaca przybral, uwaga, 140g..... :/

Jutro pobieranie krwi (znow z glowki ) i lapanie sikow.

Albo infekcja, albo taka jego uroda :/

Ide Was czytac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Hejka

Witam się na nowym wątku
Powoli Was nadrabiam ale nie mam za bardzo czasu.
Pamiętacie jak Wam pisałam, że idę z małym do lekarza?
No więc byliśmy. Osłuchowo nie było źle ale od czasu do czasu pojawiały się jakieś szmery na oskrzelach Pani dr była w szoku, że to tak długo trwa bo pierwszy raz byliśmy u niej 7.08 później 12 no i ostatnio 16 a poprawy ni hu hu nie widać. Lekarka stwierdziła, że mały na 99,9% jest alergikiem i przy byle infekcji uaktywnia sie też alergia i dlatego to tak trwa. Cały czas jedziemy na inhalacji z berodualu. poza tym dostaliśmy jakieś saszetki montelukast czy jakoś tak. Jak do jutra nie bedzie poprawy to mamy dołączyć jakieś tabletki na kaszel a po polejnych 3 dniach antybiotyk w razie braku poprawy. Na szczęście wydaje mi się że jakaś tam poprawa jest więc pozostaniemy na tylko inhalacji i tych saszetkach jeszcze ze dwa dni i zobaczymy co bedzie dalej.

To tyle co u nas.

Witam serdecznie nowe mamusie

aha zapomniałabym Delicjanko Gratulacje.
ojojoj

jakakaja a w której części Wro mieszkasz?
zazdroszczę Ci kwiaciarni, taka miła praca się wydaje
czekamy z niecierpliwością na zdjęcie Krzysia i wogóle cieszę się,że w końcu jesteś z nami
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:17   #514
hje
Zakorzenienie

Dobra, pół dnia tu przebimbałam, więc teraz spadam. Może ewentualnie jeszcze wpadnę wieczorem, ale raczej przeznaczę ten czas dla męża.

Miłego wieczoru i spokojnych, przespanych nocek wszystkim!
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:20   #515
Delicjanka
Zakorzenienie

Marsi, jakie cwiczenia polecasz na brzuch? bo nie wiem czy ta A6W to dobry pomysł .............hmmm brzuszkow mi sie nie chceeeeeeee, dzis mi sie nic w sumie nie chce, ajjj chyba sie zmusze na mel b

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:20   #516
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
No własnie nie wiem, co dzisiaj tak krucho.
Nie ma Charlizz, Całej i Illusion, to od razu spokojnie jakoś, dziwnie.
Za to Ty idealnie za nie nadrabiasz
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:25   #517
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Za to Ty idealnie za nie nadrabiasz
Jak muszę gdzieś jechać i coś załatwić to jestem zła bo potem muszę tyle Was podczytywać...
Ale w tym tygodniu będę z doskoku...no w niedzielę chrzciny a my sami organizujemy:banghead:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:30   #518
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Hej !!! Bardzo dziękuję że tak miło mnie przyjęłyście. Wielkie brawa również za burzę mózgów - tak jestem z wrocławia choć wrocławianką nie jestem. Przyjechałam tu razem z mężem na studia i tak pokochaliśmy to miasto że zostaliśmy na dłużej. Z wykształcenia jestem technikiem chemii i sądzę że Bóg mnie opuścił jak wybierałam kierunek bo pracy po nim jak kot naplakał !!! Z moim potencjałem śmiało mogłam pójść na farmację i nawet w pewnym momencie myślałam że zaczne te studia ale równorzędnie ze studiowaniem pracowałam. Ato tu a to tam aż bardzo dziwny zbieg okoliczności i splot wydarzeń zadecydowały że otworzę kwiaciarnię i poszło z kopytka..... teraz mam kilka kwiaciarni a mąż swoją firmę i jakoś sobie radzimy !!! Decyzja o ciąży była przemyślana i wyczekiwana więc jak pojawił sie Krzysio to wyluzowałam co nie znaczy że odpuściłam prace. jak to się mówi pańskie oko konia tuczy i to się w 100% sprawdza.
Czas na pisanie mam wieczorami jak już wszystko pozałatwiam Dziecię i męża opożądzę i nastaje chwila relaksu tylko musze sie podszkolić w cytowaniu . Jak mi sie uda to wstawię zdjęcie synka zaraz jak się urodził i takie bardziej aktualne. pozdrawiam was Babeczki
No to możemy sobie podać rękę bo ja też po chemicznym
Tylko u mnie to było jedno wielkie nieporozumienie z wyborem tego kierunku
Ale później... Gdy nawet radziłam sobie w tej dziedzinie przyszedł mi do głowy (również jak tobie) plan by pójść właśnie na farmacje. Ale wszystko stanęło w miejscu... No ! jeszcze nic straconego

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Kuba niezaszczepiony.

Ide Was czytac.

Napewno taka jego uroda. Będzie dobrze
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-19, 18:50   #519
nafiyqa
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za pocieszenie

Lekarka twierdzi, ze skoro Kuba jest pogodny, smieje sie (ten to sie umie zachowac przy obcych :/) to pewnie nic groznego...

Ale z drugiej strony moze te ostatnie histerie i steki wynikaja z jakiejs infekcji wlasnie...

Okaze sie jutro.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:50   #520
jakajakaja5
Raczkowanie

No Marsi gdyby nie Ty to w życiu bym się nie odważyła
Chyba udało mi sie wstawić zdjęcia te gdzie jesteśmy razem to najaktualniejsze z chrzcin. W "Heniu" jak miał tydzień i reszta jak Krzysiulek miał 2-3 miesiące.
Aktualnie mieszkam na Różance a wcześniej była legnicka, daszyńskiego i czajkowskiego
Mam do was pytanie a w sumie to mój mąż ma bo nie umiem mu w sensowny sposób wytłumaczyć dlaczego nie jest wskazane żeby takie maluszki oglądały tv ? Wiem wiem była tu dyskusja na ten temat ale wniosków jakoś nie wyłapałam ?! Dlaczego pytam - otóż jak jeździmy w rodzinne strony ( Góra 80 km pod Wrocławiem w stronę Poznania) to dziadkowie pięknie zajmują sie małym ale w ciągłym akompaniamencie tv i bardzo sie cieszą że mały zainteresowany. Mówimy im z mężem że raczej niech wymyślą inną formę zabawiania ale nie mam silnych argumentów i tu zwracam się do Was moje drogie co im konstruktywnego powiedzieć
No wdrożyłam się już ładnie w wątek to od następnego poscika zacznę cytować jak się należy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja.jpg (90,9 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 483489_561863350512825_771403767_n.jpg (67,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 998664_605100859522407_794291034_n.jpg (47,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1011992_605101836188976_2005064197_n.jpg (34,3 KB, 29 załadowań)
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:54   #521
mala_19kw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Jak muszę gdzieś jechać i coś załatwić to jestem zła bo potem muszę tyle Was podczytywać...
Ale w tym tygodniu będę z doskoku...no w niedzielę chrzciny a my sami organizujemy:banghead:
Znam ten ból
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-19, 19:02   #522
pstryczek84
Zakorzenienie

My juz pogosciach chlopaki interesowali sie soba jak... zeszlorocznym sniegiem
ale generalnie byli bardzo grzeczni i bylo super hiper extrasnie. tylko jak to zwykle bywa w takich sytuacjach mlody rozregulował sobie drzemki :/

nadrabiam dzielnie

nina i marsi - wszystkiego naj dla dzieciaczkow za 8 miesiecy!!!!

Blue - piekna Sofijka!

insolito - gratki za zebolka!

ezzo - tule i sciskam. mam nadzieje ze e nocki wam sie wreszcie poprawia

jakaja - witam! jeszcze nie doczytalam ale pewnie kolejna Ślązaczka

Deli - wwwwwwwwwooooooooooowwwww wwww!!!! Gratulacje!

marta - za takie myslenie!!!

fewcia
- wprowadzicie miesko, zołtko i bedze ok

iffonka
- gratki z okazji zareczyn!

CDN....

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:07   #523
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Filip też zaczął się wspinać i też sie zastanawim czy pozwalać
edit: doczytałam, niech się młodzież wspina sama

powodzenia

http://www.euro.com.pl/zelazka/phili...FYtY3god4ysAmw
philips gc3320
my mamy takie i jestem zadowolona
To dobrze bo właśnie dziś kupiłam żelazko i pani w moim ulubionym sklepie mi takie poradziła, miło wiedzieć że się sprawdza. Ja tam się na żelazkach nie znam ale podobno im wyższa moc i im cięższe tym lepsze. Tak ta babka mówiła
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:11   #524
onaella
Zakorzenienie

dobry wieczór Paniom
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kochane,

Stało się!! doczekałam się!! Tzt mi się oświadczył !!!!
wowwwww!!!!! serdeczne gratulacje Kochana

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny już dawno miałam pytać. Robicie coś jak dzieciowi uszko odstaje? Bo Dawidowi prawe uszko odstaje nawet z profilu mu to widać :/
w zasadzie nic nie robię i nie wiem czy powinnam. Wiktorkowi niby uszy nie odstają ale trochę się zawijają i nie wiem jak to z nimi w późniejszym wieku będzie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
J

U nas masakra. Czy wasze dzieci potrafią się zająć czymś dłużej niż 10 sekund czy to Juliana jest taka absorbująca I to jojczenie wieczne zamiast gaworzenia O 10 padałam już na twarz a gdzie tu cały dzień?

wystarczy, że zniknę z pola widzenia i mimo najlepszej zabawy zaraz jest jeden wielki ryk.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kurde bele- laski macie pomysł, dlaczego mi sie mały rozbudza ze snu z takim żalosnym płaczem, ze mi sie serce sciska??? utule, ukołysze i spi dalej
jjjjeeejj u mnie to samo
tylko, że mój Wiktorek nie rozbudza się, a płacze tak strasznie przez sen. Musimy go wtedy obudzić i dopiero się uspokaja.
I nie wiem czy mu się coś śni czy o co chodzi. Najpierw zaczyna się strasznie wiercić w łóżeczku a po chwili krzyk.

kurde, wciągnęłam się w weekend w serię "kwiaty na poddaszu" i jak zaczęłam czytać tak dzisiaj skończyłam już drugą część
jeszcze muszę znaleźć i przerzucić na czytnik 3 część bom ciekawa jak to się wszystko skończy

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:19   #525
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hje, nie boisz sie polci zostawiac na lozku? ja to sie boje z moim juz spac nawet, wczoraj przy porannej drzemce spadl mi z lozka (nie obudzilam sie jak on sie obudzil) i bylo bum, mimo, ze lozko z kazdej strony oblozone koldrami i poducha ciazowa na szczescie szybko cyc sprawe zalagodzil, ale zawsze potem mam tak niesamowite wyrzuty sumienia ze glowa mala.

marsi, a Ty codzinnie te interwaly robisz? zastanawiam sie, jak je pogodzic z bieganiem bo tak sie w bieganie wkrecilam ze glowa mala, nie chce rezygnowac, a tez nie chce sie zajechac totalnie

dziewczyny, bo z cwiczeniami to jest tak, ze w koncu nadchodzi kryzys i w ten kryzys trzeba klina wbicja mialam mega kryzysa po 5ciu dniach biegania i wyszlam, zajechalam sie totalnie, nast dzien tez byl podobny, no nie mozna wtedy przestac bo juz sie nie wroci do cwiczen. teraz juz mam tak, ze jak tylko mlody zasnie na noc to mnie az trzesie i wyrywa, zeby isc biegac.

ale babel ma spanie dzisiaj
Ja młodą klinuję łóżeczkiem. Na noc dosuwamy łóżeczko do naszego łóżka co ma kilka plusów - nie spadnie bo nie ma gdzie, może spać przy krawędzi więc mam więcej miejsca, jak usypia w łóżeczku i się zaczyna wiercić to wkładam łapę przez szczebelki i głaszczę. Przy Grzesiu też tak robiłam, jak był większy i mieliśmy wyjęte szczebelki to w nocy przełaził przez dziurę na nasze łóżko i się dobierał do cyca
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:26   #526
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Marta
, po krótkiej dyskusji w klubie (zawsze tak robimy ) wysłałam Ci zaproszonko. Czeka w skrzynce.
aaaaaaaaaaa, ale za☠☠☠iaszczo, dziękuje
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Pisalam kiedys ze chcemy wyjechac a teraz jak moge to boje sie
Mam prace w zawohdzie ktora juz chybfa mnie nie ciesgzy
Ale to wiesz oraca od pon do pt od 7 do 15 mam ukoczone 3 kierunki studiow w tym zakresie kupe szkolen moje cv to na 2 czy nawet 3 strony juz a pojade tam niemieckiego w ogole nie znam nigdy sie nie uczylam tego jezyka szkola jezykowa jest 12 km ode mnie ake taka ze raczej sie nie naucze sama raz ze jak z dziecjiem a ooza tym nie mam takiego samozaparcia ale ok pojade a co z dzidzia ja chce pracowac jak ona rok skonczy jesli serce mi pozwoli dac do zlobka to wiadomo ze praca na poczatku fizyczna i czy kiedykolwiek jak naucze sie jezyka ktos mi da lepsza????? Boje sie ze moje dziecko bedzie sie mnie wstydzic

Wiem dupa wolowa ze mnie i boidudek
ja też bym się bała wyjechac, chociaż nie mam żadnego doświadczenia. Ciężko tak doradzić. Sama musisz podjąć decyzje. A może własnie przez doświadczenie znajdziesz jakąs sensowną pracę. W końcu wykształceni polacy z doświadczeniem są cenieni zagranicą. A co mąż na to wszystko jakie jest jego zdanie?

Cytat:
Hejka

Witam się na nowym wątku
No więc byliśmy. Osłuchowo nie było źle ale od czasu do czasu pojawiały się jakieś szmery na oskrzelach Pani dr była w szoku, że to tak długo trwa bo pierwszy raz byliśmy u niej 7.08 później 12 no i ostatnio 16 a poprawy ni hu hu nie widać. Lekarka stwierdziła, że mały na 99,9% jest alergikiem i przy byle infekcji uaktywnia sie też alergia i dlatego to tak trwa. Cały czas jedziemy na inhalacji z berodualu. poza tym dostaliśmy jakieś saszetki montelukast czy jakoś tak. Jak do jutra nie bedzie poprawy to mamy dołączyć jakieś tabletki na kaszel a po polejnych 3 dniach antybiotyk w razie braku poprawy. Na szczęście wydaje mi się że jakaś tam poprawa jest więc pozostaniemy na tylko inhalacji i tych saszetkach jeszcze ze dwa dni i zobaczymy co bedzie dalej.

To tyle co u nas.

dużo zdrówka dla Witusia
wiesz co u nas jest podobna sytuacja, przy infekcji wychodza jakieś szmery i spazmy na oskrzelach. W czwartek mamy ponowną wizyte u pulmonologa. też robimy inhalacje ale z pulmicortu.

Cytat:
wiecie, ale mam mega wqrwa.... wrrrrr..... wlasnie słyszałam jak tesciówa przez tel rozmawia z siostrą, której córka bedzie teraz miała 18-stkę i co? impreza na 57 osób w barze wynajetym- a zawsze były lamenty, ze oni pieniędzy nie mają..... jak im sie auto zepsuło to ciotkę i dziewczyny woziłam swoim, kasy mi mąz zabraniał brac od nich bo "Przeciez one nie mają", wszystkie ubrania, buty, kurtki, torebki dawalam, w których juz nie chodziłam, wszystko skoro im tak ciezko to dlaczego mialabym nie dac skoro i tak chodzic w nich nie bede. A tu co? na zarcie i bibe kasa jest....
w ogóle, zaproszenie jest na tą impreze wypisane Mariusza D. z synkiem Bartusiem. O mnie ani słowa, ale mnie to zwisa i tak bym nie poszła, bo całkowicie olewam system, ale jak myslą, ze dziecko dam to sa w wielkim błedzie takiego wała jak Polska cała

idziemy na spacer, dziec wyspał sie dwie godziny, zjadł pięknie ugotowany rosolek to wybywamy
o mamuniu, to aż tak ?? normalnie chamstwo się szerzyyyyy

Cytat:
Kuba niezaszczepiony.

Ide Was czytac.

mam nadzieję, ze tylko taka uroda Kubusia

Cytat:
Chyba udało mi sie wstawić zdjęcia te gdzie jesteśmy razem to najaktualniejsze z chrzcin. W "Heniu" jak miał tydzień i reszta jak Krzysiulek miał 2-3 miesiące.
Aktualnie mieszkam na Różance a wcześniej była legnicka, daszyńskiego i czajkowskiego
Mam do was pytanie a w sumie to mój mąż ma bo nie umiem mu w sensowny sposób wytłumaczyć dlaczego nie jest wskazane żeby takie maluszki oglądały tv ? Wiem wiem była tu dyskusja na ten temat ale wniosków jakoś nie wyłapałam ?! Dlaczego pytam - otóż jak jeździmy w rodzinne strony ( Góra 80 km pod Wrocławiem w stronę Poznania) to dziadkowie pięknie zajmują sie małym ale w ciągłym akompaniamencie tv i bardzo sie cieszą że mały zainteresowany. Mówimy im z mężem że raczej niech wymyślą inną formę zabawiania ale nie mam silnych argumentów i tu zwracam się do Was moje drogie co im konstruktywnego powiedzieć
No wdrożyłam się już ładnie w wątek to od następnego poscika zacznę cytować jak się należy
śliczny Krzysiulo i mama zresztą też, chyba podobny do mamusi

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
To dobrze bo właśnie dziś kupiłam żelazko i pani w moim ulubionym sklepie mi takie poradziła, miło wiedzieć że się sprawdza. Ja tam się na żelazkach nie znam ale podobno im wyższa moc i im cięższe tym lepsze. Tak ta babka mówiła
nam te żelazko polecił nasz przyjaciel pracuje akurat w sklepie, więc myślę że bubla nam nie wcisnął a wiesz, ze nawet nie pamiętam ile je już mamy i nic się z nim nie dzieje

Filip śpi, tż poszedł z sąsiadem na pifko. To ja będę nadrabiać klub. Ahahahah nadciągam

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:39   #527
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
ja mysle, bo inaczej bedzie lańsko ładni jestescie a moge zapytac ile masz latek bo nie doczytałam?
Cytat:
dobrze, że Ci żelazka z duszą nie wcisnęła takie to by ci rękę urwało

Cytat:
Ja młodą klinuję łóżeczkiem. Na noc dosuwamy łóżeczko do naszego łóżka co ma kilka plusów - nie spadnie bo nie ma gdzie, może spać przy krawędzi więc mam więcej miejsca, jak usypia w łóżeczku i się zaczyna wiercić to wkładam łapę przez szczebelki i głaszczę. Przy Grzesiu też tak robiłam, jak był większy i mieliśmy wyjęte szczebelki to w nocy przełaził przez dziurę na nasze łóżko i się dobierał do cyca
a ja tez tak robie tyle, ze ja na małzenskim łożu spię sama z małym, to miejsca mamy full ale asekuruje sie łóżeczkiem własnie, bo młody ostatnio strasznie po łózku skacze- pcheła moja

MARTA- noooo, poszło na noże rzec by można, w klubie sobie poczytasz

Nie wiem, czy któras z Was ogląda ten serial, ale ja namiętnie- wlasnie leci odcinek Rancza, gdzie wójtowa uczy sie jezdzic

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

skoro kilka nowych mamus sie ujawniło to wzywam do tablicy kinię
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:42   #528
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Witam się na nowym wątku

To tyle co u nas.

Jak Oskar miał zapalenie oskrzeli to też to stosowaliśmy z dodatkiem soli fizjologicznej. Dzięki temu udało nam się ominąć szerokim łukiem pobyt w szpitalu.

Dużo zdrówka dla synka

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Marta-mam rozumieć że twoje dziecię już śpi na noc? Mój łobuz dopiero ukąpany i szaleje po wyrku
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-19, 19:51   #529
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
smierdzi mi w domu hamburgerem
edit: malz nie wywalil smieci!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
mala, hje 20 - 30 min samodzielnej zabawy - u nas to nie możliwe max 5 min i już jest łe łe łe
U nas tak max 10 min i łe łe łe :/

Cytat:
A właśnie, czy wszystkie karmicie dzieci ze śliniakiem? Bo my nie używamy.
bez śliniaka nie da rady

Cytat:
wiecie, ale mam mega wqrwa.... wrrrrr..... wlasnie słyszałam jak tesciówa przez tel rozmawia z siostrą, której córka bedzie teraz miała 18-stkę i co? impreza na 57 osób w barze wynajetym- a zawsze były lamenty, ze oni pieniędzy nie mają..... jak im sie auto zepsuło to ciotkę i dziewczyny woziłam swoim, kasy mi mąz zabraniał brac od nich bo "Przeciez one nie mają", wszystkie ubrania, buty, kurtki, torebki dawalam, w których juz nie chodziłam, wszystko skoro im tak ciezko to dlaczego mialabym nie dac skoro i tak chodzic w nich nie bede. A tu co? na zarcie i bibe kasa jest....
w ogóle, zaproszenie jest na tą impreze wypisane Mariusza D. z synkiem Bartusiem. O mnie ani słowa, ale mnie to zwisa i tak bym nie poszła, bo całkowicie olewam system, ale jak myslą, ze dziecko dam to sa w wielkim błedzie takiego wała jak Polska cała

idziemy na spacer, dziec wyspał sie dwie godziny, zjadł pięknie ugotowany rosolek to wybywamy
Co za p.o.s.r.a.n.a rodzinka

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
macie Hanisławę http://www.youtube.com/watch?v=ZfLde...ature=youtu.be poprawia po mamie podłogę :P

ale fajnie sprząta

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Laski mam myszy w domu!! Na trzecim piętrze w dwuletnim bloku!!!! Nie mam pojęcia jak się tutaj dostały!!!! Dwie wyrzucił Mariusz jak jeszcze był, trzecią ja dzisiaj (fuuuuuuuuj) i teraz słyszę jak sobie jakaś łazi! Poszłam po sąsiada, ale się wystraszyła i zwiała chyba

ps. Ale mam przystojnego sąsiada (tzn to brat sąsiadki, pomieszkuje u nich od czasu do czasu). Przyszedł jeszcze bez koszulki
MYSZY?!?!?!?! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ..!!!

Cytat:
Fewciu, no wiesz co. Jak się M. dowie....
(zrób sąsiadowi zdjęcie z ukrycia i wrzuć do klubu)
ZGADZAM SIĘ! Czekamy na fote

Cytat:
po powrocie na pasku wyswietli sie TzFewcia

Cytat:
Prześliczny Krzysiulek
A Ty jaka ładna

Mam pytanie
czy są tu jeszcze jakieś dzieciaczki (oprócz mojej Darii) które jeszcze nie pełzają, nie raczkują????

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-08-19 o 19:47
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:03   #530
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
ja mysle, bo inaczej bedzie lańsko ładni jestescie a moge zapytac ile masz latek bo nie doczytałam?
Jakoś 28 wiosenek za nami
Stary 2013-08-19, 20:05   #531
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Tak Silver-moja Blanka. Ale ona sporo młodsza. Tylko troszkę na rękach się dźwiga. Ale malutko.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Powiedzcie mi czy Wy też jesteście tak zmasakrowane przez swoje dzieci? Blanka podczas usypiania drapie mnie,szczypie itp.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:07   #532
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Prześliczny Krzysiulek
A Ty jaka ładna
Hahahaha wybrałam te najbardziej twarzowe Ale i tak dziękuję
Stary 2013-08-19, 20:09   #533
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Powiedzcie mi czy Wy też jesteście tak zmasakrowane przez swoje dzieci? Blanka podczas usypiania drapie mnie,szczypie itp.

ojjjjjjjjjjj i to jak, nie wiem jak to bedzie z kp jak Amelka bdzie miala ząbki, jak ona mi sciska teraz tak dziąsełkami mojego cyca ze widze gwiazdy.
Wlansie usnęła, a ja...ja powinnam isc cwiczyć i prasować, a tak mi sie nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:10   #534
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Silver-moja Blanka. Ale ona sporo młodsza. Tylko troszkę na rękach się dźwiga. Ale malutko.

Taaaaaaaak!! codziennie sie zale tu na to :P
Nie tylko podczas usypiania. Jak je w dzien tez.

silver, spokojnie, niektore styczniowe dzieciaczki tez jeszcze tego nie robia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:20   #535
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Nie pracuję, nie mam żadnego doświadczenia, stażu nawet, nic.
Jedyna nadzieja, to albo praca na czarno, albo po znajomości. A wyjazd nie jest pewny, na razie tylko rozważamy, bo to wszystko zależy od pracy tż.
Ale jeśli Wy macie już bardziej określone plany, to jedź do męża, na początku na pewno będzie trudno, ale zobaczysz, że nie będziesz żałować.
Tak tylko ja mam do stracenia prace tutaj z powrotem juz mnie nie przyjma
Na razie rozpisalam rodzicielski do kwietnia no ale moge do roku

Cytat:

widac ze juz mezus nakablowal i juz cala rodzinka wszystko wie
Ale to tylko potwierdza slusznosc Twojej decyzji rodzinka cala p.o.r.a.b.a.n.a takze uciekaj od nich jak najdalej

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
U nas te pasy od nosidla sa najsmaczniejsze

To jak nagle znikniesz na dlugi czas bedziemy wiedziec, ze to sprawka Poli

A probowalas wyczyscic? Po wyczyszczeniu moze sie wlaczyc. Hmm moj TZ czysci zalance bodajze czyms z alkoholem bo wyparowuje.

ja ostatnio chcialam wylicytowac ciuszki dla malej, czekalam prawie do konca ale TZ mnie wkurzyl i zrezygnowalam wylaczajac kompa. Ale dobrze wyszlo boooo.... baba wycofala oferty ;/ Jakbym wygrala aukcje, wplacila jej od razu kase a ona by sie wycofala to bylabym mocno wkurzona
Wiem ze tak mzna dziekuje na razmue nie ma kto tego zrobic bo to duzo odkrecania
Cytat:
Kuba niezaszczepiony.

Albo infekcja, albo taka jego uroda b

Ide Was czytac.

Biedny maluszek trzymam kciuki za wyniki

Cytat:
Sylwietta dziękuję

Laski mam myszy w domu!! Na trzecim piętrze w dwuletnim bloku!!!! Nie mam pojęcia jak się tutaj dostały!!!! Dwie wyrzucił Mariusz jak jeszcze był, trzecią ja dzisiaj (fuuuuuuuuj) i teraz słyszę jak sobie jakaś łazi! Poszłam po sąsiada, ale się wystraszyła i zwiała chyba

ps. Ale mam przystojnego sąsiada (tzn to brat sąsiadki, pomieszkuje u nich od czasu do czasu). Przyszedł jeszcze bez koszulki
Ale Ci sie trafil przystojniak ratujacy z opresji

Cytat:
Slicznoty z Was

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaa, ale za☠☠☠iaszczo, dziękuje

ja też bym się bała wyjechac, chociaż nie mam żadnego doświadczenia. Ciężko tak doradzić. Sama musisz podjąć decyzje. A może własnie przez doświadczenie znajdziesz jakąs sensowną pracę. W końcu wykształceni polacy z doświadczeniem są cenieni zagranicą. A co mąż na to wszystko jakie jest jego zdanie?

dużo zdrówka dla Witusia
wiesz co u nas jest podobna sytuacja, przy infekcji wychodza jakieś szmery i spazmy na oskrzelach. W czwartek mamy ponowną wizyte u pulmonologa. też robimy inhalacje ale z pulmicortu.

o mamuniu, to aż tak ?? normalnie chamstwo się szerzyyyyy

mam nadzieję, ze tylko taka uroda Kubusia

śliczny Krzysiulo i mama zresztą też, chyba podobny do mamusi

nam te żelazko polecił nasz przyjaciel pracuje akurat w sklepie, więc myślę że bubla nam nie wcisnął a wiesz, ze nawet nie pamiętam ile je już mamy i nic się z nim nie dzieje

Filip śpi, tż poszedł z sąsiadem na pifko. To ja będę nadrabiać klub. Ahahahah nadciągam
Maz chce zebysmy jechali ze Nati bedzie miala lepsze zycie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

U nas tak max 10 m

bez śliniaka nie da rady

Co za p.o.s.r.a.n.a rodzinka

ale fajnie sprząta

MYSZY?!?!?!?! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ..!!!

ZGADZAM SIĘ! Czekamy n
Nmjshhd
Prześliczny Krzysiulek
A Ty jaka ładna

Mam pytanie
czy są tu jeszcze jakieś dzieciaczki (oprócz mojej Darii) które jeszcze nie pełzają, nie raczkują????

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

silver

Moja nie raczkuje a pelza tylko wokol wlasnej
Dzwiga sie bardzo ale z pleckow podnosi do gory mocno glowe i ramiona tez juz ida a jak pozycja pollezaca to juz calkiem
Na boki sie obraca zabawki siega
Na brzuszku tylko rece prostuje ale dupki nie chce podniesc
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:22   #536
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Ehem
Już wczesnym rankiem tracę garść włosów,mam sprawdzane otwory nosowe,uszne (czy wszystko jest na miejscu )
czy żebra są elastyczne jak guma i w ogóle czy jestem sprawna
Ot taki przegląd techniczny
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-08-19, 20:22   #537
sarah67
Zadomowienie

moja niunka
Ja zalozy jej sie bransoletke na reke to zdejmuje ja sobie cwaniara mala
Ookazuje jezyk gadamy ze soba a raczej naskadujemy swoje dzwieki
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:32   #538
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś 28 wiosenek za nami

Cytat:

tez, w ogóle ostatnio podczas usypiania mały cyrki odstawia masakryczne, wije sie (nie ma mowy o bólu brzuszka bo je tak samo jak przed tymi cyrkami), ciągnie mnie za włosy, drapie, szczypie......

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ojjjjjjjjjjj i to jak, nie wiem jak to bedzie z kp jak Amelka bdzie miala ząbki, jak ona mi sciska teraz tak dziąsełkami mojego cyca ze widze gwiazdy.
Wlansie usnęła, a ja...ja powinnam isc cwiczyć i prasować, a tak mi sie nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e
kochana, wtedy widzi sie nawet ciemną stronę Wenus

dziecie spi od godziny, sprzątnęłam po kąpanku, zjadłam kolacje, ide sie myc i myk na łóżko

CHARLIZZ, napisz pozniej co załatwiłas i o co chodziło ci z robioną przeze mnie jesienią sredniowiecza?

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

http://wezsietato.pl/17929
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:33   #539
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Ale historia!
Rozmawiam właśnie z moja siostra,ta co jest w NY. I mówi że ją napadł jakiś gość na rowerze,zabrał jej telefon,bilet do metra i słuchawki. Nic się jej nie stało. Ale znaleźli go z policja w parku tylko siostra nie potrafiła wskazać winnego,bo... było ich dwóch bliźniaków! Takie rzeczy tylko w Nowym Jorku się dzieją

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:36   #540
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:

My karmimy sie na leżąco zazwyczaj więc albo mam brzuch skopany albo paluszkami ugniata mi uda. jedno i drugie zaczyna coraz bardziej boleć bo mały rośnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości