Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 09:43   #661
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Nie mam pojęcia co u Was, melduję tylko że żyję. Tż ma urlop a tu gdzie jesteśmy nie bardzo mam zasięg bo... jesteśmy u jego rodziców!

.
ożesz. no jakby na życzenie tego babola trzymaj się i złotych nerwów Ci życzę na tą babę

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Kochana, ale wiesz, że jak nie ma rozdzielności, to (nie daj Boże) jak nie będzie spłacał, to Ty będziesz musiała?

fewcia nawet nie strasz, ze bedzie musiała za tego padalca płacic
to juz by był szczyt szczytów!

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:44   #662
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Jesteś kochana
Nie mam pojęcia skąd te myszy, ale denerwują mnie strasznie!!!

W chwili obecnej moim przypadku zabawiania jest 24h/dobę. A jak mężo "tylko" w pracy to calutki dzień. Ale kocham mojego brzdąca i dla Niej dam radę ze wszystkim!

biedna jesteś z tą teściową, co za baba!!!

Kochana, ale wiesz, że jak nie ma rozdzielności, to (nie daj Boże) jak nie będzie spłacał, to Ty będziesz musiała?

albo zęby

a gdzie zdjęcie?
Ano tutaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (117,1 KB, 46 załadowań)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:45   #663
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cała niestety tak jest że póki wspólnota majątkowa to długi wspólne Dlatego zawsze w pierwszej kolejności radzę rozdzielność robić. Kto wie co takiemu strzeli do głowy??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:51   #664
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ano tutaj

nawet z taką kwaśną minką wygląda przesłodko
Cytat:
Cała niestety tak jest że póki wspólnota majątkowa to długi wspólne Dlatego zawsze w pierwszej kolejności radzę rozdzielność robić. Kto wie co takiemu strzeli do głowy??

no otóż to, wszystkiego mozna się spodziewać.
Sylwia, wziełaś to pod uwage? nie daj się wrobić

juuupiiiii, poprasowała tą tone. zostalo mi jeszcze kilka rzeczy, ale muszą doschnąć. ide zaraz z psem na spacer, potem śniadanko, a potem jakis spacerek by sie przydał, ale ciągle leje...

marsi, gdzie jesteś?

illusion, dalej urlopujesz?

mika, dzwoniłaś juz? wiesz cos? daj koniecznie znać!

jakajakaja, ajsiju jak tam pogoda na Różance?

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-08-20 o 09:54
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:54   #665
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Jednak jest jakas sprawiedliwosc na tym swiecie

http://www.pudelek.pl/artykul/58090/...czesto_placze/
"Krolewskie obowiazki"

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Mówisz z tym niemieckim Rossem? Może bym się przejechała, daleko nie mam, jakieś 15 km....

Biedna Ty. Ja narzekam, że nas Juliana budzi o 3 i 6.30.... Poza tym podziwiam Cię, że dajesz rade sama, bez męża. Jak mój mi powiedział, że pracuje do nocy dziś to aż mi się wszystkiego odechciało, miałam ochotę się rozpłakać i powiedzieć, że nie dam rady. No bo ileż godzin można zabawiać malucha, którego nic nie interesuje, siedzieć nie umie a chce a najlepiej to nosić z pełną animacją I jeszcze coś sprzątnąć??
Ja bym sie bujnela do tego Rosaa na Twoim miejscu
Pewnie maja jeszcze wiecej fajnych rzeczy, o ktorych nie wiem

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
mówi, ze wezmie pozyczke jak najszybciej, żeby oddac i zebys sie wyprowadziła bo cytat: chce miec wreszcie swiety spokój.
biedna Haniulka, jak po smarowaniu bbyło ok to na pewno ją na zeby meczy... dopoki sie nie przebiją to jest masakra....

to siostrzenica tesciówy tą 18 robi, ale na pewno tam miały nagadane przez tą pi.z.de, o kasie jak wyzej
Czyli jednak rozstanie przesadzone?
A przeciez niedawno jeszcze prosil o szanse, a teraz chce spokoju

My juz po badaniu krwi.
Tym razem na szczescie z raczki.
Siki ledwo udalo sie zlapac, maluuutko bylo. Na posiew nie wystarczylo oczywiscie.

Nie pisalam Wam.
TZ wczoraj dzwignal w pracy cos ciezkiego, zgielo go w pol i wyprostowac sie nie moze. Wlazlo mu cos w plecy, tydzien L4 dostal.
Takze od wczoraj mam dwojke dzieci w domu

Nasza noc ok - jedna pobudka o 1:30. Ja sie uparlam, zeby Kuba spal w lozeczku. Skonczylo sie na 3 podejsciach - kazde nieudane, bo po kilku sekundach od odlozenia oczy 5-złotowe Za 4 razem polozylam go w naszym lozku i lulał do 6:30 aż milo
Szkoda tylko, ze na odkladanie stracilam 1,5h i zasnelismy o 3 dopiero

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-08-20 o 09:59
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:54   #666
Blugirl80
Przyczajenie

Delicjanko gratulacje!!

Zglasza sie nastepna z beznadziejnymi nocami. W sumie to sie zastanawiam czy narzekac, bo pewnie mogloby byc gorzej. Zosia budzi sie na cyca co dwie, czasem co godzine i placze poki nie dostanie cyca. Probuje ja uspokoic metodami alternatywnymi ale nici z tego. Jak tylko jej zadania zostana zaspokojone spi smacznie, dopoki znow nie zachce mnie meczyc. Rano, okolo 9 budzi sie juz z usmiechem na ustach i wtedy, az do pierwszej pobudki po wieczornym zasnieciu nie jeknie nawet raz. To minie prawda? Pediatra zasugerowala jedynie, bym zwrocila uwage na to co jem i ile pije. I ma racje, bo ostatnio moje odzywianie jest beznadziejne, np. Wczoraj padala deszcz, a ze bylam sama z tesciowa zjadlam za caly dzien pol ptasiego mleczka, byleby jej nie ogladac . I kazala tez zwrocic uwage na neurony lustrzane, wiec sie wczoraj doksztalcalam co to.
Krotko powiem, ze zazdroszcze kazdej kobiecie, ktora ma fajna tesciowa

Co do zycia we Wloszech, to ja zawsze mowie, ze sa wszedzie plusy i minusy. Ogolnie moglabym duzo narzekac, bo jest wiele dziwnych rzeczy i utrudnien, ale my zyjemy troche odlaczeni od codziennego zycia. Co tydzien lub dwa mamy grupe osob z roznych zakatkow swiata, dla ktorej stajemy sie pewnego rodzaju daleka rodzina. Trafiaja nam sie naprawde super ludzie, ktorzy do nas wracaja i utrzymujemy kontakty. I po wlosku to gadam tylko w sklepie, tv nie ogladam. jakbym nie byla we Wloszech a we Florencji to nadrabiamy towarzyskie zaleglosci: jestesmy na krotko wiec wszystkie spotkania sa skoncentrowane i to tez takie nierealne zycie.
Poza tym naleze do kategorii osob bezdomnych: jednoczesnie wszedzie jestem w domu i chce byc zawsze dokladnie w innym miejscu. Chyba nie pomoglam

Obiecuje, ze naucze sie cytowac. Probowalam, ale mi nie wychodzi.

Wychodzi na to, ze poematy pisze
Blugirl80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:57   #667
pstryczek84
Zakorzenienie

dziec mi spiocha, ja sniadanko zjadlam, rozmraza sie obiadek dla mlodego a ja buszuje po all
szukam jakis sensownych t-shirtow, takich zwyklych z jakims fajntm nadrukiem, pod marynarke np. ale co druga jest z czaszka!!!!! jakas nowa moda, czy co?
juz sie widze jak wchodze na pierwsza lekcje do klasy szesciolatkow z czacha na koszulce

Cudna Yae
sylwietta - a no wlasnie, uwazaj na dziada!
a to nie jest tak ze Sylwietta musialaby splacac gdyby on faktycznie nie mogl, czyli dopiero gdyby nie mial pracy? raczej z pracy nie zrezygnuje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:01   #668
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
hejka!

maz dzis wrocil jz do pracy, abuuuu
mlody postanowil chyba pozegnac sie z tatusiem i obudzil sie o 5
ja tez juz boje sie spac z nim w lozku, tym bardziej sama bo tez sie budzi po cichaczu i narazie spi w lozeczku, i chyba tak bede robic ze jak rano sie przebudzi to po uspieniu bedzie spal juz w swoim lozeczku, zawsze to bezpieczniej
marta - jak fifi? ma temp?
dziękuje, ze pytasz Mierzyliśmy mu przed spaniem i miał dalej 37,6. Dzisiaj rano nie mierzyłąm,bo juz mi się taki gorący nie wydaje. Ale dla pewności jeszcze sprawdze temp.
Ja też nie zostawiam małego na łózku. W sobotemi spadł na buzie, tak bidulek płakał. Najgorsze było że siedziałm koło niego, odwróciłąm dosłownie głowe na 3 sekundy, a ten bach na bużke

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Rownowaga w przyrodzie musi byc. Dzisiejsza noc porazka, obudzilam sie i plakalam ze zmeczenia, nie wiem o co kaman, nie wiem, czym sie roznila dzisiejsza noc od wczorajszej nie wiem :'( padnieta jestem

Cytat:
Hej dziewczyny. Nie mam pojęcia co u Was, melduję tylko że żyję. Tż ma urlop a tu gdzie jesteśmy nie bardzo mam zasięg bo... jesteśmy u jego rodziców!

Słuchajcie w piątek jechaliśmy na weekend, ale nie do nich. Po drodze rozpadło się nam łożysko koła samochodu. I oczywiście doszliśmy do wniosku że podjedziemy tam żeby je wymienić bo byliśmy 30 km od nich.

A mówiłam że już nigdy tam nie pojadę! Nie dość, że tu utknęłam, bo łożysko dopiero dziś udało się dostać, to zaraz szlag mnie trafi. W sobotę pojechaliśmy nad wodę i cały dzień nas nie było, ale w niedzielę tż grzebał przy aucie. Ja nie mam czasu za przeproszeniem się wys.rac bo ta tepa baba chodzi za nim krok w krok jak cień albo od 7 jak tylko słyszy małego to ładuje się tu do pokoju i stoi mi nad głową. R. jej powiedział żeby nie wchodziła bo chce z Małym pospac jeszcze to specjalnie wlazła i tyle było ze spania. Ona jest wszędzie! I nie odzywa się do mnie bo powiedziala ze skoro R. tu jest to ma robić w domu a nie ze mną siedzieć. Tak się pokłóciłysmy bo nie dość że się nie dogadujemy z tż, że plany na urlop wzięły w łeb to jeszcze nie mam prawa spędzić z nim czasu czy chwile odpocząć. To jest zwykła patologia co tu się dzieje. Ja nie chcę ich znać. Długo by opowiadać co tu się dzieje a nie będę Was zanudzać. Trzymajcie kciuki zeby szybko poszło bo przed 12 chcemy już jechać. No i żebym tej babie przypadkiem krzywdy nie zrobiła. Idiotka potrafi stać nad tż jak przebiera małemu pieluszkę i komentować "tu przytrzymaj, tam pokremuj, źle, zrób inaczej" a jego szlag trafia.

Zaraz spróbuję was poczytać trochę bo mi smutno że nie wiem co słychać.
trzymam kciuki, za jak najszybszą ewakuację z tego chorego domu

Daliśmy małemu kaszki na noc z nadzieja że nie będzie się tak czesto budził, a doopa budził się tak samo często jak wcześniej. Idę zjeść śniadanie i małemu zrobić inhalacje.

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:01   #669
nafiyqa
Zakorzenienie

Ale slodka Yae

Stary 2013-08-20, 10:04   #670
pstryczek84
Zakorzenienie

marta - a moze to poczatki trzydniowki? u nas tez kaszka nie spisuje sie na noc. dzis pobudki co 2 godz

mam pyt
jak gotujecie obiadejszyn dla dzieciaczkow to miesko gotujecie razem z warzywami czy oddzielnie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:05   #671
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Ano tutaj
słodka mimo cytrynki

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
My juz po badaniu krwi.
Siki ledwo udalo sie zlapac, maluuutko bylo. Na posiew nie wystarczylo oczywiscie.

Nie pisalam Wam.
TZ wczoraj dzwignal w pracy cos ciezkiego, zgielo go w pol i wyprostowac sie nie moze. Wlazlo mu cos w plecy, tydzien L4 dostal.

Nasza noc ok - jedna pobudka o 1:30. Ja sie uparlam, zeby Kuba spal w lozeczku. Skonczylo sie na 3 podejsciach - kazde nieudane, bo po kilku sekundach od odlozenia oczy 5-złotowe Za 4 razem polozylam go w naszym lozku i lulał do 6:30 aż milo
Teraz będziesz wiedziała jak to jest mieć dwójkę dzieci

Trzymam kciuki za wyniki badań

Cytat:
sylwietta - a no wlasnie, uwazaj na dziada!
a to nie jest tak ze Sylwietta musialaby splacac gdyby on faktycznie nie mogl, czyli dopiero gdyby nie mial pracy? raczej z pracy nie zrezygnuje
w praktyce wygląda to tak, że w razie nie płacenia, komornik wchodzi na pobory, więc teoretycznie Sylwia jest bezpieczna, ale w praktyce, to same wiecie jak wygląda nasze prawo
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:05   #672
iffonka7
Zadomowienie

meneq śliczna japońskie dzieci chodzą w tych samych ubrankach co mój polski Bartuś

nawijko dobrze że już po badaniu i że z rączki, oj dwójka dzieci w domu to nie ciekawie
Stary 2013-08-20, 10:09   #673
nafiyqa
Zakorzenienie

pstryczku, ja jeszcze z miesem nie gotuje, ale jakbym to robila to oddzielnie

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Teraz będziesz wiedziała jak to jest mieć dwójkę dzieci

Trzymam kciuki za wyniki badań
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
nawijko dobrze że już po badaniu i że z rączki, oj dwójka dzieci w domu to nie ciekawie
A dajcie spokoj - juz mi gra na nerwach

Wstal o 7, zeby pojsc z nami do przychodni, wrocilismy 30min temu, padl na lozko i zasnal - "nie wyspalem sie, bo tak wczesnie wstalismy"
7h snu pod rzad to malo
Marze o takim luksusie!!!!

Stary 2013-08-20, 10:10   #674
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Ano tutaj
Cytat:
marta - a moze to poczatki trzydniowki? u nas tez kaszka nie spisuje sie na noc. dzis pobudki co 2 godz

mam pyt
jak gotujecie obiadejszyn dla dzieciaczkow to miesko gotujecie razem z warzywami czy oddzielnie?
kobieto nie strasz zobaczymy jak sie będzie zachowywał. Jak cos to podskoczymy do lekarza, zeby go osłuchała bo też mi jakoś znowu dziwnie świszczy jak oddycha.
co do obiadków jeszcze z mięsem nie gotowałam

Meneq

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:11   #675
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
meneq śliczna japońskie dzieci chodzą w tych samych ubrankach co mój polski Bartuś

... bo to ubranko prosto z Polski ;-)

Dziekujemy za mile slowo!
Stary 2013-08-20, 10:13   #676
charlizz
Zadomowienie

Dziewczyny poszłam dziś do pediatry, bo pieśniawki nie ustępują dokładnie tydzień temu byłam i dał nystatynę. I wiecie co ten gamoń nam przepisał? NYSTATYNE tylko teraz mam nie tylko smarować ale i do picia dawać. Myślałam, ze dał inny roztwór czy coś-ale nie, dokładnie to samo. to niech se penisa wysmaruje, skoro od tygodnia to podaje i nie pomaga to może by tak coś innego przepisał.
Jadę chyba po południu do innego pediatry, prywatnie niestety, ale ten przynajmniej jak coś przepisze to wiem, ze Oli pomoże, a jak zacznę wydawać kasę na kolejna nystatynę, która g. daje to na jedno mi w końcu wyjdzie.

Acha. A te krosty z białymi czubkami odstające przy buzi i szyi przepisał maść Mupirox. Zaraz sprawdze co to, jak jakas na sterydach, to po raz drugi mówię: niech se penisa tym posmaruje.

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:18   #677
jakajakaja5
Raczkowanie

Cała pogoda do duszy a muszę pójść skontrolować dziewczyny czy mi kiosków nie rozniosły i wybieram się jak sójka za morze
Yellow i Sylwietta strasznie mi przykro że taka jest u Was paskudna sytuacja. Ja należę do bardzo krewkich osób i moja teściowa wie że ze mną raczej nie można zadzierać bo ukrócę kontakty z wnuczkiem do minimum a to by była śmierć dla niej
Blue no ja jak narazie też kminie te cytowanie i licho mi wychodzi hehehe
Fefcia co do myszy to takie stworki co po ścianie pionowo i na 4 piętro dojdą a że pogoda zaczyna przypominać jesienną to się pchają na potęgę. Na pocieszenie napiszę że mieszkam w przyziemu domku jednorodzinnego i to jest hardcore gdyż mam do czynienia z wszelkiego rodzaju pająkami :p Tego co Cała pokazywała też miałam :/
Moje dziecko również coś sobie zmienia w repertuarze drzemek ! Od wczoraj wszystko mu sie kitrasi wypadaja jakieś dziwne godziny spania. Rutynę szlag jasny trafił w efekcie mam jojczącego Krzysiulka który właśnie powinien wstawać po porannej drzemce a on nawet nie myśli spać ! Ech życie....... Zawsze się jednak pocieszam że to nie problem.
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:18   #678
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
My juz po badaniu krwi.

Nie pisalam Wam.

Trzymam kciuku za wyniki To naprawdę dziwne, że Kubulek tak mało przybrał skoro wcina wszystko.

Cytat:
Ano tutaj
śliczności!

Sylwia ja to Cię naprawdę podziwiam, że jeszcze wytrzymujesz i tam mieszkasz. Ja bym chyba nie dała rady żyć w takiej atmosferze i z wrogami naokoło Nigdy nie spotkałam tak twardej babki jak Ty

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:20   #679
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Hania tak gada http://www.youtube.com/watch?v=4C8Ji...ature=youtu.be to akurat było zasypianie (jakby ktoś się nie zorientował )
absolutnie cudownie
Agatka też oglądała

Cytat:
Fajnie ;-)
Zapraszam!!
Ale chyba czarterem z taka iloscia dzieci leciec musialybyscie...
No i u mnie tylko kojca brak. Podloga w calym mieszkaniu jest do dyspozycji.

to tak jak u mnie, cała podłoga wolna a kto znajdzie paproch, ten jego
słowo honoru, przy starszym dziecku idealnie czysta podłoga to marzenie

Cytat:
Ja już nie wierze że Blanka kiedyś przespi noc,ba niech się budzi na jedzenie ale niech śpi potem!
Lady musimy się jakoś trzymać. Moja na mm i tak słabo śpi. A jeszcze teraz nie ma M. to już w ogóle. I jak tu zachować fewciowy błagan?

Fewciu, Agatka też mi nie spała na mm wcale. Ba, jadła w nocy do 2rż...

Cytat:

Słuchajcie w piątek jechaliśmy na weekend, ale nie do nich. Po drodze rozpadło się nam łożysko koła samochodu. I oczywiście doszliśmy do wniosku że podjedziemy tam żeby je wymienić bo byliśmy 30 km od nich.

A mówiłam że już nigdy tam nie pojadę! Nie dość, że tu utknęłam, bo łożysko dopiero dziś udało się dostać, to zaraz szlag mnie trafi. W sobotę pojechaliśmy nad wodę i cały dzień nas nie było, ale w niedzielę tż grzebał przy aucie. Ja nie mam czasu za przeproszeniem się wys.rac bo ta tepa baba chodzi za nim krok w krok jak cień albo od 7 jak tylko słyszy małego to ładuje się tu do pokoju i stoi mi nad głową. R. jej powiedział żeby nie wchodziła bo chce z Małym pospac jeszcze to specjalnie wlazła i tyle było ze spania. Ona jest wszędzie! I nie odzywa się do mnie bo powiedziala ze skoro R. tu jest to ma robić w domu a nie ze mną siedzieć. Tak się pokłóciłysmy bo nie dość że się nie dogadujemy z tż, że plany na urlop wzięły w łeb to jeszcze nie mam prawa spędzić z nim czasu czy chwile odpocząć. To jest zwykła patologia co tu się dzieje. Ja nie chcę ich znać. Długo by opowiadać co tu się dzieje a nie będę Was zanudzać. Trzymajcie kciuki zeby szybko poszło bo przed 12 chcemy już jechać. No i żebym tej babie przypadkiem krzywdy nie zrobiła. Idiotka potrafi stać nad tż jak przebiera małemu pieluszkę i komentować "tu przytrzymaj, tam pokremuj, źle, zrób inaczej" a jego szlag trafia.

Zaraz spróbuję was poczytać trochę bo mi smutno że nie wiem co słychać.
Słłonko trzymaj się tam!
A powiedz mi, z młodym będziesz na muzyce celtyckiej?
-----------------------

W SH wczoraj byłam, i... kupiłam 2 nowe sukieneczki (co jakis czas mają dostawę odzieży z metkami), za 13 i 14 zł, o takie:

http://www.ebay.com/itm/New-Girls-GE...item19dc838b6f tylko bez bereciku

a druga fotka:
Na rozmiar 12-18mcy

Mikakrolikowa, jeszcze mi się przypomniały fajne zabawki, też używki mam:

http://allegro.pl/fisher-price-pocia...415549204.html Agatce na roczek taki pociąg kupowałam, używkę też, z wysyłką niecałą stóę dawałam, a zwierzaki nowe same są po ok. 40zł. Tzn pociąg był już z małpką, żyrafą i słoniem, wcześniej nowego hipcia brałam tylko. Żyrafa fajna, bo te kropki są wypukłe, a pod spodem każdej łapy zwierzaka są wypustki z różnymi fakturami. A sam pociąg fajny (ale polecam anglojęzyczny, lepszy niż pl), piosenki super i jedzie

Duuuży jest!
a te zwierzaki to seria "zaskakujące zwierzęta"
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:20   #680
aska27adopcje
Zadomowienie

Witam sie mamusie w nowym watku ... dopiero A wczoraj nadrobilam poprzedni, wielce szczesliwa, ze w koncu sie udalo ... a to 22 strony nastepnego

Wiecie co zdalam sobie sprawe, ze przez to moje chore nadrabianie, to ja jestem z wami strasznie zwiazana, bo wiem co u was, czytam wszystko, ale wy mnie nie znacie praktycznie ... bo przeciez nie mam jak pisac, bo musze nadrabiac ... doszlam do wniosku, ze koniec z tym ... nie bede nadrabiac wiecej niz 4 strony ... teraz przejade 5 ostatnich, zeby byc w temacie ...

Wczoraj wrocilam ostatecznie z wakacji, bylo super, wrzuce fotki do klubu ... byc moze pojade jesczez na pare dni do przyjacioly, albo rodzicow, teraz pomoc przy blance jest na wage zlota ...

Z tego co zapamietalam z poprzedniego ...

Seriale ... MOja przyjaciolka mowi na mnie serialowka obecnie ogladam na wspolnej, 1 milosc, m jak milosc ... w nic wiecej nie chce sie juz wkrecac Telenowel nie ogladalam tak bardzo, ale 1 mnie rozwalila do tego stopnie, ze ustawialam swoj dzien pod nia imam wszytskie odc sciagniete z neta ... RUBI ... bylaboska, moze dlatego, ze glowna bohaterka byla zla, wyrachowana i wszystko robila dla kasy, oczywiscie koniec byl dobry, ale fabula byla inna niz wiekszosci, ze dobra i kochajaca bohaterka cierpi z powodu ilosci ...

Przyjaciola mi dala na plycie INternat i TEEN WOLF ... tez super, potym nasza blanka zostala Alfa, a my z tz jestesmy betami

Gratuluje umiejetnosci maluszkowych, skladam spoznione zyczenia

Opieka nad Blanka jest bardzo absorbujaca teraz ... mala ma okres, mama musi byc w zasiegu wzroku, poza tym ciagle stoi, nie ma opcji jej chamowac juz, chociaz i tak sie nie dalo ... stoi bardzo dlugo juz, panikuje i ja klade jak sie sama nie puszcza ... nauczyla sie juz troche upadac na pupe, chociaz i tak czesto leci na plery, albo na glowe ... łóżeczko mam cale poprzeplatane taka cienka pianka, bo walila w te szczeble, az huk byl ... Mala jest antylozeczkowa i anty wozkowa ... za chiny nie chce w lozeczku spac, odlozona w dzien budzi sie w sekunde, odlozona w nocy, budzi sie po max 2 godz z mega krzykiem ... lozeczko jest juz na najnizszej wysokosci, wiec odkladanie jej tak, zeby sie nie obudzila, jest mocno utrudnione ... w wozku caly czas przekreca sie na kolana, lapie sie budki i wstaje .. przypieta pasami ryczy tak, ze sie boje opieki spolecznej ... chodzimy w TULI, ale jest tak cholernie cieplo w niej ... no, ale jak nie mam wyjscia to ja zabieram ... chociaz sa chwile, ze i w tuli sie szarpie, wyrywa i ryczy ... najchetniej lubi byc noszona przodem do swiata, podtrzymywana pod pupka, wtedy tak fajnie macha i przebiera nogami,jakby sama szla ..
NIe wiem dlaczego, ale podrozowac tez nie lubi, a cala ciaze przeciez jezdzilam ... w foteliku jak nie usnie, to jest wrzask nie z tej ziemi, caly czas musze ja zabawiac co 2 sek zmieniajac zabawki .. wyjeta z fotelika uspokaja sie od razu ... przyznam bez bicia, ze zdazylo mi sie ja kilka razy na chwile wyjac podczas jazdy, w czasie najwiekszej histerii, zeby ja uspokoic ... ... jesli nie chce, zeby plakala histerycznie tak na maxa to wisze nad nia z cyckiem .. w tej syt dziekuje bogu, ze mam takie wielkie i to nawet nie jest trudne ... w aucie w foteliku zasypia tylko tak, a ja potem tego cyca jej zabieram ... aha dziekuje tez za przyciemniane szyby z tyl samochodu, bo inni kierowcy by mieli niezle widoki

Co tu jeszcze napisac ... interesuje ja wszytsko tylko nie zabawki, kable, nogi, papierki, butelki plastikowe, opakowanie po husteczkach, paragony, gazety ... ogolnie wszytsko co nie jest przeznaczone dla niej ... wczoraj sciagnela mi obrus ze stolu z laptopem i kilkoma ksiazkami ... dzieki bogu nie spadlo na nia tylko obok ... ale skad w niej tyle sily to ja nie wiem ... z akcji wypadki zaliczylysmy oparzenie sie o garnek z rosolem ... na szczescie delikatnie i tylko chwilowy ryk byl ... gotowalam z nia na rekach i mi sie wygiela tak i stopka garnka dotknela ... wlozylam pod zimna wode i sie uspokoila ...

Nie wiem jak wy dajecie rade pisac z malymi .. moja robi to co ja, jak siedze przy laptopie to ona zaraz idzie do mnie i tez chce pisac,odkladam ja 2 metry dalej, w sekunde jest przy mnie, szarpie za myszke, naciska litery .. probuje pisac z telefonu, wyrywa mi komorke ... czesto sie nia bawi .. skutek odkryla nowe funkcje o kt nie mialam pojecia ... wrzuciala mi znajomych do ignorowanych osob .. ostatnio dzw do nielubianej kolezanki o 6 rano ... jak ona to robi nie mam pojecia, przeciez moj tel sie blokuje z boku, a ona nawala tylko lapami po wyswietlaczu ...

Mloda zaczela ostro gadac niestety baba jest na porzadku dziennym,mama raczej nie, predzej meme. ale paszcza jej sie nie zamyka ... slini sie masakrycznie mocno, ale nie widze nastepnych zebow ... macam jej dziasla ale nie czuje ... cos jednak jest na rzeczy bo miala ostatnio kilka super marudnych dni ...

oki lece nadrabiac, bo juz nie daje z nia rady, najpierw sie chwile bawila na lozku, ale zobaczyla ze pisze z laptopa to juz do mnie szla, uwiezilam w lozeczku, ale pzed sekunda juz ryk i musialam uwolnic ... to teraz podchodzi do mnie lapie sie 1 reka i staje ona tylkoby stala ...

a tu foty jak przed chwila czarowala, zeby ja uwolnic z lozeczka ..w zielonym stroju ... i w rozowym jak jeszcze lozeczko bylo na srodkowej wysokosci, w ostatniej chwili opuscil mi tz, bo mi prawie wyleciala ...
Sorki za zla jakos zdjec, ale cykane tel na szybko, zeby udokumentowac jej wyskoki... do klubu wrzuce ladniejsze z aparatu ...

Lece rozkladac centru zabaw dla niej .. swoja droga przerąbane to codzienne skladanie puzli, ale niestety przy psie nie moge zostawic

aha m,ala za 2 dni konczy 7 miesiecy

JUZ naprawde koncze, ide nadrobic ostatnie 5 stron
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1098539_591071617610250_118911826_n.jpg (56,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1176370_591071577610254_1327587832_n.jpg (49,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1148931_591071734276905_1731960447_n.jpg (51,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 543419_591071667610245_1766075854_n.jpg (60,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 546898_591071704276908_124134243_n.jpg (58,8 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-08-20, 10:28   #681
marsi11
Zakorzenienie

hellooooo

przespana nocka jak za starych dobrych czasów

do tego TZ w końcu w domu

no to po kolei
więc jeśli chodzi o spanie Leosia to mogą być trzy przyczyny: banan, bo strasznie je lubi i w zasadzie zjada prawie codziennie, a wczoraj nie dałam
może tęsknił za TZ
a może to faktycznie zęby bo przed snem podałam mu nurofen, wiem wiem,że nie powinnam nie znając przyczyny do końca ale dzień wcześniej płakał tak żałośie jakby go coś bolało

z TZ super, o 12 w nocy smażyliśmy swieżutkiego dorsza bo moj kochany kupił specjalnie dla mnie w porcie, mniam pyyycha

Leo obudził sie po 2 godz na cycusia, pojadł z 5 min i dalej już sobie słodko kimał
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Marsi, jakie cwiczenia polecasz na brzuch? bo nie wiem czy ta A6W to dobry pomysł .............hmmm brzuszkow mi sie nie chceeeeeeee, dzis mi sie nic w sumie nie chce, ajjj chyba sie zmusze na mel b
ja w zasadzie brzuszkow nie ćwicze prawie wcale bo robiąc ćwiczenia z obciążeniami angażujesz zwykle mięśnie brzucha
poza tym ja mam problemy z kręgosłupem a brzuszki nasilają u mnie bóle
poćwicz spięcia i nożyce a na YT obczaj sobie filmik 6 min ABS, pamiętam,że tam było dużo spięć

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
No Marsi gdyby nie Ty to w życiu bym się nie odważyła
Chyba udało mi sie wstawić zdjęcia te gdzie jesteśmy razem to najaktualniejsze z chrzcin. W "Heniu" jak miał tydzień i reszta jak Krzysiulek miał 2-3 miesiące.
Miło Was widzieć, jaka jesteś śliczna a Krzysio
chciałam powiedzieć,że swego czasu mieszkałam bardzo blisko Ciebie- na Jaracza ale to było za dzieciaka

Cytat:
Powiedzcie mi czy Wy też jesteście tak zmasakrowane przez swoje dzieci? Blanka podczas usypiania drapie mnie,szczypie itp.
no jak z bańki dostałam ostatnio w nos albo pod oko to naprawę byłam zmasakrowana
a Sylwietta chyba pisała jak Bartulo jej liścia sprzedał

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ciekawe jak tam zasypianie Leosia... widze, że jakoś nam się to zasypianie skumulowało jeszcze Mika, wszystkie bezzębne może serio coś na rzeczy...
(

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Teraz. Pochwale Julaska, ze juz pieknie sama siedzi. Nie podpiera sie raczkami
brawa dla dzielnego Julaska

[QUOTE=mikakrolikowa;42343 687] uwielbiamy cytryne i kwaśne jabłka naprawde mi gębe krzywi a on je ze smakiem
/QUOTE]

Leo też się krzywi na cytrynkę
Cytat:
Napisane przez Blugirl80 Pokaż wiadomość
.
Poza tym naleze do kategorii osob bezdomnych: jednoczesnie wszedzie jestem w domu i chce byc zawsze dokladnie w innym miejscu. Chyba nie pomoglam
hehe to ja się czułam swego czasu bardzo podobnie jak w tygodniu spałam w 4 roznuch miastach

a co do Italii- to dziewczyn, może u Blugirl zrobimy spotkanko, co?
to dopiero byłby klimacik

meneq- cuuuuudo
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:29   #682
Ewik86
Zakorzenienie

Hej Aśka Własnie Ci miałam pisać, żebyś przestała nadrabiać każdy post, bo w życiu nic już nie napiszesz Ciekawie masz z Blaneczką - pięknie już stoi

Dominika

Alicja
Stary 2013-08-20, 10:33   #683
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

aska witaj i juz badz z nami!
Bardzo fajnie sie czytalo co u Was, taka pozytywna energie czuc

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

[QUOTE=marsi11;42345730]hellooooo

przespana nocka jak za starych dobrych czasów

do tego TZ w końcu w domu

no to po kolei
więc jeśli chodzi o spanie Leosia to mogą być trzy przyczyny: banan, bo strasznie je lubi i w zasadzie zjada prawie codziennie, a wczoraj nie dałam
może tęsknił za TZ
a może to faktycznie zęby bo przed snem podałam mu nurofen, wiem wiem,że nie powinnam nie znając przyczyny do końca ale dzień wcześniej płakał tak żałośie jakby go coś bolało

z TZ super, o 12 w nocy smażyliśmy swieżutkiego dorsza bo moj kochany kupił specjalnie dla mnie w porcie, mniam pyyycha

Leo obudził sie po 2 godz na cycusia, pojadł z 5 min i dalej już sobie słodko kimał

ja w zasadzie brzuszkow nie ćwicze prawie wcale bo robiąc ćwiczenia z obciążeniami angażujesz zwykle mięśnie brzucha
poza tym ja mam problemy z kręgosłupem a brzuszki nasilają u mnie bóle
poćwicz spięcia i nożyce a na YT obczaj sobie filmik 6 min ABS, pamiętam,że tam było dużo spięć

Miło Was widzieć, jaka jesteś śliczna a Krzysio
chciałam powiedzieć,że swego czasu mieszkałam bardzo blisko Ciebie- na Jaracza ale to było za dzieciaka

no jak z bańki dostałam ostatnio w nos albo pod oko to naprawę byłam zmasakrowana
a Sylwietta chyba pisała jak Bartulo jej liścia sprzedał

brawa dla dzielnego Julaska

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
uwielbiamy cytryne i kwaśne jabłka naprawde mi gębe krzywi a on je ze smakiem
/QUOTE]

Leo też się krzywi na cytrynkę

hehe to ja się czułam swego czasu bardzo podobnie jak w tygodniu spałam w 4 roznuch miastach

a co do Italii- to dziewczyn, może u Blugirl zrobimy spotkanko, co?
to dopiero byłby klimacik

meneq- cuuuuudo
Moze to tesknota za tata byla?
Stary 2013-08-20, 10:36   #684
Konto usunięte

Cytat:

mam pyt
Też właśnie o 3dniówce pomyślałam Marta, obserwuj

Gotowałam oddzielnie, ale, że moje dziecko wybitnie pluło moimi obiadkami, to np. wczoraj normalnie w paszczę wsadziłam warzywa z jarzynowej na indyku, która w dodatku zawierała kaszę mannę zjadła ze smakiem. I tym sposobem chyba pożegnam się ze schematami, bo jak widać - one swoje, córa swoje.

Dzisiaj kaszke rano jadła, nie bardzo chciała, ale kawał nektarynki kawałkami wkładny do buzi wciągnęła
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:36   #685
Lenova
Wtajemniczenie

Siemanejro !

Widziałam że była tu o mnie mowa no i oto jestem
Wczoraj Charlizz mnie tak przeczołgała po mieście że o 21 padłam już obok Blanki i tak soboie spałyśmy do 7.30

Chciałam dać tutaj sprostowanie, otóż Charlizz Was okłamała! To nie ja a Ona jest laska i hot mama. I to ją dzikie chłopy podrywają

Ha i jeszcze Wam powiem że byłyśmy świadkami zlotu fanklubu Justina Biebera
A Charlizz to taka naprawdę fajna kobitka A o fotach zapomniałyśmy,wybaczcie

Charlizz właśnie miałam pytać jak wizyta, ale widze że już PO. Ale patafian z tego lekarza ,szkoda tylko Twojego czasu. Mam nadzieję że ten drugi lekarz będzie bardziej konkretny.

Lady- tak pamiętam jak pisałyśmy smsy, nawet mam je jeszcze ! Pocieszałaś mnie że Blanka w końcu raczy wyjść Mam też smsy od Bokeh, bo w podobnym czasie leżałyśmy w szpitalach. Accch piękne czasy
I współczuje nocki, i Fewci też i

Fewciu jak ja Ci współczuje tych myszy!!! Jak ja nienawidze gryzoni!!! Już bym pewnie nie spała w nocy albo się wyprowadziła! Brrr. Dobrze że masz swojego wybawiciela

Pstryczku oczami wyobraźni widzę Ciebie w tych czaszkach....

Bokeh Twoja Hanna jest przecudowna ! <3

Aaaa zapomniałabym Witam nowe mamuśki!!

Meneq śliczna Yae po cytrynie

Nawijko dobrze że już po badaniu, i super że nocka lepsza

A kiedy ta impreza u Wiśni? Trza ćwiczyć głowę do tego czasu

Aaaaa zapomniałabym ! Wczoraj podczas spotkania z Karoliną, dostałam smsa od męża:" Blanka po raz pierwszy zrobiła raczkowanie!!!" No ale jak mamusia do domu wróciła do nic, czemu wszystkie pierwsze czynności odbywają się przy tatusiu ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:38   #686
sylwietta1988
Zakorzenienie

mały usnął, to sobie poczytam

Cytat:
dziewczyny na jaki rozmiar kupujecie, jakas kurteczke na jesien czy cuś takiego? 74 czy 80>? i czy na zime kombinezon wybieracie, czy kurteczke?

ja sprzedałam karuzele na all za stówke i chce za to Julce kupić kurteczkę albo komb. juz pod kątem zimy.. brr
ja mam kurtke zimową 68 ale to takie dupne 68 jest do tego grube spodnie na szelkach coby po pleckach nie wiało, ciezko mi wyobrazic sobie zapakowanie Bartula w kombinezon

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Sylwieta byłam dziś w k.(swoją drogá ile tam muszę Was poprzelatywac )..gratuluję decyzji..co do t.brak słów... Tak trzymaj !

Dziś Antonio dostał indyka z ryżem i z czymś tam jeszcze z BD..trochę go odrzucalo...może jutro bedzie lepiej.
Dziś przyszły mi buciki i muszka z all robione na szydełku..ale to słodkie..już sie nie mogę doczekać jak będzie wyglądał w całości....najgorzej jeśli będzie upał.....:banghead: ...wróć CZIKA oczywiście
Jutro lecimy na zakupy..w czwartek.rozstswiamy już namiot..i jak fajne dekoracje..girlande z mini lampionami z body i bucikami...balony z napisami... Wazoniki i świeczniki z ikei już czekają..organza na stół...ciekawe jak mi to wyjdzie
bede trzymac, zdania nie zmieniam
jestem ciekawa zdjec bo to sie zapowiada mały model

Cytat:
też mam taką kamizelkę pikowaną obszytą futerkiem na kapturze, wiec może też bluze pod to i styknie
kurde, człowiek taki niedoświadczony, w zeszłą zime to sie zapakowało do gondoli w kombinezonie kocem nakryło plandeką od wózka i heja, a teraz jak dzieć siedzi, a jak zacznie chodzić to już wyższa szkoła jazdy...
o bosze, Cała, wymiatasz

Hej IFWKA- buziaki dla Oliwki za pół roczku gdzies sie podziewała tyle czasu?

MAŁA- wyrelaksowałas sie wczoraj wieczorem?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:39   #687
marsi11
Zakorzenienie

askaadopcje- hello kochaba
co ostatnio wcinam pesto to myślę o Tobie

Blaneczka jest cudowna i jak pięknie stoi

tęskniłyśmy tutaj za Tobą
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:39   #688
Ewik86
Zakorzenienie

Same imprezy sie szykują - najpierw u Wiśni, potem u Meneq, a na końcu u Blugirl - nie wiem czy dam radę

Dominika

Alicja
Stary 2013-08-20, 10:39   #689
Konto usunięte

Lenova, bo tak naprawdę córa nic nie zrobiła tylko tatuś chciał się popisać
Stary 2013-08-20, 10:42   #690
charlizz
Zadomowienie

Bożesz, jak Wy pędzicie

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości