|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
#452 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a co do fotelika to nie pomogę my jeszcze się nie zdecydowaliśmy, a juz czas kupować Cytat:
Cytat:
jak będę miała chwile czasu to opisze ![]() Cytat:
dziękuje za miłe słowa a z nocnikiem próbuj może Ci się uda ![]() Filip usnął, ale jakiś taki dziwny mi się wydaje. Zmierzyłam mu temperature ma 37,6. to chyba jeszcze nic nie podawać?? Kurde byliśmy wczoraj u teściów i byli tam kuzyni Tż. jeden coś nosem pociągał nie wiem czy był chory czy nie bo nikt nic nie mówił. Wziął małego na ręce jak ja byłam w wc i gadał do niego z bliska. Nie wiem czy go przypadkiem nie zaraził nie chce już przesadzać, może wymyślam ehhh
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę pisze od nowa bo mi wysłać nie chciało
Wychodzi na to że moje dziecko jest wyjątkiem ![]() Miałam ostatnio pisać że ładnie potrafi się sam bawić. Czasami jak chce zjeść czy coś zrobić to sadzam go i daje kosz z zabawkami. Na jakieś pół godziny (czasem dłużej) nie mam dziecka Wyciąga zabawki z kosza,ogląda każdą z osobna,wkłada spowrotem a jak już mu się nudzi to wyrzuca za łożeczko ![]() Ale wiadomo że nie nadużywam jego "samodzielności" i bawi się sam tylko jak musi (wiadomo ja jeść muszę,załatwić sprawy fizjologiczne itd ). A tak to spędzamy czas na wspólnych zabawach czasami cały dom nas słyszy jak się wygłupiamy
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Deli, my mamy TEFAL Ultragliss4650. Fajne jest, parę dobrą puszcza
, jedyny minus, to jak się naleje wody na maxa, to dość ciężkie. No ale chyba każde tak ma.![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
Od jakichś dwudziestu minut leży na łóżku w sypialni rodziców, najpierw bawiła się misiem, potem podkoszulkiem mamy , a teraz stuka sobie stopą o oparcie.Ogólnie nieraz jest tak, że jak ona sama się bawi, to ja zdążę podłogi zmyć i obiad zrobić, a w pokoju cisza, chyba że jakieś chichy i stęki zabawowe słychać. ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- O, a teraz śpiewa. ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Fuck, już po 13, a ja śniadania nie jadłam. Wiedziałam, że o czymś zapomniałam.
|
|
|
|
|
#456 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
edit: doczytałam, niech się młodzież wspina sama ![]() Cytat:
Cytat:
philips gc3320 my mamy takie i jestem zadowolona
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2013-08-19 o 13:16 |
|||
|
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf
Teraz wiem, dlaczego mój kot, jak tylko weźmie się go na ręce, jojczy od razu, żeby go puścić i spieprza. ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Deli, a pomyśl, co by było, jakbyś miała takie samo, jak ona. I o tym by wiedziała.
|
|
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
hje dziękuje
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Marta,
|
|
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To obydwie będziemy świętować A, i jeszcze ezzo też ![]() Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi odnośnie fotelików
|
||
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
mala, hje
20 - 30 min samodzielnej zabawy - u nas to nie możliwe max 5 min i już jest łe łe łe
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Iffonka, nieraz i godzinka się trafi (z małym doglądaniem).
![]() U nas uwielbienie z warzyw w potrawce z indyka z owocami przeszło na ziemniaczki z kurczakiem i kabaczkiem. ![]() A właśnie, czy wszystkie karmicie dzieci ze śliniakiem? Bo my nie używamy.
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak w ogóle, zazdroszcze wiekszosci Was. Macie tztow codziennie w domu... ach, delegacje to g,wniana sprawa;/
|
|
|
#467 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
albo pomaga mi pranie wieszac i kazda rzecz z miski wyciąga ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do Illusion, to mieli gdzies u rodziny sie wczasowac jeszcze a Ellmi tez chyba pisała o odpoczynku, a juz na pewno ma zepsuty komputer czy tam laptop i ja strzelało, jak pisac nie mogła
|
||||||
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
Chcesz mnie dobić ?
Oj rozumiem Cie doskonale. U nas w sumie na początku też były delegacje na 3 - 5 dni a teraz wszystko się pozmieniało i już ciagle siedzi zagranicą.
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, faktycznie, jak drugiej połówki non stop nie ma w domu, to jest do
![]() Sylwia, my też od początku nie używamy, bo Pola w ogóle się nie brudzi. ![]() Biorę młodą na puzzle i idę prasować. Zobaczymy, ile mi pozwoli.
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-19 o 13:53 |
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#471 |
|
Zakorzenienie
|
hje, nie boisz sie polci zostawiac na lozku? ja to sie boje z moim juz spac nawet, wczoraj przy porannej drzemce spadl mi z lozka (nie obudzilam sie jak on sie obudzil) i bylo bum, mimo, ze lozko z kazdej strony oblozone koldrami i poducha ciazowa
na szczescie szybko cyc sprawe zalagodzil, ale zawsze potem mam tak niesamowite wyrzuty sumienia ze glowa mala.marsi, a Ty codzinnie te interwaly robisz? zastanawiam sie, jak je pogodzic z bieganiem bo tak sie w bieganie wkrecilam ze glowa mala, nie chce rezygnowac, a tez nie chce sie zajechac totalniedziewczyny, bo z cwiczeniami to jest tak, ze w koncu nadchodzi kryzys i w ten kryzys trzeba klina wbic ja mialam mega kryzysa po 5ciu dniach biegania i wyszlam, zajechalam sie totalnie, nast dzien tez byl podobny, no nie mozna wtedy przestac bo juz sie nie wroci do cwiczen. teraz juz mam tak, ze jak tylko mlody zasnie na noc to mnie az trzesie i wyrywa, zeby isc biegac.ale babel ma spanie dzisiaj
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
koło roczku dopiero chyba. Wojtka zaczełam jak miałą 9 m-cy ale i tak zaczął jażyć o co kaman po roczku
|
#473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na samą myśl o cwiczeniach chce mi sie jesc
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie że tak
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś spokojny dzień. Zrobiliśmy małe zakupy dla małej i na jutro, bo jutro mieliśmy wyjeżdżać do Krasnegostawu, ale w sumie nie wiem, czy pojedziemy - mój ojciec znalazł dla nas samochód w Gdańsku i jak się uda (oczywiście jeśli gra warta świeczki, ma dzwonić do właściciela po 16, bo teraz w pracy jest), to jeszcze dzisiaj po niego pojedzie z TŻem (i pewnie my też się zabierzemy wtedy, no i mama, a co tam, wycieczka krajoznawcza się przyda...
), a jak nie, to jutro pojedziemy z rana po niego... I wtedy Krasnystaw pewnie dopiero w środę... Kurczę, sama nie wiem, wszystko jednocześnie... Witam nowe mamusie. Marta, po krótkiej dyskusji w klubie (zawsze tak robimy ) wysłałam Ci zaproszonko. Czeka w skrzynce. Marsi, nastąpił, nastąpił, ale ile na niego czekałaaaaaaam, łohoho... Tak samo pewnie będzie z zębami - dziąsła twarde, jak cholera, jak mała mnie gryzie, to boli, ale zębów nie ma na wierzchu...DELI, GRATULUJĘĘĘĘ!!!! Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-19 o 14:13 |
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
kurde bele- laski macie pomysł, dlaczego mi sie mały rozbudza ze snu z takim żalosnym płaczem, ze mi sie serce sciska???
utule, ukołysze i spi dalej ![]() cos nie mam nastroju... ani weny na pisanie, ehhhh Black, mysle, ze lepiej ten Krasnystaw odłożyc jesli auto sie dobre trafi ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- AGA, u nas tak samo jestz tym kleczeniem- oprze sie o bujak, moja noge, wersalke, łóżeczko- cokolwiek i hyc już plecki proste i zaciesz nie z tej ziemi ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- a i przypomniało mi sie w sprawie zębów- jak mnie młody ugryzl wczoraj tym jednym zębiszczem, który juz dosc znacznie urósł to gwiazdy zobaczyłam ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- KROWA, bo widze, ze jestes- jakie tytuly masz z tej literatury obozowej? mozesz mi napisac na priw? bo ja tez mam takie zboczenie[COLOR="Silver"] |
|
|
|
#477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam prace w zawohdzie ktora juz chybfa mnie nie ciesgzy Ale to wiesz oraca od pon do pt od 7 do 15 mam ukoczone 3 kierunki studiow w tym zakresie kupe szkolen moje cv to na 2 czy nawet 3 strony juz a pojade tam niemieckiego w ogole nie znam nigdy sie nie uczylam tego jezyka szkola jezykowa jest 12 km ode mnie ake taka ze raczej sie nie naucze sama raz ze jak z dziecjiem a ooza tym nie mam takiego samozaparcia ale ok pojade a co z dzidzia ja chce pracowac jak ona rok skonczy jesli serce mi pozwoli dac do zlobka to wiadomo ze praca na poczatku fizyczna i czy kiedykolwiek jak naucze sie jezyka ktos mi da lepsza????? Boje sie ze moje dziecko bedzie sie mnie wstydzic Wiem dupa wolowa ze mnie i boidudek |
|
|
|
|
#478 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Witam się na nowym wątku Powoli Was nadrabiam ale nie mam za bardzo czasu. Pamiętacie jak Wam pisałam, że idę z małym do lekarza? No więc byliśmy. Osłuchowo nie było źle ale od czasu do czasu pojawiały się jakieś szmery na oskrzelach Pani dr była w szoku, że to tak długo trwa bo pierwszy raz byliśmy u niej 7.08 później 12 no i ostatnio 16 a poprawy ni hu hu nie widać. Lekarka stwierdziła, że mały na 99,9% jest alergikiem i przy byle infekcji uaktywnia sie też alergia i dlatego to tak trwa. Cały czas jedziemy na inhalacji z berodualu. poza tym dostaliśmy jakieś saszetki montelukast czy jakoś tak. Jak do jutra nie bedzie poprawy to mamy dołączyć jakieś tabletki na kaszel a po polejnych 3 dniach antybiotyk w razie braku poprawy. Na szczęście wydaje mi się że jakaś tam poprawa jest więc pozostaniemy na tylko inhalacji i tych saszetkach jeszcze ze dwa dni i zobaczymy co bedzie dalej.To tyle co u nas. Witam serdecznie nowe mamusie aha zapomniałabym Delicjanko Gratulacje. Edytowane przez karusia_2007 Czas edycji: 2013-08-19 o 14:57 |
|
|
|
#479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I Wasz wyjazd juz jest pewny czy na razie rozwazacie?? I dziekuje za zaprzyjaznienie bardzo mi milo pierwszy raz dostalam takie zaproszenie nie wiem czy udalo mi sie dobrze przyjac |
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, zrobiłam taką obstawę łóżka, że nawet mysz by się nie prześlizgnęła.
Na całej długości po obu stronach poustawiałam krzesła tak, że szpary żadnej nie było. A z przodu i z tyłu są oparcia. Tak to w życiu bym jej samej nie zostawiła, spadła mi już parę razy, kilka razy łapaliśmy ją "w locie", a szczególnie po ostatnim...![]() Black, zęby mogą baaardzo długo wychodzić, wydaje się, że już, już, a ciągle się czeka. Znajoma miała jazdę z synkiem gdzieś od 5 miesiąca, a pierwszy ząb wyszedł ledwo przed roczkiem. ![]() Sylwia, mnie się Pola zawsze w nocy budzi z płaczem. Zawsze, jak prawie 2 miesiące temu zaczęła, tak teraz nie ma pobudki bez płaczu. A nad ranem to zależy, nieraz mnie gadanie budzi. ![]() Śni mu się coś może? Boli go? ----------------- Zrobiłam przerwę , młodzież zje i pójdzie spać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

A my zawsze na maxa zapychamy, wciskamy prania ile się da, żeby na marne prąd/woda nie szły. A i tak jest pranie all day, all night.

Chyba miał spory kompleks na tym punkcie choć sam zaprzecza.

nie chce już przesadzać, może wymyślam ehhh

Od jakichś dwudziestu minut leży na łóżku w sypialni rodziców, najpierw bawiła się misiem, potem podkoszulkiem mamy
Wiedziałam, że o czymś zapomniałam.