|
|||||||
| Notka |
|
| Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpień flakony, odlewki - mainstream i nisza :)
NIEAKTUALNE
Witam Na wstępie: Nie interesują mnie Avon, Oriflame, FM , perfumy gwiazd, podróbki. Szukam tylko perfum - proszę, nie pisz do mnie jeśli w wątku masz 2 melmeria, avony i poza tym tylko kosmetyki Szukam (wish): Alien Essence Absolue flakon (używka) Ambre des Merveilles flakon Black Cashmere - cokolwiek ![]() Szulc Sale 01 - flakon, może być używka Roberto Cavalli Oud Edition - odlewka Poza tym odlewki (lub flakony) zapachów waniliowych, ambrowych, drzewnych, leśnych, przyprawowych. Generalnie (poza baaaardzo nielicznymi wyjątkami) nie lubię kwiatowców, słodziaków, szyprów wymienię: Flakon: Slava Saitsev Maroussia 10/30 ml Oriflame Amber Elixir Night 50ml bez psika Estee Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent 2010 ok 10/100ml Yves Rocher owoce leśne 20ml (bez psika testowego) Yves Rocher Moment de Bonheur YR (30ml folia) Christina Aguilera By Night 15ml (bez kilku psików) oddam za wish: Dior Dolce Vita 28/30ml (kartonik) Hermes Un Jardin apres la Mousson 50/100ml Costume National 21 30/100ml Diptyque Philosykos EDP 20/75ml miniatury: Salvador Dali eau de dali EDP 8e jour YR - wg Fragrantici przypomina OI (7ml)Większe odlewki: Kapsule Woody 7ml Ambre 114 HdP 5ml Anne Pliska 3ml Dolcelisir 10ml Shalimar Parfum Initial L'eau 4ml Shalimar Light 19ml Vanille Galante Hermessence 4ml w firmowej fiolce Bijan Bombkowy 4 ml Dali Eau De Dali miniatura 5ml 8eJour Yves Rocher miniatura unikat 7ml Blamain Ambre Gris 4,5ml Stendhal Ambre Sublime 4,5ml Guerlain L'Instant 5,5ml Bill Blass Couture3 10ml Signorina 7ml Miss Dior 7ml z własnych flach: (obecnie brak atomków) Eau Des Missions Couvent des Minimes (bliski kuzyn Spiritueuse Double Vanille Guerlain) Vanille Noire YR Szulc He Wood Dsquared^2 Bronze Goddess 2013 Ogródek Monsunowy Ogródek Śródziemnomorski Mniejsze odlewki i próbki: (mam dużo różnych, w razie czego pytać )Lancome la vie est belle (f) Dior Ambre Nuit 2ml Etro Ambra 2ml YSL Manifesto (f) La Petite Robe Noire (f) Ambre Fetishe Annick Goutal 2ml Andrea Maack Craft 0,2 ml Roberto Cavalli 1,2ml Profvmvm Roma Fiore d'Ambra 0,1 ml Angel Sunessence 1.2ml Dior Mitzah 2ml Nuit de Cellophane 1ml A. Goutal Rose Absolue 0,8ml 24 Scentstory Gold 0,8 ml Bois de Paradis 0,8 ml Celine Dion Signaure cała próbka f Laboratorio Olfattivo Alkemi 2ml Elixir des Merveilles 1ml Ecume de Rose les Parfums de Rosine 1,5ml Gres Greta Garbo Mythos 1,2 ml Eau Duelle 2,2 ml Belle de Minuit 1,8ml Estee Lauder Pleasures 1,5 ml Chene Violette Mad et Len 1ml Lubin Idole 0,8ml LL eau de desir 1,8ml Jardin poete eau d'italie 0,4ml Micallef Ambre Notte 0,9ml Micallef Note Vanille 1,5ml Micallef Vanilla Aoud 1,5ml L'Or de Torrente 2ml Bois de Gaiac et Poivre 0,8ml LM Parfums Ambre Mascadin 0,8ml CdG Hinoki 0,8ml; E. Lauder Cinnabar 1,3ml Alien 3ml Histories de Parfum Tuberose 2 1ml Drama Nuui 0,5 ml Spirit of Africa 1ml Elixir des Marvilles 1,2 ml Michael Kors KORS 0,2ml Bijan Wicked 2ml Armani Prive Bois d'Encens 0,8ml Toujours Glamour Moschino 1ml Micallef Note Vanille 1,2 ml DG By Man 1,2ml CdG Jaisalmer 0,5ml LM Parfums Ambre Muscadin 1ml Lalique Satine 2ml Costume National 21 1ml Guerlain Mitsouko 1,5ml
tak pachnę Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2013-09-05 o 12:59 |
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpień flakony, odlewki - mainstream i nisza :)
Jak to jest, że ja zawsze coś u Ciebie znajdę?
Tylko czy Ty znajdziesz u mnie..? ![]() Diptyque Philosykos EDT 4ml Un Jardin Sur le Toit 10ml L'occitane Amber 9ml Kenzo Parfum D'Ete 9,5 ml Lancome la vie est belle (f) Dior Ambre Nuit 2ml Dior Mitzah 2ml Nuit de Cellophane 1ml Diptyque Eau Duelle 1,3ml Jardin poete eau d'italie 0,4ml Micallef Ambre Notte 0,9ml Micallef Note Vanille 1,5ml L'Or de Torrente 2ml Bois de Gaiac et Poivre 0,8ml Histories de Parfum Tuberose 2 1ml Histories de parfum 1889 Moulin Rouge 0,9 ml Spirit of Africa 1ml Lalique Satine 2ml Costume National 21 1ml Guerlain Mitsouko 1,5ml |
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, nie wiem, czy Cię to zainteresuje,
ale z drzewnych i leśnych zapachów mogę zaproponować w postaci większych odewek Karl Lagerfeld Capsule Woody, Karleidoscope i Yves Rocher Cedre Bleu.Spodobały mi się (znaczy chciałabym poznać): Daim Blond 1ml Cinema 4ml L.Biagotti Venezia 3ml (fiolka) Histories de parfum 1889 Moulin Rouge 0,9 ml z własnych flach: (obecnie brak atomków) He Wood Dsquared^2 książeczki zapachowe ? |
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Odpisane
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Coś u mnie za:
Christina Aguilera By Night 15ml (bez kilku psików) Miss Dior 7ml ? |
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
hej
interesują mnie Lancome la vie est belle (f) i inne fabryczne próbki w atomizerkach masz jeszcze jakieś?
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że sporo u mnie znalazłaś
![]() Jak najbardziej odpowiada mi wymiana: Diptyque Philosykos EDT 4ml Un Jardin Sur le Toit 10ml L'occitane Amber 9ml Kenzo Parfum D'Ete 9,5 ml za moje: Dolce&Gabbana Light Blue 10ml Trussardi Jeans 5ml Trussardi Inside 10ml Roberto Cavalli - 5 ml Z kolei nie wiem co zrobić z próbkami, bo naprawdę bardzo bym chciała poznać te zapachy Dior Ambre Nuit 2ml Dior Mitzah 2ml Diptyque Eau Duelle 1,3ml Micallef Ambre Notte 0,9ml Micallef Note Vanille 1,5ml L'Or de Torrente 2ml Histories de parfum 1889 Moulin Rouge 0,9 ml Spirit of Africa 1ml Lalique Satine 2ml Costume National 21 1ml Guerlain Mitsouko 1,5ml Za dużo nie wykasowałam, bo już nie wiem co Więc może za te próbki chciałabyś: Mark Buxton Devil In Desguise sampel 2 ml Balenciaga Florabotanica - 10 ml..? A może coś z mojego wątku z pielęgnacji, kolorówki wpadnie Ci w oko? Fajna by była taka większa wymiana ze względu na koszty przesyłek. |
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę.
Jeśli to nie problem, to chętnie bym wzięła He Wood w Twoim atomku 10ml. Powiedz mi proszę jakie ilości byś chciała z moich obydwu zapachów? Np. po 10ml z każdego? Edytowane przez cedrowa Czas edycji: 2013-08-20 o 15:08 |
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Całego flakonu Trussardi nie zdecyduję się wymienić, ale zaproponuję w takim razie inną opcję:
Diptyque Philosykos EDT 4ml Un Jardin Sur le Toit 10ml L'occitane Amber 9ml Kenzo Parfum D'Ete 9,5 ml A z kolei z próbek bym prosiła już tylko o: Diptyque Eau Duelle 1,3ml Micallef Note Vanille 1,5ml Lalique Satine 2ml za moje: Dolce&Gabbana Light Blue 10ml Trussardi Jeans 10 ml - czyli dokładam 5 ml Trussardi Inside 10ml Roberto Cavalli - 5 ml Wtedy od Ciebie będzie ok. 37 ml a ode mnie 35 ml. Mogę jeszcze dołożyć jakąś próbkę z poniższych dla wyrównania ml: YSL Saharienne - 1,5 ml F Armani Diamonds Intense - 1 ml F Lalique Perles - 1 ml F Davidoff Cool Water Game - 1 ml F YSL Belle d'Opium - 1,5 ml F ----------------------------------------------- Edit: No, chyba że jeszcze jedna możliwość do rozważenia: Flakon Diptyque Philosykos 20 ml Diptyque Philosykos EDT 4ml Un Jardin Sur le Toit 10ml L'occitane Amber 9ml Kenzo Parfum D'Ete 9,5 ml A z kolei z próbek bym prosiła już tylko o: Diptyque Eau Duelle 1,3ml Micallef Note Vanille 1,5ml Lalique Satine 2ml za moje: flakon Trussardi Jeans ok. 40 ml Dolce&Gabbana Light Blue 10ml Trussardi Inside 10ml Roberto Cavalli - 5 ml Black Cashmere - 5 ml ![]() Ja bym była za tą drugą opcją. Edytowane przez elizziak Czas edycji: 2013-08-20 o 22:36 |
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
może znajdziesz coś u mnie? Mnie interesuje przede wszystkim un bois vanille
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym przygarnąć DV jeżeli dość wiekowa
a poza wątkiem mam w dalszym ciągu BC odlewkę ok. 3 ml i balsamik w tubie ok. polowy z 75 ml
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm, to już nie jest dla mnie tak atrakcyjna wymiana, bo odpadają moje 2 wishe, czyli Philosykos właśnie oraz Note Vanille.
Co do ceny za ml, to dołożyłam Black Cashmere 5 ml, gdzie cena sięga nawet 9 zł za 1 ml i jest już trudnodostępny, a z kolei jest w Twoich wishach. Jeśli faktycznie Ci na BC zależy, to muszę jutro poszukać, bo wydaje mi się, że mam jeszcze drugą odlewkę 10 ml. Czy wtedy byłabyś skłonna jeszcze rozważać wymianę za Philosykos również? Edytowane przez elizziak Czas edycji: 2013-08-20 o 23:39 |
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Przemyślałam wszystko i w takim razie interesuje mnie Twoja propozycja:
Un Jardin Sur le Toit 10ml L'occitane Amber 9ml Kenzo Parfum D'Ete 9,5 ml za moje: Dolce&Gabbana Light Blue 8ml Trussardi Jeans 10 ml Trussardi Inside 10ml Jeśli nadal jesteś zainteresowana, to zapraszam na PW Szkoda mi tych 3 Twoich próbek, no ale trudno
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 142 pkt / 100% pozyt.
|
hej, może coś Cię skusi u mnie za Dior Dolce Vita 28/30ml?
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
coś za?
Christina Aguilera By Night 15ml (bez kilku psików)
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Podoba mi sie u Ciebie sporo odlewek, próbek perfum. Może zajrzyj najpierw do mnie, czy coś Cię u mnie zainteresuje.
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

Tylko czy Ty znajdziesz u mnie..? 
ale z drzewnych i leśnych zapachów mogę zaproponować w postaci większych odewek Karl Lagerfeld Capsule Woody, Karleidoscope i Yves Rocher Cedre Bleu.