|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Dusia przejdzie przez pokój czyli spokojnie kilkanaście kroków zrobi ale póki co na podwórku chodzimy za jedną rączkę Cytat:
ja do zabawy Dusi nie daję wszystkich zabawek na raz, część jest na komodzie a część na dywanie i co jakiś czas jej zmieniam więc tak się nie nudzą jej szybko
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, miałam już jakiś czas temu pisać... Polecam dla chłopców książeczki z serii "Mały chłopiec". Mamy na razie 3 książeczki i pewnie będziemy zbierać wszystkie części, a właściwie to skompletujemy z prezentów, bo babcie i chrzestni przynajmniej cieszą się, że wiedzą co kupować.
Książeczki są w sztywnej oprawie z ładnymi obrazkami. Antek uwielbia przerzucać strony i oglądać je. Czytanie gorzej znosi, ale za to lubi, gdy pokazuję mu zwierzaki na rysunkach. Chyba odpowiednik dla dziewczynek też jest. ![]() Tak to wygląda: http://www.sklep.gildia.pl/szukaj/seria/maly-chlopiec
|
#1443 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy za życzenia zdrowia.Ja już lepiej się czuje.Kubulek jakby też.Nawet z większym apetytem zjadł deserek i zasnął o 19.30-co się nigdy nie zdarzało.Choć już pare razy coś pojękiwał przez sen
![]() Martusia dużo zdrówka dla Zuzi.Mam nadzieję,że upomniałaś tą znajomą,co zafundowała Zuzi? Ja mam trochę doła nazbierało się...w przychodni była dziewczynka z podejrzeniem różyczki![]() Musieliśmy pójść do lekarza,który nie budzi mojego zaufania,a jak się rozgada to końca nie widać i pieprzy tak zamiast przejść do sedna,bo dziecko wije mi się na rękach i chodzę z nim po całym gabinecie Ogólnie to nie wiem,co jest Kubie.Wyniki dobre nie są,bo miał temp.przy pobieraniu krwi.Za tydz.mam powtórzyć Może to na zęby? a może to 3dniówka,która objawia się najpierw gorączką,a potem występuje wysypka?i w ogóle to po co zbijać gorączkę?no po co? jeszcze,żeby tego było mało usłyszał jakieś szmery nad serduszkiem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super.Kochana a ty masz jeszcze co spalać?chudzinka jesteś
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-08-19 o 22:23 |
|||
|
|
|
#1444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Najczęściej bawi sie pudełkiem po kremie w którym jest jakaś postac z jajka niespodzianki żeby trzaskało w środku. Zrobił sobie z tego krążek hokejowy i napierdyka tym po całym mieszkaniu hałasu w pierun i to mu pasi ![]() Albo piłkami rzuca ![]() Ja przez niespełna rok nic nie kupowałam bo on sie pobawi nowościami chwile i koniec. Ale na roczek cos mu musze kupić bo maty edukacyjne sprzedałam, piesek uczniaczek to te migające serducho mu sie tylko podoba, a reszta to już "za stary" na nie :brzydal" Cytat:
![]() Trza iść spać, dobranoc
|
||
|
|
|
#1445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co prawda jeszcze je trochę niszczy, ale potrafi też sama przynieść książeczkę żeby jej poczytać. A jak dostanie nową to ją całuje |
||
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, zdrówka dla Was, u nas 3dniówka była 5dniówką ... w ostatnim dniu tak ją wysypało że myślałam, i ż to różyczka :/
|
|
#1447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ula napisała, że JUTRO z rana urodzi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zatem dobranoc wszystkim
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Serio? Tego nie słyszałam
![]() Chociaż.. jeść za bardzo nie chce, pcha wszystko (dosłownie) do buzi, jak za młodych czasów.. Hmmm :mysli:Anusia - ja zaczynam od killera tym razem ![]() Chcialam Was nadrobic, ale nie dam rady. Jutro do pracy, a jeszcze poćwiczyć chciałam. Echh. Spóźnione, ale szczere dla Zuzi z okazji pierwszych urodzin marta - Pytałaś czy wszystkie dzieci z września stoją, a więc mam znajomą, która rodziła 11września i Jej córa jeszcze nie raczkuje, a o staniu czy chodzeniu nie ma w ogóle co śnić. I po lekarzach nie lata No, ale to już Jej sprawa...
|
|
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga też bardzo lubi książeczki, często ściąga z półki i mi podaje, albo siedzi sobie na podłodze i przegląda
Może za mną, chociaż ja do kisażek przekonałam się dopiero w wieku 17-18 lat, wcześniej prawie nic nie czytałam i się dziwię, jak to możliwe, bo teraz po prostu uwielbiam czytać |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Ale ponuro dzisiaj ![]() Noc trochę lepsza tylko kaszel wybudzał Zuzię. Maggie mam pytanie w jakim programie obrabiasz zdjęcia? Super wyglądają z tą ramką.
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dearlie cudny jest Twój synek!!
Ula sto lat dla Kamilka Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Właśnie Marta, wiele zdrówka dla Zuzi! |
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama nie wiem,nie powiedzieli mi chyba jakaś infekcja,wszystko było dobrze i po prostu zaczął się poród ![]() jak wyżej,ogólnie nie wiedziałam co się dzieje,mało brakowało a urodziła bym w karetce i td.itp. nie chce tego wspominać ![]() Cytat:
Jak się dziś czyjecie? A Kamila urodziłam 20 o 4 rano. Dziekuję My dziś jedziemy do mamy na cały dzień bo w domu nudy
|
||
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo je lubi . To dobrze wiedzieć,że Fabianka zaintersują .Jedną z Nich codziennie gryzie ![]() Ja swoją przygodę z ćwiczeniami odłożyłam na kilka dni bo dostałam okres i to jest masakra |
|
|
|
|
#1455 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja zaraz chyba zwariuję od słuchania tego zgrzytania zębami. ![]() Cytat:
Wczoraj przed zaśnięciem przeczytałam Twój post i dzisiaj mi się śniło, że szukałam w księgarni książek "Okruszek poznaje". Samobójczyni!!! Cytat:
Cieszę się, że z Zuzią już lepiej. Cytat:
![]() Pamiętasz jak kiedyś pisałam, że Antek wydaje mi się taki bobo przy niektórych wątkowych maluchach. Wydaje mi się, że filmik to pokazuje. Czy tylko dla mnie on zawsze taki bobasek? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.U nas upał i duchota,chyba na burze
![]() Powoli wraca nasz dawny Kubuńko W nocy przespał ciągiem prawie 8godzin!chyba po raz 3 mu się tak zdarzyło.Ja za to miałam bezsenną noc,bo nie mogłam się przestawić po ostatnich przejściach. Zobaczymy,czy wyjdzie mu ta wysypka,bo narazie temperatury nie ma Teraz zasnął kołysany w wózku przed domem.Angel dziękuje za inspiracje Ula 100lat dla Kamilka Dearlie Antoś jest cudny
|
#1457 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() My dzisiaj z samego rana byliśmy u doktora bo mała od dwóch dni ma chrypkę wczoraj byliśmy u naszego rodzinnego żeby zobaczył czy gardło czerwone ale nic nie widział i nic nie słyszał po osłuchaniu ale to nie pediatra więc dziś pojechaliśmy się jednak skonsultować. No i pani doktor stwierdziła, że mała ma trochę wydzielinki i to słychać pod stetoskopem i pewnie jej spływa i podrażnia gardło i stąd ta chrypka i że to może być alergiczne ![]() No i znowu inhalacje już słyszę uszami duszy mojej jak jej się to będzie podobało ![]() Cytat:
a teraz jak małą pójdzie spać to ja zamiast siąść sobie poczytać to ja głupia pinda siedzę na kompie ![]() ![]() Cytat:
![]() no i 100 lat dla Kamilka Cytat:
|
|||
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
wow, to się Duśka obłowiła w prezenty
![]() Narriko, lepiej z Zuzią? wczoraj pochowaliśmy połowę zabawek. za dużo tego wszystkiego. za jakiś czas będzie zmiana na bociana Zuzania teraz jest na etapie zabawek, w które coś można włożyć, przełożyć, wyjąć. siedzi i głowkuje mądralina mała Katee, dużo zdrówka dla Kubunia Marta, w picasie obrabiam. prościutki program dający fajne efekty. w ogóle wolę zdjęcia z ramką. Ula, wszystkiego najlepszego dla Kamilka w 5 iurodziny
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Zapomnialam się pochwalić,że Fabisiowi przebiła się już całkiem dolna jedyneczka! Mamy 4 ząbki!
Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1460 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej hej,
Cytat:
Cytat:
![]() To się Dusia obłowiła w zabawki! Śliczna ta bluzeczka. |
||
|
|
|
#1461 | ||
|
Raczkowanie
|
Super
cieszę się, że już lepiej Cytat:
Jedynie co to ciągle by chciała na ręce, potrzebuje jeszcze dużo przytulania ![]() Muszę iść za Twoim przykładem i pochować te wszystkie gryzaczki i grzechotki bo Zuza też woli już wyciągać, wkładać kręcić urywać itd ![]() ![]() I dołączam się do życzeń dla Kamilka Zuzia teraz śpi, jak się obudzi to jedziemy do mojej mamy bo muszę ją zostawić bo mam wizytę u ginekologa ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Narriko super, że już Zuzi się poprawia Wymęczyła się bidulka.Ula, 100 latek dla Kamilka! Moje dziecko śpi już trzecią godzinę! Katee, dobrze że Kubunio wraca do siebie I oby takie nocki częściej się zdarzały. Kiedy to mój zrobi mi taki prezent
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-08-20 o 16:01 |
|
|
|
#1463 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Wyszłam na chwilę z domu,wracam a tam wszystko we krwi Kuźwa no pięknie deszcz pada,przed chwilą powieesiłam pościel |
||
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz coś mnie trafi, odpisuje z tapatalka wysyłam i
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Dziękujemy za wszystkie gratki, niestety sukces sie o 4 rano nie powtórzyl i cyc musial byc Lewek u naw garnek był hitem tez kilka dno, teraz sie bawi nim jak ją naleci. ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Pisze na raty, żeby znów sie nie skasowalo
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
No to wyobrażam sobie jakiego miałaś stracha... Dobrze, że to nic poważnego.
Dziewczyny poradźcie mi. Jak mam nauczyć moje dziecko jeść normalne obiadki z kawałkami bo już wymiękam... Podaję mu, on zje góra 4 łychy, czy mam wobec tego przerwać posiłek i głodzić dziecko czy podać mu to co lubi? Obudził się po tej mega długiej drzemce, nie jadł w sumie prawie 5h myślałam, że będzie tak głodny że wszystko zje. No i co, d.upa, zjadł 4 łyżki, potem be, w końcu zmieliłam mu ją, też 4 łyżki i koniec... Nie marudzi, ale nie wiem jakie to trzeba mieć podejście do takiego niejadka. Nie chcę aby do dwóch lat jadł ciągle papki! |
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Obecnie bardziej pasjonujące od zabawek jest dla Jagody wystawianie przy wszystkim i chodzenie trzymajac sie czego tylko można. Tak więc dzisiaj lazila np. z suszarka na pranie. No jeszcze pralka jej sie nie znudzila i pies
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Nariiko u nas tez tylko najblizpsza rodzina będzie tzn. Dziadkowie, chrzestna i jej mama z mężem i synem(jest siostrą teściowej, chrzestną męża mojego, a jej syn chrzesnikiem męża ) więc całe 5zaproszen wydrukowalan. Chrzestny przyjedzie pod koniec września,bo wtedy dopiero zjedzie na urlop z Holandi.---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- A i wszystkiego najlepszego Ula dla Kamilka ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Konci super prezenty Dusia dostała! Jagoda pewnie żadnej zabawki nie dostanie od rodziny :c i w ogóle na wiele nie liczę. No chrzestny może cos przywiezie fajnego,bo sie zna ale to pod koniec września A my dzis od rana zabiegane. Najpierw u koleżanki. Później u mamy, a potem porządkow poremontowych cd. w ogóle Jagoda taka grzeczna u koleżanki mojej, ze nic tylko z nią w gości chodzic. Widzi ja raz na mc, a sir wredota uśpić jej dała po 15min glaskania po główce i buzi zasnela u niej na wersalce NO COMMENT! No i pospala 40min. To tyle na dziś. Wczoraj w dzień pospala nie całą godzine, z czego budzila się chyba z 10 razy. Dobrze, ze noc ok. Od 21 do 4rano. Potem cyc...mm i pospala do 7:30. Chyba te dłuższe spanie =brak snu w dzień bo wcześniej spala dwa razy w dzień, raz godzinę,a raz nawet 3h![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- W ogóle martwie sir o nasza sunie jak jeszcze tak nie dawno lubiła sie bawić z Jagoda i była pełna życia,tak teraz ciągle spi i spi. Całe dnie leży i nawet na spacer trzeba ja siłą wyciagac. O zabawie z małą nie ma już mowy U Jagody tez zauważyłam ruchowo lepiej niż intelektualnie:brzudal: po tatusiu napewno
|
#1467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy któraś dziecina na wątku ma taką żyrafę: http://allegro.pl/zyrafa-pelna-klock...448140199.html ? Bardzo mi się podoba, ale już i tak sporo wydałam na tą arkę. Żyrafa też droga i nie wiem czy warto. |
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Kate super, ze Kubusiem lepiej
Anusia gratulujemy 4ząbka!---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Ula oj biedny Hubercik, pewnie sie wystraszył co? Lewek Agnus dobrze mówi, w końcu sie przekona. Bo sam Misiek nie chce jejsc?u nas obecnie na zupki Jagoda kręci nosem,bo chce sama jejsc i częściej drugie danie dostaje,bo je zje ładnie sama, a przy zupce musze sie natrudzic, naspiewac i nacudowac jakbym w cyrku była
|
#1469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Kamilka! Cytat:
Cytat:
Poza tym uwielbia potrząsać tymi klockami, bo one delikatnie grzechoczą, każdy wydaje inny dźwięk.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

Książeczki są w sztywnej oprawie z ładnymi obrazkami. Antek uwielbia przerzucać strony i oglądać je. Czytanie gorzej znosi, ale za to lubi, gdy pokazuję mu zwierzaki na rysunkach. Chyba odpowiednik dla dziewczynek też jest. 

wszystko zje...zakleiłam też i nawet zabandażowałam
to bniedna tak płakała i szarpała cały dzień,że w końcu już ten bezdech zpałała i się poddałam

w ogóle Jagoda taka grzeczna u koleżanki mojej, ze nic tylko z nią w gości chodzic. Widzi ja raz na mc, a sir wredota uśpić jej dała
po 15min glaskania po główce i buzi zasnela u niej na wersalce