|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
slodka Julka daj znac jutro jaka już jest dluga, bo ona tez się spora urodzila.Cytat:
Cytat:
chyba pediatrzy powinni bardziej edukować w tym temacie :PCytat:
zdolniacha.a wiecie dlaczego dzieci najpierw mowia MAMA? a dopiero później tata? ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Cytat:
rodzinna sielanka. może następnym razem pojezdzijcie dluzje wozkiem i od razu jak wracacie do domu kapiel cyc i spac...może będzie jej latwiej.Cytat:
mysle, ze najwcześniej kolo 6 miesiąca.http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/503-gluten-w-diecie-niemowlecia.html http://www.rossnet.pl/Artykul/Wprowadzamy-gluten-do-diety-niemowlaka,198432 |
||||||||
|
|
|
#1682 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mnie się ciagle wydaje, ze my tu mamy same maluszki! ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dlaczego lekarka kazala dopajac? ze względu na upal? |
|||||||
|
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego
mój zaczął gadać le - jak się cieszy i uśmiecha to jest le, jak zaczyna płakać jest le, nie wiem czy on nie zacznie po francusku gadać Cytat:
2. dzięki ![]() miłego dnia
|
|
#1684 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
za mama ![]() mój jest na etapie meme
|
||
|
|
|
#1685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
W. znowu obudził się na karmienie o 3.30, więc gdyby nie to że idzie spać ok 18-19 to ładnie przesypiałby już nocki ![]() potem nie chciał już spać, ale o 4.30 w końcu zasnął, obudził się o 5.30 na cyca i potem o 7.30 więc dziś szaleństwo, spaliśmy do 7.30 ![]() a teraz idzie piękna kupa Cytat:
za cierpliwosc udanego pobytu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mama i tak przeprowadzi selekcję ale Twoja H. bardzo przypadła nam do gustu więc miej się na baczności. Troszkę daleko, ale tatuś z mamusią też jeździli do siebie po 500km![]() polecam- spradzony sposób i działa Cytat:
![]() 2. kocyk dostaliśmy r=teraz od chrzestnego z mothercare (nawet 3 ) po jego córeczce
|
||||
|
|
|
#1686 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
też mamy łe łe to było na początku, zaraz po aaaaaa i eeeeee - łe najczęściej jest jak mu coś się nie podoba albo trzeba dać inną zabawkę ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- prawdopodobnie dlatego że łatwiej im wymówić spółgłoskę M niż T ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Dziś Adi spał od 21 do 7 rano no i mały znowu poszedł spać
|
|
|
|
|
#1687 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry ... ale ponuro za oknem ...
wczoraj mój synuś zrobił mi niespodziankę ... ale najpierw głupia matka mało na zawał nie zeszła Przemek leżał sobie koło mnie wieczorem, a ja wstawałam i jakoś zahaczyłam go lekko piętą i uderzyłam - mocno to raczej nie było, ale wrzask był niesamowity (bardziej się chyba przestraszył, mam nadzieję) mąż go wziął na ręce a ten zamiast się uspokoić darł się coraz bardziej ... chciałam go wziąć to mąż powiedział żebym posprzątała jego pokój szybko to go położymy bo pewnie zmęczony i histeryzuje (cały dzień wrażeń bo w Gliwicach mieliśmy dwa długie spacery, odwiedziny u prababci, zakupy) a rozpakowywałam jego rzeczy i był bałagan. po 15 min nadal ryk wzięłam go na ręce, przytuliłam, prawie od razu się uspokoił, łkał jeszcze cichutko "z rozpędu". pozwolił się nakarmić, położyłam, potuliłam, zaczął zasypiać więc poszłam kończyć sprzątanie, mąż z nim siedział i znów wrzask ... przyszłam, zaczęłam głaskać, cisza, co chwila odwracał łepek, sprawdzał czy jestem i zasypiał a potem spał bez przerwy do 7 kot też by tak mógł ![]() trzymajcie kciuki żeby mąż dostał przedłużenie umowy ... do biura zatrudnili jeszcze kogoś, mąż się boi że może nie przedłużą mu ![]() chyba będzie nadrabianie na raty ![]() Cytat:
jakie prezenty? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hehe smoczek na pół buzi słodka do schrupania
|
|||
|
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Znowu nie było nas kilka dni, ale od zeszłej środy byliśmy zabiegani W. spał dziś od 22 do 8 A jutro czeka nas szczepienie ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- U nas też ponuro i zimno, bo wczoraj wieczorem była burza ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
no i kuuupa była taaaaaka
mały obsrał całe bodziaki, skarpetki, kocyk, pielucha tetrowa też się załapała no i nasza pościel z prześcieradłem, bo miałam go w łóżku ![]() nie ma to jak big kupa po dwóch dniach ![]() i tak o to radośnie przywitaliśmy ten pochmurny dzień aż chce się żyć
|
|
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
nie strasze zaraz wkleje M. Polozylam go na kombinezonie i sama zobacz nie wiem czy do pazdziernika dotrwa a rozm. 74 Cytat:
|
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak chcesz wiedziec, czy maly dosc je, to poswiec jedna pieluche i zalej ja 6 lyzkami wody. wez na reke i zapamietaj, jakie taka pelna pielucha robi wrazenie wagowe. jesli W okolo 4-6 pieluch na dobe tak zapelni, to mozesz byc spokojna. no i kontrola wagi tez wazna od czasu do czasu moj Flo mnie zadziwia. albo to moje cycki... dzisiaj wazy juz 4650
|
|
|
|
|
#1693 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale on śliczny Cytat:
my za tydzień ![]() bo im łatwiej i mówią to bez świadomości że to coś znaczy a mama się cieszy ![]() Cytat:
Przemkowi przez 4 miesiące tylko jedna wyszła poza pampersa, jak jechaliśmy do rodziny i zrobił ją w foteliku, wtedy wyszłą mu na spodenki
|
|||
|
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
to bym musiala przeszukac zrodla tego doktorka... na pewno sa po ingliszu a co do glutenu - o ile sie uda karmic dluuuugo dlugo, to wprowadzam gluten pozniej (bo dalej bedzie pod oslona cycka). no ale zobaczymy, jak mlody i moje cyce beda dawaly sobie rade po drugiej operacji... ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Florka i dla Twoich cycoli pięknie przybiera kciuki za dzisiejszą wizytę ![]() Cytat:
no niby troszkę kłopotliwe zmieniać świeżo wypraną pościel i moczyć wszystkie okupkane ciuszki i pieluszki.. ale taka kupka jest warta poświęceń ![]() Cytat:
za umowę Tż
|
|||
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). ot cala filozofia.oczywiście sa dzieci, które jednak najpierw "wyprodukują" zbitke ta-ta, ale jednak wieksza przewaga powie ma-ma tylko nie wyjaśniajcie tego facetom...niech mysla, ze mama ma przewagę nad tata, bo spedza z dzieckiem więcej czasu i jest bardziej przydatna w zyciu malucha |
|
|
|
|
#1697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Florek poszalał, I. 2 tygodnie temu ważył 4300. i za dzisiejsze badania
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
w 80 dzieci już chodza...(zerkałam na fotki :P) http://allegro.pl/kombinezon-cocodri...475203731.html http://allegro.pl/kombinezon-besta-p...480522752.html |
|
|
|
|
#1700 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
hump, miod na moje oczy! fajnie, ze Flo nie jest jedyny ponizej 5 kilo na watku
|
|
|
|
#1702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodziewałam się jakiegoś dowcipu ale wiesz.. córeczka mojej kuzynki ( we wrześniu będzie miała roczek) za nic nie chce powiedzieć mama i pięknie woła tata, mimo że miesiąc go nie widzi, miesiąc widzi a cały czas spędza z mamusią ![]() Cytat:
rosną nam dzieciaczki ciekawość mnie zżera ile księciunio już waży.. troszkę kiepska pogoda, ale może się wybiorę na spacerek i ważenie, mam nadzieję że deszcz nas nie złapie
|
||
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Vill kciuki dla meza Moj tz poszedl w koncu do pracy po 5 dniach wolnego i M. Odziwo nie jeczy tylko staram sie odwracac uwage zeby racKi nie pchal do buzi bo znowu bedzie wrzask heee
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Promocja w Biedronce (info z promobaby.pl)
Weź 2 opakowania pieluszek Dada i zapłać 50 zł !!! Ważne od 22.08 do 25.08 (nie dotyczy rozmiaru Newborn) |
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zadomowienie
|
Hej,zaraz będe nadrabiać, ale muszę się pochwalić, że przyszedł nasz kombinezon
, więc jakbyco Kappahl ma mocno zawyzoną rozmiarówkę do niego są buciki i rękawiczki Diabli podoba mi się ten zYoung Club który wkleiłaś i ten też jest fajny http://allegro.pl/kappahl-kombinezon...476127201.html ale to już wogóle duże 80 musi być ![]() A od czwartku w biedronce dady są w promocji 2 paczki za 50 zł, chyba kupię 6 albo 8
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-20 o 11:10 |
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czekam aż w biedronce znowu pojawią się majteczki do kąpieli Dada, widziałam u kuzynki, kupiła chyba jeszcze zimą. Świetne są.. i cenowo też fajnie wychodzą, przydałyby się na zajęcia na basenie
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Witam sie po kiepskiej nocy... Od 1 do 5 Sofia sie wybudzala ja tylko sutek wypdal jej z ust
sama nie wiem jak to sobie tlumaczyc. Czytam.jak Wasze dzieciatka robia sie z tygodnia na tydzien bardziej samodzielne a u nas jest tendencja odwrotna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1710 | |
|
Wtajemniczenie
|
to w czwartek trzeba iść na zakupy, najpierw do biedronki a potem do lidla, bo ciuszki niemowlęce będą fajne
![]() nasz mały grzybek wstał dziś już o 6 tak więc o 8 rano byliśmy już na spacerze, teraz mały ma drzemkę ostatnimi czasy często się budzi z płaczem przez sen - czyżby koszmary?? muszę go wtedy uspokajać, tulić ale i tak cyc jest najlepszy na wszystko , no i jestem zachwycona chustą, czemu ja jej wcześniej nie kupiłam, mały lubi w niej siedzieć, oglądać świat a potem wtulić się i zasnąć ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

daj znac jutro jaka już jest dluga, bo ona tez się spora urodzila.
dzieli ich 1,5 miesiąca ale W. wcale nie wyglądał na młodszego
chyba pediatrzy powinni bardziej edukować w tym temacie :P
), jemy i co najważniejsze jemy w końcu normalnie (zmiana butelki) i jeszcze co najważniejsze robimy bez najmniejszego problemu 1-2 ogromne kupsztale
wylegiwalismy sie na kocu czytajac ksiazki a Sonia spala pieknie w wozku. Po powrocie wpadla.na.herbate sasiadka z coreczka I w.sumie wtedy Sofia zaczela marudzic... Moze za duzo wrazen? Pewnie trzeba bylo ja wczesniej wykapac I polozyc spac,a nie ogladac sie na rytual I czekac na 19...

tylko nie chce mi się pakować
od razu zadzwoniłam do tej apteki, że jutro przyjdę oddać obie, bo za cukier płacę 3 zł/ kg
mój zaczął gadać le - jak się cieszy i uśmiecha to jest le, jak zaczyna płakać jest le, nie wiem czy on nie zacznie po francusku gadać
nie liczę (małego żółtego kleksika wczoraj wieczorem)
za mama
za cierpliwosc 

wzięłam go na ręce, przytuliłam, prawie od razu się uspokoił, łkał jeszcze cichutko "z rozpędu". pozwolił się nakarmić, położyłam, potuliłam, zaczął zasypiać więc poszłam kończyć sprzątanie, mąż z nim siedział i znów wrzask ... przyszłam, zaczęłam głaskać, cisza, co chwila odwracał łepek, sprawdzał czy jestem i zasypiał