Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 08:06   #301
Jula84
Wtajemniczenie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Dziewczyny bardzo was prosze d radę...Wczoraj mialam chyba pierwsza poważna sprzeczke z marzeczonym. Wszystkie przygotowania jakos tak ciężko przebiegają bo tż sam płaci za wesele a ja jestem zdana na mamę :-( napiszcie mi prosze ile teraz mniej więcej płaci sie za dobry zespół weselny ? Jaka kwota jest norma?

Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:12   #302
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Witam się

U mnie dziś kiepska pogoda. Nie pada ale sie zanosi, rano troche pokapało... ale zapowiadaja ze jutro ma byc juz ładnie

WITAM NOWE PM
nasz wątek rośnie w siłe SIŁA PM 2014

wierszyki na zaproszeniu - jak najbardziej za jesteśmy. Będziemy prosili o jakiś alkohol - wino, wisky. Widziałam, że któras dała taki wierszyk jak nam sie tez podoba "ze wybor gosciu nalezy do Ciebie" cos w ten desen :PP

kolor przewodni - miał byc czerwony. Ale po zmianie sali juz chyba czerwieni nie bedzie bo tak srednio CHYBA pasuje do sali. Gdyby któras miała ochote mi doradzić co do koloru bede wdzieczna

co do przepisów - ja mam kilka ksiazek kucharskich ale takich tanich raczej :P np. moja ulubuona na ksiazka sosów ! przydatna akurat dla mnie
A tak to szukam w internecie

JADĘ DZIS WPŁACAĆ ZALICZKE ZA SUKNIE
biorę świadkowa, żeby jeszcze oceniła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1353961599_Devon.jpg (44,1 KB, 43 załadowań)

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:14   #303
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo was prosze d radę...Wczoraj mialam chyba pierwsza poważna sprzeczke z marzeczonym. Wszystkie przygotowania jakos tak ciężko przebiegają bo tż sam płaci za wesele a ja jestem zdana na mamę :-( napiszcie mi prosze ile teraz mniej więcej płaci sie za dobry zespół weselny ? Jaka kwota jest norma?
ja za dobry zespół płace 3500 tyś za 12 h grania. Skład 4 osobowy z saksofonem.

Dobry zespół jesli są 3-4 osoby własnie takie ceny. Są wyższe- ja mam akurat najtanszy co znalazlam. Ale bylismy u nich na próbie w remizie no i super grali

Stary 2013-08-20, 08:17   #304
KasiaK_080290
Zadomowienie

szczerze to nie orientuję się w cenach zespołów

wiem, że nasz bierze 5,5 tys. za wesele i poprawiny (wydaje mi się, że to dużo)

ale od zawsze go chcieliśmy więc pod zespół dopasowywaliśmy salę wymarzoną, zamawialiśmy go w lutym i na cały przyszły rok w sezonie maj-październik mieli tylko 2 soboty wolne )
ale jest to popularny zespół w regionie więc się ceni

(w nas grają taniej bo mama TŻ załatwiła kiedyś pracę szefowi tego zespołu i odwdzięcza się jej )

misia880 suknia ładna jak już pisałam jak się uda to zrób fotki na Tobie wygląda na lekką i zwiewną więc pewnie się ładnie układa

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-08-20 o 08:22
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:22   #305
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Moja koleżanka za zespół płaci 5 tys. (wesele + poprawiny)
My mamy DJ'a - od początku tak chcieliśmy więc nawet się nie orientowałam w cenach za zespół..

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:22   #306
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Dzień dobry Ależ gnacie z tematem
Ustalenie osób do zakładania wątku to bardzo fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
my mamy geberita, sam kibelek chyba 400 zł, przycisk 120 (najtańszy! najdrozszy drugie 400 ) a zestaw podtynkowy to nie wiem, byl robiony przy hydraulice od razu
To my w cenie 448 zł mamy kibelek, deskę wolnoopadającą, przycisk chrom, cały stelaż i wszystkie pierdółki do podłączenia. Firmy Koło

Zmykam pracować.... Może dziś wezmę się za wieczorne ćwiczenia. Od początku roku do połowy kwietnia ćwiczyłam regularnie z Chodakowską, Mel B, na orbitku... I efekty były, a teraz znowu czuję się "opuchnięta". Mam tak jak moja mama, całe życie muszę się pilnować bo jak troszkę sobie pozwolę na lenistwo i niezdrowe jedzenie czy podjadanie to od razu widać szkoda, że w drugą stronę nie chce tak szybko schodzić
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:27   #307
nasturcja1308
Rozeznanie

Witam z rana
u mnie też chłodno i przekropnie. brr...

Co do zespołów to nie wiem, bo byłam nastawiona na Dj'a. Ale podejrzewam, że ceny oscylują w okolicach 3-3,5tys

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:34   #308
myboyismine
Zakorzenienie

witam chwilę mnie nie było a tu już tyle stron nowego wątku tytuł świetny

na 99% w tym tygodniu jedziemy zaklepać godzinę w kościele

Cytat:
tak jak Dziewczyny piszą, w naszych stronach też ponad 3 tysiące trzeba dać za zespół 4-5 osobowy my płacimy 3 400 za 5osobowy. I najlepiej dużo wcześniej szukać zespołu, bo te co najbardziej nam się podobały to terminy na prawie cały rok 2014 mają pozajmowane ale mysleliśmy też nad 3osobowym za 1800 zł. Poza tym wszystkie zespoły które pytaliśmy grają do 3. 00 a później 200zł za każdą kolejną godzinę
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:38   #309
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
JADĘ DZIS WPŁACAĆ ZALICZKE ZA SUKNIE
biorę świadkowa, żeby jeszcze oceniła
Piękna

To jest fason 'A', czy ona ma takie biodra obniżane?
Jaki model?

Bry, ja się witam z kawą
Kończę śniadanie, lecę z psem na siku i jade do pracy.
Humor mam parszywy, pierwsze dni @ są zawsze dobijające

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
tak jak Dziewczyny piszą, w naszych stronach też ponad 3 tysiące trzeba dać za zespół 4-5 osobowy my płacimy 3 400 za 5osobowy. I najlepiej dużo wcześniej szukać zespołu, bo te co najbardziej nam się podobały to terminy na prawie cały rok 2014 mają pozajmowane ale mysleliśmy też nad 3osobowym za 1800 zł. Poza tym wszystkie zespoły które pytaliśmy grają do 3. 00 a później 200zł za każdą kolejną godzinę
A zespół 3 osobowy, to nie za mało?
Nie znam się za bardzo na zespołach, ale na każdym weselu było 4-5 osób i wydaje mi się, że 3 os. to chyba malutko
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:38   #310
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

Anka,
według mnie lepsi są Codwieglowy
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Dwie głowy.
No i jest ich dwoje, a to zawsze lepiej niż jeden foto
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ja bym brała pierwszego, bezapelacyjnie, jeśli chodzi o zdjęcia
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
anka

Ja też jestem za pierwszym foto.
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
anka1987 dwie głowy
dziękuję teraz czekam na odpowiedź czy mają jeszcze wolny nasz termin

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Znowu tyle czasu mnie tu nie było

Niby miałam kilka dni urlopu ale czasu mi brakło
bylismy nawet na 1 dzien na wakacjach w Tatralandi polecam wszystkim chodz mieliśmy nigdzie nie jechać
No i mamy już p[rawie całą łazienkę w naszym mieszkanku bardzo mnie to cieszy już nie mogę się doczekać aż bedziemy razem mieszkać

a tu już kolejny watek

Witam nowe osoby

Gratuluje załatwienia kolejnych spraw ślubnych

Zapomniałam Wam napisać zmieniłam suknie ślubną z tego powodu że pojawiła się nowa krawcowa a moja suknia na która dałam zaliczkę była z manekina a ja koniecznie chce tren i krawcowa mi mówiła że jak chce tren to muszę uszyć nową (troszkę sie bałam bo nie wiadomo jak wyjdzie) bo będzie rożnica tren będzie dużo bielszy od sukni a za zaliczkę 800zł wziełam piękny długi welon i taką wieczorową sukienkę bo w przyszłym roku idziemy na 2 wesela super mi ja dopasowała

A suknie kupiłam używaną w Krakowie za 1700zł już z trenem i idealnie pasuje
Dodam foty na mnie i jak wygląda na sesji.

http://slubzakopane.wordpress.com/20...em-pod-rysami/
gratuluję zakupu

U mnie dzisiaj znacznie chłodniej, nie pada słońce przebija się zza chmur. Jestem mega nie wsypana - usnęłam dopiero około 2 w nocy a 6:30 pobudka Nie mogłam sobie znaleźć miejsca na łóżku.

Wierszyk będziemy mieli taki:
Miast kupować kwiaty, może Gościu Drogi
Chciałbyś razem z nami wspomóc czworonogi
A konkretnie pieski - mieszkańców schroniska
Bo nie zawsze mają co włożyć do pyska.
Piesek nie zje kwiatka, wszak to celuloza
(strawić to ją może co najwyżej koza)
Więc by się ucieszył Burek czy Azorek
Na miejsce wiązanki przynieś karmy worek!

(wierszyk zaczerpnięty ze strony OSPZ Animals). Wiemy, że karmę przyjmują - każdy rodzaj.

Witam nowe Pmki

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-08-20 o 08:40
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:40   #311
Soul89
Zadomowienie

Witam się z rana .

My za zespół płacimy chyba 3tys (albo3,5) -juz nie pamiętam . Ale ceny wlasnie kształtują siw w przedziale 3-5 tyś ,jeśli chce się miec fajny zespół na weselu.

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:42   #312
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Mogę do Was dołączyć? Ślub mamy 13 września 2014 r.
Witaj, masz ślub w tym samym dniu co ja
Stary 2013-08-20, 08:50   #313
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

A zespół 3 osobowy, to nie za mało?
Nie znam się za bardzo na zespołach, ale na każdym weselu było 4-5 osób i wydaje mi się, że 3 os. to chyba malutko

właśnie pomyśleliśmy, że to za mało i mogłby być słaby efekt na zespole nie ma co oszczędzać
Stary 2013-08-20, 08:52   #314
Dotka90
Zakorzenienie

No niestety, zespół to spory wydatek..
A do tego jeszcze trzeba zapłacić za 5 dodatkowych osób, więc robi się dodatkowe nawet i 1000zł. My np. mamy płatność 100% za obsługę: fotograf + DJ.
U nas to tylko 2 osoby, ale jak ktoś ma 5osobowy zespół +1 lub 2 fotografów + 1 lub 2 kamerzystów, to się ładna sumka robi
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:06   #315
misia880
Zakorzenienie

Dotka90 to jest suknia Devon - z salonu sukien fasson Doroty Wróbel w Paniówkach
płace za nia 1200 zł bo biorę ją z manekina, wtedy jest 50 % tansza

tak to jest taka literka A, jest z muślinu

Stary 2013-08-20, 09:07   #316
niulka_1985
Zadomowienie

Powitać!!!
Misia, super sukienka!!!
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:11   #317
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
A do tego jeszcze trzeba zapłacić za 5 dodatkowych osób, więc robi się dodatkowe nawet i 1000zł. My np. mamy płatność 100% za obsługę: fotograf + DJ.
U nas to tylko 2 osoby, ale jak ktoś ma 5osobowy zespół +1 lub 2 fotografów + 1 lub 2 kamerzystów, to się ładna sumka robi

dokładnie, to dodatkowe koszty. Niby jest możliwość żeby te dodatkowe osoby nie dostały wszystkich dań itd to koszt się zmniejszy noo ale... głupio tak
Stary 2013-08-20, 09:14   #318
Aasikk
Zadomowienie

my za zespół płacimy 3600 tam jest 5 osób. Za poprawiny płaci się 1500 zł no i oczywiście jedzenie dla zespołu... koszt w sumie wychodzi duży.
Stary 2013-08-20, 09:15   #319
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ale brzydka pogoda - zimno i pada deszcz... Aż sie nie chce z domu wychodzić...
Kochana, u nas jak wczoraj zaczeło LAĆ ( bo naprawdę lało) o 16 to skończyło o 21, a o 22 znów zaczeło
dziś jeszcze leże to nie wiem czy pada, ale pochmurno jest.
Cytat:
kurcze, faktycznie. u nas chyba mniej będziemy płacić za obsługę a nawet gdyby, to to 4 osoby na szczęście, tylko

Dziś 8 godzin pracy i urlop
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:16   #320
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie, to dodatkowe koszty. Niby jest możliwość żeby te dodatkowe osoby nie dostały wszystkich dań itd to koszt się zmniejszy noo ale... głupio tak
nawet nie pomyślałam, zeby nie dać im wszystkich dań wolę nie ryzykować bo mogą się 'odwdzięczyć'
Stary 2013-08-20, 09:18   #321
misia880
Zakorzenienie

my płacimy całość za obsługe. Teściowa sie uparła (daje pieniazki to ok ), żeby całość płacić. a mamy 4 osobowa orkiestre okus foto i wideo. Czyli 6 osób.

ja dziś musze zrobic obiad na szybko dla TŻ i jego świadka po przyjezdzaja do mnie zaraz po pracy i ja ze świadkową jedziemy suknie mierzyć a Ci zostaja
zrobie im warzywa z patelni z ryżem i kurczakiem i spokój ;P

Stary 2013-08-20, 09:21   #322
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Witam się dzisiaj

Widziałam, że omówiłyście temat zakładania wątków. Cieszy mnie to bardzo! pamiętam, że kiedy ja dołączyłam 5/6 części to była reguła, że zakłada ta, która jest najdłużej. Nie była ona spisana, ale ogólnie przyjęta i czekało się, aż osoba wyznaczona go założy. Stąd poruszyłam tę kwestię we wcześniejszej części. Teraz jest nas tak dużo, że musimy zrobić lekki porządek, aby nie zapanował chaos
Pomysł z wyznaczeniem takiej osoby, wpisaniem jej i osoby rezerwowej na 1 poście jest naprawdę dobry. Stąd jeszcze większa moja radość z takich ustaleń

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
najpierw zapytajcie czy Wam karme przyjma. moja kolezanke odprawili z kwitkiem bo psy jadly karme tylko 1 rodzaju.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biorąc psa ze schroniska dowiedzieliśmy się, że wszystkie jadają tam właśnie jedną karmę wskazaną przez weterynarza opiekującego się nim. Dlatego gdy my zmieniliśmy naszemu karmę na początku miał rewolucje żołądkowe. Na szczęście jest już dobrze. Dlatego faktycznie lepiej spytać schronisko czy będzie taka karma przyjęta

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Wow wiedziałam,ze jak wrócę to nie dam rady nadrobić. Serio przez 3 dni tyle naprodukować postów? Eee Wy niedobre

Ja bez życia zupełnie jestem, jeszcze nie odchorowałam i nie odespałam wesela weekendowego.

No i mam problem. Do niedawna byłam w 100% za DJ jednak im bliżej coraz częściej myślę o zespole. Czy któraś ma jakieś doświaczenia z weselami prowadzonymi przez DJ-ów? Kurde boję się,że zrobi mi typową dyskotekę i boję się,ze np nie będę żadnych przyśpiewek z gośćmi przy stole, a to akurat moja rodzinka bardzo lubi. Prosze o pomoc
Byłam ostatnio na takim weselu i faktycznie było troszkę jak na dyskotece. Mnie się podobało, bo puszczał świetne kawałki, ale nie wszyscy starsi się bawili.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
witam się
ZA 23 h będę już na urlope

CO DO PREZENTÓW ZAMIAST KWIATÓW- my chcemy wina i taki wierszyk:
By o kwiaty znieść frasunek
przynieś Gościu dobry trunek.
Młodzi barek skompletują
i serdecznie podziękują.
Wino, whisky, likier, rum
wybór to już będzie Twój
Świetny wierszyk!!!

Cytat:
właśnie pomyśleliśmy, że to za mało i mogłby być słaby efekt na zespole nie ma co oszczędzać
My płacimy 4200 za 5 osób i grają do 4, ale przedłużą bez dodatkowych opłat w razie czego

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Ach, i naszym zespołem interesowało się sporo osób tutaj na forum na nasz termin, więc jest to dla mnie myśl, że musi być dobry Dlatego cieszę się, że zaklepaliśmy go już w grudniu!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:22   #323
gosia1351
Raczkowanie

GG do gosia1351 Send a message via Skype™ to gosia1351

Jeżeli chodzi o zespół to pewnie zależy w jakim zakątku Polski bierzesz ślub. My płacimy 2500 zł za 4 osobowy zespół, który będzie u nas od 13:00 (granie w domu TŻ, później w domu PM) do 4:00. Granie do 4 mamy w cenie, później dopłacamy za każdą godzinę (właśnie się zorientowałam, że nie wiem ile za godz. ;/). Poprawiny zrobimy bez zespołu i sami zorganizujemy sobie muzykę - TŻ ma odpowiedni sprzęt. Zespół ma w umowie zapisane, że muszą dostać jakieś posiłki, ale nie musi być tego aż tyle, ile dostają goście. Niemniej jednak my zapewniamy im pełną obsługę.

Zespół mamy z polecenia i cieszę się z tego, bo sama bym chyba zwariowała, gdybym miała tak o podjąć decyzję nie znając żadnego zespołu. Uważam, że mamy świetne warunki, bo ciężko znaleźć zespół za niższą cenę na tyle godzin.

Jula84 nie martw się - sprzeczki to normalna sprawa i zdarzają się nawet o takie rzeczy, które powinny nas przecież łączyć. Każdy z nas ma swoje pomysły i trzeba wypracować kompromis. Jeszcze wiele sprzeczek ślubnych nas pewnie czeka

Filologia angielska ;]

Edytowane przez gosia1351
Czas edycji: 2013-08-20 o 09:28
gosia1351 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:24   #324
velika
Winter is coming

Cytat:
Ja płacę 4500, zespół 6-cio osobowy, wesele plus poprawiny. Nie pytałam jeszcze na sali, czy za nich płacę jak za gościa, ale wydaje mi się to naturalne, przecież muszą coś jeść przez tyle godzin ;]

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

Dziś 8 godzin pracy i urlop
u mnie jeszcze 30,5 godziny też odliczam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:26   #325
justynkie
Wtajemniczenie

Witam się w nowym wątku.
Say Hello świetny tytuł

czekoczekolada ja też poproszę o dopisanie do kalendarza urodzin - 22 listopada

Cytat:
Napisane przez Izabela92 Pokaż wiadomość
Księga gości to rewelacyjny pomysł aczkolwiek byłam ostatnio na weselu gdzie zamiast księgi było "drzewko" na papierze. I każdy gość na gałązce odbijał swój odcisk palca i strzelał autograf.. Tez super pomysł.
Ja nigdy nie wiem co w tej księdze napisać jak nie mam weny, jak jest to daleka rodzina lub jakiś pracownik to mam dyskomfort co im tam życzyć tak żeby miało to sens.
My chcemy taką księgę z odciskami. Księga-książka jest fajna ale ile razy będę ją oglądać? Sporo osób i tak daje kartki okolicznościowe z prezentem i tam są życzenia pisane.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:26   #326
Aasikk
Zadomowienie

My mamy zespół do 5 rano. Za każdą kolejną godzinę płacimy 100 zł.
A od której zaczynamy to mamy ustalone tak, że msza ma być na 17, oni na sali sprzęt będą rozstawiać od ok 11. a około 12-13 mają być u mnie w domu.
Stary 2013-08-20, 09:26   #327
Elrosa
Zadomowienie

Witam się w paskudny, deszczowy poranek
U nas zespoły kosztują w okolicach 3-3,5 za zespół trzyosobowy i raczej nie będziemy chcieli większego - na weselach, na których byliśmy do tej pory, były nawet zespoły dwuosobowe. Wiadomo, że wtedy właściwie większość muzyki to gotowe podkłady, co najwyżej z dogrywką na klawiszach, ale wydaje mi się, że na weselu tak naprawdę liczy się dobór utworów i umiejętność zachęcenia ludzi do zabawy. U mojej kuzynki było dwóch panów, którzy zrobili absolutnie wszystko, żeby parkiet był pełen - i był, wliczając nawet siedemdziesięcioletnią ciocię u kolegi K. był za to zespół trzyosobowy z wokalistką, która śpiewała jak anioł, tylko co z tego, skoro połowa kawałków była mocno smętna, a zabawy i przyśpiewki żenujące.
Stary 2013-08-20, 09:27   #328
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja płacę 4500, zespół 6-cio osobowy, wesele plus poprawiny. Nie pytałam jeszcze na sali, czy za nich płacę jak za gościa, ale wydaje mi się to naturalne, przecież muszą coś jeść przez tyle godzin ;]

u mnie jeszcze 30,5 godziny też odliczam
za fotografa również płacicie normalnie? Zastanawiam się nad tym bo On/Oni przecież są tylko do określonej godziny

Do mojego urlopu jeszcze 10 dni (dzisiejszego już nie liczę)

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-08-20 o 09:28
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:28   #329
Aasikk
Zadomowienie

czekoczekolada ja też poproszę o wpis do kalendarza urodzinowego - 11 kwietnia

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
za fotografa również płacicie normalnie? Zastanawiam się nad tym bo On/Oni przecież są tylko do określonej godziny
A to dobre pytanie jest, rzeczywiście oni będą do ok. 24.... ciekawe jak to jest z foto i kamerą chyba muszę zadzwonić do naszego domu weselnego
Stary 2013-08-20, 09:28   #330
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja też lubię gotować na podstawie przepisów z blogów albo z yt. Fajne w tym jest to, że na podstawie komentarzy można szybko zweryfikować czy potrwa się udaje, czy jest smaczna itp. Nie mam ulubionych blogów kulinarnych, wpisuję w wyszukiwarkę co potrzebuję Ale już na yt lubię piec z kotlet.tv
A dla mnie najlepsza jest strona wielkie żarcie. Praktycznie każdy przepis stamtąd się sprawdza, są zdjęcia, dużo komentarzy, duży wybór przepisów.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości