|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Wyżaliłam się Wam i już mi lepiej na sercu, ale mężowi tego nie podaruje.
|
||
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Mężowie, teściowie a do tego wszystkiego jeszcze my z naszymi brzuchami...toż to zakrawa na komedię!!!
Przepraszam ale jak sobie wyobrażę jak właśnie Twój mąż idzie na linię ognia z zapytaniem co na obiad zrobić, bo trzeba by się posilić....i już moja wyobraźnia widzi reakcje Twoich teściów to aż po prostu nie jestem w stanie się nie uśmiechnąć... ![]() Z remontami to tak właśnie jest...jak my coś chcemy to nie, ale jak nie chcemy to zawsze dostaniemy, np. mój Tata od wielu lat jak chce poprawić mojej Mamie humor albo chce zrobić Jej niespodziankę, to np. ostatnio kupił Jej dywan, który mojej Mamie kompletnie się nie podoba ( ale co z tego że z pół roku Go prosiła by razem pojechali i wybrali dywan )![]() Po prostu się nie da, choćbyśmy góry mogły przenieść to się nie da!!!! |
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj chyba już postanowiła że zostaję w Krakowie po weekendzie
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mówi że drogo a pracownika najmuje? Oj leniuszek z niego
|
|
|
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
Miss, popieram zdanie dziewczyn, jak już robić remont to porządnie...
My teraz też co po chwilę coś, a to ten piec, teraz w weekend będziemy odświeżać sufit. No i zostanie Nam zrobienia tego kacika dla Małego i kupienie nowej kanapy/narożnika dla Nas.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-20 o 14:32 |
|
|
|
#306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Wynajął sobie jakiegoś tam kolegę wykończeniowca, jak się zapytałam ile sobie policzy za metr roboty to mąż powiedział, że jakoś się dogadają. W ogóle nie wiem jak on to zrobi, ale stwierdziłam, że nie będę się wtrącać do tego pokoju. To miała być moja wymarzona sypialnia i od roku cieszyłam się jak dziecko, że będziemy ją mieć, a teraz mam wstręt na samą myśl o tym.
Ja też uważam, że jak się coś robi to raz, a porządnie i nie ma co oszczędzać na materiałach, ale mój mąż twierdzi inaczej. Nie mam już siły się denerwować, ale jak tylko o tym pomyślę to łzy mi w oczach stają. |
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku!
mam stresa przed wizytą nie chodzi o Bąbla,ale o to, czy gin da mi L4 i później muszę zadzwonić do szefa i mu o tym powiedzieć![]() trochę się boję, bo on myśli,ze będę pracować do końca września,a ja już nie chcę wracac ![]() trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj nam znać po wizycie co słychać u Twojego Dzieciątka. |
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz no jakimś sposobem ich podejść,może zapytać tego gościa głośno przy mężu co on o tym sądzi,a temat sam by się rozwinął....
|
|
|
|
|
#311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3mamy kciuki!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby gładko poszło
|
|
|
|
|
#313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to prawda, ulżyło mi niesamowicie. Przynajmniej już się nie wydzieram na męża, stwierdziłam, że to nie ma sensu, wprowadziłam ciche dni. |
|
|
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale za mną słodkie chodzi ostatnio...
Dziś mam mega ochotę na chleb z nutella no ale nutelli brak,a do sklepu nie chce mi się iść.. a po drugie co za dużo to nie zdrowo,a ja ostatnio codziennie coś slodkiego wcinam a dooopa rosnie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#315 |
|
Zadomowienie
|
Trzymamy kciuki ja też trzymam i myślę że Agata też trzyma a co...a ja czekam aż pranie się skończy i idę się przejść bo idzie zwariować w 4 ścianach sama samiusieńka
Kurcze szkoda, że nie chce Twój mąż zrozumieć Twojego podejścia...a może podejdź do Niego i zrób oczy kotka ze Shreka i poproś, że tak bardzo Ci zależy, że zawsze tak marzyłaś o tej sypialni....póki jeszcze robota się robi... |
|
|
|
#316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
Oszaleje-chcialam dzis isc do lekarza.Szukam papierow z kasy chorych. Maz gdzies zapodzial.Ok wysla nowe emailem.No problem.
Dzwonie do ginekolog, to nic ze moja jest na urlopie, pojde do innej by sie uspokoic.Dzwonie a tu info ze zamkniete i ze zastepstwo w miescie dalej-25km...ok, no problem.Dzwonie tam, a tam tez automatyczna sekretarka podajaca mi nastepne zastepstwo |
|
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiedział jak mi na tym zależy, bo od roku gromadzę na komputerze różne zdjęcia inspiracji do sypialni. Kończę ... muszę wyjść z domu ... nie mogę się teraz denerwować ... a wszystko do tego dąży. |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wrócił Tż z pracy, idę konsumować obiad
|
|
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam że się nie odnoszę do wcześniejszej dyskusji, ale czytam wszystko w miarę na bieżąco.
Kurcze prasuje i prasuje, ciągle ktoś mi czymś przerywa ;/ końca nie widać, dopiero co prawie uporałam się z pajacykami, mam też problem które schować do szafy, a jakie zostawić rozmiary w szufladzie, a w sumie nie rozmiary ale wielkością układam no i nie wiem które schować
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cokolwiek Właśnie sobie przypomniałam o lodach robionych w zamrażarce i jeszcze rożki kupiłam dzisiaj z Algidy ![]() Ale będzie wyżerka na deserek
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Padłam Mój TŻ wyskoczył z pracy do tej nowej biedronki. Kazałam mu kupić jakieś owocki i jogurty, bo teraz promocja. Dzwoni mi zadowolony, ze dostał gratis w ramach otwarcia kiełbaske z grilla i ketchupik i w ogóle. Pytam go: "A kupiłeś, co prosiłam?" Na co on: "Tak, ale nie mieli cielęcych, to wziąłem drobiowe". Ja, zdzikłam i pytam dalej: "Ale co drobiowe?" TŻ: "No, parówki. Chciałaś, nie?". "Nie, Kochanie, chciałam, jogurty". TŻ: "A.. wiedziałem, ze coś z r w środku". |
|
|
|
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Witam Was Kochane po urlopie
nie mam pojecia jak nadrobie zaleglosci a sie troche uzbieralo, mam nadzieje ze nic waznego mnie nie ominelo ![]() Gratuluje odbytych wizyt, slodkich dzieciaczkow i pieknych brzuszkow ![]() Witam nowe mamusie ![]() Dzis bylam na usg, maluch rosnie jak na drozdzach, wazy 1940kg mam zdjecie jajeczek wiec pozniej wrzuce, kącik dla brzdAca gotowy, fotka w zalaczeniu i jeszcze kacik z przewijakiem, sorka za balagan narazie wszystko okryte zeby sie nie kurzylo, dzis sporzadzilam liste rzeczy do szpitala imysle ze za ok 2 tyg bede juz pakowac torbe generalnie wszystko prawie mam, do kupienia zostalo kilka rzeczy..A i mam pytanko czy ktoras ma moze w pdf pierwszy rok z zycia dziecka? bede wdzieczna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-08-20 o 16:08 |
|
|
|
#325 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
powiedz kledze TŻ zeby je zrobił bo widocznie TŻ mu nie przekazał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() przepraszam ale mi wszytskiego nie zacytowało, któ¶aś pytała czy ekipę remontującą wynajmujemy- nie dobra dostałam już kasiurkę na konto, wieczorem z TŻ robimy zakupy wyprawkowe do końca ![]() no i znalazłam xa na allegro 2w1 za 1259 zł
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||||
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie możesz nigdzie się dostać? ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#327 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
w sensie ten mebel
|
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dzien dobry
) Wracam wlasnie z przychodni ale dalej nic nie wiem , bo musi minac 12h Od pelnej rejestracji zeby mogla miec wizyte. Jutro mam zadzwonic A wiec babka tylko zobaczyla to gdzie mnie tak swedzi napadowo I stwierdzila ze to cos , co tlumacz wskazuje jako osutka grudkowata podobno normalne pod koniec ciazy , przechodzi po porodzie. Kupie sobie zaraz clotrimazol , bo zwariuje .. Musze sie pochwalic ze jestem co raz blizej konca , wszystko wyprane I zostala tylko posciel do wyprasowania. Torbe spakuje dzis juz ostatecznie , ( brakuje mi tylko stanika do karmienia Wlosy ogarniete- jest szansa ze mala nie ryknie z przerazenia na moj widok . No wiec moge rodzic .. Daje jej ze dwa tygodnie na oswojenie z ta mysla I wylazic Aha RYBA - mam nadzieje ze na wizycie ok - pewnie zaraz doczytam . LINECZKA - za tygodnie I za Kredyt wez no cos pozycz DZIDZIA - czy ja dobrze rozumiem ze taka dwurozna czy dwukomorowa macica to wada wrodzona nie nabyta,? Mozliwe zeby nie zauwazona przy 3 porodach? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Parówki i jogurty hm? No mają mają coś wspólnego ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
Bo 68 to takie gdzieś na pół roku. |
||
|
|
|
#330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się boję że nam to nie starczy (chociaż braliśmy ze sporym zapasem) a Ty chcesz jeszcze coś pożyczyć 13 zł mogę Ci pożyczyć bo tyle mam jeszcze dodatkowo na koncie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

odpłać mu sie tym samym i zrób zupkę chińską na obiad bo prosta i tania

nie chodzi o Bąbla,ale o to, czy gin da mi L4 i później muszę zadzwonić do szefa i mu o tym powiedzieć

Ślub 25.08.2012
to co ja kuźwa nie rozrózniam kolorów???