Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 12:50   #751
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

widze ze jest szal na moje wielocytowanie
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ale mi się chce spać! A jak bym owaliła kranczipsy, o mamuniu tugeza.
Wiecie co, wystawiłam na all spodnie, zapomniałam całkiem i sprzedałam je za 1 zł trudno, i tak są za duże nei nie nosiłam ich ponad rok , miejsca nie będą zajmowały.
Tak więc muszę iść na pocztę , a tak mnie się nie chce olaboga!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
interes zycia normalnie!
podaj linka do twoich aukcji?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

no płakusiala bardzo przy każdym przebudzeniu na jedzenie... a dziś od rana nie to dziecko i ciągle robi kupy... tylko takie normalne tylko często, nie wiem czy się martwić?
moze zeby? albo z brzuszkiem cos bylo nieteges

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 12:51   #752
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ona nie żartuje

hehehe Pstryczek wyjawił swoją wstydliwą tajemnicę
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 12:57   #753
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hehehe Pstryczek wyjawił swoją wstydliwą tajemnicę
ale to nie byla zadna tajemnica, tym bardziej wstydliwa
ja juz dawno o tym pisalam

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

kutfa, bije sie z mysami czy kupic se te tiszerty czy nie. do 1ego zostalo mi 400zl na koncie
powinno jeszcze wakacyjne wplynac ale znajac zycie wplynie 31 sierpnia
Szajka, a ty dostalas? podziel sie

Stary 2013-08-20, 13:06   #754
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
widze ze jest szal na moje wielocytowanie

interes zycia normalnie!
podaj linka do twoich aukcji?

hmmm, kurcze tylko mi się wydaje, że to się zaczęło od kąd przeszliśmy na mleko 2, przy 1 tak nie było i wtedy karmiłam UU (;D) a teraz to jedno karmienie na dzień(tzn w nocy) to tymbardziej powinno być rzadziej nie? Może mleko muszę zmienić

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

moze zeby? albo z brzuszkiem cos bylo nieteges [/QUOTE]

Cytat:
ale to nie byla zadna tajemnica, tym bardziej wstydliwa
ja juz dawno o tym pisalam

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

kutfa, bije sie z mysami czy kupic se te tiszerty czy nie. do 1ego zostalo mi 400zl na koncie
powinno jeszcze wakacyjne wplynac ale znajac zycie wplynie 31 sierpnia
Szajka, a ty dostalas? podziel sie
a jakie byś chciała???
Stary 2013-08-20, 13:14   #755
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm, kurcze tylko mi się wydaje, że to się zaczęło od kąd przeszliśmy na mleko 2, przy 1 tak nie było i wtedy karmiłam UU (;D) a teraz to jedno karmienie na dzień(tzn w nocy) to tymbardziej powinno być rzadziej nie? Może mleko muszę zmienić

a jakie byś chciała???[/QUOTE]

a dawno przeszlyscie na ta 2? 2 sa bardziej geste bodajze i dziec musi sie do nich przyzwyczaic.
u nas kupki sa czesto nawet bardzo. jak do 4 miesiaca nie wiedzialam co to znaczy miec ob.srane dziecko tak teraz mlody nadrabia ze ho ho ho ho

koszulki juz znalazlam, takie zwykle, biale z nadrukiem, pod marynarke, do dzinsow, do ppracy generalnie. moje allegrowe Ja mowi TAK, moje konto bankowe zdecydowane NIE
Kupilam dzis bramke na schody i moj budżet sie uszczuplil z leksza

Stary 2013-08-20, 13:17   #756
ewulkaaa
Wtajemniczenie

witam się witam

za wami nadążyć to trzeba by dziecko sprzedać rumunom

chcę się do was wkręcić w temat, ale nadrabianie to niekoncząca się historia, więc chyba dam sobie spokój

ja muszę się niestety dołączyć do klubu nieprzespanych nocy - jest gorzej niż za czasów noworodkowych!!! a dodatkowo Ania zaczyna swój dzień o godzinie 5 30 fakt, o 7 ma pierwszą drzemkę, ale ja do tego czasu już jestem rozbudzona, po śniadaniu i ze wstawionym obiadem często gęsto

no i dołączam do grona mam niejadków - szczerze?czasem się zastanawiam, skąd moje dziecko czerpie energię. Najpierw myślałam, że ze słońca, ale dziś u nas leje, słońca brak, a ta dalej nie je, więc najpewniej bierze ją z powietrza. Już nie mam na nią siły, naprawdę wczoraj byłyśmy u koleżanki to już całkiem się załamałam - ona urodziłą 6 tygodni po mnie, L. miała pół kilo mniej przy urodzeniu, a w chwili obecnej waży 600gram więcej od Ani! załamałam się...

ahhh, co do naszego rozwoju - Ania najpierw nauczyła się kręcić wokół własnej osi, potem pełzała w tył, teraz już do przodu też i widzę, że przygotowuje się do raczkowania (przynajmniej ja to tak postzregam ) ahhh, no i powoli powoli siedzimy, jak się czegoś trzyma to siedzi bez problemu, ale sama jeszcze nie umie się utrzymać.

Co do mnie to postaram się conieco naskrobać w klubie, ale to może wieczorem, bo teraz jakoś wena mnie złapała i napisałam już całą stronę pracy magisterskiej a za 3 tygodnie muszę oddać 30, ale to nie szkodzi

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
a jakie byś chciała???
a dawno przeszlyscie na ta 2? 2 sa bardziej geste bodajze i dziec musi sie do nich przyzwyczaic.
u nas kupki sa czesto nawet bardzo. jak do 4 miesiaca nie wiedzialam co to znaczy miec ob.srane dziecko tak teraz mlody nadrabia ze ho ho ho ho

koszulki juz znalazlam, takie zwykle, biale z nadrukiem, pod marynarke, do dzinsow, do ppracy generalnie. moje allegrowe Ja mowi TAK, moje konto bankowe zdecydowane NIE
Kupilam dzis bramke na schody i moj budżet sie uszczuplil z leksza [/QUOTE]

poka poka, jaką bramkę? ;> my też potrzebujemy, i to 2

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:22   #757
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Pstryniu jesteś miszcz cytowania

Właśnie, co do pełzania to Domcia nie pełza, ona skacze z kolan do przodu

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Marsi dzwonił mąż i powiedział, że przyszła do mnie książka, także jeszcze raz dziękuję

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:22   #758
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie byś chciała???

Kupilam dzis bramke na schody i moj budżet sie uszczuplil z leksza [/QUOTE]

teraz zaczęłam 2 opakowanie 800g (parę dni temu) ja wiem... od jakiś 20 dni? wcześniej była kupa raz na dwa dni a teraz... z 3 razy na dzień plus jakieś takie mini kupeczki pomiędzy
Stary 2013-08-20, 13:23   #759
aska27adopcje
Zadomowienie

Dziewczyny dziekuje za tak mile ponowne przyjecie .. tym razem bede sie udzielac wiecej, ale kurde tak nie lubie nie nadrobionego materialu ... ale jak to z wami mozliwe, jak wy tyle piszecie ..Jestem na 16 stronie teraz i jak czytam, ze dzieci Hje albo Malej potrafia sie bawic po pol godz same

Ja pisze epopeje, bo kurde nigdy nie wiem, kiedy bede miala czas znow napisac ... teraz np od napisania ostatniego postu kolo 10 dopiero udalo mi sie dojsc do kompa, jedyne co zrobilam to odkurzylam i umylam podloge, rozlozylam dzieciowi puzle i zrobilam grajdol zabawkowy ... mala caly czas zlazi z puzli, dzis odkryla ze mozna sie wspinac po odkurzaczu i rure gryzc, wiec musze go juz wynosic do 2 pokoju, a tak to sobie stal w rogu

Mloda mi dzis duzo ladniej zjadla obiadek niz zwykle, zastosowalam wasze rady i do wczorajszego obiadku dodalam jej dzis marchewke z rosolu i kawalek udka z kury ... smakowalo o wiele bardziej niz wczesniejsze moje gotowanie ....

Dziewczyny moja mala tez przesypia cale nocki, kolo 21 juz zawsze spi i do 5-7 przewaznie mamy spokoj .. z tym, ze spi z nami i jest kolo cyca, wiec jakies marudzenia nocne czy rzucanie sie to ja ja zatykam cyckiem ... w nocy z 2 przekrety na zmiane strony i spimy .. rano nas budzi wchodzeniem na glowe, szarpaniem za wlosy, w pysk juz tez dostsalam kilka razy

Sylwietta Twoj Bartulo jest miszczu w tych kwestiach, zawsze mi sie podobaja opisy jego zachowania
Stary 2013-08-20, 13:29   #760
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
hah sory ale ten mnolog mnie powalił

o dziękuje ... tylko hmm teraz jak to poznać

no płakusiala bardzo przy każdym przebudzeniu na jedzenie... a dziś od rana nie to dziecko i ciągle robi kupy... tylko takie normalne tylko często, nie wiem czy się martwić?

CO za masakra współczuje !

oddzielnie

Ja chyba dziś dam marcheweczkę i ziemniaczka BLW

hahah zbieraj siły

moja też się tak obiera roluję ją tym takim rolerem z taśmą

Matko dziewczyny moje dziecko jest wszędzie, nie usiedzi chwili na miejscu tylko ciągle gdzieś pełza
Z data prosto, bedzie rok miesiac dzien lub w miejscu roku w 2013 - 25.
Niestety z przechowywaniem juz trudniej...

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Pstryniu jesteś miszcz cytowania

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Marsi dzwonił mąż i powiedział, że przyszła do mnie książka, także jeszcze raz dziękuję
Jak zabka? Yae tez tak sie porusza. A od dzis jeszcze jedna reke unosi na glowke i wyglada jak kowboj na rodeo
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:29   #761
elllmi
Zakorzenienie

nadrobiłam na razie stary wątek i teraz się za ten zabieram

pamietam trzy rzeczy:

1. "5-letni" Kubuś Nawijki - cudny jest
2. charlizz pytałaś jakimi zabawkami najlepiej dzieć się bawi; no więc od baaaaardzo dawna to http://more4kids.pl/produkt/61734-gr...la-181580.html
3. hope, nie wiem, czy jeszcze potrzeba Ci informacji na temat basenów u nas, ale byłam dwa razy z młodym i jak dla mnie szału nie ma; 2 godziny kosztują 6 zł (jak przekroczysz, to kolejne 6 płacisz), cały dzień 24 zł; budynek nadal nie jest odebrany, więc szatnie w środku są nieczynne, nie ma żadnej kawiarenki ani baru (zaraz przy basenach jest stoisko z fastfoodami), większa zjeżdżalnia też nie działa, bo trzeba wyjść na taras żeby z niej zjechać; poza tym jest bardzo mało miejsca do rozłożenia się, bo trawa im jeszcze nie wyrosła, goła ziemia prześwituje i nie da się tam leżeć, jedynie ta utwardzona nawierzchnia wokół basenów jest, ale ileż się tam ludzi zmieści; jak poszliśmy w niedzielę po 11 (otwarte są od 10), to nie mieliśmy gdzie wózka zostawić, nie mówiąc już o rozłożeniu koca, żeby młodego przebrać

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:29   #762
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Z data prosto, bedzie rok miesiac dzien lub w miejscu roku w 2013 - 25.
Niestety z przechowywaniem juz trudniej...

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Jak zabka? Yae tez tak sie porusza. A od dzis jeszcze jedna reke unosi na glowke i wyglada jak kowboj na rodeo
unosi się na kolana jak do raczkowania i daje susy do przodu - śmiesznie to wygląda

Dominika

Alicja
Stary 2013-08-20, 13:32   #763
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
I tu już bym ucieła tą wypowiedź
Ahaha

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
unosi się na kolana jak do raczkowania i daje susy do przodu - śmiesznie to wygląda
Identyko
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:33   #764
Ewik86
Zakorzenienie

No i oczywiście hitem jest pogoń za kapciami

Dominika

Alicja
Stary 2013-08-20, 13:38   #765
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny Wy o tych szczepieniach, a my nic. Bo ja przeczytałam gdzieś w książeczce chyba czy u lekarza na plakacie że jak ma się tą 6w1 to już w 7 miesiącu życia nie ma tego szczepienia, prawda to????
Prawda prawda
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
robie identycznie

pewnie, ze bym chciała, ale tak to bym złamanego grosza nie uswiadczyła na małego dopoki by sad alimentów nie ustalil a to by mogło potrwac..... wiec teraz tu jestem tak jakby tylko dla dziecka, jezdze jak najczesciej do rodziców, wychodze do kolezanek, na długasne spacery. Ciezko tak byc w takim otoczeniu, ale postanowiłam sobie, ze wytrwam- stałam sie teraz dzieki nim taka cyniczna, ze mam w planie wyrwac jak najwiecej kasy- kupuje trzy kaszki, jedną chowam, kupuje pampersy to 10 szt zostawiam u mamy, na zapas. Nie byłam taka, ale mnie nauczyli taką byc.

popieram Marsi w całej rozciąłosci zapodawaj bloga kochana i to migusiem
Marsi, dzisiaj przemówił ludzkim głosem, ze popilnuje małego gdybym chciała cos zrobic, typu odkurzanie, gotowanie..... szczena mi opadła...... w ogole od dzis ma 2 tyg urlopu, ciekawa jestem jak to bedzie wyglądąło....

ojj, biedni Wy jestescie z tymi nockami...... moze sie Pietraszko unormuje jak wyjdą zębiszcze? mam nadzieje

CAŁA- brawa dla Julaska za samodzielne siedzenie

heloł ASKA ale piszesz nowele

LENOVA- fajnie sie Twój blog zapowiada, bedę wpadac i podczytywac co do szczepienia- ja tez szczepiłam 6 w 1 i mamy przyjsc na szczepienie jak młody skonczy roczek- wtedy juz na NFZ są

aaaaaaa, bo mi sie zapomniało- SZAJA- doczytałam, ze zębal sie pojawił ni stąd ni z owąd- gartulejszyn

DELI- ucałuj Amelcie

dziec spi 1,5 godziny..... zaczyna mi sie nudzic

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Pstryniu, nie gadaj ten srodkowy prostokącik klikasz, miedzy cytuj a tym drugim, jak juz pozaznaczasz kilka (ja zaznaczam mniej wiecej ze strony) to potem klikasz odpowiedz i jedziesz z koksem
Tylko nie daj sie nabrac na jego zmiane moze sie teraz przestraszyl co w pracy powiedza i co sasiedzi powiedza a pewnie i kasy nie chce oddac moze albo Twoj fon chce dorwac bo przecoez chyba mu mowilas
Takze uwazaj Kochana
Ja w jego zmiane przepraszam ale nie wierze
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:44   #766
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Posprzedawałyście dzieci??? Czy Rumuni vel Bułgarzy dopisali? Tyle stron od rana

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dziewczyny poszłam dziś do pediatry, bo pieśniawki nie ustępują .
masz rację, konsultuj!

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Fefcia co do myszy to takie stworki co po ścianie pionowo i na 4 piętro dojdą a że pogoda zaczyna przypominać jesienną to się pchają na potęgę. Na pocieszenie napiszę że mieszkam w przyziemu domku jednorodzinnego i to jest hardcore gdyż mam do czynienia z wszelkiego rodzaju pająkami :p Tego co Cała pokazywała też miałam :/
musiały wejść po elewacji i przez uchylnie otwarte okno, bo innego wyjścia nie widzę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42345557]

Fewciu, Agatka też mi nie spała na mm wcale. Ba, jadła w nocy do 2rż...

[/QUOTE]
to mnie pocieszyłaś

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Witam sie mamusie w nowym watku ...
Witaj z powrotem!
Pięknie Blanka się rozwija
a zachowuje się podobnie do mojej Absolutnie jest anty wózkowa i anty fotelikowa, Tula też jej ostatnio nie pasuje

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hellooooo

przespana nocka jak za starych dobrych czasów

do tego TZ w końcu w domu

no to po kolei
więc jeśli chodzi o spanie Leosia to mogą być trzy przyczyny: banan, bo strasznie je lubi i w zasadzie zjada prawie codziennie, a wczoraj nie dałam
może tęsknił za TZ
a może to faktycznie zęby bo przed snem podałam mu nurofen, wiem wiem,że nie powinnam nie znając przyczyny do końca ale dzień wcześniej płakał tak żałośie jakby go coś bolało

z TZ super, o 12 w nocy smażyliśmy swieżutkiego dorsza bo moj kochany kupił specjalnie dla mnie w porcie, mniam pyyycha
Super, że nocka udana!
Kochana to może być z tęsknoty, Blanka jak nie ma męża to też jest bardziej marudna

Cytat:

Chciałam dać tutaj sprostowanie, otóż Charlizz Was okłamała! To nie ja a Ona jest laska i hot mama. I to ją dzikie chłopy podrywają

I współczuje nocki, i Fewci też i

Fewciu jak ja Ci współczuje tych myszy!!! Jak ja nienawidze gryzoni!!! Już bym pewnie nie spała w nocy albo się wyprowadziła! Brrr. Dobrze że masz swojego wybawiciela
Obie jesteście laski!!
Troszkę kiepski, bo mysz dalej się panoszy
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:45   #767
bokeh
Zakorzenienie

Co do kurteczek to podoba mi się ta http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...6p1325427.html ale skoro mówicie że kombinezon lepszy.... sama nie wiem, a może kombinezon na zabawy a kurteczka na spokojne wyjścia?
Stary 2013-08-20, 13:46   #768
calawdeszczu
Wtajemniczenie

no dobra to przyznawać się u której teraz niańka silver siedzi.
Produkujecie jak szalone, człowiek od kompa odejsc nie może na chwilę, bo jak wraca to ma stresa, bo 4 strony juz nawalone

Cytat:

o bosze, Cała, wymiatasz

no mnie sie to kojarzy z taką plandeką co sie na przyczepe zarzuca
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Tak przed chwilą Daria zasnęła. Położyłam ją prosto i cała się przekręciła

śliczna pościel, też musze kupić jakąs kolorową...
Cytat:
Meneq- tak mi się teraz przypomniało,powiedz mi kochana czy łabaki to po japońsku buty?
Czy to w ogóle po japońsku nie jest?
w moich rodzinnych stronach bywa, że na buty mówią człapaki
:brzyda l:
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja mam juz kurtki na zimę, jesień i na przyszłą zimę

czyżbyś z Illusion była na lumpach?
Cytat:
moja też tak robi, jak żaba

aska, witanko, ale żeś zabalowała, że tak długo Cię nie było brawa dla postepy dla Blanki, rośnie w oczach!!

hje, gdzie Ty swoją rodzinkę wywalasz na tyle czasu? :conf used:

Debrah, ja popieram dziewczyny, szaja i marsi dobrze mówią- załóż tego bloga, będę wierną czytelniczką

i moja siedząca gwiazda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3353.jpg (72,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3346.jpg (112,8 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-08-20 o 13:47
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:46   #769
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
dziewczyny- FEWCIU- bardzo Ci dziękuje za podpowiedz, własnie mi sie wydaje, ze skoro w budzetówce pracuje to zachachmecic nie ma jak z ukryciem pensji, no nie? i jest z czego sciągac, jeszcze moja mama zadzwoni do swojej siostry, bo ciotka zna super prawniczkę, wiec sie dokładnie dowie co i jak.
JESTESCIE DLA MNIE MEGA WSPARCIEM
służę pomocą jak tylko będę umiała

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
We wrzesniu idę zrobić Darii badanie krwi i moczu.
I tu mam głupie pytanko. Jaki pojemniczek na mocz kupić? Taki zwykły jak dla dorosłych??
ja robiłam w zwykłym pojemniczku takim jak dla dorosłych. Mocz nam wyszedł czysty. Łapałam stojąc z Blanką na rękach nad umywalką z odkręcona wodą

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
sąsiada mówisz
przystojnego mówisz
MYSZY mówisz

Cytat:
Kurde dziewczyny Wy o tych szczepieniach, a my nic. Bo ja przeczytałam gdzieś w książeczce chyba czy u lekarza na plakacie że jak ma się tą 6w1 to już w 7 miesiącu życia nie ma tego szczepienia, prawda to????
nie ma, bo już WZW B jest w ej 6w1
Stary 2013-08-20, 13:48   #770
pstryczek84
Zakorzenienie

bramke kupilam taka, maz taka kazal kupic to kupilam

http://allegro.pl/show_item.php?item=3471846254
[/QUOTE]

Cytat:
teraz zaczęłam 2 opakowanie 800g (parę dni temu) ja wiem... od jakiś 20 dni? wcześniej była kupa raz na dwa dni a teraz... z 3 razy na dzień plus jakieś takie mini kupeczki pomiędzy
musisz poobserwowac poprostu, chyba innego wyjscia nie ma

Stary 2013-08-20, 13:56   #771
treselle0
Zadomowienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wiesz, poki co jadl jaglana dopiero 2 razy, z tym, ze moj jest raczej z tych żertych, wiec nie wybrzydza.
a dajesz samą czy dodałaś owoce?

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziś Antonio dostał indyka z ryżem i z czymś tam jeszcze z BD..trochę go odrzucalo...może jutro bedzie lepiej.
tylko pamietaj, że ryż zatwardza

Cytat:
moja też tak robi i często z tej pozycji na brzuch się przewraca, a siadać zaczyna tak że na kolankach jak kleczy to jakby siada potem tak że pięty dotykają dupki albo jedną nogę ma z przodu a drugą pod dupą (tak jak w pozycji w której myła podłogę )
Hania tak gada http://www.youtube.com/watch?v=4C8Ji...ature=youtu.be to akurat było zasypianie (jakby ktoś się nie zorientował )
identycznie moj Ola Najlepiej jej się rozmawia, kiedy jest wykąpana, najedzona i powinna isc spać

Cytat:
dziec mi spiocha, ja sniadanko zjadlam, rozmraza sie obiadek dla mlodego a ja buszuje po all
szukam jakis sensownych t-shirtow, takich zwyklych z jakims fajntm nadrukiem, pod marynarke np. ale co druga jest z czaszka!!!!! jakas nowa moda, czy co?
juz sie widze jak wchodze na pierwsza lekcje do klasy szesciolatkow z czacha na koszulce

Cudna Yae
sylwietta - a no wlasnie, uwazaj na dziada!
a to nie jest tak ze Sylwietta musialaby splacac gdyby on faktycznie nie mogl, czyli dopiero gdyby nie mial pracy? raczej z pracy nie zrezygnuje
ale by dzieciaki miały radochę, że mają taką 'odlotową' belferkę
komornik może siąść na wypłatę jego, a jakby tego było mało to i żony

Cytat:
Napisane przez sublime Pokaż wiadomość
Silver ja do badania siuśków kupiłam w aptece specjalny woreczek co się do pipsi przykleja.

Zapłaciłam 2,80 czy coś koło tego, a oszczędziłam czas i energię, które bym zużyła na bieganie za Zuziem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tylko przy woreczku może wyjść niewiarygodny wynik

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ale widzę, że tu mała pomyłka... Nie 4 tyg. biby, tylko nieokreślony czas, bo to będzie tak, że te dwa tyg., potem weekendy, dwa tyg., weekendy, i nie wiem, ile to może potrwać.
szkoda, ze ja taka mało imprezowa zawsze byłam, teraz to nie wiadomo czy dam radę dotrzymać Wam kroku
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:04   #772
Lenova
Wtajemniczenie

Moje dziecię zjadło 400 ml zupy z mięskiem i kaszą...
Teraz boli ją brzuch (chyba)bo stęka, kwęka,nogami macha i mostki robi, z przejedzenia to ?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:04   #773
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
d

ale by dzieciaki miały radochę, że mają taką 'odlotową' belferkę
komornik może siąść na wypłatę jego, a jakby tego było mało to i żony
ha ha, te starsze pewnie tak ale juz widze pierwszoklasistow jak sie zabijaja w drzwiach podczas ucieczki

Stary 2013-08-20, 14:05   #774
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
witam się z rana i życzę miłego dnia

Cytat:
robie identycznie

pewnie, ze bym chciała, ale tak to bym złamanego grosza nie uswiadczyła na małego dopoki by sad alimentów nie ustalil a to by mogło potrwac..... wiec teraz tu jestem tak jakby tylko dla dziecka, jezdze jak najczesciej do rodziców, wychodze do kolezanek, na długasne spacery. Ciezko tak byc w takim otoczeniu, ale postanowiłam sobie, ze wytrwam- stałam sie teraz dzieki nim taka cyniczna, ze mam w planie wyrwac jak najwiecej kasy- kupuje trzy kaszki, jedną chowam, kupuje pampersy to 10 szt zostawiam u mamy, na zapas. Nie byłam taka, ale mnie nauczyli taką byc.
Sylwia bardzo mądrze postępujesz moim zdaniem. Musisz się asekurować. Jestem z Ciebie taka dumna!!!

Cytat:
Blanka spała w nocy od 20 do 7.30, o 9 znowu zasnęła i śpi do teraz.. dziwne to bardzo, budzić ją na jedzenie?
ciesz się odpoczynkiem
Stary 2013-08-20, 14:05   #775
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecię zjadło 400 ml zupy z mięskiem i kaszą...
Teraz boli ją brzuch (chyba)bo stęka, kwęka,nogami macha i mostki robi, z przejedzenia to ?
moze glodna? przepraszam, nie moglam sie powstrzymac

400ml? ja bym chyba tyle nie zjadla!

Stary 2013-08-20, 14:08   #776
aska27adopcje
Zadomowienie

Meneq jako wielkiej fanka filmu szybcy i wsciekli przypomnialo mi sie, ze w czesci Tokio Drift, byla taka scenka, jak glowny bohater poszedl do liceum i wszedl do klasy w butach, a tam na niego naskoczyla nauczycielka, mowiac kilka razy, ze ma zalozyc Łabaki ... koles zdezorietowany o co chodzi, okazalo sie, ze to byly takie kapcie, ktore uczniowie musieli przebrac przed wejsciem do klasy ... Myslisz, ze moze byc to okreslenie takich kapci ???

Mala moze Twoj kolega ten film ogladal i chcial zablysnac :P ... jak cos znam inne okreslenia, ktore w nim uzyto
Stary 2013-08-20, 14:08   #777
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
no dobra to przyznawać się u której teraz niańka silver siedzi.
Produkujecie jak szalone, człowiek od kompa odejsc nie może na chwilę, bo jak wraca to ma stresa, bo 4 strony juz nawalone

no mnie sie to kojarzy z taką plandeką co sie na przyczepe zarzuca

śliczna pościel, też musze kupić jakąs kolorową...

w moich rodzinnych stronach bywa, że na buty mówią człapaki
:brzyda l:

czyżbyś z Illusion była na lumpach?

moja też tak robi, jak żaba

aska, witanko, ale żeś zabalowała, że tak długo Cię nie było brawa dla postepy dla Blanki, rośnie w oczach!!

hje, gdzie Ty swoją rodzinkę wywalasz na tyle czasu? :conf used:

Debrah, ja popieram dziewczyny, szaja i marsi dobrze mówią- załóż tego bloga, będę wierną czytelniczką

i moja siedząca gwiazda
Ale mega plac zabaw
Wyobraziłam sobie jak układasz te puzle musiałaś się przy ty nieźle bawić coooo?

Śliczna ta Twoja curuś i jak ładnie siedzi

A to za nią to co to? Kojec,łożeczko?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:12   #778
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mega plac zabaw
Wyobraziłam sobie jak układasz te puzle musiałaś się przy ty nieźle bawić coooo?

Śliczna ta Twoja curuś i jak ładnie siedzi

A to za nią to co to? Kojec,łożeczko?

dziękuję
sciągam je codziennie jak myję podłogę, a układanie mnie doprowadza do szału, bo sie dziadostwo rozsypuje w drobny mak

to za nią to takie "pudło" z ikei na jej zabawkowe klamoty

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:15   #779
Blugirl80
Przyczajenie

Pod postem po prawej stronie środkowa ikonka między "cytuj" a "odpowiedz" jest ikonka "wielocytuj" [/QUOTE]

To dziala (chyba, zaraz sie przekonam )

Co do posilkow, to my stosujemy takie mieszane blw. Zosia dostaje na obiad przetarte warzywa z miesem i oliwa z oliwek, dodaje do tego pol lyzki kaszki orkiszowej Holle(tak wprowadzam gluten, chyba ze sie nie uda z obiadem to wtedy dostaje do lapki zytni chlebek) i jedna lyzke kaszki jaglanej tez Holle. Po tym zawsze owoca do lapki(pediatra radzila, bo witamina C pomaga wchlaniac zelazo z miesa). Probowalam z siateczka, ale bez sukcesu wiec dalam sobie spokoj,a mala swietnie sobie radzi. Szczegolnie lubi morelki.
Na kolacje przetarta zupa z ziemniaka, marchewki, cukini i szpinaku plus dwie lyzki kaszki bezglutenowej,oliwa z oliwek i pol lyzeczki parmezanu, ktory Zosia ku szczesciu swojego taty wprost uwielbia. Ostatnio zaczelam gotowac do tego warzywa na parze i sama juz je ile chce- wczoraj trzy kostki dyni i cala rozyczke kalafiora. Polecam szczegolnie posiadaczom Roomby z opcja mycia podlog, bo naprawde jest co sprzatac. Nasza Roomba nazywa sie Stella i juz zrozumiala, ze Zosia jest szczodra i lize jej stopki, bo wtedy mala sie cieszy i wiecej zrzuca
Zadnych sniadan. Moze tak byc? Obiad je o 12, a kolacja o 19. Okolo 16 jest owoc, do ktorego mam zamiar dodac niedlugo jogurt. Dodam, ze ilosci nie sa jakies ogrome (na obiad ok. 40g warzyw plus 20g miesa, a na kolacje ok,60 ml zupy plus warzywa ile sama chce), bo jak przygotuje wiecej to zostawia, a i tak chocby na chwile dopycha zawsze cycem.

Schematy zywienia w obu krajach roznia sie tak bardzo, ze naprawde mozna oszalec, a ja jakos probuje z tego wybrnac z rozsadkiem

Co do imprezy to u mnie duzo miejsca, w dodatku duzo wina, a jeszcze jakbym sie spyknela z Marsii na gotowanie to juz w ogole pelny luksus
Blugirl80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:15   #780
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Meneq jako wielkiej fanka filmu szybcy i wsciekli przypomnialo mi sie, ze w czesci Tokio Drift, byla taka scenka, jak glowny bohater poszedl do liceum i wszedl do klasy w butach, a tam na niego naskoczyla nauczycielka, mowiac kilka razy, ze ma zalozyc Łabaki ... koles zdezorietowany o co chodzi, okazalo sie, ze to byly takie kapcie, ktore uczniowie musieli przebrac przed wejsciem do klasy ... Myslisz, ze moze byc to okreslenie takich kapci ???

Mala moze Twoj kolega ten film ogladal i chcial zablysnac :P ... jak cos znam inne okreslenia, ktore w nim uzyto
Wiesz co... Wydaje mi się że on takich filmów raczej nie oglądał On to chyba bajki jedynie
Ale fakt faktem pamiętam jak dziś-jak wyskoczył mi z tymi łabakami a skądś to musiał wziąć tylko skąd?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości