W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 22:09   #1441
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Konczi super prezenty a bluzeczka cudna
Konczi czy Dusieńka już chodzi?
uwielbiam te myszki sa boskie! Dostała takiego rampersa z wielką myszką boski jest .. ale na stronie H&M nie mogłam jego znaleźć ...
Dusia przejdzie przez pokój czyli spokojnie kilkanaście kroków zrobi ale póki co na podwórku chodzimy za jedną rączkę

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja musze coś pokupować bo te zabawki co mamy to nudne już jak nie wiem

ja do zabawy Dusi nie daję wszystkich zabawek na raz, część jest na komodzie a część na dywanie i co jakiś czas jej zmieniam więc tak się nie nudzą jej szybko
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:15   #1442
Dearlie
Zakorzenienie

A właśnie, miałam już jakiś czas temu pisać... Polecam dla chłopców książeczki z serii "Mały chłopiec". Mamy na razie 3 książeczki i pewnie będziemy zbierać wszystkie części, a właściwie to skompletujemy z prezentów, bo babcie i chrzestni przynajmniej cieszą się, że wiedzą co kupować. Książeczki są w sztywnej oprawie z ładnymi obrazkami. Antek uwielbia przerzucać strony i oglądać je. Czytanie gorzej znosi, ale za to lubi, gdy pokazuję mu zwierzaki na rysunkach. Chyba odpowiednik dla dziewczynek też jest.

Tak to wygląda:

http://www.sklep.gildia.pl/szukaj/seria/maly-chlopiec
Stary 2013-08-19, 22:18   #1443
Katee27
Zadomowienie

Dziękujemy za życzenia zdrowia.Ja już lepiej się czuje.Kubulek jakby też.Nawet z większym apetytem zjadł deserek i zasnął o 19.30-co się nigdy nie zdarzało.Choć już pare razy coś pojękiwał przez sen

Martusia dużo zdrówka dla Zuzi.Mam nadzieję,że upomniałaś tą znajomą,co zafundowała Zuzi?

Ja mam trochę dołanazbierało się...w przychodni była dziewczynka z podejrzeniem różyczki(nie no wiadomo,że miała prawo tam być,ale ja się teraz stresuje tak)
Musieliśmy pójść do lekarza,który nie budzi mojego zaufania,a jak się rozgada to końca nie widać i pieprzy tak zamiast przejść do sedna,bo dziecko wije mi się na rękach i chodzę z nim po całym gabinecie
Ogólnie to nie wiem,co jest Kubie.Wyniki dobre nie są,bo miał temp.przy pobieraniu krwi.Za tydz.mam powtórzyć
Może to na zęby? a może to 3dniówka,która objawia się najpierw gorączką,a potem występuje wysypka?i w ogóle to po co zbijać gorączkę?no po co?
jeszcze,żeby tego było mało usłyszał jakieś szmery nad serduszkiem

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
próbowałam cebule,czosnek, musztarde, nawet CHRZAN wszystko zje...zakleiłam też i nawet zabandażowałam to bniedna tak płakała i szarpała cały dzień,że w końcu już ten bezdech zpałała i się poddałam będziemy się tak chyba cycusiowac jeszcze długo...nie umiem jej odstawic. Mąż mi w tym nie chce pomóc,bo "ja musze pracowac i byc wyspany"

Kate oj i Kubus też chory i Ty kochanadużo zdrówka dla Was!!!
oby Kubusia gorączka byłą faktycznie tylko od zębów
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------
To już nie wiem,co poradzić...chyba tylko czekać...

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
5 lat temu o tej porze nie przypuszczałam że już rano powitam moje dziecko na świecie i to w tak traumatycznych okolicznościach...
Ula to kiedy Ty urodziłaś Kamila?bo dziś 19 a w opisie masz,że 20?

Cytat:
Aaaaaaaaa!!!zasnela bez cyca!!!!! zjadła jakieś 240ml kaszki, godzinę fikala po łóżeczku w prawie totalnych ciemnosciach i padła

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
pierwsze Turbo Spalanie za mną
cieknę zewsząd
piszę na stojąco, żeby mój pot nie zalał krzesła
dobranocka
lecę się rozpuścić w wannie
super.Kochana a ty masz jeszcze co spalać?chudzinka jesteś

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-08-19 o 22:23
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:22   #1444
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja swojemu kupiłam ostatnio garnuszek na klocuszek i kilka dni był hit a teraz ma go w nosie i też nuda widzę go ogarnia. Choć jak ma dobry humor to byle kubkiem się będzie bawił, także nie wiem już czy jest sens kupować coś... chyba że trafię w jego gust, którego chyba nie znam do końca
Ja w gust mojego szkraba chyba nigdy nie trafie
Najczęściej bawi sie pudełkiem po kremie
w którym jest jakaś postac z jajka niespodzianki żeby trzaskało w środku. Zrobił sobie z tego krążek hokejowy i napierdyka tym po całym mieszkaniu hałasu w pierun i to mu pasi
Albo piłkami rzuca
Ja przez niespełna rok nic nie kupowałam bo on sie pobawi nowościami chwile i koniec.
Ale na roczek cos mu musze kupić bo maty edukacyjne sprzedałam, piesek uczniaczek to te migające serducho mu sie tylko podoba, a reszta to już "za stary" na nie :brzydal"

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ja do zabawy Dusi nie daję wszystkich zabawek na raz, część jest na komodzie a część na dywanie i co jakiś czas jej zmieniam więc tak się nie nudzą jej szybko
Ja też nie dawałam wszystkiego, ale i tak już nudne

Trza iść spać, dobranoc
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:22   #1445
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Ja swojemu kupiłam ostatnio garnuszek na klocuszek i kilka dni był hit a teraz ma go w nosie i też nuda widzę go ogarnia. Choć jak ma dobry humor to byle kubkiem się będzie bawił, także nie wiem już czy jest sens kupować coś... chyba że trafię w jego gust, którego chyba nie znam do końca
My kupiliśmy garnuszek bo w sumie nic innego nam się nie widziało, sanki dostanie od babci, rowerek "na wyrost" ma, na różne jeździki i pchacze nie mamy miejsca, z laptopa po namysle zrezygnowaliśmy... a tak stwierdziliśmy że skoro mamy już parę zabawek z FP to najwyżej za jakiś czas jak się Alicji znudzą to pchniemy je w zestawie na all

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A właśnie, miałam już jakiś czas temu pisać... Polecam dla chłopców książeczki z serii "Mały chłopiec". Mamy na razie 3 książeczki i pewnie będziemy zbierać wszystkie części, a właściwie to skompletujemy z prezentów, bo babcie i chrzestni przynajmniej cieszą się, że wiedzą co kupować. Książeczki są w sztywnej oprawie z ładnymi obrazkami. Antek uwielbia przerzucać strony i oglądać je. Czytanie gorzej znosi, ale za to lubi, gdy pokazuję mu zwierzaki na rysunkach. Chyba odpowiednik dla dziewczynek też jest.

Tak to wygląda:

Ja polecam jeszze serię "Okruszek poznaje". W ogóle Alicja uwielbia książki... po mamusi co prawda jeszcze je trochę niszczy, ale potrafi też sama przynieść książeczkę żeby jej poczytać. A jak dostanie nową to ją całuje
Stary 2013-08-19, 22:26   #1446
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za życzenia zdrowia.Ja już lepiej się czuje.Kubulek jakby też.Nawet z większym apetytem zjadł deserek i zasnął o 19.30-co się nigdy nie zdarzało.Choć już pare razy coś pojękiwał przez sen

Martusia dużo zdrówka dla Zuzi.Mam nadzieję,że upomniałaś tą znajomą,co zafundowała Zuzi?

Ja mam trochę dołanazbierało się...w przychodni była dziewczynka z podejrzeniem różyczki(nie no wiadomo,że miała prawo tam być,ale ja się teraz stresuje tak)
Musieliśmy pójść do lekarza,który nie budzi mojego zaufania,a jak się rozgada to końca nie widać i pieprzy tak zamiast przejść do sedna,bo dziecko wije mi się na rękach i chodzę z nim po całym gabinecie
Ogólnie to nie wiem,co jest Kubie.Wyniki dobre nie są,bo miał temp.przy pobieraniu krwi.Za tydz.mam powtórzyć
Może to na zęby? a może to 3dniówka,która objawia się najpierw gorączką,a potem występuje wysypka?i w ogóle to po co zbijać gorączkę?no po co?

Kochana, zdrówka dla Was, u nas 3dniówka była 5dniówką ... w ostatnim dniu tak ją wysypało że myślałam, i ż to różyczka :/
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:32   #1447
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:

jejku bidulek maleńki

Ula napisała, że JUTRO z rana urodzi

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ja polecam jeszze serię "Okruszek poznaje". W ogóle Alicja uwielbia książki... po mamusi co prawda jeszcze je trochę niszczy, ale potrafi też sama przynieść książeczkę żeby jej poczytać. A jak dostanie nową to ją całuje
Otylka jak narazie używa książeczki w charakterze gryzaków
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:52   #1448
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, zdrówka dla Was, u nas 3dniówka była 5dniówką ... w ostatnim dniu tak ją wysypało że myślałam, i ż to różyczka :/
czyli zostaje mi czekać na wysypkę

Cytat:
jejku bidulek maleńki

Ula napisała, że JUTRO z rana urodzi

Otylka jak narazie używa książeczki w charakterze gryzaków
Faktycznie,już czytam bez zrozumienia

Zatem dobranoc wszystkim

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2013-08-19, 23:12   #1449
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Dziewczyny, za wlosy to dzieci sie tez ciagna przy zabkowaniu.
Serio? Tego nie słyszałam
Chociaż.. jeść za bardzo nie chce, pcha wszystko (dosłownie) do buzi, jak za młodych czasów.. Hmmm :mysli:

Anusia - ja zaczynam od killera tym razem

Chcialam Was nadrobic, ale nie dam rady. Jutro do pracy, a jeszcze poćwiczyć chciałam. Echh.

Spóźnione, ale szczere dla Zuzi z okazji pierwszych urodzin

marta - Pytałaś czy wszystkie dzieci z września stoją, a więc mam znajomą, która rodziła 11września i Jej córa jeszcze nie raczkuje, a o staniu czy chodzeniu nie ma w ogóle co śnić. I po lekarzach nie lata No, ale to już Jej sprawa...
Stary 2013-08-20, 09:12   #1450
lilka00
Wtajemniczenie

Kinga też bardzo lubi książeczki, często ściąga z półki i mi podaje, albo siedzi sobie na podłodze i przegląda Może za mną, chociaż ja do kisażek przekonałam się dopiero w wieku 17-18 lat, wcześniej prawie nic nie czytałam i się dziwię, jak to możliwe, bo teraz po prostu uwielbiam czytać.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:16   #1451
marta1986222
Zakorzenienie

Hej kochane

Ale ponuro dzisiaj

Noc trochę lepsza tylko kaszel wybudzał Zuzię.

Maggie mam pytanie w jakim programie obrabiasz zdjęcia?
Super wyglądają z tą ramką.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:21   #1452
lilka00
Wtajemniczenie

Dearlie cudny jest Twój synek!! Kinga taka mądra nie jest, no ale za to ruchliwa mimo swoich 11 kg, zawsze coś
Ula sto lat dla Kamilka
Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
my mamy kolo 11 kg i jestesmy na 4. W sumie 4+ pewnie bylyby lepsze,ale zazwyczaj nie ma i ostatni raz kupujemy 4,a tych ostatnich razów bylo chyba 20.Ale w sumie są ok,mamy krótkiego grubaska. Tylko teraz sie toche martwie,bo pieluchy sie koncza i malzon na ostatnią chwile pojechal po zakupy do biedry,a tam tylko dady mogl kupic i boje sie,ze beda za male,bo cos kojarze,ze pisalyscie,ze sie troche rozmiary roznia,No ale rozdzial wagowy sie zgadza,jutro sprawdzimy
Dady 4 niby sa takie jak Pampki 4, Dad 5 nie polecam, kupiłam i wiszą do kolan, a Pampersy 5 sa ok dla Kingi. Ja nigdy nie miałam problemu z dostanie 4+, w każdym markecie są dostępne

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Ale ponuro dzisiaj

Maggie mam pytanie w jakim programie obrabiasz zdjęcia?
Super wyglądają z tą ramką.
Właśnie Marta, wiele zdrówka dla Zuzi!
Stary 2013-08-20, 10:14   #1453
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaaaaaaa!!!zasnela bez cyca!!!!! zjadła jakieś 240ml kaszki, godzinę fikala po łóżeczku w prawie totalnych ciemnosciach i padła
Super

Cytat:
A co się działo, że Kamil wcześniak?
Sama nie wiem,nie powiedzieli mi chyba jakaś infekcja,wszystko było dobrze i po prostu zaczął się poród

Cytat:
A czemu w traumatycznych?
jak wyżej,ogólnie nie wiedziałam co się dzieje,mało brakowało a urodziła bym w karetce i td.itp. nie chce tego wspominać

Cytat:

Będzie dobrze
Jak się dziś czyjecie?
A Kamila urodziłam 20 o 4 rano.
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ula sto lat dla Kamilka
Dziekuję

My dziś jedziemy do mamy na cały dzień bo w domu nudy
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:21   #1454
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:

Tak to wygląda:

Kilka tych bajek ma Gracjanek bardzo je lubi .
To dobrze wiedzieć,że Fabianka zaintersują .
Jedną z Nich codziennie gryzie

Ja swoją przygodę z ćwiczeniami odłożyłam na kilka dni bo dostałam okres i to jest masakra

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:00   #1455
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Ja zaraz chyba zwariuję od słuchania tego zgrzytania zębami.

Cytat:

Jaka ona cudowna.
Wczoraj przed zaśnięciem przeczytałam Twój post i dzisiaj mi się śniło, że szukałam w księgarni książek "Okruszek poznaje".

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Anusia - ja zaczynam od killera tym razem
.
Samobójczyni!!!

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Ale ponuro dzisiaj

U nas też. Cieszę się, że z Zuzią już lepiej.

Cytat:
Dearlie cudny jest Twój synek!! Kinga taka mądra nie jest, no ale za to ruchliwa mimo swoich 11 kg, zawsze coś
Ula sto lat dla Kamilka
U nas właśnie ruchowo kiepsko. Cały czas buja się na kolankach i wystartować nie może. Za wstawanie dopiero też niedawno się zabrał, ale jeszcze przed nim sporo pracy w tym temacie.

Pamiętasz jak kiedyś pisałam, że Antek wydaje mi się taki bobo przy niektórych wątkowych maluchach. Wydaje mi się, że filmik to pokazuje. Czy tylko dla mnie on zawsze taki bobasek?

Cytat:

Sama nie wiem,nie powiedzieli mi chyba jakaś infekcja,wszystko było dobrze i po prostu zaczął się poród

jak wyżej,ogólnie nie wiedziałam co się dzieje,mało brakowało a urodziła bym w karetce i td.itp. nie chce tego wspominać

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Kilka tych bajek ma Gracjanek bardzo je lubi .
To dobrze wiedzieć,że Fabianka zaintersują .
Jedną z Nich codziennie gryzie

Ja swoją przygodę z ćwiczeniami odłożyłam na kilka dni bo dostałam okres i to jest masakra
Nasza jedna też pogryziona.
Stary 2013-08-20, 12:08   #1456
Katee27
Zadomowienie

Dzień dobry.U nas upał i duchota,chyba na burze

Powoli wraca nasz dawny Kubuńko
W nocy przespał ciągiem prawie 8godzin!chyba po raz 3 mu się tak zdarzyło.Ja za to miałam bezsenną noc,bo nie mogłam się przestawić po ostatnich przejściach.
Zobaczymy,czy wyjdzie mu ta wysypka,bo narazie temperatury nie maTeraz zasnął kołysany w wózku przed domem.

Angel dziękuje za inspiracje

Ula 100lat dla Kamilka

Dearlie Antoś jest cudnyświetnie gada

Stary 2013-08-20, 13:02   #1457
monarika
Wtajemniczenie

Cześć

My dzisiaj z samego rana byliśmy u doktora bo mała od dwóch dni ma chrypkę wczoraj byliśmy u naszego rodzinnego żeby zobaczył czy gardło czerwone ale nic nie widział i nic nie słyszał po osłuchaniu ale to nie pediatra więc dziś pojechaliśmy się jednak skonsultować. No i pani doktor stwierdziła, że mała ma trochę wydzielinki i to słychać pod stetoskopem i pewnie jej spływa i podrażnia gardło i stąd ta chrypka i że to może być alergiczne
No i znowu inhalacje już słyszę uszami duszy mojej jak jej się to będzie podobało

Cytat:
Kinga też bardzo lubi książeczki, często ściąga z półki i mi podaje, albo siedzi sobie na podłodze i przegląda Może za mną, chociaż ja do kisażek przekonałam się dopiero w wieku 17-18 lat, wcześniej prawie nic nie czytałam i się dziwię, jak to możliwe, bo teraz po prostu uwielbiam czytać.
Ja też lubię czytać. Jak leżałam w ciąży w szpitalu to przeczytałam mnóstwo książek a teraz jak małą pójdzie spać to ja zamiast siąść sobie poczytać to ja głupia pinda siedzę na kompie

Cytat:
ehhh no zdaża się czasami ale grunt, że mały zdrowy

no i 100 lat dla Kamilka

Cytat:

W nocy przespał ciągiem prawie 8godzin!chyba po raz 3 mu się tak zdarzyło.Ja za to miałam bezsenną noc,bo nie mogłam się przestawić po ostatnich przejściach.
Zobaczymy,czy wyjdzie mu ta wysypka,bo narazie temperatury nie maTeraz zasnął kołysany w wózku przed domem.

Ula 100lat dla Kamilka

No to super, że lepiej z Kubusiem
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:20   #1458
maggie123
Zakorzenienie

wow, to się Duśka obłowiła w prezenty
Narriko, lepiej z Zuzią?
wczoraj pochowaliśmy połowę zabawek. za dużo tego wszystkiego. za jakiś czas będzie zmiana na bociana i uprzątnęłam również wszystkie gryzaczki, grzechotki i niemowlakowe zabaweczki do pawlacza.
Zuzania teraz jest na etapie zabawek, w które coś można włożyć, przełożyć, wyjąć. siedzi i głowkuje mądralina mała
Katee, dużo zdrówka dla Kubunia
Marta, w picasie obrabiam. prościutki program dający fajne efekty. w ogóle wolę zdjęcia z ramką.
Ula, wszystkiego najlepszego dla Kamilka w 5 iurodziny

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:03   #1459
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Zapomnialam się pochwalić,że Fabisiowi przebiła się już całkiem dolna jedyneczka! Mamy 4 ząbki!

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:25   #1460
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Hej hej,

Cytat:
O jeeejku, niesamowite!

Cytat:

eee podoba mi się ta Arka - muszę ją na żywo zobaczyć

Angel super zaproszenia

Co do prezentów to Duśka dostała od nas tego pchacza - jeździka tego leweka co już pokazywałam, dostała kojec i namiot plażowy, rowerek, konika, pilota, dwie książeczki, aniołka, piankowe ozdoby z myszką miki na ścianę, dwie sukieneczki, rampersik z myszką dwie bluzeczki z myszką na krótki rękawek, jedną bluzeczkę na długi rękawek tez z myszką o taką dokładnie ładniutką http://www.hm.com/pl/product/15026?article=15026-B i pieniądze
No zobaczymy czy Alusi się spodoba

To się Dusia obłowiła w zabawki! Śliczna ta bluzeczka.
Stary 2013-08-20, 15:30   #1461
Nariiko
Raczkowanie

Cytat:

Super cieszę się, że już lepiej

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wow, to się Duśka obłowiła w prezenty
Narriko, lepiej z Zuzią?
wczoraj pochowaliśmy połowę zabawek. za dużo tego wszystkiego. za jakiś czas będzie zmiana na bociana i uprzątnęłam również wszystkie gryzaczki, grzechotki i niemowlakowe zabaweczki do pawlacza.
Zuzania teraz jest na etapie zabawek, w które coś można włożyć, przełożyć, wyjąć. siedzi i głowkuje mądralina mała
Katee, dużo zdrówka dla Kubunia
Marta, w picasie obrabiam. prościutki program dający fajne efekty. w ogóle wolę zdjęcia z ramką.
Dziękujemy z Zuzią już lepiej dzisiaj w nocy jeszcze się przebudzała ale spała już dużo spokojniej, kupki też się normują.
Jedynie co to ciągle by chciała na ręce, potrzebuje jeszcze dużo przytulania
Muszę iść za Twoim przykładem i pochować te wszystkie gryzaczki i grzechotki bo Zuza też woli już wyciągać, wkładać kręcić urywać itd książeczki też lubi oglądać i gryźć

I dołączam się do życzeń dla Kamilka

Zuzia teraz śpi, jak się obudzi to jedziemy do mojej mamy bo muszę ją zostawić bo mam wizytę u ginekologa

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Zapomnialam się pochwalić,że Fabisiowi przebiła się już całkiem dolna jedyneczka! Mamy 4 ząbki!

Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk
Nariiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:52   #1462
Lewek
Zakorzenienie

Witajcie
Narriko super, że już Zuzi się poprawia Wymęczyła się bidulka.

Ula, 100 latek dla Kamilka!

Moje dziecko śpi już trzecią godzinę! Ależ się rozkręcił. Ciekawe kiedy na wieczór zaśnie, bo ostatnio to jakoś się rozregulował.

Katee, dobrze że Kubunio wraca do siebie I oby takie nocki częściej się zdarzały. Kiedy to mój zrobi mi taki prezent

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2013-08-20 o 16:01
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 17:05   #1463
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

Ula 100lat dla Kamilka

Dobrze że z Kubuniem lepiej i dziękujemy za życzenia

Cytat:
ehhh no zdaża się czasami ale grunt, że mały zdrowy

no i 100 lat dla Kamilka
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
.
Cytat:
Napisane przez Nariiko Pokaż wiadomość
I dołączam się do życzeń dla Kamilka
Cytat:

Ula, 100 latek dla Kamilka!
Dziękujemy

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Wyszłam na chwilę z domu,wracam a tam wszystko we krwi Hubert rozciął paluszek kapslem od tymbarka a krwi chyba ze 3 litry na podłodze.
Kuźwa no pięknie deszcz pada,przed chwilą powieesiłam pościel
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 17:19   #1464
angel166
Zakorzenienie

Zaraz coś mnie trafi, odpisuje z tapatalka wysyłam i aaaaaaaaaa

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Dziękujemy za wszystkie gratki, niestety sukces sie o 4 rano nie powtórzyl i cyc musial byc

Lewek u naw garnek był hitem tez kilka dno, teraz sie bawi nim jak ją naleci.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Pisze na raty, żeby znów sie nie skasowalo

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 17:20   #1465
Lewek
Zakorzenienie

No to wyobrażam sobie jakiego miałaś stracha... Dobrze, że to nic poważnego.

Dziewczyny poradźcie mi. Jak mam nauczyć moje dziecko jeść normalne obiadki z kawałkami bo już wymiękam... Podaję mu, on zje góra 4 łychy, czy mam wobec tego przerwać posiłek i głodzić dziecko czy podać mu to co lubi? Obudził się po tej mega długiej drzemce, nie jadł w sumie prawie 5h myślałam, że będzie tak głodny że wszystko zje. No i co, d.upa, zjadł 4 łyżki, potem be, w końcu zmieliłam mu ją, też 4 łyżki i koniec... Nie marudzi, ale nie wiem jakie to trzeba mieć podejście do takiego niejadka. Nie chcę aby do dwóch lat jadł ciągle papki!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 17:44   #1466
angel166
Zakorzenienie

Obecnie bardziej pasjonujące od zabawek jest dla Jagody wystawianie przy wszystkim i chodzenie trzymajac sie czego tylko można. Tak więc dzisiaj lazila np. z suszarka na pranie. No jeszcze pralka jej sie nie znudzila i pies

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Nariiko u nas tez tylko najblizpsza rodzina będzie tzn. Dziadkowie, chrzestna i jej mama z mężem i synem(jest siostrą teściowej, chrzestną męża mojego, a jej syn chrzesnikiem męża) więc całe 5zaproszen wydrukowalan. Chrzestny przyjedzie pod koniec września,bo wtedy dopiero zjedzie na urlop z Holandi.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

A i wszystkiego najlepszego Ula dla Kamilka !

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Konci super prezenty Dusia dostała! Jagoda pewnie żadnej zabawki nie dostanie od rodziny :c i w ogóle na wiele nie liczę. No chrzestny może cos przywiezie fajnego,bo sie zna ale to pod koniec września

A my dzis od rana zabiegane. Najpierw u koleżanki. Później u mamy, a potem porządkow poremontowych cd. w ogóle Jagoda taka grzeczna u koleżanki mojej, ze nic tylko z nią w gości chodzic. Widzi ja raz na mc, a sir wredota uśpić jej dałapo 15min glaskania po główce i buzi zasnela u niej na wersalce
NO COMMENT!
No i pospala 40min. To tyle na dziś. Wczoraj w dzień pospala nie całą godzine, z czego budzila się chyba z 10 razy. Dobrze, ze noc ok. Od 21 do 4rano. Potem cyc...mm i pospala do 7:30. Chyba te dłuższe spanie =brak snu w dzieńbo wcześniej spala dwa razy w dzień, raz godzinę,a raz nawet 3h

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

W ogóle martwie sir o nasza sunie jak jeszcze tak nie dawno lubiła sie bawić z Jagoda i była pełna życia,tak teraz ciągle spi i spi. Całe dnie leży i nawet na spacer trzeba ja siłą wyciagac. O zabawie z małą nie ma już mowy

U Jagody tez zauważyłam ruchowo lepiej niż intelektualnie:brzudal: po tatusiu napewno

Jagódka
Stary 2013-08-20, 17:45   #1467
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Dziewczyny poradźcie mi. Jak mam nauczyć moje dziecko jeść normalne obiadki z kawałkami bo już wymiękam... Podaję mu, on zje góra 4 łychy, czy mam wobec tego przerwać posiłek i głodzić dziecko czy podać mu to co lubi? Obudził się po tej mega długiej drzemce, nie jadł w sumie prawie 5h myślałam, że będzie tak głodny że wszystko zje. No i co, d.upa, zjadł 4 łyżki, potem be, w końcu zmieliłam mu ją, też 4 łyżki i koniec... Nie marudzi, ale nie wiem jakie to trzeba mieć podejście do takiego niejadka. Nie chcę aby do dwóch lat jadł ciągle papki!
Nie wiem jak się robi w takich wypadkach, ale osobiście bym nie głodziła. Tak jak zrobiłaś, najpierw dawałabym z grudkami a jak już nie chce to bym zmięliła. W końcu się przekona.

Czy któraś dziecina na wątku ma taką żyrafę: http://allegro.pl/zyrafa-pelna-klock...448140199.html ? Bardzo mi się podoba, ale już i tak sporo wydałam na tą arkę. Żyrafa też droga i nie wiem czy warto.
Stary 2013-08-20, 17:56   #1468
angel166
Zakorzenienie

Kate super, ze Kubusiem lepiej oby temp nie wróciła!

Anusia gratulujemy 4ząbka!

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Ula oj biedny Hubercik, pewnie sie wystraszył co?

Lewek Agnus dobrze mówi, w końcu sie przekona. Bo sam Misiek nie chce jejsc?u nas obecnie na zupki Jagoda kręci nosem,bo chce sama jejsc i częściej drugie danie dostaje,bo je zje ładnie sama, a przy zupce musze sie natrudzic, naspiewac i nacudowac jakbym w cyrku była

Jagódka
Stary 2013-08-20, 17:56   #1469
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamiętasz jak kiedyś pisałam, że Antek wydaje mi się taki bobo przy niektórych wątkowych maluchach. Wydaje mi się, że filmik to pokazuje. Czy tylko dla mnie on zawsze taki bobasek?
Nie wydaje mi się, żeby była jakaś wielka różnica, dla mnie moja Kinga to też takie małe bobo, a np. na Tobie nie sprawiała takiego wrażenia
Cytat:
Obecnie bardziej pasjonujące od zabawek jest dla Jagody wystawianie przy wszystkim i chodzenie trzymajac sie czego tylko można. Tak więc dzisiaj lazila np. z suszarka na pranie. No jeszcze pralka jej sie nie znudzila i pies

U Jagody tez zauważyłam ruchowo lepiej niż intelektualnie:brzudal: po tatusiu napewno
U nas też ciekawsze jest chodzenie i chęć dostania w swoje łapki wszystkiego co niewolno
Stary 2013-08-20, 19:26   #1470
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

Wyszłam na chwilę z domu,wracam a tam wszystko we krwi Hubert rozciął paluszek kapslem od tymbarka a krwi chyba ze 3 litry na podłodze.
Kuźwa no pięknie deszcz pada,przed chwilą powieesiłam pościel
O mateńko. Biedulek.
Wszystkiego najlepszego dla Kamilka!

Cytat:
No to wyobrażam sobie jakiego miałaś stracha... Dobrze, że to nic poważnego.

Kochana chciałabym Ci pomóc, ale nie znam się zupełnie. Wydaje mi się jednak, że konsekwencja i nie poddawanie się to ważna rzecz w takim przypadku, a z drugiej strony nie można pozwolić, aby był głodny. Myślę, że dobrze postąpiłaś.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Czy któraś dziecina na wątku ma taką żyrafę: http://allegro.pl/zyrafa-pelna-klock...448140199.html ? Bardzo mi się podoba, ale już i tak sporo wydałam na tą arkę. Żyrafa też droga i nie wiem czy warto.
My mamy słonia z FP z podobnymi klockami. Antek dostał go na chrzciny i mimo, że nie ma mnóstwa bajerów, to Mały bardzo go lubi i ładnie wrzuca klocki w odpowiednie miejsce, aby słoń trąbił. Poza tym uwielbia potrząsać tymi klockami, bo one delikatnie grzechoczą, każdy wydaje inny dźwięk.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości