|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
widze ze jest szal na moje wielocytowanie
Cytat:
podaj linka do twoich aukcji? Cytat:
|
||
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
ale to nie byla zadna tajemnica, tym bardziej wstydliwa
ja juz dawno o tym pisalam ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- kutfa, bije sie z mysami czy kupic se te tiszerty czy nie. do 1ego zostalo mi 400zl na koncie powinno jeszcze wakacyjne wplynac ale znajac zycie wplynie 31 sierpnia Szajka, a ty dostalas? podziel sie |
|
|
|
#754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- moze zeby? albo z brzuszkiem cos bylo nieteges [/QUOTE]Cytat:
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie byś chciała???[/QUOTE] a dawno przeszlyscie na ta 2? 2 sa bardziej geste bodajze i dziec musi sie do nich przyzwyczaic. u nas kupki sa czesto nawet bardzo. jak do 4 miesiaca nie wiedzialam co to znaczy miec ob.srane dziecko tak teraz mlody nadrabia ze ho ho ho ho ![]() koszulki juz znalazlam, takie zwykle, biale z nadrukiem, pod marynarke, do dzinsow, do ppracy generalnie. moje allegrowe Ja mowi TAK, moje konto bankowe zdecydowane NIE Kupilam dzis bramke na schody i moj budżet sie uszczuplil z leksza
|
|
|
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się witam
![]() za wami nadążyć to trzeba by dziecko sprzedać rumunom chcę się do was wkręcić w temat, ale nadrabianie to niekoncząca się historia, więc chyba dam sobie spokój ja muszę się niestety dołączyć do klubu nieprzespanych nocy - jest gorzej niż za czasów noworodkowych!!! a dodatkowo Ania zaczyna swój dzień o godzinie 5 30 fakt, o 7 ma pierwszą drzemkę, ale ja do tego czasu już jestem rozbudzona, po śniadaniu i ze wstawionym obiadem często gęsto ![]() no i dołączam do grona mam niejadków - szczerze?czasem się zastanawiam, skąd moje dziecko czerpie energię. Najpierw myślałam, że ze słońca, ale dziś u nas leje, słońca brak, a ta dalej nie je, więc najpewniej bierze ją z powietrza. Już nie mam na nią siły, naprawdę wczoraj byłyśmy u koleżanki to już całkiem się załamałam - ona urodziłą 6 tygodni po mnie, L. miała pół kilo mniej przy urodzeniu, a w chwili obecnej waży 600gram więcej od Ani! załamałam się...ahhh, co do naszego rozwoju - Ania najpierw nauczyła się kręcić wokół własnej osi, potem pełzała w tył, teraz już do przodu też i widzę, że przygotowuje się do raczkowania (przynajmniej ja to tak postzregam ) ahhh, no i powoli powoli siedzimy, jak się czegoś trzyma to siedzi bez problemu, ale sama jeszcze nie umie się utrzymać.Co do mnie to postaram się conieco naskrobać w klubie, ale to może wieczorem, bo teraz jakoś wena mnie złapała i napisałam już całą stronę pracy magisterskiej ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- a dawno przeszlyscie na ta 2? 2 sa bardziej geste bodajze i dziec musi sie do nich przyzwyczaic. u nas kupki sa czesto nawet bardzo. jak do 4 miesiaca nie wiedzialam co to znaczy miec ob.srane dziecko tak teraz mlody nadrabia ze ho ho ho ho ![]() koszulki juz znalazlam, takie zwykle, biale z nadrukiem, pod marynarke, do dzinsow, do ppracy generalnie. moje allegrowe Ja mowi TAK, moje konto bankowe zdecydowane NIE Kupilam dzis bramke na schody i moj budżet sie uszczuplil z leksza [/QUOTE]poka poka, jaką bramkę? ;> my też potrzebujemy, i to 2
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Pstryniu jesteś miszcz cytowania
![]() Właśnie, co do pełzania to Domcia nie pełza, ona skacze z kolan do przodu ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Marsi dzwonił mąż i powiedział, że przyszła do mnie książka, także jeszcze raz dziękuję |
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
a dawno przeszlyscie na ta 2? 2 sa bardziej geste bodajze i dziec musi sie do nich przyzwyczaic.
u nas kupki sa czesto nawet bardzo. jak do 4 miesiaca nie wiedzialam co to znaczy miec ob.srane dziecko tak teraz mlody nadrabia ze ho ho ho ho ![]() koszulki juz znalazlam, takie zwykle, biale z nadrukiem, pod marynarke, do dzinsow, do ppracy generalnie. moje allegrowe Ja mowi TAK, moje konto bankowe zdecydowane NIE Kupilam dzis bramke na schody i moj budżet sie uszczuplil z leksza [/QUOTE]teraz zaczęłam 2 opakowanie 800g (parę dni temu) ja wiem... od jakiś 20 dni? wcześniej była kupa raz na dwa dni a teraz... z 3 razy na dzień plus jakieś takie mini kupeczki pomiędzy
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziekuje za tak mile ponowne przyjecie .. tym razem bede sie udzielac wiecej, ale kurde tak nie lubie nie nadrobionego materialu ... ale jak to z wami mozliwe, jak wy tyle piszecie ..Jestem na 16 stronie teraz i jak czytam, ze dzieci Hje albo Malej potrafia sie bawic po pol godz same
![]() Ja pisze epopeje, bo kurde nigdy nie wiem, kiedy bede miala czas znow napisac ... teraz np od napisania ostatniego postu kolo 10 dopiero udalo mi sie dojsc do kompa, jedyne co zrobilam to odkurzylam i umylam podloge, rozlozylam dzieciowi puzle i zrobilam grajdol zabawkowy ... mala caly czas zlazi z puzli, dzis odkryla ze mozna sie wspinac po odkurzaczu i rure gryzc, wiec musze go juz wynosic do 2 pokoju, a tak to sobie stal w rogu ![]() Mloda mi dzis duzo ladniej zjadla obiadek niz zwykle, zastosowalam wasze rady i do wczorajszego obiadku dodalam jej dzis marchewke z rosolu i kawalek udka z kury ... smakowalo o wiele bardziej niz wczesniejsze moje gotowanie .... Dziewczyny moja mala tez przesypia cale nocki, kolo 21 juz zawsze spi i do 5-7 przewaznie mamy spokoj .. z tym, ze spi z nami i jest kolo cyca, wiec jakies marudzenia nocne czy rzucanie sie to ja ja zatykam cyckiem ... w nocy z 2 przekrety na zmiane strony i spimy .. rano nas budzi wchodzeniem na glowe, szarpaniem za wlosy, w pysk juz tez dostsalam kilka razy ![]() Sylwietta Twoj Bartulo jest miszczu w tych kwestiach, zawsze mi sie podobaja opisy jego zachowania
|
|
#760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Niestety z przechowywaniem juz trudniej... ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam na razie stary wątek i teraz się za ten zabieram pamietam trzy rzeczy: 1. "5-letni" Kubuś Nawijki - cudny jest 2. charlizz pytałaś jakimi zabawkami najlepiej dzieć się bawi; no więc od baaaaardzo dawna to http://more4kids.pl/produkt/61734-gr...la-181580.html 3. hope, nie wiem, czy jeszcze potrzeba Ci informacji na temat basenów u nas, ale byłam dwa razy z młodym i jak dla mnie szału nie ma; 2 godziny kosztują 6 zł (jak przekroczysz, to kolejne 6 płacisz), cały dzień 24 zł; budynek nadal nie jest odebrany, więc szatnie w środku są nieczynne, nie ma żadnej kawiarenki ani baru (zaraz przy basenach jest stoisko z fastfoodami), większa zjeżdżalnia też nie działa, bo trzeba wyjść na taras żeby z niej zjechać; poza tym jest bardzo mało miejsca do rozłożenia się, bo trawa im jeszcze nie wyrosła, goła ziemia prześwituje i nie da się tam leżeć, jedynie ta utwardzona nawierzchnia wokół basenów jest, ale ileż się tam ludzi zmieści; jak poszliśmy w niedzielę po 11 (otwarte są od 10), to nie mieliśmy gdzie wózka zostawić, nie mówiąc już o rozłożeniu koca, żeby młodego przebrać
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
|
|
|
|
#765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Takze uwazaj Kochana Ja w jego zmiane przepraszam ale nie wierze |
||
|
|
|
#766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Posprzedawałyście dzieci???
Czy Rumuni vel Bułgarzy dopisali? Tyle stron od rana ![]() masz rację, konsultuj! Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42345557] Fewciu, Agatka też mi nie spała na mm wcale. Ba, jadła w nocy do 2rż... [/QUOTE] to mnie pocieszyłaś ![]() Witaj z powrotem! Pięknie Blanka się rozwija ![]() a zachowuje się podobnie do mojej Absolutnie jest anty wózkowa i anty fotelikowa, Tula też jej ostatnio nie pasuje ![]() Cytat:
Kochana to może być z tęsknoty, Blanka jak nie ma męża to też jest bardziej marudna ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kurteczek to podoba mi się ta http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...6p1325427.html ale skoro mówicie że kombinezon lepszy.... sama nie wiem, a może kombinezon na zabawy a kurteczka na spokojne wyjścia?
|
#768 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no dobra to przyznawać się u której teraz niańka silver siedzi.
Produkujecie jak szalone, człowiek od kompa odejsc nie może na chwilę, bo jak wraca to ma stresa, bo 4 strony juz nawalone ![]() no mnie sie to kojarzy z taką plandeką co sie na przyczepe zarzuca ![]() Cytat:
śliczna pościel, też musze kupić jakąs kolorową... ![]() Cytat:
![]() ![]() :brzyda l:czyżbyś z Illusion była na lumpach? Cytat:
![]() ![]() aska, witanko, ale żeś zabalowała, że tak długo Cię nie było ![]() brawa dla postepy dla Blanki, rośnie w oczach!!hje, gdzie Ty swoją rodzinkę wywalasz na tyle czasu? ![]() :conf used:Debrah, ja popieram dziewczyny, szaja i marsi dobrze mówią- załóż tego bloga, będę wierną czytelniczką ![]() i moja siedząca gwiazda
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-08-20 o 13:47 |
|||
|
|
|
#769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
bramke kupilam taka, maz taka kazal kupic to kupilam
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=3471846254 [/QUOTE] Cytat:
|
|
|
|
|
#771 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepiej jej się rozmawia, kiedy jest wykąpana, najedzona i powinna isc spać![]() Cytat:
![]() komornik może siąść na wypłatę jego, a jakby tego było mało to i żony Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecię zjadło 400 ml zupy z mięskiem i kaszą...
![]() Teraz boli ją brzuch (chyba)bo stęka, kwęka,nogami macha i mostki robi, z przejedzenia to ? |
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
400ml? ja bym chyba tyle nie zjadla!
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Meneq jako wielkiej fanka filmu szybcy i wsciekli przypomnialo mi sie, ze w czesci Tokio Drift, byla taka scenka, jak glowny bohater poszedl do liceum i wszedl do klasy w butach, a tam na niego naskoczyla nauczycielka, mowiac kilka razy, ze ma zalozyc Łabaki ... koles zdezorietowany o co chodzi, okazalo sie, ze to byly takie kapcie, ktore uczniowie musieli przebrac przed wejsciem do klasy ... Myslisz, ze moze byc to okreslenie takich kapci ???
Mala moze Twoj kolega ten film ogladal i chcial zablysnac :P ... jak cos znam inne okreslenia, ktore w nim uzyto
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyobraziłam sobie jak układasz te puzle musiałaś się przy ty nieźle bawić coooo?Śliczna ta Twoja curuś i jak ładnie siedziA to za nią to co to? Kojec,łożeczko?
|
|
#778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję sciągam je codziennie jak myję podłogę, a układanie mnie doprowadza do szału, bo sie dziadostwo rozsypuje w drobny mak to za nią to takie "pudło" z ikei na jej zabawkowe klamoty
|
|
|
#779 |
|
Przyczajenie
|
Pod postem po prawej stronie środkowa ikonka między "cytuj" a "odpowiedz" jest ikonka "wielocytuj"
[/QUOTE]To dziala (chyba, zaraz sie przekonam )Co do posilkow, to my stosujemy takie mieszane blw. Zosia dostaje na obiad przetarte warzywa z miesem i oliwa z oliwek, dodaje do tego pol lyzki kaszki orkiszowej Holle(tak wprowadzam gluten, chyba ze sie nie uda z obiadem to wtedy dostaje do lapki zytni chlebek) i jedna lyzke kaszki jaglanej tez Holle. Po tym zawsze owoca do lapki(pediatra radzila, bo witamina C pomaga wchlaniac zelazo z miesa). Probowalam z siateczka, ale bez sukcesu wiec dalam sobie spokoj,a mala swietnie sobie radzi. Szczegolnie lubi morelki. Na kolacje przetarta zupa z ziemniaka, marchewki, cukini i szpinaku plus dwie lyzki kaszki bezglutenowej,oliwa z oliwek i pol lyzeczki parmezanu, ktory Zosia ku szczesciu swojego taty wprost uwielbia. Ostatnio zaczelam gotowac do tego warzywa na parze i sama juz je ile chce- wczoraj trzy kostki dyni i cala rozyczke kalafiora. Polecam szczegolnie posiadaczom Roomby z opcja mycia podlog, bo naprawde jest co sprzatac. Nasza Roomba nazywa sie Stella i juz zrozumiala, ze Zosia jest szczodra i lize jej stopki, bo wtedy mala sie cieszy i wiecej zrzuca Zadnych sniadan. Moze tak byc? Obiad je o 12, a kolacja o 19. Okolo 16 jest owoc, do ktorego mam zamiar dodac niedlugo jogurt. Dodam, ze ilosci nie sa jakies ogrome (na obiad ok. 40g warzyw plus 20g miesa, a na kolacje ok,60 ml zupy plus warzywa ile sama chce), bo jak przygotuje wiecej to zostawia, a i tak chocby na chwile dopycha zawsze cycem. Schematy zywienia w obu krajach roznia sie tak bardzo, ze naprawde mozna oszalec, a ja jakos probuje z tego wybrnac z rozsadkiem Co do imprezy to u mnie duzo miejsca, w dodatku duzo wina, a jeszcze jakbym sie spyknela z Marsii na gotowanie to juz w ogole pelny luksus
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On to chyba bajki jedynie Ale fakt faktem pamiętam jak dziś-jak wyskoczył mi z tymi łabakami a skądś to musiał wziąć tylko skąd?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

tugeza.
a dziś od rana nie to dziecko
i ciągle robi kupy... tylko takie normalne tylko często, nie wiem czy się martwić?

podziel sie 

) 

... tylko hmm teraz jak to poznać