Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 14:14   #301
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale jak się robi to porządnie i na lata przecież !

Gdzie się człowiek spieszy tam się diabeł cieszy
A co tanie to i drogie
On wychodzi z założenia, że ściana stała już 30 lat to i kolejne 100 może taka stać, bo przecież mi się rozchodzi tylko o wygląd a nie o funkcjonalność.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ojej ale mąż uparciuch skoro już robicie remont, to czemu nie wysilić się trochę i zrobić fajniej, porządniej na lata
Nasturcja dobrze radzi odpłać mu sie tym samym i zrób zupkę chińską na obiad bo prosta i tania

współczuję użerania się z małżem i powodzenia, zeby Twoje pomysły przeszły
Dziękuję, ale już "pozamiatane". Właśnie wszedł tam gipsiarz i kładzie gładź na ściany.
Wyżaliłam się Wam i już mi lepiej na sercu, ale mężowi tego nie podaruje.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:18   #302
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Mężowie, teściowie a do tego wszystkiego jeszcze my z naszymi brzuchami...toż to zakrawa na komedię!!!
Przepraszam ale jak sobie wyobrażę jak właśnie Twój mąż idzie na linię ognia z zapytaniem co na obiad zrobić, bo trzeba by się posilić....i już moja wyobraźnia widzi reakcje Twoich teściów to aż po prostu nie jestem w stanie się nie uśmiechnąć...

Z remontami to tak właśnie jest...jak my coś chcemy to nie, ale jak nie chcemy to zawsze dostaniemy, np. mój Tata od wielu lat jak chce poprawić mojej Mamie humor albo chce zrobić Jej niespodziankę, to np. ostatnio kupił Jej dywan, który mojej Mamie kompletnie się nie podoba ( ale co z tego że z pół roku Go prosiła by razem pojechali i wybrali dywan )

Po prostu się nie da, choćbyśmy góry mogły przenieść to się nie da!!!!
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:27   #303
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Mężowie, teściowie a do tego wszystkiego jeszcze my z naszymi brzuchami...toż to zakrawa na komedię!!!
Przepraszam ale jak sobie wyobrażę jak właśnie Twój mąż idzie na linię ognia z zapytaniem co na obiad zrobić, bo trzeba by się posilić....i już moja wyobraźnia widzi reakcje Twoich teściów to aż po prostu nie jestem w stanie się nie uśmiechnąć...
chyba oleję temat bo pisałam mężowi sms ale zero odzewu, widocznie chwila nieodpowiednia na takie pytania. teściowa się chwali od przyjazdu że nakupiła pierogów mrożonych to będą pierogi... ja się będę przejmować
oj chyba już postanowiła że zostaję w Krakowie po weekendzie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:29   #304
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
To mu szkodzi, że trzeba byłoby to zrobić, ale po co robić przecież to nikomu nie przeszkadza. On już sobie gipsiarza najął i teraz mu gipsuje a mąż mój ucieszony siedzi na fotelu i gra na telefonie.
Mogę zapomnieć o prostej ścianie i o oświetleniu.

To mówi że drogo a pracownika najmuje?

Oj leniuszek z niego

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:31   #305
Dzastin08
Wtajemniczenie

Miss, popieram zdanie dziewczyn, jak już robić remont to porządnie...

My teraz też co po chwilę coś, a to ten piec, teraz w weekend będziemy odświeżać sufit.
No i zostanie Nam zrobienia tego kacika dla Małego i kupienie nowej kanapy/narożnika dla Nas.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-20 o 14:32
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 14:40   #306
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Czekałam na telefon ale się nie doczekałam, to sama dryndnęłam i sie okazało, że oni zapomnieli ten materac wysłać a ta mi ściemniała, że 2 paczki nadali...wysłali dziś i za pare dni ma dojść Co do przewijaka to ta sama śpiewka, że kolor 103 to zielony bla bla bla... to zrobiłam print screena i wysłałam razem z fotką. Niech sobie zobaczą różnicę

Najgorsze, że od nich mieliśmy kupować wózek a teraz to mąż sie wkurzył, że jeszcze jakiś całkiem inny kolor wyślą i znowu będzie problem Zastanowimy się i jak już to chyba pojedziemy go osobiście odebrać, żeby nie było cyrków z odsyłaniem.
.
Kłamczucha jednym słowem!

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:

Z remontami to tak właśnie jest...jak my coś chcemy to nie, ale jak nie chcemy to zawsze dostaniemy, np. mój Tata od wielu lat jak chce poprawić mojej Mamie humor albo chce zrobić Jej niespodziankę, to np. ostatnio kupił Jej dywan, który mojej Mamie kompletnie się nie podoba ( ale co z tego że z pół roku Go prosiła by razem pojechali i wybrali dywan )

Po prostu się nie da, choćbyśmy góry mogły przenieść to się nie da!!!!

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
chyba oleję temat bo pisałam mężowi sms ale zero odzewu, widocznie chwila nieodpowiednia na takie pytania. teściowa się chwali od przyjazdu że nakupiła pierogów mrożonych to będą pierogi... ja się będę przejmować
oj chyba już postanowiła że zostaję w Krakowie po weekendzie
Chyba lepiej siedzieć cichutko ......

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

My teraz też co po chwilę coś, a to ten piec, teraz w weekend będziemy odświeżać sufit.
No i zostanie Nam zrobienia tego kacika dla Małego i kupienie nowej kanapy/narożnika dla Nas.
To już niewiele

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-20, 14:40   #307
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

To mówi że drogo a pracownika najmuje?

Oj leniuszek z niego
Wynajął sobie jakiegoś tam kolegę wykończeniowca, jak się zapytałam ile sobie policzy za metr roboty to mąż powiedział, że jakoś się dogadają. W ogóle nie wiem jak on to zrobi, ale stwierdziłam, że nie będę się wtrącać do tego pokoju. To miała być moja wymarzona sypialnia i od roku cieszyłam się jak dziecko, że będziemy ją mieć, a teraz mam wstręt na samą myśl o tym.
Cytat:

Ja też uważam, że jak się coś robi to raz, a porządnie i nie ma co oszczędzać na materiałach, ale mój mąż twierdzi inaczej. Nie mam już siły się denerwować, ale jak tylko o tym pomyślę to łzy mi w oczach stają.
Stary 2013-08-20, 14:42   #308
lusesita23
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku!

mam stresa przed wizytą nie chodzi o Bąbla,ale o to, czy gin da mi L4 i później muszę zadzwonić do szefa i mu o tym powiedzieć
trochę się boję, bo on myśli,ze będę pracować do końca września,a ja już nie chcę wracac

trzymajcie kciuki
Stary 2013-08-20, 14:44   #309
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku!

mam stresa przed wizytą nie chodzi o Bąbla,ale o to, czy gin da mi L4 i później muszę zadzwonić do szefa i mu o tym powiedzieć
trochę się boję, bo on myśli,ze będę pracować do końca września,a ja już nie chcę wracac

trzymajcie kciuki
Oczywiście, że będziemy trzymać kciuki!
Daj nam znać po wizycie co słychać u Twojego Dzieciątka.
Stary 2013-08-20, 14:47   #310
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Wynajął sobie jakiegoś tam kolegę wykończeniowca, jak się zapytałam ile sobie policzy za metr roboty to mąż powiedział, że jakoś się dogadają. W ogóle nie wiem jak on to zrobi, ale stwierdziłam, że nie będę się wtrącać do tego pokoju. To miała być moja wymarzona sypialnia i od roku cieszyłam się jak dziecko, że będziemy ją mieć, a teraz mam wstręt na samą myśl o tym.

Ja też uważam, że jak się coś robi to raz, a porządnie i nie ma co oszczędzać na materiałach, ale mój mąż twierdzi inaczej. Nie mam już siły się denerwować, ale jak tylko o tym pomyślę to łzy mi w oczach stają.
A z kolegą jakbyś zagadała,podeszła ich obu.Może przetłumaczyłby Twojemu mężowi że warto jednak zrobić tą ścianę i oświetlenie?
Wiesz no jakimś sposobem ich podejść,może zapytać tego gościa głośno przy mężu co on o tym sądzi,a temat sam by się rozwinął....

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-20, 14:48   #311
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze,że się wygadałaś... zawsze jakoś lżej się robi

Cytat:
Witam w nowym wątku!

trzymajcie kciuki
3mamy kciuki!!!

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-08-20, 14:52   #312
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w nowym wątku!

trzymajcie kciuki
Też Ci się należy odpoczynek.
żeby gładko poszło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-20, 14:56   #313
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
A z kolegą jakbyś zagadała,podeszła ich obu.Może przetłumaczyłby Twojemu mężowi że warto jednak zrobić tą ścianę i oświetlenie?
Wiesz no jakimś sposobem ich podejść,może zapytać tego gościa głośno przy mężu co on o tym sądzi,a temat sam by się rozwinął....
Jasne, że zagadałam z kolegą. Powiedział, że to przecież nie jest problem (chodzi o ten uskok na ścianie) i on by tego nie robił. A co do oświetlenia to powiedział, że może zrobić jak sobie zażyczymy, ale mąż powiedział, że sobie nie życzymy więc nie będzie ani tego ani tamtego. Jedna żarówka na środku musi mi wystarczyć.
Cytat:
Dobrze,że się wygadałaś... zawsze jakoś lżej się robi
Tak to prawda, ulżyło mi niesamowicie. Przynajmniej już się nie wydzieram na męża, stwierdziłam, że to nie ma sensu, wprowadziłam ciche dni.
Stary 2013-08-20, 14:58   #314
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ale za mną słodkie chodzi ostatnio...

Dziś mam mega ochotę na chleb z nutella no ale nutelli brak,a do sklepu nie chce mi się iść.. a po drugie co za dużo to nie zdrowo,a ja ostatnio codziennie coś slodkiego wcinam a dooopa rosnie

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-08-20, 15:04   #315
Kabriela
Zadomowienie

Trzymamy kciuki ja też trzymam i myślę że Agata też trzyma a co...a ja czekam aż pranie się skończy i idę się przejść bo idzie zwariować w 4 ścianach sama samiusieńka

Kurcze szkoda, że nie chce Twój mąż zrozumieć Twojego podejścia...a może podejdź do Niego i zrób oczy kotka ze Shreka i poproś, że tak bardzo Ci zależy, że zawsze tak marzyłaś o tej sypialni....póki jeszcze robota się robi...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:09   #316
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w nowym wątku!

trzymajcie kciuki

Cytat:

Dziś mam mega ochotę na chleb z nutella no ale nutelli brak,a do sklepu nie chce mi się iść.. a po drugie co za dużo to nie zdrowo,a ja ostatnio codziennie coś slodkiego wcinam a dooopa rosnie
ja też ostatnio mam ciągłe zachcianki na słodkie, masakra jakaś, poza tym wiecznie czuję się głodna

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:12   #317
De28
Wtajemniczenie

Oszaleje-chcialam dzis isc do lekarza.Szukam papierow z kasy chorych. Maz gdzies zapodzial.Ok wysla nowe emailem.No problem.
Dzwonie do ginekolog, to nic ze moja jest na urlopie, pojde do innej by sie uspokoic.Dzwonie a tu info ze zamkniete i ze zastepstwo w miescie dalej-25km...ok, no problem.Dzwonie tam, a tam tez automatyczna sekretarka podajaca mi nastepne zastepstwo Popie...o ich kompletnie! Po co podaja zastepstwo, ktore ma rowniez urlop??

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:13   #318
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Trzymamy kciuki ja też trzymam i myślę że Agata też trzyma a co...a ja czekam aż pranie się skończy i idę się przejść bo idzie zwariować w 4 ścianach sama samiusieńka

Kurcze szkoda, że nie chce Twój mąż zrozumieć Twojego podejścia...a może podejdź do Niego i zrób oczy kotka ze Shreka i poproś, że tak bardzo Ci zależy, że zawsze tak marzyłaś o tej sypialni....póki jeszcze robota się robi...
Próbowałam już chyba wszelkich możliwych sposobów - prosiłam, błagałam, robiłam oczy kotka, przekupowałam smakołykami, szantażowałam, krzyczałam, groziłam, wrzeszczałam i wszystko na nic.
Wiedział jak mi na tym zależy, bo od roku gromadzę na komputerze różne zdjęcia inspiracji do sypialni.
Kończę ... muszę wyjść z domu ... nie mogę się teraz denerwować ... a wszystko do tego dąży.
Stary 2013-08-20, 15:15   #319
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że zagadałam z kolegą. Powiedział, że to przecież nie jest problem (chodzi o ten uskok na ścianie) i on by tego nie robił. A co do oświetlenia to powiedział, że może zrobić jak sobie zażyczymy, ale mąż powiedział, że sobie nie życzymy więc nie będzie ani tego ani tamtego. Jedna żarówka na środku musi mi wystarczyć.

Tak to prawda, ulżyło mi niesamowicie. Przynajmniej już się nie wydzieram na męża, stwierdziłam, że to nie ma sensu, wprowadziłam ciche dni.
Szkoda że nie udało się przegadać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-20, 15:16   #320
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Oszaleje-chcialam dzis isc do lekarza.Szukam papierow z kasy chorych. Maz gdzies zapodzial.Ok wysla nowe emailem.No problem.
Dzwonie do ginekolog, to nic ze moja jest na urlopie, pojde do innej by sie uspokoic.Dzwonie a tu info ze zamkniete i ze zastepstwo w miescie dalej-25km...ok, no problem.Dzwonie tam, a tam tez automatyczna sekretarka podajaca mi nastepne zastepstwo Popie...o ich kompletnie! Po co podaja zastepstwo, ktore ma rowniez urlop??
Widzę,że u Was też służba zdrowia niczego sobie...

Wrócił Tż z pracy, idę konsumować obiad

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-08-20, 15:17   #321
maomami
Wtajemniczenie

Przepraszam że się nie odnoszę do wcześniejszej dyskusji, ale czytam wszystko w miarę na bieżąco.
Kurcze prasuje i prasuje, ciągle ktoś mi czymś przerywa ;/ końca nie widać, dopiero co prawie uporałam się z pajacykami, mam też problem które schować do szafy, a jakie zostawić rozmiary w szufladzie, a w sumie nie rozmiary ale wielkością układam no i nie wiem które schować

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:20   #322
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Za mną też próbuję się zapchać owocami ale jak mnie najdzie to muszę zjeść przynajmniej drożdżówkę raz na dzień(przypomniałam sobie że czeka na mnie w szafce) , albo z pół czekolady,batonika musli.
Cokolwiek

Właśnie sobie przypomniałam o lodach robionych w zamrażarce i jeszcze rożki kupiłam dzisiaj z Algidy
Ale będzie wyżerka na deserek

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-20, 15:32   #323
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Próbowałam już chyba wszelkich możliwych sposobów - prosiłam, błagałam, robiłam oczy kotka, przekupowałam smakołykami, szantażowałam, krzyczałam, groziłam, wrzeszczałam i wszystko na nic.
Wiedział jak mi na tym zależy, bo od roku gromadzę na komputerze różne zdjęcia inspiracji do sypialni.
Kończę ... muszę wyjść z domu ... nie mogę się teraz denerwować ... a wszystko do tego dąży.
Hmmm..może to dość drastyczne zachowanie, ale skoro Twój Mąż ma takie podejście, to może [jeśli masz możliwość], spakuj się i wyskocz na dwa dni do rodziców/ przyjaciół/ gdziekolwiek. Bo jak dla mnie, skoro on wiedział, jak bardzo Ci na tym zależy no to zachowuje się jak burak. A buraki wyszły z mody.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Padłam Mój TŻ wyskoczył z pracy do tej nowej biedronki. Kazałam mu kupić jakieś owocki i jogurty, bo teraz promocja. Dzwoni mi zadowolony, ze dostał gratis w ramach otwarcia kiełbaske z grilla i ketchupik i w ogóle. Pytam go: "A kupiłeś, co prosiłam?" Na co on: "Tak, ale nie mieli cielęcych, to wziąłem drobiowe". Ja, zdzikłam i pytam dalej: "Ale co drobiowe?" TŻ: "No, parówki. Chciałaś, nie?". "Nie, Kochanie, chciałam, jogurty". TŻ: "A.. wiedziałem, ze coś z r w środku".
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:33   #324
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Witam Was Kochane po urlopie nie mam pojecia jak nadrobie zaleglosci a sie troche uzbieralo, mam nadzieje ze nic waznego mnie nie ominelo
Gratuluje odbytych wizyt, slodkich dzieciaczkow i pieknych brzuszkow
Witam nowe mamusie
Dzis bylam na usg, maluch rosnie jak na drozdzach, wazy 1940kg mam zdjecie jajeczek wiec pozniej wrzuce, kącik dla brzdAca gotowy, fotka w zalaczeniu i jeszcze kacik z przewijakiem, sorka za balagan narazie wszystko okryte zeby sie nie kurzylo, dzis sporzadzilam liste rzeczy do szpitala imysle ze za ok 2 tyg bede juz pakowac torbe generalnie wszystko prawie mam, do kupienia zostalo kilka rzeczy..

A i mam pytanko czy ktoras ma moze w pdf pierwszy rok z zycia dziecka? bede wdzieczna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377012592014.jpg (63,3 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377012637448.jpg (81,3 KB, 69 załadowań)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia

Edytowane przez magalska
Czas edycji: 2013-08-20 o 16:08
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:34   #325
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
To ja wam z całego serca życzę dużo cierpliwości i powodzenia w tym remoncie!!
przyda się
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Chciałabym się podzielić moim spostrzeżeniem, że nie polecam torby do pakowania do szpitala z carefura. Strasznie śmierdzą
ale są łądne zielone
Cytat:
Dziewcszyny ale się wku*wiłam
Przyszła paka ale brak w niej materaca!!! No nic może kurier zapomniał dołożyć i już dzwoniłam do sklepu, mają towyjaśnić, bo niby nadali 2 oddzielne kartony....Ale deuga sprawa to przewijak...zamawiałam kremowy a przyszedł zielony!! do niczego mi on nie pasi a głupia baba twierdzi, że ten co ja zamówiłam to jest przecież zielony i ona na stronie taki u siebie widzi to co ja kuźwa nie rozrózniam kolorów???

Oczywiście jak chce zwrócić to oni mi oddadza kasę ale za przesyłkę muszę sama zapłacić

Zobaczcie same przewijak nr 103
http://babyaccessoriesireland.com/en...heels-mat.html

a to fotka tego co doszedł - robiona kom to jakość kiepska, na żywo bardziej intensywna ta zieleń
Paulina, jest coś takiego jak niezgodność towaru z umową, piszesz im pisemko a oni mają się ustosunkować i wymienić na to co Ty chcesz :P a na pewno u Was też to działa
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A to Wy nie kredyt dostaliście, tylko kumulację w totka trafiliście?
niestety nie kumulacja
Cytat:
Wyciągnęłam aparat i zrobiłam lepszą fotę...
Jest różniaca prawda??
wiesz no między beżowym a zielonym zawsze jest różnica :P ja bym zwróciła i powiedziała że chcę taki kolro jaki zamawiałam

Cytat:
Witam się i ja z Wami w nowym wątku.

Przepraszam, że wczoraj się nie odzywałam, ale mnie normalnie ☠☠☠☠i** bierze. Jak wiecie robimy remont sypialni i oczywiście wszystko idzie nie tak jak bym chciała tylko tak jak jest najprościej, najtaniej i żeby się za wiele nie narobić - ogólnie po najmniejszej linii oporu.
Poczynając od tego, że chciałam aby mąż wywiercił więcej gniazdek, bo na cały pokój 15m2 było tylko jedno, to mi wywiercił jeszcze jedno! Teraz są dwa!
Druga sprawa - jedna z krótszych ścian jest z takim "uskokiem" głębokości 5cm, bo tak akurat jest szyk kominowy. Chciałam aby zniwelować ten uskok i przykręcić płytę gipsową na stelażu, żeby ściana była prosta, ale nie, bo za dużo roboty, za drogo itd.
Trzecia sprawa - chciałam zrobić oświetlenie z halogenów na podwieszanym suficie, coś takiego http://www.google.pl/imgres?um=1&cli...ty=64#imgdii=_
ale ta sama śpiewka, że za dużo roboty, za drogo i że sobie swoje fanaberie wymyślam.
Od wczoraj cały czas chodzę zestresowana, aż się trzęsę z tych nerwów i ryczę co chwile. Nie mam już siły do tego wszystkiego!
Powiedzcie mi czy mogę wziąć coś na nerwy, bo mnie zaraz poszarpie?
jezu też chcę te światełka ale jak powiem małżowi ile sztuk potrzeba to mnie przechrzci powiedz kledze TŻ zeby je zrobił bo widocznie TŻ mu nie przekazał
Cytat:
Możesz melisę.
A jak mąż będzie chciał coś na obiad to mu powiedz : "nie, bo to za drogie i za dużo roboty. Wymyślasz. Jedz rosół, bo to przez najbliższe 4 dni będzie".

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Nie rozumiem tego, jak już robić to tak żeby było ładnie i dobrze a nie żeby za rok znowu robić remont.
jestem tego samego zdania

przepraszam ale mi wszytskiego nie zacytowało, któ¶aś pytała czy ekipę remontującą wynajmujemy- nie mój teść będzie robił TŻ weźmie urlop i mu pomoże bo sam nie da rady, okna wymienią fachowcy,a płyty gipsowe będzie kolega robił, podłoge w sypialni TŻ ze szwagrem :P

dobra dostałam już kasiurkę na konto, wieczorem z TŻ robimy zakupy wyprawkowe do końca

no i znalazłam xa na allegro 2w1 za 1259 zł czyli jak dobrze pójdzie do ja go będę miała za jakieś hmm 1059/1159 no i mamy dalej problem z fotelikiem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:40   #326
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bezsens
No i nie możesz nigdzie się dostać?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-20, 15:40   #327
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Witam Was Kochane po urlopie nie mam pojecia jak nadrobie zaleglosci a sie troche uzbieralo, mam nadzieje ze nic waznego mnie nie ominelo
Witam nowe mamusie
Dzis bylam na usg, maluch rosnie jak na drozdzach, wazy 1940kg mam zdjecie jajeczek wiec pozniej wrzuce, kącik dla brzdAca gotowy, fotka w zalaczeniu i jeszcze kacik z przewijakiem, sorka za balagan narazie wszystko okryte zeby sie nie kurzylo, dzis sporzadzilam liste rzeczy do szpitala imysle ze za ok 2 tyg bede juz pakowac torbe generalnie wszystko prawie mam, do kupienia zostalo kilka rzeczy..

A i mam pytanko czy ktoras ma moze w pdf pierwszy rok z zycia dziecka? bede wdzieczna

A czy to jest przewijak z Ikei? w sensie ten mebel
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:41   #328
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Dzien dobry )
Wracam wlasnie z przychodni ale dalej nic nie wiem , bo musi minac 12h Od pelnej rejestracji zeby mogla miec wizyte. Jutro mam zadzwonic
A wiec babka tylko zobaczyla to gdzie mnie tak swedzi napadowo I stwierdzila ze to cos , co tlumacz wskazuje jako osutka grudkowata podobno normalne pod koniec ciazy , przechodzi po porodzie. Kupie sobie zaraz clotrimazol , bo zwariuje ..

Musze sie pochwalic ze jestem co raz blizej konca , wszystko wyprane I zostala tylko posciel do wyprasowania.
Torbe spakuje dzis juz ostatecznie , ( brakuje mi tylko stanika do karmienia
Wlosy ogarniete- jest szansa ze mala nie ryknie z przerazenia na moj widok .
No wiec moge rodzic .. Daje jej ze dwa tygodnie na oswojenie z ta mysla I wylazic

Aha

RYBA - mam nadzieje ze na wizycie ok - pewnie zaraz doczytam .
LINECZKA - za tygodnie I za Kredyt wez no cos pozycz
DZIDZIA - czy ja dobrze rozumiem ze taka dwurozna czy dwukomorowa macica to wada wrodzona nie nabyta,?
Mozliwe zeby nie zauwazona przy 3 porodach?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 15:44   #329
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Padłam Mój TŻ wyskoczył z pracy do tej nowej biedronki. Kazałam mu kupić jakieś owocki i jogurty, bo teraz promocja. Dzwoni mi zadowolony, ze dostał gratis w ramach otwarcia kiełbaske z grilla i ketchupik i w ogóle. Pytam go: "A kupiłeś, co prosiłam?" Na co on: "Tak, ale nie mieli cielęcych, to wziąłem drobiowe". Ja, zdzikłam i pytam dalej: "Ale co drobiowe?" TŻ: "No, parówki. Chciałaś, nie?". "Nie, Kochanie, chciałam, jogurty". TŻ: "A.. wiedziałem, ze coś z r w środku".

Parówki i jogurty hm? No mają mają coś wspólnego

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Przepraszam że się nie odnoszę do wcześniejszej dyskusji, ale czytam wszystko w miarę na bieżąco.
Kurcze prasuje i prasuje, ciągle ktoś mi czymś przerywa ;/ końca nie widać, dopiero co prawie uporałam się z pajacykami, mam też problem które schować do szafy, a jakie zostawić rozmiary w szufladzie, a w sumie nie rozmiary ale wielkością układam no i nie wiem które schować
Te najmniejsze 56/62.

Bo 68 to takie gdzieś na pół roku.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-20, 15:46   #330
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

dobry ten Twój TŻ w sumie te Twoje teksty to tez powalają ze śmiechu
Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

ale super!
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
LINECZKA - za tygodnie I za Kredyt wez no cos pozycz
ja się boję że nam to nie starczy (chociaż braliśmy ze sporym zapasem) a Ty chcesz jeszcze coś pożyczyć 13 zł mogę Ci pożyczyć bo tyle mam jeszcze dodatkowo na koncie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości