|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
A ja teraz robię placki ziemniaczane
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ja właśnie upichciłam kasze kuskus z warzywami (pierwszy raz)
wyszła pyszna
|
|
|
|
#633 |
|
Rozeznanie
|
Ja siedząc i czekając na TŻta obżeram się rożkiem śmietankowo orzechowym
. I ogólnie zapomniałam napisać ,że zameldowałam się dzisiaj do szkoły rodzenia już, na kurs z TŻtem
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
wchłonęłam 5 delicji
.....
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
To ja dziś grzecznie-wcinam owoce zamiast słodyczy
Może którąś zainteresuje ta stronka. Ciekawy filmik na niej: http://pepowina.pl/od-zaplodnienia-do-narodzin/
|
#636 |
|
Rozeznanie
|
Nie no ,żeby nie było wepchałam na obiad w siebie cała miskę sałatki
: 3 sałaty, pomidor, papryka , rzodkiew ,ogórek, jogurt naturalny. Więc mogę teraz sobie połasuchować . Ale zjadłam i mi za słodko ,że zaraz bełtnę ![]() em ma - bardzo fajna strona. Właśnie podglądam
Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-08-19 o 20:21 |
|
|
|
#637 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
W sobote wrocilismy z urlopiku (tydzien w Jastrzebiej i tydzien u rodzinki).Ale fajnie bylo ,wypoczeci na maksa jestesmy Kupilam w smykolandzie dojarke,bo byla w promocji ![]() W ogole przeszly mi wszelakie dolegliwosci ciazowe (no oprocz kawy,jeszcze troche mi jej zapach przeszkadza) i chyba zaczynam czuc powoli ruchy ,ale tylko takie "smyranie".Czy wam tez tak czas w ciazy szybko leci???Mi niesamowicie!! Kupujemy nowy wozek,tylko nie mozemy sie na kolor zdecydowac .W srode TZ ma wolne,to cos wybierzemy.Na razie bedzie jezdzila corcia,a potem zamianka
|
|
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ale ciezko Was doczytac :p
Zagladam, ale sie nie odzywam bo czasu brak. Czekaja nas duze zmiany. Jako, ze nie moge sie dogadac z dziadkiem i jego zona- ktorzy odstapili nam dom, postanowilismy czegos szukac. Szkoda mi moich nerwow- niby tutaj nie mieszkaja, ale robia wielka laske, ze nam pozwalaja tu byc. I z nieba spadl nam domek, na wsi (zawsze o tym marzylam ) 50km od miasta. Na razie i tak bedziemy tam weekendowo jak maz bedzie mial wolne, a tak poczekamy do tych 2-3miesiecy po porodzieu moich rodzicow. Niby to nie taka wies, zaraz obok centrum gminy, doslownie dwie minuty od domu, ale jednak balabym sie tam byc sama tak wiec znow czeka mnie pakowanie i przeprowadzka. Mam nadzieje, ze w koncu trafimy tam na swoje miejsce na ziemi.A na swoim dziadku sie zawiodlam po calosci. Zostalo mi 11 dni do wizyty, a ja jajko zniose zaraz, bo nie wiem co tam slychac i jakies czarne mysli sie pojawiaja. Pocieszajace, ze brzuszek powolutku sie powieksza A i jeszcze co do alkoholu- ja nigdy specjalnie nie lubilam, teraz tez mnie nie ciagnie. Ale powiem Wam, ze moja ciocia polozna poleca od czasu do czasu kilka lykow wina czerwonego. Polozna jest od lat kilku i wydaje mi sie, ze jej rady to po prostu stara szkola.
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilka tyg temu przywieźliśmy sprzęt do koktajlowania i tż co drugi dzień woła o mango-banan tylko u mnie całe mango + cały banan a dodaję do tego sok pomarańczowy i mleko. Jaki z tego wniosek? Tż ma ciążowe smaki To idę zrobić ![]() Edit: doczytałam, że w sumie tylko jogurt na mleko zamieniam a poza tym to taki sam koktajl
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta Edytowane przez _Kluska_ Czas edycji: 2013-08-19 o 21:23 |
|
|
|
|
#640 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do lekarza, to u swojej mam podobnie i wydaje mi się czasem że chce ze mnie głupią zrobić, ale będę twarda pomyślałam sobie ostatnio, że dziecko dało mi nieco bardziej filozoficzne podejście do wszystkiego i ja wiem czego od niej wymagać (nie robi tego za darmo, bo mój pracodawca co miesiąc przelewa na ten cel sporą sumkę) i ma tak być- w sumie teraz widzimy się na tyle rzadko (co 3-4 tygodnie), że wytrzymam z nią, bo nie mam zamiaru zmieniać ośrodka. a co ona sobie o mnie myśli, to chyba nie mój problem i Tobie polecam podobnie robić - spisz sobie co od niego chcesz a jak będzie robił jakieś dąsy albo uwagi, przypomnij mu, że gdybyś się na tym znała, nie przychodziłabyś do niego![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
a te alles to właśnie ostatnio mam, ale ceny nie są jakoś dużo niższe niż w tym moim sklepiku a tam sobie można przynajmniej poprzymierzać (rozmiar rozmiarowi nierówny a czasem fasony też inaczej leżą) a na Grochów mam z 15 minut
|
|
#641 | |
|
Rozeznanie
|
A ja zagryzam ciacha winogronem i bananami i zaraz pęknę. Czasem nie znam umiaru.
![]() Cytat:
![]() A z dziadkiem rzeczywiście nieciekawie. Jak masz możliwość to pewnie, że lepiej się wyprowadzić i nie być na niczyjej łasce. Choć smutne to, że czasem nawet na własną rodzinę nie można liczyć. |
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Shiloh, dobrze, że porozmawialiście
U mnie dużo się dzieje, staram się czytać codziennie ale nie ogarniam się na tyle by pisać. Jutro rano muszę jechać dowieźć robotnikom parę rzeczy do remontu a na 10 z kotem Batmanem na operację usunięcia nerki wyjątkowo prawie cały dzień będę w domu to postaram się nadrobić klub i tutaj pisać, ale tak bardzo się boję proszę o kciuki za mojego przytulaka
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#643 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupiłam sobie taką blokadę, która wygląda jak zapinka do płatków kukurydzianych, ale nie trzyma za dobrze i w czasie jazdy muszę luzować ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
a ruchy się rozkręcą, ja już zaliczam kopniaki (albo mam boksera)a czas mi pędzi okropnie... ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
)---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- ![]() ![]() : kciuki:
|
|
#644 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie, ma rączki niech doszoruje skoro taki idealny. Najgorsze, że robi się przykro w takich sytuacjach. Pogadaj z nim. Mój z kolei z tych co to uważa, że u nas w domu jest czysto i nie wie co ja sprzątam, więc co on ma pomóc, skoro nie ma takiej potrzeby, Cudownie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Często dodaję miód z cytryną też do herbaty.Cytat:
Może faktycznie ktoś go buntuje, ale do jasnej chol.erki, przecież ma swój rozum, jest dorosły i właśnie zakładacie swoją rodzinę. Co może być piękniejszego od uczestniczenia w chwilach rozwoju swojego dziecka? A to teściowa tak próbuje swoich sił?Cytat:
A co się dzieje, że masz doła? Cytat:
Widzę, że była dyskusja odnośnie picia alkoholu w ciąży. Ja zrezygnowałam całkowicie. Jak nie byłam w ciąży, piłam tylko okazjonalnie, to tym bardziej nie mam problemu z nie piciem. Czasami mam tylko ochotę na karmi, ale ono nie jest chyba w 100% bezalkoholowe. Coś tam minimalnie jest %. Pozwalacie sobie czasami? Kluska, wielkie kciuki za Batmana Jutro lecę na powtórkę badań morfologii i moczu. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Wieczorkiem wizyta u gina. Bardzo proszę o kciuki
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-08-19 o 22:27 Powód: dopisek |
|||||||||
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do facetów, to oni chyba jakieś przesilenie mają....
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-08-19 o 22:31 |
|
|
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Troche przeraza mnie, miastowa, to 50km, ale mysle ze sam fakt mieszkania na 'wsi' mi to wynagrodzi. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że on stanąłby na głowie dla nas teraz, ale nie umie sobie poradzić ze wszystkim. Myślę, że dzisiejsza rozmowa dała mu do myślenia. Teraz jest w pracy, a ja noc spędzam samotnie, z książką, herbatą i ciepłą kąpielą ![]() Uwielbiam kociaki, sama ich miałam mnóstwo zawsze. Także kciuki za Twojego puszka ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Maruda jakie dokładnie masz wyniki? Żadnych leków na to nie bierzesz?Jakiś prywatny gin na cito... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki ) Na pewno będzie ok.u mnie jutro USG genetyczne.. czuję że mam już po nocy.
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Mezaga, jak było?
Mariee na jutroDobranoc
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Tak na serio, nie przejmuj sie i najlepiej jak najmniej opowiadaj przed weselem, bo wszystkim nie dogodzisz. Ciekawe jak tam mezaga po wizycie
|
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To faktycznie jesteś w szponach ...i to w duecie: siostra plus teściowa. Przecież to Twój dzień i ma być tak, jak to Ty sobie wymarzyłaś. Najlepiej je olać, bo zawsze znajdą "coś nie tak". A szkoda Twojego i dzidziolka zdrowia. Tylko łatwo się mówi ...sama czasami za dużo wszystkim się przejmuję. Najważniejsze żebyś miała wsparcie w Tż-ie.
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
_Shiloh_
![]() _Kluska_ z kotkiem na pewno będzie w porządku, jak mawia moja mama koty to twarde zwierzęta ![]() Staram się mieć to na uwadze, że i tak każdy będzie miał coś do powiedzenia i będzie narzekał.. ale postawa teściowej... nic nie zrobi, a tylko kłody rzuca.
|
#654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję i za Twoje genetyczne
|
|
#655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabieraj go stamtąd jak najprędzej
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#658 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sklepy są, samochody mają, więc nie narzekają. Dają radę nawet z dwójką małych dzieci. Cytat:
|
||
|
|
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane ja już powoli szykuję się do lekarza muszę sama jechać a tak mi się nie chcę i jakoś mam dziwnego stresa przed wizytą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

.
.....
16.06.2012
: 3 sałaty, pomidor, papryka , rzodkiew ,ogórek, jogurt naturalny. Więc mogę teraz sobie połasuchować . Ale zjadłam i mi za słodko ,że zaraz bełtnę 
,wypoczeci na maksa jestesmy
.W srode TZ ma wolne,to cos wybierzemy.Na razie bedzie jezdzila corcia,a potem zamianka 

) 50km od miasta. Na razie i tak bedziemy tam weekendowo jak maz bedzie mial wolne, a tak poczekamy do tych 2-3miesiecy po porodzieu moich rodzicow. Niby to nie taka wies, zaraz obok centrum gminy, doslownie dwie minuty od domu, ale jednak balabym sie tam byc sama

wyjątkowo prawie cały dzień będę w domu to postaram się nadrobić klub i tutaj pisać, ale tak bardzo się boję 
Dokładnie, ma rączki niech doszoruje skoro taki idealny. Najgorsze, że robi się przykro w takich sytuacjach. Pogadaj z nim. Mój z kolei z tych co to uważa, że u nas w domu jest czysto i nie wie co ja sprzątam, więc co on ma pomóc, skoro nie ma takiej potrzeby,